|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
Cytat:
a mnie po antybiotyku non stop mdli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() albo to ciąża ![]()
![]() |
#1113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a 50 to naprawde duzo, ja jak jestem bardzo głodna to max. zjem 10 ;p aż ruszyć się nie moge ![]()
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia to chyba juz na swieta nie bedziecie jedli tego bigosu ![]() Ja wlasnie zaczelam ozdabiac dom ![]() W Holandii tez tak wczesnie wieszaja ozdoby?Bo tutaj juz od ponad tygodnia ludzie maja choinki i swiatelka na domach.A po swietach praktycznie po tygodniu wszystko sciagaja.Inaczej niz w Polsce. Ja juz jutro ubiore choinke ![]() ![]() Ja musze miec zywa bo ostatnio stwierdzilam ze mam traume z dziecinstwa -zawsze mielismy sztuczna wiec u mnie w domu nigdy takiej nie bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
10??
to ja jem 4 ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() hehe nie, na świeta nie będziemy. choc mamy słoik specjalnie takiego wigilijnego bez mięska z grzybkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze niedawno dopiero ze szkoly wrocilam, wykonczona i wynudzona jestem, ale na szczescie noga nie boli... Piwka bym sie napila ale niestety biore tabletki na noge... ![]() ![]() Dziewczyny mam zmartwienie... moze ktoras z was sie bardziej zna na prawie pracy i cos mi doradzi... Moj Tż pracuje jako inzynier w pewnej firmie, w ogole jak sie tam przyjmowal to mial pracowac pon - pt w godzinach od 8-16... Przez pierwsze moze 2 miesiace chodzil na 2 zmiany od 6-14 i od 14-22 bo niby sie wdrazal... no ok... potem chodzil moze przez miesiac, dwa od 8 do 16 ale potem mu ustalili ze jednak na 2 zmiany chodzi (ustnie to ustalili nie na podstawie jakiegos aneksu do umowy). Tż nie byl zadowolony ale coz mial zrobic... Teraz ostatnio juz w ogole polecieli w kulki bo od jakis 4 miesiecy ustalili im grafik ze chodza tez w niektore soboty i niedziele i za to maja inny dzien wolny... tyle ze to jest dzien narzucony i nikogo nie interesuje ze masz jakies plany czy cos... nawet do tego stopnia paranoja ze moj tz chcial sie kiedys zamienic na dni z kolega bo nie pasowalo mu przyjsc w sobote, wolal w niedziele a tamtemu bylo wszystko jedno i mieli sie wymienic ale przelozony palant sie nie zgodzil bo po co... a w sumie co to za roznica ktory bedzie w sobote ktory w niedziele - ostatnio mieli spotkanie z tym przelozonym i kadrowa i ta kadrowa oficjalnie przyznala ze jest lamany kodeks pracy bo ich umowy sa skonstruowane tak ze pracuja od pon do piatku.... noo ale w sumie nie o to mi chodzilo... od kilku miesiecy tz mial grafik w ktorym bylo jak byk ze tu i tu idzie w sobote i na tym grafiku mial napisane ze 24.12 wszyscy maja wolne za 2 swieto ktore przypada w sobote i 27.12 nie wiem czy wszyscy ale tz mial wolne. A tu dzisiaj ni z gruchy ni z pietruchy mu obwiescili ze ma przyjsc na nadgodziny 24.12 i 27.12... tz wkurzony jak nie wiem... nie wiem czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji?? kurcze chcielismy jechac na wigilie do mojej mamy, a teraz to nawet jakbym tu zostala to nie zjemy razem wigilii bo ja ide na 18 do pracy wiec zanim tz wroci z tych nadgodzin to prawie ja bede wychodzic... pierwsze wspolne swieta i nawet nie podzielimy sie oplatkiem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a reszta jakoś idzie. Za parę tygodni będziesz się śmiała jak mogłaś się denerwować. Sama zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 50 pierogów? Wooow! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Samba, pracodawca może zlecić nadgodziny, a wiadomo jak to bywa gdy się ktoś nie zgadza. Szkoda tylko, że Wasze pierwsze święta tak będą wyglądać.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2009-12-13 o 00:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
no bardziej to wygladalo jak bijatyka pod dyskoteka
![]() ale ciesze sie ze Pudzian wygral ![]()
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj byłam na paznokciach. Nooo i mam czarne paznokcie,. Raczej nigdy juz sie nie dam na takie namowic, bo mi sie wydaje jkabym panzokci nie miala, skracaja mi plytkę.
W ogole to zimnica na maxa jest! brrrrrr dobrze ze snieg nie pada! martucha STO LAT ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-12-13 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam wczoraj info od "męża", że w piatek złożył pozew...zobaczymy...czeka m na polecony list z niecierpliwością...oby jak najszybciej!!!
Wczoraj byłam jeszcze na zakupach wieczorem i kupiłam sobie kurtkę... ![]()
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Ci prezent na święta tym pozwem zrobi. Długo sie zastanawiał.
samba a co do Twojego tżta, sama kadrowa przyznała że jest łamane prawo pracy.... To co to teraz Twoj tz robi w pracy (praca na zmiane etc) jest niezgodne z jego umowa o prace. Ewentualnie niech sprawdzi regulamin pracy - sprawdzi jak wyglada zapis o pracy zmianowej, a wezwanie na nadgodziny musi byc uzasadnione szczegolnymi potrzebami pracodawcy (technologia, uslugi spolecznie uzyteczne). Nie moze byc czegos takiego jak grafik nadgodzin ![]() Pradowca musi tak zaplanowac proces produkcji, tak by nie bylo nadgodzin. Za nadgodziny pracodawca powinien placic pieniazki, a wolne dawać tylko na wniosek pracownika; jedynie co to chyba za niedziele, jest wolne za nadgodziny. Jeseli pracownik pracuje w niedziele, to pracownik powinien miec jedna w miesiacu niedziele wolna, nawet jesli to sa nadgodziny. Jednym slowem, torche ten pracodawca jest nie fair. Jak wielu niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Wtajemniczenie
|
Obym tylko zawału nie dostała jak otworzę kopertę i przeczytam co on tam napisał...echhh...
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
wieczorkiem wrzuce bo teraz troche zabiegana jestem ![]() sliczne sa;D dziekuje ![]()
![]() |
#1125 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Agatko, ależ on szybki z tym pozwem :/ Samba, ja się nie znam, ale z tego co piszesz, to pracodawca łamie kodeks pracy,z resztą sama księgowa to stwierdziła. Idziemy dzisiaj na 18tkę mojego brata. |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() sliczna pogoda, własnie namawiam męza na spacerek. ![]() kliwia bardzo ładne pazurki martucha twoje święto?? w takim razie sto lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
o tak tak!
![]() ![]() ze mną na czele ![]()
#1129 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
własnie czytalam ze ma byc w Polsce ostra zima. w następny weekend nawet -25 stopni. mam nadzieje, ze tu takiej nie będzie, bo nie mam ciepłej kurtki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
komputer samo zło
![]() Wlasnie siedze i przygotowuje "projekt" pokoju na swieta ![]() Madzialenka w Holandii chyba nie ma takich ostrych zim. U nas tez dzis pieknie ,ale przymrozilo troche-co jest rzadkoscia tutaj ![]() ![]() Tz kupil dzis choinke ![]() A propos prania ,to wypralam swoja nowa puchowa kurtke i pozbijal mi sie ten wklad w srodku wrrr zla jestem ,bo na metce napisane bylo ze mozna prac ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-12-13 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chyba nie bedziemy nic dekorowac. tylko choinke ubierzemy, ale tez nie jakąs wielką, taką małą (zywą oczywiscie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zlapalam w tym roku klimat swiateczny-pierwszy raz od kilku lat,wiec stwierdzilam ze sie pobawie.Poza tym mam dryg plastyczny i uwielbiam dekorowac,malowac itp ![]() Ozdoby zakupilam w takim fajnym tanim sklepiku i kilka sama zrobilam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | ||
Wtajemniczenie
|
A spróbuj zamoczyć kawałek ręcznika w misce z ciepłą wodą i proszkiem, jak by szedł kolor to zobaczysz nawet z małego kawałka. Ja mam taki duży puchaty ręcznik kąpielowy, aż mi go szkoda ale go nie używam bo puszcza kolor, nawet w zimnej wodzie, nie chciałabym żeby na mojej skórze przy wycieraniu resztki farby zostawały.
U mnie też przepiękne słońce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie uwierycie co mi sie przerazajacego wczoraj przydazylo.
Bylismy wczoraj u chrzestnego tz'ta, po powrocie krotkie oporzadzenie, i szykuje w sypiali laptopa, przynosze piwko itp. Klade piwo na nocna szafkę, a za mną wypada z regału teczka (teraz nie paietam dokladnie w ktorym miejscu lezala, bo miala dwie mozliwosci, ale na pewno lezala tak na plasko, wiec nie miala mozliwosci zsuniecia sie, obsuniecia sie etc. - do tego w teczce byl nasz akt malzenstwa ![]() No i dzisiaj rano Tz mama dzwoni, ze zmarla jej kolezanka - taka sympatyczna kobieta, z ktora mieismy swietny kontakt i mieszkala po drugiej stronie ulicy od nas. Wiec tz jak to usluszal to taaakieo czy, a ja wiedzialam od pierwszych slow rozmowy ze ktos umarl. Dopiero po chwili mi powiedzial kto. Tesciowa jak to uslyszalala to powiedziala mu o 2 znakach, ktore byly juz kiedys w rodzinie, o łyzeczce w herbacie ktora sie sama mieszala, o glosnym uderzeniu w drzwi i w okno. O moim znaku powiedziala - ze widocznie tak nas lubila ta pani, ze dala nam znak. I jak tu nie wierzyc w duchy! A najlepsze jest to, ze w naszym mieszkaniu zmarla tz babcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
tylko portfel piszczy z biedy
![]() A tu jeszcze tyle pachnideł by się chciało, ech... ![]()
#1139 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co bym chciała na prezent. męzul kazał mi myslec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.