|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Aldii te bóle to norma.odpoczywaj,wez nospe i bedzie ok.kiedy masz wizyte u gina?i pozytywne myslenie,choc czasem u mnie to szwankuje... Kamyk witaj! Zebra odpoczywaj! Youyou ludzie zapominają,że są inne czasy. myślą,że to co było kiedyś, było lepiej.my teraz niby słabsze i gorsze, bo na zwolnienia idziemy, chuchamy na nasze maleństwa.kiedyś to do roboty do upadłego i poród w radlonkach...szkoda słów na ciemnogród Syla jak dzisiaj humor? ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- ja chyba mogę mieć zapalenie pęcherza jakieś lekkie, coś mnie jakoś pobolewa podbrzusze ale nie jak na @.chyba się przeziębiłam.leżenie, leżenie mnie czeka. a ja dzisiaj siku 3 razy w nocy.tak to noc przespana. miłego dnia. |
||
|
|
|
#1502 | ||||
|
Zadomowienie
|
ula - to będziesz miała ładnie w domku na święta
Cytat:
no to kochana dawaj cynka - jak sposób ma położna na tą liczbę łóżek - co spakować - przede wszystkim dla malucha - czy się rodzi w koszuli szpiatalnej czy w swojej - czy sa porody rodzinne i jak z odwiedzinami w świetle tej grypy - a cennik to po co - masz zamiar korzystać z jakichś specjalnych przywilejów? Wybieramy się z tż żeby sobie obejrzeć tą porodówkę - tylko że to już trwa ze 2-3 tygodnie i jakoś nie możemy się zebrać. A tak w ogóle to po prostu można przyjść z ulicy i sobie wszystko obejrzeć, czy trzeba się jakoś wcześniej umówić Od siebie mogę tylko powiedzieć, że w św. Zofii są porody rodzinne i może nas odwiedzić 1 osoba (na SR mieliśmy położną z Zośki więc dopytałam). Ale tam to możemy ew. pojechać w nocy jak nie będzie korkówCytat:
Mogę zrozumieć, że chcą ją jeszcze potrzymać 1-2 tygodnie, ale żeby aż tak długo![]() joli - nie przejmuj się tym gadaniem brzoskwinia - a ty nie przesadzasz z tymi porządkami, przecież masz się oszczędzać Cytat:
![]() Cytat:
zebra - kuruj się bidulko i nie przemęczaj ......................... ......................... ......................... .... Jak pisałam wczoraj byliśmy w kinie na 2012 - i muszę przyznać, że całkiem niezły ten film - przede wszystkim efekty, a fabuła choć trochę naciągana, to też niezła i nawet potrafił mi wycisnąć łezkę z oczu. Jednym słowem - kawał dobrej roboty A dziś wybieramy się już z naszym synkiem na Renifer Niko ratuje święta - mieliśmy iść już tydzień temu, ale biedak się wtedy rozchorował. A teraz pędzę zrobić kawkę, a którą od 10 min molestuje mnie tż i zjeść parę ciasteczek francuskich z czekoladką ![]() .................. gosbaj - a propos tych piosenek, to może spróbuj ściągnąć coś z netu A i Kancia coś się dawno nie odzywała Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-12-13 o 10:58 |
||||
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
aha a ja dzisiaj mam 33tyg skończony.
))))))))))już niedługo ))))
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Pola gratulacje
![]() a odpoczywam ale już jestem zła ... Wkurza mnie Tż głupotami jak zawsze. |
|
|
|
#1505 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry niedzielnie
![]() Cytat:
I masz rację Cytat:
![]() Gratki ![]() Cytat:
- u nas to tak ma wyglądać, że jeśli przyjedziemy do szpitala a nie będzie tam miejsc i lekarz nie będzie chciał mnie przyjąć mam siedzieć tam murem i zadzwonić do swojej położnej. Powiedziała że nie ma takiej opcji, że mnie gdzieś będą odsyłać(pieniądz czyni cuda )- dla malucha dosłownie wszystko. 3 komplety ciuszków, kocyk albo rożek, 5 pieluszek z tetry. leko do pępka, krem i chusteczki do pupy, jeśli chcesz to laktator. - trzeba mieć swoją koszulę do porodu i 2 na oddział, stanik do karmienia, klapki pod prysznic, 3 paczki podkładów, majtki siatkowe, dużo wody niegazowanej, sztyft do ust (strasznie tam gorąco) - nie ma problemu, porody rodzinne są. Są dwie sale porodowe pojedyncze, jedna o podwyższonym standarcie (taka kameralna) ale druga tez ładna. Nie płaci się nic, trzeba mieć szczęście która akurat będzie wolna - cennik, własna położna 600zł, 400zł za pobyt w pokoju dwuosobowym (cały pobyt) w tym pokoju mąż może zostać z tobą na noc, dyżur po porodzie prywatnej położnej 250zł (na noc zostaje tylko jedna położna na oddziale), jeśli chcesz zzo to jest możliwość, ale trzeba wcześniej ich poinformować to będą szukać anestezjologa (płatna jego usługa) ale i tak podczas porodu dają takie znieczulenie, że przynosi ulgę a no i nacinają. Wolą nacinać niż ma pęknąć.- z ulicy, myślę że Was nie wypędzą i jak nie będzie ruchu to ktoś Was oprowadzi i wytłumaczy. Jakby coś jeszcze to pytaj. W piątek jedziemy na Bielany. Też planujemy, że Bielany jakby co nocą a gdy w dzień korki to chyba będziemy jechać na Pruszków. Nic nie kosztuje, więc umawiamy położne w dwóch szpitalach .------------------------------ Biedna sweet tak mi jej szkoda Mam nadzieję, że jutro jak będzie jej lekarz to coś wymyśli i nie będą jej dłużej męczyć.--------- Tż w szkole a mi się nudzi, chyba uprzątnę troszkę domek bo wczoraj byłam padnięta. Nie lubię siedzieć sama w domu i to jeszcze w niedzielę |
|||
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyczku,Pola,Addcited,Ma jkela
Zebciu to pewnie od pylu.I nie forsuj sie za mocno ![]() Pola wizyte mam dopiero 21, ale jutro ide do swojego starego gina, do przychodni ![]() Po no-spie troche mi przeszedl ten bol @.Ale w nocy zaczelo znow bolec i to nie tylko plecy, ale i brzuch....od rana wzielam sie za pakowanie Wlasnie sterylizuje laktator i butelki do szpitala.....Dziewczyny a po cesarce, to ile trzeba wziac tych podkladow ?? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-13 o 11:43 |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co pisac nawet już taka zła jestem...
|
|
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w niedzielę
![]() Za tydzień o tej porze to pewnie nie prześpię ani minuty..... a dziś też było nieciekawie. Aldii te bóle to już takie mogą być.... ja mam tak co noc właściwie..... Trzymaj się jakoś, bierz Nospę forte 3x dziennie - powinno pomóc
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to robię wszystko żeby się nie lekować bo nie lubię chemii, ale wiem, że jak trzeba to trzeba. Mnie mój mąż też dzisiaj rozwalił, jak zwykle ja się poryczałam. Czy do tych facetów nie dochodzi, że nas trzeba traktować jak jajko! Jak można się czepiać o cokolwiek swojej ciężarnej żony. Podam przykład. Mąż mówi poszukaj jakie sałatki chcesz na święta....ja siedzę szukam, znalazłam 4 w tym taką z buraczków ze śledziem, a on z ogromną pretensją, ze za dużo 4 kto to zje, ze z buraczków ze śledziem to nie ma takiej sałatki...No to ja odwet, że taką robiłam, a on przy swoim. Kurna chyba ja wiem lepiej co robiłam! Ale głupoty nie! Tylko, że ja nie lubię krzyku i czepiania się...normalnie faceci!
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia mam podobny dzień:\ Naprawdę nie rozumieją nas, bo tego nie czują... To nie oni przechodzą takie zmiany w organiźmie i umyśle... Nie oni dźwigają tyle dodatkowych kilogramów, nie oni boją się bólu i porodu...
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
aldii - ale Ty masz jeszcze sporo czasu
Miejmy nadzieje, ze ten bol szybko minie i nic nie oznacza...A co do moich wynikow przeciwcial - to nie wiem sama czy to dobrze. W sumie - lepiej, by bylo jakbym ich w ogole nie miala. Teraz sie boje, ze podczas porodu przetocza mi niewlasciwa krew... Przeciez ja tych przeciwcial nie mialam przed pierwszym porodem. Wlasnie po transfuzji mi sie dopiero wytworzyly. Wiec skoro za pierwszym razem zrobili to "na wariata" to nie wiem, czy moge teraz liczyc na cos wiecej... Temat facetow to temat rzeka... Wole sie nie wypowiadac
|
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
popieram babska solidarność musi byćtaka brzuszkowa, jajnikowa solidarność w sumie
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam badane przeciwciała na początku ciąży-teraz też trzeba?bo lekarka nie zleciła...grupę mam B rh+ i miałam brak przeciwciał...
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Ja robiłam przeciwciała tak około 30 tc. Wolałam się upewnić.
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Lila,Celka
Na wszelki wypadek pojde jutro do gina, ze spojrzal na moja szyjke, czy sie nic nie dzieje ![]() Snie u mnie pada |
|
|
|
#1516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja właśnie wróciłam do domku i wcinam kaszkę mannę nie ma pieczywa i nie mogę na szybko jakieś kanapki przyrządzić a gotować mi się nie chce.. więc kaszka manna zrobiona w mikofoali jest jak znalazł - ech.. ale ze mnie leń
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra, Rybcia
humorki już lepsze?co do przeciwciał, to mi nie kazał... Eudaimonia wizytę mam w czw, wcześniej nie mogę, bo gin ode mnie jest 100km.w śr idę na badania-mocz (więc się okaże) i morf.narazie będę piła sok z żurawiny i się grzała.jakby co nospę. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- jakbyście mogły wrzućcie mi jakąś liste wyprawkową-w tym tyg będę dokupywała resztę rzeczy...z góry ślicznie dziękuję ![]() aha jaki proszek kupujecie?jakiej firmy? |
|
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
ja piorę wszystko w płatkach mydlanych. na SR powtórzono mi to co już wcześniej słyszałam - że proszki nawet dla dzieci mogą uczulać, co nie zdarza się często ale jednak kilka procent jest. Zresztą jak cokolwiek takiemu maluchowi się dzieje i podejrzewa się jakiekolwiek uczulenie to najpierw lekarz każe wyprać wszystko wt płatkach, by wykluczyć proszek, a jak od razu pierze się w płatkach to proszek od razu jest wykluczony i można szukać innej przyczyny. proszek bede wprowadzac od 3 m-ca
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Pola juz wielokrotnie poruszalysmy ten temat
Ja tak jak i wiekszosc dziewczyn uzywam Loveli i tego samego plynu do plukaniaA lista wyprawkowa jest na koncu chyba II czesci |
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- słyszałam o jelp, czy cos takiego...dlatego pytam. |
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Hey przyszłam się przywitać
Chyba Was nie nadrobię ![]() Jesteście jak burzaaaaaaa ![]() U nas bardzo miło spędzona sobotaaaaa. Niedziela teżżżżżż.... Rozleniwiłam się troszkęee.... Coś podczytałam że Sweet jeszcze w szpitalu i ją trzymają o co tu chodzi ?Może jeszcze zanik Kubuś wstanie coś podczytam ![]() Miłej niedzieli kochane
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
oczywiście, że w pralce
a płatki mam Bebi firmy Barwa
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was niedzielnie
Ja dziś robię odwyk od laptopa, przyjechała siostra i sobie plotkujemy, gramy w scrabble itd.... Lenię się
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My uwielbiamy rywalizację i granie w scrable....ale przy Kubie ta gra jest nie możliwa bo kradnie nam literki ![]() Więc tylko jak spi ps. A u nas śnieżek popruszył ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hZhoF9Isf0o&feature=fvw
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-13 o 15:45 |
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:dziekuj e:
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Minister pracy i polityki społecznej Jolanta Fedak chciałaby, żeby świadczenia rodzinne trafiały do wszystkich rodzin, niezależnie od ich dochodów.
Teraz, aby dostać zasiłek, trzeba spełnić określone warunki finansowe - dochód na jednego członka rodziny nie może przekraczać 504 zł, a w rodzinach z osobą niepełnosprawną - 583 zł. Minister Fedak zapowiedziała, że będzie dążyć do podwyższenia tego progu albo nawet całkowitego jego zniesienia. Minister zwraca uwagę na biedę, z jaką borykają się polskie rodziny, a we wsparciu finansowym widzi sposób na podniesienie przyrostu naturalnego. Zdaniem minister Fedak to właśnie ubóstwo i niepewna sytuacja materialna przyczyniają się do odkładania przez Polaków decyzji o powiększeniu rodziny. "Chcemy stworzyć taki system, który objąłby jak najwięcej, a właściwie wszystkie rodziny wychowujące dzieci" - mówi. Obecnie zasiłek na dziecko do 5. roku życia wynosi 68 zł, rodziny z dzieckiem między 5. a 18. rokiem życia dostają 91 zł, a z dziećmi od 18 do 24 lat - 98 zł.
|
#1527 | |||||
|
Zadomowienie
|
majkela
za wyczerpujące info dot. PruszkowaCytat:
Co do podkładów to standardowo tak jak i po SN, macica musi tak samo się obkurczyć Cytat:
na poprawę humorkucelka - więc miejmy nadzieję, że jednak z tymi wynikami jest dobrze i lekarze sobie poradzą Cytat:
Cytat:
![]() A jak śnieg pada to fajnie ![]() Ja akurat mam Jelpa, niektóre dziewczyny Lovelę lub Dzidziusia Cytat:
................... i jeszcze chwalę się moim 36 tygodniowym brzuszkiem, tylko co proszę tż żeby mi cyknął fotkę, to coś mi się przykleja do brzuszka
|
|||||
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny u mnie humor o niebo lepszy- Tż nawet obiad zrobił i wykąpalismy psa
Addiced śliczne zdjęcie!!! Normalnie słodkie Ja też się pochwalę brzuszkiem w 35 tygodniu
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Najwięcej dzieci w Polsce rodzi się w styczniu co wynika ze zwiększonej liczby poczęć w kwietniu. Następnie systematycznie spada i najmniejsza jest w grudniu. Jednak do lat 60. XX wieku w dniach 1 i 2 stycznia liczba zarejestrowanych urodzeń była trzykrotnie większa niż liczba urodzeń 30 i 31 grudnia co było prawdopodobnie skutkiem zgłaszania przez rodziców daty urodzenia różnej od rzeczywistej daty urodzenia. Pod koniec XX wieku nie obserwuje się tego gdyż większość urodzeń odnotowuje się w szpitalach, które mają obowiązek codziennego zgłaszania urodzeń. W ciągu tygodnia najmniej urodzeń odnotowuje się w niedzielę i sobotę a najwięcej w poniedziałek i piątek, co wynika z organizacji pracy szpitala tzn. zmniejszonej liczby lekarzy w soboty i niedziele. W poniedziałek występują porody farmakologicznie opóźnione z niedzieli, a w piątek porody przyspieszone przed sobotą i niedzielą.
|
|
#1530 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

ale do przełknięcia.Na odchodne przez szybę widzieliśmy noworodki

ma ciagle skurcze 80-100% na ktg ale nie czuje ich bo faszeruja ja lekami ciagle, nadal ma problem z nerkami. no i was sciska i pozdrawia
i to chyba wsio od niej.
Mogę zrozumieć, że chcą ją jeszcze potrzymać 1-2 tygodnie, ale żeby aż tak długo

))))))))))już niedługo

Wlasnie sterylizuje laktator i butelki do szpitala.....

:dziekuj e: