Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 15:51   #1681
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

ide ogladac gotowi na slub, bo podobno zaraz beda
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:52   #1682
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Hejo

sonek to faktycznie dziwniesen czy nie sen to dziwne mysli krazyc ci musz apo glowie...oby to minelo jak najszybciej!

Micia gratki!

bambusiek dobrze, ze juz lepiej

a ja wrocilam znaszej wyprawy do fryzjera wlasciwie to udalam sie tam towarzysko-sis chodzi, a wlasciciwe jezdzi;p do takiego fryzjera z powolania, ktory cuda potrafi zrobic z wlosamu-dobrze dobierze kolor i fryz, czego nie mozna powiedizec o naszych miejscowych fryzjerach.tym razem pojechala tez mam i mowie wam sozk:jak to uczesanie potrafi zmienic!az tata byl w szoku i dal mamie buzi jak ja zobaczyl;p ale najlepsze, ze koles powiedzial tez do mnie, ze ten kolor zupelnie do mnie nie pasuje(gleboka czern)i ewentulane odrosty mam farbowac ton jasniejszym kolorem, a na wiosne mam przyjechac do niego..,..kurcze,a mi sie ten czarny podoba.i teraz mam dylemat
Stary 2009-12-12, 15:54   #1683
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
od Piotrka wybrałam sobie komplet bielizny ciemny fiolet (kurde w esotiq wyszedł stanik 70D )
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No cześć T'ai

Hmmm 70 d? A wiesz,że ja noszę 65 f,a kiedyś 75c?
Hmm a ja wg licznika mam 60F, ale nigdzie nie mogę takich kupić, żeby cena w miarę była

Wróciłam do Rzeszowa, ale nie za bardzo się czuję, muszę coś zjeść

Wczoraj widziałam się z koleżankami i trochę poplotkowałayśmy
A TŻ przyjedzie dopiero za tydzień

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:56   #1684
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Hmm a ja wg licznika mam 60F, ale nigdzie nie mogę takich kupić, żeby cena w miarę była

Bo niestety mało jest sklepów staconarnych.Ale zawsze można zamówić na necie i potem jakby nie pasowało to wymienić na inny rozmiar.
Takiego porzadnego stanika raczej nie kupi się za mniej niż 100 zł,ale lepiej mieć jeden porządny niż 5 byle jakich.Dobry stanik potrafi zdziałać cuda.Piersi się podnoszą,poprawią się ich kształt.Nawet moją Mamuśkę do tego przekonałam i przebolała te 2 stówki,a jaka teraz zadowolona chodzi!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:59   #1685
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ide ogladac gotowi na slub, bo podobno zaraz beda
falszywy alram o 18.1o normalnie ma byc wiec wracam do czytania
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 15:59   #1686
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

to ja niestety choćbym chciała to nie mam kaski na taki drogi stanik, ale po ślubie pomyślimy z wypłaty mężusia

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:00   #1687
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a ja wrocilam znaszej wyprawy do fryzjera wlasciwie to udalam sie tam towarzysko-sis chodzi, a wlasciciwe jezdzi;p do takiego fryzjera z powolania, ktory cuda potrafi zrobic z wlosamu-dobrze dobierze kolor i fryz, czego nie mozna powiedizec o naszych miejscowych fryzjerach.tym razem pojechala tez mam i mowie wam sozk:jak to uczesanie potrafi zmienic!az tata byl w szoku i dal mamie buzi jak ja zobaczyl;p ale najlepsze, ze koles powiedzial tez do mnie, ze ten kolor zupelnie do mnie nie pasuje(gleboka czern)i ewentulane odrosty mam farbowac ton jasniejszym kolorem, a na wiosne mam przyjechac do niego..,..kurcze,a mi sie ten czarny podoba.i teraz mam dylemat
a naturalne jakie masz?
ja bym chyba zaufała porządnemu fryzjerowi
u nas taki jest w Malborku ale sporo bierze, póki co i tak chcę dłuższe mieć do ślubu więc nie cuduję
ale już zapowiedziałam mojemu przyszłemu mężowi że po ślubie zaraz ma mnie zabrać do tego profesjonalisty i zapłacić oczywiście
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:06   #1688
lusesita23
Zakorzenienie

T'ai ogolnie to ja jestem blondynka;p ale taka srednia, albo ciemna;p i nie chodzi o sciecie, bo tez zapuszczam tylko o sam kolor, jakies cieniowanie moze?w sumie co mi szkodzi tak teraz mysle...on nie bierze nic od sis, bo ona mu robi tlumaczenia, od mam tez nic nie chcial.on ogolnie czesze psy;p ale ludzi tez tylko z polecenia takich, znajomych itd. zobacze jeszcze co M.powie
Stary 2009-12-12, 16:08   #1689
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
jak to JEJ wersja WASZEGO(!!) ślubu? ehh... Sorki ale to Wasz slub i chyba Wy ustalacie co i jak ma byc a oni tylko dzielą sie kosztami? No moze ja mysle zbyt egoistycznie... no ale...
No właśnie jest taka stara prawda, że kto płaci ten decyduje (i nie piszę tego złośliwie ale zwykle tak jest - jeżeli rodzice dają kasę to młodzi zwykle muszą iść na jakieś ustępstwa). Myśmy właśnie tego chcieli uniknąc
Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość

ja mam 65F
Cytat:
Bo niestety mało jest sklepów staconarnych.Ale zawsze można zamówić na necie i potem jakby nie pasowało to wymienić na inny rozmiar.
Takiego porzadnego stanika raczej nie kupi się za mniej niż 100 zł,ale lepiej mieć jeden porządny niż 5 byle jakich.Dobry stanik potrafi zdziałać cuda.Piersi się podnoszą,poprawią się ich kształt.Nawet moją Mamuśkę do tego przekonałam i przebolała te 2 stówki,a jaka teraz zadowolona chodzi!
ja mam sklep taki nie daleko ale ceny kosmiczne

Ja bym musiała iść końcówki podciąć ale boję się że mnie znów opitolą a chce mieć długie do ślubu
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:15   #1690
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
T'ai ogolnie to ja jestem blondynka;p ale taka srednia, albo ciemna;p i nie chodzi o sciecie, bo tez zapuszczam tylko o sam kolor, jakies cieniowanie moze?w sumie co mi szkodzi tak teraz mysle...on nie bierze nic od sis, bo ona mu robi tlumaczenia, od mam tez nic nie chcial.on ogolnie czesze psy;p ale ludzi tez tylko z polecenia takich, znajomych itd. zobacze jeszcze co M.powie
bo najlepiej to chyba pasują takie o ton, dwa ciemniejsze lub jaśniejsze od naturalnych
ja np nie mam dużej możliwości bo z natury mam prawie czarne

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
No właśnie jest taka stara prawda, że kto płaci ten decyduje (i nie piszę tego złośliwie ale zwykle tak jest - jeżeli rodzice dają kasę to młodzi zwykle muszą iść na jakieś ustępstwa). Myśmy właśnie tego chcieli uniknąc
a to w takim razie mam w porzo rodziców, wszystko sami wybieramy
ewentualnie będą mieli wpływ na listę gości ale jak wstępnie rozmawialiśmy to ja nie mam do tego żadnych zastrzeżeń
Stary 2009-12-12, 16:16   #1691
lusesita23
Zakorzenienie

zalaczam zdjecie sis po jej metamorfozie-tylko ten koles odwazyl sie jej zrobic ten kolor twierdzac, ze bedzie ok

dotta ja tez musze koncowki...a wlasciwie polowe wlosow bo mam taka postrzepiona, ze masakra

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2009-12-13 o 13:34
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:17   #1692
lusesita23
Zakorzenienie

T'ai no ja jednka zaryzykuje, skoro on sie zna na tym...i jeszcze taki fajny sprzecior mamoge juz nie miec drugiej takiej szansy...zawsz emoge z powrotem do blacka wrocic
Stary 2009-12-12, 16:20   #1693
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
a to w takim razie mam w porzo rodziców, wszystko sami wybieramy
ewentualnie będą mieli wpływ na listę gości ale jak wstępnie rozmawialiśmy to ja nie mam do tego żadnych zastrzeżeń
dlatego pisałam że "zwykle" ale nie zawsze - ale szczerze nie znam wśród znajomych przypadków gdzie rodzice płacili i nie narzucali wielu rzeczy, od kościoła i sali po menu przez nawet sukienkę. To się chwali że masz takich rodziców
Teściowie jak zaczną cos narzucać to podziękujemy im za finansowanie. Ale narazie było wstępne ustalanie listy gości i dali nam wolną rękę zupełnie.

lusesita - siostra fajnie wygląda.

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2009-12-12 o 16:22
Stary 2009-12-12, 16:20   #1694
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
T'ai no ja jednka zaryzykuje, skoro on sie zna na tym...i jeszcze taki fajny sprzecior mamoge juz nie miec drugiej takiej szansy...zawsz emoge z powrotem do blacka wrocic
ja bym na twoim miejscu poszła
a siostry kolor fajoski
Stary 2009-12-12, 16:21   #1695
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam 65F

ja mam sklep taki nie daleko ale ceny kosmiczne

Ja bym musiała iść końcówki podciąć ale boję się że mnie znów opitolą a chce mieć długie do ślubu
Też mam taki sklep.Nawet dwa w Katowicach

Z jednej strony pewnie,że trzeba wziąć ich zdanie pod uwagę,ale z drugiej strony...To Nasze wesele i to my mamy je pamiętać do końca życia.Moi Rodzice tez płacą a jakoś mówią,żebyśmy wszystko robili po swojemu.
Wybrana przez Nas sala jest w miejscowości blisko mojej.A ta Teściowej jest za Wisłą...ponad 50 km jazdy + pod górkę (bo lokal jest położony na górce i są piękne widoki).Powiedzielismy jej,że bez sensu jak się mieszka w BB i tam ma się ślub Kościelny...
No to ona na to,że wynajmiemy Kościól drewniany w Wiśle,sprowadzimy Naszych księży (Katolickiego i Ewangelickiego),wszystkic h gości przywieziemy autobusami i tak wszystkich tam bedziemy ciągnąć.BEZ SENSU.Ale pomijając te fakty,to ja nie chcę po góralsku i koniec.

Stary 2009-12-12, 16:25   #1696
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taki sklep.Nawet dwa w Katowicach

Z jednej strony pewnie,że trzeba wziąć ich zdanie pod uwagę,ale z drugiej strony...To Nasze wesele i to my mamy je pamiętać do końca życia.Moi Rodzice tez płacą a jakoś mówią,żebyśmy wszystko robili po swojemu.
Wybrana przez Nas sala jest w miejscowości blisko mojej.A ta Teściowej jest za Wisłą...ponad 50 km jazdy + pod górkę (bo lokal jest położony na górce i są piękne widoki).Powiedzielismy jej,że bez sensu jak się mieszka w BB i tam ma się ślub Kościelny...
No to ona na to,że wynajmiemy Kościól drewniany w Wiśle,sprowadzimy Naszych księży (Katolickiego i Ewangelickiego),wszystkic h gości przywieziemy autobusami i tak wszystkich tam bedziemy ciągnąć.BEZ SENSU.Ale pomijając te fakty,to ja nie chcę po góralsku i koniec.
no to ja mam 3 dwa w Katowicach i jeden tu u Tż
Myśmy dlatego doszli do wniosku że skoro nasze to chcemy je sami finansować (piszę to bez złośliwości jakby ktoś miał mnie źle zrozumieć ), przynajmniej w znacznej większości.

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2009-12-12 o 16:27
Stary 2009-12-12, 16:30   #1697
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego pisałam że "zwykle" ale nie zawsze - ale szczerze nie znam wśród znajomych przypadków gdzie rodzice płacili i nie narzucali wielu rzeczy, od kościoła i sali po menu przez nawet sukienkę. To się chwali że masz takich rodziców
Teściowie jak zaczną cos narzucać to podziękujemy im za finansowanie. Ale narazie było wstępne ustalanie listy gości i dali nam wolną rękę zupełnie.
zawsze podkreślam że mam super rodziców
wybieramy sami ale wiadomo że o wszystkim i tak im mówię
a sukienke na pewno z mamą będę wybierać, koniecznie
Stary 2009-12-12, 16:33   #1698
butterfly20
Zakorzenienie

No ja też mam super
Teściowie ogólnie są fajni,ale teraz Teściowa pokazała pazurki

Nie wyobrażam sobie jakby Rodzice mieli nie chcieć Nam zrobić wesela,skoro ich na to stać?To by była dla nich zniewaga,jakbyśmy nie chcieli.

Aczkolwiek za rózne rzeczy płacimy sami.

Stary 2009-12-12, 16:36   #1699
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze podkreślam że mam super rodziców
wybieramy sami ale wiadomo że o wszystkim i tak im mówię
a sukienke na pewno z mamą będę wybierać, koniecznie
ja z mamą i Tż'tem
Stary 2009-12-12, 16:37   #1700
Stysik
Zakorzenienie

Lusesita ładne ma włoski siostra ja bym zaufała fryzjerowi

Dawno Lasoa u nas nie była, nie?

A my nie wiemy jak bedzie z finansowaniem mam nadzieje ze jak najwięcej sami zapłacimy

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:43   #1701
lusesita23
Zakorzenienie

U nas tez nie wiadomo, rodzice mowia ze ok.15 tysiecy maja na mnie odlozone (tzn za swoja strone), zkolei rodzice M. nic...ale tez nie chce zeby rodzice "ogalacali"sie na moje weselemam nadzieje, ze chociaz za sukienke i inne pierdulki bede w stanie zaplacic

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

no wlasnie tez ostatnio myslalam o niej
Stary 2009-12-12, 16:54   #1702
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez nie wiadomo, rodzice mowia ze ok.15 tysiecy maja na mnie odlozone (tzn za swoja strone), zkolei rodzice M. nic...ale tez nie chce zeby rodzice "ogalacali"sie na moje weselemam nadzieje, ze chociaz za sukienke i inne pierdulki bede w stanie zaplacic

no wlasnie tez ostatnio myslalam o niej
no dlatego ja teraz mam to drugie konto bo bym chciała sama za wypożyczenie sukienki i takie tam, mam nadzieję że się uda

No też się zastanawiam i jeszcze nad Conslusion
a dziś chyba wraca Lula co?

A jutro przyjeżdża moja koleżanka z Angli , od wakacji się nie widziałyśmy
Stary 2009-12-12, 16:57   #1703
lusesita23
Zakorzenienie

Ja tez mam drugie konto, oszczednosciowe hehehe;p

o to fajnie masz bedzie o czym gadac

tez mi sie wydaje, ze Lula dzis przybywa

ide chyba poczytac, nie mam weny na nauke, zreszta-jeden dizen dla siebie moge miec
Stary 2009-12-12, 16:58   #1704
butterfly20
Zakorzenienie

No widzicie...punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Moich Rodziców wesele nie ogołoci.To samo Rodziców TŻa.Nawet jakbyśmy chcieli,żeby Nam wszystko zafundowali.Więc nie widze powodu,żebyśmy nie skorzystali z uprzejmosci rodziców.Taka u Nas w rodzinach tradycja.

Ale głupio Nam by było i w życiu byśmy nie chcieli,żeby Nam płacili za to za co chcemy sami zapłacić:
Fotografa,obrączki,dekora tora,Kościół,USC,samochód ,zaproszenia,pudelka,zawi eszki i plany stołów i jakieś różne różności.Bo to juz takie rzeczy typowo dla Nas i Rodzicom nic do tego

Stary 2009-12-12, 16:59   #1705
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam drugie konto, oszczednosciowe hehehe;p

o to fajnie masz bedzie o czym gadac

tez mi sie wydaje, ze Lula dzis przybywa

ide chyba poczytac, nie mam weny na nauke, zreszta-jeden dizen dla siebie moge miec
ja mam na koncie oszczędności i Wam powiem że na 3/4 kiecki mi starczy
Stary 2009-12-12, 17:02   #1706
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam na koncie oszczędności i Wam powiem że na 3/4 kiecki mi starczy
to już coś
u mnie sukienka sporo nie pochłonie bo będę wypożyczać
a oszczędzać zaczęłam od dziś dopiero
a z Piotrkiem od wakacji i chyba 3.500 zł mamy w tej chwili
Stary 2009-12-12, 17:03   #1707
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
to już coś
u mnie sukienka sporo nie pochłonie bo będę wypożyczać
a oszczędzać zaczęłam od dziś dopiero
a z Piotrkiem od wakacji i chyba 3.500 zł mamy w tej chwili
to spokojnie trochę odłożycie

lecę się wydepilować

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2009-12-12 o 17:06
Stary 2009-12-12, 17:06   #1708
lusesita23
Zakorzenienie

dotta mi starczy na razie na 1/10 hehehe;p

butterfly moi rodzice tez sie upieraja, ze skoro sis dali to nam tez...i nie chodzi o to, ze jak dadza to sie beda wtracac-bo nie sa tacy nawet jakby dali nam cala sume to i tak bedzie jak my chcemy, uwielbiam ich za to;p ale o to, ze mi jednak glupio i czesc na pewno sama bede chciala miec.a nie, ze oni beda potem glodowac czy cos...to ich kasa na ich czarna godzine...wiem ,z emoze glupio mysle i przesadzam, bo az tak zle nie jest, zeby mieli sobie od ust potem odejmowac;p...aletak jak mowisz:na nasze widzimisie chce miec swoje i juz

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

T'ai fajnie, ze odkladacie M. na razie nie widzi potrzeby i natury oszczednej to on nie ma...jak ma to wszystkim pozycza naokolo a potem sam nie ma.ech.mysle, zeim blizej slubu to mu sie odmieni;p i moze wyjedzieto wtedy bedzie odkladac
Stary 2009-12-12, 17:07   #1709
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
to spokojnie trochę odłożycie

lecę się wydepilować
dzięki, no mam nadzieję, oby tylko praca była

nie znoszę się depilować ale cóż....
Stary 2009-12-12, 17:09   #1710
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
dotta mi starczy na razie na 1/10 hehehe;p

butterfly moi rodzice tez sie upieraja, ze skoro sis dali to nam tez...i nie chodzi o to, ze jak dadza to sie beda wtracac-bo nie sa tacy nawet jakby dali nam cala sume to i tak bedzie jak my chcemy, uwielbiam ich za to;p ale o to, ze mi jednak glupio i czesc na pewno sama bede chciala miec.a nie, ze oni beda potem glodowac czy cos...to ich kasa na ich czarna godzine...wiem ,z emoze glupio mysle i przesadzam, bo az tak zle nie jest, zeby mieli sobie od ust potem odejmowac;p...aletak jak mowisz:na nasze widzimisie chce miec swoje i juz

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

T'ai fajnie, ze odkladacie M. na razie nie widzi potrzeby i natury oszczednej to on nie ma...jak ma to wszystkim pozycza naokolo a potem sam nie ma.ech.mysle, zeim blizej slubu to mu sie odmieni;p i moze wyjedzieto wtedy bedzie odkladac
Ja uważam że wcale nie myślisz głupio - chwali się że tak do tego podchodzisz i martwisz się o rodziców i nie chcesz ich oszczędności pozbawiać . 1/10 to już coś!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości