|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cos mi sie przypomnialo fajnego
![]() mOj tato czlowiek niesamowicie zeczowy i o ciaglych zmiennych chumorach w momencie kiedy dowiedzial sie , ze zostanie dziadkiem oszalal a tak na maksa jak sie dowiedzial , ze prawdopodobnie bedzie chlopczyk , no co moja mama powiedziala tylko tyle ; ale narobilas ..... jest niesamowita zwolenniczka wnuczek takich fajnych i malutkich a tu taki zawod dodam ze rodzice nie mieli jeszcze przyjemnosci zostac dziadkami i dlatego chyba tak ich bieze ? jak juz pisalam na co dzien mieszkam i pracuje w niemczech a moj tato nie zwazajac na koszty polaczenie z polskiej komorki wydzwania do mnie tak raz na tydzien z pytaniem jak sie czuje i tp podczas ostatniej rozmowy juz na koniec mowie mu no to ok pozdrow babcie a on na to podniesionym glosem- CO!! Ona to ma kota !! niech se bawi ! tO JA bede dziadkem !!!!
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2009-12-11 o 16:47 |
|
|
|
#1772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję Danielka ![]() A tą różnicą wogóle się nie przejmuj Ja mam usg często, więc mogę się pomądzryć. U mnie było tak, że na początku termin z usg był kilka dni wcześniejszy niż z OM, czyli dzidzia była większa. Później terminy się wyrównały, a znów ostatnio termin z usg przesunął się i jest kilka dni później niż wg. OM. To jest zupełnie normalne i dopuszczalne. Jak by to były różnice sięgające jakiś 2 tyg. to byśmy miały powód do zmartwień, a tak to luzik ![]() Poza tym tak mi się wydaje na logikę, że im dzidzia jest większa te terminy mogą się bardziej zmieniać i być rozbieżne, ponieważ określane są na podstawie wielu parametrów (np. obwód główki, brzuszka, klatki piersiowej, kości udowej i td...) Nie wiem, czy u was też, ale u mnie gin na każdym usg to wszystko mierzy . A we wczesnych tygodniach ciąży termin z usg był określany tylko na podstawie długości dziecka. |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane
kropko gratuluję intuicji i Danielka ![]() araczki ![]() Mało mam ostatnio czasu,ale staram się poczytywać na bieżąco ![]() Miałam dziś wizytę z lekarzem położnikiem. Śmiesznie to wygląda w Anglii.... Przyszedł facet w garniturze,poczytał w karcie i popisał. Powiedział,że wyniki mam dobre ( hemoglobina 13) i zapytał czy chcę usłyszeć bicie serca dziecka. Oczywiście chciałam i usłyszałam I tyle,żadnego badania,nic...
Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2009-12-11 o 20:10 |
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Ale nabroiłam i sobie poszłam ![]() W pracy nie mam polskich znakow wiec napisalam p.i.e.r.d.o.l.k.i ![]() Wiec Lea trafila Kochane ne moge wielocytowac wiec szybko napiszę co u mnie, pogratuluję Kropci Danielka ![]() Małe ma sie dobrze, ładnie rośnie, bryka, serce jak dzwon, nogi długie i wogóle cacy. Wcześniej nie chcieliśmy wiedzieć jaka jest płeć ale dzisiaj rano ustaliliśmy, że właściwie czemu nie.... Na badaniu dzieciak ani razu nie fiknął tak aby sie zaprezentowac i nie wiemy ![]() Mąż zapytał czy jest możliwość aby się jeszcze dowiedzieć ale miła pani powiedziała, że nie, że nie ma takich praktyk i jak sie nie udało przy standardowym badaniu to ona szukać nie będzie..bla,bla,bla A najlepsze jest to, że było to ostatnie usg i jeśli nic mi nie będzie dolegać to zobacze dzecko jak je urodzę. Chyba zapytam jeszcze położnej 29.12 czy napewno.... Lekarza tez raczej nie zobaczę wieć nie wiem czy ginekologicznie wszystko jest dobrze. Dzisiaj ta pani to jakaś techniczna była tylko. Jestem szczęśliwa, że małe ma sie dobrze ale i ciut rozgoryczona... ok, poczytam co u Was
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
Kropka - super wiadomości
No i kobieca intuicja górą ![]() Silpe - widzę, że dziadkowie szaleją ![]() Jola00 - wciąż mnie zaskakują relacje jak prowadzona jest ciąża w UK Ja bym się tam wykończyła psychicznie ![]() A mój mąż rozchorował się wrocił do domu z gorączką, a teraz leży i pociąga nosem mam tylko nadzieję, że mnie nie zarazi, bo jak do tej pory to trzymałam się całkiem nieźle...---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Araczki - super, że z maluchem wszystko ok No nie dziwię się, że jesteś rozgoryczona, miła pani mogłaby być ciut milsza ![]() A zagadkę zadałaś nam niezłą I jaka cenzura na wizażu
|
|
|
|
#1776 | |
|
Raczkowanie
|
Araczki suer, że dzidziuś rośnie zdrowo
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Konto usunięte
|
No to wychodzi na to, że mimo wszystko polska służba zdrowia nie jest taka zła
![]() Araczki, molestuj lekarzy o usg jeszcze! |
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
Dodam, że w Irlandii wcale nie jest lepiej. Do 4 miesiąca nikt tam nawet nie chce przyjąć kobiety na wizytę, bo dla nich to jeszcze nie jest ciąża
![]() Ale za to w Polsce podczas porodu skutecznie sprowadzą nas na ziemię... Relacja koleżanki, która rodziła w zeszłym tygodniu przyprawiła mnie o dreszcze...
|
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
teraz ja się pochwalę swoim brzuszkiem.Pierwsze zdj to 10tydz a drugie 11tydz.
Najśmiesz niejsze jest to,ze to pierwsza ciąża,nie przybieram na wadze a brzuszek duży jak na ten tydz.
|
#1780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Araczki, molestuj lekarzy o usg jeszcze![/QUOTE] dzieki babeczki Kurcze, naprawde muszę coś wykombinować aby mieć jeszcze 1 usg chociaż. Mogę iść prywatnie, chyba, nie wiem czy taki lekarz nie odesłałby mnie do położnej bo oni wszyscy tacy poprawni są tutaj. Wcześniej cierpliwie znosiłam różne zachowania tutejszych i starałam się nie komentować za bardzo ale to mnie zapieniło. Pogadam z tą położna i może coś uzyskam. Dziewczyny, polska opieka kobiet cieżarnych jest bezporównywalnie lepsza. Mnie nie widział żaden lekarz do tej pory. Miałam 3 usg w tym pierwsze w 7 tygodniu w klinice i 2 ostatnie już genetyczne i wsio. No nic. Wrzuce Wam zdjęcie dziciątka machającego do ciotek troche rozmazane bo ciemno i wogóle...
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-11 o 19:43 |
||
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
iza240 - sliczny brzuszek
![]() Kropka - nie wiem czy dobrze pamietam, ale to chyba Ty mowilas ze będziesz używać Clarena Anti - Stretch Sorbet? Masz go juz? Jestes zadowolona? |
|
|
|
#1782 |
|
Konto usunięte
|
Iza, też tak miałam i mam
Obecnie przytyłam 1kg, a berbeluch ogromny. Araczkowa, te, gdzie te fotki?
|
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
doopa, wyskakuje błąd ładowania, eh Jeszcze później powalczę. Iza, fajny brzuchacz
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otwórz w paincie i zmień rozmiar |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze zdąży.Ja w ciągu I trymestru przytyłam jakieś 1,5 kg i to dopiero pod koniec tegoż trymestru. Za to teraz nadrabiam, mam wręcz wrażenie, że w oststnich dniach tyję w oczach Od początku ciąży przybyło mi ok. 4,5 kg w sumie.Gdzie mały Araczuś??? |
|
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
araczki gratuluję dobrych wieści
![]() Kochana w UK jest to samo....Połówkowe usg jeśli wszystko jest dobrze jest zarazem ostatnim usg I póżniej do porodu pozostaje tylko macanie położnej....Ja na szczęście odkryłam u siebie w szpitalu,że mogę sobie zrobić usg pomiędzy 26 a 30 tyg ciąży,ale będę musiała zapłacić za nie.... iza240 śliczny brzusio,bardzo zgrabny
|
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
oolong dzięki, zapisałam, zmniejszylam i chyba się udało
![]() Kochane oto zamazany Araczuś
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-11 o 20:45 |
|
|
|
#1788 |
|
Konto usunięte
|
Ale fajnie macha
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
araczki cudne zdjątka
A Tobie co podpowiada intuicja odnośnie płci....?? |
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
Araczuś przesłodki
i jaka dłoń może pianistą będzie?
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna dzidzia, moja to mały knotek w porównaniu
![]() na razie ![]() może ją podejrzę przed świętami, to będzie 19tydzień, powinna się seksualnie zdeklarować ![]() ja za to cierpię, zjadłam zestaw w Macu i nie mogę go strawić, czuję jakby mi cały przełyk zapchał ![]() nigdy więcej tej paskudy |
|
|
|
#1792 |
|
Konto usunięte
|
Oolong, ja dzisiaj żarłam fasolkę po bretońsku. Któraś ma wroga? Mogę go cudnie unieszkodliwić zapachem
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15803332]Ale fajnie macha
[/QUOTE]Cytat:
Mi się czuje, że to chłopak ![]() T. chciałby córke ![]() ![]() Na jednym zdjęciu widać super usta. Jak mojego ojca prawie ![]() Ale zdjecie muszę zrobić w dzień a by było wyraźne. Popukam mu od was cioteczki i uciekam legnąć przed tv.Miłego weekendu Papa!
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-11 o 20:26 |
|
|
|
|
#1794 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O proszę. W piekarniku? W plasterkach? Nigdy nie robiłam. Cytat:
ZUS w weekendy nie pracuje. Cytat:
Ale wiesz... jak było dziecię większe ponad ten wiek, a teraz jest mniejsze to tak dziwnie... Zaraz się kombinacje uruchamiają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odpaść nie odpanie, ale można ocenić pępowinę jako fiutka. Albo grube wargi sromowe jako fiutka, albo łechtaczkę jako fiutka. ![]() Cytat:
I zadbać o dietę białkową, zamiast cukrowej. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15799413]Kropko - gratuluję Danielka Araczki, jak u ciebie??? Muszę w przyszłym tyg. zrobić sobie badania, gin. zlecił mi tylko morfologię, mocz i żółtaczkowe, ale ja sobie parę innych też zrobię. Swoją drogą, może i gin. nie prowadzi za rączkę kobiet, ale z drugiej strony - któż im broni doczytać i zrobić samodzielnie badania? ![]() Zahaczyłam o ciuchland, mam pajacyk i śpioszki. Ale nie chce mi cię fotki teraz robić.[/QUOTE] A dzięki. No fakt, można samemu. Ale u nas jakoś tak chyba nie ma takiego zwyczaju. Ja się domagam fot. ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Dzięki. U mnie mierzył teraz pierwszy raz, główkę, kość udową właśnie i coś tam jeszcze... I z tego mu wyszło te 17 tyg. i 1 dzień. Te poprzednie pomiary były z długości dziecka... I teraz dumam, że on może jest długi po prostu nad wyraz po tatusiu, a te obwody ma normalne na wiek, który ma być. Bo dziś długości dzidka nie było - nie dał się złapać. Cytat:
![]() Faktycznie, fajne podejście.
|
||||||||||
|
|
|
#1795 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15803720]Oolong, ja dzisiaj żarłam fasolkę po bretońsku. Któraś ma wroga? Mogę go cudnie unieszkodliwić zapachem
hahaha te wzdęcia w ciąży są wykańczające... Ja już nie wiem co jeść aby ich uniknąć ![]() Bokserem to może lepiej nie ![]() Cytat:
![]() miłego weekendu
|
|
|
|
|
#1796 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do porodu trochę czasu. Nie ma USG po 30 tygodniu? Nie ma opcji załatwienia go? Trochę bez sensu. Nie dziwię Ci się, też bym była rozgoryczona. Ale dobrze, że dzidek zdrowy i wszystko ok. Cytat:
Uodparniaj się kochana, bierz rutinoscorbin, czosnek szamaj i miodek, cebulkę, witaminki... Musisz się oprzeć choróbsku. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
I mama zgrabniusia. Cytat:
![]() Umarłabym ze stresu przez te 9 miesięcy, ze strachu o szyjkę głównie, a po złapanym ostatnio stanie zapalnym (w okolicy 10 tyg.) jakbym nie zadziałała dzięki ginowi, do to porodu miałabym nie lada problem i pewnie co najmniej III st. cytologiczny. A hodowlę miałabym taką, że by mi pieczarki uszami wychodziły. Nie widzę siebie tam, ani ani. Cytat:
Kupię w styczniu. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Ale ma śliczny profilek. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Zagryź to jakimś owocem. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15803720]Oolong, ja dzisiaj żarłam fasolkę po bretońsku. Któraś ma wroga? Mogę go cudnie unieszkodliwić zapachem A ja dziś zdrowo... sałatkę sobie strzeliłam na kolację: pekinka, pomidor, ogórek, papryka, czosnek i takie tam... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- A na mnie dziś zadziałało kiwi, wg przepisu którejś z Was.
|
|||||||||
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1798 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dobrze, że chociaż serduszko słyszałaś.Cytat:
dobrze, że z dzidkiem ok, Też byłabym na Twoim miejscu rozgoryczona... tak głupio, żeby połówkowe było ostatnim usg... Nie możesz gdzieś prywatnie się udać? Albo łap okazję na samolot i do Polski śmigaj. a maleństwo śliczne. Cytat:
Wiecie, pochwalę się, od tygodnia mój dzidek codziennie wieczorem około 21:00 puka do mnie przez kilka minut- tak sam bez siebie,nie zaczepiam go. ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- ja suszę plasterki cytryny i pomarańczy na grzejniku, rozłożone na papierze. |
|||
|
|
|
#1799 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi tu nie pasi....
Wy już czujecie ruchy albo podejrzewacie, ze to już to a ja nic ....chociaż- od jakiegoś czasu tak strasznie mnie ciśnie na żebra z prawej strony,u góry, takie uczucie, jakby mi pękały...boli czasem strasznie a czasem tylko troszkę. Co Wy o tym myślicie?
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15804972]
Wiecie, pochwalę się, od tygodnia mój dzidek codziennie wieczorem około 21:00 puka do mnie przez kilka minut- tak sam bez siebie,nie zaczepiam go. ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- ja suszę plasterki cytryny i pomarańczy na grzejniku, rozłożone na papierze. Super Do mnie tylko raz dzidzia skrobnęła i już nic,cisza...Wiedziałam,że na takie regularne "pukanie" sobie jeszcze troszkę poczekam.... ![]() Spróbuję tak ususzyć Dzięki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

a tu taki zawod
a on na to podniesionym glosem- CO!! Ona to ma kota !! niech se bawi ! tO JA bede dziadkem !!!!

Czyli 3 dni do przodu, w stosunku do OM, a 9 dni do przodu od poprzedniego USG pod koniec X.
gratuluję Danielka

wrocił do domu z gorączką, a teraz leży i pociąga nosem
No nie dziwię się, że jesteś rozgoryczona, miła pani mogłaby być ciut milsza 

I póżniej do porodu pozostaje tylko macanie położnej....