Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-09, 14:06   #2131
201607180946
Konto usunięte

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość

Mam do Was jeszcze prośbę Czy mógłby ktoś krótko porównać ampułki Joanna Rzepa, Seboradin i Radical? Chce coś kupić na porost i wzmocnienie włosów, a nie wiem, na które się zdecydować...Z olejami źle zaczęłam (bo od rycynowego), więc w kwestii ampułek chcę się skonsultować przed zakupem
ja miałam lotion Seboradin Niger i Ampułki Radical stymulujące wzrost włosów, polecam Ci Radical, po Seboradinie prawie nie widziałam efektów, natomiast ampułki Radical zmniejszyły wypadanie i przetłuszczanie włosów
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 14:15   #2132
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
ja miałam lotion Seboradin Niger i Ampułki Radical stymulujące wzrost włosów, polecam Ci Radical, po Seboradinie prawie nie widziałam efektów, natomiast ampułki Radical zmniejszyły wypadanie i przetłuszczanie włosów
Dziękuję bardzo
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 21:58   #2133
201607180946
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję bardzo
proszę
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 22:38   #2134
eternitymoment
Zadomowienie

tez sie zamiezam na ampulki Radicala,ale mysle ze mozeby tak z cala seria wyprobowac? szampon,odzywka? maseczka? niewiem sama,niechce przedobrzyc
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 07:50   #2135
motylek1007
Zakorzenienie

ja bym wzieła same ampułki, bo mialam szampon (uczulił mnie), serum (zbyt wodniste jak dla mnie), mgiełke (wysusza - denat w składzie).

Jedynie co, to maska do farbowanych byla fajna

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 09:30   #2136
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
tez sie zamiezam na ampulki Radicala,ale mysle ze mozeby tak z cala seria wyprobowac? szampon,odzywka? maseczka? niewiem sama,niechce przedobrzyc
ja mam ampułki, szampon, mgiełkę, i odżywkę a la tonik w szklanej butelce i szczerze mowiąc tylko z ampułek jestem zadowolona
-szampon straszne plącze włosy i stają się po nim sianowate używam go tylko na skalp, ale tyle z tym zachodu
- mgiełka wysusza włosy
-odżywka też jest jakaś dziwna i moim włosom nie służy..

ale ampułki gorąco polecam
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 09:35   #2137
anntab
Zakorzenienie

Wkleję jeszcze raz moje wątpliwości, może ktoś mi pomoże je rozwiać...
Cytat:
I jeszcze jedno pytanie mnie męczy... Zawsze myje włosy wieczorem i kładę się z mokrymi spać. Wiem, że to jest niezdrowe i niszczy włosy, ale czy suszenie suszarką jest lepsze od tego? Co mniej zaszkodzi moim włosom - pójście spać z mokrymi, czy wysuszenie ich przed położeniem się suszarką?
Stary 2009-12-10, 09:38   #2138
motylek1007
Zakorzenienie

Bejka, czyli odczucia podobne do moich

Cytat:
moim skromnym zdaniem, lepiej wysuszyc włosy (najlepiej chłodnym nawiewem, a jak sie nie da, to ciepłym a zakonczyc chłodnym), niz kłasc sie spac z mokrymi

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-10, 09:43   #2139
Bejjka
Zakorzenienie

anntab nie wiem co bardziej destruktywnie wpływa na wlosy, ale ja swoje wolę podsuszyć suszarką, bo jak pójdę spać z mokrymi to rano mam tak straszne włosy i żeby jakoś uratować fryzurę muszę zafundowac im istne piekiełko
poza tym chodzenie z mokrymi wlosami wydaje mi się niezdrowe....często boli mnie głowa rano, może dlatego, że my zawsze mocno wietrzymy sypialnie przed snem
Stary 2009-12-10, 13:32   #2140
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem co jest bardziej destrukcyjne (moim zdaniem suszenie gorącym strumieniem), ale wolę iść spać z mokrymi włosami (abstrahuję od spraw zdrowotnych, to sprawa indywidualna) niż je codziennie podgrzewać do wysokich temperatur. Może Cię pocieszy fakt, że nie jesteś sama, gdybym miała swoje włosy jeszcze suszyć wieczorem spędziłabym pół nocy w łazience nie mówiąc o tym, że z loków nici.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 15:13   #2141
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
Bejka, czyli odczucia podobne do moich

moim skromnym zdaniem, lepiej wysuszyc włosy (najlepiej chłodnym nawiewem, a jak sie nie da, to ciepłym a zakonczyc chłodnym), niz kłasc sie spac z mokrymi
Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
anntab nie wiem co bardziej destruktywnie wpływa na wlosy, ale ja swoje wolę podsuszyć suszarką, bo jak pójdę spać z mokrymi to rano mam tak straszne włosy i żeby jakoś uratować fryzurę muszę zafundowac im istne piekiełko
poza tym chodzenie z mokrymi wlosami wydaje mi się niezdrowe....często boli mnie głowa rano, może dlatego, że my zawsze mocno wietrzymy sypialnie przed snem
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Nie wiem co jest bardziej destrukcyjne (moim zdaniem suszenie gorącym strumieniem), ale wolę iść spać z mokrymi włosami (abstrahuję od spraw zdrowotnych, to sprawa indywidualna) niż je codziennie podgrzewać do wysokich temperatur. Może Cię pocieszy fakt, że nie jesteś sama, gdybym miała swoje włosy jeszcze suszyć wieczorem spędziłabym pół nocy w łazience nie mówiąc o tym, że z loków nici.
Dzięki za opinie Ja mam wrażenie, że moje włosy lepiej wyglądają, jak pójdę spać z mokrymi (wtedy tak delikatnie się zawijają, robią się fajne fale), a jak czasami suszę suszarką przed jakimś wyjściem, to koniecznie muszę je potem prostować, bo sterczą w różne strony
Stary 2009-12-10, 16:29   #2142
Sylvana
Zadomowienie

Mam pytanko co do składniku alkoholowego w szamponie - czy alkohol denat jest szkodliwy?
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 16:42   #2143
klada
Zakorzenienie

wysusza
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 16:44   #2144
motylek1007
Zakorzenienie

a ja myslalam ze tylko psikadełka mają alkohol denat, w szamponie jeszcze nie spotkałam sie

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-10, 16:53   #2145
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
ja bym wzieła same ampułki, bo mialam szampon (uczulił mnie), serum (zbyt wodniste jak dla mnie), mgiełke (wysusza - denat w składzie).

Jedynie co, to maska do farbowanych byla fajna
dziekuje serdecznie

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
ja mam ampułki, szampon, mgiełkę, i odżywkę a la tonik w szklanej butelce i szczerze mowiąc tylko z ampułek jestem zadowolona
-szampon straszne plącze włosy i stają się po nim sianowate używam go tylko na skalp, ale tyle z tym zachodu
- mgiełka wysusza włosy
-odżywka też jest jakaś dziwna i moim włosom nie służy..

ale ampułki gorąco polecam
dziekuje bardzoa ile czasu trzeba stosowac ampulki? czy trzeba powtarzac ten zabieg? np miesiac i za jakis czas znow? dziekowac za pomoc
Stary 2009-12-10, 17:03   #2146
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
wysusza
Cytat:
a ja myslalam ze tylko psikadełka mają alkohol denat, w szamponie jeszcze nie spotkałam sie
dziękuję za odpowiedz

Ojj.. no to szkoda, bo pomyliło mi się chyba z cetearyl alkoholem, ktory (chyba? dziala korzystnie na wlosy.

Zakupilam dzisiaj szampon Joanny z rzepą - o dzialaniu wzmacniajacym do wlosow cienkich, delikatnych, sklonnych do wypadania, to tylko 200ml szybko sie zuzyje, najwyzej po myciu naloze troche wiecej odzywki niz zwykle
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 17:39   #2147
ImmortalLover
Zakorzenienie

O la Boga. Dawno mnie tu nie było normalnie
Mogę się pochawlić, że mimo hennowanych włosów są całkiem miłe w dotyku, wyglądają na zdrowe i nawilżone. I nawet chyba, aż tak juz nie wypadają ;-)
I wiedziałam, że moje jedzenie Humavitu skończy się na jednym dniu :@

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 19:08   #2148
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
Zakupilam dzisiaj szampon Joanny z rzepą - o dzialaniu wzmacniajacym do wlosow cienkich, delikatnych, sklonnych do wypadania, to tylko 200ml szybko sie zuzyje, najwyzej po myciu naloze troche wiecej odzywki niz zwykle
ja lubiłam ten szampon, wlosy byly po nim fajne, ale na powtórny zakup wg mnie się nie nadaje.

Siedzę własnie z jakąs byle jaką odżywką wymieszaną z olejem z oliwek, zmyję za godzinę Ciekawa jestem efektu, bo dziewczyny gdzies mowily ze lepsze efekty są jak sie wymiesza z czymś ten olej
Stary 2009-12-10, 19:12   #2149
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
ja lubiłam ten szampon, wlosy byly po nim fajne, ale na powtórny zakup wg mnie się nie nadaje.

dlaczego? cos w nim nie pasowało?

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-10, 19:19   #2150
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
dlaczego? cos w nim nie pasowało?
nie nadwał się do codziennego mycia, bo wlosy szybko się do niego przyzwyczajały... a jak sie już przyzwycziły, to wyglądały gorzej niz normalnie. poza tym wgl nie wzmcniał, włosy jak leciały, tak leciały. ale włosy były po nim tak jakby bardziej oczyszczone
Stary 2009-12-10, 21:19   #2151
eternitymoment
Zadomowienie

dziewuszki kochane,podcielam sobie wloski tak z 8 cm,duzo wiem;/ ,ale teraz wygladaja na grubsze,noi jak zaczne uzywac tych ampulek z Radicala to urosna mi szybko,a i tak sa prawie do pupy ^^ ehhh ciezki los wlosomaniaczki
Stary 2009-12-10, 23:31   #2152
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedz

Ojj.. no to szkoda, bo pomyliło mi się chyba z cetearyl alkoholem, ktory (chyba? dziala korzystnie na wlosy.

O ile się nie mylę, w szamponie Joanna Rzepa alkohol ma za zadanie umożliwienie ekstraktowi z rzepy przeniknięcie do cebulek. Czy coś w tym stylu Wydaje mi się, że skład tego szamponu był już analizowany i nie było co do niego zastrzeżeń.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 09:15   #2153
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
a ile czasu trzeba stosowac ampulki? czy trzeba powtarzac ten zabieg? np miesiac i za jakis czas znow? dziekowac za pomoc
no raczej trzeba nastawić się na dłuższą kurację, tj przynajmniej miesięczną...ja lecę już z trzecim opakowaniem, łącznie kupiłam siedem czyli na 3,5 miesiąca
Stary 2009-12-11, 17:36   #2154
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Ja też chciałam kupić sobie te ampułki Radical, ale są zbyt drogie dla mnie, (no ale ja jeszcze nie zarabiam ). U mnie kosztują one 34,90, taniej nie widziałam.
Może niedługo kupię, ale. Został mi psikacz Radical, ziołowy, z alkoholem i nie mam co z nim zrobić, bo wysusza mi chyba włosy i tak sobie myślę, żeby tego nie przelać i nie stosować na skalp? Coś jak woda brzozowa

Jaki polelcacie olej, które dobrze by działał na włosy ale i na skóre, twarzy i ciała? Oprócz kokosowego i rycynowego

Czy naturalne mleczko kokosowe też działa na włosy? Bo szukam oleju kokosowego, a nigdzie nie mogę znaleźć. (Internet odpada). Znalazłam tylko w delikatesach naturalne mleczko kokosowe, gdzie jest 25% kokosu, reszta woda i jedna substancja stabilizująca. Kosztuje 5 zł. Czy to się do czegoś nada?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 17:43   #2155
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez illegale Pokaż wiadomość
Ja też chciałam kupić sobie te ampułki Radical, ale są zbyt drogie dla mnie, (no ale ja jeszcze nie zarabiam ). U mnie kosztują one 34,90, taniej nie widziałam.
Może niedługo kupię, ale. Został mi psikacz Radical, ziołowy, z alkoholem i nie mam co z nim zrobić, bo wysusza mi chyba włosy i tak sobie myślę, żeby tego nie przelać i nie stosować na skalp? Coś jak woda brzozowa

Jaki polelcacie olej, które dobrze by działał na włosy ale i na skóre, twarzy i ciała? Oprócz kokosowego i rycynowego

Czy naturalne mleczko kokosowe też działa na włosy? Bo szukam oleju kokosowego, a nigdzie nie mogę znaleźć. (Internet odpada). Znalazłam tylko w delikatesach naturalne mleczko kokosowe, gdzie jest 25% kokosu, reszta woda i jedna substancja stabilizująca. Kosztuje 5 zł. Czy to się do czegoś nada?
Chatul do czegoś używała, ale niestety nie pamiętam, w jaki sposób. Myślę, że jakoś można, może do psikacza

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 18:04   #2156
fenomena
Raczkowanie

Cytat:
może jojoba, sama mam, ale jeszcze nie próbowałam, a z tego co pamiętam to jak zamawiałam w doz'ie to w opisie było że można go stosować do twarzy
fenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 18:46   #2157
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Chatul do czegoś używała, ale niestety nie pamiętam, w jaki sposób. Myślę, że jakoś można, może do psikacza
Dzięki, poszukam jeszcze jakichś info.

Cytat:
Napisane przez fenomena Pokaż wiadomość
może jojoba, sama mam, ale jeszcze nie próbowałam, a z tego co pamiętam to jak zamawiałam w doz'ie to w opisie było że można go stosować do twarzy
Dzięki, jak znajdę, to na pewno kupię, bo już kiedyś się przymierzałam, ze względu na ciało np. A na włosy jak działa? ;>

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 19:08   #2158
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
no raczej trzeba nastawić się na dłuższą kurację, tj przynajmniej miesięczną...ja lecę już z trzecim opakowaniem, łącznie kupiłam siedem czyli na 3,5 miesiąca
dzieki za porade, w sumie wcinam oenobiol,calkiem ok jest,ale wlasnie te ampulki za mna chodza i chodza,w skusze sie na nie juz w przyszlym tygodniu,a wloski sie po nich nieprzetluszczaja?
Stary 2009-12-11, 20:19   #2159
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, poszukam jeszcze jakichś info.

Dzięki, jak znajdę, to na pewno kupię, bo już kiedyś się przymierzałam, ze względu na ciało np. A na włosy jak działa? ;>
Przeważnie dodaję parę kropelek do masek i odżywek do spłukania, włosy pięknie potem błyszczą. Ogólnie moje włosy są coraz zdrowsze, ale stosuję na nie zmasowany atak, więc nie wiem jaki wkład ma w to jojoba
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-11, 21:01   #2160
anka.d
Wtajemniczenie

ja tez polecam jojobe. a do twarzy orzecha wloskiego. wchlania sie do matu na mieszanej cerze. do wlosow nie probowalam.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości