|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Eudaimonia - no to moze bedziesz miala najpiekniejszy prezent na swieta, szykuj sie szykuj, jak bedziesz miala wszystko gotowe to nie bedziesz sie denerwowac - 3mam kciukaski
Patinka - u mnie tez tak jest, ze w jeden dzien maly tak szaleje, caly brzuch sie rusza a na drugi dzien tylko troszke, to normalne chyba ze naprawde nie czujesz ruchow to mozna wtedy sie martwic a tak jest ok Moj synus dzis ma dzien bardzo aktywny, daje popalic od samego rana ![]() O Jezu kochany jaki sliczny jest ten wizazowy Fipek A jesli chodzi o usg i wage malca to nie wierzylabym w to , oststnio kolezanka urodzila i w ciazy mowiono jej, ze bedzie bardzo duza corcia, co sie okazalo to nie byla to roznica +/- 400 urodzila dziewczynke ktora miala 2800 I tez te zabobony ze zgaga i wlosami |
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już nadrobiłam więc piszę syla2311 nie martw się tym płaczem w weekend ja też tak miałam, matko czasami sobie z tym nie radzę.
Sweet ma tak cudnego przystojniaka, że się zakochałam! Już nie mogę doczekać się swojego!
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wazne ze juz jest ok, no dobra ja zmykam do fryca, buziolki milego dni. NIE SZALEC MI TUTAJ, BO ZNOW BEDZIE 10 STRON DO NADROBIENIA :brzy dal:
|
|
|
|
|
#1865 | |||
|
Zadomowienie
|
....ale pędzicie..... ciężko nadrobić
Cytat:
Jak to robisz że pępek w 36 tyg wklęsły u mnie już ok 20 wyskoczył na zewnątrz.Małgorzata to takie ładne imie Choć przyznam się że ja zawsze miałam z nim problem bo ma za dużo odmian i nigdy nie wiadomo jak się przedstawiać ![]() Cytat:
Co do humoru.... te nasze niedobre hormony ![]() Dobrze że już lepiej jest. Z tego względu bardzo cieszę się że Tż chodzi ze mną na SR. Tam położna za każdym razem uświadamia tatusiów że ich żony mają prawo do swoich humorów, a oni muszą to z wyrozumiałością znieść. Mam wrażenie że jakoś to zadziałało na mężusia bo jakoś dziwnie pobłażliwie do moich fochów podchodzi ![]() Cytat:
------------------ Dzisiaj w DDTVN mówili że rodzi się w Polsce ostatnio więcej chłopców. Czyli to jednak nie tylko wybryk naszego wąteczku. Oj będą się nasze chłopaki rozbijać za dziewczyny ![]() ------------------------------- Wczoraj wróciliśmy po 22 z SR nadrobiliśmy 2 zajęcia. Pozwiedzaliśmy sale porodową i jakoś mam nie za dobre odczucia (chyba dlatego że wogóle nie lubie szpitali) Położna przekazała nam trochę praktycznych informacji. W szpitalu wszystko jest dostępne dla maluszka, tylko trzeba pieluszki mieć no i rzeczy dla siebie. Mówiła o goleniu. Radziła żeby jednak się samemu nie golić. Najlepiej być ogolonym zaraz przed porodem przez położne, a jak nawet mąż ogoli np dzień przed to już jest nie za dobrze bo gdy rosną włoski pod skórą to jakieś tam bakterie się gromadzą (czy coś takiego ). Uspokajała nas że nie trzeba się krępować bo położne na prawdę wiele już widziały i nic ich nie zaskoczy ![]() Mówiła o sprawach fizjologicznych podczas porodu o których tu ostatnio rozmawiałyśmy. Z tą kupką to częsta sprawa i to też po to nam mówi żeby nie czuć się źle. Położna bez podpytywania mówi o takich krępujących sprawach. Dobrze że mężowie się nasłuchają i nie będą zaskoczeni. Dostaliśmy też masę próbek. 3 rodzaje proszków do prania, sudocrem, chusteczki nawilżane jakies inne kremy na odparzenia i na problemy z brodawkami. Materiałów jest tyle że chyba narazie wogóle nie będę kupować kosmetyków. Tylko tak jak radziła położna wypróbuje wszystko żeby wiedziec co jest dobre dla dziecka i dla mnie
|
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
ale przystojniak z tego Filipka!!!!
ktoras pisała że w ostrowie wlkp urodziły sie czworaczki?ale to chyba nie sweet? ja dzis jak zwykle męczarni cd.,już chyba tak zostanie do konca,ale widze ze nie ja jedna na boku bola żebra a na plecach bolą plecy![]() za chwilke ma byc kurier z płyta od komody, w końcu może tz złozy i zrobimy porzadek i poukładam ciuszki i kosmetyki. kasya pytałaś o łóżeczko safari,tak to ja kupiłam i ogólnie jest ładne,słodkie z żyrafka ale meble to mój tz stwierdził ze chyba drugi gat.,płyta sie sypie z niej i gdybysmy wiedzieli to nie wiem czy bysmy kupili,ale łóżeczko fajne,moja bratowa ma z klupsia już 4lata i jak oglądałam to jest takie samo wykonanie.mozesz gdzies podjechać do sklepów obejrzeć ,bo widziałam ze juz coraz wiecej ich w sklepach,my jaksie zdecydowaliśmy to nigdziejeszcze nie było. |
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mega słodziak Sweet gratulacje!!! ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Dziewczyny, spakujcie sobie torby na spokojnie, lepiej zaplanować i wziąć wszystko co najważniejsze, np. witaminy lub inne leki, bo w szpitalu może być z tym różnie. I przygotujcie się, to niczego nie zapomnicie. Jak ja się kilka tygodni temu pakowałam w stresie to nikomu nie życzę... Mega chaos, połowa rzeczy niepotrzebna, innych brak.
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
I znowu pojawiły się śliczne brzuszki Nawet już świąteczne ![]() Wczoraj to nawet nie miałam czasu cokolwiek napisać... Wstałam dopiero po 10 i na szybcika wszytsko robiłam, żeby zdarzyć na kurs Jak przyjechałam to przegryzłam cosik i przeprasowałam jeszcze koszulę i spodenki, za niedługo przyjechał mąż i znouw pojechaliśmy. Wczoraj w restauracji była taka impreza przedświąteczna z firmy męża. Kawał drogi od nas, troche ponad godzinę... Tak, że wróciliśmy do domu po 24 I nawet nie stawałam dziś na wagę Jak wracaliśmy to nie mogłam już usiedzieć w samochodzie, mały strasznie mi naciskał na pęcherz i krzyże też bolały. Hmm, zresztą coś dziś mnie też dół brzucha lekko pobolewa...Dziś ostatni dzień kursu, ale to zleciało, dostanę certyfikat I idziemy jeszcze grupą do kawiarni.Przede wszystkim Sweet WIIIIIEEEEELLLLKKKKIEEEEE E GRATULACJE!!!!!! ![]() ![]() Kamyczku dobrze, że Twoje ciśnienie się poprawiło To ja też ujawnię znowu mój brzusio
Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2009-12-15 o 11:04 |
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
lilla witaminy i lekarstwa?
ja bym o czymś takim nie pomyslała a jakie?myslisz ze bedziemy witamin w ciagu 3dni lub tyg potrzebować?no ja tak sie zbieram ale może na dniach sie spakuje i w drugą torbe Ade. |
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
No ale przydałoby się jeszcze zdjęćka załaczyć
36 tydzień i 0 dni Już coraz bliżej......
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem taka wk****** #$%#$$$
Powiem wam, że ludzie to są nienormalni Zamówiliśmy meble kuchenne, teraz na weekend maja być montowane wczoraj tż zadzwonił do tego faceta o coś się zapytać a on przy okazji powiedział mu, ze jak juz dzwoni to ma dla niego informacje, że blat, który zamówiliśmy nie dojedzie na czas, że on wybrał inny ![]() tż nie chciał mnie denerwować wczoraj bo cos się kiepsko czułam powedził mi o tym dzisiaj, więc zadzwoniłam do tego faceta i się pytam czy ja ten nowy blat wcześnij zobacze ciśnienie juz mi skoczyło pewnie do 200 a on do mnie że jak bardzo chce to do mnie dzisiaj podjedzie, mówie wam, że go tu dzisiaj rozniose, ja siedzialam nad tymi probnikami z blatami 2 dni i wybralam tylko dwa wiec jestem pewna ze inny mi sie nie spodoba, zreszta jesli chodzi o urzadzanie wnetrz jestem perfekcjonistka i wszytsko musi byc idealnie, dla mnie nie istnieje zwrot "nie da sie" No co za palant Na dodatek lodówka, którą wybraliśmy bedzie dopiero po nowym roku, może w lutym bo jest tylko i wylacznie na zamowienie we wszystkich sklepach Chyab prędzej sami byśmy ja z Włoch sprowadziliNormalnie płakać mi się chce...... |
|
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje Sweet ![]() mały słodziak filka2 dzięki za odpowiedz eudaimonia mi na SR mówili żeby wypowiedzi o szpitalach na internecie nie brać sobie za bardzo do serca, bo wiadomo najczęściej piszą to osoby niezadowolone a zadowoleni mało kiedy napiszą coś pozytywnego a na pewno też tacy są
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli może być w 39
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do studentów, to to, że jest to szpital uniwersytecki nie znaczy, że ich obecność jest obowiązkowa. Możesz się na to nie zgodzić aby byli obecni i muszą to uszanować. Nie każda kobieta chce aby jej badanie obserwowało 10 studentów lub co gorsza jeszcze ją badali... (choć musza się jakoś uczyć...). [QUOTE=gooha3;15867646Brzu szek śliczny. Jak to robisz że pępek w 36 tyg wklęsły u mnie już ok 20 wyskoczył na zewnątrz.[/QUOTE] Ja też nie mam pępka na wierzchu Nie jest już całkiem wklęsły, ale jeszcze troszkę mu brakuje aby nawet zrównać się ze skóra ![]() Ja już mam poprasowane ciuszki Małej z ostatniego prania - ale była wieeeeeeeeelka kupa teraz tylko je poskładać i na półkę Zaraz wstawię kolejne pranie.. Ojej, ile tego wszystkiego jest
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie Madziulka!!!!!!
![]() ja uciekam, bo mi sie mózg lasuję od siedzenia przed kompem ponad 2h.nie piszcie za dużo )
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także lepiej mieć i oczywiście informować lekarza o tym, co sie przyjmuje i czy nadal poiwnno się je brać. Natomiast nie liczyłabym zbytnio na gratisowe szpitalne dostawy żelaza, magnezu czy potasu. A wydaje mi się, że po porodzie nadal trzeba je przyjmować (ja muszę przyjmować regularnie Magnez całe życie z uwagi na serce).
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrowienia dla szczęśliwego tatusia![]() Nie mam szans Was nadrobić widzę tylko, że nowa mamusia się pojawiła tak, że witam serdecznie:F Byłam zajęta realziacją bonów Tż-ta tak, że do kupienia zostały nam rzeczy do apteczki, 2 koszule do szpitala, klapki pod prysznic... a reszta już wyglada na to, że jest
|
|
|
|
|
#1878 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio mam jakieś chwilowe wahania ciśnienia i kołatanie serducha (ale rzadko) to miałam 135/100 Musze powiedzieć ginowi najbliższej wizycie...Cytat:
super.Cytat:
![]() kwiat kalafiora Cytat:
![]() Cytat:
i odezwij się po.Cytat:
Cytat:
Euadaimonia to gratulować czy pocieszać Może po tej "przygodzie" tż się opamięta ale dobrze,że to nic poważnego.Cytat:
![]() bardotka_a ------------- U mnie dzisiaj bz, szykuje się dzień jak co dzień. Może pójdę do mamci pomogę jej posprzątać na święta... Musze sobie znaleźć jakieś zajęcie bo oszaleję |
||||||||
|
|
|
#1879 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Kancia - to miło ze strony synusia, że dał ci podrzemać. Jak próbuję sie zdrzmnąć przy swoim a on zauważy, to zaraz mówi "mama otwórz oczy, nie śpij"
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ty jeszcze pracujesz??? eudaimonia - no to miałaś wczoraj przeżycie, ale przynajmniej tż milszy ![]() A torbę lepiej mieć spakowaną - najgorzej się zabrać, a potem to już całkiem sprawnie idzie patinka - tylko spokojnie, czasami te nasze dzidki mają leniwsze dni. A może już teraz jest bardziej aktywny? Cytat:
A i prezenciki na SR fajne - a SR to płatna? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj ja dopiero się obudziłam... po wczorajszej imprezie spałam jak zabita
![]() Tylko biodra mnie bolą masakrycznie ![]() Widzę że mamuśki robią się na bóstwa przed świętami Czekamy więc na fotorelacje po wizytach u fryzjerów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() eudaimonia no to dobrze że ten twój chłop co nieco pojął ![]() A Ty się kobieto pakuj i zaciskaj nogi jak nie chcesz w grudniu urodzić ![]() ja nie chcesz rodzić w tym szpitalu to ja bym pojechała do tego Twojego i niech tam Ci zrobią badania, przynajmniej usłyszysz drugą wersję o swoim stanie patinka - jak czujesz przeciąganie to w porzadku, mój Filip też czasami jest bardzo leniwy i nie daje o sobie znać prawie w ogóle.. bardotka co do nart to my z TŻ też z tego powodu cierpimy, jakby nie ciąża to na pewno byśmy pojechali poszaleć ![]() a co do kuchni ja bym chyba nie będzie mi obcy facet wybierał blatu do mojej kuchni wiem że potem patrząc na niego tylko bym się wkurzała, a mała szansa żeby wybrał akurat ten twój drugi ulubiony...ech same problemy z tymi remontami.. Ja też wczoraj zamawiałam drzwi i miałam nadzieję że w tym roku będa a tu facet napisał że czas oczekiwania do 6 tygodni ![]() Madziulka kwitnąco wyglądasz
|
|
#1881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do perfekcjonizmu, to czasem potrfaię zastanawiać się 15 minut nad serkiem lub środkiem do czyszczenia łazienki ale ciężko się takim ludziom żyje, więc doskonale Cię rozumiem.Boję się tylko, co będzie jak Dzidzia przyjdzie na świat i będę nadal chciała wszystko robić sama, bo ja to zrobię najlepiej a raczej nie dam ze wszystkim rady, poza tym nie chcę być taka samodzielna Jak ja bym chciała, aby nie przeszkadzało mi w życiu wiele drobnych rzeczy.... że nie posprzątane, że zmywarka może być włączona "później".... ![]() Nie możesz się denerwować - myśl o Dzidzi
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedzie do mnie pan "profesjonalista" od kuchni a jestem tak podminowana ze chyba zaraz urodze
![]() Mała tak mnie kopie.... staram sie opanowac ale sie nie da Trzymajcie kciuki zebym go nie uszkodziła |
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Jaki śliczny brzusio!!!!!!
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
bardotka
Cytat:
zebra - a chociaż kupiłaś coś tż za te jego bony
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
filipek prześliczny Gratuluje!
:roz a:youyou- no musimy sie ustroić jak choineczki na święta ![]() OO widze tutaj śliczny brzusio.. Patrzcie na mój z mikołajek :
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Addiced hmmm on tam sobie wrzucał głównie do koszyka to co lubi:P kaweki 3 w 1, słodycze jakieś i deserki, kiełbache
, szklanki takie wielkie na kawe:P Starlismy się brac to co potrzebne... meiliśmy supcio ksozyk miała być na kosmetyki synka ale ta w kasie taka niedorobiona była, że musiałabym sobie lecieć wymieniac, bo kodu nie było na nim:\ i an kilku innych rzeczach więc wkurzyłam sie i powiedziałam, ze nie będę tego brała... Bez jaj zaś lecieć po całym sklepie i szukać gdzie co było!!! Sugar jak już pisałam śliczny brzusio i klimatowa fotka
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w nocy już miałam wizję,że może jest okręcony pępowiną albo coś-tfu,tfu!a tak w ogóle to mam schizę z tą pępowiną,myślicie że jak gin robi usg to widzi od razu czy pępowiny nie ma na szyji?czy musiałby się bardzo jakoś przyjrzeć...w ogóle to zauważyłam,że czasami to mi tak tylko brzuch podskoczy i nie wiem czy to kopnięcie jakoś do środka czy on tak podskakuje dziwnie? nie wiem, w jakieś dziwne schizy wchodzę....
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Sugar ta laska w kasie nic nie wiedziała, myliła się i np. pory brałam i pisałao na stoisku, że są na sztuki a ona, że samemu tzreba warzyć- poprostu co nie wiedziała zamiast się dowiedzieć szła na łatwizne a nawet ludzi w kolejce nie było za nami, wogóle luz był, bo późnym wieczorem tam byliśmy. I tym mnie wkurzyła, bo u nas w marketach jak coś to same ruszaja tyłki po coś, bo wiedzą gdzie co jest przynajmniej... Zresztą druga z nią stała i jej tłumaczyła jak się pomyliła i mogła to załatwić spokojnie bez starchu, że uciekniemy
|
|
|
|
#1890 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej kochane , dzis byłam na badaniach (krew, mocz, waserman)
teściowa wstawiła mi pranie a jak zaklepałam sobie pasowanie coś w dole brzucha mnie ciągnie , może dlatego ze luteine zawsze brałam przed 10godz a dziś dopiero teraz sobie zaaplikowałam ![]() a moze ten ból jest normalny dzis ma przyjaciółka na kawe przyjechać na obiadek mam spagetti ( wiem że mam nic nie robić , ale obiad akurat dziś sama zrobię bo boję sie co by teściowej wyszło Cytat:
i oczywiście musiałam się popłakać Cytat:
ja też powoli kompletuję wszystko a potem buch do torby ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
ale moze jak maluszek nie rusza sie już dłuższy czas to moze jedz to sprawdzić
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

:brzy dal:
Za kilka godzin kończymy 36 tygodni! Pępek jeszcze wklęsły 
u mnie już ok 20 wyskoczył na zewnątrz.

I nawet nie stawałam dziś na wagę 

bo jeśli pójdę i mnie tam zostawią?? a jak nie pójdę i będzie zle? ech... zadzwonie do mojej giny i zapytam co robić
Musze powiedzieć ginowi najbliższej wizycie...

w nocy już miałam wizję,że może jest okręcony pępowiną albo coś-tfu,tfu!