|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Ja to chyba się będę musiała ewakuować z tego wątku. Nie dajecie mi szans na wypowiedź. Lecicie jak zakręcone
i praktycznie mnie tu nie ma. Ostatnio zajełam się praniem, prasowaniem, sprzątaniem... Ktoś tu mówił o wiciu gniazda Zwłaszcza po przeprowadzce.I dlatego wizaz w odstawkę ;( ![]() Ale dziś byłam na wizycie. Malutka ma 2200 g, będzie mała wogóle, ale rozwija się książkowo. Mamusia 10 kg na +. Tylko gin powiedział, że mam robić wszytko żeby dotrwać do wigilii?!?!?!?!?! Pytam dlaczego? przecież mam termin 3 tyg później???? I nic mi nie odpowiedział, poza tym, że rożne rzeczy się zdarzają. Przeraził mnie na maxa No więc bardzo możliwe że dołącze do mamusiek, które też mają możliwość porodu w tym roku. Acha. Ostatnio bardzo mnie denerwują ludzie (tak, nawet faceci), którzy dają rady jak przetrwać poród: oddychaj, nie krzycz, no będzie bardzo boleć, a ja zemdlałam, a ja uciekłam,.... wrrrrrrrrrrrrr aż mnie nosi i już nieraz krzyknęlam: "dajcie mi samej ocenić jak to jest!!!" i wychodzę
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2009-12-09 o 11:40 |
|
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
W końcu Was nadrobiłam.
Wczoraj Wam pisałam o mojej koleżance w ciąży, u której wykryto wirus AH1N1. Badali wczoraj synka i wszystko z nim w porządku. Ona też czuje się już lepiej, chociaż do grypy dołączyło zapalenie oskrzeli. Ale podobno najgorsze już za nimi. Lekarze tylko nakrzyczeli ją że w ciąży to się w domu siedzi na L4 w tym sezonie grypowym, szczególnie gdy pracuje się w Urzędzie, szkole, sklepach. A ja wczoraj też miałam chwile grozy. Ostatnio moja zgaga sięg maxa, często kończy się . A wczoraj zwymiotowałam z krwią. Okazało się że kasy całkiem zniszczyły mi śluzówkę przełyku i stąd to było. Teraz musze pić siemię lniane i jeść kisiele, a po porodzie gastroskopia i dokładne badania. Więc jak nie urok to .... A co najlepsze na tą zgagę i problemy z przełykiem nie powinnam leżec, a dla dobra dzidzi leżeć jak najwięcej z nogami w górze. Jedno drugie wyklucza. Mój tż wczoraj pojechał na zakupy przedświąteczne oczywiście sam. Ale ja to mam szczęście bo on lubi chodzić po sklepach i wszystko co kupił jest naprawdę fajne. Pliwa spóźnione sto lat.
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
Patka ja mam podobny charakter. Zresztą lubię, że jak już Tż coś zawali, daje mi odczuć że żałuje. Przybiegnie ze stokrotką zerwaną przed blokiem, albo ugotuje budyń i poda przy świeecach
Takiego mam wariata
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie wizyty Dajcie znać co po wizycie ![]() Madziulek miło CIę znowu widzieć ************************* ******** Idę malować pazurki.......
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie co ma być Ty się tylko oszczędzaj i nie nadwyrężaj organizmu za nadto ![]() Cytat:
hehehe.
|
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja tez tylko na chwileczke Wstalam zjadlam sniadanko i szykuje sie na ta wizyte jak wroce to dam znac co i jak P.S dziekuje za kciukaski napewno sie przydadza |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab i bardzo dobrze robisz
trzeba korzystac ze swoich praw Celka jednym slowem troche Cie olali co za kraj.....Patinka ![]() Lila |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie sprzątam
Piore zasłony następne, powycierałam kurze i mam jakieś chęci...
|
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
kapi - właśnie zaskoczona jestem tą szkołą rodzenia, bo koleżanka dzwoniła i jej powiedzieli że jest odwołana...hmm dziwne, albo to ona ściemnia, ale po co?
A co do zakazu odwiedzin, to w całym szpitalu są kartki porozwieszane, że zakaz ale jedna osoba może jednego pacjenta odwiedzić, jeszcze wypytam dzisiaj gina dokładnie o to i o porody rodzinne i do kiedy to może potrwać. Mój brzuch kilka razy na dzień twardnieje, ale na kilka - kilkanaście sekund i puszcza. Na pewno nie trzyma mnie długo, więc może Cię wzdęło albo coś takiego. Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - ja też mam dzisiaj zobaczymy jak tam Mały i jak się moja szyjka trzyma Mam nadzieję, że dobrze...Pogoda faktycznie dzisiaj paskudna. Pysiamn - ja też mam tak z moim tż - nie umiemy się długo kłócić, bo zaraz tż mnie rozśmiesza a ja nie umiem być "twarda". |
|
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
jejku, wróciłam ze szkoły niecałą h temu, krótko byłam, ale jestem jakaś padnięta. Plecy mnie bardzo bolą, już nie mam siły nosić tego mojego słodkiego ciężarku
Ale powiedziałam jej dzisiaj, że najwcześniej może wyjść za 3 tygodnie i 2 dni (1.01) Dobrze, że jeszcze tylko 8 dni i mam wolne bo już nie mam siły.. Wreszcie bym się chciała porządnie wyspać Jak patrzę na tempo w naszym wątku to stwierdzam, iż będziemy się rozpakowywać w trzech częściach łącznie z tą |
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też szubko sie godzę z Tż przeważnie, bo mnie rozsmiesza i się przymila... i nie wytrzymuję...
trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]()
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-09 o 12:01 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#883 | ||||
|
Zadomowienie
|
ja lepszy ubaw miałam z jogurtu naturalnego
Cytat:
a jak ona małaby działać?Cytat:
super że Mała zdrowa a co do lekarza to myślę że chce Cię przygotować do wcześniejszego porodu ... w końcu nie wiemy kiedy nastąpi Cytat:
a z tym przełykiem to współczuje Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Na pewno wsio będzie ok ![]() Ta moja Mała Kluska tak mi się rozpycha w brzuchu, że czasami myślę że mi skóra pęknie... Mała Złośnica lubi sobie wyprostować swoją nóżkę i trzymać tak dobre kilka sekund a ja muszę ją smyrać po stópce co by zechciała ją schować i mi ulżyć
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() lila12 ale z Ciebie śliczna mamusia ![]() ula 87 brawa dla teściowej ![]() oliviaoO gratulacje za zaliczenie semestru i zaczętego 36 tyg super że z Wami wszystko okfleurdelacour piękny sweterek ![]() pliwa najlepszego 100 lat elcia0787 ładny brzuszek i mamusia PatkaM i ja tez bym się wkurzyła. Nie lubię jak mi ktoś łaskę robi albo udaje że nic się nie stało ![]() celka2000 no to kciuki za dobre wyniki ![]() xmila pochwal się później fryzurką ![]() addicted to wizaz na poprawę humorku patinka_ gratki za 34 tydz ![]() kalka super, że z niunią wszystko ok ![]() malinka118 eudaimonia, patinka_, brzoskwinia82 ![]() ![]() czekamy na relacje. ------------ Coś mi się poprzestawiało Wczoraj wyprałam firany i zasłony. Jedne firanki musiałam pocerować i siedziałam chyba z nimi 2h, no ale już wszystko pięknie pachnie. Tylko zostały mi firanki do salonu, ale je muszę zaprać ręcznie A u nas jest brzydka pogoda. Szaro buro i siurka
|
|
|
|
#886 |
|
Raczkowanie
|
Jak zwykle opóźniona w rozwoju,ale to z powodu tych przedświątecznych porządków
No i prania ubranek,szykowania wszystkiego na ten wielki dzień pozatym wczoraj miałam bilans 2latka u Synka-wszystko ok! Ale lepiej późno niż wcale! ![]() Witam wszystkie Ciężaróweczki w IV cześci! Trzymam kciuki za wizytujące się-mam nadzieję że będzie dobrze! My już 33tydzień-jakoś się turlamy |
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Kalka w Wigilię pewnie ciąża będzie uznana za donoszoną... Może to miał lekarz na myśli.
|
|
|
|
#888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też dziś wstałam grubo po 10 i do tego w nocy tylko dwa razy się budziłam na siusianie, co jest u mnie wyjątkowe ![]() Zjadłam śniadanie i leżę plackiem a TŻ majstruje z półkami w kuchni. Ech jak ja go kocham ![]() syla, patinka, brzoskwinka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na relacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tam mamusia i córusia??? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. Ja to nawet nie mam co pisać, bo u mnie każdy dzień jest identyczny
Patinka, Brzoskwinia i Eudaimonia trzymam kciuki za wizyty ![]() Patka to jakby pisał mój mąż On zawsze trzyma focha, a ja po prostu nie potrafię, bo mi po dwóch minutach przechodzi, a on może i tydzień A powiem Ci, że gdyby choć raz odpuścił to bym była przeszczęśliwa i bardzo mu wdzięczna.
|
|
|
|
#891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zmykam z Synkiem na spacerek Pozdrawiam i ściskam Wszystkie Mamunie! BŁAGAM O LITOŚĆ BO NADROBIĆ CZYTANIA NIE MOGE!
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że was mam...Agape właśnie jak się czujecie??? Oleńka rośnie? Całusy dla was |
|
|
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Madziulka - fajnie, że już wróciliście i że pobyt się udał
Cytat:
kalka , a lekarz pewnie miał na myśli to co pisały dziewczyny, że potem to już donoszona ciąża malinka - dobrze, że z koleżanką i z synkiem jest nieźle, ale w dalszym ciągu trzymam kciuki A zgagę ![]() syla, brzoskwinia i patinka - kciukaski za wizyty olivia - to teraz kawusia i poodpoczywaj Dzięki kochana, już mi trochę lepiej A widzę, ze porządki pełną parą, ja też mam dziś dzień firanowo-zasłonkowy ![]() Kacha - dla 2-latkaIdę się bawić z synkiem |
|
|
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się,że jeszcze prawie niczego nie kupiłas, ja też mam niewiele- raptem kołderkę, poduszkę, pościel i trochę ubranek.Pociesza mnie fakt, że zostało mi jeszcze trochę czasu do wielkiego "wyjścia"
|
|
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Malinka tak mi przykro bidulko
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
O zgadze to ja mogłabym już książkę napisać
Mam ją codziennie po wszytskim i o karzdej porze... No i też czasami kończyła się wiszeniem nad wc...
|
|
|
|
#900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i fajnie,że juz lepiej!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

i praktycznie mnie tu nie ma. Ostatnio zajełam się praniem, prasowaniem, sprzątaniem... Ktoś tu mówił o wiciu gniazda
Zwłaszcza po przeprowadzce.

. A wczoraj zwymiotowałam z krwią. Okazało się że kasy całkiem zniszczyły mi śluzówkę przełyku i stąd to było. Teraz musze pić siemię lniane i jeść kisiele, a po porodzie gastroskopia i dokładne badania.
za wszystkie wizyty 

trzeba korzystac ze swoich praw
co za kraj.....

Ale powiedziałam jej dzisiaj, że najwcześniej może wyjść za 3 tygodnie i 2 dni (1.01) 

a jak ona małaby działać?

A powiem Ci, że gdyby choć raz odpuścił to bym była przeszczęśliwa i bardzo mu wdzięczna.
Mam ją codziennie po wszytskim i o karzdej porze... No i też czasami kończyła się wiszeniem nad wc...
no, ale cóż się dziwić, w końcu to coraz bliżej..