z myślą o... STUDNIÓWCE 2010 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 23:39   #4441
PaLLitQa
żona

Dot.: z myślą o... STUDNIÓWCE 2010

zastanawiam sie nad tymi platformami...
ja juz wpadam w depresje butową
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:41   #4442
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Takie coś mi się marzy ale mamo ja w ogóle nie chodzę w szpilkach
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:42   #4443
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
zwykłe, ale bardzo ladne moim zdaniem
Stary 2009-12-12, 23:42   #4444
19agusia91
Zakorzenienie

U nas nawet szampana nie ma. Alkohol mają nauczyciele.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:43   #4445
wredziulek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hammie Pokaż wiadomość
chyba takich nie produkują

czyli co dziewczyny, mam zalozyc cieliste rajstopy? nadal mnie kusza ciemnee.. aaa.. cieliste sa takie oklepanee xD
daje kilka fotek, dla porownania - ktora lepiej wyglada dziewczyna po lewo czy po prawo? xD
Fotka z mojej szkoły

U nas też nie ma nawet szampana, ale cóż, jest wiele innych okazji, żeby się uchlać - np. afterparty

Edytowane przez wredziulek
Czas edycji: 2009-12-12 o 23:44
wredziulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:43   #4446
parodia
Zakorzenienie

U mnie jeszcze o takich rzeczach nie mam pojęcia. Ale tak jak pisałam, jeszcze trzy miesiące

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:45   #4447
wspaniala
Zakorzenienie

Mell,
hmm, to jak myslisz, jesli kupilabym czarna sukienke, to jaki makijaz i ewentualnie torebka (chodzi o kolor)? chcialam nietypowe polaczenie (czarny i jasny roz ). dodam, ze z fenotypu to jestem zima (ciemne oczy, wlosy ciemny braz - chociaz teraz to juz rudawe , a karnacja to ni ciemna ni jasna).

Cytat:
Napisane przez anjya Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić moją dzisiaj zakupioną sukienką, butami oraz torebką
(...)
jest swietna! byly moze inne kolory ?
prosta i ladna.. tylko doszylabym sobie ramiaczka.. szkoda, ze ma plecy odkryte, bo tez mam blizne jak, ktoras wizazanka juz wczesniej pisala.. .
bardzo mi sie podoba, chociaz przypuszczam, ze dla mnie bylaby przed kolano , a szukam takiej "w kolano".

a jak myslicie, czy gdybym kupila taka sukienke i do tego rajstopy koronkowe (buty i torebka musialy by byc innego koloru.. zeby tak ciemno nie bylo?) wygladaloby to jakos, czy odradzacie tak jak hammie?

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
anjya, śliczny komplet. Ta sukienka jest za kolana? Wygląda na krótszą
A ile cm mają te buty?
o to samo chcialam zapytac .

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
Niedługo będą zdjęcia, ale narazie mam w ją w innym mieszkaniu. Chyba bez tej róży będzie. Jest to taki krój bombki typowej ale bardzo dobrze sie w niej czuje bo nie widać mojego odstającego brzucha no i niestety musze miec zakryte plecy przez blizne pooperacyjną a bardzo mało jest takich krojów studniówkowych.
byly inne kolory tej sukienki? moglabys wkleic zdjecie na sobie? przydala by sie chyba taka najbardziej.. zakrylaby moje wszystkie mankamenty .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:50   #4448
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
zwykłe, ale bardzo ladne moim zdaniem
tylko takie sa do wyboru z moim rozmiarem
płakać mi sie juz chce

chciałabym kiedys kupic sobie naprawde ładne takie co mi sie spodobają, tak jak tu wklejacie
Stary 2009-12-12, 23:50   #4449
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez windykatorka Pokaż wiadomość
A widziałaś już gdzieś w sklepach takie? Na allegro oczywiście bez liku ale jakoś boję się kupować tam buty może niesłusznie
Deichmann
I są bardzo wygodne, nawet przy mierzeniu.

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Wpadłam, poczytałam i trzeba iść spać, bo rano się muszę zerwać i jechać na poszukiwania sukienki a tak się już cieszyłam, że wszystko już mam...
A co się stało?
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:51   #4450
julajta
Rozeznanie

GG do julajta

Mmm.. dziewczyyynnyyyyy...

7,5 cm.
Mają wszystkie rozmiary ;D
julajta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 23:53   #4451
julajta
Rozeznanie

GG do julajta

A do tych buciczków jeszcze torebeczka gratis
Stary 2009-12-12, 23:55   #4452
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julajta Pokaż wiadomość
A do tych buciczków jeszcze torebeczka gratis
gdzie je znalazlas?
Stary 2009-12-12, 23:55   #4453
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Mmm.. dziewczyyynnyyyyy...

7,5 cm.
Mają wszystkie rozmiary ;D
Cudne, ale kolorek nie pasuje
Stary 2009-12-12, 23:55   #4454
PaLLitQa
żona

ehh ide spac załamałam się
Dobranoc kochane
Stary 2009-12-12, 23:58   #4455
julajta
Rozeznanie

GG do julajta

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
gdzie je znalazlas?
Na Allegro oczywiście

Cytat:
Cudne, ale kolorek nie pasuje
No jo, Tobie kolorek to nie bardzo.. Ale wiesz, nie zwracaj uwagi na takie szczegóły..

Cytat:
ehh ide spac załamałam się
Dobranoc kochane

Oj, biedna.. Heheh
Dobranoc.

Myślicie, że do całej czarnej sukienki te buty pasują?
Ja w tym siebie widzę!
Stary 2009-12-12, 23:58   #4456
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Deichmann
I są bardzo wygodne, nawet przy mierzeniu.

A co się stało?
To i pewnie cena poniżej 400zł więc nic tylko muszę się wybrać do centrum
Stary 2009-12-13, 00:03   #4457
Xtase
Rozeznanie

Julajta jak najbardziej tak Mierzyłam dzisiaj 2 sukienki, jak Wam się widzą? Ta pierwsza ma szarą górę...Wydają się bardzo krótkie, ale ja mam 163 cm wzrostu i na mnie są tak do połowy uda. Zastanawiam się czy nie kupić tej drugiej na studniówkę u TŻ-ta.
Xtase jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 00:06   #4458
julajta
Rozeznanie

GG do julajta

Cytat:
Napisane przez Xtase Pokaż wiadomość
Julajta jak najbardziej tak Mierzyłam dzisiaj 2 sukienki, jak Wam się widzą? Ta pierwsza ma szarą górę...Wydają się bardzo krótkie, ale ja mam 163 cm wzrostu i na mnie są tak do połowy uda. Zastanawiam się czy nie kupić tej drugiej na studniówkę u TŻ-ta.

Jeśli ta pierwsza z szarą górą to zdecydowanie ładniejsza Tyle, że na Studniówkę z takim dekoltem to chyba za odważnie
Ta druga średnio mi się widzi, bo też dobrze jej nie widać. Jest cała gładka?
Stary 2009-12-13, 00:07   #4459
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xtase Pokaż wiadomość
moim zdaniem ta 2 jakos nie bardzo pasuje na studniowke...
Stary 2009-12-13, 00:13   #4460
Xtase
Rozeznanie

Ta 2 jest gładka i w rzeczywistości bardziej kremowa. Były jeszcze kobaltowe, czerwone i czarne. Kurcze ja już nie wiem gdzie mam szukać, pochodziłam dzisiaj po sklepach i były bardzo ładne sukienki bardziej odpowiednie na studniówkę, ale kosztowały od 500 zł wzwyż
Xtase jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 00:44   #4461
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Na Allegro oczywiście

No jo, Tobie kolorek to nie bardzo.. Ale wiesz, nie zwracaj uwagi na takie szczegóły..

Oj, biedna.. Heheh
Dobranoc.

Myślicie, że do całej czarnej sukienki te buty pasują?
Ja w tym siebie widzę!
Właśnie, co tam

Pasują
Ja chyba kupię te, o których Ci pisałam w PW tylko czekam aż TŻ łaskawie zmierzy obcas żeby się upewnić
Ale ostatnio mi ktoś mówił, że urosłam, mam nadzieję, że nie
Stary 2009-12-13, 00:52   #4462
k4rotk4
Rozeznanie

jak ja tu dawno byłam
Widzę, że przygotowania do studniówek pełną parą idą
Moje też Sukienka na pierwszy dzień się szyje.,(przed swiętami będzie ) ma drugi też już kupiona [ z tally weila z tej samej kolekcji co pokazywała Xtase sukienki ]-zresztą zamieszcze w załączniku obie

No i poradzcie.. jestem umówiona do kosmetyczki na makijaż na 14, a do fryzjera na 13. Czy to dobra kolejnośc?

— Albert Camus
k4rotk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 01:27   #4463
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez k4rotk4 Pokaż wiadomość
jak ja tu dawno byłam
Moje też Sukienka na pierwszy dzień się szyje.,(przed swiętami będzie ) ma drugi też już kupiona [ z tally weila z tej samej kolekcji co pokazywała Xtase sukienki ]-zresztą zamieszcze w załączniku obie

No i poradzcie.. jestem umówiona do kosmetyczki na makijaż na 14, a do fryzjera na 13. Czy to dobra kolejnośc?
Ale jak to na pierwszy i drugi dzień?
Stary 2009-12-13, 02:25   #4464
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
anjya, śliczny komplet. Ta sukienka jest za kolana? Wygląda na krótszą
A ile cm mają te buty?

dokladnie 8cm to te co ja mam tylko czarne

---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ----------

Cytat:
Napisane przez pragnienie Pokaż wiadomość
kurcze nieciekawie wygląda podwiązka na tych koronkach pończochy jak któraś znajdzie gładko zakończone (produkują w ogóle takie?) to niech da znać

bardzo ładny zestaw, gratuluję

a ja się teraz pochwalę butami CCC, 89.90 niestety aparatu nie posiadam, na stronie też ich nie ma, więc zdjęcia kiepskiej jakości, bo robione telefonem

widzialam raz takie... nawet dalam link.... tyle ze miala je na sobie modelka reklamujaca gorset. o ponczochach nie bylo nic mowy.... ale byly tam z pasem...

tez mi sie te butki podobaly

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ----------

Cytat:
Napisane przez hammie Pokaż wiadomość
chyba takich nie produkują

czyli co dziewczyny, mam zalozyc cieliste rajstopy? nadal mnie kusza ciemnee.. aaa.. cieliste sa takie oklepanee xD
daje kilka fotek, dla porownania - ktora lepiej wyglada dziewczyna po lewo czy po prawo? xD

ja uwazam ze ta w czarnych.... ale moze to tez przez to ze sukienka bardziej mi sie podoba i ogolnie jej stroj jest ladniejszy
Stary 2009-12-13, 02:35   #4465
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
Mell,
hmm, to jak myslisz, jesli kupilabym czarna sukienke, to jaki makijaz i ewentualnie torebka (chodzi o kolor)? chcialam nietypowe polaczenie (czarny i jasny roz ). dodam, ze z fenotypu to jestem zima (ciemne oczy, wlosy ciemny braz - chociaz teraz to juz rudawe , a karnacja to ni ciemna ni jasna).

jest swietna! byly moze inne kolory ?
prosta i ladna.. tylko doszylabym sobie ramiaczka.. szkoda, ze ma plecy odkryte, bo tez mam blizne jak, ktoras wizazanka juz wczesniej pisala.. .
bardzo mi sie podoba, chociaz przypuszczam, ze dla mnie bylaby przed kolano , a szukam takiej "w kolano".

a jak myslicie, czy gdybym kupila taka sukienke i do tego rajstopy koronkowe (buty i torebka musialy by byc innego koloru.. zeby tak ciemno nie bylo?) wygladaloby to jakos, czy odradzacie tak jak hammie?

o to samo chcialam zapytac .

byly inne kolory tej sukienki? moglabys wkleic zdjecie na sobie? przydala by sie chyba taka najbardziej.. zakrylaby moje wszystkie mankamenty .

najlepiej byloby gdybys wyslala zdjecie.... wtedy moglabym dobrac makijaz do wielkosci oczu, ust i doradzic co podkreslic. doradzalam juz jednej wizazance na maila wiec pozwole sobie wkleic to takze tutaj.

polecam najpierw wybrac sie do kosmetyczki na regulacje brwi. to one sa glownym elementem twarzy i decyduja o powodzeniu makijazu. dobrze wyregulowane brwi pieknie podkresla twarz nawet jesli nie masz na sobie ani grama pudru. taki zabieg kosztuje w zaleznosci od zakladu 5-15zl a moze zdzialas cuda.

potrzebny bedzie podklad i puder praswoany. pamietaj aby kupowac podklad tylko wtedy gdy masz mozliwosc testowania go w swietle dziennym. tylko wtedy bedziesz miec pewnosc ze jest on idealnie dobrany. sama musisz wybrac jaki rodzaj najbardziej ci odpowiada, najlepiej idz do sklepu niewymalowana i przetestuj odcien podkladu na twarzy, jesli nie ma takiej mozliwosci to na wewnetrznej stronie nadgarstka. do wieczorowego makiajzu cera musi byc idealna, tylko wtedy wyglada on dobrze. aby cera sie nie swiecila zaopatrz sie w dobry puder prasowany, najlepiej matujacy. jego odcien musi byc taki jak odcien podkladu. jesli masz cienie pod oczami lub wypryski to jako pierwszy krok naloz korektor. ten pod oczy jest w plynie a ten na wypryski jest bezowo zielony w sztyfcie.

tak wiec najpierw nakladamy korektor, potem podklad. najlepiej robic to palcami, wiem z wlasnego doswiadczenia. nastepnie puder.

pamietaj tez aby przed nalozeniem czegokolwiek na oczy dobrze opruszyc je pudrem prasowanym badz sypkim, wtedy cienie beda trwalsze.

podam dwie propozycje w pierwszej glownym elementem sa usta (zalacznik 1).

cala ruchoma powieke malujemy perlowym cieniem do powiek w naturalnym kolorze, wazne aby lsnil. teraz potrzebny bedzie eyeliner (do tego trzeba wprawy wiec jesli niezbyt wychodzi ci kreska to pocwicz). zaczynajac od wewnatrz rysujemy czarna kreske eyelinerem (latwiej ci bedzie jesli kupisz taki ze sztywnym pedzelkiem). kreska w srodeku powieki ma byc najgrubsza i kiedy bedziesz ja wyciagac poza oko ma sie zwezac. teraz nalezy podkreslic brwi. uzyj do tego brazowej kredki do brwi. jednak musisz uwazac by nie uzyskac sztucznego efektu. teraz przyszedl czas na tusz. potrzebna bedzie dobra wydluzajaca mascara. dokladnie wytuszuj nia rzesy bo sa one bardzo wazne w tym makijazu. mozesz tez zamiast tego przykleic sztuczne rzesy. w tym makijazu wazne sa usta. zaopatrz sie w krwistoczerwona szminke i transparentny blyszczyk a takze konturowke. usta obrysowujemy onturowka w odcieniu najbardziej zblizonym do naturalnego koloru ust. aby szminka byla trwalsza warto cale usta wypelnic konturowka. nastepnie malujemy usta czerwona szminka. warto jest to zrobic pedzelkiem wtedy zrobisz to bardziej precyzyjnie. na koniec pokrywamy usta bezbarwnym blyszczykiem. ostatnim elementem jest musniecie policzkow rozem.

jesli chodzi o druga wersje to polecam smokey eyes, (zalacznik 2 i 3) typowo wieczorowy makiajz, pasuje do kazdej kreacji.

kiedys dodawalam na wizaz zdjecia smokey w moim wykonaniu wiec kopiuje opis i wklejam zdjecia krok po kroku (nr 3).
1.przypudrowanie powieki pudrem - avon
2.perlowy cien w kremie na cala powieke - avon
3.kreska eyelinerem - z jakiejs gazety
4.pudrowo rozowy cien do powiek na ruchoma powieke - od taty z niemiec
5.jasnobezowy cien w wewnetrznym kaciku - avon
6.szaro grafitowe cienie zaczynajac od zewnetrznego kacika do wewnatrz - poczworne cienie do powiek smokey eyes z avonu
7.w zewnetrznym kaciku nakladam czarny cien i delikatnie rozcieram - zlociscie polyskujacy cien do powiek black z avonu
8.brwi podkreslone zwykla kredka do powiek jako ze specjalnej do brwi brak narazie i grafitowym cieniem do powiek - avon color trend
9.srodek ruchomej powieki lekko rozjasniony bezowo rozowym cieniem - poczworne cienie do powiek vintage violets avon
10.tuszowanie mascara - miss sporty (wiem ze fatalnie to wyszlo ale wybaczcie gdyz tusz juz troche ma i jestem na kupnie nowego)
11. na koniec dodalam jeszcze troche bardziej dyskotekowa wersje z delikatnym brokatem - brokatowy eyeliner z avonu color trend

jesli chodzi o puder to tak jak w wersji 1. przy tak mocnym makijazu jak smokey eyes usta malujemy bezbarwnym badz naturalnym blyszczykiem.
Stary 2009-12-13, 02:41   #4466
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k4rotk4 Pokaż wiadomość
jak ja tu dawno byłam

dluga sukienka zdecydowanie zbyt odwazna na studniowke. jej tylek widac. chyba ze ja jakos zredukowalas. u mnie w szkole krzywo by sie patrzyli.

kolejnosc dobra ja mam fryzjera na 15 a zaraz potem makijaz w tym samym salonie, zawsze tak robia

---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ----------

jesli chodzi o platformy to sa tez w ccc
Stary 2009-12-13, 02:42   #4467
Jigoku
Zakorzenienie

mell, jesteś mistrzem

Mogę się udać do Ciebie na konsultację mailową?
Stary 2009-12-13, 09:02   #4468
aako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
niestety nie bylo innych kolorów. Fotki będe mieć niedługo. Kupiona w Tatuum za 219 zł.
Dla mnie fason idealny ale troszke skromna jest.

I mam problem chce coś na uszka jakies kolczyki czy cos a nie mam przebitych uszów, myślicie ze jak sobie już przebije to zdążą się zagoić do 16 stycznia czy odpuscic sobie??

Edytowane przez aako
Czas edycji: 2009-12-13 o 09:04
aako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 09:54   #4469
L I L Y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
I mam problem chce coś na uszka jakies kolczyki czy cos a nie mam przebitych uszów, myślicie ze jak sobie już przebije to zdążą się zagoić do 16 stycznia czy odpuscic sobie??
przez miesiąc to spokojnie powinny Ci się zagoić, więc jak masz zamiar je przebijać to najlepiej w tym tygodniu, żeby jak najwcześniej było

EDIT:
Dziewczyny czy któraś ma ten stanik albo może miała? Bo właśnie szukam jakiegoś, bo takie normalne to mi wystają spod sukienki... i potrzebny jest mi push-up... niby jest napisane, że push-up, ale jakoś nie wiem... co myślicie?

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

Edytowane przez L I L Y
Czas edycji: 2009-12-13 o 10:02
L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 10:08   #4470
anjya
Rozeznanie

hammie, ja wybrałabym cieliste, żeby nie było aż za czarno

odnośnie makijażu to się szczerze powiedziawszy martwię, bo ja na co dzień używam aż tuszu, i to jak mam wenę. w życiu nie używałam podkładu, pudru (no może raz i byłam cała pomarańczowa ), różu, korektora.. poza tym jak mam jeszcze większą wenę to użyję zielonego cienia
i nie wiem teraz jak powiedzieć makijażystce, żeby mnie umalowała. myślałam nad smokey eye - wydawało mi się, że wszyscy w nim dobrze wyglądają, ale dwa lata temu na studniówce TŻ dziewczyna z jego klasy wyglądała tragicznie, naprawdę nie pasowało jej to i boję się, że ze mną będzie podobnie.
myślałam, żeby jakiś zielony akcent w makijażu dodać, nie mam kompletnie pomysłu, a chcę skupić się na oczach, ale też nie chcę wyglądać jak klaun.
anjya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości