Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 14:53   #3271
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Właśnie skończyłam obdzwaniać polskie Zary
Ale Cię wzięło , co takiego zapragnęłaś mieć, masz fotkę ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:55   #3272
miskowa
Zakorzenienie

lecę do domu, zakupy udane. Mam w końcu większość prezentów już, zostały tylko jakieś drobiazgi jeszcze, ale już nie będę musiała przeciskać się przez te tłumy.
miłego popołudnia
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:59   #3273
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
lecę do domu, zakupy udane. Mam w końcu większość prezentów już, zostały tylko jakieś drobiazgi jeszcze, ale już nie będę musiała przeciskać się przez te tłumy.
miłego popołudnia
No to super
A ja właśnie dowiedziałam się że za 2 dzień świąt odbieramy wolny dzień..tak więc w przyszłym tygodniu mogę jeden dzień poświęcić na zakupy i sprzątanie.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 15:02   #3274
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
miłego popołudnia
A mój Tż umyślił sobie, że pojedziemy na zakupy w przyszłą niedzielę Ale ja i tak jutro jadę autkiem do szkoły, żeby w przerwie skoczyć na jakieś zakupy

Miłego popołudnia

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ale Cię wzięło , co takiego zapragnęłaś mieć, masz fotkę ?
Pewnie, że mam, ale w wersji białej, którą posiadam Na wątku zarowym nikt mi nie pomógł, nikt nie widział, to wzięłam sprawy w swoje ręce
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1260545909

Ja chcę czarną tym razem:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1260545909

Uciekam na pocztę dziewczęta

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 15:11   #3275
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
A mój Tż umyślił sobie, że pojedziemy na zakupy w przyszłą niedzielę Ale ja i tak jutro jadę autkiem do szkoły, żeby w przerwie skoczyć na jakieś zakupy

Miłego popołudnia

Pewnie, że mam, ale w wersji białej, którą posiadam Na wątku zarowym nikt mi nie pomógł, nikt nie widział, to wzięłam sprawy w swoje ręce
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1260545909

Ja chcę czarną tym razem:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1260545909

Uciekam na pocztę dziewczęta
Nie widze za bardzo jej, na białym zdjęciu jest krótka a czarna jakby tunika ?
Jak taka krótka w pasie to nie dla mnie, mam wszystkie spodnie biodrówki więc wiadomo
Pewnie kosztuje sporo ?
Stary 2009-12-14, 15:34   #3276
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobiłam wczoraj pierniczki, dziś już siedzą w słoikach Piekłam z przepisu z bloga Twin
ja dopiero w przyszłym tygodniu upiekę.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Haniu bardzo ładna kurtka.

Pochwale się Wam, że dostałam z przedostatniego egzaminu na studiach 5
Stary 2009-12-14, 15:53   #3277
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie widze za bardzo jej, na białym zdjęciu jest krótka a czarna jakby tunika ?
Jak taka krótka w pasie to nie dla mnie, mam wszystkie spodnie biodrówki więc wiadomo
Pewnie kosztuje sporo ?
Ona nie jest bardzo długa Taka standardowa koszula I to jest ta sama rzecz tylko na zdjęciach może wyglądać inaczej No kosztuje sporo -200zł, jak to Zara, myślałby kto jaka to ekskluzywna firma Gdybym nie dostała stypendium, nawet bym o niej nie myślała

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
ja dopiero w przyszłym tygodniu upiekę.

Haniu bardzo ładna kurtka.

Gratulacje Ja mam jutro zaliczenie, na którym wykładowca jak ktoś chce przepisuje oceny z licencjatu, bo mieliśmy ten sam przedmiot A ja oczywiście chcę, bo miałam 5

Tylko gorzej, bo nie mogę wymyśleć żadnego tematu, na jaki miałabym pisać mgr

Dopiero co pisałam, że u mnie nie pada, teraz jest już biało Do tego ślisko jak nie wiem... Pojechałam na pocztę - 1km dokładnie. Nie dało się jechać więcej niż 20km/h, ulica jest jak szklanka. Normalnie zatrzymując się na skrzyżowaniu wpadłam w poślizg i obróciło mi samochód o 180stopni mimo, że nie hamowałam ostro, tylko tak pulsacyjnie Dobrze, że nie jechały samochody za mną, ani przede mną A potem wychodząc pod pocztą poślizgnęłam się i przewróciłam, bo wybrałam się w adidasach

Highway to Hell
Stary 2009-12-14, 16:03   #3278
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ona nie jest bardzo długa Taka standardowa koszula I to jest ta sama rzecz tylko na zdjęciach może wyglądać inaczej No kosztuje sporo -200zł, jak to Zara, myślałby kto jaka to ekskluzywna firma Gdybym nie dostała stypendium, nawet bym o niej nie myślała

Gratulacje Ja mam jutro zaliczenie, na którym wykładowca jak ktoś chce przepisuje oceny z licencjatu, bo mieliśmy ten sam przedmiot A ja oczywiście chcę, bo miałam 5

Tylko gorzej, bo nie mogę wymyśleć żadnego tematu, na jaki miałabym pisać mgr

Dopiero co pisałam, że u mnie nie pada, teraz jest już biało Do tego ślisko jak nie wiem... Pojechałam na pocztę - 1km dokładnie. Nie dało się jechać więcej niż 20km/h, ulica jest jak szklanka. Normalnie zatrzymując się na skrzyżowaniu wpadłam w poślizg i obróciło mi samochód o 180stopni mimo, że nie hamowałam ostro, tylko tak pulsacyjnie Dobrze, że nie jechały samochody za mną, ani przede mną A potem wychodząc pod pocztą poślizgnęłam się i przewróciłam, bo wybrałam się w adidasach
O nie 200 zł. to bym nie dała Idź do Reserved tam za 200 to kochana masz dwie koszule za tą kasę i też super

Nie strasz, ja na letnich oponach oczywiście
Stary 2009-12-14, 16:21   #3279
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
O nie 200 zł. to bym nie dała Idź do Reserved tam za 200 to kochana masz dwie koszule za tą kasę i też super

Żartujesz....tro chę niemądre posunięcie
Ale....w Warszawie pewnie nie ma takiej zimy jak u nas w górach
Stary 2009-12-14, 16:25   #3280
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
eEE chyba niemądre, w zeszłym roku dałam radę to w tym też mam nadzieję Nie mam takich typowych letnich, raczej uniwersalne i nowe więc tyle na usprawiedliwienie

Miłego wieczoru

Pa !
Stary 2009-12-14, 16:26   #3281
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie nie taka jak w górach ale prószy cały dzień my w sobotę zmieniliśmy opony na zimowe a wieczorem spadł śnieg . To się nazywa wyczucie

właśnie piekę na różnie kurczaki i taki zapach mnie dochodzi, ze już ledwo siedzę
Stary 2009-12-14, 16:38   #3282
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
eEE chyba niemądre, w zeszłym roku dałam radę to w tym też mam nadzieję Nie mam takich typowych letnich, raczej uniwersalne i nowe więc tyle na usprawiedliwienie

Miłego wieczoru

Pa !
Jak raczej uniwersalne to moge przyjąć że jesteś w miarę bezpieczna

Miłego wieczoru
Stary 2009-12-14, 17:24   #3283
goosia207
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość

Spytałam, spytałam i za umowę zlecenie ( czyli część szkoleniową ) mają dopiero zrobić przelew po 21 grudnia.
Czyli jeszcze coś dostaniesz

Cytat:
Gosia już są wyprzedaże kozaków także rozglądaj się
Dlaczego przez Tża święta maja być beznadziejne ????
To muzę zacząć się rozglądać wczoraj byliśmy po prezenty dla moich siostrzeńców strasznie dużo ludzi i nawet nie wpadłam na to żeby zerknąć na kozaki

A święta... Przypomnę tylko, ze z Tztem jeszcze nie mieszkamy razem (mamy zamiar dopiero w przyszłym roku).Ostatnio Tż coś nie może się dogadać ze swoim ojcem i ostro się pokłócili (mają ciche dni itp.), więc wymyślił ze starszym bratem (który jest po rozwodzie i nie ma nikogo) i 2 kolegami, że wyjadą w góry na Wigilię (albo dzień przed), a wrócą 26 grudnia Oczywiscie wspaniałomyślnie zaproponował mi wyjazd z nimi, ale ja nie pojadę w święta i już (z samymi facetami na dodatek).W zwiazku z tym mam focha na niego, bo spędzimy święta osobno, a mieszkamy od siebie 300m zawsze spędzaliśmy je razem. Nie wiem czy mam strzelić ogromnego focha czy jak mam zareagować jestem zła jak cholera. W ogóle co wy myślicie o tym

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć... i znowu poniedziałek...

Poparzony tata mojej koleżanki zmarł wczoraj

Cytat:
No to ja też w temacie ciuchów..w końcu kupiłam sobie kurtkę na nartki
Idealna i jak za taką firmę za darmo prawie
Mąż śmieje się, że to już będzie zdecydowany posh na stoku
Super kurteczka

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Ja już mam opony zmienione za zimowe dobrze, bo strasznie biało się zrobiło na dworze
Stary 2009-12-14, 19:03   #3284
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

No teoretycznie mogłabym, ale w Re nic a nic mi się nie podoba W tym sezonie podobała mi się tylko jedna jedyna sukienka, którą widziałam w katalogu, a której nigdzie nie było

Lepsze nowe letnie opony, niż stare, łyse zimowe Ja mam nówki zimówki już dawno przełożone, jeszcze przed wszystkimi świętymi

Highway to Hell
Stary 2009-12-14, 23:07   #3285
goosia207
Zakorzenienie

Wczoraj byliśmy na zakupach i Tż kupił puzzle 1000sztuk. Już drugi wieczór je układamy ciesząc się przy tym jak dzieci

Qrcze tak dobrze nam się teraz układa i pewnie będzie awantura przez te święta , ale uniknie ewentualnych zgrzytów z ojcem na święta (a jego ojciec teraz załatwia nam działkę, nie wiem czy się uda, ale potrzebujemy jego pomocy) tylko on jako właściciel to może zrobić

Już nie marudzę
Stary 2009-12-15, 08:56   #3286
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
cześć

To muzę zacząć się rozglądać wczoraj byliśmy po prezenty dla moich siostrzeńców strasznie dużo ludzi i nawet nie wpadłam na to żeby zerknąć na kozaki

A święta... Przypomnę tylko, ze z Tztem jeszcze nie mieszkamy razem (mamy zamiar dopiero w przyszłym roku).Ostatnio Tż coś nie może się dogadać ze swoim ojcem i ostro się pokłócili (mają ciche dni itp.), więc wymyślił ze starszym bratem (który jest po rozwodzie i nie ma nikogo) i 2 kolegami, że wyjadą w góry na Wigilię (albo dzień przed), a wrócą 26 grudnia Oczywiscie wspaniałomyślnie zaproponował mi wyjazd z nimi, ale ja nie pojadę w święta i już (z samymi facetami na dodatek).W zwiazku z tym mam focha na niego, bo spędzimy święta osobno, a mieszkamy od siebie 300m zawsze spędzaliśmy je razem. Nie wiem czy mam strzelić ogromnego focha czy jak mam zareagować jestem zła jak cholera. W ogóle co wy myślicie o tym
Kiepska sprawa z tą kłótnią rodzinną, nie da się nic z tym zrobić ?
A mama Tża co z nią w święta ?
Cytat:
No teoretycznie mogłabym, ale w Re nic a nic mi się nie podoba W tym sezonie podobała mi się tylko jedna jedyna sukienka, którą widziałam w katalogu, a której nigdzie nie było

Lepsze nowe letnie opony, niż stare, łyse zimowe Ja mam nówki zimówki już dawno przełożone, jeszcze przed wszystkimi świętymi

Rozumiem, ależ Ty wymagająca jesteś kobieto Ja w czasach kryzysu zadawalam się czym mogę

Cześć
Stary 2009-12-15, 09:10   #3287
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:

Miłego wieczoru

Pa !
ja z kolei cały rok mam zimówki, tak się jakoś złożyło

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

ja z kolei jednak święta spędzam też bez tż. Jadę do swoich rodziców a on do swoich. Niby miałam jechać do niego, ale jak się dowiedziałam, że oni tam planują spęd swojej rodziny na całe święta, to się udało jakoś wymiksować. Oczywiście nie obyło się bez focha tż, ale myślę, że jakoś sobie z tym poradzi. Także odpoczniemy od siebie na święta, myślałam że w drugi dzień tż będzie chciał do mnie przyjechać, ale chyba za karę stwierdził, że do końca wolnego zostanie u siebie.

Spędzałaś kiedyś święta u tż Gosiu? czy tylko wymagasz od niego, że ma być z tobą i już?
Stary 2009-12-15, 09:25   #3288
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

ja z kolei jednak święta spędzam też bez tż. Jadę do swoich rodziców a on do swoich. Niby miałam jechać do niego, ale jak się dowiedziałam, że oni tam planują spęd swojej rodziny na całe święta, to się udało jakoś wymiksować. Oczywiście nie obyło się bez focha tż, ale myślę, że jakoś sobie z tym poradzi. Także odpoczniemy od siebie na święta, myślałam że w drugi dzień tż będzie chciał do mnie przyjechać, ale chyba za karę stwierdził, że do końca wolnego zostanie u siebie.

Spędzałaś kiedyś święta u tż Gosiu? czy tylko wymagasz od niego, że ma być z tobą i już?
Czyli jednak osobno zdecydowałaś

Ja szczerze już sobie nie wyobrażam świąt bez Tża, bez mojej rodziny tak, bez jego rodziny też, ale osobno nie , po prostu przyszedł czas, że to my jesteśmy najważniejsi dla siebie-my tworzymy rodzinę , nie nasze rodziny. I dobrze mi z tą świadomością
Stary 2009-12-15, 09:32   #3289
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak osobno zdecydowałaś

Ja szczerze już sobie nie wyobrażam świąt bez Tża, bez mojej rodziny tak, bez jego rodziny też, ale osobno nie , po prostu przyszedł czas, że to my jesteśmy najważniejsi dla siebie-my tworzymy rodzinę , nie nasze rodziny. I dobrze mi z tą świadomością
ja też wolałabym z tż, ale prawda jest taka, że musiałabym do niego jechać, a najzwyczajniej nie chce mi się w ten tłum. Zwłaszcza że wiem, że tam tylko będzie siedzenie przy stole i żarcie, bo oni tak lubią. U mnie z kolei w święta ogląda się filmy albo idzie na dłuuuugi spacer na plażę. Tak lubię odpoczywać, przy stole nie. Poza tym mamy siebie na co dzień, więc ta chwila osobno dobrze nam zrobi. a jak już stwierdzę, że nie mogę bez niego wytrzymać, wsiądę w auto i pojadę do niego - to raptem ze 3,5h drogi.
W przyszłym roku, jak wszystko pójdzie dobrze, spędzimy święta sami - może uda się gdzieś wyjechać nawet
Stary 2009-12-15, 09:50   #3290
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć... ja też nie wyobrażam sobie już spędzać świąt bez TŻ...

Ale miałam wczoraj pracowity dzień...:kupiliśmy meble, domalowaliśmy pokój, upiekłam piernik, wyprasowałam całą masę prania

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 09:53   #3291
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale miałam wczoraj pracowity dzień...:kupiliśmy meble, domalowaliśmy pokój, upiekłam piernik, wyprasowałam całą masę prania

tak w ogóle dzięki za typ zwrócenia uwagi na te ciuchy w tesco, faktycznie wybór spory, duże rozmiary, no i całkiem dobre ceny a wzory całkiem fajne.

ja wczoraj z tż robiłam dekorację w domu powiesiliśmy sobie pomarańcze nakłute goździkami w kuchni, więc pachnie świętami. No i mamy już choinkę - taką malutką w doniczce
Stary 2009-12-15, 10:03   #3292
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
ja też wolałabym z tż, ale prawda jest taka, że musiałabym do niego jechać, a najzwyczajniej nie chce mi się w ten tłum. Zwłaszcza że wiem, że tam tylko będzie siedzenie przy stole i żarcie, bo oni tak lubią. U mnie z kolei w święta ogląda się filmy albo idzie na dłuuuugi spacer na plażę. Tak lubię odpoczywać, przy stole nie. Poza tym mamy siebie na co dzień, więc ta chwila osobno dobrze nam zrobi. a jak już stwierdzę, że nie mogę bez niego wytrzymać, wsiądę w auto i pojadę do niego - to raptem ze 3,5h drogi.
W przyszłym roku, jak wszystko pójdzie dobrze, spędzimy święta sami - może uda się gdzieś wyjechać nawet

Rozumiem, ja bym w takiej sytuacji przekabaciła go aby spędził je z moją rodziną

Cytat:

Ale dałaś czadu

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
tak w ogóle dzięki za typ zwrócenia uwagi na te ciuchy w tesco, faktycznie wybór spory, duże rozmiary, no i całkiem dobre ceny a wzory całkiem fajne.

ja wczoraj z tż robiłam dekorację w domu powiesiliśmy sobie pomarańcze nakłute goździkami w kuchni, więc pachnie świętami. No i mamy już choinkę - taką malutką w doniczce
To ja też muszę pójść na rekonesans tych ciuchów, zawsze mi się wydawało że tam jest kicha
Ja też chcę takie pomarańcze, jak to robiłaś ?
Stary 2009-12-15, 10:11   #3293
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, ja też planuję pomarańcze z goździkami, kominki zapachowe z olejkami, chcę też zrobić suszone plastry pomarańczy na choinkę... pewnie będzie ładnie pachnieć Już wczoraj, jak piernik siedział w piecu, super pachniało świętami...

Te ciuchy tescowe na prawdę nie są kiepskie. I jako, że mamy ich dużo, tzn TŻ ma, to mogę powiedzieć, że są na prawdę dobrej jakości... TŻ brudzi, jak dziecko, więc ciągle piorę... i na prawdę się nie niszczą...

Hania

Stary 2009-12-15, 10:15   #3294
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, ja bym w takiej sytuacji przekabaciła go aby spędził je z moją rodziną

To ja też muszę pójść na rekonesans tych ciuchów, zawsze mi się wydawało że tam jest kicha
Ja też chcę takie pomarańcze, jak to robiłaś ?
nie chcę go na siłę do mnie ciągnąć. U mojej rodziny jesteśmy często, bo mamy teraz blisko, no i to nad morzem, więc raczej często tam jeździmy. W dodatku u mnie na święta przyjeżdża zawsze babcia z dziadkiem, oni każdemu bez wyjątku dają po parę stów a mój tż ma skrupuły, żeby brać tą kasę. On jeździ do swoich rodziców rzadko, nie chcę, żeby gadali, że go izoluję od nich, czy nie każę mu tam jeździć.
Tak szczerze to liczę, że on do mnie przyjedzie np. w drugi dzień świąt zobaczymy

mi też się wydawało, bo nie kupowałam ciuchów w markecie. Ale powiem ci, że ceny są spoko i sporo fajnych zwłaszcza męskich właśnie ciuchów tam jest.

a te pomarańcze to kiedyś gdzieś w gazecie widziałam, spodobało mi się, więc robię już któryś rok w sumie. Bardzo prosto się je robi. Bierzesz kilka pomarańczy i rysujesz na nich (najlepiej długopisem) jakiś wzór jako podkładkę - jakieś serduszko, gwiazdkę, choinkę czy co tam chcesz. Na ten długopis nakłuwasz goździkami (do kupienia jako przyprawa). Te zapachy goździków kojarzą mi się z grzańcem. Mój tż wbijał mi wczoraj taki drucik w te pomarańcze, bo ja je wieszałam na oknie. Za ten drucik zaczepiłam pomarańczową rafię i dowiązałam je do karnisza na oknie w kuchni. Nad każdą pomarańczą przyczepiłam jeszcze kokardkę, którą zrobiłam z zielonej wstążki takiej materiałowej kupionej na metry w kwiaciarni (możesz też gotowe kokardy kupić) i tyle. Postaram się wkleić jakieś zdjęcia z netu, jak to mniej więcej wygląda.

oooo, tu jest opis też http://www.wielkiezarcie.com/article48883.html

tu jest parę zdjęć http://deccoria.pl/galeria,id,25077
Stary 2009-12-15, 10:58   #3295
dorinka30
Zakorzenienie

MIśku Dzięki za przepis , zrobię na pewno

Wiem coś o tym odsuwaniu od rodziny, ponoć zawsze tak się dzieje, że kobieta odciąga swojego partnera od jego rodziny Ja nigdy tego nie wymuszałam, po prostu od kiedy mój Tżet zobaczył jak można miło spędzać czas w mojej rodzinie to inaczej na to spojrzał. Ma porównanie więc wybiera spędzanie czasu w lepszej atmosferze, u mnie
Chociaż w tym roku u Tża też bedziemy na wigilii.
Stary 2009-12-15, 11:02   #3296
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
MIśku Dzięki za przepis , zrobię na pewno

Wiem coś o tym odsuwaniu od rodziny, ponoć zawsze tak się dzieje, że kobieta odciąga swojego partnera od jego rodziny Ja nigdy tego nie wymuszałam, po prostu od kiedy mój Tżet zobaczył jak można miło spędzać czas w mojej rodzinie to inaczej na to spojrzał. Ma porównanie więc wybiera spędzanie czasu w lepszej atmosferze, u mnie
Chociaż w tym roku u Tża też bedziemy na wigilii.
U nas chyba też tak jest. Tylko, że mi się wydaje, że ja po prostu otworzyłam oczy na jego rodzinę i on sam już nie chce z nimi czasu spędzać....zwał jak zwał
U mnie jest milsza atmosfera...nikt sie nie kłóci non stop...
W tym roku wigilie spędzamy u mojej siostry, a resztę świąt nigdzie...już poinformowaliśmy rodziców, a w przyszłym chyba my zrobimy wigilię...naszą pierwszą małżeńską

Hania

Stary 2009-12-15, 11:13   #3297
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
U nas chyba też tak jest. Tylko, że mi się wydaje, że ja po prostu otworzyłam oczy na jego rodzinę i on sam już nie chce z nimi czasu spędzać....zwał jak zwał
U mnie jest milsza atmosfera...nikt sie nie kłóci non stop...
W tym roku wigilie spędzamy u mojej siostry, a resztę świąt nigdzie...już poinformowaliśmy rodziców, a w przyszłym chyba my zrobimy wigilię...naszą pierwszą małżeńską

My też wyjazdowo wigilia i pierwszy dzień świąt do obiadu- później wracamy się byczyć
Fajnie z tą wigilią małżeńską , ja też bym chciała zrobić,ale jak pomyślę o goszczeniu teściów przez 2 dni to mi się szybko odechciewa U nas niestety musieliby zostać na noc, a w dodatku pewnie nie spieszyłoby im sie do domu, a mnie drażnią w tak długim wydaniu
Stary 2009-12-15, 11:21   #3298
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]

My też wyjazdowo wigilia i pierwszy dzień świąt do obiadu- później wracamy się byczyć
Fajnie z tą wigilią małżeńską , ja też bym chciała zrobić,ale jak pomyślę o goszczeniu teściów przez 2 dni to mi się szybko odechciewa U nas niestety musieliby zostać na noc, a w dodatku pewnie nie spieszyłoby im sie do domu, a mnie drażnią w tak długim wydaniu
My będziemy wracać do domu w wigilię... a w święta się byczyć...może pójdziemy na jakiś szybki obiad do moich rodziców, ale to nie wymaga nawet wychodzenia z piżamy

Co do wigilii małżeńskiej, to mnie moi teściowie drażnią w każdym wydaniu czasowym, głównie teść..już nie mówiąc o siostrze TŻ...blaaaahhh... ale przecież nie możemy zaprosić mojej rodziny, a jego nie...
przecierpię ich jakoś....

Hania

Stary 2009-12-15, 11:28   #3299
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
My będziemy wracać do domu w wigilię... a w święta się byczyć...może pójdziemy na jakiś szybki obiad do moich rodziców, ale to nie wymaga nawet wychodzenia z piżamy

Co do wigilii małżeńskiej, to mnie moi teściowie drażnią w każdym wydaniu czasowym, głównie teść..już nie mówiąc o siostrze TŻ...blaaaahhh... ale przecież nie możemy zaprosić mojej rodziny, a jego nie...
przecierpię ich jakoś....

Ot, to to samo mam , siostra Tża działa mi na uzębienie, jedynie malutka chrześnica jest kochana i rekompensuje moją mękę siedzenia tam
Stary 2009-12-15, 11:35   #3300
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]

Ot, to to samo mam , siostra Tża działa mi na uzębienie, jedynie malutka chrześnica jest kochana i rekompensuje moją mękę siedzenia tam
widzę, że u wszystkich podobnie. Mi na nerwy działa brat tż i jego matka, która po 1. wtrąca się we wszystko, po 2. wszystkich do czegoś przymusza - najczęściej do jedzenia i nie docierają do niej żadne argumenty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości