|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Do Krakowa mam niedaleko
|
|
#1592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuulka thx za info
![]() Sweet kciukole ![]() Asiuulka z tymi 10 ruchami to jest tak, ze w ciagu dnia musi byc 10 takich serii z kopniakami, w odstepach conajmniej 20 minutowych.Mam nadzieje, ze zrozumiale to opisalam ![]() OliviaoO brzusio Zaslona co by nie bylo, najwazniejsze, ze zdrowe
|
|
|
|
#1594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To teraz już wiem, że wszystko ok i nie muszę tak się martwić, dziekuję za odpowiedz. Teraz szaleje maluszek w brzuchu niesamowicie i nie daje mamie spać. Poprostu kumulowała siły na wieczór
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, na każdym USG wypinał się jajkami do nas
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
oliviaoO śliczny brzucholek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie, takie prezenty to jak z moja kołyską... ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- W szpitalu dostałam kartę ruchów ciąży i tam się zaznaczało ruchy 3 razy dziennie... A opis był taki, że jak badasz ruchy i przez godzinę pojawi się mniej niż 4, to badasz kolejną godzinę... Jeśli w kolejnej godzinie nie pojawią się znowu 4 ruchy, to trzeba to sprawdzić... A 10 ruchów na godzinę to taka norma jest... No ale wiadomo, że trzeba się wsłuchiwać w ruchy w godzinach aktywności, bo zakładając, że dzidzia na tym etapie ciąży śpi ponad 20 godzin, to wiecie... Maja malutka po tych tabletach co biorę trochę mniej się rusza, ale generalnie ma dni mega aktywności i dni prawie całkowitego spokoju, więc myślę, że nie ma co się martwić jak czasem mniej się rusza...
|
|
#1597 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Brzuszki
![]() Zaczynamy ostatni tydzień ciąży!!! Od dziś zmniejszamy stopniowo aż do zera dawkę Fenoterolu i czekamy.... Jeszcze jedna wizyta + KTG i potem..... WIELKI DZIEŃ!!!!!!!!!! Odliczanie rozpoczęte
Mój Bartuś 21 grudzień 2009 Edytowane przez lila12 Czas edycji: 2009-12-14 o 05:59 |
|
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ja już jestem sama męzuś pojechał, nie urodziłam ![]() Nie mam teraz siły was dokładnie nadrabiać, doczytałam tylko tyle, że Sweet dzisiaj rodzi Lila twoje odliczanie czas zacząć Jak twoje samopoczucie? |
|
|
|
#1599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko udało się pomyślnie
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki, ja sobie Was podczytuje, ale nie mam siły za bardzo pisać i jest u mnie koleżanka od soboty- w odwiedzinach.
Śliczne brzuszki Zeberko, Addicted, Olivia i Kamyczku Już teraz jest ze mną tak, że jestem taka skoncentrowana na czekaniu- przed pierwszym porodem też tak było. Zwłaszcza, że nie mam nic innego do roboty ![]() Dziś kończę 37 tydzień Lila gratuluję To już odliczanie się zaczęło. Ja się tak zastanawiam, że lekarka kazała mi odstawić ten fenoterol zupełnie tylko zostawić nospę i magnez Doczytałam o tych cesarkach planowanych i piszą, że najczęściej to powinno być jakieś 10 dni przed terminem, żeby akcja się nie zaczęła i mnie to wypada w święta No a gdyby wcześniej się sama akcja zaczęła to jest mniej bezpiecznie Muszę pogadać z lekarką. Ty coś o tym wiesz?
|
|
|
|
#1601 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, co będzie o tej porze za tydzień. Umówiona jestem na 7.00. Oj, stres się czai.... ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Mój lekarz twierdzi, że można w dwojaki sposób do tegpo podejść: - odstawić Fenoterol ok. 10 dni przed planowanym rozwiązaniem - ale jest obawa, że się zacznie poród - a po co, skoro lepiej doczekać bezpiecznie terminu - odstawiać Fenoterol stopniowo zmniejszając dawkę, aby skończyć kilka dni przed terminem, czyli w moim przypadku zakończenie kuracji wypada w piątek No i uwarunkowania indywiadualne: albo zacznę rodzić od razu po odstawieniu tabletek albo nie - to kwestia indywidualna. Oczywiscie Nospa i magnez biorę cały czas. Wiesz, zawsze może nastąpić akcja wcześniej - ja przy dawkach Fenoterolu co 4 godziny tabletka miałam akcję skurczową sięgajacą 100% i wylądowałam w szpitalu w 36 tygodniu, ale uspokoili te skurcze i jakoś się trzymam ![]() Uściski
|
|
#1602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry z rana
Sweet mi napisalaze przebili jej pecherz wiec do wieczora urodzi. wiec teraz czekamy na wiadomosc o urodzinach Filipka ![]() Nastepna wiadomosc bedzie pewnie taka z wymiarami Filipka nareszcie ![]() Lila no to eraz Twoja kolej A co do Sweet nerek to tak nagle cos sie z nimi zaczelo dziac dostala od nich goraczke i wogole tragicznie sie cxula... no ale juz dzisiaj ssie wszytsko skonczy i beda spoojnie mogli wyleczyc jej nerki do konca normalnymi lekami.
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i czekamy na następne wieści
|
|
#1605 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jaki macie żwirek, bo my mieliśmy kolorowy (m.in. pomarańczowy) i też nam woda zmętniała. Dopiero gdzieś na forum tż doczytał się, że dobrze byłoby najpierw taki żwirek wygotować - a sprzedawca w sklepie nawet się nie zająknął na ten temat . Teraz jest już dobrze, że może u was będzie klarowna wodaCytat:
![]() Cytat:
To pochwal się i ocenimy czy taki gigancior ![]() Cytat:
żebyś bez problemu dotrwała do tego 21.12bardotka - witaj po weekendzie i dobrze, że jeszcze ciągle jesteś w dwupaku ![]() Cytat:
za 37 tydzień, teraz to już z górki************************* ******* A ja dziś pierwszy dzień tak naprawdę sama w domu - tż w pracy, teściowa odprowadziła rano synka do zerówki (wcześniej siedział ze mną w domu, bo był chory) i jak się tylko zamknęły za nimi drzwi to znowu poszłam spać na ponad pół godzinki, bo się w nocy nie wyspałam ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Więc wygląda na to, że te wcześniejsze wyciszenie porodu to przez nerki było. Sweet ![]() |
||||||
|
|
|
#1606 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() addicted śliczny brzunio i przylepka jaka słodka ![]() zebera kwitnąco ![]() kwiat kalafiora witamy nową mamusię KarmazynowyKamyk no właśnie gdzie ten gigancior ładna mamusia![]() Cytat:
![]() Cytat:
oliviaoO z każdej strony piękny duży brzuszek ![]() Cytat:
i czekamy![]() Cytat:
![]() Oby szybciutko poszło.... ![]() ------------- Okropne są noce, w cale usnąć nie mogę. Gorąco, zimno, na lewym na prawym... tak źle i tak nie dobrze U nas spadł śnieżek i jest -2C ciekawe jaka pogoda będzie w święta chyba dzisiaj biorę się za ciąg dalszy akcji pt.: świąteczne porządki (dobrze, że okna wcześniej pomyłam)
|
||||
|
|
|
#1607 |
|
Zadomowienie
|
addicted, no właśnie mieliśmy czarny żwir i tak mi się wydaje że to on był sprawcą, bo wczoraj wlaliśmy wodę a dzisiaj już jest kryształ, ale jeszcze nie ma takich dużych kamieni włożonych, mam nadzieję, że taka już zostanie woda.
No to zaczyna się to nasze rozpakowywanie Trzymam kciuki za Sweet, a za tydzień Lila i już będą 3 pierwsze miejsca obsadzone ![]() Ja dzisiaj mam w planach skończyć sprzątanko, tzn. posprzątać na dole i umyć podłogi i jechać do pracy zawieść zwolnienie.
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za Sweet
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny! jak si macie? weszłam zajżeć co tu uwas a tu burza mózgów. rozpisałyście się strasznie
![]() Są jakieś juz rozpakowane ?
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też drobniutka warstwa śnieżku, a jeszcze wczoraj nic nie było Okna... to kolejna rzecz na mojej liście do zrobienia Duże kamienie już nie powinny zrobić szkody (co prawda my nie mamy). Powinniśmy tylko dokupić z jeszcze jednego glonojada, żeby pomógł temu drugiemu |
|
|
|
|
#1611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehehe, nawet jak potem było potwierdzone to i tak uważała tak dalej że chłopak, ale już się jakoś przekonała ![]() No to opowiadam! Pojechaliśmy na obiad do teściów. Wszystko jest ok, świetnie, aż potem coś wychodzi, że mama nam pokazuje, że ma jakąś poszewkę na pościel. Ja mówię, że my pościeli nie będziemy mieli dla dziecka więc będzie nieużywana. Ale gadka - szmatka i ja mówię do niej (wiedząc, że ma pochowane pełno ubranek dla Małej) że w razie co niech pamięta, że ma nie prać (juz jej to kiedyś mówiłam), ja będę wszystko prała w jednym proszku i prasowała, a ona w wielkiej aferze przybiega z proszkiem że ona specjalnie kupiła, że ona będzie prała i prasowała - wiecie co, ogólnie nie jestem nerwowa, ale jako chyba że to teściowa a nie moja mama to nie tak łatwo mi się przemóc co do niektórych dzieci, to mówię, że przecież mówiłam, że wszystko my będziemy prać, że przecież to różne detergenty, nie można tak dziecka narażać... A ona coraz bardziej zaaferowana, że to przecież specjalny proszek dla dziecka, itp... Może i bym się zgodziła. Może. Ale jak pomyślałam, że jak zgodzę się na to, to zaraz będzie wymyślać cuda... No i się nie zgiełam i teściu mówi do niej, że niech nam da to co ona ma, a ona z fochem że da nam. Ja mówię, że jak ma być z fochem to nic nie chcemy - obejdziemy się. A ona że nie, ale myślała, że nam popierze i nam da jak będzie potrzeba na każdym etapie życia Małej... No mówię Wam... cyrki... Ale jak powyciągała wszystko, to normalnie kopara mi i mojemu mężowi opadła... Tyle tych ciuszków nakupywała, że normalnie z jednej strony super fajowo, ale z drugiej strony mnie trafiło, bo mówiłam jej że małych ubranek żeby nie kupowała bo mamy juz dużo - to oczywiście ma pełno. Do tego co najlepsze ona kupiła nam KOMBINEZON ZIMOWY bo chciała nam dać na wyjście ze szpitala!!!!!!!!! Normalnie myślałam, że padnę, mówię jej, że taki zakup kombinezonu, gdzie dziecko jest zimowe to my mamy już dawno kupiony! Ale ten jej kombinezon jest jakiś duży, więc albo będzie na końcówkę zimy, albo w ogóle go nie użyjemy... No to ok, mamy wszystkie ubranka od niej. Potem myślałam, że mnie strzeli, jak ona mówi, że w wakacje jak ona będzie miała urlop i teściu wróci z morza to CODZIENNIE NA CAŁE DNIE!!!! będziemy zostawiać Małą u nich....... No niedoczekanie!!!!!!! Kurcze od razu powiedziałam, że jak ona to sobie wyobraża, skoro ja jeszcze wtedy nie będę w pracy tylko jeszcze mam urlop do wykorzystania? No to mina jej zrzędła... Ale mówiłam Wam, że ona pali i mnie to denerwuje. Wiem, że pewnie przy dziecku nie będzie palić, ale cholera mnie strzela jak chce już organizować wszystko... Wiem, że to pierwszy wnuk i się cieszy, ale kurcze... Jak przyjdzie co do czego to zasady trzeba będzie wprowadzić i w życiu nie zostawię dziecka u nich samego dopóki nie będę widziała jak się opiekują Małą. Uf, wiem, że to nie jest to samo, co wy przeżywacie z teściowymi ale u mnie mimo to, że teściowa i teść są super, to czasami coś tam wychodzi. Czyli ogólnie mamy: - stos ubranek Potem pojechaliśmy do mojej siostry i mamy: - matę - karuzelkę - zabawki: grzechotki i takie dla maluszka A do tego jeszcze przed pojechaniem do teściów pojechaliśmy do sklepu meblowego i kupiliśmy kanapę nową kolor szaro czerwony Jak juz będzie u nas to pokażę Wam ![]() Jak ktoś dotrwał do końca mojej wypowiedzi to gratuluję Na zakończenie porównanie brzuszkowe Ostatnio pisałam, że chyba opada a tu widzę że raczej nie
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
Na razie Agape jest rozpakowana (jest na początku listy) a dziś pewnie się rozpakuje Sweet Delights - wszystkie trzymamy za nią kciuki
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski
zostawic Was na chwile a Wy sie rozpakowywac zaczynacie. ![]() Sweet kciukasy zacisniete, mam nadzieje ze wszystko pojdzie szybko i niedlugo bedziemy mogly poogladac Twoja kruszynke Addicted, Olivia, Zeberka, Kamyk superasne brzchalki Zaslona, ja tez mam wozek na 3 kolkach i jak na razie bardzo dobrze sie prowadzi (po pokoju oczywiscie ) i zwrotny jest, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie problemow w uzytkowaniu. Witam nowe mamuski Widze, ze w weekend Tz daly niektorym niezle popalic, moj nie byl wyjatkiem. tez mnie wkurzyl wczoraj rano, tak ze poszlam sobie poplakac do sypialni. na szczescie 30min poziej przyszedl do mnie i przeprosil, wycalowal i widac bylo, ze sie przejal. ale caly dzien jakis zamulony mialam przez to, chyba beczenie mi nie sluzy. Milego dnia kobietki, i czekamy na newsy od Sweet
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
tacy są właśnie faceci - nie pomyślą, palną coś, a potem przychodzą przepraszać... jakby nie można było tego uniknąć. Normalnie jak dzieci
![]() Mój tż wczoraj się ze mną nie kłócił (a ostatnio w niedzielę to jakaś tradycja że musimy się sprzeczać) ale za to ze swoim ojcem jak pojechaliśmy na obiad do teściów. Na szczęście on jest taki że szybko mu przechodzi i z ojcem jest spoko. |
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Patka doskonale wiem co czujesz.. bo ja pewnie bede miec podobnie
bedzie dobrz.. jak sie mala urodzi to tez sie z biegiem czasu zmieni zobaczysz... nie martw sie na zpas bedzie dobrze |
|
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, że taka pomoc też się przyda - wiadomo, teraz nam się wydaje że będziemy z maluszkami dzień i noc siedzieć, ale potem będzie tak, że z miłą chęcią babci podrzucimy żeby sobie po sklepach pochodzić czy do fryzjera iść
Wiadomo, że nie na całe dnie - jakby niektóre babcie chciały.Ja mam mamę i tatę w jednym budynku i na emeryturze więc nie będzie problemu żeby jej małego zostawić. Moja siostra tak kocha dzieci, że już mi powiedziała, że jak tylko będę chciała gdzieś sobie wyjść to mogę jej małego podrzucić Teściowa jak ją znam to też z przyjemnością się nim zajmie
|
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Patka no to teściowa lekko przegieła z tymi rzeczami, ale myślę że chciała dobrze. A co do pomocy, to choć na razie wydaje ci sie to mało realne, to jednak może się przydać - jak będzie to wyjdzie w praniu
Najwyraźniej maluszki nie mogły się już doczekać spotkania ze swoimi mamuśkami. Sweet w piątek miała skurcze i 4 cm rozwarcia i po wizycie u gina pojechała do szpitala, ale tam wyciszyli skurcze (być może ze względu na jej problemy z nerkami, ale myślę że weekend też miał tu znaczenie), no a dziś przebili jej pęcherz płodowy, więc do wieczora powinniśmy się spodziewać dobrych wiadomości No dobra, czas się wziąć za porządki |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie z czasem będzie coraz lepiej, ale narazie wkurza mnie, że już chce coś organizować i działać bez naszej wiedzy.
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

Doczytałam o tych cesarkach planowanych i piszą, że najczęściej to powinno być jakieś 10 dni przed terminem, żeby akcja się nie zaczęła i mnie to wypada w święta
Wczesniej przewalamy sie z boku na bok. Tak przewalamy a nie przekręcamy! Potrzebujemy pomocy przy obcinaniu paznokci