|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to aż zła byłam jak usłyszałam o sweet, przecież jak jest akcja porodowa to też wcześniaczki się rodzą, a na tym etapie to już i płucka rozwinięte i wszystko. Jak oni mogą tak na chama trzymać
biedactwo, przecież nawet jej lekarka mówiła, że pewnie urodzi wcześniej...
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
sprawa z Sweet nie do pozazdroszczenia:/ jeszcze jak chcą ją tak trzymać do połowy stycznia to przecież to jeszcze miesiąc-a po drodze święta i Nowy Rok :/ z odwiedzinami kiepsko-masakra:/można ześwirować...wydaje mi się,że jednak zmienią zdanie...
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn anglistek
albo moze inne tez beda mogly pomoc. Czy ktoras ma moze swiateczne piosenki po angielsku?? najbardziej chodzi mi o Jingle Bells, Santa claus is coming to town. Potrzebuje dla dzieciaczkow na kursie bo w pon i wt mam ostatnie zajecia przed swietami. Mialam kiedys cala plytke ale nie moge jej znalesc, moze w pracy zostawilam. Bylabym wdzieczna za pomoc, gdyby ktoras mi je jakos podeslala.
|
|
|
|
#1475 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i cena też super.. daj potem znać jak się sprawuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętam kiedyś taką sytuację: płaciłam kartą za zakupy, w sklepie transakcję odrzucono a mi kasa zeszła z konta (od razu dostaje smsa o takowej transakcji) ale do sklepu nie dotarła.. musiałam zapłacić raz jeszcze i dochodzić w banku. oczywiście się zgodzili ze mną, że błąd systemu ale kwotę miałam zablokowaną przez 2 tygodnie!! byłam wściekła!! bo co jeśli byłyby to np moje ostatnie pieniądze? różne rzeczy się zdarzają i różni są ludzie.. strasznie denerwują mnie takie sytuacje w których człowiek jest daleko za jakimiś bzdurnymi procedurami!! Cytat:
Pamiętam jak mojej siostrze teściowa powiedziała, że pewnie będzie mieć dziewczynkę bo tak jej urodę w ciąży zabrało dziś był właśnie dlatego okropny dzień. tż powrócił ok południa (nie wiem skąd, bo wyszedł jak jeszcze spałam) i jedyne co do mnie powiedział, to jak mam zamiar załatwić tą sprawę? bardzo, bardzo było mi przykro. stwierdziłam, że pojadę do blacharza i zapytam co, jak i za ile. Wyszukałam kilka warsztatów w okolicy i zaczęłam rundkę. wszystkie były zamknięte!! no tak, sobota! a jak wróciłam, to małż zapytał co załatwiłam. odpowiedziałam, że nic, ale że się starałam i załatwię w pon. a on skomentował tylko: "jak zwykle nic.." zero krzyku czy innych słów.. ależ było mi smutno! wyszłam do sypialni, położyłam się na łóżku i beczałam, a on grał na komputerze! ok 15 przyszedł zapytać czy długo się będe tak jeszcze obrażać (sic! że niby ja??). potem wyszłam na zajęcia ze specjalizacji a po drodze na pocieszenie wszamałam całą czekoladę. teraz tż jest ma dyżur ale już dzwonił zapytać jak się czuję - chyba mu przeszło, ale po tym jak się zachowywał nie miałam ochoty rozmawiać.. zobaczymy co będzie później.. nienawidzę takich sytuacji, szczególnie, że w ciąży reaguję tak emocjonalnie, wyolbrzymiam i rozklejam się z byle powodu... ech!!
|
|
#1476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co dobrze pamiętam to Sweet miała ostatnią @ wtedy kiedy ja czyli 1.04 to jakim cudem jej wyliczyli termin na połowę stycznia przecież to już 37 tc to skoro jest taka akcja porodowa to by chyba spokojnie mogła urodzić. Poza tym pisała chyba, że synek już sporo ponad 3kg waży to jak ją jeszcze miesiąc potrzymają to w końcu zamiast urodzić teraz naturalnie to będzie jeszcze miała cc.. Oby nie.. Ale jakieś to dziwne wszystko dla mnie, że nie pozwalają jej urodzić..
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Rozeznanie
|
Nasze śliczności na usg w 21 tygodniu pokazało kim jest w całej okazałości. Byliśmy wtedy na usg 4D, lekarz powiedział, że najprawdopodobniej dziewczynka, ale po paru minutach Majeczka tak się pokazała, że stwierdził, że już na 100% jest pewien, że w moim brzuszku mieszka malutka dziewuszka
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
pogodziliście się?
|
||
|
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Rozeznanie
|
do 23.00 ma dyżur, więc ciężko stwierdzić. Jeśli nie będzie pacjentów to pewnie zobaczymy się za jakieś pół h - zobaczymy co z tego wyniknie
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Zebcia co dzisiaj taka milcząca??jak nigdy??!!
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pola milczałam, bo mój Tż wiercił dziury w suficie i tu yło biało!!! dom do sprzątania, wszytsko z pokju do czyszczenia i prania... masakra a sie cieszyłam, że na święta posprzątane mam:\ nie ma jak remont przy świętach... Potem pojechalismy na kebaba i zakupki i troche mi lepiej
|
||
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam spać.dobrej nocki Wam życzę
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wyniki przeciwcial.... i nic wiecej sie nie dowiedzialam niz juz wiedzialam. Czyli, ze nie wymagam podawania immunoglobuliny, ze po porodzie wskazana kontrola przeciwcial u mnie i u dziecka, ze mam przeciwciala any-C i prawdopodobnie any-G. Napisali jeszcze jaki fenotyp powinna miec krew jesli bym miala zostac poddana transfuzji (czyli, ze ma to byc krew bez zadnych antygenow). Tyle.
Mysle, ze lekarzom wystarczy.
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mamuski, tak jak cala ciaze sie cieszylam, ze przechodze bezproblemowo, tak jak sie zaczelo, tak ciagle cos
![]() ![]() ![]() Celka wiec to chyba dobre wiadomosci dla Ciebie ??
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszczędzaj się, leż dużo- może to ją zatrzyma...
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My wzięliśmy kasę z mojego konta, ale gdybyśmy nie mieli takiej możliwości... A jeszcze jak mój mąż był wyjaśniać tą sprawę, to wyobraź sobie, że przyszła babeczka - musiała dojechać ileś tam km z sytuacją, jaką Ty opisałaś, tzn że zapłaciła kartą za zakupy w sklepie, wyszło że transakcja niemożliwa, a kasa z konta zeszła Ja nie wiem co oni mają z tym systemem? No bo z tym bankomatem, to nie my pierwsi przyszliśmy, bo ostatnio mieli kilka takich zgłoszeń.Co do Twojego męża, to chyba trochę przesadza... Przecież to nie koniec świata z tym autem
|
|
|
|
|
#1490 | ||
|
Rozeznanie
|
zjadłam wielką kanapkę i obejrzałam po raz setny "francuski pocałunek", bo akurat na tvn leciał
strasznie lubię tę bajkę i humorek już lepszy.i dzięki za troskę polu Cytat:
- miłego sprzątania Zeberko.Cytat:
to także trzymam kciuki!! bardzo mocno! trzymaj się cieplutko i odpoczywaj dużo
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
kocurazab masz rację, przesadza.. ale jak już dzwonił to znaczy że zrozumiał bezsensowność swojego zachowania i pewnie teraz nie wie jak by tu powrócić do normalnych stosunków
niech się pomęczy trochę i poczuje jak było mi przykro!!ale tak się zastanawiam jak ja bym zareagowała gdyby np przez przypadek podarł mi najfajniejszego ciuszka, albo zepsuł coś co uwielbiam.. nie chcę oceniać, bo pewnie sama zachowałabym się jak najwredniejszy babsztyl świata ![]() aha i daj znać koniecznie jak już się coś wyjaśni z tym bankiem!
|
#1494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu zasnąć nie mogę
![]() Cytat:
![]() Ja też się dziś zirytowałam bo przyszła do nas babcia (mieszka obok), a ja sobie leże i ona do mnie że "no teraz to kobietom dobrze...leżą sobie i nic nie robią...nie to co kiedyś było...tak się kobiety nie cackały ze sobą.." ![]() powiedziałam jej tylko że mam takie zalecenie od lekarza, bez wdawania się w szczegóły bo wiem że za jej czasów to nikt takich rzeczy nie sprawdzał i nie badał.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale mam nadzieję że to znaczy że będzie dobrze
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie melduje, bo oczywiscie spac nie moge
Uff co za dzien do d...y mialam, tak jak pisalam wczesniej ze mam dola tak bylo przez cale popoludnie i wieczor, oczywiscie sie wyryczalam w poduche, a jak tylko moj tz wrocil z pracy, to odrazu zauwazyl ze ja jakas zamulona i zaczal mnie pocieszac, kochany jest , ale naprawde chyba musialam sie wyr4yczec teraz juz troche lepiej, jeszcze jak bym mogla usnac to byloby super a tu . No ladne jaja z tym bankomatem, czlowiek ma kase ale jej nie ma A jezeli chodzi o tzow to ja juz nie wiem czy oni tak specjalnie Was kobietki dobijaja teraz ich na przytrzymanie i niech zaluja co narozrabiali
|
|
|
|
#1496 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powinien być po weekendzie... Ważne dla mnie było to, że jest bezdotykowy, bo można też mierzyć temperaturę... psu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja witam się z rana. Kurczę noc beznadziejna! Jakaś taka ciężka, chyba zacznę siedzieć z wami do północy to lepiej mi się będzie spało!
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moja noc była też trudna... znaczy zanim zasnęłam, bo jak już zasnęłam to jak kłoda... Tylko pies mnie obudził rano niestety:\ i już odechciało mi się spać. Pkaszluję troszkę od rana ale nie wiem czy nie przez ten pył co wczoraj był, bo przeziębiona się nie czuję... Na wszelki wypadek mam Stodal a to nam akurat można Na coś się ta wiecznie chorująca siostra przydał- dużo syropków mam w szafce![]() Sprzątać tak juz nie będę, bo mnie bolą nogi, plecy i ręce:\ |
|
|
|
#1499 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja właśnie też tak zrobiłam co on sobie myśli??
|
|
#1500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śmieszne to było, ale widać, że Pudzian był skoncentrowany Dobrze Najmanowi, że ma spraną dupę ![]() Cytat:
A u mnie noc całkiem ok Ale jakoś dzisiaj czuję taki nacisk na spojenie łonowe, nie od przodu tak jak wcześniej, tylko od dołu... Nie wiem, czy to Mała już tak nisko schodzi czy jak, bo zdaje mi się, że brzuszek właśnie też już mi tak opadł trochę... Dzis niedziela, więc będziemy zdjecie robić to jutro porównamy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

albo moze inne tez beda mogly pomoc. Czy ktoras ma moze swiateczne piosenki po angielsku?? najbardziej chodzi mi o Jingle Bells, Santa claus is coming to town. Potrzebuje dla dzieciaczkow na kursie bo w pon i wt mam ostatnie zajecia przed swietami. Mialam kiedys cala plytke ale nie moge jej znalesc, moze w pracy zostawilam. Bylabym wdzieczna za pomoc, gdyby ktoras mi je jakos podeslala.

ma ciagle skurcze 80-100% na ktg ale nie czuje ich bo faszeruja ja lekami ciagle, nadal ma problem z nerkami. no i was sciska i pozdrawia
i to chyba wsio od niej. 

.