|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
dzięki dziewczyny za powitanie
![]() ![]() ![]() Musze Wam powiedzieć, że wiele razy dodałyście mi otuchy. Czytałam Was ukradkiem i uspokoiłam sie, że moje cogodzinne wędrówki do kibelka w nocy to najnormalniejsza rzecz na świecie. Tak też było z wieloma innymi rzeczami. |
|
|
|
#1562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekam na wiesci. Meeeeega uściski
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze, że sweet w końcu urodzi
ja dzisiaj sobie myślałam i miałam takie dziwne skojarzenia, że np. pierwszą brzuszkową fotkę zrobiłam sobie w 16tc czyli było 24tc do końca a dzisiaj do końca mam 24 dni stwierdzam, że w ciąży jakoś szybko czas leci a to my z każdej strony 4 dni temu czyli 36tc
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
ale jaja:/ dobrze któraś pisała,że przetrzymają ją do poniedziałku,bo jest mniej lekarzy w weekend itd. - co za chamstwo,nafaszerowali lekami najpierw na powstrzymanie,jutro na wywołanie-paranoja:/ idę wkurzona do łóżka...
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do płci dziecka, to ja również nie wiem kto siedzi w moim brzuszku Na kiedy masz termin?
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia jest na co popatrzeć
i to z karzdej strony Śliczny brzusio
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowy kosztował 2800. Więc chyba za tą cenę co pisałam to nie tak dużo...?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
zebra dziękuję
niestety nie tylko brzuch mam duży gdzieś musiało się te 22 kg schować poza bebzolkiem
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
Termin mam 04.02. We wrześniu lekarz mówił, że to jest chłopczyk, a w październiku i listopadzie powiedział, że na pewno widzi dziewczynkę.
Zawsze marzyłam o tym, że urodzę kiedyś małego chłopczyka. Moja mama, która urodziła jeszcze moich dwóch starszych braci, uważa że (tak "na oko"i do tego biorąc pod uwagę mój apetyt) wiele wskazuje na to, ze będzie chłopczyk, chociaż wiem że marzy o wnuczce. |
|
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1572 | |||
|
Zakorzenienie
|
kwiat kalafiora witamy
![]() KarmazynowyKamyk miałam napisać to samo co dziewczyny, po Twoich postach wyobrażałam sobie że będziesz miała mega wielki brzuchol zasłaniający ciebie... a tu widzę normalny, duży, zgrabny ciążowy brzuszek w 9 m-cuA co do kołyski to współczuję bo teraz tak głupio się jej będzie pozbyć ale pomysł mamy genialny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby szybko urodziła! ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Co do ruchów dziecka, to jakby wzięli moje na obserwację, to wyszłoby że mój Glutek ma ADHD teraz też się rozpycha ile sił w kopytkach
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-12-13 o 21:25 |
||
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab na pocztaku chcialam zawsze miec tour 4
bedziesz zadowolona tym bardziej ze on wsio juz ma i to nosidelko z baza to auta...
|
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Nadrobilam Was Ale macie tempo i widze, ze w nocy tez zaczyna sie buszowanie na wizazu ![]() Dzieki za gratulacje w zwizaku z wynikiem testu Sweet wielkie kciuki za jutrzejszy dzien Czekamy z niecierpliwoscia na wiesci!Kurcze, mnie tez to wkurzylo, najpierw powstrzymuja akcje i p.... cos o polowie stycznia, a jutro beda wywolywac!!!! Witam goraco nowe mamusie ![]() I jakie sliczniusie brzusie poogladalam ![]() Kamyczku wlasnie, powtarzam za innymi dziewczynami, calkiem inaczej wyobrazalam sobie Twoj brzuszek po Twoich opowiesciach, jakis mega ogromny, a tu prosze jaki zgrabniutki Mielismy meczacy weekend, trzebabylo wymontowac lodowke, rozebrac szafke, umyc to wszystko, jeszcze sie sciana porysowala i trzeba bylo kawalek pomalowac. Dldatego lodowke wstawialismy dopiero wczoraj, ale balagan byl wszedzie. Maz jeszcze robil wczoraj dodatkowe poleczki do komody i jeszcze zostalo zrobic ograniczniki do przewijaka i przedluzenie blatu, a z boku beda takie drzwiczki, tak ze pieluchy czy jakies zapasy bede mogla ladowac za komode i nie bedzie tego widac Jak zwykle w sobote bylismy tez na zakupach. Dzis maz musial porzadkowac piwnice, zeby zmiescic ta wielka szafke i lodowke, a ja w miedzyczasie robilam obiadek i upieklam placucha ![]() I znowu jutro poniedzialek Patrzylismy sporo w Polsce za kombinezonem i tutaj wczoraj tez i kurcze jest problem, bo albo jakies bez sensu sa albo rozmiaru nie ma. Chcemy taki na 62, chociaz tez widze, ze rozmiar rozmiarowi nierowny I juz nie wiem gdzie zobaczyc, na allegro fajny wyczailam, niby na 62, ale jakis wielki mi sie wydaje, wiec napisalam do goscia, zeby mi zmierzyl dlugosc Zobaczymy. Jak kupimy juz kombinezon to zostaje jeszcze gruba czapeczka i dla siebie musze kupic karmnik Bo mam jeden...Kurcze, od kilku dni boli mnie glowa i mam czasami zawroty glowy. Pewnie od pogody, bo w czwartek bylo jeszcze cieplutko, a wczoraj juz mrozik i sniezek, zreszta dzis prawie caly dzien tez sypie...
|
#1576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wrrrrrr ![]()
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że kolejna mamusia się nam rozpakowuje
Ojejku a mi jeszcze dwa miesiące zostały ![]() W piątek byłam na USG i się wkurzyłam USG robi mi inny lekarz, nie ten co prowadzi moją ciążę. No i posprawdzał co u dziecka, serduszko bije prawidłowo, widziałam półkule mózgowe, nerki, pęcherz, rączki, kręgosłup itp itd i wszystko jest w porządku. To był 30tc i dziecko ważyło 1400g, lekarz powiedział, że z wagi wychodzi, że jest troszke mniejsze, bo na 29tc ale jest w granicach normy i nie ma się co martwić. No i tak mi jeździ po tym brzuchu, bo nie mógł wyjść z jakiejś opcji na monitorze, a ja czekam i czekam i w końcu się go pytam czy chłopiec czy dziewczynka. Zaczął znowu patrzeć i mówi, że nie widać za bardzo, bo dziecko skrzyżowało nogi i podkuliło i nie widać, ale raczej to jest dziewczynka (a na USG w 22tc mówił, że widać coś więcej niż dziewczynka ), ale równie dobrze to może być przegroda między pośladkami A jeszcze tak mi jeżdził po tym brzuchu, że pod koniec zaczęło mi się słabo robić normalnie Zaraz szybko wyszłam z gabinetu na pole i mi przeszło. Także jak myślałam, że w moim brzuchu jest chłopczyk, tak teraz kompletnie zgłupiałam. A przed badaniem poinstruowałam dziecko, że ma ładnie pokazać co ma między nóżkami. No nic, w czwartek wybiorę się do innego lekarza to może wtedy się dowiem co i jak ![]() Witam nową mamusię Dziewczyny świetne macie te brzuszki :zakochany: napatrzeć się nie mogę ![]() Zaraz się zbieram i idę spać, bo w nocy miałam pobudkę o 1:30 i musiałam odwozić bratowej siostrę, bo jej się auto zepsuło, no a że ja niepijąca no to wiadomo Ale w nagrodę za to dostałam dzisiaj od niej całą siatkę owoców ![]() Asiuulka89 czy ja dobrze zrozumiałam czy Ty masz wózek na trzech kołach? Jakie wrażenia? Bo ojciec mojego TŻta kupił właśnie dla dziecka wózek na trzech kółkach i nie wiem czy to dobry wybór czy nie. Z początku byłam zła, ze nie zapytał się jaki chcę, no ale jak już kupił to wiadomo...
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-12-13 o 21:52 |
|
|
|
#1578 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i w różowych łaszkach musiał biegac![]() a takim podejściem "na oko" i apetytem raczej bym się nie sugerowała - daje 50% szans ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
jak na razie jestem z trzykolowca bardzo zadowolona.. choc wiadomo - wyjdzie w praniu
|
|
#1579 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cudo ![]() Cytat:
Może nie bawem się okarze czy dziewcz, czy chłopiec ....a jak nie to będzie niespodzianka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obiecaj że wstawisz fotkę jak już będzie u Was Cytat:
![]() Pyzata, wielki brzychil itp....kochana ty chyba wielkiego brzucha nie widziałaś Zgrabna babeczka z Ciebie nie przesadzaj Cytat:
![]() To jutro wielki dzień Sweet ![]() Fajniutki zgrabniusiiii
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy w praniu |
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Zasłona Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Też mam mętlik w głowie. Lekarz prawie za każdym razem widzi inną płeć dziecka.
|
|
|
|
#1582 |
|
Raczkowanie
|
eudaimonia asiuulka89 dziękuję za odpowiedzi ;* czytałam na internecie, że wbrew pozorom bardzo dobrze prowadzi się wózek na trzech kółkach. A zawsze myślałam, że na czterech jest lepiej
Zobaczę jak wózek będę miala na miejscu, bo jak narazie jest w Niemczech ![]() kwiat kalafiora to fajnie, że nie jestem sama. Ale wkurzające to jest, bo najpierw mówi tak a potem tak. Dlatego jadę chyba w czwartek do innego lekarza. Ale i tak coś czuję, że w brzuszku mam chłopczyka A tak naprawdę dowiemy się jak już urodzimy
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim witam nową mamuśkę kwiatkalafiora
elcia, youyou, aldii, kasiorekzeta, Kamyk, pysia i przylepka też Kamyku - podpiszę się pod tym co i inne dziewczyny - gdzie ten gigancior? A z kołyską to rzeczywiście wpadówa - ale pomysł mamusi niekiepski ![]() Cytat:
:kciuki :![]() A nerki to rozumiem, że u Sweet leczyli? Cytat:
Pamiętam jak nie mogłam się doczekać kiedy mi w końcu urośnie, a teraz to już bym nie miała nic przeciwko rozpakowaniu, zwłaszcza jak po kąpieli wzięłam się za depilację w wiadomym miejscu Zmachałam sie jak dziki osiołFajniusie te 4 strony Ja bym nie przywiązywała do tego zbyt dużej wagi |
||
|
|
|
#1584 |
|
Raczkowanie
|
eudaimonia asiuulka89 dziękuję za odpowiedzi ;* czytałam na internecie, że wbrew pozorom bardzo dobrze prowadzi się wózek na trzech kółkach. A zawsze myślałam, że na czterech jest lepiej
Zobaczę jak wózek będę miala na miejscu, bo jak narazie jest w Niemczech ![]() kwiat kalafiora to fajnie, że nie jestem sama. Ale wkurzające to jest, bo najpierw mówi tak a potem tak. Dlatego jadę chyba w czwartek do innego lekarza. Ale i tak coś czuję, że w brzuszku mam chłopczyka A tak naprawdę dowiemy się jak już urodzimy
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
No to jutro trzymamy kciuki za Sweet
oby miała lekki poród. Też uważam że bez sensu ją tak przetrzymali...Kamyk, Zebra Olivia, addicted - śliczne mamusie i brzuszki ![]() Kwiat kalafiora - witamy ![]() Zmienialiśmy dzisiaj wodę w akwarium bo niestety się nie wyklarowała, chyba tż wcześniej źle wypłukał żwirek. Mam nadzieję że teraz będzie już ładna. |
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona co za wpadka z tym lekarzem
, za każdym razem co innego mówi jeśli bardzo chcesz znać płeć to ja bym poszła do innego gina. Jak ja byłam na 4D u dobrego lekarza na dobrym sprzęcie to mi po paru sekundach powiedział jaka płeć, bez żadnych watpliwości.......no ale ja mam chłopaka w brzuchu a wiadomo tu mniej wątpliwości jest
|
#1587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do swojego lekarza ide dopiero 12 stycznia, więc za dużo czekania jak dla mnie. Już chcę wiedzieć czy wszystko w porządku ![]() To twój Synek nie jest wstydliwy, bo pokazał co ma między nóżkami ![]() ----------------------- Obżarłam się mandarynkami jak dzika orka No ale jak się dostało cała siatę owoców to grzech byłoby nie jeść
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
Czytam i czytam i nie wierze. Sweet rodzi jutro???????? Trzymam kciuki mocno. Witam nowe mamusie. Niestety nie pamiętam waszych nicków kalafior i ktoś tam jeszcze przepraszam. brzuszki macie już "końcówkowe". Ja nie robiłam zdjęcia chyba 5 tygodni. Oj a u nas duże zmiany. Codziennie zasypiamy o 4 nad ranem
Wczesniej przewalamy sie z boku na bok. Tak przewalamy a nie przekręcamy! Potrzebujemy pomocy przy obcinaniu paznokci Ale zauważyłam, że przed ciążą miałam zimny brzuch, a teraz cieplutki jak bułeczka prosto z piekarni :P Widać, że mam lokatora. |
|
|
|
#1589 |
|
Rozeznanie
|
ja już wykąpana i wybalsamikowana
![]() a teraz chyba czas spać, bo jutro skoro świt jadę po wyniki badań i do pracy zawieść zwolnienie - podejrzewam, że to ostatnie przed porodem, bo do 06.01,.. choć nigdy nic nie wiadomo ![]() Zaslona ale mi narobiłaś smaka tymi mandarynkami!! niedobra ty jedna!! u mnie tylko dwa nienajświeższe jabłuszka na które nie mam ochoty.. będzie trzeba jutro zrobić wielkie zakupy..
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

stwierdzam, że w ciąży jakoś szybko czas leci
i to z karzdej strony
Śliczny brzusio

a tu widzę normalny, duży, zgrabny ciążowy brzuszek w 9 m-cu
ale nie jestem pewna.. mnie mala wczoraj tak skopala ze az mnie brzuch bolal i sie zle czulam.. wiec dzisiaj odpoczywa to sie nie martwie 

No ale jak się dostało cała siatę owoców to grzech byłoby nie jeść