Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-09, 13:40   #901
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Hej mamuśki
Jestem w domu, potem się odezwę...
Stary 2009-12-09, 13:49   #902
celka2000
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny za kciuki
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:51   #903
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam witam ja dzisiaj spalam jak kamien jak zawsze sie budzilam jak TZ wychodzil do pracy tak dzisiaj nic nawet nie poczulam jak mi dawal buzi
dziekuje wszystkim za komplementy chcociaz ja sie sobie nie podobam bo uwazam ze zbrzydlam no ale trudno.
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:56   #904
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Czy łykałas cos osłonowo z tym fenoterolem?Jak po tych tabletkach Twoje serducho? Jaką dawkę miałaś? Pewnie już pisałas o tym ,ale za dużo postów, aby sie przekopaywać..No i fajnie,że juz lepiej!
ja miałam małą dawkę bo pół tabletki co 4 h przy czym wychodziło mi łykanie 4 razy dziennie po pół, bo o 1 i 5 w nocy gin powiedział, żebym nie budziła się.. Miałam do tego isoptin, ale jak wyszłam ze szpitala i dzwoniłam do gina to powiedział, że jak mi się ręce nie trzęsą to lepiej nie łykać tego isoptinu Po fenoterolu to nic mi nie było oprócz tego, że kilka razy dziennie byłam spocona jakby był upał i cały czas ciepło mi było

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:05   #905
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
super , czekamy na wieści

chyba sobie kawkę zrobię

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:12   #906
kolka222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapi Pokaż wiadomość
A zapomniałam się zapytać: dziewczynki jakie to jest uczucie jak twardnieje brzuch? Bo mój od wczoraj jest taki jakby napięty, jakbym cały czas wciągała mięśnie, albo jakbym się tak bardzo bardzo najadła. Jak dotykam to nie jest jakoś specjalnie twardy tylko taki właśnie napięty...Nie wiem czy coś nie tak, czy znów sama się nakręcam.
tak właśnie wygląda twardnienie brzucha...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Ja to chyba się będę musiała ewakuować z tego wątku. Nie dajecie mi szans na wypowiedź. Lecicie jak zakręcone i praktycznie mnie tu nie ma. Ostatnio zajełam się praniem, prasowaniem, sprzątaniem... Ktoś tu mówił o wiciu gniazda Zwłaszcza po przeprowadzce.
I dlatego wizaz w odstawkę ;(
Ale dziś byłam na wizycie. Malutka ma 2200 g, będzie mała wogóle, ale rozwija się książkowo. Mamusia 10 kg na +. Tylko gin powiedział, że mam robić wszytko żeby dotrwać do wigilii?!?!?!?!?! Pytam dlaczego? przecież mam termin 3 tyg później???? I nic mi nie odpowiedział, poza tym, że rożne rzeczy się zdarzają. Przeraził mnie na maxa
No więc bardzo możliwe że dołącze do mamusiek, które też mają możliwość porodu w tym roku. Acha. Ostatnio bardzo mnie denerwują ludzie (tak, nawet faceci), którzy dają rady jak przetrwać poród: oddychaj, nie krzycz, no będzie bardzo boleć, a ja zemdlałam, a ja uciekłam,.... wrrrrrrrrrrrrr aż mnie nosi i już nieraz krzyknęlam: "dajcie mi samej ocenić jak to jest!!!" i wychodzę
nie martw się, za ciążę donoszoną uznaje się 37 tydzien, a tą wagą z usg też różnie bywa..
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:15   #907
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

o rety rety, dziewczyny od soboty rana nie moge Was nadgonic. zajelo mi to 5 dni jestescie jakies nakrecone.

Kciukasy za dzisiejsze wizyty
Kamyk czekamy na relacje, super,ze juz w domku
Patka, eh ci faceci.
ale ja tez walnelam focha niedawno za bzdure. Tz cos smecil, ze glodny sie robi, no to ja polecialam do kuchni i zaczynam pyszne racuszki montowac, a on wpada i mowi, ze chyba sobie zapiekanke zrobi. no to ja z fochem odlozylam wszystko spowrotem do szafek i wyszlam z kuchni obrazona 5min pozniej sama sie poklepalam po tej glupiej glowce i zeszlam do niego, ale on co skrzywo na mnie patrzyl, co jeszcze bardziej mnie wkurzylo i znowu wyszlam. w lazience sie spotkalismy i cos tam gaworzyl do mnie, a ze ja nie umiem sie dlugo gniewac, to zapomnialam o wszystkim.

brzuszki macie slodkie mamuski
widze, ze niedlugo niektore z Was zaczynaja rozpakowywanie, troche mnie przeraza, ze to juz

ide cos wszamac bom glodna
Stary 2009-12-09, 14:31   #908
kolka222
Raczkowanie

najgorsze w tym ciągłym siedzeniu w domu jest również to , że w ogóle nie czuję nadchodzących świąt. Jedynie utwory świąteczne nadawane w radiu o tym przypominają...a niektóre to do znudzenia , np ."Last Christmas "Wham.Można ześwirować!
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:33   #909
bardotka_a
Wtajemniczenie

Witam

Nie będe nawet sie starała was nadrobić, nie mam siły

Przez to sprzątanie od 2 dni cały czas spie (oczywiscie za wyjatkiem nocy)

Niedawno się obudziłam pomyłam gary i zaraz dalej ide spać

Buziaki
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:41   #910
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
O zgadze to ja mogłabym już książkę napisać Mam ją codziennie po wszytskim i o karzdej porze... No i też czasami kończyła się wiszeniem nad wc...
jak jak wczesniej nie miałam zgagi to teraz niestety mam... Codziennie mnie piecze popołudniami i wieczorami... eh...

Cytat:
Hej mamuśki
Super!

A u mnie właśnie przyjechał kurier z paczką W środku tylko co prawda pieluszki flanelowe, tetrowe i okrycią kąpielowe, ale micha mi się zaciesza bo oprócz tetry to reszta jest kolorowa Śliczne

Mam nadzieję, że dzisiaj jeszcze jakaś paczka będzie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:48   #911
joli31
Rozeznanie

Hej
Tempo macie zawrotne, nie nadążam .
Witaj Kamyku, dobrze, że już w domku jesteś .
Lilla, ale z Ciebie śliczna mamusia. Jak z reklamy.
Ja w swoich jedynych ciążowych sztruksach poczułam się jak "ciarach".
Nigdy nie byłam strojnisią, preferowałam stroje wygodne, ale już mam dosyć swoich ciążowych ubranek
Brzuszki super, przynajmniej mój nie jest najmniejszy .
Wczoraj miałam wizytę u gina, mały waży ok 2500, lekarz twierdzi, że do porodu ( 19-22 styczeń) z 1 kg może jeszcze przybrać . Wyniki mam niby dobre. Lekarz mówi, waga dobra... ( spojrzał w kartę) ups 20 kg na plusie, przy Agacie było 19 kg, u mnie to chyba norma
Przyplątało mi się zapalenie żyły, taka sina pręga, biegnie od dołka pachowego do łokcia. Prawdopodobnie po pobraniu krwi zbytnio nadwyrężałam tą rękę, także dziewczyny uważajcie na siebie.
Czekam na TŻ, pojechał z teściową na zakupy ( ja już zapomniałam jak markety wyglądają), i już 3 godziny ich nie ma , teściowa jak nawet do biedronki idzie to zajmuje jej to pół dnia....
Agatka śpi, a ja nie umiem zasnąć. Rano wstaję połamana, niewyspana, rozdrażniona, znowu dla małej antybiotyk małż wykupił , niech już biedna przestanie chorować, może do porodu uda mi się przespać normalnie nocki tak się rozmarzyłam.
W weekend szkoła, 4 zalki, a nic nie umiem, uczyć się nie mam siły , coraz trudniej mi się zorganizować, wrrr..
Z mężem debatujemy od wczoraj nad remontem. Od czego zacząć, co jest najpilniejsze i chyba do świąt nie uda nam się tego ustalić...
Ale Wam posmęciłam, pogoda do bani, zgaga mnie męczy, a jeszcze dziś msza za tatę, może dlatego tak mi smutno i źle
Trzymajcie się ciepło
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:52   #912
gooha3
Zadomowienie

ufff.... właśnie wróciłam z zakupów z teściową.
Chodzić z nią po sklepach to jest masakra. Nie kupi wszystkiego w jednym sklepie tylko musi rozłożyć na 5 bo w każdym co innego jest lepszego i tańszego. Choćby 50gr miała zaoszczedzić. Strasznie mnie to wkurza bo ona nie ma prawa-jazdy tylko ja musze wszedzie z nią jeździć. Do tego każdy produkt musi dokładnie pooglądać: jajka- każde pudełko musi przepatrzec które lepsze. Jak jakiś produkt jest z różnych firm to musi dokładnie sprawdzić skład czym to się różni, a mnie już szlag trafia bo ciezko na nogach wystać
...ale przeciez wyjazdu do sklepu jej nie odmówię...
No i pół dnia z głowy....

Wstąpiłam jeszcze w miedzy czasie do znajomych jak tesciowa robiła zakupy w kolejnym sklepie. Tez mnie zdenerwowały bo od progu krzyczą ale masz duuuuuuży brzuch......
to tak apropo tych głupich tekstów. Już mnie to tez zaczyna drażnić. To że mam duży to wiem i nikt nie musi mi przypominać.

Też jak Was czytam to aż strach mnie bierze jak martwicie się swoją wagą. U mnie 29 tc / 30 tc i mam 15kg na plusie i nic na to nie poradze jestem okropnie głodna cały czas i jak ktoś mi jeszcze komentuje że okrągła się zrobiłam na twarzy to mam ochotę

NO to się wygadałam i wyżaliłam ....... i idę coś zjeść żeby w brzuszku przestało burczeć

----------------------
Kamyku witamy spowrotem. Jak tam się czujesz??

Patka oj dobrze Ci rozumiem bo ostatnio tez o takie głupoty się nie możemy dogadać. Też mnie wkurza takie zachowanie.
Słodkiego smska napisał Twoj Tż trzeba mu przebaczyć

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:57   #913
pola25
Zakorzenienie

Kamyk ,Joli miło Was widzieć

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

dzwniłam do szkoły-370zł na święta, nie tak zle ale w zeszlym roku bylo 500zl. a jak u Was ?ile kasy dostajecie?

A, i moja klasa zaprosiła mnie na Wigilię Klasowąmiło mi się zrobiło.chyba pójdę.no i jak dam radę pózniej jest spotkanie opłatkowe szkoły...
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:11   #914
zebra666
Zakorzenienie

a ja dużo zrobiłam i czuję się dumna z siebie.. poodkurzałam pająki na ścianach została mi kuchnia ale to juz jutro może- jeśli będę miała taką ochotę jak dzisiaj:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:12   #915
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
ufff.... właśnie wróciłam z zakupów z teściową.
Chodzić z nią po sklepach to jest masakra. Nie kupi wszystkiego w jednym sklepie tylko musi rozłożyć na 5 bo w każdym co innego jest lepszego i tańszego. Choćby 50gr miała zaoszczedzić. Strasznie mnie to wkurza bo ona nie ma prawa-jazdy tylko ja musze wszedzie z nią jeździć. Do tego każdy produkt musi dokładnie pooglądać: jajka- każde pudełko musi przepatrzec które lepsze. Jak jakiś produkt jest z różnych firm to musi dokładnie sprawdzić skład czym to się różni, a mnie już szlag trafia bo ciezko na nogach wystać
...ale przeciez wyjazdu do sklepu jej nie odmówię...
No i pół dnia z głowy....

Wstąpiłam jeszcze w miedzy czasie do znajomych jak tesciowa robiła zakupy w kolejnym sklepie. Tez mnie zdenerwowały bo od progu krzyczą ale masz duuuuuuży brzuch......
to tak apropo tych głupich tekstów. Już mnie to tez zaczyna drażnić. To że mam duży to wiem i nikt nie musi mi przypominać.

Też jak Was czytam to aż strach mnie bierze jak martwicie się swoją wagą. U mnie 29 tc / 30 tc i mam 15kg na plusie i nic na to nie poradze jestem okropnie głodna cały czas i jak ktoś mi jeszcze komentuje że okrągła się zrobiłam na twarzy to mam ochotę

NO to się wygadałam i wyżaliłam ....... i idę coś zjeść żeby w brzuszku przestało burczeć

----------------------
Kamyku witamy spowrotem. Jak tam się czujesz??

Patka oj dobrze Ci rozumiem bo ostatnio tez o takie głupoty się nie możemy dogadać. Też mnie wkurza takie zachowanie.
Słodkiego smska napisał Twoj Tż trzeba mu przebaczyć
Kurcze taką teściową to bym normalnie chyba ubiła... Tyle jeździć po sklepach... Wio do jednego sklepu i niech kupuje wszystko w jednym miejscu...
Ja jestem już w 35 i tydzień temu miałam 14,5 kg na plusie, ale właśnie od tygodnia wżeram więcej więc teraz pewnie nieźle mi pójdzie do góry waga
Mi teraz jak ktoś powie, że mam duży brzuch to normalnie będę udawała zdziwienie ogromne
A mąż kochany, tylko czasami ma jakieś odchyły, ale wybaczę mu

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
dzwniłam do szkoły-370zł na święta, nie tak zle ale w zeszlym roku bylo 500zl. a jak u Was ?ile kasy dostajecie?

A, i moja klasa zaprosiła mnie na Wigilię Klasowąmiło mi się zrobiło.chyba pójdę.no i jak dam radę pózniej jest spotkanie opłatkowe szkoły...
fajnie masz U mnie już w zeszłym roku z racji kryzysu na swięta nie dawali nic... A w tym roku pewnie też nic. Nawet może jak dadzą to nie wiem czy ja na zwolnieniu bym dostała?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-09, 15:18   #916
zebra666
Zakorzenienie

U mnie nie liczę na nic nawet życzeń z okazji ślubu nie dostałam a szefowa jest niezbyt hojna

Stary 2009-12-09, 15:23   #917
pola25
Zakorzenienie

uciekam za o,5h mam korki i trzeba coś ogarnąć-wczorajsze zakupy wciąż stoją na korytarzunie piszcie za dużo. buziaki
Stary 2009-12-09, 15:23   #918
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Jeju ale micha mi się zaciesza! Przed chwilą był listonosz i przyniósł paczkę - tzn kopertę a w środku piękny różowy kombinezon dla naszej kluski, który wylicytowałam aż za 5 zł !!! Gruby, porządny i ślicznie wygląda

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-09, 15:24   #919
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Jeju ale micha mi się zaciesza! Przed chwilą był listonosz i przyniósł paczkę - tzn kopertę a w środku piękny różowy kombinezon dla naszej kluski, który wylicytowałam aż za 5 zł !!! Gruby, porządny i ślicznie wygląda
nowy?
Stary 2009-12-09, 15:32   #920
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Dzięki. Następna wizyta p oświętach, jak dotrwam i jak znów będzie mówił półsłówkami to mu nakopie do
popieram człowiek się nie dopyta, a potem w domu jak zaczyna
analizować co lekarz powiedział, to

Cytat:
Hej mamuśki
Witamy i czekamy na relację. Jak tam samopoczucie?

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
dziekuje wszystkim za komplementy chcociaz ja sie sobie nie podobam bo uwazam ze zbrzydlam no ale trudno.
Zazwyczaj siebie sie gorzej ocenia, dlatego warto zamieścić tu zdjęcie, bo dziewczyny potrafią obiektywniej ocenić i podnieść na duchu

Cytat:
najgorsze w tym ciągłym siedzeniu w domu jest również to , że w ogóle nie czuję nadchodzących świąt. Jedynie utwory świąteczne nadawane w radiu o tym przypominają...a niektóre to do znudzenia , np ."Last Christmas "Wham.Można ześwirować!
Ja co prawda w domu dopiero od piątku, ale też świąt nie czuje.
A Last Christmas uwielbiam i choć w tym okresie grają non-stop to i tak słucham

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Witam
Nie będe nawet sie starała was nadrobić, nie mam siły

Przez to sprzątanie od 2 dni cały czas spie (oczywiscie za wyjatkiem nocy)
Niedawno się obudziłam pomyłam gary i zaraz dalej ide spać
Buziaki
A trzeba było tak szaleć

joli wyników, akurat tutaj nie masz czym się martwić

gooha - no to masakra z tymi zakupami, mój tż właśnie dlatego woli jeździć do Selgrosa lub Makro bo tam większość rzeczy jest na zgrzewki i mniej ludzi. Ja kiedyś też porównywałam różne rzeczy, ale to było kiedyś i na pewno nie na taką skalę jak twoja teściowa i jeszcze jeździć po różnych sklepach bo taniej - a komu by się chciało Jeden sklep potrafi wykończyć.

Dziewczyny współczuję zgagi, bo widzę że wiele z was męczy:cm ok: Mam tylko nadzieję, że sie nie dowiem co to takiego

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
no to dawaj zdjęcie
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:42   #921
Agape007
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie: jaki laktator elektryczny polecacie? Bo chyba musze sobie zakupic... Mam ręczny, ale myślę sobie, że przydałby się i elektryczny. Oleńka nie przybiera nam na wadze, więc ściągam mleko, żeby miec kontrolę ile zjadła... Bo z piersi to wiadomo, że takiej kontroli nie mam...
I taka prośba - czy możecie mi pisac na priv o tych laktatorach, bo ja teraz rzadziej bywam i pewnie nie wszystkie opinie doczytałabym ze względu na Wasze tempo pisania (a przyznam się, że teraz juz tak nie śledzę dokładnie wszystkich stron jak wcześniej..) Dziękuję
Tak ogólnie to mamy się dobrze. Ola non stop śpi - tylko mniej więcej co 2,5 - 3 h budzi się na jedzenie. Wiecie co, powiem Wam coś nieskromnie... Słodka ta nasza Kruszynka.. i taka kochana

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:46   #922
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Mężuś dzisiaj gotuje obiad więc ja mam wolne...

Zbiliśmy ciśnienie tylko do 140/90 przy dawce leku 3 razy dziennie...
Jakie mam szczupłe nóżki od tego leżenia
Mam dietę bezsolną oraz pić dużo wody... Blech, już nie mogę...
Jakby co, to się zgłosić do gina lub szpitala...

Dawali mi jeszcze coś na uspokojenie, ale to straszne świństwo, więc przestałam brać... Dzidzia mi się tak od tego uspokajała, że się prawie nie ruszała... Codziennie miałam KTG, dzisaj robili mi USG i mała waży już jakieś 3300 g, więc już na trzech różnych aparatach waga jest podobna...

Jeden lekarz stwierdził, że urodzę w okolicach tego 11 stycznia jak mam termin z OM, a drugi lekarz stwierdził, że raczej tak jak wynika z pierwszego USG, więc okolice 26 grudnia... Więc nie wiem czego się spodziewać 20 będę się widziała z położną, to zobaczymy jak to wygląda i czy cos z szyjką się dzieje...

Na szczęście miednicę mam ponadstandardową jak moja mama, co mnie cieszy, bo łatwiej będzie urodzić taką wielką Paulinkę.
Stary 2009-12-09, 15:47   #923
aldii
Zakorzenienie

Kalka najwazniejsze, ze mala zdrowa Ale straszne, ze gin Ci nie wytliumaczyl czemu mozesz urodzic wczesniej
Brzoskwinia,Eudaimonia
Kacha
Kamyku
Joli
Stary 2009-12-09, 15:49   #924
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
nowy?
e, nie No co Ty :P uzywany ale wygląda jak nówka

Z tej aukcji:

http://www.allegro.pl/item837249350.html

Cytat:
Mężuś dzisiaj gotuje obiad więc ja mam wolne...

Zbiliśmy ciśnienie tylko do 140/90 przy dawce leku 3 razy dziennie...
Jakie mam szczupłe nóżki od tego leżenia
Mam dietę bezsolną oraz pić dużo wody... Blech, już nie mogę...
Jakby co, to się zgłosić do gina lub szpitala...

Dawali mi jeszcze coś na uspokojenie, ale to straszne świństwo, więc przestałam brać... Dzidzia mi się tak od tego uspokajała, że się prawie nie ruszała... Codziennie miałam KTG, dzisaj robili mi USG i mała waży już jakieś 3300 g, więc już na trzech różnych aparatach waga jest podobna...

Jeden lekarz stwierdził, że urodzę w okolicach tego 11 stycznia jak mam termin z OM, a drugi lekarz stwierdził, że raczej tak jak wynika z pierwszego USG, więc okolice 26 grudnia... Więc nie wiem czego się spodziewać 20 będę się widziała z położną, to zobaczymy jak to wygląda i czy cos z szyjką się dzieje...

Na szczęście miednicę mam ponadstandardową jak moja mama, co mnie cieszy, bo łatwiej będzie urodzić taką wielką Paulinkę.
Szczupłe nóżki mówisz Najważniejsze, że już jesteś w domku

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-09, 15:52   #925
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Tak ogólnie to mamy się dobrze. Ola non stop śpi - tylko mniej więcej co 2,5 - 3 h budzi się na jedzenie. Wiecie co, powiem Wam coś nieskromnie... Słodka ta nasza Kruszynka.. i taka kochana
Stary 2009-12-09, 15:57   #926
kapi
Raczkowanie

Cytat:
tak właśnie wygląda twardnienie brzucha...

Dzięki za odp, na szczęście dzisiaj już jest lepiej, wczoraj miałam zalatany dzień to może od tego. Za tydzień mam wizytę to się dopytam co i jak a na razie zmykam leżeć.
kapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:58   #927
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Naoglądałam się dzieciaczków, kobiet po porodach, widziałam porodówkę...
Stwierdziłam, że potrzebuję więcej podkładów poporodowych i tych przewijaków jednorazowych do położenia na łóżku...

Strasznie tam dużo robią cesarek, najpierw się każą męczyć, a potem i tak do cięcia... Ja mam plan rodzić sn Już pisałam pysiamn jaka tam była rekordzistka... Najpierw ją widziałam na porodówce, bo nas tam na słuchanie tętna wysłali, cichutka całkowicie, a po niecałych 3 godzinach już ją widziałam na korytarzu jak śmigała z łóżeczkiem i maleństwem
Stary 2009-12-09, 15:58   #928
zebra666
Zakorzenienie

Agapee wspaniale, że u Was dobrze i trzymamy kciuki żeby mała zaczęła przybierać na wadzeA i nie watpię, że jest piękna

Kamyk dobrze, że już w domku i wszystko dobrze

Stary 2009-12-09, 15:59   #929
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

No i spać się nie dało, bo co noc ktoś rodził...

Postaram się was nadrobić, ale powoli, powoli...
Stary 2009-12-09, 16:05   #930
youyou
Zakorzenienie

Kamyczku dobrze że jesteś w domku, nierozpakowana i czekamy na relacje

Cytat:
Tez zazdroszcze wagi, bo ja 32 , a na wadze już 10 plus!Niestety wszystko przez słodycze!
Nie martw się,że jeszcze prawie niczego nie kupiłas, ja też mam niewiele- raptem kołderkę, poduszkę, pościel i trochę ubranek.Pociesza mnie fakt, że zostało mi jeszcze trochę czasu do wielkiego "wyjścia"
10 plus to jak w sam raz, ja mam teraz tyle i gin mi powiedział że jest bardzo ok wiec się tym w ogóle nie dołuję (są ważniejsze rzeczy niż waga w ciąży)

A co do świąt i Last Christmas to ja uwielbiam tę piosenkę i mogę ją słuchać non stop przed świętami , w ogóle mi to nie przeszkadza, bo tylko raz w roku ją tak męczą

Też średnio czuję atmosferę świąteczną teraz, moze to i dobrze to mniej kasy wydam

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
O zgadze to ja mogłabym już książkę napisać Mam ją codziennie po wszytskim i o karzdej porze... No i też czasami kończyła się wiszeniem nad wc...
Oj mam to samo, dołączam do klubu Zgagi

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Hej
Tempo macie zawrotne, nie nadążam .
Witaj Kamyku, dobrze, że już w domku jesteś .
Lilla, ale z Ciebie śliczna mamusia. Jak z reklamy.
Ja w swoich jedynych ciążowych sztruksach poczułam się jak "ciarach".
Nigdy nie byłam strojnisią, preferowałam stroje wygodne, ale już mam dosyć swoich ciążowych ubranek
Brzuszki super, przynajmniej mój nie jest najmniejszy .
Wczoraj miałam wizytę u gina, mały waży ok 2500, lekarz twierdzi, że do porodu ( 19-22 styczeń) z 1 kg może jeszcze przybrać . Wyniki mam niby dobre. Lekarz mówi, waga dobra... ( spojrzał w kartę) ups 20 kg na plusie, przy Agacie było 19 kg, u mnie to chyba norma
Przyplątało mi się zapalenie żyły, taka sina pręga, biegnie od dołka pachowego do łokcia. Prawdopodobnie po pobraniu krwi zbytnio nadwyrężałam tą rękę, także dziewczyny uważajcie na siebie.
Czekam na TŻ, pojechał z teściową na zakupy ( ja już zapomniałam jak markety wyglądają), i już 3 godziny ich nie ma , teściowa jak nawet do biedronki idzie to zajmuje jej to pół dnia....
Agatka śpi, a ja nie umiem zasnąć. Rano wstaję połamana, niewyspana, rozdrażniona, znowu dla małej antybiotyk małż wykupił , niech już biedna przestanie chorować, może do porodu uda mi się przespać normalnie nocki tak się rozmarzyłam.
W weekend szkoła, 4 zalki, a nic nie umiem, uczyć się nie mam siły , coraz trudniej mi się zorganizować, wrrr..
Z mężem debatujemy od wczoraj nad remontem. Od czego zacząć, co jest najpilniejsze i chyba do świąt nie uda nam się tego ustalić...
Ale Wam posmęciłam, pogoda do bani, zgaga mnie męczy, a jeszcze dziś msza za tatę, może dlatego tak mi smutno i źle
Trzymajcie się ciepło
gratulacje po wizycie duży chłop

Cytat:
Kamyk ,Joli miło Was widzieć

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

ja dostałam 850pln i już dawno wydałam

Cytat:
pokaż fotki

A mój TŻ dziś zaczął skręcać łóżeczko które dostaliśmy od koleżanki i w końcu stwierdziliśmy że jednak kupimy nowe
Łóżeczko nie miało śrub, ale to żaden problem, ale jest poobijane i w kolorze dużo ciemniejszym niż reszta mebli

A poza tym ono miało wyjmowane szczebelki i dostaliśmy z wyjętymi a koleżanka miała je znaleźć ale nie znalazła.. więc musielibyśmy je jakoś dorabiać ... bez sensu i stwierdziłam że 100 czy 200pln to nie majątek i kupimy nowe..

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

aaaa już widzę że Kamyk napisała relację cieszę się że ciśnienie nieco uspokojone
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości