|
|
#4771 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Młode
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2009-12-13 o 00:21 |
|||
|
|
|
#4772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poszperałam teraz trochę i znalazłam dla siebie inną propozycję : eustoma, róża, goździk. Tak w ogóle to miałaś iwka piękny bukiet , zapisałam sobie już kilka dni temu zdjęcie na komputerze. Jeżeli moje kwiaty nie wypalą to chyba też zdecyduję się na storczyki Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2009-12-13 o 10:58 |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A bukietu trochę się oszukałam, wydrukowałam jaki chcę mieć, zaniosłam do kwiaciarni i dostałam to co chciałam
|
|
#4774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze nie wiem jaki kolor sukni będę miała, najbardziej podoba mi się złamana biel, ale zdanie może mi się jeszcze zmienić. Liczę na pomoc florystki w kwestii kolorystycznego dobrania bukietu.Mam jeszcze pytanie z innej beczki - ceny alkoholu idą w górę i zastanawiam się,czy jest sens kupić wódkę (ok. 70 butelek - wesele na ok. 100 gości) na ponad 1,5 roku przed weselem Czy wódka ma datę ważności? mam miejsca a miejsca żeby to trzymać, ale czy warto?Możecie mi jeszcze wytłumaczyć na czym polega haczyk z kupowaniem na kogoś, kto ma sklep z koncesją? Jak to się przekłada na cenę wódki? Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2009-12-13 o 12:52 |
|
|
|
|
#4775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje znajome kupowaly wczesniej wodke i nie zalowaly bo pozniej ceny poszly w gore, a wodeczka lezala, ona nie ma jako takiej daty waznosci, wiec mysle ze jesli kupisz to sie nic nie stanie. DZIEWCZETA szukalam swojej wymarzonej sukni, w tej ktora pokaze Wam na zdjeciach czuje sie najlepiej, to jest moje takie 9na 10. ALE pokazujac ja na zdjeciach mamie i tesciowej, obie mowia "no ładna" wrrr a ja nie chce ladnej tylko sliczna wiem jak to brzmi ale same wiecie, ze to nasz jeden dzien i chce sie wygladac super. wiec chyba jeszcze beda czegos szukac. w tarnowie nic lepszego nie widzialam ale moze ktora mozesz polecic jakis fajny SALON z sukniami w KRAKOWIE? gdzie sa fajne suknie nie drosze niz 3 tysiace?Zdjecia nie sa dobrej jakosci i nie widac dokladnie tej sukni bo robione sa telefonem, dodalam tez zdjecie welonu, mam do niego inna suknie ale chodzi o ten welon. co mysliscie szczerze? |
|
|
|
|
#4776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ten tren sie podpina?? zeby Ci w tancu pozniej nie przeszkadzal
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
tak podpina sie, inaczej kiepsko by bylo
dziekuje
|
|
|
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
Azumi.. dlatego ja nie pokazywłam nikomu żadnych zdjęć.. jeździłam tylko z mamą i tylko ona widziała suknie wcześniej... Zdjęcie nigdy nie odda rzeczywistości.. tym bardziej zdjęcie z komórki.. poza tym widać, że suknia jest przyduża i nie jest jeszcze dopasowana. Jak Cie wszyscy zobaczą z fryzurą, makijażem na pewno zrobią łaaaaaaał..
bo wszystkie te elementy składają się na efekt końcowy A co do welonu.. przy takim trenie ja bym się nie zdecydowała na tak długi welon.. ale najważniejsze co ty czujesz
|
|
|
|
#4779 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam suknię na Wałowej w Obsesji. Drogo mają (jak dla mnie 2980 na promocji to drożyzna) ale kocham moją suknię i nie zmieniŁabym jej na żadną inną... U mnie niestety przygotowania stanęły... Znaleźliśmy tylko obraczki które nam sie spodobały, 1200 zł za parę razem z grawerem. Nie mam zdjęcia ale zakochałam się w nich
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki ,azumi chyba tak zrobimy z tą wódką.
Co do sukienki - faktycznie ładna. Wydaje mi się, że Twoja mama i teściowa nie wyrażają większego zachwytu, bo może uważają się za osoby niekompetentne w kwestii mody ślubnej i nie chcą Ci narzucać swojej opini? Ale jakby było źle to by Ci napewno powiedziały. Ale tak jak mówi Kaladusia - sukienka to Twój wybór. Jednak skoro masz chociaż cień wątpliwości i nie gonią Cię terminy to szukaj dalej, to jest moja opinia. Dużo wizażanek mówiło tutaj o znalezieniu tej jedynej, wymarzonej sukienki, takie rzeczy się zdarzają
Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2009-12-13 o 23:41 |
|
|
|
#4781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny bukiecik ja mialam bardzo podobny bukiet tylko zamias gozdzikow byly frezje ![]() Cytat:
podkresla Twoja fugurke ... chociaz powiem Ci ze w tej co masz ubrany welon tez slicznie wygladasz
|
|
|
#4782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%. Suknia ma się tobie podobać i ty się masz wniej dobrze czuć i to jest najważniejsze. Ile osób tyle różnych opini. Także szkoda się denerwować.
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Dziewczyny zawsze podniesiecie mnie na duchu
ide jeszcze dzis do tego salonu na targowej i walowej, jesli w zadnej sie nie zakocham pozostaje krakow, mozecie polecic jakies fajne salony tam?
|
|
|
|
#4784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A byłaś w tym salonie na św. Anny? W Krakowie jest mnóstwo salonów i w wielu są suknie poniżej 3000 zł. Nawet w Madonnie, gdzie ceny są kosmiczne mają nowe suknie poniżej tej kwoty, do tego komis i te suknie z komisu do Ciebie dopasowują krawcowe z tego salonu. Cała ulica Długa i św. Filipa to zagłębie salonów z sukniami i niektóre są prześliczne. Jest jeszcze salon Gracja na ul. Świętej Gertrudy i salon Nabla ale nie pamiętam adresu. Do tego duży salon Evita na ul. Zakopiańskiej. Ja kupiłam w Cymbeline na ul. Długiej. Welonu nie kupuj dopóki nie będziesz miała sukni. Do długiego trenu pasuje długi welon, ja miałam tak długi jak długi był tren, ale po kościele go odpięłam i został taki podwójny - do pasa i do łopatek. Taki do ziemi - tego na zdjęciu nie da się chyba odpiąć - może się zahaczać, koleżance podarli bo się pochyliła i ktoś jej na nim stanął, ona się ruszyła i po welonie.Jeśli zdecydujesz się na bardzo ozdobny dół, hafty, marszczenia, falbany, wtedy kupiłabym krótszy welon. Powodzenia w poszukiwaniach.
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam takie zdanie , ze ta druga jest sliiiiiiiiiiiiczna
|
|
#4787 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
Azumi mi się podoba ta suknia co jesteś w niej z welonem.Co prawda obydwie są śliczne ale do tej pierwszej to poprawki konieczne.Pytasz o welon to tak jak dziewczyny radzą jaki tren taki welon
![]() A ja chcę podziękować za rady dotyczące bukietu ze storczyków.Co ja bym bez was kobietki zrobiła Umocniłyście mnie w moim przekonaniu
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki, nie śmiejcie się teraz ze mnie- mam jeszcze ponad 1, 5 roku do ślubu,a kupiłam sobie dzisiaj... ślubne buty
![]() W sumie to już moja druga para "białasków", ale te pierwsze są strasznie wysokie, nie umiem w nich chodzić więc pewnie je sprzedam. Co myślicie? W na pierwszym zdjęciu mój najnowszy nabytek, a na drugim te za wysokie. Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2009-12-14 o 19:04 |
|
|
|
#4790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a chodzilas juz wczesniej w takich butach bez palcow ... bo ja np nie dam rady bo caly ciezar ciala jest wlasnie na tych przednich palcach i strasznie mi palce obtarlo
|
|
|
#4791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Suknię będziesz mieć białą? Obydwie pary ładne, ale rzeczywiście w tych drugich niezły obcas. W tych pierwszych podoba mi się ten wydłużony przód. Żabcia ja mam to samo - noga mi "leci" do przodu i nie dam rady w nich chodzić.
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4793 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem teraz resztę historii tych butów - normalnie kosztują (po przeliczeniu na złotówki) jakieś 220zł, ja za nie dałam niecałe 60zł, nowe w pudełku Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2009-12-14 o 20:06 |
|||
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
rzeczywiście mega wysoki ten obcas
ale pewnie już w kościele miałabyś ich dość.. ja miałam na niziutkim obcasiku (3 cm)... ponieważ jestem dość wysoka więc brałam pod uwage obcas do 5 cm.. ale nie żaluję.. nie czułam butów na nogach fakt że butki na tak wysokim obcasie wyglądają bajecznie.. ale i tak ich praktycznie nie widać.. więc po co się męczyć
|
|
|
|
#4795 |
|
Rozeznanie
|
LoczeK, u mnie niestety tylko wyższy obcas wchodzi w grę - ja jestem raczej niska, a mój narzeczony dość wysoki (różnica między nami to 30 cm) więc bez obcasa będę wyglądała jak krasnoludek
Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2009-12-14 o 21:41 |
|
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4798 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
jestem tu nowa ale to forum poprostu mnie zachwyciło mimo że już prawie od 2 lat jestem żonką (dokładnie 29 grudnia Jednak mimo to mam do Was pytanko odnośnie orkiestry gdyż właśnie jestem na etapie organizowania moim rodzicom przyjęcia z okazji 50-ej rocznicy ślubu i poszukuje orkiestry gdyż ta która u mnie grała ma właśnie przerwe w działalności ;( a byli naprawdę świetni.Może mi coś doradzicie? Imprezka ma być tak na 40 0sób i myśle że nie dłużej niż do 1-ej w nocy. Z góry dziękuje
|
|
|
|
#4799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dziewczyny mają rację po co się tak męczyć butów i tak prawie nie widać. A jednak cała noc przed nami.
|
|
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
http://www.butyslubne.com.pl/szukaj-...ucent=&obcas=1
http://www.bialebuty.com.pl/index.ph...t&id_ass=3515& Ja zamawiałam na internecie.. ponieważ w tutejszych sklepach jest bardzo mały wybór butów na obcasie a co dopiero niziutkich. Ja zamawiałam na tej drugiej stronie (drugi link) ale teraz coś maja straszny bałagan na niej, nie ma podziału na producentów i dużo mniejszy wybór.. może dlatego że skończył się sezon ślubny w każdym razie, miałam podobny fason do tych co są w drugim linku, tam możesz sobie wybrać kolor podeszwy, materiał, wysokość obcasa noi ozdoby. Po zamówieniu wysyłają na maila jak zmierzyć stopę i powiem szczerze że butki pasowały jak ulał i były mega wygodne. Także jakbyś miała problem z kupnem to tą stronkę mogę polecić z czystym sumieniem.. jest nawet opcja, że można wysłać swój materiał i oni zrobią z niego buciki ![]() Witaj LadyAngel
Edytowane przez LoczeK83 Czas edycji: 2009-12-15 o 14:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

, zapisałam sobie już kilka dni temu zdjęcie na komputerze. Jeżeli moje kwiaty nie wypalą to chyba też zdecyduję się na storczyki
Jeszcze nie wiem jaki kolor sukni będę miała, najbardziej podoba mi się złamana biel, ale zdanie może mi się jeszcze zmienić. Liczę na pomoc florystki w kwestii kolorystycznego dobrania bukietu.
a ten tren sie podpina?? zeby Ci w tancu pozniej nie przeszkadzal

ide jeszcze dzis do tego salonu na targowej i walowej, jesli w zadnej sie nie zakocham pozostaje krakow, mozecie polecic jakies fajne salony tam?