Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-09, 16:16   #1591
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle mamuski
Od tygodnia robie obczajke na wasze forum i tak mi sie spodobalo , ze postanowilam sie przylaczyc . Jestem w 13 tyg.ciazy - to moja pierwsza ciaza - termin mam na 19 czerwca (mam nadzieje , ze wszystko bedzie dobrze) watpliwosci chyba zawsze sie czaja
Po ostatnim usg - jakies 2 tygodnie temu wiem na 95% , ze bedzie chlopak przed swietami mam nastepne badanie to bede wiedziec juz na 100%
Prawde mowiac nie moge sie juz doczekac az mi brzuch wywali i tak na maksa dotrze do mnie , ze jestem w ciazy - jak na razie ,odpukac - czuje sie swietnie i jest to dla mnie wielka abstrakcja jakos nie do konca moze to do mnie dotrzec - wy tez tak mialyscie ?
i choc ciaza jak najbardziej planowana (2 lata na nia czekalismy ) i swoje lata juz mam to i tak niesamowite dziwne uczucie
ok wystarczy tyle o mnie na poczatek , mam nadzieje , ze jakos sie tu rozruszam (i nie pogubie )
tak na koniec odlacznie zatwardzen - moj gin dal mi swietny przepis - po prostu jesc kiwi , 2 kiwi dziennie i moje klopoty sie skonczyly a bylo naprawde kiepsko a do tego kiwi jest bardzo smaczne i zdrowe , zawiera wiecej wit.c niz cytryny . pozdr.
Witamy.
To masz ten sam tp co ja.
No i też chłopaka obstawiam.
A Tobie tak szybko było widać siusiaka? Ja mam usg w pon i też mamm nadzieje,ze zobacze siusiaka.

Co do kiwi to racja .Jak jem do wszystko jest ok.Jak jeden dzień nie zjem to w tym dniu toalety nie odwiedze.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 16:24   #1592
Silpe
Zadomowienie

zeczywiscie cos urodzaj na chlopcow imie jak najbardziej juz wybrane przez meza -Aleksander i tak juz zostanie , ja wybieralam dla corki - miala byc Gabriela i pewnie bedzie ale nastepnym razem

moj wiek tez znowu nie tajemnica trzydziestka na karku , ktora wcale mnie nie przeraza , poniewaz zycie zaczyna sie wlasnie po trzydziestce
05.01.1979

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witamy.
To masz ten sam tp co ja.
No i też chłopaka obstawiam.
A Tobie tak szybko było widać siusiaka? Ja mam usg w pon i też mamm nadzieje,ze zobacze siusiaka.
wszystko bylo pieknie widac ale moje usg bylo dopochwowe , naprawde bardzo dokladne , maluszek 2 tygodnie temu mial 5,18 cm i pieknie fikal raczkami , a na koniec pokazal co jeszcze potrafi , wsadzil sobie kciuk do buzi i zacza ssac !! niesamowicie to wygladalo
biedactwo chyba sie zestresowal tym calym badaniem
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 16:28   #1593
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
zeczywiscie cos urodzaj na chlopcow imie jak najbardziej juz wybrane przez meza -Aleksander i tak juz zostanie , ja wybieralam dla corki - miala byc Gabriela i pewnie bedzie ale nastepnym razem

moj wiek tez znowu nie tajemnica trzydziestka na karku , ktora wcale mnie nie przeraza , poniewaz zycie zaczyna sie wlasnie po trzydziestce
05.01.1979
już dopisuję Cię do listy.
Kolejny Aleksander....

EDIT: jak Wam się podobają takie papcie dziergane:
http://www.allegro.pl/item839721187_...zent_9609.html
myślę, czy by takich młodszej siostrze pod choinkę nie kupić.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2009-12-09 o 16:31
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 16:38   #1594
annLee
Zakorzenienie

Silpe-witaj! w końcu jakaś wiekowa mamuśka faktycznie dość wcześnie widoczne klejnoty,ale skoro były to tylko się cieszyć
Aleksander piękne imię

któraś pisała tu o Karolinie,bardzo fajne dziewczyny są(żeby nie było to nie moje imię )

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Lea-bardzo fajne te papucie

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 16:41   #1595
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Opowiem Wam dziwną historię...
Mój mąż mnie rozwala... ciągle mi powtarza, że pachnę dzieckiem. Już na początku zaczął coś napomykać, ale teraz to już nie da sobie tego wybić z głowy, pachnę i koniec.
Wczoraj usiadł za mną przed lapkiem i czuję, że mnie wącha po plecach... Pytam: co robisz? A ten do mnie: kurcze, no pachniesz śpiochami...
Kurcze a ja myślałam że tylko mój z takimi dziwnymi tekstami wyjeżdża. Ostatnio mi powiedział że pachnę dzidziusiem. A może to oliwka? Ale jak mu samą oliwkę do powąchania dałam to powiedział że to nie to.

Cytat:
Jak to nie ma kto, masz męża przecież. Wie, że jesteś w ciąży.
Kobiety, nie róbcie tak, bo same sobie krzywdę robicie.
Chłop się uczy jak dziecko, że kobita daje radę, choćby nie wiem co... Nie wolno!
Mój nauczony bo początki miałam ciężkie, ale czasem jak wraca od swojej mamusi to mówi że się cackam, ale ja mam na to niezawodny sposób - jak mi tylko brzuch stwardnieje jak coś robię to go wołam żeby sam się przekonał że przy lekkich pracach potrafi to co będzie przy cięższych.

Cytat:
Ja sobie wczoraj przypadkiem trafiłam na listę tego, co należy w ciąży ograniczyć. I padłam na pysk ze śmiechu.
Cytuję:

• zimne i mrożone napoje, lody,
  • czarną i zieloną herbatę, soki z owoców południowych,
  • termicznie zimne produkty w chłodnych miesiącach roku
  • owoce południowe, jogurt
    i kefir, pomidory, ogórki, ziemniaki,
  • produkty ciężkostrawne – wieprzowinę, kiełbasy, konserwy mięsne, tłuste potrawy, frytki, fast foody i gotowe dania produkowane przemysłowo,
  • produkty mleczne pasteryzowane i przetworzone; wszystkie inne spożywać w bardzo umiarkowanych ilościach z dodatkiem ciepłych przypraw, np. twarożek z kozieradką,
  • biały cukier (naturalne substancje słodzące, jak miód, słód, melasa, tylko w małych ilościach),
  • przetwory z białej mąki,
  • głęboko mrożone dania,
  • dania i napoje podgrzewane bądź gotowane w kuchence mikrofalowej,
  • ostre, gorące przyprawy (używać tylko w niewielkich ilościach),
  • nadmiar pieczywa (spożywać niewielkie ilości, najlepiej tego wytwarzanego na zakwasie).
Kurcze to coś niewiele tego zostaje, w sumie ta lista to taki mój tygodniowy jadłospis + warzywa

Cytat:
Od tygodnia robie obczajke na wasze forum i tak mi sie spodobalo , ze postanowilam sie przylaczyc . Jestem w 13 tyg.ciazy - to moja pierwsza ciaza - termin mam na 19 czerwca (mam nadzieje , ze wszystko bedzie dobrze) watpliwosci chyba zawsze sie czaja
Po ostatnim usg - jakies 2 tygodnie temu wiem na 95% , ze bedzie chlopak przed swietami mam nastepne badanie to bede wiedziec juz na 100%
Prawde mowiac nie moge sie juz doczekac az mi brzuch wywali i tak na maksa dotrze do mnie , ze jestem w ciazy - jak na razie ,odpukac - czuje sie swietnie i jest to dla mnie wielka abstrakcja jakos nie do konca moze to do mnie dotrzec - wy tez tak mialyscie ?
i choc ciaza jak najbardziej planowana (2 lata na nia czekalismy ) i swoje lata juz mam to i tak niesamowite dziwne uczucie
ok wystarczy tyle o mnie na poczatek , mam nadzieje , ze jakos sie tu rozruszam (i nie pogubie )
tak na koniec odlacznie zatwardzen - moj gin dal mi swietny przepis - po prostu jesc kiwi , 2 kiwi dziennie i moje klopoty sie skonczyly a bylo naprawde kiepsko a do tego kiwi jest bardzo smaczne i zdrowe , zawiera wiecej wit.c niz cytryny . pozdr.
Witaj.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 17:01   #1596
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A oto nasze Szczęście:
ślicznie
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1575688 0]
a w ogóle, dzisiaj melduje początek 15 tygodnia [/QUOTE]
gratuluję
Cytat:
Napisane przez kropka75
Do swojego gina idę w ten piątek. Na genetyczne drugie 28 grudnia
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15757899]
ja mam drugie genetyczne 29 grudnia. [/QUOTE]
no a ja idę na genetyczne 30 grudnia
stanęło na Falvit Mama i doszłyśmy do wniosku, że droższe witaminki nie znaczy lepsze. [/QUOTE]
dokładnie, mi gin polecił elevit, ale ja też wybrałam falvit mama

Cytat:
witaj i kolejny chłop

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 17:16   #1597
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
A miałam Wam dać parę ciekawostek ludzkości i zapomniałam... Dostałam na gg parę dni temu. Oto one:

- Bramki w sklepie ??? mimo że nic nie zwinąłeś, i tak boisz się, że zapiszczą.

- Babcie ??? pod blokiem mogą sterczeć dwie godziny, ale w tramwaju pięciu minut nie ustoją.

- Sprawiedliwość ??? jazda na rowerze pod wpływem alkoholu: 5 lat, molestowanie seksualne: 3 lata w zawieszeniu.

- Potrzeba jednej iskry, by spalić las, ale całej paczki zapałek, by rozpalić grilla.

- Polska ??? tutaj nawet kryzys się nie udał.

- Bill Gates ??? okrada go 75% ludzkości, a i tak jest najbogatszy.

- Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości członka wraz z kręgosłupem.

- Mleko na gazie tylko czeka, aż się odwrócisz.

- Łacina ??? jedyny język, w którym nawet ???gówno??? brzmi mądrze.

- Nawet, jakby papier toaletowy miał 8 warstw, to i tak złożysz go na pół.

- A4 ??? jedyna płatna jednopasmówka na świecie.

- Tesco ??? nigdzie indziej nie znajdziesz wody LEKKO NIEGAZOWANEJ za pół ceny.

- Kość piszczelowa ??? urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju.

- Chleb ??? zero marketingu, najwyższa sprzedaż.

- Paradoks Szymborskiej ??? dla testu napisała maturę, interpretując swoje wiersze ??? i dostała 60%.

- Gdy umrę, rozsypcie moje prochy pod Tesco ??? wtedy będzie mnie odwiedzać co niedzielę.

- Pieniądze z pierwszej komunii ??? do dziś nie wiesz, gdzie się podziały.

- Feminizm kończy się, gdy trzeba wnieść szafę na 8. piętro.

Parę jest genialnych, jak to ostatnie np.
amen

Cytat:
Byłam dziś na pierwszym usg-wrażenie niesamowite Wszystko jest ok, termin porodu przyspieszyli mi o tydzień (może jednak trafię na swoje urodziny, bo są dwa dni przed planowaną datą porodu).

A oto nasze Szczęście:
piękny dzidek gratki, a terminu trzymamy się tego wynikającego z terminu ostatniej @... te z usg są tylko informacyjne, dzidek rośnie czasami szybciej, czasami troszkę zwalnia i stąd różnice w terminach

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 17:25   #1598
annLee
Zakorzenienie

mój małż nie wytrzymał napięcia i kupił żywą choinkę
no to muszę się zabrać za ozdoby piernikowe

idą święta idą święta....

No2

"
Stary 2009-12-09, 17:33   #1599
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dziś na pierwszym usg-wrażenie niesamowite Wszystko jest ok, termin porodu przyspieszyli mi o tydzień (może jednak trafię na swoje urodziny, bo są dwa dni przed planowaną datą porodu).

A oto nasze Szczęście:
słodziak
Cytat:
witaj. maz termin zbliżony do mojego. i u mnie niecały tydzień temu gin stwierdził, że być może chłopak, ale żeby się nie nastawiaćbo to zbyt wcześnie, więc jestem ciągle pełna nadziei, że jednak córa będzie.
podziwiam tak dużą pewność Twojego gina.

wy tak tych chłopów do sprzątania gonicie, a tu piszą:
http://zdrowie.onet.pl/1587980,2056,...ekawostki.html

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 17:33   #1600
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

tak, ida świeta, idą....
ja z choinką jeszcze poczekam- stroimy z zasady w ostatnią niedzielę przed wigilią, ale ozdoby świąteczne innej maści już powyjmowałam, - w każdym oknie coś wisi, na meblach świeczki, lampiony... stajenka.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 17:44   #1601
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
tiaaa.... rozumiem,że na kobiety te pola nie działają
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15761217]tak, ida świeta, idą....
ja z choinką jeszcze poczekam- stroimy z zasady w ostatnią niedzielę przed wigilią, ale ozdoby świąteczne innej maści już powyjmowałam, - w każdym oknie coś wisi, na meblach świeczki, lampiony... stajenka. [/QUOTE]
u mnie od Mikołajek również
o prawdziwej choince myślałam ,że jakiś tydzień przed świętami się tym zajmiemy,no ale małż nie wytrzymał to trudno
jest piękna,w donicy,pięknie pachnie
jutro się nią zajmiemy

No2

"
Stary 2009-12-09, 17:56   #1602
kees26
Rozeznanie

Witajcie mamuśki

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pisałam wam wczoraj o lekkim plamieniu. Po południu nic sie nie zmianiało na lepsze wiec postanowiłam przypieszyc z tą wizytą u lekarza.
Okazało sie ze odkleja mi sie kosmówka blisko szyjki i mam leżec cały czas
Nic nie przepisał ale mam sie pojawic jeszcze w piątek na przedluzenie L4 i wtedy zadecyduje.

Z tego co wiem to żadnej z Was sie to nie przytrafiło zatem przestrzegam was tylko że nawet jak bedzie małe plamienie bez wyraźnej przyczyny to leccie do gina. Odklejenie kosmówki było widac wyraznie na usg dopochwowym. Ja podejrzewam że przyczyną była moja zbytnia aktywnosc w weekend: latanie po sklepach i rodzinie.
Pearl, ja miałam dokładnie ten sam problem - o odklejaniu kosmówki dowiedziałam się w 6 tc na usg, nie miałam żadnych objaów, krwawienia itp. Zbawienne okazało się jak najczęstsze polegiwanie, luteina 2x2 dziennie i bardzo oszczędny tryb życia. I ja też tak podejrzewam, że przegięłam z aktywnością na samym początku, praktycznie całe dnie byłam w ruchu, zero odpoczynku. W ok. 13 tc na usg ginka powiedziała, że wszystko już OK, że wszystko się ładnie powchłaniało i pozrastało . Także uważaj na siebie a na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Przytrafiło się, przytrafiło, Kees od tego zaczęła.
Kropeczko, ależ Ty masz imponującą pamięć

Cytat:
Napisane przez Maliczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dawno tutaj nie pisałam, a chciałam się pochwalić, że w zeszły czwartek razem z Tżtem dowiedzieliśmy się, że na 120% będziemy mieć SYNKA.Pielęgniarka mówiła, że odkąd pracuje już 3 lata z tym ginekologiem, to nie zdarzyło mu się jeszcze ani razu pomylić, więc badanie jest jak najbardziej miarodajne

A jeśli chodzi o poród to ja jako pierwiastka tak zwana raczej bałabym się porodu domowego, więc w moim wypadku to będzie raczej poród rodzinny w szpitalu...

Wklejam też kadry z filmików na których uwieczniono imponujący mały sprzęcik mego syna oraz jego słodki profil, są to zdjęcia z 16 tyg
Wielkie gratki A zdjęcie ze sprzęcikiem WYMIATA

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
świat jest mały
p.Wiolettę znam
najważniejsze,że Ty jesteś zadowolona
annLee, a mogłabyś napisać swoją opinię o p. Wiolecie?
Jestes pierwszą osobą, która o niej słyszała, będę Ci wdzięczna

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
obiecałam Kropce, no i jestem

zresztą stęskniłam się już za Wami , nie pogonicie mnie? tyle mnie nie było...

ale niestety praca dała mi się we znaki, ale chyba już mam ją z głowy i teraz w zasadzie tylko w domku będę siedzieć, więc będę bardziej na czasie co u Was słychać
Witaj daf, fajnie, że do nas wróciłaś

Cytat:
Opowiem Wam dziwną historię...
Mój mąż mnie rozwala... ciągle mi powtarza, że pachnę dzieckiem. Już na początku zaczął coś napomykać, ale teraz to już nie da sobie tego wybić z głowy, pachnę i koniec.
Wczoraj usiadł za mną przed lapkiem i czuję, że mnie wącha po plecach... Pytam: co robisz? A ten do mnie: kurcze, no pachniesz śpiochami...
Dobre

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość

Bo to tak dziwnie czuć jak podbrzusze robi się twarde? To są skurcze?
Brzuch twardnieje jak się denewuję co ostatnio jest kilka razy dzienniealbo jak dużo sprzątam.
Ja do tego przez parę dni miałam chyba wzdęcia, cały brzuch obolały, czułam te gazy w środku a one w ogóle nie chciały ze mnie wyjść nie wiem czym to było spowodowane, ale przeszło
Za tydzień na wizycie spytam o wszystko.
Mnie pobolewa brzuch jak na okres i trochę krzyże jak za dużo sprzątam albo zbyt długo chodzę po markecie. Dziś podczas zakupów bolał mnie mocniej niż zwykle, więc kupiłam to, co najpotrzebniejsze i szybko pojechałam do domu położyć się - uff, pomogło. Mi właśnie leżenie zawsze pomaga, jak mnie brzuch pobolewa.

Cytat:

A oto nasze Szczęście:
Super wieści i śliczny dzidek

Witaj Silpe , gratuluję synka

Cytat:
któraś pisała tu o Karolinie,bardzo fajne dziewczyny są(żeby nie było to nie moje imię )
Skromnie napiszę, że ja mam na imię Karolina

Dziewczyny, wczoraj oglądałam na Discovery program pt:" Ciąża z zaskoczenia" o kobietach, które o ciąży dowiedziały się w momencie......jak zaczęły rodzić Większość z nich miała okres (skąpy, ale był) prawie do ostatnich miesięcy ciąży, przytyły tylko ok. 4 kg, zero dolegliwości ciążowych itp. OK, wszystko to mogło się wydarzyć, ale dziwi mnie, że nie czuły ruchów dziecka Czy to wogóle możliwe, żeby przez całą ciążę nie czuć ruchów?

Edytowane przez kees26
Czas edycji: 2009-12-09 o 17:58
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 18:05   #1603
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
słodziak

witaj. maz termin zbliżony do mojego. i u mnie niecały tydzień temu gin stwierdził, że być może chłopak, ale żeby się nie nastawiaćbo to zbyt wcześnie, więc jestem ciągle pełna nadziei, że jednak córa będzie.
podziwiam tak dużą pewność Twojego gina.
Witaj zeczywiscie to dosc wczesnie ale zeczywiscie widzielismy cos co mozna nazwac ptaszkiem w tak wczesnym stadium u dziewczynki nie bylo by raczej widac nic , no i wydaje mi sie , ze jednak lata praktyki i doswiadczenie robi swoje . 22 grudnia mam nastepne usg to sie okaze , do tego czasu jeszcze sie powstrzymuje z zakupowym szalenstwem
Jak na razie fantastycznie bylo zobaczyc w duzym powiekszeniu oczywiscie ta mala istotke i wiedziec , ze wszystko jest ok.
Jejku dziewczyny jak wam zazdroszcze wy juz sie do swiat szykujecie pomalu a ja jeszcze w proszku , 18 grudnia dopiero jade do polski (pracuje w niemczech) i bede miala 4 dni na zorganizowanie sobie swiat w wolnych chwilach miedzy wzytami u gina , dentysty , internisty ....
Z mala pomoca meza dam rade tym bardziej , ze juz zapowiedzialam w tym roku nie robie rodzinnych spotkan u mnie , obiadow itp. lubie stac przy garach ale najwyzszy czas troche zwolnic nie ?
ok jesli mowa o garach to spadam dokonczyc obiadokolacje -malzonek zaraz wroci wyglodnialy z pracy .
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 18:11   #1604
annLee
Zakorzenienie

Kees-osobiście dla mnie niepojęte jest jak można nie wiedzieć,że się jest w ciąży albo dzidzie takie nieruchliwe albo ... no nie wiem czym to można wytłumaczyć
Zuza ruszała się bardzo dużo,a od ok8m-ca przestało to być momentami przyjemne wypychanie,rozpychanie,wb ijanie nóg w żebra i inne narządy,byłam wewnętrznie strasznie poobijana.Lubiła też robić mi z brzucha stożek(autentycznie!) więc nie wiem jak mając taki stożek mogłabym się nie domyślić,że coś jest nie tak
nie mówiąc o braku okresu czy większych cycach,senności,mdłościac h i innych
no ciężko mi w to uwierzyć,żeby nie było totalnie żadnych objawów! aż do końca ciąży!
chyba,że panna w ogóle nie wie co to jest ciąża,totalnie nie uświadomiona,jest młoda,grubsza i dziecko mega-nie-ruchliwe

co do p.Wioletty to nie widziałam jej dobrych kilka lat,więc tak naprawdę nie wiem jaki jest stan jej wiedzy i umiejętności
była dość delikatna podczas badania i wierzyłam,że jest fachowcem
ale trochę tak mechanicznie mnie i moją koleżankę potraktowała,odniosłyśmy wrażenie,że zależy jej tylko na kasie(przyjmowa ła w szpitalu a kasowała stówkę jakieś 6-7lat temu)
choć obie byłyśmy u niej tylko raz-jakoś nie wzbudziła naszego zaufania
,nie przeprowadziła wywiadu,no jakoś tak... nie do końca te fluidy widocznie
ale jak jesteś zadowolona to widocznie jest oki
przychodziła dość długo do mnie jako klientka,kiedy pracowałam niedaleko

No2

"
Stary 2009-12-09, 18:11   #1605
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Zaznaczyłam sobie mnóstwo postów do cytowania, ale nie mam mocy :/. Witam więc nowe, gratuluję ogólnie fotek, siusiaków również
Idę spać chyba, ledwo w klawisze stukam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 18:37   #1606
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Kees-osobiście dla mnie niepojęte jest jak można nie wiedzieć,że się jest w ciąży albo dzidzie takie nieruchliwe albo ... no nie wiem czym to można wytłumaczyć
Zuza ruszała się bardzo dużo,a od ok8m-ca przestało to być momentami przyjemne wypychanie,rozpychanie,wb ijanie nóg w żebra i inne narządy,byłam wewnętrznie strasznie poobijana.Lubiła też robić mi z brzucha stożek(autentycznie!) więc nie wiem jak mając taki stożek mogłabym się nie domyślić,że coś jest nie tak
nie mówiąc o braku okresu czy większych cycach,senności,mdłościac h i innych
no ciężko mi w to uwierzyć,żeby nie było totalnie żadnych objawów! aż do końca ciąży!
chyba,że panna w ogóle nie wie co to jest ciąża,totalnie nie uświadomiona,jest młoda,grubsza i dziecko mega-nie-ruchliwe
Dla mnie to też dziwne jest, ale były to autentyczne historie opowiedziane przez 4 różne kobiety (2 z nich miały już dzieci!!!). Nie miały właśnie typowych dolegliwości typu obolałe cycki, mdłości itp. Jedna zaszła w ciążę pomimo stosowania antykoncepcji hormonalnej, inna właśnie dostała jakiś zastrzyk antykoncepcyjny (okazało się, że był źle wykonany) itd. Jedna dziewczyna rodziła w akademiku nad muszlą klozetową Ale ciekawy program - polecam

Cytat:
co do p.Wioletty to nie widziałam jej dobrych kilka lat,więc tak naprawdę nie wiem jaki jest stan jej wiedzy i umiejętności
była dość delikatna podczas badania i wierzyłam,że jest fachowcem
ale trochę tak mechanicznie mnie i moją koleżankę potraktowała,odniosłyśmy wrażenie,że zależy jej tylko na kasie(przyjmowa ła w szpitalu a kasowała stówkę jakieś 6-7lat temu)
choć obie byłyśmy u niej tylko raz-jakoś nie wzbudziła naszego zaufania
,nie przeprowadziła wywiadu,no jakoś tak... nie do końca te fluidy widocznie
ale jak jesteś zadowolona to widocznie jest oki
przychodziła dość długo do mnie jako klientka,kiedy pracowałam niedaleko
Dzięki za informację. Wiesz, teraz to jest tak, że rzadko któremu prywatnemu lekarzowi nie zależy na kasie. Ja na początku chodziłam co 2-3 tygodnie płacąc za każdym razem 150 zł - ale były to konieczne wizyty. Teraz, jak wszystko jest ok chodzę raz w miesiącu i nie mam póki co odczucia, że jestem naciągana. Gdyby tak było, szukałabym kogoś innego. Dla mnie ważne było to, że p. Wioletta jest ludzka, przyjemna i wizyty nie są takie sztywne. Poza tym jej zalecenia jak dotąd okazały się jak najbardziej właściwe i mimo początkowego zagrożenia teraz wszystko jest ok

annLee - a Ty do kogo chodzisz?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 18:54   #1607
annLee
Zakorzenienie

Kees- najważniejsze,że pomogła i że Ci odpowiada
w moim też podoba mi się,że mimo doktoratu i ogromnej wiedzy jest też dobrym człowiekiem to bardzo ważne.Moge do niego zadzwonić o każdej porze dnia i nocy z każdą pierdołą.I jeszcze żadna ze znanych mi osób się na nim nie zawiodła.Kasuje dużo,bo 200zł(co 5-6tyg),ale wiem,że za wiedzę się płaci i godzę sie na to chodząc do niego.Poza tym jest strasznie sympatyczny i przystojny i specjalizuje się w nieprawidłowościach ciążowych,więc wierzę,że jakby coś było nie tak to zwróci na to uwagę i odpowiednio zareaguje.Ehh...ale dzisiaj się rozpisuję
to dr.Krzysztof Szymanowski

Szajajaba-wypoczywaj

No2

"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2009-12-09 o 18:55
Stary 2009-12-09, 19:18   #1608
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Witam wszystkie oczekujące mamy Czytam was czasem i chciałabym do was dołaczyć.Mam 26 lat.Jestem w 11 tyg ciąży.Termin porodu 30czerwca.Staraliśmy się z mężem o dzidzie rok i nam nie wychodziło.W końcu postanowiłam iść do pracy i po 5 mieś ,niespodziewanie zaszłam w ciąże Na poczatku strasznie bolał mnie brzuch i obawiałam się najgorszego.Ból ustępuje,ale zaczęły się nudności.Moje nawyki żywieniowe zmieniły się diametralnie!Nie mogę patrzeć na mięso,słodycze,ziemniaki. Strasznie przetłuszczają mi się włosy,pojawiają się wypryski na twarzy i dekoldzie.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 19:33   #1609
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Ja celuję w zodiakalnego byka
Ja też.

Cytat:
Dafreen-leż i pachnij np.śpiochami jak Kropka

Kropko-przepraszam,ale tekst Twojego małża rozłożył mnie na łopatki
my z małżem też jesteśmy wąchacze,od urodzenia Zuzy przerzuciliśmy się na nią i ciągle ją niuchamy
musisz bosko pachnieć

Ja już nie pamiętam jak toto pachnie, pamiętam tylko że jakoś mnie ten zapach nie zachwycał nigdy. Może mojego malucha mnie zachwyci, zobaczymy.

Tymczasem namiętnie wącham swoją kotkę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 19:33   #1610
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Pearl, ja miałam dokładnie ten sam problem - o odklejaniu kosmówki dowiedziałam się w 6 tc na usg, nie miałam żadnych objaów, krwawienia itp. Zbawienne okazało się jak najczęstsze polegiwanie, luteina 2x2 dziennie i bardzo oszczędny tryb życia. I ja też tak podejrzewam, że przegięłam z aktywnością na samym początku, praktycznie całe dnie byłam w ruchu, zero odpoczynku. W ok. 13 tc na usg ginka powiedziała, że wszystko już OK, że wszystko się ładnie powchłaniało i pozrastało . Także uważaj na siebie a na pewno wszystko będzie dobrze

Kropeczko, ależ Ty masz imponującą pamięć

Wielkie gratki A zdjęcie ze sprzęcikiem WYMIATA

annLee, a mogłabyś napisać swoją opinię o p. Wiolecie?
Jestes pierwszą osobą, która o niej słyszała, będę Ci wdzięczna

Witaj daf, fajnie, że do nas wróciłaś

Dobre

Mnie pobolewa brzuch jak na okres i trochę krzyże jak za dużo sprzątam albo zbyt długo chodzę po markecie. Dziś podczas zakupów bolał mnie mocniej niż zwykle, więc kupiłam to, co najpotrzebniejsze i szybko pojechałam do domu położyć się - uff, pomogło. Mi właśnie leżenie zawsze pomaga, jak mnie brzuch pobolewa.

Super wieści i śliczny dzidek

Witaj Silpe , gratuluję synka

Skromnie napiszę, że ja mam na imię Karolina

Dziewczyny, wczoraj oglądałam na Discovery program pt:" Ciąża z zaskoczenia" o kobietach, które o ciąży dowiedziały się w momencie......jak zaczęły rodzić Większość z nich miała okres (skąpy, ale był) prawie do ostatnich miesięcy ciąży, przytyły tylko ok. 4 kg, zero dolegliwości ciążowych itp. OK, wszystko to mogło się wydarzyć, ale dziwi mnie, że nie czuły ruchów dziecka Czy to wogóle możliwe, żeby przez całą ciążę nie czuć ruchów?

Też kiedyś to oglądałam. Tyle ze jedna miała okres nieregularny i sobie myślała ze teraz tez jej sie tak spóźnia. I obydwie były grube że nie zauważyły że są w ciązy. Moim zdaniem to trochę pod publiczkę. Jak można nie wiedzieć że jest się w ciaży. To chyba tylko w Ameryce takie rzeczy. I straszna paranoja.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 19:43   #1611
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Co do kiwi to racja .Jak jem do wszystko jest ok.Jak jeden dzień nie zjem to w tym dniu toalety nie odwiedze.
Czemu na mnie tak nie działa?

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15759745]
myślę, czy by takich młodszej siostrze pod choinkę nie kupić.[/QUOTE]
Bardzo fajne.

Sama bym takie chciała.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja myślałam że tylko mój z takimi dziwnymi tekstami wyjeżdża. Ostatnio mi powiedział że pachnę dzidziusiem. A może to oliwka? Ale jak mu samą oliwkę do powąchania dałam to powiedział że to nie to.
Też tak myślałam. Kazałam wąchać, mówi że nie.
Ale może to taka mieszanka: skóra, ciepło, naturalny zapach ciała plus ta oliwka.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Na ciążę działa tym bardziej.

Ciekawe jednak że nie piszą nic o wielogodzinnych seansach przed tv i komputerem.

Stary 2009-12-09, 19:43   #1612
Darianna25
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15759745]już dopisuję Cię do listy.
Kolejny Aleksander....

myślę, czy by takich młodszej siostrze pod choinkę nie kupić.[/QUOTE]

Bardzo fajne.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 20:05   #1613
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie oczekujące mamy Czytam was czasem i chciałabym do was dołaczyć.Mam 26 lat.Jestem w 11 tyg ciąży.Termin porodu 30czerwca.Staraliśmy się z mężem o dzidzie rok i nam nie wychodziło.W końcu postanowiłam iść do pracy i po 5 mieś ,niespodziewanie zaszłam w ciąże Na poczatku strasznie bolał mnie brzuch i obawiałam się najgorszego.Ból ustępuje,ale zaczęły się nudności.Moje nawyki żywieniowe zmieniły się diametralnie!Nie mogę patrzeć na mięso,słodycze,ziemniaki. Strasznie przetłuszczają mi się włosy,pojawiają się wypryski na twarzy i dekoldzie.
Witamy. I gratulujemy brzucholka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15761993]Zaznaczyłam sobie mnóstwo postów do cytowania, ale nie mam mocy :/. Witam więc nowe, gratuluję ogólnie fotek, siusiaków również
Idę spać chyba, ledwo w klawisze stukam.[/QUOTE]
A co z Twoją mocą, przepracowałaś się?
Odpoczywaj.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
mój małż nie wytrzymał napięcia i kupił żywą choinkę
no to muszę się zabrać za ozdoby piernikowe

idą święta idą święta....
Ale masz fajnie.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

no a ja idę na genetyczne 30 grudnia
ja mam drugie genetyczne 29 grudnia. [/QUOTE]

Ale będziemy miały wrażeń przedsylwestrowych.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

A te kaputki dla maluchów widziałyście?http://www.allegro.pl/item839722275_...usia_9838.html Urocze.

Stary 2009-12-09, 20:11   #1614
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Witaj. Widzę że powiększa się grono czerwcówek.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Też kiedyś to oglądałam. Tyle ze jedna miała okres nieregularny i sobie myślała ze teraz tez jej sie tak spóźnia. I obydwie były grube że nie zauważyły że są w ciązy. Moim zdaniem to trochę pod publiczkę. Jak można nie wiedzieć że jest się w ciaży. To chyba tylko w Ameryce takie rzeczy. I straszna paranoja.
Moja sąsiadka zorientowała się w 6 miesiącu ale żeby aż do końca nie wiedzieć. Słyszałam tylko o przypadku dziewczynki która jeszcze okresu nie miała a w ciąży była i to ukrywała bo nie wiedziała co się dzieje, ale to w patologicznej rodzinie.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 20:27   #1615
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Witajcie!

Cytat:
Napisane przez Biricchina
Ja celuję w zodiakalnego byka
A ja w Dzien Matki.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 20:32   #1616
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, absolutnie NIE WIERZĘ w opowieści dziwnej treści pt.: "nie wiedziałam, że jestem w ciąży do momentu porodu" Po prostu czasem łatwiej kobiecie/dziewczynie udawać totalną debilkę, może bała się, że facet/matka/ktoś tam będzie namawiał ją na usunięcie, a ona nie chciała.
A te programy amerykańskie to wybaczcie, ale - widziałyście kiedyś Jerrego Springera? Pewnie tak - to wiecie, jak tam cudnie ludzie pod publiczkę potrafią grać

I nie, nie przepracowałam się, chociaż dzisiaj ciężki dzień, nauczyciele chorują, więc 6 z 7 lekcji prowadziłam sama zajęcia (co z niepełnosprawnymi dziećmi jest czasem mocno pracochłonne), no ale dzieciaki mam naprawdę grzeczne.
Na moje samopoczucie do tyłka wpływa pogoda, od wczoraj śpię na jawie dosłownie. Jeszcze dowiedziałam się, że gigantyczny projekt, który miałam na studia zrobić, mam zrobić na sobotę zamiast na początek stycznia, bo zajęcia nam przesunęli A naprawdę moje zdolności intelektualne obecnie leżą i kwiczą
Ale jutro mam 2 okienka w pracy pod rząd, to coś podłubię.

W butkach sztruksowych się zakochałam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 21:15   #1617
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
miło widzieć kolejną czerwcówkę

Szaja - chciałabym Ci powiedzieć, żebyś odpoczywała jak najwięcej po pracy, ale chyba przez te zaliczenia nie bardzo możesz...

małż ma teraz też jakieś zaliczenia w weekend. miał się zająć pisaniem prac w tym tygodniu, ale jeszcze nie zaczął. a potem będzie jęczał, że nic nie ma, nie zdąży i w piątek do późna będzie siedział...

przed chwilą zabiłam pająka metodą na odświeżacz do toalet.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 21:29   #1618
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczy. I powinien zmierzyć szyjkę, bo skurcze ją skracają.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

To musisz wybrać czy dojesz Ca, wtedy możesz kupić Feminatal, bo on Ca nie ma wcale. Za to ma więcej Fe i Mg.
Czy wolisz dojadać buraczki i Mg, wtedy możesz brać Falvit.
Witam was dziewczyny
Ja kupiłam sobie http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-tabletek.html zapłaciłam u mnie w aptece 17 zl lekarz mi przepisał elevit al nie bylo go u mnie w aptece wiec wzielam jak porównałam skład nie ma az tak zle http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-tabletek.html

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 21:30   #1619
aniolek423
Przyczajenie

Witam wszystkie oczekujace mamusie jestem na tym forum pierwszy raz. termin porodu mam na 8 czerwca i jest to moja pierwsza ciaza. mam do was pytanie czy ktoras z was na poczatku przybrala na wadze a pozniej gdzies w 14-15 tyg wrucila do wagi przed ciaza?zaczynam sie martwic bo zamiast tyc ja schudlam heh i stracilam apetyt.
aniolek423 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 21:43   #1620
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

-

Ja sobie wczoraj przypadkiem trafiłam na listę tego, co należy w ciąży ograniczyć. I padłam na pysk ze śmiechu.
Cytuję:

• zimne i mrożone napoje, lody,
  • czarną i zieloną herbatę, soki z owoców południowych,
  • termicznie zimne produkty w chłodnych miesiącach roku
  • owoce południowe, jogurt
    i kefir, pomidory, ogórki, ziemniaki,
  • produkty ciężkostrawne – wieprzowinę, kiełbasy, konserwy mięsne, tłuste potrawy, frytki, fast foody i gotowe dania produkowane przemysłowo,
  • produkty mleczne pasteryzowane i przetworzone; wszystkie inne spożywać w bardzo umiarkowanych ilościach z dodatkiem ciepłych przypraw, np. twarożek z kozieradką,
  • biały cukier (naturalne substancje słodzące, jak miód, słód, melasa, tylko w małych ilościach),
  • przetwory z białej mąki,
  • głęboko mrożone dania,
  • dania i napoje podgrzewane bądź gotowane w kuchence mikrofalowej,
  • ostre, gorące przyprawy (używać tylko w niewielkich ilościach),
  • nadmiar pieczywa (spożywać niewielkie ilości, najlepiej tego wytwarzanego na zakwasie).

to co ja mam z głodu umrzec polowe tych rzezy jem bo nie moge jajek sera zoltego i białego miesa ciagle po nich nic zostały mi sucharki z woda

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
To ja razem z Tobą.

Ale lista produktów zalecanych jest lepsza.

Cytuję:
  • gotowane, pełnowartościowe zboża (kasza jaglana, amarantus, kaszka kukurydziana, owies, słodki ryż oraz inne gatunki ryżu),
  • rozgrzewające warzywa – duszone, gotowane na parze, pieczone lub w postaci purée (marchew, dynia, por, koper włoski, zielona fasola, cebula dymka, groch, kapusta włoska),
  • dopuszcza się niewielkie ilości surówek – prasowanek (patrz moja wcześniejsza książka „Odnowa na talerzu”, wydawnictwo Galaktyka), a także regularnie kiszonki,
  • rośliny strączkowe (moczone i trzykrotnie odlewane w czasie gotowania, gotowane z glonem kombu) przyprawione kminkiem, cząbrem lub majerankiem,
  • zielone warzywa liściaste: brokuły, jarmuż, rzeżucha, liście rzodkiewek i rzodkwi, zielona pietruszka, liście selera i lubczyku,
  • kapusta pekińska – zawierają one składniki, które podczas ciąży potrzebne są w większych ilościach (zakładam że to kwas foliowy);

Jak dla mnie to jedzenie dla zająca.
Ryż, kasza, warzywa gotowane, zielone i parę przypraw. Zgon po tygodniu murowany.

mleko pije codziennie moj tZ kawe ja kakao jak patrze na jakis film lubie pochrupać wafle ryzowe sałatka (pekinka kiszona lodowa zielona szpinak jest u mnie czesto jako dodatek ) zup jadam duzo bo lubie ale bardziej lubie i jem to z 1 listy czyli z tej z ograniczeniem wogóle ja i tak szybko sie tego pozbywam niestety mam szybka przemiane materii i zgrubłam tylko 1kg a jestem w 18tyg i 1 dniu

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości