Lans z kubkiem kawy w ręku? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 13:26   #271
lotta6
Zakorzenienie

Dot.: Lans z kubkiem kawy w ręku?

Dla mnie to zadna oszczednosc czasu jak co chwile trzeba kubek gdzies postawic, bo parzy w rece .

W ch nie pijam nic raczej, wiec nie wiem jakie maja kubki. Ale np w ae coffee (kawiarnie sa na dworcach) czy z empik cafe kubki maja tragiczne. Z maca sa ok.

A ja sobie wole usiasc na spokojnie usiasc w kawiarni niz biegac po miescie z wrzatkiem w papierowym kubku.
I ciekawi mnie czym ludzie sa tacy zajeci, ze nie znajda 15 min na spokojne wypicie kawy Smieszy mnie momentami to udawanie zabiegania i braku czasu

Jedynym wyjatkiem kiedy kupuje cos goracego na wynos sa podroze pociagiem.
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 14:58   #272
kiika
Zadomowienie

lotta6 uwierz kochana, że czasami brakuje kilku minut, by kupić tę kawę, a co dopiero kwadrans na jej wypicie. Nie jest to wcale udawania braku czasu i zabiegania, po prostu mając mnóstwo spraw do załatwienia brakuje nawet chwilki na kawkę. Ja w ciągu dnia muszę zrobić naprawdę wiele rzeczy, mam dużo zajęć i obowiązków i w podobnej sytuacji jest wiele osób. Żyjemy szybko i tego czasu naprawdę brakuje, nie widzę powodu dla którego miałoby się to udawać.
kiika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 15:18   #273
agniesikk
Zakorzenienie

Mnie tam też się czasem zdarza wypić kawę z McDonalds na mieście. Dlaczego?

1. Lubię.
2. Zwyczajnie nie lubię siedzieć w tym śmierdzącym frytkami pomieszczeniu, pełnym ludzi i z brudnymi stołami.
3. Śpieszę się na autobus, który mam np. za 10 minut, więc czekając mogę sobie spokojnie tę kawę wypić.

Też mi szpan... McDonald'sem Lubię to piję i nic nikomu do tego.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 16:30   #274
smiley
Zadomowienie

oj...teraz sie dowiedziałam ze chyba szpanuje mcflurry bo lubie po szkole wskoczyc do maca po ten przysmaaak no a ze mam tylko 15min do busa to zdarze kupic i leciec na przystanek...a potem w autobusie jem....czy to tez szpan?ale mcflury drogi nie jest...wiec chyba nieeeee
Stary 2009-12-12, 18:00   #275
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smiley Pokaż wiadomość
oj...teraz sie dowiedziałam ze chyba szpanuje mcflurry bo lubie po szkole wskoczyc do maca po ten przysmaaak no a ze mam tylko 15min do busa to zdarze kupic i leciec na przystanek...a potem w autobusie jem....czy to tez szpan?ale mcflury drogi nie jest...wiec chyba nieeeee
mcflurry w zimę?
a co do jedzenie w autobusie- jestem przeciwna jedzenia czegokolwiek w autobusie...
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 18:03   #276
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
mcflurry w zimę?
Czemu nie? Podobno to zdrowsze niż w lecie.
Stary 2009-12-12, 19:05   #277
magdolena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Dla mnie to zadna oszczednosc czasu jak co chwile trzeba kubek gdzies postawic, bo parzy w rece .

W ch nie pijam nic raczej, wiec nie wiem jakie maja kubki. Ale np w ae coffee (kawiarnie sa na dworcach) czy z empik cafe kubki maja tragiczne. Z maca sa ok.

A ja sobie wole usiasc na spokojnie usiasc w kawiarni niz biegac po miescie z wrzatkiem w papierowym kubku.
I ciekawi mnie czym ludzie sa tacy zajeci, ze nie znajda 15 min na spokojne wypicie kawy Smieszy mnie momentami to udawanie zabiegania i braku czasu

Jedynym wyjatkiem kiedy kupuje cos goracego na wynos sa podroze pociagiem.
A dla mnie dorabiasz zbędna ideologie.
Np ja jesli kupuje kawe to tylko na wynos bo spiesze sie do szkoly lub na pociag. Nie bede siadała i piła a potem sie spozniala. tymbardziej ze dla mnie siedziec samemu w kawiarni to nic przyjemnoego-wole wypic idąc
Stary 2009-12-12, 19:10   #278
smiley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
mcflurry w zimę?
a co do jedzenie w autobusie- jestem przeciwna jedzenia czegokolwiek w autobusie...
jak jest tłoczno to wiadomo ze nie jem :P ale koncze w takich godzinach ze zazwyczaj kilka osób jedzie
jakos juz sie rzyzwyczailam do jedzenia lodów cały rok
Stary 2009-12-12, 19:33   #279
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
jak jest tłoczno to wiadomo ze nie jem :P ale koncze w takich godzinach ze zazwyczaj kilka osób jedzie
jakos juz sie rzyzwyczailam do jedzenia lodów cały rok
podziwiam
ja wychodząc na dwór myslę tylko o ciepłej herbatce [a w ogóle to w tym roku jeszcze nie widziałam nikogo kto by jadł lody ]
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 23:52   #280
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nie jest mowa o lodach, to tak jakby każdy kto je Big Milka się lansował Chodzi o KAWĘ. Kawę z sieciówek.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 00:32   #281
smiley
Zadomowienie

myslalam ze chodzi konkretnie o kubki ;d niekoniecznie z kawą
Stary 2009-12-13, 03:54   #282
lotta6
Zakorzenienie

kiika: ale jak sie idzie z kubkiem wrzatku w rece to sie tak szybko nie pojdzie. Ja wiec wole wypic na spokojnie a potem pobiegac
Ale jak komus wygodnie to jego sprawa
Nie wiem dlaczego niektorzy udaja zabieganie, ale sa takie osoby, bo sama je znam. Moze to tak dzis niemodnie miec malo zajec

Ale sa osoby, ktore naprawde czuja sie fajne bo maja elle albo twoj styl w rece, okulary nerdy, alladynki i kawe z cofee heaven w rece i uwazaja, ze czyni je to wyjatkowymi Z niektorych przypadkow smiac sie chce.

---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Malaika85 Pokaż wiadomość
jak widzę jakąś młodą siksę czy uczniaka z kubkiem kawy na ulicy - to wiem, że to lans,

jak widzę celebrity, buissness woman, jakiegoś biznesmena itp - to wiem, że po prostu piją kawę w biegu, bo nie mają czasu na siedzenie na dupie i sączenie napoju...

i tyle w tym temacie
To ja znam jakis innych biznesmenow; w stylu- powolutku wypita kawka i ciasto do tego

Niektorzy mysla, ze ta kawa ze starbucksa jest niewiadomo czym; nic tylko pogratulowac tej firmie swietej reklamy, pr i czego tam jeszcze

Edytowane przez lotta6
Czas edycji: 2009-12-13 o 04:01
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 09:08   #283
Lynn
Zakorzenienie

Nigdy nie myślałam o piciu kawy w kategorii lansu. W Polsce, przynajmniej tu, gdzie mieszkam nie jest to takie popularne, mimo że jest i Costa i Mc i inne kawiarnie. W Anglii kupowanie kawy na wynos jest na porządku dziennym i nigdy mnie to nie raziło. Ktoś nie ma czasu by usiąść, a kawa z kawiarni na ogoł lepiej smakuje , wiec czemu niby nie kupić w tekturowym kubku?Ja nie widzę problemu.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 10:58   #284
SamSzef
BAN stały

Moim zdaniem, większą żenadą od chodzenia po mieście z plastikowym/papierowym kubkiem kawy Starbucks jest ostentacyjne chodzenie na zajęcia z zamykanym kubkiem Sturbucks, takim trzymającym ciepło, (coś jak termosik mały), i picie tej kawy w trakcie zajęć. Masakra. Mój kolega tak robi i trochę mnie to razi, rozumiałabym gdyby miał mało czasu, dużo zajęć, 2 kierunki, nie zdążyłby wypić kawy w domu i wtedy takie rozwiązanie jest idealne (sam kubeczek jest prześliczny). Ale np.gdy ja wiem, że on przyszedł tylko na ten jeden wykład i widze jak wkracza z tym kubkiem to trochę śmiech w sercu. Ale on ogólnie troszkę "zbananiał" ostatnio więc to pewnie w ramach "lansu"
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 14:30   #285
magdolena
Zakorzenienie

No i co w tym zlego? Moze lubi popijac kawe podczas zajec?? Takie kubki termoizolacyjne(bo zdaje sie ze o tym mowisz) to fantastyczna rzecz.

Mysle ze nie nalezy dorabiac ideologii do tych kubkow. To tak jakby sie zazdroscilo ze ktos sobie kawe kupil.
Stary 2009-12-13, 14:36   #286
SamSzef
BAN stały

Alez mozna. Chodzi o sposob jego bycia, tego jak sie zachowuje, jak wkracza dostojnie z tym kubkiem, jak to jest kolejny element lansu, bo mam kubek termiczny z logiem Sturbucks..
kawy nie zazdroszcze, kubka tez nie, choc podoba mi sie.
chodzi o cala otoczke wokol tego
Stary 2009-12-13, 14:54   #287
mmm87
Zadomowienie

Czasem w ciągu dnia potrzebuję kopa w postaci kawy. U mnie na uczelni jest okropna i podawana w cieniutkich parzących dłonie kubeczkach. Ale mam dwa kroki do McDonalda i tam kupuję kawę. Kiedyś próbowałam wypić ją idąc, ale nie umiem pić kawy z zamkniętego kubka przez taką małą dziurkę. Dlatego zawsze albo siadam w Macu przy stoliku, ściągam tę przykrywkę i piję, albo donoszę na uczelnię i tam sobie wypijam na spokojnie.

Ale widzę, że teraz strach przejść się z kubkiem kawy, bo zaraz ktoś uzna, że się lansuję.
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 15:39   #288
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm87 Pokaż wiadomość
Czasem w ciągu dnia potrzebuję kopa w postaci kawy. U mnie na uczelni jest okropna i podawana w cieniutkich parzących dłonie kubeczkach. Ale mam dwa kroki do McDonalda i tam kupuję kawę. Kiedyś próbowałam wypić ją idąc, ale nie umiem pić kawy z zamkniętego kubka przez taką małą dziurkę. Dlatego zawsze albo siadam w Macu przy stoliku, ściągam tę przykrywkę i piję, albo donoszę na uczelnię i tam sobie wypijam na spokojnie.

Ale widzę, że teraz strach przejść się z kubkiem kawy, bo zaraz ktoś uzna, że się lansuję.
Haha, skóra, fura i....kubek kawy
Ja na uczelni często kupuję kawę w kawiarni obok i lecę na zajęcia z nią, bo w ciągu tych 10 min przerwy między zajęciami nie szans by kupić i wypić 400 ml gorącej kawy. A swoją drogą, to bardzo żałuję, że w moich okolicach nie ma Starbucksa, bo kawa od nich mi bardzo smakuje.
Stary 2009-12-13, 16:33   #289
emememsik

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
chodzi o cala otoczke wokol tego
Czyli chodzi ci o otoczkę, a nie o samą kawę. Ja nie widzę nic złego ani w kubkach termoizolacyjnych, ani w piciu kawy na wykładzie, przynajmniej jest to jakiś miły akcent.
Stary 2009-12-13, 17:04   #290
Wyrak
Zakorzenienie

Lo ludzie, jak jestes "siksa", to znaczy sie lansujesz, trzeba byc zapedzonym businessmanem czy celebrity (to w Polsce sa jacys prawdziwi celebryci ??), zeby moc pic kawe z plastikowego kubka

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 17:12   #291
dziewczynka87
Rozeznanie

Mnie tam generalnie wszystko jedno kto co i dlaczego robi. ale ostatnio jadąc 40 minut w zatłoczonym, odmiejskim autobusie stała za mną dziewczyna z kubkiem kawy, bałam się, że przy kolejnym łyku kawa wyląduje na mojej głowie....
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 17:25   #292
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, większą żenadą od chodzenia po mieście z plastikowym/papierowym kubkiem kawy Starbucks jest ostentacyjne chodzenie na zajęcia z zamykanym kubkiem Sturbucks, takim trzymającym ciepło, (coś jak termosik mały), i picie tej kawy w trakcie zajęć. Masakra. Mój kolega tak robi i trochę mnie to razi, rozumiałabym gdyby miał mało czasu, dużo zajęć, 2 kierunki, nie zdążyłby wypić kawy w domu i wtedy takie rozwiązanie jest idealne (sam kubeczek jest prześliczny). Ale np.gdy ja wiem, że on przyszedł tylko na ten jeden wykład i widze jak wkracza z tym kubkiem to trochę śmiech w sercu. Ale on ogólnie troszkę "zbananiał" ostatnio więc to pewnie w ramach "lansu"
też tego nienawidzę. Sama w torbie noszę termos (bez loga starbucksa; taki zwykły, cały srebrny), a nie łatwo otwierający się kubek i pomimo 3 kierunków znajduję czas żeby łyknąć kawę pomiędzy zajęciami, a nie siorbać w czasie wykładów. podczas zajeć uznaję tylko łyk wody z butelki. Chociaż dalej nie rozumiem po co tę butelkę trzymać na stoliku, skoro w torbie byłoby jej znacznie lepiej, nie staczłaby by się notorycznie na podłogę, powodując wyskok połowy sali na 10cm do góry ze strachu.
Stary 2009-12-13, 20:55   #293
kiika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Ale sa osoby, ktore naprawde czuja sie fajne bo maja elle albo twoj styl w rece, okulary nerdy, alladynki i kawe z cofee heaven w rece i uwazaja, ze czyni je to wyjatkowymi Z niektorych przypadkow smiac sie chce.
Generalnie uważam, że każdy ma swój sposób na życie, robi co zechce i jeżeli nikogo tym nie rani to niech sobie robi, ale jeśli chodzi o tego typu sytuacje to też mnie to trochę śmieszy, bo nie lubię lansu, pokazywania za wszelką cenę jakim się jest fajnym i dowartościowywania się kubkiem kawy. Zanim będzie się próbowało udowodnić całemu światu jakim się jest fantastycznym człowiekiem należałoby samemu w to uwierzyć, a jeśli komuś się wydaje, że kawa ze Sturbucks'a, duże okulary i modny magazyn dodadzą mu wartości to według mnie ma zaniżoną samoocenę.
kiika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 21:08   #294
lukrecja222
Zakorzenienie

Ja w ogóle nie rozumiem tego całego lansu i ludzi, którzy uważają, że jak ktoś chodzi z kubkiem CH albo Starbucks to od razu się lansuje - no bez przesady. Czy to takie dziwne, że idąc na spacer po mieście ktoś chce sobie wziąć kawę na wynos? Może nie ma ochoty siedzieć w środku? A kubki termoizolacyjne? Bardzo fajny wynalazek, a te ze Starbucksa sa bardzo fajne wizulanie. I co z tego, że mają logo na wierzchu? Nie sądzę, żeby ktoś chciał miał taki kubek tylko po to, żeby się chwalić. Nie można po prostu lubić kawy z sieciówek?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 21:16   #295
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie rozumiem tego całego lansu i ludzi, którzy uważają, że jak ktoś chodzi z kubkiem CH albo Starbucks to od razu się lansuje - no bez przesady. Czy to takie dziwne, że idąc na spacer po mieście ktoś chce sobie wziąć kawę na wynos? Może nie ma ochoty siedzieć w środku? A kubki termoizolacyjne? Bardzo fajny wynalazek, a te ze Starbucksa sa bardzo fajne wizulanie. I co z tego, że mają logo na wierzchu? Nie sądzę, żeby ktoś chciał miał taki kubek tylko po to, żeby się chwalić. Nie można po prostu lubić kawy z sieciówek?
Jak wynika z tego wątku, nie można
Stary 2009-12-13, 21:21   #296
emememsik

Cytat:
Napisane przez kiika Pokaż wiadomość
nie lubię lansu, pokazywania za wszelką cenę jakim się jest fajnym i dowartościowywania się kubkiem kawy
Dowartościowywanie się kubkiem kawy? A skąd wiesz, kto to robi, a kto akurat po prostu lubi ją pić?
Stary 2009-12-13, 21:24   #297
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Dowartościowywanie się kubkiem kawy? A skąd wiesz, kto to robi, a kto akurat po prostu lubi ją pić?
Może chodzi o kubek = logo a nie kubek kawy jako kawy do picia
Stary 2009-12-13, 21:25   #298
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Jak wynika z tego wątku, nie można

Widuję mase ludzi z kubkami z CH, Starbucksa. Jedni są ubrani zwyczajnie, inni bardziej oryginalnie, mają swój styl, ale jakoś nigdy by mi nie przyszło do głowy, że ktoś, kto wyróżnia się jakoś ubiorem lansuje się mając kubek w ręku Myslę, że to jest coś nie tak z osobami, które tak myślą o nich
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 21:27   #299
Lynn
Zakorzenienie

Jeśli tak...to jeśli lubię kawę np z Costy, to jak kupię na wynos, to mam prosic o biały kubek czy zasłaniać logo chusteczką? Serio niech mi ktoś wytłumaczy ten "lans kubkiem kawy" bądź kubkiem z logo
Stary 2009-12-13, 21:30   #300
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Jeśli tak...to jeśli lubię kawę np z Costy, to jak kupię na wynos, to mam prosic o biały kubek czy zasłaniać logo chusteczką? Serio niech mi ktoś wytłumaczy ten "lans kubkiem kawy" bądź kubkiem z logo
też tego nie rozumiem bo dla mnie to żaden 'lans',no ale sie kłócić nie będę..
----> *mój postcrossingowy blog* <---

cherry l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości