Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-10, 10:00   #1021
gooha3
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie tak z innej beczki choc biorac pod uwage wasze historyjki o tesciowych to moze i sie wpasuje Otoz chodzi mi o to czy mowicie do swoich tesciowych "Mamo"?? lub jakos inaczej bo ja mam tesciowa dopiero od ponad roku ale nie potrafie sie przemoc i mowic do niej mamo (tak samo do tescia zreszta). Mimo iz to fajna babka i generalnie nie narzekam na nia, mam z nia bardzo dobry kontakt. No i mysle sobie ze kurcze chyba bym chciala do niej zaczac tak mowic ale jakos mi to w gardle staje. Ciekawe czy kiedys mi przejdzie. Ale zastanawialam sie czy to tylko ja mam takie problemy....
Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
z tego co możemy jeść to wychodzi że chleb pełnoziarnisty, do pół litra mleka dziennie ( ale uwaznie po spożyciu mleka obserwowac dziecko czy nie wsytąpiła alergia) wędlina tak w małych ilościach najlepiej bez konserwantów, ale to cięzko stwierdzić, absolutny zakaz jedzenia czerwonego mięsa, tylko białe i GOTOWANE!!! owoce najlepiej gotowane, ale nie te z podanej wyżej listy, dopuszcza się soki naturalne z marchwii jabłka....także same widzicie że wachlarz możliwośći nie jest taki wielki, a do tego dodam, że nasi mężczyźni beda musieli nam te posiłki przygotowywać gdyż, my bedziemy zbyt słabe i zmęczone zajmowaniem się dzieckiem

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

warzywa gotowane, a nie owoce ale nie z listy powyżej.....wogóle pochodnych kalafiora nie wolno jeść i kapusty, a więc brukselki, brokuły, kalafior kapusty wszystkie odmiany.....sałate myć 14 razy
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
eee tam... ja bym nie przesadzała i nie panikowala moim zdaniem należy jeść po prostu lekkostrawne rzeczy ( nie tylko marchewka i gotowany kurczak), wykluczyć wszelkie niezdrowe, wzdymające, z konserwantami itd. Nam na SR mówili żeby jeść zgodnie z piramidą zdrowego żywienia, podobnie jak w ciązy i na bieżąco sprawdzać jak dziecko reaguje
Zgadzam się z youyou. Zresztą ostatnio podglądam 2 typy mam karmiących. Moja siostra strasznie pilnuje tej diety je tylko gotowane mięso zupy wogóle nie doprawione, do picia tylko rozrzedzony kompot z jabłek wogóle strasznie uważa, co czasami aż dla mnie śmieszne jest, a ona mnie komentuje że jak bedę karmić to zobacze jak to jest i sama bede tak samo robić. Z drugiej strony mam szwagierkę która nie przestrzega tego i je wszystko co jej się podoba. Nawet ostatnio widziałam że jadła cytrusy, smażone też jej nie przeszkadza. Mówi że jej dzieciaczkowi nic nie dolega więc nie bedzie tak ograniczać tego jedzenia.
Nie można popadać w skrajności trzeba zachować zdrowy rozsądek i bacznie obserwować dzieciątko jak reaguje na nasze jedzenie i bedzie dobrze
---------------------

Odnośnie mówienia mamo ja tez nie jestem do tego przekonana i za każdym razem ciężko mi to przechodzi przez gardło. Mówie w ostateczności. Mój mąż tez nie moze się przemóc zwłaszcza ze z moimi rodzicami ma mniejsza styczność niż ja z jego. W każdym razie i jedni i drudzy rodzice wyrazili taką wole że chcą żeby im mamo i tato mówić.

-------------------------

a ja coś dzisiaj mam humor do d..... ach te hormony....

Jeszcze na dodatek teściowie szykują jakąś impreze wieczorem. Aż mi się niedobrze robi jak sobie pomyśle że bede musiała siedziec z jakimiś ciotkami i wujkami nie mam kompletnie na to ochoty, a dla tesciowej to jest nie do pomyślenia że jak jesteśmy w domu żeby siedzieć osobno.
Uznaje tą zasadę jak do nas goście przychodzą. Czasami miałabym ochotę sama z moimi gośćmi posiedziec a ona się wpycha z teściem do nas bo w/g niej to jest niegrzecznie żeby się nie pokazać moim gościom jak oni są w domu
Ja chce się stąd już wyprowadzić ... !!!!! ;(
Zła jestem na siebie że jestem cicha myszka i nie potrafie jej wprost czasami wygarnąć że mi cokolwiek nie pasuje.
Mam ochotę powiedzieć wszystko, ale ona jest bardzo milutka dla mnie i ja tak nie potrafię

Przynajmniej Wam mogę się troszkę wygadać i wylać z siebie

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:01   #1022
pola25
Zakorzenienie

Majkela właśnie też mnie boli skóra na brzuchu, taki odcinek kilka cm od piersi.jets właśnie taki napięty ten kawałek,to teraz już wiem.wczoraj an trochę pomogła kąpiel...na szczęscie bardzo nie boli,a le jest takie nieprzyjemne
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:01   #1023
mamaidy
Raczkowanie

Patinka cieszę się, że tak fajnie po wizycie. Nie podałaś jak duży Maluszek, ale z tego co pamiętam z poprzedniego usg to był dzidziuś spory.

Kasya gratulacje takiego sporego bobaska, do porodu to się jeszcze podtuczy. Może jakoś się uda, że przekręci się.

Brzoskwinko twój bobasek też spory. To ja mam jeszcze 5 dni fenoterolu, do poniedziałku. Zobaczymy co się będzie działo.

Dziewczyny ma do Was pytanie. Czy wiecie coś o tym, jak to jest z rodzeniem po tym fenoterolu? Bo coś słyszałam, że szybko się akcja zaczyna i trochę się przestraszyłam

Co do diety przy karmieniu, to z tego co wiem to naprawdę nie ma reguły i jak dziecko ma mieć kolki i alergie to i tak je będzie miało. Ja strasznie się dietowałam a moja córcia miała kolki i skazę białkową chociaż przez pół roku byłam na chlebie z wędliną (bez konserwantów) lub z dżemem i gotowanym mięsie, bez kapusty i itp. Teraz nie zamierzam się tak katować

Malga jak dla mnie to Emilka jest ślicznie!
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:03   #1024
zebra666
Zakorzenienie

Pysiu trzymam kciuki

Majkela biedaczk Tyale już niedługo

Czuję, że dzień mi się kiepsko zaczął więc taki chyba pozostanie ...

Gooha naprawdę nie zazdroszcze ale rozumiem Cię... Nie chodzi mi o gości ale zaś o wtrącanie... Mój tata nie meiszka z nami ale ma tu warsztat więc jest codziennie i się wtrąca mówiąc, ze się nie chce wtrącać... Nawet do tego co kupujemy, do moich zamówień z Allegro... Do tego, że np. Tz powinien wstać wcześniej jak ma drug a zmiane żeby jak najwięcej przed pracą zrobi... itd... starsznei kłuje go w oczy jak nic się nie robi a ja się tez nie odezwe mój Tż też nie ale w duchu to aż się samo rwie... Mam nadzieję, ze to kwestia czasu:\ Inaczej napewno keidyś oszleje do reszty... tak jak przy tym remoncie... Złośliwości mnie dobijają...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-10 o 10:08
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:03   #1025
mamaidy
Raczkowanie

A dziś w nocy obudziłam się leżąc na plecach No i jakoś dzidzia ułożyła się tak, że więzadło z lewej strony tak się naciągnęło, że bolało okropnie. Brrr Śniło mi się, że moja córcia miała błonę między paluszkami jak żabka
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:06   #1026
pola25
Zakorzenienie

Madzik mi nie puchną, może dlatego,że sporo leżę,nie wiem.możesz robić chłodne kąpiele, smarować się kremami, jeść ubogo w sól

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Odnośnie mówienia mamo ja tez nie jestem do tego przekonana i za każdym razem ciężko mi to przechodzi przez gardło. Mówie w ostateczności. Mój mąż tez nie moze się przemóc zwłaszcza ze z moimi rodzicami ma mniejsza styczność niż ja z jego. W każdym razie i jedni i drudzy rodzice wyrazili taką wole że chcą żeby im mamo i tato mówić.

-------------------------

a ja coś dzisiaj mam humor do d..... ach te hormony....

Jeszcze na dodatek teściowie szykują jakąś impreze wieczorem. Aż mi się niedobrze robi jak sobie pomyśle że bede musiała siedziec z jakimiś ciotkami i wujkami nie mam kompletnie na to ochoty, a dla tesciowej to jest nie do pomyślenia że jak jesteśmy w domu żeby siedzieć osobno.
Uznaje tą zasadę jak do nas goście przychodzą. Czasami miałabym ochotę sama z moimi gośćmi posiedziec a ona się wpycha z teściem do nas bo w/g niej to jest niegrzecznie żeby się nie pokazać moim gościom jak oni są w domu
Zła jestem na siebie że jestem cicha myszka i nie potrafie jej wprost czasami wygarnąć że mi cokolwiek nie pasuje.
Mam ochotę powiedzieć wszystko, ale ona jest bardzo milutka dla mnie i ja tak nie potrafię

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Co do mieszkania z tesciami, to bym chyba zwariowala.ostatnio tesciowa nam zaproponowala abysmy sie przeniesli...nic nie powiedzialam.ale bym sie klocila...
Stary 2009-12-10, 10:09   #1027
addicted to wizaz
Zadomowienie

patinka
A tydzień temu łożysko miałam jedynkę

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
A ja szykuje się na wizytę u gin ...ciekawe jak ta moja szyjka
Trzymajcie kciuki
Trzymamy, trzymamy i na relację czekamy

kasya - skojarzyło mi sie, że przecież możesz trochę poćwiczyć, żeby pomóc maluchowi w obrocie.
Jak maluch jest aktywny to połóż sie i pod pupę wsuń grubszą poduchę - trzeba tak leżeć ok. 10 min i można dodatkowo masować brzuszek zgodnie z wskazówkami zegara.
Ponadto fizjoterapeutka na SR, że dobre są wszelkie "skrętne" ćwiczenia np. w klęku podpartym zaczynasz przekładać ręce tak żeby kręcić się dookoła własnej osi - raz w jedną, raz w drugą stronę.
Albo na klęczkach starasz się rękoma dotknąć pięt raz z jednej raz z drugiej strony.
Może to coś pomoże ja najczęściej podkładałam poduchę pod pupę
......................... ......................... ...
Tak piszecie o tych zakazach w szpitalach, a ja nawet nie sprawdziłam jak wygląda sytuacja w tych które biorę pod uwagę (ale pewnie tak samo), choć nie nastawiam się aż tak mocno na poród rodzinny, bo może tak być, że jak sie akcja zacznie w nocy to bierzemy starszego synka pod pachę i tż będzie z nim musiał zostać na korytarzu (albo po tym jak mnie zawiezie do szpitala to zawieźć synka do babci i dopiero wtedy wróci - ale jak będzie to poród podobny do pierwszego to na pewno nie zdąży ze mną urodzić).

Co do diety mamuś karmiących, to ja na początku na pewno jadłam gotowane cycki, czasami sobie pozwoliłam na fasolkę szparagową lub kalafiora, ale generalnie po takich potrawach piłam herbatkę z kopru włoskiego. Kiedy zaczęłam jeść bardziej normalnie nie pamiętam. Kawkę najczęściej piłam jak już nakarmiłam małego, a i słodycze na pewno jadłam (trzeba uważać na czekoladę). Co do nabiału to unikać dużych ilości samego mleka, a przetwory (np. jogurty) jak najbardziej. Mały nie miał kolek
Ale najważniejsze jest zdrowe podejście, jak już któraś z dziewczyn pisała - wprowadzić 1 potrawę i obserwować reakcję dziecka.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:17   #1028
pola25
Zakorzenienie

pisałyście o tym, czy czujemy Swięta-ja niestety nie, może dlatego, że nie ma śniegu. choinkę ubierzemy w ndz to może poczujemy.Wy kiedy ubieracie?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ulcia co się nic nie oddzywasz?
Stary 2009-12-10, 10:18   #1029
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Co do diety przy karmieniu, to z tego co wiem to naprawdę nie ma reguły i jak dziecko ma mieć kolki i alergie to i tak je będzie miało. Ja strasznie się dietowałam a moja córcia miała kolki i skazę białkową chociaż przez pół roku byłam na chlebie z wędliną (bez konserwantów) lub z dżemem i gotowanym mięsie, bez kapusty i itp. Teraz nie zamierzam się tak katować
Czyli jak widać, każda mamuśka musi sama przetrenować na swoim dzieciątku co mu będzie służyło a co nie.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:21   #1030
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka
od wczoraj tyle naskrobałyście, że nie da się wszytskiego zacytować

jakoś nie miałam weny do pisania , ale obiecuję poprawę

Pysiu trzymam kciuki za wizytę

Gosiu współczuje sytuacji z teściami , żadnej prywatności nie macie .
jak będziecie mieszkać osobno odbijecie to sobie

ja do swojej teściowej zwracam się bezimiennie , staram sie tak mówić żeby nie zwracać się bezpośrednio do niej ,ale tak zeby zrozuniała że to do niej było mam nadzieję że zrozumiałyscie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ulcia co się nic nie oddzywasz?
poprawie się... obiecuję

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:24   #1031
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
hej słoneczka
od wczoraj tyle naskrobałyście, że nie da się wszytskiego zacytować

jakoś nie miałam weny do pisania , ale obiecuję poprawę

Pysiu trzymam kciuki za wizytę

Gosiu współczuje sytuacji z teściami , żadnej prywatności nie macie .
jak będziecie mieszkać osobno odbijecie to sobie

ja do swojej teściowej zwracam się bezimiennie , staram sie tak mówić żeby nie zwracać się bezpośrednio do niej ,ale tak zeby zrozuniała że to do niej było mam nadzieję że zrozumiałyscie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

poprawie się... obiecuję
jak humorek?
Stary 2009-12-10, 10:31   #1032
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:

Gosia posiedzisz chwilke i powiesz że źle się czujesz i pójdziesz się położyć. Nikt Ci przecież nie zabroni. A chwile posiedziałaś wiec niech się odpapierkują. Ale że jak do was goście przychodzą to ona też przyłazi???? Masakra... Ja bym nie wytrzymała...

Cytat:
Majkela właśnie też mnie boli skóra na brzuchu, taki odcinek kilka cm od piersi.jets właśnie taki napięty ten kawałek,to teraz już wiem.wczoraj an trochę pomogła kąpiel...na szczęscie bardzo nie boli,a le jest takie nieprzyjemne
Mnie też boli skóra kilka cm od piersi... W sumie przeszło mi nawet przez myśl, że to jest ta gestoza ale przecież mnie nie swędzi tylko tak nie przyjemnie boli...

Cytat:
Dziewczyny ma do Was pytanie. Czy wiecie coś o tym, jak to jest z rodzeniem po tym fenoterolu? Bo coś słyszałam, że szybko się akcja zaczyna i trochę się przestraszyłam
Tak, ja słyszałam i kilka moich koleżanek tak miało - w kilka dni po odstawieniu zaczynała się akcja.

Cytat:
pisałyście o tym, czy czujemy Swięta-ja niestety nie, może dlatego, że nie ma śniegu. choinkę ubierzemy w ndz to może poczujemy.Wy kiedy ubieracie?
My choinkę kupimy między 15 a 20 grudniem, a nawet jeszcze nie mam żadnych pierdółek świątecznych wystawionych... Jakoś w ogóle świąt nie czuję... Dziwnie tak jakoś...

Tak się zbieram co by przejść się do Biedronki i apteki bo no-spa mi się kończy - chyba kupie sobie jej zapas, a ciężko mi się wybrać... Najgorzej ubrać się i wyjść - potem jakoś zleci

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:32   #1033
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
jak humorek?
w sumie dobrze a jak u ciebie? ,
wnerwia mnie teściowa bo twierdzi że w miom automacie nie można prać małych ciuszków i wszystko pierze u siebie
a ja tej sytuacji nie rozumiem , bo w czym moja pralka jest gorsza
jutro zamierzam sama z mężem troszkę poprać ( ręczniki , kocyki itp.)
mąż mnie uspokaja że jeszcze troche wytrzymię

wiem że jest pomocna , ale zaczyna sie panoszyć i wszystkim rządzić
i znowu poruszyłam temat teściowych

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-10, 10:34   #1034
gooha3
Zadomowienie

W DDTVN mówią o szczepieniach dzieci

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:34   #1035
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Madzik mi nie puchną, może dlatego,że sporo leżę,nie wiem.możesz robić chłodne kąpiele, smarować się kremami, jeść ubogo w sól

Co do mieszkania z tesciami, to bym chyba zwariowala.ostatnio tesciowa nam zaproponowala abysmy sie przeniesli...nic nie powiedzialam.ale bym sie klocila...
Dopiero wczoraj w sumie zauwazylam, ze kostki mi wcielo , wczesniej tylko troche skarpetki sie odciskaly. no nic, bede musiala sie przerzucic na buty mojego Tzeta

Cytat:
ja tez swiat nie czuje, choinke bym chciala kupic w ten weekend, moze ubierzemy w nastepny sama nie wiem jeszcze.
Stary 2009-12-10, 10:37   #1036
ula 87
Zadomowienie

a najbardziej mnie wkurzyła mówiąc "po co ci na sam początek łóżeczko , przecież w wózku dziecko może spać"
no jasna cholera... przecież to człowiek i ma prawo mieć godne warunki do życia a nie bokiem spać w kącie

tu nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę łózeczko bedzie , przewijak będzie i wszystko będzie prane ( bo ona twierdzi że to co nowe nie trzeba prać)
jeszcze tylko do świąt , potem jej podziękuję za pomoc

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-10, 10:38   #1037
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Patinka cieszę się, że tak fajnie po wizycie. Nie podałaś jak duży Maluszek, ale z tego co pamiętam z poprzedniego usg to był dzidziuś spory.

Kasya gratulacje takiego sporego bobaska, do porodu to się jeszcze podtuczy. Może jakoś się uda, że przekręci się.

Brzoskwinko twój bobasek też spory. To ja mam jeszcze 5 dni fenoterolu, do poniedziałku. Zobaczymy co się będzie działo.

Malga jak dla mnie to Emilka jest ślicznie!
mamaidy z tym Fenoterolem to bardzo indywidualna sprawa. Czasem jest tak, że po jego odstawieniu od razu zaczyna się akcja, np. na drugi dzień, czasem nic sie nie dzieje i można przetrwać nawet po terminie. Wszystko zależy od organizmu. Mój gin proponuje mi stopniowe zmniejszanie dawki: od 14 grudnia po 1/2 tabl. co 6h, następnego dnia 1/2 tabl. co 8h i tak do zera. Bo obawia się właśnie akcji a musimy wytrzymac do 21.12. aby spokojnie zrobić planowany zabieg.
Także Kochana, nie martw się na zapas, nie ma reguły i trzymaj się cieplutko
Stary 2009-12-10, 10:38   #1038
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

Ja bym jeszcze spała tylko kurier mnie obudził telefonem , przyjechała nasza płyta grzewcza do kuchni

filka2 - masakra z tymi meblami, ja bym się wściekła może wynegocjujcie jakiś dodatkowy bonus za takie niedogodności? Jak sklep jest porządny i dba o dobre imię to powinien sam cos takiego zaproponować...

pysia - kciukaski za wizytę

Cytat:

Youyou a gdzie Ty pracujesz?
Ja pracuję w branży reklamowej, zajmuję się planowaniem kampanii reklamowych i ich realizacją, czyli niektóre reklamy które widzicie to moja sprawka.... nie bijcie....

madzikUK to chyba zrozumiałe że teraz tęsknisz za Polską, to przełomowy moment w życiu i każdy chciałby w tym czasie być z najbliższymi

A co do Sylwestra to my nigdzie nie pójdziemy, bo jak okazało się że mam leżeć plackiem to nigdzie się nie ruszam, a TŻ będzie pracował, jakąś wyższą kasę za to dostanie. W ogóle się tym nie przejmuje bo dla mnie Sylwester to impreza jak każda inna..

gooha3 współczuję wspólnego mieszkania z teściami, ja bym z moimi jeden dzień nie wytrzymała co prawda własnie przeprowadzamy się do moich rodziców ale oni są spoko, TŻ też się z nimi elegancko dogaduje
Ja z natury jestem nerwowa i pyskata więc awantury pewnie byłyby codziennie
Niestety wiadomo że kłótnie tylko pogarszaja sprawe i trzeba zacisnąć zęby i jakoś przetrwać do wybudowani awłasnego domu... Tylko co będzie jak się dzidzia urodzi?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:38   #1039
ula 87
Zadomowienie

no to się wygadałam

choinkę zamierzam przystroić w środę ( albo już w poniedziałek )

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-10, 10:41   #1040
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
,
wnerwia mnie teściowa bo twierdzi że w miom automacie nie można prać małych ciuszków

ze niby dlaczego ??
Stary 2009-12-10, 10:46   #1041
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
wnerwia mnie teściowa bo twierdzi że w miom automacie nie można prać małych ciuszków i wszystko pierze u siebie

A niby czemu nie można? Ja co prawda w swojej pralce mam programy dziecięce i na takich piorę, ale wydaje mi się, że on niczym nie różni się od normalnego - bo mogę porównać programy na wyświetlaczu, co jaki ma i mają praktycznie to samo, więc co za różnica? A ludzie jak sobie radzą?
A tym spaniu w wózku to masz rację - z jakiej paki ma sać w wózku?

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:47   #1042
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
a najbardziej mnie wkurzyła mówiąc "po co ci na sam początek łóżeczko , przecież w wózku dziecko może spać"
no jasna cholera... przecież to człowiek i ma prawo mieć godne warunki do życia a nie bokiem spać w kącie

tu nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę łózeczko bedzie , przewijak będzie i wszystko będzie prane ( bo ona twierdzi że to co nowe nie trzeba prać)
jeszcze tylko do świąt , potem jej podziękuję za pomoc
Ula teściowej było odpowiedzieć że dziecko to nie pies i w budzie spać nie będzie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 10:48   #1043
pola25
Zakorzenienie

Patka mnie boli i tak lekko swędzi,chyba od tego napięcia, ale żadne choróbsko to chyba nie jest...bo to tylko ten kawałek.i ja mam takie odczucie jakby ten kawałek skóry był sparaliżowany, taki bez czucia, cos takiego. ale odetchnęłam,że Wy też to macie.
ja do biedronki się nie wybieram i w ogóle do końc ciąży po takich sklepach nie będę chodzicć. jutro jedziemy do kielc do SR (mam nadzieję,że wytzrymam te 3h)i mamy zamiar iść do 2 dzidziusiowych sklepów.mam nadzieję,że dam radę...jakoś musimy to rozplanować, abym mogła poodpoczywać.no i jeszcze do moich rodziców wstąpimy.

Ula ja łatwo się wkurzam więc często ten humor jest taki sobie, ale jeszcze nie jest najgorzej.co do tesciowej to Ci współczuje, okropne jest takie wtrącanie.krew by mnie zalała.

Youyou to nie dziwne,że dostałaś taką fajną kaskę, jak pracujesz w tej branży.
Stary 2009-12-10, 10:48   #1044
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Ula a tesciowej po co lozko?? przeciez moze spac w fotelu
Stary 2009-12-10, 10:49   #1045
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie pozwól na to .A niby dlaczego Twoja pralka nie może prać tego co jej??Masz franię czy co?
Zabiera ci całą przyjemność.Prasowaniem mogłaby się w połowie zająć,bo może twoje żelazko nie potrafi wyprasować odpowiednio
Jak dasz sobie wejść na głowę teraz,to potem się nie opędzisz.Ja pozwoliłam swojej na kilka manewrów i się skończyło.Synową to na zdjęciu może sobie oglądać,a to dopiero początek
Stary 2009-12-10, 10:51   #1046
pola25
Zakorzenienie

ale ten czas leci, już 11 prawie.idę się wykąpać,paznokcie umalować itd nie piszcie za dużo,abym to była w stanie ogarnąć.buziaki.
Stary 2009-12-10, 10:57   #1047
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Ula a tesciowej po co lozko?? przeciez moze spac w fotelu
tym mnie rozbawiłaś

co do pralki to twierdzi że jak piorę robocze ciuchy męża to małych już nie mogę , bo się zniszczą
tłumaczyłam jej wiele razy że te mężowe to piorę raz na dwa tygodnie a pozniej nie włańczam zaraz białych , tylko jedno pranie na sucho ( na pusto), żeby wyczyścić bęben a dopiero pózniej jaśniejsze ciuchy piorę .
narazie nie stać n as na drugą pralkę i sądzę że nie jest potrzeba.
mówię jej że tutaj u mnie je wypierzemy a ona mówi że woli u siebie , bierze ubrania i wychodzi

przez ostatnie dwa dni przesadza i to ostro nie wiem czy nie lepiej by było wszystko samemu powoli robić poczekam do 36tc a pozniej niech się wypcha ze swoją pomocą

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Nie pozwól na to .A niby dlaczego Twoja pralka nie może prać tego co jej??Masz franię czy co?
Zabiera ci całą przyjemność.Prasowaniem mogłaby się w połowie zająć,bo może twoje żelazko nie potrafi wyprasować odpowiednio
Jak dasz sobie wejść na głowę teraz,to potem się nie opędzisz.Ja pozwoliłam swojej na kilka manewrów i się skończyło.Synową to na zdjęciu może sobie oglądać,a to dopiero początek
mam automat

chętnie bym się z nią rozprawiła ,ale widzisz... ja muszę leżeć i jestem zmuszona przyjmować jej pomoc

kończę bo właśnie przyszła

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-10, 11:00   #1048
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
W DDTVN mówią o szczepieniach dzieci

Akurat nie oglądałam,ale co do szczepień.
Ja zaszczepiłam synka szczepionką z HIB jest to opcja płatna.szczerze pisząc to nie orientowałam się na samym początku o co chodzi.Lekarka polecała to zaszczepiłam.Ale czy ta opcja jest lepsza od zwykłej podstawowej bezpłatnej tego nie wiem.Ja płaciłam za każde szczepienie ok 120-150zł.
Ale też polecano mi szczepionki na rotawirusa i peumokoki.Tutaj też pod wpływem mediów że tak to określę miałam zamiar wydać kasę na to cudo.
Ale jednak zrezygnowałam,bo usłyszałam od bardzo dobrego pediatry,że nie ma jeszcze żadnego pokolenia "wyhodowanego" na tych szczepionkach i lepiej nie szczepic.Poza tym są odpowiednie kategorie w których zaleca się takie szczepienia i grupy wiekowe.Także czasami to nawet jest zbędny wydatek,bo i tak nic nam nie da.
Dlatego jeżeli zastanawiacie się nad szczepieniem na pneumokoki lub rotawirusa to się dowiedzcie jak najwięcej na ten temat i o dobrych specjalistów,a nie od kogoś kto ma umowę z firmami farmaceutycznymi

Ja w każdym razie nie mam zamiaru szczepić żadnego z moich dzieci na te nowe szczepionki
Stary 2009-12-10, 11:01   #1049
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie!

Wczoraj tez mialam zabiegany dzien, uffff. Najpierw na kurs, nie wracalam juz do domu tylko od razu pojechalam do szpitala na SR. Wczesniej jeszcze porozgladalam sie za kombinezonikiem dla malego, bo niestety w Polsce nie kupilismy Lazilismy za tym duuuuuuzo i albo cena nie taka, a w wiekszosci przypadkow po prostu nie ma takich malych rozmiarow. Stracilismy przez to troche czasu, ktory moglismy wykorzystac jeszce na cos innego, ale trudno. Za to strasznie sie ciesze, ze mamy juz prawie wszystko Tyle zakupow zrobilismy, ze Nawet nie chce sumowac ile kasy na to poszlo, bo chyba bym Ale kupilismy tez zapasy np. konserw rybnych, bo w Polsce duuuuzo tansze, taka samo bydynie i kisielki A to sie szybko nie psuje. W Austrii kisielkow to w ogole nie ma Kosmetyki tez w Polsce sa o wiele tansze, wiec tez cos dla siebie kupilismy, oprocz tych dzidziusiowych.
W zaasadzie musze jeszcze dokupic dla sibie klapki takie pod prysznic, biustonosze do karmienia i z tego co pamietam to tyle. A dla Szymona gruba czapa i kombinezon i tez chyba tylko tyle Musze jeszcze zerknac na liste

pysiu kciuki za wizyte

Ja do mojej tesciowej tez nie moglam sie przemoc, zeby zaczac mowic mamo. Kiedys spotkalismy sie na chwile na dworcu, bo przywiozla nam kilka rzeczy z Polski i jak ja odprowadzalismy do drugiego pociagu, to zapytala sie kiedy w koncu powiem do niej mamo, no chyba ze nie chce to po imieniu. Jak ostatnio u nas byla to jakos sie przelamalam, ale tez mi na razie jakos tak ciezko przechodzi...
Stary 2009-12-10, 11:01   #1050
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Ula, jesli ona pierze ciuchy dzidzki w tej samej pralce, co swoje gacie to i ty mozesz prac w swojej, w ktorej pierzesz ciuchy meza,
ehhh, te tesciowe. nie zazdroszcze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości