|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
kurcze to jestem teraz w kropce.... bo ja jeszcze nie zaczęłam odciągać i co? pewnie mały będzie głodował bo mamusia zapasów nie zrobiła
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet to trzymamy
może to juz ![]() Daj znać co u Was Ulcia nie słyszałam o nowych ustaleniach dot, pielęgnacji brzuszka w szpitalu z pewnością się dowiemy....będę robiła jak zalecą....Ale to dla mnie dziwne ![]() Tak jak podobno ostatnie doniesienia z dziedzziny walki z Rakiem piersi mówią że nie powinno się robić samokontroli piersi....bo podraznia się piersi, brodawki co nie jest wskazane itp ![]() Wczoraj mi gin mówiła....i sama była w szoku powiedziała że to info. z jakiegoś kongresu ...zobaczymy co na to Europa ![]() NIEDOWIARY ![]() Sorki dziewczyny ale nie ustosunkuje się do wszystkiego po pierwsze bo mnoe stary babsztyl w sklepie tak zdenerwował że szkoda gadać Po drugie idę zrobić sałatkę
|
#1263 | |||
|
Zadomowienie
|
Sweet D. - tak jak radzą dziewczyny zasuwaj na IP, bo to brzmi poważnie
![]() gooha - gratulacje dla tż za pomysł ucieczki ![]() i daj znać czy wyszły te mordoklejki ![]() Ja dziś wieczorkiem też się wybieram na SR - to już ostatnie zajęcia bardotka, eudaimonia - ale będzie śmiesznie jak się pojawi jakaś prawdziwa Zosia, a nie mój tż ![]() [QUOTE=Ingrid80;15793021]Witajcie! Melduję się w gronie mamusiek na l4 Może posprzątam, bo widzę, że wy szalejecie[QUOTE] Pierwszy dzień może będzie ci się dłużył, ale następne polecą i nawet nie będziesz wiedziała kiedy majkela - to idź postrzelać te odpowiedzi, w ten sposób przynajmniej masz szansę na zaliczenie Patka - może nie szalej za mocno w tej kuchni Madziulka 97/104 to brzmi dumnie![]() Cytat:
syla - widzę, że kolejna mamuśka wzięła sie za porządki, ja mycie okien zostawiam sobie na przyszły tydzień majkela, zebra - Cytat:
Cytat:
A dr Helwich pracuje w Instytucie Matki i Dziecka w W-wie i przynajmniej ja o niej słyszałam, więc się trochę dziwię tej wypowiedzi -bynajmniej wcześniej nic takiego nie słyszałam |
|||
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
sweet jak juz pisaly dziewczyny lec do szpiatala bo to moze juz
![]() a ja jestem juz po wizycie i wszystko ok nie mam cukru w moczu ani we krwi lekarz zapisal mnie na usg na 18 grudnia wiec zobacze ile maly juz wazy
|
|
|
|
#1265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero tutaj na wizażu. A mądre zażywanie witamin w dawkach zalecanych nie powinno wpływać niekorzystnie. Zresztą ile lakrzy tyle opinii i każdy będzie pewnie zalecał co innego.Co do instynktu to ja nie mam żadnych specyficznych zachcianek, więc albo mam witaminy w normie albo mam zaburzony instynkt Jem owoce i warzywa tylko z rozsądku a nie z potrzeby nagłego zjedzenia ![]() Cytat:
Ale fakt faktem, że mogłabym jeszcze coś porobić :P ale z rozsądku siadam na kanapie bo brzuszek daje znać. Wypiję kawkę, zjem pączusia i odpocznę A obiadki już przygotowane, ciasto w piekarniku, kuchnia i łazienka ogarnięta... Zaraz muszę poukładać w pary skarpeteczki Małej (tak apropo to jak policzyłam jest ich 5o par...) no i może jak mi się potem bedzie chciało to jeszcze odkurze bo syf na podłodze jest.Nam na SR położna mówiła o spirytusie i tak tez będę stosować. Chyba, że w szpitalu powiedzą coś innego.
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
witam mamusie
![]() od kilku dni jestem tak zajeta ze na nic nie mam czasu dobija mie to dojezdzanie na uczlenie wsrode bylam na nogach od 6 rano do 7 wieczor;/dzis wreszcie troche odpoczynku moze wkoncu poprasuje troche rzeczy Krzysia![]() bylam wczoraj u mojego "szamana" ktory wybral imie dla mojego synka i powiedzial mi ze wsyztsko jest wporzadku , mam pic 3 szklanki soku z marchwi dziennie i jesc gotowane warzywa i zupki a odstawic chlebek ... nawiazywal kontakt z dzieckiem-patrzyl na moj brzuch i mie opieprzyl ze nie czytam dziecku(faktycznie nie czytam;/)co do terminu porodu to stw ze urodze 2 dni porzed terminemjak narazie mam termin na 6 stycznia, za tydz w srode bede miala wizyte to sie dowiem czys ei nie zmienil...torba w kazdym razie spakowana, kartka z poleceniami co maja w domu zrobic i komu dac znac bedzie juz dzis wisiec na lodowce(oczywiscie na wizazu maz tez ma napisac apropo witamin to ja biore miej wiecej od 3 msc feminatal i Krzysiu wazy kolo 3.5 kg w 36tyg wiec maly nie jest...ale watpie zeby sie "wyhodowal" taki przez witaminki ![]() zauwazylam ze mi sie biust zaczal powiekszac ...dopiero teraz ale chyba lapiej pozno niz wcale, balam sie ze nie bede miala pokarmu, choc to podobno nie idzie w parze z rozmairem. wczoraj ogladalismy z Tz zdjecia z przed ciazy , i Tz stw zebym zobaczyla jaka bylam ladna nie wiem co to mialo zanczyc ale jak zapytalam czy teraz zbrzydlam to stw ze nie zbrzydlam ale jestem pucus na twarzy i ze tez ma to swoj urok...i tutaj sie rzecywiscie z nim zgodze mimo ze przytylam 8-9 kg to mam pysiory mam nadzieje ze znikna po ciazy...wlasnie mam pytanie do mamus co juz maja dzieciaczki ktore zmiany w ciele sie cofaja po ciazy?, mam na mysli np biodra ktore sie rozszerzaja, pucki na buzi, sutki ktore sie powiekszaja(mi sie berdzo powiekszyly-wam tez?)itd
|
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Pochodziłam trochę po sklepach, kupiłam sobie odżywkę i balsam do włosków, rajtuzy grube i tusz do rzęs
Wstąpiłam do przychodni zapytać kiedy mam wybrać lekarza pediatrę i dowiedziałam się, że sami mi przydzielą, ale nie ma to znaczenia, bo zapisują potem do wszystkich. Kazała mi też zadzwonić sobie już teraz do położnej środowiskowej, dała mi numer, ale babka nie odbiera na razie.
|
|
|
|
#1268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dawki trzeba 2... pneumokoki to ok 350zł(u nas) meningokoki mieliśmy za darmo bo Gmina kupiła dla dzieci z rocznika 2007... Ale powiem Wam szczerze:ta na Rota zadziałała-WSZYSCY chorowalismy,Maly ani nie pierdnął! Zamierzam wykupić także dla tego Dzieciątka-trudno! Przepił konia,przepił wóz
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam fajny filmik - oglądnijcie sobie - słodziutki
http://ladnebebe.blogspot.com/2009/1...iler_5518.html
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zakupy, nawet drobne, zawsze poprawiają nastrój
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj poczułam przesyt informacjami o dzieciach, po tym co wkleiła Ula zaczełam zastanawiac się, co tak naprawde jest dobre dla pepuszka ![]() Teraz robię sobie kawke i zabieram sie za lekture Dziennik Gazeta Prawna i Gazeta Podatkowa normalnie się stęsknilam za tego rodzaju publikacjami, napewno wiele nowinek mi umknęło a teraz koniec roku to same zmiany, potrzebuje takiej odskoczni tematycznej
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PROSZĘ CIĘ!MLEKO Z CIĄŻY WYCISKAĆ DLA DZIECKA "NA POTEM"??? Ja tam coś mam ale kilka kropel mi leci a nie żeby dojarke podłaczać! Ależ pomysł ![]() Pomine że nazwa CYCKI w moim mniemaniu zarezerwowana jest dla krów-kobiety mają PIERSI nie WYMIONA... Sweet Delights-mam nadzieje że wszystko będzie ok!
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet nadal wiemy, że się kiepsko czuję i ma wizytę u lekarza o 19tej i weźmiie ze sobą na wszelki wypadek torbę spakowaną.
Oby było wszytsko dobrze Szkoda, że nie pojechała od razu.
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Zebereko tez sie pytalam czemu nie od razu.. ale pewnie ma duzo osob i dlatego.. no dziwne ale 3mamy ckiuki by bylo wsio ok
|
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w szpitalu robia cc jesli na usg wyjdzie waga ok 4,5kg
A dzisiaj mam jakis humorek do ........
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
No 50... jakoś tak się uzbierało
![]() Ciasto już się upiekło Czekam aż przestanie być gorące Pachnie pysznie
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
PatkaM,Majkela, dzieki za odp.
Madziulka gratki ![]() Ula w tej kwestii zdaje sie jednak na spiryt ![]() Kalka to jak bedziecie mieli porod rodzinny, to Ty musisz mu pozyczyc swoja Elcia ![]() Zebciu pisalas do Sweet ? No pewnie tak, skoro wiesz, ze ma wizyte na 19 ![]() Bylam u lekarki rodzinnej z wynikami.Wciaz mam zly wynik moczu i zdiwila sie, ze nefrolog nie kazala mi brac dalej antybiotyku wiec dolaczam do grona lezacych |
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam i ja i Asia... i też proponowałam, ze może powinna jechać nie czekać do 19 ale nie odpisała na to już nic... Więc nie wiem co tam w tej chwili może jednak pojechała albo śpi.
Aldii no to odpoczywaj... naparwdę już zaczyna sie pomału.... Mój Tż uwarza, że mam jakoś niżej troche brzuch ale napewno nie opadł jeszcze może to ciężar, bo szybko rośnie ostatnio? Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-11 o 16:01 |
|
|
|
#1280 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
elcia
wynikówCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-12-11 o 16:08 |
|||||||||
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Matko dziewczyny ale Wy macie tempo, podczas samego nadrabiania wczorajszego dnia napisałyście 2 strony
![]() ja dzisiaj w nocy o 3 miałam pobudke do kibelka, no i oczywiście jak wróciłam do łóżka to usnąć nie mogłam bo zaczęłam myśleć jak to będzie jak przywieźiemy małego do domu i że sobie nie poradzimy ![]() takie jakieś dziwne myśli mi przychodziły wiesz jakoś ta cesarka mi nie przeszkadza jak słysze i czytam że niektóre dziewczyny tak ciężko przechodzą poród to się nawet cieszę że ja nie będę musiała się tak męczyć, ale jakby mały w międzyczasie się jeszcze obrócił to nie będę na niego zła i jakoś ten poród zniose
|
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
wsadziłam schaba do pieca,
zadzwoniła ta położna do mnie i mnie zapisała, mam do niej zadzwonić jak wyjdę ze szpitala to wtedy do mnie przyjdzie ![]() addicted - pewnie też bym mogła wybrać jakbym się uparła, bo chyba takie są procedury ale w sumie jak tak powiedziała, że nie ma to znaczenia to się więcej nie dopytywałam. |
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
ja przespałam się godzinkę, a TŻ w tym czasie przyrządził obiadek - pyszną rybkę, ziemniaczki i surówkę z czerwonej kapustki
- oczywiście wszystko już skonsumowałam![]() teraz TŻ w pracy a ja oglądam rozmowy w toku - dziś o raku... brrrr a niedługo jadę do koleżanki. powinnam też zahaczyć o bibliotekę, bo książki już dawno po terminie.. a biblioteka kilka metrów od domu
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Zebciu opadl mi w ciagu jednej nocy
![]() Addicted Ja na miejscu Sweet juz rano bym byla na IP...no ale kazdy robi jak uwaza
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie są różne ![]() Ja na dzisiaj już zmykam, do poczytania jutro
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nie wiem napewno jest jakoś niżej ale nie drastycznie jak u Was...
|
|
|
|
#1287 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja biorę Feminatal N od II trym, raz dziennie i zamierzam brać też przez cały okres karmienia. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
Dopiero dziś znalazłam forum i z wielką radością i przyjemnością dołączę do przyszłych szczęśliwych Mam z lutego Nasza Majeczka termin pojawienia się na świecie ma na 28 lutego Szał zakupów Nas ogarnia, przyszły Tatuś z wielką radością kładzie rękę na brzuchu i czeka na mocnego kopniaka od córki Nie możemy doczekać się kiedy Nasz mały Skarb będzie już z Nami. Coraz bardziej czuję się wielką ciężarówką z bólem kręgosłupa, zgagą i szybkim męczeniem się, ale już niedługo |
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gratuluję córci
|
|
|
|
|
#1290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

może to juz 
dot, pielęgnacji brzuszka
w szpitalu z pewnością się dowiemy....będę robiła jak zalecą....
97/104 to brzmi dumnie

oczy to mi się normalnie kleją
dobija mie to dojezdzanie na uczlenie wsrode bylam na nogach od 6 rano do 7 wieczor;/

- oczywiście wszystko już skonsumowałam