Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-13, 18:27   #1531
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Addiced śliczne zdjęcie!!! Normalnie słodkie
Ja też się pochwalę brzuszkiem w 35 tygodniu
Dzięki, ty też ładnie wyglądasz, a brzuszek to już nie brzuszek tylko brzucholek

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
słodziak
dzięki

patinka - widzę, że wyszukujesz ciekawostki
podobno kiedyś w niektórych szpitalach jak się dziecko rodziło ok. północy w sylwestrową noc to kobietom pozwalano wybierać czy czy ma być 30.12 czy też 01.01
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 18:49   #1532
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

addicted sliczny brzucholek
zeberko no twoj tez sliczny ech zazdroszcze wam ze macie takie duze brzuszki moj to malutki
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:08   #1533
youyou
Zakorzenienie

addicted to wizaz - jaki piękny duży brzucholek i przylepa do niego

zebra twój brzusio również okazały i spoooory
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:22   #1534
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Cześć
Już od dwóch miesięcy czytam Was właściwie na bieżąco. Ciesze się z Waszych radości, z narodzin pierwszego dzidziusia i denerwuje się kiedy pojawiają się u Was kłopoty z ciążą. W końcu postanowiłam dołączyć ufając, że przyjmiecie mnie do swego grona. Ponieważ podczytuje Was już od dłuższego czasu wiem o Was bardzo wiele. Dziś ja chciałabym powiedzieć coś o sobie.

Mieszkam w Wielkopolsce. Krótko po ślubie okazało się, że jestem w ciąży. Bardzo tego pragnęłam ale nie spodziewałam się , że nastąpi to tak szybko dlatego, że znam bardzo wiele dziewczyn, które mają mnóstwo kłopotów z zajściem w ciążę.
Początek mojej ciąży był tragiczny. Nie miałam apetytu, non stop wymiotowałam i strasznie męczyła mnie zgaga. Czułam się jak bulimiczka. Dopiero po 5 miesiącu dolegliwości ustąpiły i zaczęłam wcinać jak za dawnych czasów. Teraz jestem juz prawie 12 kilo na plusie hehehe.
Jedyna rzecz która teraz nie daje mi spokoju to to, że ciągle nie jestem pewna czy mój dzidziuś jest chłopcem czy dziewczynką?
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:38   #1535
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
kocurazab masz rację, przesadza.. ale jak już dzwonił to znaczy że zrozumiał bezsensowność swojego zachowania i pewnie teraz nie wie jak by tu powrócić do normalnych stosunków niech się pomęczy trochę i poczuje jak było mi przykro!!
ale tak się zastanawiam jak ja bym zareagowała gdyby np przez przypadek podarł mi najfajniejszego ciuszka, albo zepsuł coś co uwielbiam.. nie chcę oceniać, bo pewnie sama zachowałabym się jak najwredniejszy babsztyl świata

aha i daj znać koniecznie jak już się coś wyjaśni z tym bankiem!
Oj, ale jak mąż coś by Ci popsuł, to Ty masz prawo się wkurzyć, przecież jesteś w ciąży i masz prawo do humorków
A tak poważnie, to pewnie masz rację

Jak się coś wyjaśni z tą naszą kasą, to Wam napiszę. Sama się zasanawiam, jak się to zakończy...

Mam pytanie do Was
Czy za roczny wózek Chicco (gondola, spacerówka, fotelik samochodowy, moskitiera i różne pierdoły do tego) 900 - 1000 zł to dużo? Wiem, że w sklepie kosztują one sporo, ale nie wiem czy taka suma za roczny wózek jest OK. Mamy możliwość odkupić od rodzinki. Nic nie jest zniszczone, bo oglądałam. Są jakieś małe oznaki użytkowania, ale nie na tyle by był zniszczony ten zestaw.
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:47   #1536
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Miałam Wam jeszcze wczoraj napisać, że teść zrobił kołyskę i jest okropna...
Jak sobie pomyślę, że za 100 zł mogłam mieć używaną z materacykiem, zgrabną, poręczną, łatwą do przestawienia to mnie trafia...
Za to będę mieć mega kolumbrynę, do której dwóch chłopa potrzeba, żeby to przestawić... A teść wiedział, że nam się łóżeczko nie mieści i dlatego chcemy mieć kołyskę... To po co mi kołyska większa od łóżeczka...???
Stary 2009-12-13, 19:48   #1537
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
patinka - widzę, że wyszukujesz ciekawostki
podobno kiedyś w niektórych szpitalach jak się dziecko rodziło ok. północy w sylwestrową noc to kobietom pozwalano wybierać czy czy ma być 30.12 czy też 01.01

heh...z nudów..bo Tż nie było..ale już wrócił więc zmykam z kompa na razie

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Jak sobie pomyślę, że za 100 zł mogłam mieć używaną z materacykiem, zgrabną, poręczną, łatwą do przestawienia to mnie trafia...
Za to będę mieć mega kolumbrynę, do której dwóch chłopa potrzeba, żeby to przestawić... A teść wiedział, że nam się łóżeczko nie mieści i dlatego chcemy mieć kołyskę... To po co mi kołyska większa od łóżeczka...???

pokaż...
Stary 2009-12-13, 19:52   #1538
filka2
Zadomowienie

hej ale mam do nadrobienia!!!
nawet nie wiem ile stron.widze ze sweet nadal w dwupaku
kocurazab jesli chodzi o wózek chicco to zalezy jaki model,bo sa modele ktore nowe kosztuja 1200zł lub 1500 wiec za uzywany roczny wydaje mi sie duzo ok 1tys,alesateżdrozsze modele.

witamy nowa mamuskeskad jestes z wielkopolski?
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:54   #1539
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ja miałam badane przeciwciała na początku ciąży-teraz też trzeba?bo lekarka nie zleciła...grupę mam B rh+ i miałam brak przeciwciał...
Przy Rh+ to nawet nie wiedzialam, ze trzeba robic przeciwciala. Problem jest gdy matka jest Rh- a ojciec Rh+. Wtedy to sie czesciej bada. A juz na pewno w drugiej ciazy.
Albo jesli od razu wyjda jakies przeciwciala.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Zebra, Rybcia humorki już lepsze?

co do przeciwciał, to mi nie kazał...

Eudaimonia wizytę mam w czw, wcześniej nie mogę, bo gin ode mnie jest 100km.w śr idę na badania-mocz (więc się okaże) i morf.narazie będę piła sok z żurawiny i się grzała.jakby co nospę.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

jakbyście mogły wrzućcie mi jakąś liste wyprawkową-w tym tyg będę dokupywała resztę rzeczy...z góry ślicznie dziękuję

aha jaki proszek kupujecie?jakiej firmy?
Ja piore wszystko od poczatku w Jelpie. Synkowi tez w tym wszystko pralam - bylo ok.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:54   #1540
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
pokaż...
Stoi jeszcze u teściów, bo drugi raz trzeba ją pomalować...

Właśnie czytałam, że noc miałyście w większości nieprzyjemną... Ja właśnie też, zasnęłam dopiero przed 4, a to wszystko przez tą kołyskę... A nie mogę się denerwować...

Za to dzisiaj u rodziców mężuś mi zrobił zdjęcia... Strasznie pyzata na buzi się zrobiłam... Do tego, to po nieprzespanej nocy było...
Stary 2009-12-13, 19:55   #1541
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiat kalafiora Pokaż wiadomość
Cześć
Już od dwóch miesięcy czytam Was właściwie na bieżąco. Ciesze się z Waszych radości, z narodzin pierwszego dzidziusia i denerwuje się kiedy pojawiają się u Was kłopoty z ciążą. W końcu postanowiłam dołączyć ufając, że przyjmiecie mnie do swego grona. Ponieważ podczytuje Was już od dłuższego czasu wiem o Was bardzo wiele. Dziś ja chciałabym powiedzieć coś o sobie.

Mieszkam w Wielkopolsce. Krótko po ślubie okazało się, że jestem w ciąży. Bardzo tego pragnęłam ale nie spodziewałam się , że nastąpi to tak szybko dlatego, że znam bardzo wiele dziewczyn, które mają mnóstwo kłopotów z zajściem w ciążę.
Początek mojej ciąży był tragiczny. Nie miałam apetytu, non stop wymiotowałam i strasznie męczyła mnie zgaga. Czułam się jak bulimiczka. Dopiero po 5 miesiącu dolegliwości ustąpiły i zaczęłam wcinać jak za dawnych czasów. Teraz jestem juz prawie 12 kilo na plusie hehehe.
Jedyna rzecz która teraz nie daje mi spokoju to to, że ciągle nie jestem pewna czy mój dzidziuś jest chłopcem czy dziewczynką?
Witaj
Stary 2009-12-13, 19:55   #1542
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Mimo, że sama jestem jeszcze nowa na forum to witam serdecznie kolejną nową Mamusię i jej Kruszynkę Na kiedy masz termin pojawienia się dzidziusia na świecie??

Dziś miałam stresa niesamowitego, bo moja Majeczka bardzo mało dawała o sobie znać. Zjadłam a tu nic, odczekałam i cisza. Wzięłam słuchawki i podsłuchiwałam co tam w moim brzuszku się dzieje i też cichutko. Ale potem za pare minut Szkrab się obudził i skopał porządnie Mamę, porozciągała się na wszystkie strony aby pokazać, że nie potrzebnie się stresowałam. Teraz już wyspana trochę szaleje w brzuchu. Ja to taka panikara jestem bo boję się czy wszystko jest ok. Ale lepiej tak niż zaniedbać. A jak u Was jest z ruchami dziecka macie takie czasami spokojniejsze dni ??

addicted i zeberko brzuchy rewelacyjne. Jak widzę po Waszych to mój jeszcze sporo podrośnie - ale ma jeszcze trochę czasu

kocurazab niestety nie pomogę w określeniu czy to dużo za roczny wózek bo zupełnie w chicco się nie orienyuję
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:56   #1543
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Ja też miewam takie dziwne ciągnięcie w dole brzucha, ale nie wiedziałam, że to skurcze...

Mój mąż kiedyś wpłacał 2000 we wpłatomacie i mu pożarło... 1,5 miesiąca trwała reklamacja...

Ja wychodziłam za mąż 6 grudnia i w USC było pełne obłożenie... Małe przyjęcie też mięliśmy... No a I rocznicę ślubu spędzałam w szpitalu
Ja też mam czasami takie ciągnięcie w dole - bardzo rzadko, zwłaszcza jak dużo się nachodzę - i szczerze również nie miałam pojęcia, że to skurcze.

OMG, mam nadzieję, że my nie będziemy czekali, aż tak długo na zwrot naszej kasy.
Kamyku, a chociaż przeprosili męża? Jak to przebiegało u Was? Chodziliście dużo wokół tej sprawy?

Nie wiem, ale ja jakoś tak jestem wychowana, że dla mnie Adwet, Post to nie czas na śluby... Ale oczywiście nikogo nie potępiam. Teraz jest takie oblężenie terminów, że może w takim okresie jest łatwiej o wolny termin.
Stary 2009-12-13, 19:58   #1544
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Helo!
Wpadłam na chwilę między innymi z nadzieją, że sweet delight już rozpakowana
Nie rozumiem, czemu ją tak trzymają...

U mnie nudy i lenistwo, a jutro idę na badania
Ponieważ w czasie Świąt będziemy urządzać małemu kącik, już nie mogę się doczekać, nawet ubraliśmy choinkę (miałam nadzieję, że to zmyli trochę męża i pozwoli mi wcześniej urządzać)

A gdzie się kupuje płatki mydlane, w jakich sklepach? (w rossmanie, nie ma)

Witaj Kwiecie Kalafiora
Witajcie też pozostałe nowe mamusie

Miłego wieczoru!
Stary 2009-12-13, 19:59   #1545
aldii
Zakorzenienie

Addicted dziekuje za info
Przepiekne zdjecie
Zebciu slicznie
Kwiat Kalafiora witaj A na kiedy masz termin ?
Kamyku

Moje pakowanie skonczylo sie na tym, ze wysterylizowalam laktator, butelki i smoczki i nauczylam sie skladac wozek
Na szczescie caly dzien nic nie bolalo.Dopiero niedawno zaczelo, ale od razu lyknelam no-spe

Kamyku dostaniesz lanie, bo zawsze mowilas, ze taaaaki wielki brzuch masz.Ty tu jedna noga juz na porodowce, a brzusio sliczny okraglinek, a nie gigancior

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-13 o 20:08
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:04   #1546
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Mieszkam w Poznaniu.
Termin porodu jest ustalony na 04.02.2009 r.
Już zaplanowaliśmy, że jeśli urodzi sie chłopiec to będzie miał na imię Przemek, a jeśli będzie dziewczynka to - Justynka
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:04   #1547
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cześć dziewczyny,
ja tylko na chwilę, na szczęście dużo nie napisałyście hehehe, a juz myślałam że będę miała peeeeeeeeeeeeeełno czytania

Piękne brzuszki powklejałyście, jak przypomnę sobie jakie wklejałyśmy na początku ciąży to śmiać mi się chce jakie wtedy byłyśmy dumne z naszych mikrusków

U mnie dzisń zleciał szybko ale baaaaaaaaaardzo owocnie Jutro poopowiadaj co i jak a teraz zmykam bo mąż chce posiedzieć na necie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:11   #1548
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
i jeszcze chwalę się moim 36 tygodniowym brzuszkiem, tylko co proszę tż żeby mi cyknął fotkę, to coś mi się przykleja do brzuszka
śliczne zdjęcie...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny u mnie humor o niebo lepszy- Tż nawet obiad zrobił i wykąpalismy psa
Ja też się pochwalę brzuszkiem w 35 tygodniu
Mój mąż też ma się w tygodniu zabrać za kąpanie psa... Ciekawe jak mu wyjdzie?
Śliczne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Kamyku, a chociaż przeprosili męża? Jak to przebiegało u Was? Chodziliście dużo wokół tej sprawy?

Nie wiem, ale ja jakoś tak jestem wychowana, że dla mnie Adwet, Post to nie czas na śluby... Ale oczywiście nikogo nie potępiam. Teraz jest takie oblężenie terminów, że może w takim okresie jest łatwiej o wolny termin.
Złożyć od razu reklamację, bo to w mBanku, więc tam od razu jest jakiś żywy człowiek do pogadania... No i czekaliśmy...

Ja tak nie patrzę na Adwent czy Post pewnie dlatego, że ja mam akutar urodziny 17 grudnia i często wtedy się gości zapraszało...
A z terminem ślubu to było tak, że na początku listopada, po obiedzie u rodziców stwierdziliśmy się, że może już się pobierzemy, bo to już prawie rok po zaręczynach... Podeszłam do kalandarza i mówię, że 6 grudnia jest w sobotę, więc się nadaje... A to dzień zaręczyn, urodziny psa, mikołaj i w ogóle fajna data... No i tak zostało, bo w knajpce naszej ulubionej mieli wolne miejsca, a w usc też nam się jeszcze udało zaklepać termin...
Stary 2009-12-13, 20:13   #1549
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość
A gdzie się kupuje płatki mydlane, w jakich sklepach? (w rossmanie, nie ma)
ja kupiłam w tesco. w realu też widziałam.

Cytat:

ale mnie rozbroiłaś tą opowieścią
choć pewnie niewesoło dostać taki prezent.. szczególnie, że ciężko odmówić czy choćby wstawić do.. piwnicy

Cytat:
Cześć

Witamy, witamy! a który to tydzień??
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:14   #1550
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Cześć
O nową mamusię przegapiłam... Witam serdecznie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kamyku dostaniesz lanie, bo zawsze mowilas, ze taaaaki wielki brzuch masz.Ty tu jedna noga juz na porodowce, a brzusio sliczny okraglinek, a nie gigancior
Dopiero po pobycie na położnictwie ostatnio, zdałam sobie sprawę z tego, że nie mam takiego dużego brzucha jak mi się wydawało...
Stary 2009-12-13, 20:15   #1551
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak nie patrzę na Adwent czy Post pewnie dlatego, że ja mam akutar urodziny 17 grudnia i często wtedy się gości zapraszało...
A z terminem ślubu to było tak, że na początku listopada, po obiedzie u rodziców stwierdziliśmy się, że może już się pobierzemy, bo to już prawie rok po zaręczynach... Podeszłam do kalandarza i mówię, że 6 grudnia jest w sobotę, więc się nadaje... A to dzień zaręczyn, urodziny psa, mikołaj i w ogóle fajna data... No i tak zostało, bo w knajpce naszej ulubionej mieli wolne miejsca, a w usc też nam się jeszcze udało zaklepać termin...
dla mnie adwent czy post też nie mają znaczenia.. zawsze czuję się zaskoczona jak ktoś mówi, że nie można się bawić z tego powodu..

Stary 2009-12-13, 20:15   #1552
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ale mnie rozbroiłaś tą opowieścią
choć pewnie niewesoło dostać taki prezent.. szczególnie, że ciężko odmówić czy choćby wstawić do.. piwnicy
Moja mama wymyśliła, że po dwóch tygodniach powiemy, że Paulinka źle się czuje w kołysce, że po mamusi ma chorobę morską
Stary 2009-12-13, 20:16   #1553
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Minister pracy i polityki społecznej Jolanta Fedak chciałaby, żeby świadczenia rodzinne trafiały do wszystkich rodzin, niezależnie od ich dochodów.

Teraz, aby dostać zasiłek, trzeba spełnić określone warunki finansowe - dochód na jednego członka rodziny nie może przekraczać 504 zł, a w rodzinach z osobą niepełnosprawną - 583 zł. Minister Fedak zapowiedziała, że będzie dążyć do podwyższenia tego progu albo nawet całkowitego jego zniesienia.
Minister zwraca uwagę na biedę, z jaką borykają się polskie rodziny, a we wsparciu finansowym widzi sposób na podniesienie przyrostu naturalnego. Zdaniem minister Fedak to właśnie ubóstwo i niepewna sytuacja materialna przyczyniają się do odkładania przez Polaków decyzji o powiększeniu rodziny. "Chcemy stworzyć taki system, który objąłby jak najwięcej, a właściwie wszystkie rodziny wychowujące dzieci" - mówi.
Obecnie zasiłek na dziecko do 5. roku życia wynosi 68 zł, rodziny z dzieckiem między 5. a 18. rokiem życia dostają 91 zł, a z dziećmi od 18 do 24 lat - 98 zł.
Słyszałam o tym z tydzień temu. Myślę, że mogliby podwyższyć ten próg, ale nie do przesady. Np myślę, że jeśli ktoś ma wysokie zarobki, to nie powinien dostawać tej kasy.
Stary 2009-12-13, 20:17   #1554
Asiuulka89
Zakorzenienie

heja mamusie a ja mam wiadomosci o naszej SWEET

Wiec ogolnie wreszcie pozytywna jutro ja biore na wywolanie o 7 rano. wiec jtro juz powinna urodzic troszke podleczyli nerki ale przez to ze faszerowalia ja tyloma lekami malemu tetno strasznie skacze.. ale juz prawdopodbnie jutro sie to zmieni. wiec dziewczyny 3mamy mocno kciuki za jutrzejszy dzien

Buziaki i pozdrowienia
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:17   #1555
filka2
Zadomowienie

troche was nadrabiam,jakie ladne duze brzucholki sie pokazały

ja też dzis mialam cieżką noc,spaliśmy u mojej mamy i taka zła bylam na to łóżko ze juz mialam tż budzic o 2w nocy i jechac do domu,tak ciasno mi bylo i brzuch mi przeszkadzał i w ogole bylam bardzo rozdrazniona.wlasciwie ostatnio mam jakaś slaba cierpliwosc.

wczoraj jezdzilismy za wozkami i jednak zamawiamy tako jumper gt.
a i w tym tyg chyba pora sie pakować

lece doczytac co u sweet biedaczki
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:18   #1556
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:

Mieszkam w Poznaniu.
Termin porodu jest ustalony na 04.02.2009 r.
Już zaplanowaliśmy, że jeśli urodzi sie chłopiec to będzie miał na imię Przemek, a jeśli będzie dziewczynka to - Justynka
zapytałam o tc a już widzę odpowiedź

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
no właśnie Kamyk!! też myślałam że masz brzuch gigant po tym co wypisywałaś a tu brzuchol rozmiarów jak najbardziej normalnych

Stary 2009-12-13, 20:20   #1557
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Idę... Bo nie chcę za dużo przed kompem siedzieć... Potem jeszcze zaglądnę... Zresztą zmęczyła mnie wizyta u rodziców...
A i spadło mi nieco ciśnienie... Już drugi raz pod rząd miałam 135/90, co mnie cieszy bo zawsze to jakiś margines bezpieczeństwa jest...

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Wiec ogolnie wreszcie pozytywna jutro ja biore na wywolanie o 7 rano. wiec jtro juz powinna urodzic troszke podleczyli nerki ale przez to ze faszerowalia ja tyloma lekami malemu tetno strasznie skacze.. ale juz prawdopodbnie jutro sie to zmieni. wiec dziewczyny 3mamy mocno kciuki za jutrzejszy dzien

Buziaki i pozdrowienia
Ufff... Przynajmniej skończą się jej męki... Bo to było okropne, żeby ją tak trzymać...
Stary 2009-12-13, 20:21   #1558
zebra666
Zakorzenienie

Dziękuję Wam dziewczyny za komplementy

Patka to prawda wklejałyśmu karzdą wypukłość, której na codzień nikt nie widział nawet a teraz nie ma porównania!!! Czuję jak mi brzchol ciąrzy i wogóle juz nie jest tak prosto Teraz chciałabym już styczeni się rozdwoić i patrzeć jak będzie mnie ubywać...

Kamyk śliczne zdjęcie ale widzę, że właśnie brzusio jak nagle Ci urósł taki duży tak teraz już myślałam, że będzie gigancioch a on jest taki widzę jak większość już tutaj Duży ale nie przesadny jakiś

a i witam Kwiat Kalafiora

Sweet cudowna nowina

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-13 o 20:23
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:22   #1559
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Moja mama wymyśliła, że po dwóch tygodniach powiemy, że Paulinka źle się czuje w kołysce, że po mamusi ma chorobę morską
dla mamy wielkie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

o prosze!! jak fajnie!! trzymam kciukole za szybki i bezbolesny poród

Stary 2009-12-13, 20:25   #1560
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Oj, ale jak mąż coś by Ci popsuł, to Ty masz prawo się wkurzyć, przecież jesteś w ciąży i masz prawo do humorków
A tak poważnie, to pewnie masz rację

Jak się coś wyjaśni z tą naszą kasą, to Wam napiszę. Sama się zasanawiam, jak się to zakończy...

Mam pytanie do Was
Czy za roczny wózek Chicco (gondola, spacerówka, fotelik samochodowy, moskitiera i różne pierdoły do tego) 900 - 1000 zł to dużo? Wiem, że w sklepie kosztują one sporo, ale nie wiem czy taka suma za roczny wózek jest OK. Mamy możliwość odkupić od rodzinki. Nic nie jest zniszczone, bo oglądałam. Są jakieś małe oznaki użytkowania, ale nie na tyle by był zniszczony ten zestaw.
wiesz co nie wiem jaki model.. bo to zalezy jesli enjoy to nie warto jesli tour 4 to jak najbardzije nowe kosztuja kolo 2400 zl tak samo jest z s3. Spojrz na stelaz tylko czy nic sie nie ryra czy cos takiego. Ja pracowalam z wozkami chicco sama mam jeden ale wiem ze czasami poprostu trzeba go dokladniej ogladnac po za tym lienci zazwyczaj byli zadowoleni z chicco no i zauwazylam ze cala moja klatka sklada sie z samych wozkow chicco daj znac co to za model

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Mimo, że sama jestem jeszcze nowa na forum to witam serdecznie kolejną nową Mamusię i jej Kruszynkę Na kiedy masz termin pojawienia się dzidziusia na świecie??

Dziś miałam stresa niesamowitego, bo moja Majeczka bardzo mało dawała o sobie znać. Zjadłam a tu nic, odczekałam i cisza. Wzięłam słuchawki i podsłuchiwałam co tam w moim brzuszku się dzieje i też cichutko. Ale potem za pare minut Szkrab się obudził i skopał porządnie Mamę, porozciągała się na wszystkie strony aby pokazać, że nie potrzebnie się stresowałam. Teraz już wyspana trochę szaleje w brzuchu. Ja to taka panikara jestem bo boję się czy wszystko jest ok. Ale lepiej tak niż zaniedbać. A jak u Was jest z ruchami dziecka macie takie czasami spokojniejsze dni ??

addicted i zeberko brzuchy rewelacyjne. Jak widzę po Waszych to mój jeszcze sporo podrośnie - ale ma jeszcze trochę czasu

kocurazab niestety nie pomogę w określeniu czy to dużo za roczny wózek bo zupełnie w chicco się nie orienyuję
Wiesz co tez sie czasami artwie bo mala sie malo odzywa... ale zazwyczaj pare dni jest bardzo aktywna apotem jakby odpoczywala wiec to chyba normalne... z tego co wiem trzeba poczuc 10 ruchow od 7.00 do 21.00 bodajze ale nie jestem pewna.. mnie mala wczoraj tak skopala ze az mnie brzuch bolal i sie zle czulam.. wiec dzisiaj odpoczywa to sie nie martwie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości