|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
wyżej wkleiłam linka
![]() Jejku zjadłam 2 banany i mandarynkę i już wstrętna zgaga się przyczłapała...
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Po bananie mówisz... A ja tak lubię banany...
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Patka super zakup
![]() Ja mam zgagi po mandarynkach od razu zazwyczaj:P |
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
genialny zakup!! i za tę cenę aż mnie podkusiłaś i "idę" na allegro pobuszować trochę
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Banany już się skończyły i mandarynki też, więc w sumie następnym razem okaże się po czym to
![]() Cytat:
![]() Polecam regularnie sprawdzać aukcje do licytacji, czasami właśnie mozna trafić na takie perełki A z tego co zauważyłam, to najlepiej jest chyba w sobotę - bo w tygodniu to każdy w pracy przegląda allegro a w weekend chyba ludzie nie mają tak czasu i właśnie w sobote i w niedzielę można fajne rzeczy tanio znaleźć
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Kamyczku
Paulinka to jest duża dziewczynka.Agape ja to Ci nie pomogę, bo ręczny miałam i mam, ale z tego co wiem to jeśli chcesz odciągać pokarm, żeby na bieżąco karmić to lepiej elektryczny niż ręczny, bo lepiej stymuluje produkcję. Oczywiście najlepiej to Oleńka, ale skoro kruszynka nie daje na razie rady to trzeba jej pomóc |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Kamyk super, że już wszystko w porządku i że już jesteś w domu
![]() zebra666 jak masz takie straszne zgagi po wszystkim to Piotruś urodzi się chyba z włosami do pasa ![]() A ja skończyłam myć naczynia po obiedzie, dzisiaj były lane kluski a na drugie naleśniki Zaraz jadę do TŻta z obiadkiem (nie mieszkamy razem narazie) i będziemy się lenić ![]() Jutro będę miała trochę ciuszków dla Brzdąca (który teraz mi właśnie po żebrach kopie), bo moja mama wraca z Anglii gdzie bratowa urodziła córeczkę i z niektórych bodziaków już mała wyrosła a urodziła się ponad dwa tygodnie temu. Do tego jeszcze mama mi kupiła ponoć jakieś butelki czy coś, dokładnie nie wiem. Jutro zobaczymy ![]() patkam84 widać, że porządny kombinezon i nie zniszczony wogóle ![]() agape nie wątpię, że mała jest kochana i śliczna ciesze się, że u was wszystko w porządku
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-12-09 o 16:47 |
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona do kostek chyba
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
KarmazynowyKamyk super że już w domku
joli31 ![]() gooha3 współczuję, ale babsko udusiłabym![]() zebra666 ale dostałaś powera, a teraz grzecznie odpoczywaj Agape007 Trzymam mocno kciuki żeby mała ładnie przybierała na wadze. Pewnie to chwilowe PatkaM84 śliczny kombinezon, rzeczywiście perełka ![]() -------------- Idę dalej się uczyć, coś mi się wydaje ze w sobotę nie będzie mi do śmiechu |
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Kamyku - no to już spora córcia, a co do terminu porodu to już na pewno Paulinka sobie wybierze i żaden lekarz nic do tego nie będzie miał
Agape - oby malusia zaczęła ładnie przybierać na wadze ![]() A z laktatorem nie pomogę, bo sama mam ręczny TT Patka - gratuluję zakupu, w dodatku za taką cenę Zaslona - no to fajny prezent się szykuje .................... Idę sobie pobuszować na allegro
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
agape no nie watpie ze sliczna jest malutka zreszta na zdjeciu widac jakie to cudenko
![]() kamyku dobrze ze juz wszystko ok no to ciekawe kiedy sie rozpakujesz jak jeden mowi ze 11 stycznia a inny ze 26 grudnia ![]() a ja zmykam na brzydule
|
|
|
|
#944 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
witajcie ![]() bylam dzis clay dzien u mamy..... nakupilam ubranek dla corci..... i jeste zadowolna czekam az pawel worci z pracy i sie zobaczy czy znow sie poklocimy..... : confused:![]() a co do imienia to juz sam nie wiem sorki ze tak wam marudzie....to may 3 typy.... Magdalenka Emilia Magdalena i Jozefina ale mysle ze wybiore jak sie mala urodzi.... |
||
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Całe szczęście, że teściową mam daleko, ale moja mama też czasami daje mi popalićA propos teściowych i zakupów, podobała mi się opowieść Uli o kupowaniu jogurtów .Mam trochę mniej na plusie(tylko 10, a może aż 10), ale przybieram przez mój zgubny czekoladowy nalóg .Tak ,masz rację, komentarze o brzuchu znajomych są denerwujące, ale jeszcze bardziej ostatni mojego męża:"ojej, widać ci już drugi podbródek" i się brechta.No przecież myślałam ,że go zatłukę ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- tak , to prawdopodobnie od tego , lepiej poleżeć, bo po co poźniej jakieś tabsy łykać. |
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobitkiJuz nadrobilam zalegle4 strony jestem na biezaco Bylam dzis na wizycie z malym i ze mna wszystko w porzadeczku - badania wszystkie w normie wiec to chyba najlepszy wiadomosc na swieta dziekuje za trzymanie kciukow, czulam wasza moc ![]() ![]() ![]() Normalnie mialam taka burze hormonow w gabinecie ze az mi lezka poleciala, na co lekarz - u mnie wszystkie placza Teraz spokojnie moge sie brac za porzadki swiateczne - SPOKOJNIE ![]() ![]() ![]() BUZIOLKI PIEKNE BRZUCHOLKI |
|
|
|
#948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno sie nie zmarnuje ![]() To bardzo milo ze klasa cie zaprosila, ja nie mialam wychowawstwa a o nauczycielskim oplatkowym spotkaniu nic nie wiem ![]() Cytat:
![]() Kamyk super ze z wami wszystko dobrze i ze jeszcze troszke pozostaniesz w "dwupaku"
|
||
|
|
|
#949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Czy nie obawiacie się obowiązkowych szczepień Maleństw, tego że wc iągu właściwie roku , w dzieciątko wtłacza się tyle szczepionek?w końcu , my dorośli , aż yle tego nie przyjeliśmy w naszym wczesnym dzieciństwie
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
syla
no i z tymi porządkami to naprawdę spokojnie---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Ja to przeszłam z pierwszym synkiem, więc nie ma się czego obawiać - myślę, że potwierdzą ci to "dzieciate" mamuśki |
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
kochane jakoś nie mam weny do pisania , ale czytam Was na bierząco
mam nadzieję że mi wybaczycie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
Mamuski drogie, chyba żeście dostały jakiś zastrzyk energii, od niedzieli 14 stron musze nadrobić
Więc tak ogólnie....JAKIE PIĘKNE BRZUCHOLCE!!!!!!!! Co do imion to jest Wasza decyzja.....nie sugerujcie się opiniami innych osób, bo kazdy ma inne zdanie. Ja moją córcię już od 4 miesięcy nazywam Jagunia i tak się pryzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie, żeby miała inaczej na imię Miała być Maja, ale teraz co 3 dziewczynka jest Julia albo Maja i stwierdziłam, że w piaskownicy nie bedzie wiedziała, że to ja ją wołam....![]() Aaaaaa...no własnie wczoraj na SR usłyszałam ciekawostkę, że oprócz 20 tygodni urlopu macierzyńskiego przysługuje nam od 1 stycznia dodatkowe 2 tygodnie urlopu dobrowolnego- płatnego jeśli bedziemy chciały wykorzystać. Także możemy siedzieć 22 tygodnie z dzidziusiem.....nie wiedziałam o tym, A tatusiowie mają takiego urlopu tydzień. Poza tym....coraz cięzej już mi chodzić.....teraz wycieczka po zakupy do sklepiku niedaleko mieszkania to wycieczka wyczynowa....nie dość, że idę tam godzinę to jeszcze słabo mi się w sklepie robi, a jak juz wróce do domu to musze poleżeć bo czuję, że padam z nóg. No i jakas jestem ospała, zmęczona i ociężała... i marudna jak widać
|
|
|
|
#956 |
|
Rozeznanie
|
Ja szczepiłam synka i nie bylo problemów. Wybierałam wersję szczepionek skojarzonych - mniek kłuć i dodatkowe na pneumokoki i meningokoki.
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
a tak do waszej wiadomości to przesyłam Wam liste kosmetyków, które zostały przebadane i są szkodliwe dla naszego zdrowia, gdyż zawierają substancje, które są konserwantami i moga miec wpływ na przedwczesne dojrzewanie, zaburzenia metabolizmu i problemy rozrodcze.....sama sie zdziwiłam i wpadłam w panikę bo to popularne kosmetyki oto lista:
Mleczko do ciała AA z kaszmirem dla suchej skóry- ciało wrazliwe Krem do twarzy Adidas Active skincare for men Triple action Emulsja do higieny intymnej Cleanic Intimate z wyciągiem z nagietka Balsam do ciała Dove Hydro Fresh Beauty Body Lotion Krem do twarzy Dove Summer Glow daily facial moisturiser Tusz do rzęs Maybelline Volum Express ( szok ja go używam) Balsam do ciała Nivea Summer Body brazujący Żel do mycia twarzy Olay Gentle cleansers Mleczko do twarzy Oriflame Cranberry winter milk cleanser pianka do włosów Wella Wellaflex Hydro Style Wszystkie te kosmetyki zawierają Methylparaben, Propylparaben,BHA, Butylparaben które są szkodliwe dla naszego zdrowia. Cała lista kosmetyków jest na stronie www.pro-test.pl ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- http://www.pro-test.pl/article_artic...aln%C4%85.html tu macie dokładny link ogólnie bardzo ciekawa strona |
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
ciesze sie, ze spodobal sie wam moj sweterek. zwlaszcza, ze to pierwszy, ktory robilam i to na oko, bo ja nie mam cierpliwosci do wykrojow, wzorow itd.
narzekalam wczoraj, ze mi nie przywiezli komód, bo mieli miedzy 12.00 a 18.00. ale przywiezli... o 22.10. ale zamiast sie wkurzac, to sie cieszylam, ze sa. czy montujecie juz ochraniacze na lozeczka? mnie sie bardzo podobaja, ale na tych co ogladalam to pisze, ze dozwolene od 12 lub 18 miesiecy dopiero, wiec narazie odpuszcze.
|
#959 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dużo rzeczy mam z neta w Krzeczynie Wielkim w gospodarstwie u takiej babki jest sklep też dzidziusiowy i tanio jest wjeżdża się w bramę i w domu jest ten sklep. Cytat:
Cytat:
no ja też się wpycham jużpo tym zajściu powiedziałam sobie, że nigdy więcej. Dzisiaj za to babka w markecie walnęła mnie wózkiem, bo tak się pchała do kasy ;/
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie
ogólnie wszystko dobrze, rozwarcie trochę więcej niż na palec, szyjki mi w sumie już nie mierzył dokładnie usg. Co do paciorkowca, to na razie nic mi nie dał, wpisał czerwonymi literami w karcie ciąży i w razie porodu mówił żeby od progu informować że jest dodatni, wtedy podadzą antybiotyk, a potem będą sprawdzać dziecko. Mały waży 2700 g, za tydzień mam pierwsze ktg i do porodu będzie co tydzień. Powiedział, że duża jest szansa że jeszcze w tym roku urodzę ale nic nie wiadomo. A no i zakaz odwiedzin jest, ale można na korytarz wyjść jak ktoś przyjdzie i nie ma porodów rodzinnych...niestety, czego sobie nie wyobrażam, bo myślałam że będę mieć wsparcie, a tu kupa.... Piszecie o wadze, no to wam poprawię humor...35 tydzień i 18 kg na plusie gin dzisiaj powiedział, żebym postarała się zmieścić w 20 do porodu ale jeszcze święta...![]() Kamyku, ciekawe kiedy twoja Paulinka będzie chciała wyjść ![]() Malga - mi się Magdalena podoba, ale najważniejsze żeby Wam się imię podobało. Józefina jest ładnie, ale Józia już do mnie nie przemawia, a wiadomo że będzie się zdrabniało... Agape - ja mam ręczny TT, ale jak czytałam opinie to dużo mam poleca Medelę Co do prowadzenia samochodu, to ja mam już zakaz - tż mi zabrał kluczyki, bo boi się że się coś może stać, ja się zestresuje. Ja nie mam żadnych bonów na święta a zawsze były - coś ta moja firma szwankuje...Co do zaświadczenia o becikowe, to lekarz wypisuje już po urodzeniu dziecka. Było dzisiaj kilka osób właśnie u mojego gina po taki wypis. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

genialny zakup!! i za tę cenę 

udusiłabym

: confused:
i nic na to nie poradze
.