|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Przecież zalecenia lekarzy się zmieniają pod wpływem nowych badań itd.. Na razie nie panikuj, na pewno lekarze wiedzą co robią
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Moje drogie,
tematy poruszacie ciekawe dzisiaj - zauważyłam, że ogólna deprecha panuje na wątku..... więc się dołączam: czuję się dziś fatalnie, boli mnie brzuch, jest mi ciężko, nie mogę nic robić z powodu niemożliwości a chciałabym ... Staram się czymś zająć ale lipa... Teściowa - dla mnie to obca osoba i tyle. Niestety nic tego nie zmieni. Czasem mówię jej "mamo", ze wzgledu na męża, który zwraca się tak do mojej mamy. Ale generalnie jak tylko spróbuje się wtrącać nie ręczę za siebie - do tej pory nie wtrąca się i ma szczęście. Poza próbą odbudowania pępowiny, gdy mieliśmy mały remont w domu we wrześniu a ona akurat w ten sam dzień też wymyśliła sobie remont i oczywiscie jej synek musiał być u niej, a u mnie pracował mój brat no i ja. Byłam mega wściekła i ona chyba o tym wie, bo siedzi cicho od tamtej pory - nie omieszkałam dać odpowiednio do zrozumienia ![]() Święta - chciałabym być już z synkiem w domu, ale nigdy nie wiadomo, co może się wydarzyć, wiec raczej się nie nastawiam na tegoroczną magię świąt, aczkolwiek szkoda, bo akurat Święta Bożego Narodzenia są wyjątkowe. Prezenty dostaną tylko dzieci z najbliższej rodziny, najbliżsi chyba - tylko nie wiem w jaki sposób zrobić zakupy A choinka musi być - myślę, że w weekend 19-20 ją przygotuję, razem z innymi dekoracjami, bo 21 się rodzimy..... a będę raczej musiała czymś się zająć dzień przed porodem bo oszaleję...Chętnie poprawiłabym sobie nastrój wypadem na zakupy ale niestety nie mogę sama - mąż i lekarz zakazali.... pozostaje Allegro ![]() Życzę Wam lepszego nastroju
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, że się martwisz ale nie wydaje mi się żeby specjalnie kazali Ci rodzić sn, żebyś została kaleką, zresztą napisałaś, że mówili Ci tak jak byłaś mała dziewczynką od tego czasu troche lat juz upłynęlo i wiedza medyczna też się pogłębiła. Jeśli jesteś tak bardzo przekonana o tym, że tylko lekarze w Pl znają się na rzeczy może poproś kogos z rodziny tu wPL aby wybrał się w twoim imieniu do lekarza i podpytał jak to jest, może to Cię uspokoi, bo etraz nerwy nie są dla Ciebie wskazane
Cytat:
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zdrowie dzidzi najważniejsze.
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
wstaje sobie rano, patrze w lustro, a mnie brzuchol zwisa tuz nad kolanami... cos czuje ze juz niedlugo
|
#1086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
To nie tak, ze od bycia mala dziewczynka nie mialam kontaktu z lekarzami odnosnie tej choroby. Co roku musze kontrlowoac stan biodra i od tamtych lat nic sie nie zmienilo na ten temat - zbyt duze zagrozenie.
No nic zobaczymy co z tego wyjdzie :confuse d:
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Lila
Syla
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej jakiś taki świąteczny, ale zachciało mi się teraz Kevina tylko co na święta bęe poźniej oglądać21 mam wizyte u gina ale będe mocno trzymac kciuki za Ciebie i synka Buziaki dla was ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() Ja myśle, że mojej nie pasuje ale...nie mój problem ![]() U mnie rodzice juz na poprawinach rozmawiali z moim mężem na ten temat uzgodnili, że po imieniu każdej ze stron odpowiada i po problemie, a moi teściowe to serio na cud czekają, ale sie nie doczekają |
||
|
|
|
#1090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lila ![]() A co do zakupów to ja jestem w lesie.... teraz już nie wyjdę do centrów handlowych żeby kupić prezenty więc pozostaje internet... W tym roku umówiliśmy się z rodzinką ze robimy sobie drobne upominki, bez szaleństw, bo wydatków mamy duużo więc jak macie fajne aukcje z drobnymi prezentami to ja poprosze o namiary ![]() Cytat:
|
|
#1091 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1092 | ||||
|
Zadomowienie
|
Sensuel Ja też szczepiłam na HIBa szczepionką skojarzoną, a teraz po problemach starszego synka z rotawirusem miałam w planach zaszczepić młodego.
A tak to dałaś mi do myślenia i będę musiała zgłębić temat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() bardotka - tylko pozazdrościć dnia piękności ![]() No i poszalałaś z tymi porządkami, 45 worków gooha - a nie możesz coś nazmyślać, że np. źle sie czujesz i ciężko ci prowadzić samochód, albo że się boisz już z takim brzuszkiem? (tylko gorzej jak kiedyś dojrzy przy innej okazji, że prowadzisz )bardotka - ostatnio położna na SR też mówiła, że w Polsce mamy tendencję do przegrzewania dzieci, co zresztą da się zauważyć jak moja teściowa ubiera synka. Ostatnio założyła mu podkoszulkę na ramiączkach, golfik, na to jeszcze bluzę, no i na wierzch kurtka (na szczęście lżejszą a nie zimową). Co prawda szła z nim do lekarza, ale czasami przesadza ![]() Cytat:
Ja choć mam dobrą teściową, to też potrafię znaleźć parę rzeczy do których można się przyczepić. A najgorzej mnie wkurza, że jak nieraz zwrócę uwagę to potrafi się rozpłakać![]() Cytat:
![]() syla - musisz się uzbroić w cierpliwość i poczekać na konsultację, a wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. No dobra nadrobiłam trochę, a teraz pora na fasolówkę
|
||||
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie...brzuch opada od 36tygodnia, więc to całkiem normalne-termin masz na koniec grudnia, więc tak czy siak niedługo zostało
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak narazie zmienia tylko karty, myśle, że po porodzie wolne miejsce na krtach sie skończy i trzebabedzie zdjecia zgrać ![]() Oczywiście w domu mieliśmy miliony różnych niepotrzebnych kabli ale tego najbardziej potrzebnego nie
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Jestemmmmmmmmm
Ledwo żyję biodra mnie bolą i nawet w pachwinach ![]() U lekarza : Wyniki OK, seduszko bije jak dzwon ale Pani Dr. powiedziała za to że na całe szczęscie rozwarcia brak ![]() Mam przyjść jeszcze przed Wigilią 23 grudnia...by sprawdzić czy nie ma rozwarcia.... Codo bolu bioder to zapytałam w prost czy bolą mnie dlatego że waże jak słoń czy co ? Bo w I ciąży mnie tak nie bilały ??? Więc Pani dr powiedziała że wszystkie po trochu i waga ma wpływ i przygotowanie miednicy do porodu...wszystko się rozszerza no i jestem starsza niż w I ciąży a to też nie bez znaczenia ![]() Ottttttt tyle....dam małemu zupkę i postaram się poczytać co u Was ps Dzieki za kciukaski kochane
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za serduszko i wynikiMnie biodra też bolą
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn same dobre wieści więc
![]() Lila może do wieczora Ci zły nastrój minie Albo allegro faktycznie go poparwi Ja wstałamw beznadziejnym ale sprzątnie w szafkach w kuchni mi pomogło... Na zakupy nie jadę, bo taka pogoda, że wolę w domu siedzieć:\
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
pysiamn cudowne wieści, gratulacje
![]() a ja zakupiłam fotelik samochodowy (gratis śpiworek) i łóżeczko dla małego, o takie : http://photos04.allegroimg.pl/photos...1/37/842513753 http://www.pronotek.pl/galerie/kuba2/duze/kos.jpg Juz się nie mogę doczekać przesyłek i jak rozstawimy łóżeczko
|
#1099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fotelik też planuje Maxi Cosi, ale jeszcze o nich nie czytałam, mozesz napisać mi coś więcej na ich temat, który dokładnie model wybrałaś? W czym jest lepszy od innych
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Oj, chyba Was nie nadrobię... Ciągle śpię... Tylko wpadłam się przywitać i idę się położyć...
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotelik mamy taki sam tylko inną tapicerkę i ten sam śpiworek ![]() Ja jestem z nich bardzo zadowolona ;P ....jakość pierwsza klasaaaaa....i chyba u tego samego sprzedawcy kupiłysmy jeśli to ten co ze zdjęcia ![]() I bardzo ładne łóżeczko.... **************** idę poczytać co pisałyście wczesniej ...jak mi się uda ![]() bo Kubuś rozrabia
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-10 o 15:32 |
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj mam dobry humor nic mnie nie boli
od kad cwicze na pilce to kosc cipna mnie nie boli wiec jestem szczesliwa plecy mnie bola co wieczor ale TZ mnie masuje wiec daje rade ![]() a co do tesciowych to wam nie zazdroszcze bo moja jest fajna nie wtraca sie do nas ostatnio nawet zaproponowala ze moze mi troche przygotowac jedzenia na swieta bo brat TZ do nas przyjezdza na swieta wiec przywiezie fajnie ze pomyslala ze moge potrzebowac pomocy
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda tylko że nie można "pomacać' towaru![]() Tobie też życzymy pysia - za wyniki i proszę się nie przemęczaćyouyou fajne zakupy A ta senność to od leków? I czy odczuwasz różnicę w samopoczuciu w porównaniu do stanu sprzed pobytu w szpitalu? |
|
|
|
|
#1104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze jesy jeszcze model Citi i jest ciut tańszy ale chyba wypadł nieco gorzej w testach, a poza tym nie wiem czym się różnią ![]() Planuję jeszcze dokupić bazę tak aby w samochodzie można było fotelik "wkliknąć" Cytat:
Mocno się zastanawiałam nad taką tapicerką jak Ty pysiu kupiłaś (brązowy) bo tez jest śliczny
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
PatkaM fajnie, ze napisalas o tych szczepionkach, bo calkiem zapomnialam zeby sprwdzic jaka u nas podaja
Pysiamn ![]() Syla wspolczuje a niemozesz sie udac na konsultacje do polskiej kliniki ? nie wiem skad dokladnie jestes, ale w Dublinie jest ich kilkaJejku jak mi sie ziewa.Chyba sie troszke poloze.Dzis na SR mialysmy spotkanie z dietetykiem.Dostalysmy tabelki z produktami "zabronionymi" i "dozwolonymi"przy karmieniu piersia.Oraz gdzie, w jakich produktach jest najwiecej danej witaminy i mineralu.Moge Wam to pozniej zeskanowac, jak byscie chcialy
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
laski ogladajcie rozmowy w toku
|
|
|
|
#1108 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już się boje jak to będzie jak teściowa (i moja mama również) swoje mądrości zacznie wpajać w życie przy moim dziecku. Specjalnie jej zaczełam opowiadać co na szkole rodzenia ciekawego się dowiedziałam co zaprzecza jej teoriom ![]() Z drugiej strony teściowa i mama jakoś sobie radziły te 20 lat temu skoro jakoś nas wychowały, tyle że nie muszą się do naszych metod wtrącać. Cytat:
bardzo dobrze, stój twardo przy swoim, i niech właśnie zobaczy to pranie ![]() ![]() Cytat:
oj musze chyba zacząć zapisywać swoje żale w pamiętniku, żeby taką nie być.Z drugiej strony jako dziecko często zastanawiałam się jakim rodzicem będę też się bałam i boję że będę się zachowywać jak moi rodzice. Póki z nimi mieszkałam to byli bardzo surowi dla mnie i mieli swoje zasady. Wiem na pewno że będę robić wszystko żeby zapobiec niektórym błędom. Niestety nie da się być idealnym rodzicem z pewnością i nie popełniając błędów naszych rodziców będziemy się pakować w inne... Tak samo pewnie z byciem teściową. Cytat:
dobre Już sobie to wyobraziłam i odrazu mi lepiej ![]() Cytat:
![]() odrazu jakoś lżej się robi ,że nie jest się samym w swoich przejściach ![]() Dobrze że Twój mąż ma takie samo zdanie, ważne żeby się trzymać razem w razie konfliktów z rodzicami i teściami. Cytat:
myślałam że ją ![]() żadne moje komentarze do niej nie docierają Cytat:
Ja też jakoś magii tych świąt kompletnie nie czuje. Zazdroszcze że już niedługo bedziesz się cieszyć maluszkiem i z tego względu te święta będą dla Ciebie wyjątkowe. Cytat:
Cytat:
gratuluje zakupówa ile dałaś za ten fotelik??
|
|
#1109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to stare odcinki , już ten odcinek widziałam ![]() najbardziej mnie zbulwersowała chyba druga rodzina co inwestowali w dzieci zeby mieć ''rente'' na starość no zeby rodzicom płacić za wychowanie
||
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia zazdroszcze- o mnie nikt nie pomyślał i nie pomyśli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

:confuse d:

za serduszko i wyniki
Albo allegro faktycznie go poparwi

myślałam że ją