|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lans z kubkiem kawy w ręku?
Dla mnie to zadna oszczednosc czasu jak co chwile trzeba kubek gdzies postawic, bo parzy w rece
.W ch nie pijam nic raczej, wiec nie wiem jakie maja kubki. Ale np w ae coffee (kawiarnie sa na dworcach) czy z empik cafe kubki maja tragiczne. Z maca sa ok. A ja sobie wole usiasc na spokojnie usiasc w kawiarni niz biegac po miescie z wrzatkiem w papierowym kubku. I ciekawi mnie czym ludzie sa tacy zajeci, ze nie znajda 15 min na spokojne wypicie kawy Smieszy mnie momentami to udawanie zabiegania i braku czasu ![]() Jedynym wyjatkiem kiedy kupuje cos goracego na wynos sa podroze pociagiem. |
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
lotta6 uwierz kochana, że czasami brakuje kilku minut, by kupić tę kawę, a co dopiero kwadrans na jej wypicie. Nie jest to wcale udawania braku czasu i zabiegania, po prostu mając mnóstwo spraw do załatwienia brakuje nawet chwilki na kawkę. Ja w ciągu dnia muszę zrobić naprawdę wiele rzeczy, mam dużo zajęć i obowiązków i w podobnej sytuacji jest wiele osób. Żyjemy szybko i tego czasu naprawdę brakuje, nie widzę powodu dla którego miałoby się to udawać.
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tam też się czasem zdarza wypić kawę z McDonalds na mieście. Dlaczego?
1. Lubię. 2. Zwyczajnie nie lubię siedzieć w tym śmierdzącym frytkami pomieszczeniu, pełnym ludzi i z brudnymi stołami. 3. Śpieszę się na autobus, który mam np. za 10 minut, więc czekając mogę sobie spokojnie tę kawę wypić. Też mi szpan... McDonald'sem |
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
oj...teraz sie dowiedziałam ze chyba szpanuje mcflurry
bo lubie po szkole wskoczyc do maca po ten przysmaaak no a ze mam tylko 15min do busa to zdarze kupic i leciec na przystanek...a potem w autobusie jem....czy to tez szpan? ale mcflury drogi nie jest...wiec chyba nieeeee
|
|
|
#275 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co do jedzenie w autobusie- jestem przeciwna jedzenia czegokolwiek w autobusie... |
|
|
|
|
|
#276 |
|
po prostu Em :)
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np ja jesli kupuje kawe to tylko na wynos bo spiesze sie do szkoly lub na pociag. Nie bede siadała i piła a potem sie spozniala. tymbardziej ze dla mnie siedziec samemu w kawiarni to nic przyjemnoego-wole wypic idąc
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakos juz sie rzyzwyczailam do jedzenia lodów cały rok
|
|
|
|
#279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja wychodząc na dwór myslę tylko o ciepłej herbatce [a w ogóle to w tym roku jeszcze nie widziałam nikogo kto by jadł lody ]
|
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
myslalam ze chodzi konkretnie o kubki ;d niekoniecznie z kawą
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
kiika: ale jak sie idzie z kubkiem wrzatku w rece to sie tak szybko nie pojdzie. Ja wiec wole wypic na spokojnie a potem pobiegac
![]() Ale jak komus wygodnie to jego sprawa ![]() Nie wiem dlaczego niektorzy udaja zabieganie, ale sa takie osoby, bo sama je znam. Moze to tak dzis niemodnie miec malo zajec ![]() Ale sa osoby, ktore naprawde czuja sie fajne bo maja elle albo twoj styl w rece, okulary nerdy, alladynki i kawe z cofee heaven w rece i uwazaja, ze czyni je to wyjatkowymi Z niektorych przypadkow smiac sie chce.---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- Cytat:
![]() Niektorzy mysla, ze ta kawa ze starbucksa jest niewiadomo czym; nic tylko pogratulowac tej firmie swietej reklamy, pr i czego tam jeszcze
Edytowane przez lotta6 Czas edycji: 2009-12-13 o 04:01 |
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie myślałam o piciu kawy w kategorii lansu. W Polsce, przynajmniej tu, gdzie mieszkam nie jest to takie popularne, mimo że jest i Costa i Mc i inne kawiarnie. W Anglii kupowanie kawy na wynos jest na porządku dziennym i nigdy mnie to nie raziło. Ktoś nie ma czasu by usiąść, a kawa z kawiarni na ogoł lepiej smakuje , wiec czemu niby nie kupić w tekturowym kubku?Ja nie widzę problemu.
|
|
|
|
|
#284 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem, większą żenadą od chodzenia po mieście z plastikowym/papierowym kubkiem kawy Starbucks jest ostentacyjne chodzenie na zajęcia z zamykanym kubkiem Sturbucks, takim trzymającym ciepło, (coś jak termosik mały), i picie tej kawy w trakcie zajęć. Masakra. Mój kolega tak robi i trochę mnie to razi, rozumiałabym gdyby miał mało czasu, dużo zajęć, 2 kierunki, nie zdążyłby wypić kawy w domu i wtedy takie rozwiązanie jest idealne (sam kubeczek jest prześliczny). Ale np.gdy ja wiem, że on przyszedł tylko na ten jeden wykład i widze jak wkracza z tym kubkiem to trochę śmiech w sercu. Ale on ogólnie troszkę "zbananiał" ostatnio więc to pewnie w ramach "lansu"
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
No i co w tym zlego? Moze lubi popijac kawe podczas zajec?? Takie kubki termoizolacyjne(bo zdaje sie ze o tym mowisz) to fantastyczna rzecz.
Mysle ze nie nalezy dorabiac ideologii do tych kubkow. To tak jakby sie zazdroscilo ze ktos sobie kawe kupil.
|
|
#286 |
|
BAN stały
|
Alez mozna. Chodzi o sposob jego bycia, tego jak sie zachowuje, jak wkracza dostojnie z tym kubkiem, jak to jest kolejny element lansu, bo mam kubek termiczny z logiem Sturbucks..
kawy nie zazdroszcze, kubka tez nie, choc podoba mi sie. chodzi o cala otoczke wokol tego |
|
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Czasem w ciągu dnia potrzebuję kopa w postaci kawy. U mnie na uczelni jest okropna i podawana w cieniutkich parzących dłonie kubeczkach. Ale mam dwa kroki do McDonalda i tam kupuję kawę. Kiedyś próbowałam wypić ją idąc, ale nie umiem pić kawy z zamkniętego kubka przez taką małą dziurkę.
Ale widzę, że teraz strach przejść się z kubkiem kawy, bo zaraz ktoś uzna, że się lansuję.
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na uczelni często kupuję kawę w kawiarni obok i lecę na zajęcia z nią, bo w ciągu tych 10 min przerwy między zajęciami nie szans by kupić i wypić 400 ml gorącej kawy. A swoją drogą, to bardzo żałuję, że w moich okolicach nie ma Starbucksa, bo kawa od nich mi bardzo smakuje. |
|
|
|
|
|
#289 |
|
|
Czyli chodzi ci o otoczkę, a nie o samą kawę.
Ja nie widzę nic złego ani w kubkach termoizolacyjnych, ani w piciu kawy na wykładzie, przynajmniej jest to jakiś miły akcent.
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Lo ludzie, jak jestes "siksa", to znaczy sie lansujesz, trzeba byc zapedzonym businessmanem czy celebrity (to w Polsce sa jacys prawdziwi celebryci
??), zeby moc pic kawe z plastikowego kubka
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
Mnie tam generalnie wszystko jedno kto co i dlaczego robi. ale ostatnio jadąc 40 minut w zatłoczonym, odmiejskim autobusie stała za mną dziewczyna z kubkiem kawy, bałam się, że przy kolejnym łyku kawa wyląduje na mojej głowie....
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie uważam, że każdy ma swój sposób na życie, robi co zechce i jeżeli nikogo tym nie rani to niech sobie robi, ale jeśli chodzi o tego typu sytuacje to też mnie to trochę śmieszy, bo nie lubię lansu, pokazywania za wszelką cenę jakim się jest fajnym i dowartościowywania się kubkiem kawy. Zanim będzie się próbowało udowodnić całemu światu jakim się jest fantastycznym człowiekiem należałoby samemu w to uwierzyć, a jeśli komuś się wydaje, że kawa ze Sturbucks'a, duże okulary i modny magazyn dodadzą mu wartości to według mnie ma zaniżoną samoocenę.
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie rozumiem tego całego lansu i ludzi, którzy uważają, że jak ktoś chodzi z kubkiem CH albo Starbucks to od razu się lansuje - no bez przesady. Czy to takie dziwne, że idąc na spacer po mieście ktoś chce sobie wziąć kawę na wynos? Może nie ma ochoty siedzieć w środku? A kubki termoizolacyjne? Bardzo fajny wynalazek, a te ze Starbucksa sa bardzo fajne wizulanie. I co z tego, że mają logo na wierzchu? Nie sądzę, żeby ktoś chciał miał taki kubek tylko po to, żeby się chwalić. Nie można po prostu lubić kawy z sieciówek?
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#296 | |
|
|
Cytat:
A skąd wiesz, kto to robi, a kto akurat po prostu lubi ją pić?
|
|
|
|
#297 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Widuję mase ludzi z kubkami z CH, Starbucksa. Jedni są ubrani zwyczajnie, inni bardziej oryginalnie, mają swój styl, ale jakoś nigdy by mi nie przyszło do głowy, że ktoś, kto wyróżnia się jakoś ubiorem lansuje się mając kubek w ręku Myslę, że to jest coś nie tak z osobami, które tak myślą o nich |
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli tak...to jeśli lubię kawę np z Costy, to jak kupię na wynos, to mam prosic o biały kubek czy zasłaniać logo chusteczką?
Serio niech mi ktoś wytłumaczy ten "lans kubkiem kawy" bądź kubkiem z logo
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
też tego nie rozumiem bo dla mnie to żaden 'lans',no ale sie kłócić nie będę..
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

.
Smieszy mnie momentami to udawanie zabiegania i braku czasu 

bo lubie po szkole wskoczyc do maca po ten przysmaaak
no a ze mam tylko 15min do busa to zdarze kupic i leciec na przystanek...a potem w autobusie jem....czy to tez szpan?

A skąd wiesz, kto to robi, a kto akurat po prostu lubi ją pić?
Serio niech mi ktoś wytłumaczy ten "lans kubkiem kawy" bądź kubkiem z logo