|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Patko ja dotrwałam do końca więc przyjmuję gratulacje
![]() ech.. ci teściowie myślą, że wiedzą wszystko najlepiej ale na Twoim miejscu bym się tak nie przejmowała. moja teściowa też straszy, że jak się tylko urodzi to przyjedzie, pomoze, ugotuje itd.. ja dyskretnie i łagodnie sugeruje, że będę zmęczona i że będę chciała być sam na sam z mężusiem.. ostrzej będzie dopiero jak do nich nie dotrze, ale wydaje mi się, że już dociera ![]() nawet mojej mamie powiedziałam, że ma nie przyjeżdżać po porodzie dopóki jej nie poproszę.. bo u mnie jak ktoś przyjedzie już te 120km to pasowałoby zostać na dłużej a to nie koniecznie mi odpowiada. Patko ja na Twoim miejscu wzięłabym wszystkie ciuszki bez mrugnięcia okiem, choć na pranie bym podobnie nie pozwoliła. (a jak by się coś nie przydało to zawsze można sprzedać na allegro ) madzikUK to widzę, ze nie tylko mój tż bez winy SugarbabyLove przeczytaj choć kilka ostatnich stron, to wszystkiego się dowiesz - ciężko tak streścić taką ilość w kilku zdaniach addicted to wizaz i u nas pruszy już śnieżek.. miałam skoro świt biec do pracy zanieść zwolnienie oraz po wyniki a jeszcze siedzę w szlafroczku.. jak patrzę za okno to średnio mi się chce wychodzić - niestety będzie trzeba ![]() majkela12 mi też na każdym boku niewygodnie! już nawet nie wiem ile razy w nocy się przewracałam i przekładałam. tż budził się często i pytał czy wszystk w porządku. odpowiadam, że tak, bo niby co mi poradzi? a do wc dziś chyba z 4-5 razy miałam wycieczkę
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-12-14 o 10:28 |
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
Asiuulka dzięki za wieści o Sweet
Sweet trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Oby poszło jej szybko i łatwo. Swoją drogą ona już bidulka rodzi od kilku dni. To musi być męczarnia ![]() Lila dziękuję za info. Ja też spać nie mogę. Będę wiedzieć pewnie w czwartek ten termin porodu. Leżę jak na szpilkach ![]() Addicted dziękuję Jestem non stop podenerwowana i się nawet jakoś cieszyć nie mogę
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk, Addicted, Zebra śliczne brzuszki!
Witam Nową Mamusię! Trzymam kciuki za Sweet! |
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
aha noto fajnie najwazniejsze zeby dzieciaczki zdrowe byly
![]() a wy jak sie czujecie dziewczyny?
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak sobie myślę o tych "teściowych" pomocach, że dużo gadają, a jak przyjdzie naprawdę potrzeba pomocy, zostania z dzidzią etc. to zapewne nie będzie chętnych. Ja bym na zbyt wiele nie liczyła.....
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
wyglądam za okno a tu leżymała warstwa śniegu lila - ale Ci zazdroszczę to już tylko parę dni do spotkania z maleństwem ![]() Asiuulka89 dzięki za wieści od Sweet Patka - to rzeczywiście mieliście owocny dzień już nawet nie chcę myśleć ile Ty masz tych ubranek..a co do teściowej to rozumiem Cię że na razie nie wyobrażasz sobie oddać jej dziecko na cały dzień ale myślę że za pół roku to się trochę zmieni.. i nieco luzu i oderwania będziemy chciały dostać ![]() U mnie też już mama, teściowa i babcia planują kto będzie zajmował się małym jak wrócę do pracy i powiem Ci że nie przeszkadza mi myśl że moja mama będzie to robić ale jak myślę że miałabym zostawić dziecko teściowej to już tak inaczej....
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie psychicznie i fizycznie nic mi nie dolega, więc mogę powiedzieć że czuję się dobrze. Ale powoli zaczyna mnie dobijać, że ciężko ze wszystkim samemu sobie poradzić, ubrać skarpetki, buty, ogolić się itp. szybko się człowiek byle czym męczy, na zakupy sama nie pojadę, muszę czekać na tż, coraz mniej ciuchów do ubrania, a jak już się ubiorę to wyglądam jak bałwan - szczególnie teraz jak jest zimno i założę jedyny płaszcz w który się mieszczę, a który mi się nic a nic nie podoba. Ciąża to piękny okres, ale właśnie przez te drobnostki już czasem bym chciała żeby było po wszystkim i żebym mogła znowu swoje dżinsy i koszulkę założyć sprzed ciąży (a tu jeszcze się trzeba będzie odchudzić
)
|
|
|
|
#1629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście u mnie takich rozmów nie ma-żadnego kupowania ubranek ze strony teściowej czy też mamy.Mieszkamy u moich rodziców i mama wie,że mam duużo ciuchów i wszystkiego-powiedziała tylko,żebym coś tam zostawiła dla niej do kupienia, więc jej powiedziałam,że chętnie przyjmę karuzelkę i już wie,że ma kupić karuzelę,którą najprawdopodobniej nawet sama wybiorę na allegro,bo mi się te z fisher price podobają-więc problemu nie powinnam mieć z takimi rzeczami. Zresztą to już jej drugi wnuk-moja siostra ma już córeczkę, więc wiem czego mogę się spodziewać-zazwyczaj zakup urodzinowy lub okazjonalny wcześniej konsultuje z siostrą lub kupuje zabawki lub to co widzi,że jej potrzeba.
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS: damy rade! juz niedługo
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak przygotowałyście rozcieńczony spirytus do pępuszka? I w czym? Czy kupić jakieś opakowanie sterylne w aptece?
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1634 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj znowu jakaś noc fatalna, koszmary miałam duch małej dziewczynki mi się śnił, że prosi o pomoc...matko...wstałam o 3 i tak chodzę po domu, ale sobie myślę, ze tak głupio, no to zbudziłam męża żeby mnie tulił bo się boję i tak przecupałam do rana. Rano na zakupki i złapały mnie skurcze, więc mąż musiał po mnie przyjechać, jak sobie siadłam to przeszło
Teraz weszłam i próbuje nadrobić, czytam! a tu Sweet rodzi tak się przejęłam, że siedze i czekam na jakieś wieści. witam oczywiście nowe mamusie! A z mężem w nocy był rozejm ![]() nie ma to jak godzenie!
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
Wy to macie sny. Ja dzisiaj jak nigdy 3 razy w nocy siku, zazwyczaj wstaję raz albo wcale i w między czasie coś tam mi się śniło, ale nie pamiętam co
![]() lila - nie kupowałam jeszcze spirytusu, ale myślę że w jakiejś butelczynie by pasowało trzymać
|
|
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
Patka, nie narzekaj bo Twoja odda Ci dziecko pod wieczor, a moja to sie zdeklarowala, ze jak nie bede dawala rady z dojazdami do szkoly i opieka nad dzieckiem, to ona bardzo chetnie zabierze Mala do Polski na pol roku
niedoczekanie ![]() Rybcia niezle masz sny, mi sie znowu Polska snila, ze wrocilam na stale, ale o dziwo nie bylam w ciazy.
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-12-14 o 11:01 |
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
Patka współczuję, pewnie zrobiłabym to samo co Ty. Moja teściowa też uważa że wie najlepiej i robi najlepiej. Nie daj boże zwróciłabym uwagę, że nie ten proszek, że ja sobie sama porobię itp to ta zaczęłaby ryczeć. Ona zawsze stosuje szantaż emocjonalny i robi dzikie awantury. Aż strach pomyśleć. Na szczęście nic mi nie wiadomo czy robiła jakieś zakupy (pewnie nie, bo rodzice tżta nigdy nie kupują prezentów tylko kasa w kopertę). Więc pomyśl że mogło być gorzej. A ciuchy jak brzydkie czy nie dobre wystaw na allegro
Jeśli chodzi o opiekę, ja już dawno dawno... mówiłam tżtowi że jego rodzicom a w szczególności matce nie zostawię pod opiekę dziecka . Ta kobieta jest nieobliczalna, aż ja jej się boję momentami (poza tym zdarza jej się chlupnąć i w takim stanie do nas przychodzić a potem kabaret i awantury) Za to wkurza mnie jak moja babcia z ciocią cały czas mówią, ze jak mały będzie już chodził to będzie do nich przychodził na górę, albo że one będą bujać wózek żebym mogła posprzątać...tak mnie to wkurza. Każdy dzieckiem chce się zajmować, a pomoc to nie tylko opieka nad dzieckiem... No ale wyjdzie w praniu![]() Teraz ja się rozpisałam
|
|
|
|
#1638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lila ja też jeszcze nie mam spirytusu ale podobnie jak brzoskwinka myślę o butelce i to najpewniej tą ze spirytusu.. albo jakąś inną zdezynfekuję (wygotuję) i też będzie
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
hey
Dowiedziałam się że moje dwie koleżanki z wizażu są w ciaży Niestety rano mama zadzwoniła i przekazala mi SMUTNĄ WIADOMOŚĆ...nad ranem zmarł nasz wujek ![]() Smutno mi.....nie wiem też czy jechać na pogrzeb czy nie....bo to nie w Warszawie....no i co bym miała z kubusiem zrobić ? Zabrać ze sobą ![]() Ehhhhhh życie.... To tyle smentów na dziś....
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie nie. chodzilo o to, zeby ja sciagnac z Pl na jakies 2-3 m-ce do nas, zeby posiedziala z Mala, bo ja bede musiala dojezdzac do szkoly 2 razy w tygodniu ponad 100km w jedna strone i niebardzo chce Mala zabierac ze soba w taka podroz. ale tesciowa stwierdzila, ze ona nie moze, bo jej corka, ktora mieszka niedaleko niej sobie rady nie da z 6-letnim synem, no bo kto go bedzie do szkoly odprowadzal i takie tam. wiec jednym slowem nas olala, zeby pomagac swojej corce, ale zadeklarowala sie, ze jak nie bede dawac rady i nie bede miala z kim dzieciny zostawiac to ona chetnie ja przygarnie do czasu az skoncze szkole.
Cytat:
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze wy juz tyle naskrobalyscie a ja dopiero niedawno sie zebralam z lozeczka
![]() No i widze ze dzisiaj bedziemy miec drugiego wizazowego babiesa trzymam kciuki za Sweet i nie moge sie doczekac dalszych wiesci. U mnie sniegu nie ma ale mrozno chyba jest, a ze nie mam krteczki zimowej to raczej bede siedziec w domku.Zeberka i Kamyk sliczne fotki i brzuszki - juz widac po nas ze to koncowe odliczanie ![]() Lila zazdroszcze ze juz tylko tydzien ci zostal i bedziesz miala maluszka kolo siebie
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i przykro mi z powodu wujka
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie , na sam początek muszę napisać ze 7 stron nadrabiania to trochę dużo
nadrobiłam zaległości ale już nie zacytuję bo zapomniałam co miałam napisać![]() brzuszki macie śliczne może ja też się swoim pochwalę ![]() witam nową mamusię Pysiu muszę przygotować sobie wygodny kącik do prasowania , bo przez ostatnie dwa dni prałam ciuszki Małej u siebie ![]() dziś mąż bierze się za remont drugiego pokoju , szczerze nie wiem jak on się zakończy , bo jutro musi do Belgii jechać ![]() wczoraj dzień mi leniwie minął , mama przyjechała gotować obiad pózniej z mężem nie wiedzieliśmy co tu robić ![]() w końcu pojechał do sklepu i kupił 5kg pomarańczy i jak zabraliśmy się za nie to na dziś zotały 3 sztuki Mała zaczeła skakać we wszystkie strony , co chwila na brzuchu pojawiała się gula i przeciagała sie pod skórą , mąż aż się popłakał dopiero pierwszy raz udało mu się zaobaczyć jak Mała bardzo mocno wariuje ![]() ale sie rozpisałam ![]() Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-12-14 o 11:22 |
||
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn przykro mi
|
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. ja to bym nawet nie chciala, zeby mi sie tu na stale przeprowadzala
|
|
#1648 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że właśnie za bardzo wczuwa sie w rolę. Zresztą podobno dziadki bardziej emocjonalnie podchodzą do narodzin wnuków niż rodzice do własnych dzieci. Być może kiedyś przyda ci sie jej pomoc. Gratuluje zakupu kanapy czekam na fotki!Cytat:
A swojego płaszcza też nmie znoszę. Wyglądam w nim 2 razy szerzej!Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

nie ma to jak godzenie!

niedoczekanie