|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
dzień dobry mamusie
![]() widze ze sweet ma dzis wielki dzien,a zmieniło sie cos u niej w szpitalu?tż ja odwiedzał? sweet bedzie dobrze,jesteśmy z toba!!!!! też sie meczycie w nocy,ja też,no masakra z zasnieciem nad ranem już lepiej ale w nocy to brzuch przeszkadza i w ciagu godz to chyba sto razy sie przewracam z boku na bok.ciezko juz,już 15kg złapałam. ![]() z dnia na dzień vcoraz gorzej z moją sprawnościa. patka może wyprzedasz te ciuszki ,ja jakbym tyle dostała od tesciowej to bym sie zalamała bo ona bezguście,a może ma jakąs pake![]() pysiamn szkoda że wujek,teraz przed swietami przykre to. lilla ło matko tydzień ci został ale leci ten czas.madzik w życiu bym nie oddała dziecka na dłuzej niz jeden dzien komus,a co dopiero na kilka miesiecy. eudomonia doczytałam ze miałas mała stłuczke autkiem,oj współczuje stresu,ja też mało doświadczona i teraz nawet nie chce wsiadać bo brzuszek mi sie spina okropnie no i ogromny wiec cieżko. ide zjesc płatki z mleczkiem. a potem umyć nowa szafe,bo trezba ja dobrze wywietrzyc i brac sie za układanie ciuszków małej. |
|
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Pysia - współczuję takiej smutnej nowiny, na Twoim miejscu odpuściłabym pogrzeb...nie dość że daleko, zimno, to wiadomo że to są emocje które w naszym stanie nie są wskazane...
|
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
a propos prezentów od teściowej to ja zapomniałam napisać, że przysłała mi w paczce 3 swetry. na pewno chciała dobrze ale
-sweter nr 1- ogromniasty wór, brak jakiegokolwiek kroju - zakładam od czasu do czasu po domu co by innych ciuchów nie brudzić ![]() -sweter nr 2 - jest naprawdę super kolorystycznie i krojowo, ale rozmiar chyba naprawdę 100 x XXL - mam zamiar wystawić na allegro - może jakiejś większej mamuście się przyda-sweter nr 3 - jedyny dobry rozmiarowo, ale za to wyglądam w nim przekoszmarnie ![]() podziękowałam jej ładnie a jak tylko pyta czy się przydały, to odpowiadam szczerze, że niestety za wielkie ale za to podkreślam wspaniałość cudownych oficerek, które też dostałam w prezencie i wszyscy są szczęśliwiok, dziewczęta ja spadam do tej pracy dostarczyć zwolnienie, bo miałam być tam rano a tu tylko się obijam i Was podczytuję..
|
#1654 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co! Taka jestem wylewna Ale nikt tutaj nie będzie mi się panoszył co do naszego dziecka ![]() najlepsze jest to, że te ciuszki są na prawdę śliczne I żal ich sprzedawać, więc wszystko zostawię heheheA ogólnie teściowa o pomocy jako takiej nic nie mówi, tylko że ona będzie się chętnie dzieckiem zajmować. Cytat:
Jest taka łasa na dzieci, że szok Ale ona ogólnie bardzo lubi dzieci, pracuje w szkole co prawda jako sprzątaczka ale dzieci ją bardzo lubią i widzę czasami jak się zachowuje jak jakieś dziecko znajduje się w pobliżu... nie zawsze mi się podoba jej zachowanie bo dostaje czasami kuku na muniu, ale będziemy miec za zadanie naprostowanie jej ![]() Cytat:
No właśnie na dzień dzisiejszy sobie nie wyobrażam oddać dziecko pod czyjąć opieką, nie wiem jak sobie poradzę psychicznie nawet jak ktoś będzie chciał wziąść Małą na ręcę bądź też wózek na spacerze pchać hahahaha, ale wiem że to sie może zmienić ![]() Ja ogólnie nie mam żadnych oporów przed zostawieniem dziecka mojej mamie - ona przez 3 lata opiekowała się moim chrześniakiem, więc już jest zaprawiona w bojach, a u teściowej to będzie pierwszy wnuk i wyobrażam sobie jak ona sobie myśli rozpieszczać wnuczkę... Ona będzie chciała rozpieszczać, a my będziemy potem musieli tępic złe nawyki, których dziecko przy niej nabierze... także będzie ostra walka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moi teściowie niby wiedzą, że ani alkoholu ani papierosów przy dziecku nie ma, ale ja już wcześniej zapowiedziałam - poczuję coś jakies papierosy na ubranku dziecka, czy też nie daj boże alkohol to mogą się pożegnać z opieką jakąkolwiek. Zołza ze mnie ![]() Cytat:
Cytat:
uważam się za prawie samowystarczalną superwomen hahaha, i na dzień dzisiejszy uważam, że ze wszystkim sobie poradzę, ale pewnie że będziemy korzystać z pomocy, tylko nie lubię jak ktoś mnie próbuje przekonać tonem wszystkowiedzącym i pewnym. Wtedy ze złości potrafię zrobić na przekór ![]() Fotka kanapy i ogólnie przemiany pokoju na pewno będzie ![]() A ja nie wiem czy czasem mnie coś nie łapie... Czuję się tak ogólnie jakoś dziwnie... trochę drapie w gardle i w gardle czuję też taką kluchę... Oby nie, ale herbatka z miodem i cytryną już poszła w ruch.
|
|
|
#1655 |
|
Rozeznanie
|
Filka, ja tez nie oddam
w sumie to ja rozumiem, bo to jednak duza zmiana tak sie przeprowadzic, ale uzywa tak dziwnych argumentow, ze stwierdzilam, ze mam ja w nosie. dobra, nie chce mi sie stresowac tesciowkami, bo jeszcze urodze
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
filka to nawet nie była stłuczka tylko przerysowanie po całym aucie sąsiada (stojącym!!) błotnikiem i drzwiami
![]() i miłego mycia szafeczki! PatkaM84 jak coś cię łapie to do łóżka marsz i kurować się miodem i cytryną!! ale już! ![]() ale mnie zagadujecie! ech... nigdy nie wyjdę
|
#1657 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba się nie myłaCytat:
Cytat:
a jak nie to przyjadę i na gołe ---------------- Nie zaliczyłam egzaminu, a tyle osób zaliczyło
|
|||
|
|
|
#1658 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
|
#1659 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teściowa już prawie wszystkie ciuszmi mi poprała i poprasowała , ale te ostatnie to uparłam się że sama zrobię też chcę mieć radochę ![]() deskę do prasowania mam nisko ustawioną , mąż mi przyniósł fotel okręcany biurowy , więc mam się jak gościówa przykro mi ze nie zdałaś egzaminu , ale co sie odlecze to nie uciecze buziacek na pocieszenie słucham świątęcznych piosenek a Mała tak przy nich tańczy że hej
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
obecnie jestem sama w domciu , ale sama sobie cyknełam focię
![]() baz lampy bo teściowa zle umyła mi lustro ![]() wczoraj skończyłam 34tc
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1662 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To też moje koleżanki ?! Cytat:
![]() moim zdaniem w Twoim stanie lepiej zostać w domu z Kubusiem. Chyba, że wolisz zostawić go z teściową Cytat:
Moje teściowa od urodzenia małej łaziła do nas codziennie, ba nawet dwa razy za dnia, niby do pomocy. G... prawda, bo jak napisała któraś z Was, pomoc to nie tylko noszenie i zabawa z dzieckiem. Nie umiałam jej wprost tego powiedzieć, oględnie nie docierało do niej, a małż nie widział w tym nic złego. Nawet latem jej zaproponowałam, że może przyjść i wziąć Agatę na cały dzień do siebie, a wieczorem ją przyprowadzić. Nigdy tak nie zrobiła. Owszem chętnie zajmie się małą ( nawet jak pracowałam) ale przyprowadzić ją do niej, potem odebrać. U nas chyba z kilka razy posiedziała z małą, ale stwierdziła, że tak to ona nie chce, bo nic nie nie zrobi. A k.... mi skrzaty sprzątają i gotują w domu .To ja pi.... taki interes . Jak nie ma odwiedzin w szpitalu to chociaż tyle dobrze, że nie będzie łazić. Mrożonki ( gotowe obiady) już teraz szykuję i zapowiedziałam, że w styczniu wcale do nich nie będę chodzić. Już wściekła jestem, bo małż zapowiedział, że idziemy do niej na obiad, "bo za dużo nagotowała" wrrr, to nie wie ile się gotuje na dwie osoby Już rano dzwoniła, czy Tom napewno mi powiedział o obiedzie, żeby nie zdążyła ugotować .Powiedziałam mojemu tępemu małżowi, że swoimi komentarzami sprawiają mi przykrość i nie chcę tam chodzić. Poza tym pół dnia w Mój problem, to że nie umiem jej odmówić, napinam się i wściekam zamiast olać ![]() Przepraszam, że tak posmuciłam, ale chciałam się wygadać. W szkole dwie zalki oblałam, ale mogę je poprawić. Jedna za tydzień, druga na początku stycznia, dlatego bez żartów siadam do ustaw. Trzymajcie się Brzuszki Sweet |
|||
|
|
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przejmuj się
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brzuchol spory juz dziewczyny ma ktoras moze taki fotel bujany? http://cgi.ebay.co.uk/Recliner-Nursi...item27ad46e1a6 w sobote jak bylam z TZ w sklepie to go dosiadlam i zejsc nie moglam. normalnie czad
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niemam fotela bujanego ale widzialam taki raz w sklepie normalnie sie zakochałam. gdyby nie byly one takie drogie to bym sobie zażyczyła od TZ na świeta
|
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co zaś do Twojej, to faktycznie skoro tak czy siak pomaga, to mogłaby robić to w sposób dogodny dla Ciebie.. ale tu potrzeba powiedzenia wprost, bo niektórzy zwyczajnie się nie domyślają niestety a jeśli chodzi o obiady to moim zdaniem także trzeba powiedzieć wszystko, oczywiście w sposób łagodny ale stanowczy, a jak się obrazi to już trudno a za szkołę trzymamy kciukole! nie tym, to innym razem przecież
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny ja musze lecieć mam troszke roboty.. pranie później prasowanie także ciuszków dla bobaska no i obiad musze dokończyć, potem na zakupy ide a potem posprzatać troszke.. tekże do jutra 3majcie sie
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Lila
![]() Mamaidy wow 38 leci.... Sweet czekamy na wiesci o Filipku ![]() PatkaM jeszcze nie opada Nie bylam dzis u gina, bomusialam zawiezc do szpitala probke na posiew, a ponziej do 2 szpitala mocz i pobrac krew.Zanim to zalatwilam to juz gina nie bylo w przychodni.Jutro pojde.... W drodze z przystanku do szpitala mialam 6 skurczy ![]() ![]() oj oj co raz mniej mi sie to podoba.....Nie mam sily dalej nadrabiac.Ide sie polozyc bo cos mi niedobrze
|
|
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
a propos wrednych teściowych: rozmawiałam z siostrą, która ma córeczkę. powiedziała mi, że właśnie uświadomiła sobie jedną wadę jaką będzie posiadanie przeze mnie synalka: a mianowicie będę miała synową i przekonam się czym to pachnie
|
#1670 |
|
Rozeznanie
|
Eudaimonia moja mama tez kiedys stwierdzila, ze z zieciem jej sie bedzie latwiej dogadac
![]() ale sie chyba pomylila tak narzekamy na tesciowe, ale prawda jest taka, ze moja mamuska tez niezle zalazla mojemu Tzowi za skore. ![]() oczywiscie nic specjalnie, ona tylko dobre rady mu dawala i instruowala jak to by ona zrobila na jego miejscu. wszystko z dobrego serca
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pysia - ja bym nie jechała, tym bardziej że pogrzeb to nie jest atrakcja dla 2-latka. Moja siostra kiedyś poszła z synkiem na pogrzeb i oczywiście marudził, więc zaraz ludzie gadali pod nosem po co przyszła z dzieckiem. Więc zamiast się skupić na pożegnaniu, to zajmowała sie małym marudą. A podobno w piątek ma być ok. -20 stopni majkela - ula - ładny brzucholek aldii - dbaj o siebie A teraz zbieram się po zakupy i po synka do zerówki. Do zobaczenia popołudniu |
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
SWEET URODZIŁA JAKOS GODZINKE TEMU
Po zatym urodzila przez cc i przez to ze ja trzymali tak dlugo Filip zarazil sie i ma infekcje nerek ciagle go badaja Sweet go nie widziala jeszcze... wiem tylkoze maly sam oddycha.. ale co ze zdrowkiem nie wiem. wiem ze bedzie musial brac antybiotyki. 3majkmy kciuki
|
|
|
|
#1673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcę go do siebie zabrać do karmienia , tylko gdzie ja go zlokalizuje ![]() Cytat:
a co do teściowej to przypomniała mi sie sytuacja z soboty : moja mama przyjechała pomóż sprzątać przy remoncie i teściowa też przyszła coś tam już ogarneły i zabrały sie za mycie paneli na suficie ( u góry w pokojach mam białe panele) teściowa wchodzi do domu z żółtym płynem , mama wychodzi z kuchni z czerwonym płynem , spotykaj ą się w pokoju gościnnym i teściowa mówi: -Grażyna ty masz taki płyn , bo ja mam taki mama mówi - no ja mam taki bo fajnie brud schodzi nie widziałam jak to myły , ale mąż się śmiał że jedna mama z jednej strony a druga z innej do dziś się śmiejemy z tego
||
|
|
|
#1674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i trzymam mocno kciuki żeby Filipek szybko doszedł do siebie. Oby wszystko było dobrze |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Sweet kochana gratuluję i trzymam mocno kciuki za Filipka
![]() i jak tu ufać lekarzom
|
|
|
#1676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no co za patafiany jedne, dali by jej juz dawno urodzic to by Maluszek nie mial tej infekcji
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Lila z tej butelki, w ktorej masz spirytus odlac kieliszek i dolac kieliszek przegotowanej wody i gotowe
![]() Rybcia zmow wieczny odpoczynek i zapal swieczke w domu w intencji tego duszka Pysiamn wspolczuje ![]() Majkela Ula twoj brzusio tez juz dosc nisko ![]() Joli ja bym nie poszla.A malz jak chce toniech sam idzie
|
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
aldii co ty już chcesz rodzic?idz leżakować.
madzik ja miałam taki fotel na wyspie,był fajowy.ale dziecka jeszcze nie miałam. cholerka tz zaniedbał płatności z jego (teraz już w sumie naszego)mieszkania we wrocku i kilku letnia zaległośc jest za uzytk gruntów i podatek,co prawda kwota nieduża ale już chyba wszczeli postepowanie egekucyjne.musze dzwonić i prosic.....podjełam sie tego bo siedze w domu wiec chociaż ja platności bede z Ada robić. ale mam bałagan przez te meble,komoda nadal rozgrzebana bo czekamy na jedną płyte wyczyściłam torbe do szpitała ale cos mi sie wydaje ze sie w nia nie zmieszcze bo mała jest. ciekawe jak sweet może juz ma synka na brzuszku![]() o kurcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! sweet gratulacje!!!szybko poszło!!!mamy juz pare na wizazu doczytałamze miała cc,miejmy nadzieje ze mały wezmie antybiotyk i bedzie ok.ciekawe jak ona powiem wam ze jak wczoraj przeczytałam ze ona już miala akcje i ja powstrzymywali to sie przestraszyłam bo mojej mamy znajomej synowa też tak miała i glupi dr tez zatrzymał akcje bo miała termin za 2tyg i potem sie okazało ze malenswto urodziło sie w spiaczce i zmarło za kilka dni,skoro dziecko juz jest duze i termin blisko to po co zatrzymuja!!!!! ale dobrzez ze u sweet ok Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-14 o 13:10 |
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet GRATULUJE
:roz a:Mamuski no to imprezka ![]() ![]() :pi jemy:![]() ![]() Oby z Filipkiem bylo wszystko ok.Mowilam od razu jak zaczeli wymyslac, ze powinna sie wypisac i jechac do innego szpitala ![]() Filka no wlasnie nie chce
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-14 o 13:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

ale leci ten czas.

A co! Taka jestem wylewna 
niedoczekanie 

chyba się nie myła
a jak nie to przyjadę i

.
Sweet

:pi jemy: