|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Skorzystałam z okazji i będąc na oddziale przypomniałam się jednej pani doktor, że sąsiadkami kiedyś byłyśmy
Strasznie ona jest miła, mam nadzieję, że trafię na nią jak będę rodziła... Jeszcze tam jest jeden lekarz, który mieszkał w klatce obok, ale nie jestem pewna czy go poznam... Chociaż może jak zobaczę... Poza tym większość położnych jest szalenie miłych, oprócz jednej, która jest mega zakręcona Asiuulka89 gratuluję wózka
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
zaglądałam tu rano przed pójściem na uczelnię, wchodzę teraz a tu 7 stron do przeczytania
na uczelni po trzech wykładach miałam ochotę uciekać do domu bo spać mi się chciało i plecy bolały, ale jakoś wytrzymałam jeszcze dwa kolejne, uff.. jeszcze tydzień chyba brzuch mi się nieco obniżył no, ale w końcu to już 36/37tc jednakże nadal mam cel wytrzymać do 1 stycznia czyli jeszcze 22 dni a termin już za 27 dni ![]() w sobotę mam zamiar zacząć pakować torbę, o ile uda mi się jutro kupić resztę potrzebnych rzeczy dla mnie (bo dla Małej już wszystko mam) ogólnie to padam dzisiaj ze zmęczenia i zaraz lecę spać bo jutro na 9 praktyki a później z TŻ na zakupy
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka jak juz pisalam na innym watku sliczny wozek
|
|
|
|
#1205 | |||||||
|
Zadomowienie
|
ula - bardzo ładne kombinezony, zwłaszcza ten niebieściutki z haftami
Cytat:
aldii - dzięki za materiały z SR właśnie z tż spakowaliśmy torbę do szpitala ![]() to przy okazji luknęłam na rzeczy do szpitala i w zasadzie pokrywa się z moją listą, nie brałam tylko oliwki dla małego. No i do swojej kosmetyczki w ostatniej chwili zapakuję kilka drobiazgów (o ile będę w stanie o tym pomyśleć ).I jeszcze nie przygotowałam dokumentów - w najgorszym wypadku kopertę z wszystkimi badaniami i kartą ciąży, bo to akurat trzymam w jednym miejscu. Dopiero 17.12 mam dostać skierowanie na badania, więc jak je zrobię, to wtedy ładnie oddzielę te co sa potrzebne do szpitala od tych zbędnych To czekamy na wieści jutro. A dobre rady Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem jak będzie teraz, ale mnie na IP od razu wpakowali w szpitalną koszulę. Jeszcze nie wiem, czy będę rodziła w tym samym szpitalu, więc na wszelki wypadek będę miała swoją koszulę do porodu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przepisu akurat nie znam, ale myślę, że można czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i do tego dodać trochę mleka, żeby nie było takie gęste. Asiuulka - czyli zaskoczenia z odpoczywaniem nie masz ![]() I gratuluję rozbrykanej córci i ładnego wózeczkaCytat:
A z dzidziolami to tak już jest, mój wczoraj też był bardziej leniwy, ale za to odbił sobie dzisiaj ![]() Kamyku - to przynajmniej wiesz co cię czeka i jak to wygląda olivia - w teorii brzuszek obniża się na jakieś 2 tygodnie przed porodem (u jednych pewnie wcześniej a u innych później), więc możliwe, że tak też jest w twoim przypadku |
|||||||
|
|
|
#1206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oszczędzaj się troszkę Cytat:
Cytat:
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
kapi - gin spoko, poznaje i pamięta pacjentki, tylko czy trafię akurat na jego zmianę?
pewnie znając moje szczęście to nie. A ile się daje takiej położnej? Tak z ciekawości pytam, bo zdecydowana jestem że nie będę opłacać...
|
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
ok 1000 zł nie wiem na 100% ale tak słyszałam
|
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuszki
nawet dziś dobrze spałam i nastrój może będzie lepszy.Życzę Wam miłego kolejnego dzionka oczekiwań ![]() PS. Noo i trochę wczoraj na Allegro zaszalałam: dla mnie kilka rzeczy (koszulki do karmienia, spodnie), prezenty dla dzieci przyjaciółki, muszę dziś znaleźć coś dla dziewczynki 2 latka - pomożecie?
|
#1210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Celka trzymamy kciuki za wyniki
![]() Cytat:
-Moja się wściekała że nie mam czerwonej kokardki przy wózku...noi ktoś dziecko zauroczy to na beszczela przypieła mi małą czwrwoną biedronkę Wariatka zdjełam ją szybko....tłumacząc że mam czwrwoną gondolę ![]() A tych opiwieści to jest cała masa : (jedno z lepszych to : -malemu dziecku (3-4 miesiace nie powinno się jeszcze zakąłdać rajstop bo uciskają brzuszek .........ona nigdy tak nie robiła ![]() perwnie nie bo jak ona urodziła to nie było małych rajstop dla dzieciaków Cytat:
![]() Ja znam ....to ale też na bazie mleka w proszku Cytat:
![]() Co do prezentów to popakuj...bo ty faktycznie na wylocie.... Ja jeszcze daję sobie troszkę czasu ![]() Fajnaa bryka a jednak Chicco
|
|
#1211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo nie napisalaś ile chcesz przeznaczyć....i co lubi.... My ostatnio jak bylismy u mojej przylaciolki to okazało się że jaje corcia wcale nie lubi bawić się lalkami czy misiami.... Wręcz odwrotnie autami...bardzo cieszyła się że Kubaprzyjedzie .... Kuba jej miskami był zachwycony ....Ona nie wykazywała zainteresowania... Z takich uniwersalnych rzeczy to : Bawiła się z Kubą Puzzlami, tablicą do rysowania, Lego Duplo ![]() Może coś z tego ??? Polecam Ci to : http://www.allegro.pl/item840083084_...y_tablica.html Tablica świetnej jakości ! pisze napradę jak miekim olowkiem jak przeciąga się suwak to automatycznie wszystko znika ...(jest tego cała masa na rynku...ale tej firmy jest SUPER) polecam! Wprawdzie jest od 3 lat....ale Kuba ma 2 latka i 2 miesiące i oczy mu się smialy jak rysował i znikało ![]() Albo Lego, czy zestaw z ciastoliną ;D
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-11 o 07:14 |
|||||
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi się podoba ten pomysł
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam jest wiele takich na rynku i w marketach, ale ich jakość jest taka sobie...ta mo też tą przewagę że nic sienie rozmazuje a rysunki są wyrazne dokaldnie takie jak na zdjęciach No i ten suwak...w innych firmach trzeba go recznie przesuwać i czyścić ekrat tu dziecko pezesuwa i suwak sam automatycznie czyści tablicę....Kuba specjalnie mazał by popatrzeć jak suwak sam się przesuwa i wszystko znika ![]() W dodatku z taką bawił się w zgadywankę...tata rysował zwierzątka, samoloty, auta a Kuba z Anią mówili co widzą....potem oni rysowali, ale tu już trudniej było nam zgadnąć Słyszałam, że Kuba ma taką dostać od Mikołaja ![]() ps. Nie wiem czy u Was jest SMYK, ale w Smyku są własnie te tablice tej włąsnie firmy i kosztują ok 90zł ************************* *************** MuszęWam to opisać : Puchatek już wstał....podszedł do mnie jak leżałam pogłaskał mnie małą rączką po buzi i powiedział : MAMA KOCHAM! po czym dostałam soczystego trochę obślinionego buziaka ![]() Jeszcze od niego nigdy tego nie słyszałam....łzy płyneły mi po policzku... Dla takich chwil warto żyć....
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-11 o 07:59 |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tablicę kupuję na bank, w Smyku jesteś nieoceniona - takiej rady właśnie było mi trzeba
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tych dużych dzieci to podobno przez te dodatkowe picie witamin, bo organizm sam powinien wyłapywać z owoców i warzyw bez tabletek, bo dzieci sztucznie faszerowane dużo szybciej rosną, co zresztą chyba jest udowodnione. Dlatego ja odstawiłam witaminy Feminatal, bo w sumie brałam je na krzywy ryj bo moja gin. nie kazała, biorę tylko kwas foliowy. Skąd mam takie nowości? Już się chwalę, moja siostra dowiedziała się od swojego gin. A teraz siłą rzeczy żeby nie upaść, a dużo zarobić dużo sztucznościoi się sprzedaje. To taka moja puenta
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki! Czytam Was, ale nie mam kompletnie weny do pisania. Taki nastrój nie za bardzo.
Trzymam kciuki za wizyty u ginów. Jak zobaczyłam listę to za chwilę zacznie się WIELKIE ROZPAKOWYWANIE!!! Pewnie za tydzień się zaczną i tak już ciurkiem
|
|
|
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i chciałam ją zrobić..znalazłam przepis w necie - wyszła taka sobie ale i tak ją wszamałam
|
|
#1219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co mnie zdziwiło. Na szczęscie gin przepisała mi witaminy dopiero pod koniec I trymestru.Miłego dnia mamuśki |
||
|
|
|
#1220 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mówi, że czasami nawet ciekawie piszemy i dużo rzeczy można się dowiedzieć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jest tylko w jednym cycku i tak jakoś dziwnie, bo jest tylko wtedy jak chodze bez stanika, a jak specjalnie zakładam stanik i wacik to jest wtedy sucho cały czas ![]() Cytat:
A ja dzisiaj nawet dobrze spałam Biodro dopiero ok 8 przed wstaniem mnie bolało, a tak to jakoś nawet całkiem fajnie mi się spało
|
|
|
#1221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
......................... ............. Po poście Patki widzę, że przegapiłam parę rzeczy, o których miałam napisać - tż nie czyta mi przez ramię, ale niedawno powiedział, że chyba zapisze się na nasze forum jako Zosia i będzie na bieżąco- próbki na paciorkowca pobrała mi gin na ostatniej wizycie Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-12-11 o 09:40 |
||
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia kochany ten Twój Kubuś
Jak byłam dzieckiem miałam taką tablice( no nie taką wypaśną taką z targu z tym do ręcznego pzresuwania) ale ją uwielbiałam i jeszcze syn mojej kuzynki się nią wybawił![]() Mamaidy też o tym myslę i aż mnie to przeraża ale z drugiej strony nie mogę się doczekać Wczoraj była na chwilkę znajoma co urodziła 1,5 miesiaca temu i wiecie co? wyglada już jak przed ciążą a naparwdę bardzo przytyła w ciąży Tak, że to w ramach pocieszenia Jednak karmienie piersią bardzo pomaga schudnąć
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, czy nowe akcesoria typu: szczoteczka do włosów, nożyczki etc. czymś myjecie / steryzlizujecie?
Jako, że jesteśmy dziś w lepszym nastroju, porządkujemy domek nadal
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
o szczerze to o tym nawet jeszcze nie pomyślałam, ale mysle że styknie jak goraca przegotowaną wodą /wrzątkiem polejesz je dokładnie, ale nie wiem - może ktoś będzie miał jeszcze inny pomysł?
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Lila na nozżyczkach do paznokci u mnie np. piszę żeby umyć je przed karzdym użyciem wodą z płynem najnormalniej. Szczoteczki do włosów to nie wiem czy jest sens myć to włosie, jak odpakuje to zobacze czy czuć czymś- jak tak to umyje ale nie będę wyparzać czy coś.
|
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby moze i to nie prawda, ale zdania lekarzy są podzielone, wiadomo, że są kobiety co mają anemie i wtedy trzeba witaminy, ale po co brać dodatkowo, jak wszystko ok? A ja dzisiaj czuję się jakaś mega osłabiona, może to po tych ostatnich porządkach, tak jakby powietrza mi brakowało, szczególnie jak leżę...a podobno jak brzuch sie obniża to się lepiej oddycha
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Lila nie ma sprawy polecam się
![]() Dzieki dziewczyny za miłe słowa...Puchatek mnie zaskoczył Co do szczoteczki i nozyczek....to ja nożyczki i obcinacz wymyłam w spirytusia...bo i tak mi go zostało....jak zrobiłam do pępuszka.... ![]() A szczotkę myłam w mydelku którym myję głowę Kubie
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Pysiamn Ale Ci miłą niespodzianke zrobił puchatek ![]() Lila Widzę, że mamy podobne przemyślenia, ja wczoraj też o tym myślałam ![]() addicted to wizaz no to zapraszamy "Zosię" |
|
|
|
#1230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak umyć/wysterylizować laktator (tą gumę przy cycku) i smoczek????? bo butelki to wiem----------- Najpierw tż mnie rano wkurzył, tzn nie wkurzył co zrobił przykrość . Najlepsze jest to że on nie widzi w tym problemu. Nie chce mi się nawet na ten temat pisać.Wstałam wcześniej ale nie najpierw zjadłam śniadanko. Taka słaba dzisiaj jestem, no ale biorę się za naukę, bo jutro już egz. Jadę na sztukę, postrzelam sobie odpowiedzi Troszkę jestem podłamana. To co sobie założyłam, przed porodem, nic z tego nie wyszło.... szkoda.A dla Was dziewczynki po . Miłego dnia.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

Strasznie ona jest miła, mam nadzieję, że trafię na nią jak będę rodziła... Jeszcze tam jest jeden lekarz, który mieszkał w klatce obok, ale nie jestem pewna czy go poznam... Chociaż może jak zobaczę... Poza tym większość położnych jest szalenie miłych, oprócz jednej, która jest mega zakręcona
no, ale w końcu to już 36/37tc
No i sie przestraszylam byla lekka panika...i do szpitala pojechlam ale OKI jest poprostu mala byla dzis leniwa..i tyle.... ale sie najadlam strachu...

no sie nie poglebia pewnoie dzieki fenoterolowi, wiec jak zawsze mam duzo odpoczywac i sie nie przemeczac

klaski...
co mnie zdziwiło. Na szczęscie gin przepisała mi witaminy dopiero pod koniec I trymestru.

szkoda.
. Miłego dnia.