Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-09, 13:08   #1561
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
OMG a co to jest glon kombu???
o to samo miałam zapytać??????
z tej listy też jadam prawie wszystko, czyli bilansuję się na 0
bo u mnie jednak zdecydowanie przeważa dieta królika

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:13   #1562
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Tylko gdzie kupić ten prawdziwy żółty ser hmmmm
Nie w markecie za 9,90zł.

Jakieś dwa lata temu jakiś znawca pokazywał w gazecie wyborczej, że do wyprodukowania 1kg sera potrzeba nastu litrów mleka, koszt 1kg sera wyszedł mu na poziomie 12zł.
Na logikę - ser za 10zł/kg to nie jest ser tylko produkt seropodobny.
A jak ma tłuszcze roślinne w składzie, to uciekamy od niego na km.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
OMG a co to jest glon kombu???
A taki wodorost, coś jak nori używane do sushi. Tyle że kombu się je dopiero po namoczeniu, o ile pamiętam.

Jak dla mnie świństwo.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
z tej listy też jadam prawie wszystko, czyli bilansuję się na 0
bo u mnie jednak zdecydowanie przeważa dieta królika
Ja też to jem, ale na samej tej liście zeszłabym w mig.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-12-09 o 13:15
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:19   #1563
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15722456]No to machnij majeranku do grzybowej, polecam A propos kobiety renesansu, znasz powiedzenie: tańczy, śpiewa i maluje, daje d... i gotuje? ...[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
...

Opowiem Wam dziwną historię...
Mój mąż mnie rozwala... ciągle mi powtarza, że pachnę dzieckiem. Już na początku zaczął coś napomykać, ale teraz to już nie da sobie tego wybić z głowy, pachnę i koniec.
Wczoraj usiadł za mną przed lapkiem i czuję, że mnie wącha po plecach... Pytam: co robisz? A ten do mnie: kurcze, no pachniesz śpiochami...
fetyszysta dzieciowy jeden
Cytat:
...

Ja sobie wczoraj przypadkiem trafiłam na listę tego, co należy w ciąży ograniczyć. I padłam na pysk ze śmiechu.
Cytuję:

• zimne i mrożone napoje, lody,
  • czarną i zieloną herbatę, soki z owoców południowych,
  • termicznie zimne produkty w chłodnych miesiącach roku
  • owoce południowe, jogurt
    i kefir, pomidory, ogórki, ziemniaki,
  • produkty ciężkostrawne – wieprzowinę, kiełbasy, konserwy mięsne, tłuste potrawy, frytki, fast foody i gotowe dania produkowane przemysłowo,
  • produkty mleczne pasteryzowane i przetworzone; wszystkie inne spożywać w bardzo umiarkowanych ilościach z dodatkiem ciepłych przypraw, np. twarożek z kozieradką,
  • biały cukier (naturalne substancje słodzące, jak miód, słód, melasa, tylko w małych ilościach),
  • przetwory z białej mąki,
  • głęboko mrożone dania,
  • dania i napoje podgrzewane bądź gotowane w kuchence mikrofalowej,
  • ostre, gorące przyprawy (używać tylko w niewielkich ilościach),
  • nadmiar pieczywa (spożywać niewielkie ilości, najlepiej tego wytwarzanego na zakwasie).
yyy... ups, pomijając żarcie z mikrofali i głęboko mrożone to jest dokładnie mój jadłospis... ale chyba coś się komuś pomyliło jak to wymyślał
Cytat:
...

Podobno w 2 i 3 trymestrze należy wypijać 4 szklanki mleka dziennie - da się jakoś tę ilość przełożyć na ser żółty?
mnie od mleka odrzuca dosłownie, za to pochłaniam twarożek, wszelkie serki, kefiry i maślanki...

a co do tatusiów naszych maleństw... małymi kroczkami i zaczynają rozumieć... mój tż co prawda nie ma awersji do prac domowych... kochany jest, bo kanapki i herbatkę podstawia mi pod nos, wszystko zrobić umie i robi. szkoda tylko, że nie umie najpierw zadbać o porządek (odkładać na miejsce, to nie będzie tyle do sprzątania). czeka aż mu rośnie góra szpargałów na stole, albo sterta nieuprasowanych koszul, a potem sam jest na siebie zły, że ma tyle sprzątania. a ja tego jego bajzelku akurat nie ruszę, taka niedobra jestem . może się w końcu sam nauczy, że jak nie bałaganimy, to i sprzątania nie ma za dużo...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:22   #1564
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Nie w markecie za 9,90zł.

Jakieś dwa lata temu jakiś znawca pokazywał w gazecie wyborczej, że do wyprodukowania 1kg sera potrzeba nastu litrów mleka, koszt 1kg sera wyszedł mu na poziomie 12zł.
Na logikę - ser za 10zł/kg to nie jest ser tylko produkt seropodobny.
A jak ma tłuszcze roślinne w składzie, to uciekamy od niego na km.
Kupuję teraz trochę droższy czyli mam nadzieję, że jednak dostarczam sobie ca. Do mleka zmusić się nie mogę, do jogurtów też. Dużo ca jest jeszcze chyba w szprotkach albo sardynkach, może tego spróbuję.

Ja jem podobnie jak przed ciążą tylko zwiększyłam ilość owoców i warzyw. Wyniki na razie są ok.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Aaaaaa poczułam przed chwilką lekkie puknięcie w brzuch. Czy to to...?

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:24   #1565
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Dafreen Kochana wszystko na pewno będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką świetnego lekarza

Oby Kochana, oby, bo mam już naprawdę serdecznie dosyć. Majster mówi, że w sobotę może już skończy

Bo to tak dziwnie czuć jak podbrzusze robi się twarde? To są skurcze?
Brzuch twardnieje jak się denewuję co ostatnio jest kilka razy dziennie albo jak dużo sprzątam.
Ja do tego przez parę dni miałam chyba wzdęcia, cały brzuch obolały, czułam te gazy w środku a one w ogóle nie chciały ze mnie wyjść nie wiem czym to było spowodowane, ale przeszło
Za tydzień na wizycie spytam o wszystko.

A i nie pisałam... TŻ uparł się na imię Karolina...
Jak majster skończy to wkleję Wam fotki mojej afrykańskiej łazienki
Baardzo ładne imię
Ja mam tak na imię I sama bym nazwała tak swoją córkę jak bym ja nie miała tak na imie..

A mnie tak wzieło na lane kluski.. i tż wlasnie mi je zrobił więc ide szamać

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:28   #1566
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Baardzo ładne imię
Ja mam tak na imię I sama bym nazwała tak swoją córkę jak bym ja nie miała tak na imie..

Smacznego.

Mój TŻ chodzi i gada: Karolina, Karolinka, Karolcia ach...

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Stary 2009-12-09, 13:34   #1567
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jem podobnie jak przed ciążą tylko zwiększyłam ilość owoców i warzyw. Wyniki na razie są ok.
Tylko trzeba pamiętać, że niedoborów większości witamin i składników mineralnych nie widać w morfologii.

Sardynki są podobno zdrowe.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A już myślałam, że w tej ciąży już mnie nie zmuli.... Na samo słowo mam dreszcze...

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez biricchina Pokaż wiadomość

mój tż chodzi i gada: Karolina, karolinka, karolcia ach... :d
:d

Stary 2009-12-09, 13:37   #1568
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Ja sobie wczoraj przypadkiem trafiłam na listę tego, co należy w ciąży ograniczyć. I padłam na pysk ze śmiechu.
Cytuję:

• zimne i mrożone napoje, lody,
  • czarną i zieloną herbatę, soki z owoców południowych,
  • termicznie zimne produkty w chłodnych miesiącach roku
  • owoce południowe, jogurt
    i kefir, pomidory, ogórki, ziemniaki,
  • produkty ciężkostrawne – wieprzowinę, kiełbasy, konserwy mięsne, tłuste potrawy, frytki, fast foody i gotowe dania produkowane przemysłowo,
  • produkty mleczne pasteryzowane i przetworzone; wszystkie inne spożywać w bardzo umiarkowanych ilościach z dodatkiem ciepłych przypraw, np. twarożek z kozieradką,
  • biały cukier (naturalne substancje słodzące, jak miód, słód, melasa, tylko w małych ilościach),
  • przetwory z białej mąki,
  • głęboko mrożone dania,
  • dania i napoje podgrzewane bądź gotowane w kuchence mikrofalowej,
  • ostre, gorące przyprawy (używać tylko w niewielkich ilościach),
  • nadmiar pieczywa (spożywać niewielkie ilości, najlepiej tego wytwarzanego na zakwasie).
O rany, gdybym sie zastosowala to chodzilabym glodna

Cytat:
Napisane przez malou2008 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dzisiaj zaczynamy 12 tydzien. Bardzo sie ciesze, bo czase leci mi teraz szybciej. W przyszly piatek mam USG genetyczne i juz nie moge sie doczekac
Jednak martwie sie od 2ni.
2dni temu brzuch mnie bolal i to dosyc mocno-lezalam i przeszlo. Nagazowal mi sie brzuch i zaparcia mialam.Polezalam i przeszlo. Wczoraj jednak wieczorem mialam takie klucie w podbrzuszu,zaklulo pare sekund i przeszlo na pare minut ...potem pare razy sie powtorzylo. Do tego mialam wrazenie ,ze klucie promieniuje mi do odbytu. Mam hemoroidy.Moze to przez to
Mialyscie cos takiego? Chyba zadzwonie do lekarza i sie zapytam. Pojechalabym wczoraj,ale maz caly dzien w pracy,a do lekarza mamy ponad godzine drogi i zamin by malz wrocil,to lekarza by juz nie bylo.
Dzis jeszcze przerwalam branie lekow na podtrzymanie,bo juz dawno plamien nie mam i lekarz mowil,zebym przerwala.No ale w tym przypadku??!!

Poradzcie cos
Mysle, ze nie powinnas sie zamartwiac ale na wizycie oczywiscie zapytaj. Ja miewalam i miewal rozne klocia, pobolewania i promieniowania jak Ty i czasami do odbytu ale nie mam nawet kogo zapytac bo lekarza jeszcze nie widzialam...
Ale jak wypytasz daj prosze znac

Cytat:
Araczuś to ja mam podobnie jak miałam te wzdęcia to aż w nocy się budziłam, bo to takie okropne uczucie w brzuchu było. Spytam lekarza czy można brać Espumisan. Jak tak cierpiałam to już pojawił mi się w głowie pomysł zrobienia lewatywy ale wiem, że nie wolno.
Oj to sie rozumiemy
Ja mialam juz raz mysli przebicia brzucha slomka aby powietrze zeszlo..tak mi zle bylo przez pol dnia..
Ale jak pisze Kropka, odpowiednia dieta i powinno byc dobrze. Na mnie suszki, zwlaszcza sliwki dzialaja i to szybko

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:41   #1569
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Kupuję teraz trochę droższy czyli mam nadzieję, że jednak dostarczam sobie ca. Do mleka zmusić się nie mogę, do jogurtów też. Dużo ca jest jeszcze chyba w szprotkach albo sardynkach, może tego spróbuję.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

to to fajowe uczucie... przyzwyczajaj sie bo teraz bedzie co raz częściej i mocniej

ja lubię obserwować, gdzie Brunio się przemieszcza... leżę sobie a on się wypina raz z jednej raz z drugiej strony brzucha mogę go poklepać po nie wiem czym bo nie wiem co wypina

a Karolinka to śliczne imię... i znam same fajne Karole

Bruno już w domku

Edytowane przez dafreen
Czas edycji: 2009-12-09 o 13:43
Stary 2009-12-09, 13:44   #1570
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
[/LIST]
Na mnie suszki, zwlaszcza sliwki dzialaja i to szybko
Na mnie też. A już myślałam, że przekichane mam do końca życia. Parę moreli dziennie, woda mineralna i po sprawie. A jak jeszcze wodę z miodem rano chlapnę, to już w ogóle jest super.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
mogę go poklepać po nie wiem czym bo nie wiem co wypina
Moja znajoma zawsze mówi, że jej córka jest taki łzawy, dupowaty Przerwa Tetmajer, bo była w życiu płodowym klepana po głowie. Klepała ją od góry swojego brzucha, nie wiedząc, że młoda jest ułożona pośladkowo.

Stary 2009-12-09, 13:47   #1571
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Araczuś mi na razie przeszło, jak coś wypróbuję śliwki. A jak Ty się czujesz?

Cytat:
to to fajowe uczucie... przyzwyczajaj sie bo teraz bedzie co raz częściej i mocniej

ja lubię obserwować, gdzie Brunio się przemieszcza... leżę sobie a on się wypina raz z jednej raz z drugiej strony brzucha mogę go poklepać po nie wiem czym bo nie wiem co wypina

a Karolinka to śliczne imię... i znam same fajne Karole
Daf jak ja Ci zazdroszczę ja mam sporo tłuszczyku na brzuchu, więc będę musiała jeszcze trochę poczekać na takie widoki
Puknęło raz i cisza.

Karolcia hmmm mnie nadal ta Kalina chodzi po głowie

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Stary 2009-12-09, 13:47   #1572
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

idę chyba się przejść trochę... wyprostuję stare kości i dotlenię synka
zajrzę potem do Was

Bruno już w domku
Stary 2009-12-09, 13:49   #1573
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Moja znajoma zawsze mówi, że jej córka jest taki łzawy, dupowaty Przerwa Tetmajer, bo była w życiu płodowym klepana po głowie. Klepała ją od góry swojego brzucha, nie wiedząc, że młoda jest ułożona pośladkowo.

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Stary 2009-12-09, 13:50   #1574
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Kochane zadzwonilam,no bo po co sie zamartwiac
Ona sie tylko spytala czy mam zaparcia. A ja jej na to,ze dzien wczesniej mnie brzuchol bolal,bo nie moglam sie zalatwic.
Ona mowi ,ze to przez to i zebym sie nie martwila tylko no-spe brala
Moglam ja glupia juz wczoraj zadzwonic
Buziaczki,milego dzionka
a widzisz, czyli brawo
Fajnie

Cytat:
Ale lista produktów zalecanych jest lepsza.

Cytuję:
  • gotowane, pełnowartościowe zboża (kasza jaglana, amarantus, kaszka kukurydziana, owies, słodki ryż oraz inne gatunki ryżu),
  • rozgrzewające warzywa – duszone, gotowane na parze, pieczone lub w postaci purée (marchew, dynia, por, koper włoski, zielona fasola, cebula dymka, groch, kapusta włoska),
  • dopuszcza się niewielkie ilości surówek – prasowanek (patrz moja wcześniejsza książka „Odnowa na talerzu”, wydawnictwo Galaktyka), a także regularnie kiszonki,
  • rośliny strączkowe (moczone i trzykrotnie odlewane w czasie gotowania, gotowane z glonem kombu) przyprawione kminkiem, cząbrem lub majerankiem,
  • zielone warzywa liściaste: brokuły, jarmuż, rzeżucha, liście rzodkiewek i rzodkwi, zielona pietruszka, liście selera i lubczyku,
  • kapusta pekińska – zawierają one składniki, które podczas ciąży potrzebne są w większych ilościach (zakładam że to kwas foliowy);
Jak dla mnie to jedzenie dla zająca.
Ryż, kasza, warzywa gotowane, zielone i parę przypraw. Zgon po tygodniu murowany.
Nie no, lista zakazow i nakazow i ja na sam widok umieram z glodu

Cytat:
moze byc to , takie smyrniecie inne niz jelita, to sie czuje

Cytat:
Na mnie też. A już myślałam, że przekichane mam do końca życia. Parę moreli dziennie, woda mineralna i po sprawie. A jak jeszcze wodę z miodem rano chlapnę, to już w ogóle jest super.
haha, ja tez te skadniki tylko jogurt dorzucam i heja

Cytat:

körö körö kirkkoon
Stary 2009-12-09, 13:51   #1575
malou2008
Raczkowanie

araczki napisalam na poprzedniej stronie,ze zadzwonilam wlasnie do lekarza.Powiedziala,zeby sie nie martwic ,bo to wina zaparc. Jak gazy sie zbieraja czy tez problemy z wyproznieniem sa to tak moze kluc. Powiedziala,zeby sie niczym nie martwic,a jak boli to no-spe brac
malou2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 13:52   #1576
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

dlatego ja Bruna głaszczę póki co... ostatnio na usg wisiał głową w dół... wczoraj buszował na samym dole w poprzek, a dziś wypchnął sie po prawej stronie pępka

Biri, doczekasz się... szybciej niz myślisz... poczekaj chwilkę i zaraz dostaniesz kopniaka pod żebra

Bruno już w domku
Stary 2009-12-09, 13:55   #1577
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Araczuś mi na razie przeszło, jak coś wypróbuję śliwki. A jak Ty się czujesz?
Ja tez teraz ok . Akcje mialam w niedziele. Ale jak jest bardzo zle to wlasnie sliwki pomagaja i przezornie zjadam sobie kilka co 2 dzien. Mam tez ochydny sok z mirabelek na wszelki wypadek

Daf, milego prostowania kosci

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
araczki napisalam na poprzedniej stronie,ze zadzwonilam wlasnie do lekarza.Powiedziala,zeby sie nie martwic ,bo to wina zaparc. Jak gazy sie zbieraja czy tez problemy z wyproznieniem sa to tak moze kluc. Powiedziala,zeby sie niczym nie martwic,a jak boli to no-spe brac
Si, si, widzialam, ze pisalas nawet odpisalam

körö körö kirkkoon
Stary 2009-12-09, 13:57   #1578
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Super wiadomość

Cytat:
dlatego ja Bruna głaszczę póki co... ostatnio na usg wisiał głową w dół... wczoraj buszował na samym dole w poprzek, a dziś wypchnął sie po prawej stronie pępka

Biri, doczekasz się... szybciej niz myślisz... poczekaj chwilkę i zaraz dostaniesz kopniaka pod żebra
Marzę o tym chociaż jak dostanę serię bolesnych kopniaków pewnie będę miała dosyć

Muszę się zbierać i iść do mamy umyć, tak mi się nie chce

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Stary 2009-12-09, 13:59   #1579
kropka75
Zakorzenienie

A miałam Wam dać parę ciekawostek ludzkości i zapomniałam... Dostałam na gg parę dni temu. Oto one:

- Bramki w sklepie ??? mimo że nic nie zwinąłeś, i tak boisz się, że zapiszczą.

- Babcie ??? pod blokiem mogą sterczeć dwie godziny, ale w tramwaju pięciu minut nie ustoją.

- Sprawiedliwość ??? jazda na rowerze pod wpływem alkoholu: 5 lat, molestowanie seksualne: 3 lata w zawieszeniu.

- Potrzeba jednej iskry, by spalić las, ale całej paczki zapałek, by rozpalić grilla.

- Polska ??? tutaj nawet kryzys się nie udał.

- Bill Gates ??? okrada go 75% ludzkości, a i tak jest najbogatszy.

- Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości członka wraz z kręgosłupem.

- Mleko na gazie tylko czeka, aż się odwrócisz.

- Łacina ??? jedyny język, w którym nawet ???gówno??? brzmi mądrze.

- Nawet, jakby papier toaletowy miał 8 warstw, to i tak złożysz go na pół.

- A4 ??? jedyna płatna jednopasmówka na świecie.

- Tesco ??? nigdzie indziej nie znajdziesz wody LEKKO NIEGAZOWANEJ za pół ceny.

- Kość piszczelowa ??? urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju.

- Chleb ??? zero marketingu, najwyższa sprzedaż.

- Paradoks Szymborskiej ??? dla testu napisała maturę, interpretując swoje wiersze ??? i dostała 60%.

- Gdy umrę, rozsypcie moje prochy pod Tesco ??? wtedy będzie mnie odwiedzać co niedzielę.

- Pieniądze z pierwszej komunii ??? do dziś nie wiesz, gdzie się podziały.

- Feminizm kończy się, gdy trzeba wnieść szafę na 8. piętro.

Parę jest genialnych, jak to ostatnie np.

Stary 2009-12-09, 14:04   #1580
hanjah
Zakorzenienie

Byłam dziś na pierwszym usg-wrażenie niesamowite Wszystko jest ok, termin porodu przyspieszyli mi o tydzień (może jednak trafię na swoje urodziny, bo są dwa dni przed planowaną datą porodu).

A oto nasze Szczęście:

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2009-12-09 o 14:07
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:07   #1581
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

te teksty Kropko są de best

a w ogóle, dzisiaj melduje początek 15 tygodnia

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Byłam dziś na pierwszym usg-wrażenie niesamowite Wszystko jest ok, termin porodu przyspieszyli mi o tydzień (może jednak trafię na swoje urodziny, bo są dwa dni przed planowaną datą porodu).

A oto nasze Szczęście:
fotogeniczne
Ty celujesz w swoje urodzinki, ja w urodzinki tż dzień różnicy z terminem...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:14   #1582
araczki
Zadomowienie

Cytat:
A miałam Wam dać parę ciekawostek ludzkości i zapomniałam... Dostałam na gg parę dni temu. Oto one:
(...)
Parę jest genialnych, jak to ostatnie np.
super !
Ja akurat zgadzam sie z pierwszym zawsze boje sie, ze zapiszczy...
Moj piszczel tez po ciemku elegancko znajduje jakis mebel
I nawet nie wiem czy dostalam jakies pieniadze na pierwsza komunie

Cytat:

A oto nasze Szczęście:
ale fajny bobasek i fajnie nozki mu stercza do gory

körö körö kirkkoon
Stary 2009-12-09, 14:16   #1583
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

A oto nasze Szczęście:
Śliczne zdjęcie, gratuluję.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1575688 0]

a w ogóle, dzisiaj melduje początek 15 tygodnia
[/QUOTE] Gratulacje mamuśka.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
super !
Ja akurat zgadzam sie z pierwszym zawsze boje sie, ze zapiszczy...
Moj piszczel tez po ciemku elegancko znajduje jakis mebel
I nawet nie wiem czy dostalam jakies pieniadze na pierwsza komunie
A ja jeszcze zawsze składam papier toaletowy, nawet taki za 10zł.

Stary 2009-12-09, 14:21   #1584
araczki
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1575688 0]
a w ogóle, dzisiaj melduje początek 15 tygodnia [/QUOTE]

gratulejszyn

körö körö kirkkoon
Stary 2009-12-09, 14:25   #1585
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:

A oto nasze Szczęście:

super! ja tez tak mam, mogę urodzić w moje urodzinki.termin mam na 10 maja a swoje urodzinki 15 maja

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:47   #1586
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:

A oto nasze Szczęście:
Śliczne

Ja nie mam daty do celowania no ewentualnie w 15 maja imieniny Babci. Ja celuję w zodiakalnego byka

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Stary 2009-12-09, 14:56   #1587
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Dawno nie pisalam, ale chcialam zagadnać jeszcze w temacie porodow, naciec,poloznych bo widze ze teraz na tapecie Czy ktoras z Was rozwaza porod domowy?
Po pierwszym porodzie, ktory odbyl sie w szpitalu zdecydowalismy z mezem ze nastepny, o ile bedzie to mozliwe, odbedzie sie w naszym domu. Mam nadzieje, ze sie uda
odważna jesteś, ja bym się bała, że w razie komplikacji do szpitala 40km trzeba jechać... No i jeszcze chyba głupio by mi było na pół wsi się drzeć.

Cytat:
Napisane przez Maliczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dawno tutaj nie pisałam, a chciałam się pochwalić, że w zeszły czwartek razem z Tżtem dowiedzieliśmy się, że na 120% będziemy mieć SYNKA P
gratuluję, sprzęcik widać w całej okazałości.
Imię ładne wybraliście.

Cytat:
Do swojego gina idę w ten piątek. Na genetyczne drugie 28 grudnia.
ja mam drugie genetyczne 29 grudnia.

Cytat:
Opowiem Wam dziwną historię...
Mój mąż mnie rozwala... ciągle mi powtarza, że pachnę dzieckiem. Już na początku zaczął coś napomykać, ale teraz to już nie da sobie tego wybić z głowy, pachnę i koniec.
Wczoraj usiadł za mną przed lapkiem i czuję, że mnie wącha po plecach... Pytam: co robisz? A ten do mnie: kurcze, no pachniesz śpiochami...

Cytat:
Coś mi dzwoni, że w końcu stanęło na Falvit Mama.
tak, stanęło na Falvit Mama i doszłyśmy do wniosku, że droższe witaminki nie znaczy lepsze.

Cytat:

ja bym się terminem z usg nie sugerowała, jeszcze trzy razy się zmieni.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 15:30   #1588
annLee
Zakorzenienie

Dafreen-leż i pachnij np.śpiochami jak Kropka

Kropko-przepraszam,ale tekst Twojego małża rozłożył mnie na łopatki
my z małżem też jesteśmy wąchacze,od urodzenia Zuzy przerzuciliśmy się na nią i ciągle ją niuchamy
musisz bosko pachnieć

na zaparcia polecam musli z jogurtem na śniadanko,dużo pić,a zaraz po wstaniu woda z miodem i cytryną na czczo
ja nigdy nie miałam z tym problemu,ale odkąd przyjmuję witaminy mamuśkowe niestety moja produkcja spadła i pilnuję diety,bo inaczej jest różnie
kłucia jelitowe wówczas nie są mi obce Malou ale dobrze,ze zadzwoniłaś-przynajmniej się nie zamartwiasz

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 16:09   #1589
Silpe
Zadomowienie

Witam wszystkie przyszle mamuski
Od tygodnia robie obczajke na wasze forum i tak mi sie spodobalo , ze postanowilam sie przylaczyc . Jestem w 13 tyg.ciazy - to moja pierwsza ciaza - termin mam na 19 czerwca (mam nadzieje , ze wszystko bedzie dobrze) watpliwosci chyba zawsze sie czaja
Po ostatnim usg - jakies 2 tygodnie temu wiem na 95% , ze bedzie chlopak przed swietami mam nastepne badanie to bede wiedziec juz na 100%
Prawde mowiac nie moge sie juz doczekac az mi brzuch wywali i tak na maksa dotrze do mnie , ze jestem w ciazy - jak na razie ,odpukac - czuje sie swietnie i jest to dla mnie wielka abstrakcja jakos nie do konca moze to do mnie dotrzec - wy tez tak mialyscie ?
i choc ciaza jak najbardziej planowana (2 lata na nia czekalismy ) i swoje lata juz mam to i tak niesamowite dziwne uczucie
ok wystarczy tyle o mnie na poczatek , mam nadzieje , ze jakos sie tu rozruszam (i nie pogubie )
tak na koniec odlacznie zatwardzen - moj gin dal mi swietny przepis - po prostu jesc kiwi , 2 kiwi dziennie i moje klopoty sie skonczyly a bylo naprawde kiepsko a do tego kiwi jest bardzo smaczne i zdrowe , zawiera wiecej wit.c niz cytryny . pozdr.
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 16:10   #1590
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle mamuski
Od tygodnia robie obczajke na wasze forum i tak mi sie spodobalo , ze postanowilam sie przylaczyc . Jestem w 13 tyg.ciazy - to moja pierwsza ciaza - termin mam na 19 czerwca (mam nadzieje , ze wszystko bedzie dobrze) watpliwosci chyba zawsze sie czaja
Po ostatnim usg - jakies 2 tygodnie temu wiem na 95% , ze bedzie chlopak przed swietami mam nastepne badanie to bede wiedziec juz na 100%
witaj.
Podaj mi jeszcze swoją datę urodzenia, i propozycje imion dla dzidi, a dopiszę Cię zaraz do listy.

hihi...kolejny chłopak.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości