|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
lecę do domu, zakupy udane. Mam w końcu większość prezentów już, zostały tylko jakieś drobiazgi jeszcze, ale już nie będę musiała przeciskać się przez te tłumy.
miłego popołudnia |
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie dowiedziałam się że za 2 dzień świąt odbieramy wolny dzień..tak więc w przyszłym tygodniu mogę jeden dzień poświęcić na zakupy i sprzątanie .
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja i tak jutro jadę autkiem do szkoły, żeby w przerwie skoczyć na jakieś zakupy ![]() Miłego popołudnia Pewnie, że mam, ale w wersji białej, którą posiadam https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1260545909 Ja chcę czarną tym razem: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1260545909 Uciekam na pocztę dziewczęta
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak taka krótka w pasie to nie dla mnie, mam wszystkie spodnie biodrówki więc wiadomo ![]() Pewnie kosztuje sporo ? |
|
|
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero w przyszłym tygodniu upiekę.Cytat:
Pochwale się Wam, że dostałam z przedostatniego egzaminu na studiach 5
|
|
#3277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym nie dostała stypendium, nawet bym o niej nie myślała ![]() Cytat:
Ja mam jutro zaliczenie, na którym wykładowca jak ktoś chce przepisuje oceny z licencjatu, bo mieliśmy ten sam przedmiot A ja oczywiście chcę, bo miałam 5 ![]() Tylko gorzej, bo nie mogę wymyśleć żadnego tematu, na jaki miałabym pisać mgr ![]() Dopiero co pisałam, że u mnie nie pada, teraz jest już biało Do tego ślisko jak nie wiem... Pojechałam na pocztę - 1km dokładnie. Nie dało się jechać więcej niż 20km/h, ulica jest jak szklanka. Normalnie zatrzymując się na skrzyżowaniu wpadłam w poślizg i obróciło mi samochód o 180stopni mimo, że nie hamowałam ostro, tylko tak pulsacyjnie Dobrze, że nie jechały samochody za mną, ani przede mną
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz, ja na letnich oponach oczywiście
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....tro chę niemądre posunięcie![]() Ale....w Warszawie pewnie nie ma takiej zimy jak u nas w górach
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam takich typowych letnich, raczej uniwersalne i nowe więc tyle na usprawiedliwienie ![]() Miłego wieczoru Pa ! |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie piekę na różnie kurczaki i taki zapach mnie dochodzi, ze już ledwo siedzę
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego wieczoru
|
|
#3283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() Cytat:
strasznie dużo ludzi i nawet nie wpadłam na to żeby zerknąć na kozaki A święta... Przypomnę tylko, ze z Tztem jeszcze nie mieszkamy razem (mamy zamiar dopiero w przyszłym roku).Ostatnio Tż coś nie może się dogadać ze swoim ojcem i ostro się pokłócili (mają ciche dni itp.), więc wymyślił ze starszym bratem (który jest po rozwodzie i nie ma nikogo) i 2 kolegami, że wyjadą w góry na Wigilię (albo dzień przed), a wrócą 26 grudnia Oczywiscie wspaniałomyślnie zaproponował mi wyjazd z nimi, ale ja nie pojadę w święta i już (z samymi facetami na dodatek).W zwiazku z tym mam focha na niego, bo spędzimy święta osobno, a mieszkamy od siebie 300m zawsze spędzaliśmy je razem. Nie wiem czy mam strzelić ogromnego focha czy jak mam zareagować jestem zła jak cholera. W ogóle co wy myślicie o tymCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już mam opony zmienione za zimowe dobrze, bo strasznie biało się zrobiło na dworze
|
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepsze nowe letnie opony, niż stare, łyse zimowe
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byliśmy na zakupach i Tż kupił puzzle 1000sztuk. Już drugi wieczór je układamy ciesząc się przy tym jak dzieci
![]() Qrcze tak dobrze nam się teraz układa i pewnie będzie awantura przez te święta tylko on jako właściciel to może zrobićJuż nie marudzę
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tą kłótnią rodzinną, nie da się nic z tym zrobić ?![]() A mama Tża co z nią w święta ? ![]() Cytat:
Rozumiem, ależ Ty wymagająca jesteś kobieto Ja w czasach kryzysu zadawalam się czym mogę ![]() Cześć |
||
|
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
Spędzałaś kiedyś święta u tż Gosiu? czy tylko wymagasz od niego, że ma być z tobą i już? |
||
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja szczerze już sobie nie wyobrażam świąt bez Tża, bez mojej rodziny tak, bez jego rodziny też, ale osobno nie
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przyszłym roku, jak wszystko pójdzie dobrze, spędzimy święta sami - może uda się gdzieś wyjechać nawet |
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć... ja też nie wyobrażam sobie już spędzać świąt bez TŻ...
Ale miałam wczoraj pracowity dzień...:kupiliśmy meble, domalowaliśmy pokój, upiekłam piernik, wyprasowałam całą masę prania
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak w ogóle dzięki za typ zwrócenia uwagi na te ciuchy w tesco, faktycznie wybór spory, duże rozmiary, no i całkiem dobre ceny a wzory całkiem fajne. ja wczoraj z tż robiłam dekorację w domu powiesiliśmy sobie pomarańcze nakłute goździkami w kuchni, więc pachnie świętami. No i mamy już choinkę - taką malutką w doniczce
|
|
|
|
|
#3292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ja bym w takiej sytuacji przekabaciła go aby spędził je z moją rodziną ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Ja też chcę takie pomarańcze, jak to robiłaś ?
|
|||
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wczoraj, jak piernik siedział w piecu, super pachniało świętami...Te ciuchy tescowe na prawdę nie są kiepskie. I jako, że mamy ich dużo, tzn TŻ ma, to mogę powiedzieć, że są na prawdę dobrej jakości... TŻ brudzi, jak dziecko, więc ciągle piorę... i na prawdę się nie niszczą... |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak szczerze to liczę, że on do mnie przyjedzie np. w drugi dzień świąt zobaczymymi też się wydawało, bo nie kupowałam ciuchów w markecie. Ale powiem ci, że ceny są spoko i sporo fajnych zwłaszcza męskich właśnie ciuchów tam jest. a te pomarańcze to kiedyś gdzieś w gazecie widziałam, spodobało mi się, więc robię już któryś rok w sumie. Bardzo prosto się je robi. Bierzesz kilka pomarańczy i rysujesz na nich (najlepiej długopisem) jakiś wzór jako podkładkę - jakieś serduszko, gwiazdkę, choinkę czy co tam chcesz. Na ten długopis nakłuwasz goździkami (do kupienia jako przyprawa). Te zapachy goździków kojarzą mi się z grzańcem. Mój tż wbijał mi wczoraj taki drucik w te pomarańcze, bo ja je wieszałam na oknie. Za ten drucik zaczepiłam pomarańczową rafię i dowiązałam je do karnisza na oknie w kuchni. Nad każdą pomarańczą przyczepiłam jeszcze kokardkę, którą zrobiłam z zielonej wstążki takiej materiałowej kupionej na metry w kwiaciarni (możesz też gotowe kokardy kupić) i tyle. Postaram się wkleić jakieś zdjęcia z netu, jak to mniej więcej wygląda. oooo, tu jest opis też http://www.wielkiezarcie.com/article48883.html tu jest parę zdjęć http://deccoria.pl/galeria,id,25077 |
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
MIśku Dzięki za przepis
, zrobię na pewno Wiem coś o tym odsuwaniu od rodziny, ponoć zawsze tak się dzieje, że kobieta odciąga swojego partnera od jego rodziny Ja nigdy tego nie wymuszałam, po prostu od kiedy mój Tżet zobaczył jak można miło spędzać czas w mojej rodzinie to inaczej na to spojrzał. Ma porównanie więc wybiera spędzanie czasu w lepszej atmosferze, u mnie Chociaż w tym roku u Tża też bedziemy na wigilii. |
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest milsza atmosfera...nikt sie nie kłóci non stop... W tym roku wigilie spędzamy u mojej siostry, a resztę świąt nigdzie...już poinformowaliśmy rodziców, a w przyszłym chyba my zrobimy wigilię...naszą pierwszą małżeńską
|
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też wyjazdowo wigilia i pierwszy dzień świąt do obiadu- później wracamy się byczyć Fajnie z tą wigilią małżeńską , ja też bym chciała zrobić,ale jak pomyślę o goszczeniu teściów przez 2 dni to mi się szybko odechciewa
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wigilii małżeńskiej, to mnie moi teściowie drażnią w każdym wydaniu czasowym, głównie teść..już nie mówiąc o siostrze TŻ...blaaaahhh... ale przecież nie możemy zaprosić mojej rodziny, a jego nie... przecierpię ich jakoś.... |
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot, to to samo mam , siostra Tża działa mi na uzębienie, jedynie malutka chrześnica jest kochana i rekompensuje moją mękę siedzenia tam
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że u wszystkich podobnie. Mi na nerwy działa brat tż i jego matka, która po 1. wtrąca się we wszystko, po 2. wszystkich do czegoś przymusza - najczęściej do jedzenia i nie docierają do niej żadne argumenty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

, co takiego zapragnęłaś mieć, masz fotkę ?

Ale ja i tak jutro jadę autkiem do szkoły, żeby w przerwie skoczyć na jakieś zakupy

Do tego ślisko jak nie wiem... Pojechałam na pocztę - 1km dokładnie. Nie dało się jechać więcej niż 20km/h, ulica jest jak szklanka. Normalnie zatrzymując się na skrzyżowaniu wpadłam w poślizg i obróciło mi samochód o 180stopni mimo, że nie hamowałam ostro, tylko tak pulsacyjnie 

zawsze spędzaliśmy je razem. Nie wiem czy mam strzelić ogromnego focha czy jak mam zareagować