Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-15, 06:59   #1831
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

witajcie.spać nie mogę, bo coś mi z brzuchem niewygodnie.poczytałam Was, co tam naskorobałyście...
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 07:14   #1832
oliviaoO
Rozeznanie

witam z rana
ja jeszcze śpiąca, za oknem ewidentnie mroźno, ale zaraz trzeba się ubierać i lecieć na uczelnię dziś tylko na dwa wykłady, bo po 11 jadę do szpitala na usg przepływowe i ktg. a za tydzień na kolejne ktg i przedświąteczna wizyta u gina dobrze, że jeszcze tylko jutro, pojutrze i wreszcie odeśpię to co się od października przez szkołę nie wyspałam

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 07:32   #1833
lila12
Zadomowienie

Dzień dobry brzuszki
Ja już dwie noce w miarę sypiam - jeśli tak to można nazwać
Odliczanie trwa, zostało 6 dni i wiecie co: jakiejś takiej wewnętrznej siły dostałam: od 2 dni doła brak, czuję się silna i przygotowana. Chciałabym, aby taki nastrój mi pozostał ale coś się obawiam, że pęknę i ryczenie będzie na bank.

Ściskam Was ciepło
Stary 2009-12-15, 07:39   #1834
kasiorekzeta
Rozeznanie

I kolejny dzień przed Nami
Witam Mamusie i pociechy w brzuszkach
Mi dziś się zapowiada całkowity dzień lenia Obiadek mam z wczoraj, domek ładnie mój Mężuś wczoraj ogarnął, więc ja dziś zapowiedziałam sobie, że leniuchujemy z córcią cały dzień, ona w brzuszku, a ja na kanapie
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 08:11   #1835
addicted to wizaz
Zadomowienie

Widzę, że mnie niezła nocna imprezka ominęła, za to ja mogłabym zacząć poranną od 5.20 bo cały czas wierciłam się w łóżku i nie mogłam zasnąć aż w końcu o 6.00 zadzwonił budzik tż, więc też wstałam

kamyil - witaj, no i lutówkom przydałaby się dziewczynka, bo u nich strasznie niebiesko
Niestety co do wózków to nie pomogę, bo mam po pierwszym synku - stare, ale jare

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Wszyscy mi mówią żebym torbe spakowała
Tak i sie nie chce
Mi też sie strasznie nie chciało, ale w końcu się spakowałam, tzn. muszę jeszcze uzupełnić parę rzeczy w kosmetyczce i zrobić ostatnie badania (wizyta w czwartek więc dostanę skierowanie)

Kamyk - to dobrze, że leki działają i już sie lepiej czujesz

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Ejjj też bym się przeszła do fryzjera TŻ mi coś ostatnio zasugerował, żebym coś zmieniła w fryzurze Wiele podziałać nie mogę, bo mam kręcone włosy
Bez przesady z kręconymi włosami też się coś da zrobić, no i zawsze możesz zaszaleć z kolorkiem

gosbaj - powodzenia z podpisywaniem umowy i oby się udało z tym lutym

filka - na pocieszenie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
No i pasuje mi też jakąś tanią sofę dwuosobową kupić bo jak nie to chyba na krześle barowym będę małego karmić

Oj zafunduj sobie coś wygodnego, na pewno sie przyda

olivia - czekamy na relację z usg i ktg

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzuszki
Ja już dwie noce w miarę sypiam - jeśli tak to można nazwać
Odliczanie trwa, zostało 6 dni i wiecie co: jakiejś takiej wewnętrznej siły dostałam: od 2 dni doła brak, czuję się silna i przygotowana. Chciałabym, aby taki nastrój mi pozostał ale coś się obawiam, że pęknę i ryczenie będzie na bank.

Ściskam Was ciepło
A jak tam dzisiaj brzuszek, bo jak dobrze pamiętam to wczoraj coś narzekałaś po zmniejszeniu dawki fenoterolu?

Lecę zrobić sobie kawkę i niedługo porządków świątecznych ciąg dalszy
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 08:42   #1836
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Widzę, że mnie niezła nocna imprezka ominęła, za to ja mogłabym zacząć poranną od 5.20 bo cały czas wierciłam się w łóżku i nie mogłam zasnąć aż w końcu o 6.00 zadzwonił budzik tż, więc też wstałam

kamyil - witaj, no i lutówkom przydałaby się dziewczynka, bo u nich strasznie niebiesko
Niestety co do wózków to nie pomogę, bo mam po pierwszym synku - stare, ale jare

Mi też sie strasznie nie chciało, ale w końcu się spakowałam, tzn. muszę jeszcze uzupełnić parę rzeczy w kosmetyczce i zrobić ostatnie badania (wizyta w czwartek więc dostanę skierowanie)

Kamyk - to dobrze, że leki działają i już sie lepiej czujesz

Bez przesady z kręconymi włosami też się coś da zrobić, no i zawsze możesz zaszaleć z kolorkiem

gosbaj - powodzenia z podpisywaniem umowy i oby się udało z tym lutym

filka - na pocieszenie

Oj zafunduj sobie coś wygodnego, na pewno sie przyda

olivia - czekamy na relację z usg i ktg

A jak tam dzisiaj brzuszek, bo jak dobrze pamiętam to wczoraj coś narzekałaś po zmniejszeniu dawki fenoterolu?

Lecę zrobić sobie kawkę i niedługo porządków świątecznych ciąg dalszy
Dzięki za pamięć brzuszek pobolewa, ale w nocy nie bolał, teraz też jest w porządku
Stary 2009-12-15, 08:54   #1837
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Dzięki za pamięć brzuszek pobolewa, ale w nocy nie bolał, teraz też jest w porządku
oby tak dalej do 21.12

A teraz mykam na pocztę i do apteki i umówić się do fryzjera
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 08:58   #1838
pysiamn
Zakorzenienie

Kamyil witaj

Hey pozostałe lachony

Ja dziś jaka połamana sie obudziłam bolą mnie plecy chyba zle spałam

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 09:03   #1839
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kancia ja moje spojenie rozchodzilam.Po kilku dniach przestalo bolec (ale zmuszalam sie do chodzenia).Teraz boli sporadycznie
no własnie nie da sie rozchodzic bo ja generalnie chodze w domu cały czas prawie po kilka kroków bo przeciez synus chce sie bawic i po takim dniu jak sie połoze to masakra na dłuzsze dystanse to chyba nie dałabym rady, chociaz na zakupy bym sobie poszła

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
Po czwarte: nie chce krytykowac kolezanki co nie jada obiadkow, ale tylko wspomne ze posilek gotowany jest jak najbardziej wskazany w naszym blogoslawionym stanie i poza nim - jesli nie lubisz standardowych obiadow typu schabowy to chociaz jakies miesko gotowane z warzywami na parze - przyjemne z pozytecznym lub inne kombinacje

A jesli chodzi o mnie to dwa ostatnie dni tzn sobotoa i niedziela byly dla mnie koszmarem - mialam takiego dola, ze nie mogla sobie poradzic - wieczorami byl jeden wielki ryk, ale juz od dzisiaj jakos lepiej z czego sie bardzo ciesze i mysle ze to taki przelom byl
no własnie problem w tym, ze nie cierpie gotowanych rzeczy i wolę nie zjesc niz zjesc na siłę nigdy nie jadałam zup, prócz pomidorowej, rosołu i jarzynowej. Warzywa jadam niektóre.
no trudno jakos to musze przeboleć.

no i dobrze, ze humor się poprawił

ja dziś jak zwykle wstałam o 6.00, zrobilam Adikowi sniadanko i się połozyłam a on tak grzecznie bajki oglądał, ze az mi się przysneło ( ofc slyszałam podswiadomie co sie dzieje w pokoju ) ale 1,5 h dał mi pospac co się raczej nie zdarza obudził mnie dopiero jak zawołał, ze chce siku a od razu jak sie ocnknełam Tomasz zachął harcowac chyba z głodu więc juz sie zwlekłam i zrobiła sniadanko dla siebie i juniora

musze dryndnąc do tego fryca pozniej
Stary 2009-12-15, 09:05   #1840
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ja też zgagi nie znam...ale z tymi włosami to ściema,ja w to nie wierzę...
Ja też nie wierzę Zarówno w to jak i w inne zabobony

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
ech jak ja wam zazdroszcze tego sniegu w polsce dla mnie swieta bez sniegu to nie swieta a u nas niestety nie pada snieg chociaz w tamty roku spadl i byl 2 dni tylko
A ja nie lubię śniegu i dla mnie najlepiej mogłoby wcale go nie być.

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a czy w zestawie był gips czy jakaś inna masa , żeby pózniej odlać łapeczki ?
W zestawie jest taki proszek, trzeba chyba dolać wody i rozrobić

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
a ja dziś przygód samochodowych ciąg dalszy.. myślałam, że już koniec.. ale pech to pech!
może od początku: byłam najpierw w biurze donieść zwolnienie. poplotkowałam sobie troszkę z szefową. zapewniła mnie, że czeka i że tęsknią wszyscy za mną.. nawet o pokoju tylko dla mnie coś wspomniała i zaprosiła na firmową kolacyjkę wigilijną - bardzo, bardzo było miło.
do domku dotarłam ok 15.30 a na 16.30 mieliśmy być w szkole rodzenia. ponieważ tż przybył z pracy o 16 to na szybko zrobiłam spaghetti i pojechaliśmy. tzn pojechaliśmy to zbyt dużo powiedziane. najpierw samochód nie chciał odpalić stwierdziliśmy, że może zbyt zimno było a on nieruszany stał od mojej rundki bo blacharzach.. w końcu ruszył ale zaswieciła się czerwona kontrolka. tż zajrzał pod maskę i rozległo się głośne k.....!!! jeździłaś bez paska!! i tu jeszcze kilka niecenzuralnych słów... fakt wiedziałam, że coś się świeciło wcześniej ale skoro tż i tak się wtedy do mnie nie odzywał to kogo miałam o to zapytać?? zresztą przecież miałam naprawić te wgnieciony błotnik i porysowane drzwi, więc czym miałam jeździć?? spędziliśmy 1,5h dłubiąc przy samochodzie, tzn on dłubał w milczeniu a ja stałam z wielkim poczuciem winy. dowiedziałam się, że zjechałam silnik, że płynu w chłodnicy wogóle nie było i jeszcze masę innych rzeczy których powtórzyć nie potrafię, ale zrozumiałam, że raczej tanie to nie jest. tż tym razem nie mówi nic prócz spokojnego twierdzenia, że ostatni raz wzięłam samochód. czuję się strasznie!!!
rzecz jasna do SR nie dotarliśmy. może uda się odrobić zajęcia jutro z inną grupą... zobaczymy. buuuuuuuuuuuu
Nie no nie gadaj, że tak Ci powiedział...
Ja bym mu powiedziała, że to on jest chyba chłopem w tym domu i ma jajca od tego i powinien się zajmować takimi sprawami.

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
byłam na brzuszkowym, teraz tu się pochwalę. Oświetlenie mam niebardzo jeszcze, stad plamy Za kilka godzin kończymy 36 tygodni! Pępek jeszcze wklęsły Brzoskwinko mamy już imię. Żadne z tych co na początku. Nasza kruszynka będzie Alicja Małgorzata
Duży, śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja mam dziś doła,tzn dopada mnie już coś ostatnio,czuje sie zle!!!!w pokoju w ktorym mamy net i tv jest bardzo niewygodna kanapa,ktora wzieliśmy od tesciów zeby nie kupować nowej póki co i jest taka niewygodna,nie mozna na niej wysiedziec,bo sie tyłek zapada,wstac też mi z niej cieżko o leżeniu można zapomnieć.a to pokój w ktorym spedzamy najwiecej czasu już powiedziałam tż ze jak urodze i nadal bede uwazać ze jest niewygodna to ja wyp....!!!i kupimy nową.
przez to wszystko sie rozkleiłam i ryczałam tż-towi z pół godz chyba,ponarzekałam sobie bo już ani sie schylać nie moge,zebra bola,spać nie moge.na poczatku mnie pocieszał a potem kazał wziąsc sie w garsć.kochany jest.
No my właśnie w pokoju też mamy taką kanapę - ona ma szerokie siedziska i się pozapadały, a na reklamacji nam nie uwzględnili tego... świnie... Dlatego jutro będzie nowa kanapa

A u mnie noc minęła jako tako - dopiero nad ranem jakoś mnie wszystko bolało, ale jak już sie podniosłam to jest względnie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 09:20   #1841
SugarbabyLove
Zakorzenienie

cześć dziewczyny uu ale z was ranne ptaszki ja właśnie wstałam i zaraz mykam w miasto.. widze że i nawet torby spakowane macie. Ja mam jeszcze czas.. jeszcze 2 miesiące. Ale już zaczęłam prać i prasować ciuszki dla bobaska Jak sie czujecie.?? ja nawet dobrze choć w nocy dokuczały mi bóle jajników.
Stary 2009-12-15, 09:28   #1842
syla2311
Raczkowanie

Witam wtorkowo wszystkie mamuski i ich pociechy:roza :

Oj ja dzis bardzo szczesliwa, kiedy polozylam sie o 1 w nocy troszke sie pokrecilam i usnelam i tak do samiutkiego ranka do 7.30 normalnie nie wierzea le wiecie co stwierdzam, ze moj synus chyba nie lubi sie przytulac, jak polozylam sie spac to tak jak lubie przytulilam sie do pleckow tza, ale maly tak zaczal walic wlasnie w ten bok na ktorym lezalam, ze nie bylo sily, aby dluzej tak polezec - maly cwaniak, ale i tak zrobilam go w konia bo obrucilam sie na drugi i sie przytulilam moimi plecami do plecow tza:brz ydal: ( i to nie byl ten jedyny raz, za kazdym razem tak jest gdy tylko sie zaczne przytulac do meza) myslalam, ze przekupie go glaskaniem ale nie bylo mowy

Sniadanko zjedzone i trzeba sie szykowac bo na 10 do fryzjera, ajj dzis to sobie zaszaleje - moze jakis balejazyk - blond i braz lub same pasmeka blondzik sama nie wiem okarze sie w praniu

A ogladalyscie w DDTVN urodzily sie czworaczki w ostrowie wielkopolskim i to same dziewczynki - takie malutkie kruszynki
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 09:31   #1843
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
Witam wtorkowo wszystkie mamuski i ich pociechy:roza :

Oj ja dzis bardzo szczesliwa, kiedy polozylam sie o 1 w nocy troszke sie pokrecilam i usnelam i tak do samiutkiego ranka do 7.30 normalnie nie wierzea le wiecie co stwierdzam, ze moj synus chyba nie lubi sie przytulac, jak polozylam sie spac to tak jak lubie przytulilam sie do pleckow tza, ale maly tak zaczal walic wlasnie w ten bok na ktorym lezalam, ze nie bylo sily, aby dluzej tak polezec - maly cwaniak, ale i tak zrobilam go w konia bo obrucilam sie na drugi i sie przytulilam moimi plecami do plecow tza:brz ydal: ( i to nie byl ten jedyny raz, za kazdym razem tak jest gdy tylko sie zaczne przytulac do meza) myslalam, ze przekupie go glaskaniem ale nie bylo mowy

Sniadanko zjedzone i trzeba sie szykowac bo na 10 do fryzjera, ajj dzis to sobie zaszaleje - moze jakis balejazyk - blond i braz lub same pasmeka blondzik sama nie wiem okarze sie w praniu

A ogladalyscie w DDTVN urodzily sie czworaczki w ostrowie wielkopolskim i to same dziewczynki - takie malutkie kruszynki
Moj bobas robi to samo.. kopie jak oszalały.. chyba nie lubi tatusia
Stary 2009-12-15, 09:33   #1844
pola25
Zakorzenienie

ja już po śniadanku i smażyłam racuchy i tak mi ten zapach preszkadzał-niedobrze mi się zrobiło-czyżby powtórka z i trymestru?

zaraz biorę się za zamawianie reszty rzeczy na dozie, powiem Wam, ze rzeczywiscie jest taniej niż normalnie.
Stary 2009-12-15, 09:47   #1845
xmila
Raczkowanie

Sweet - gratulacje

Celka - wszystkiego najlepszego

Nowe mamusie - witam

U nas wszystko jest ok, tylko nastrój kiepski, więc nie piszę. Ale czytam regularnie.

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 09:52   #1846
Sensuel
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Kamyk....,no to zazdroszczę takiego pokaźnego biustu.Ja wiem co z moim się stanie jak przestanę karmić.....zaniknie normalnie.Teraz to jest fajowy ,ale wiem,że tak nie zostanie.

lila...no to faktycznie,6 dni to już tuż tuż.Ja to chyba jajo zniosę w tym czasie.A ostatnio mi się śniło,że był już 19 luty tj.termin porodu i położyłam się na łóżku czekając na skurcze.Bo skoro termin jest to i poród powinien się zacząć .Normalnie moje sny to ostatnio masakra jakaś.
Stary 2009-12-15, 09:52   #1847
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Witam mamuski z rana, zimno na dworzu (tzn, tak wyglada, bo jeszcze nosa nie wystawilam)

Eudaimonia, wspolczuje przejsc z samochodem, ale tak bywa czasem, ze jak cos sie wali, to konca nie widac. ale Tzowi to sie nalezy no przeciez nie zrobilas tego specjalnie, ale z drugiej strony rozumiem, bo ja tez bym sie pewnie wkurzyla, nie tyle na Ciebie co na ta cala sytuacje.
u mnie mimo, ze to moj samochod, bo Tz sprzedal swoj na rzecz motoru, to on nadal zajmuje sie samochodem-wymienia, czysci, dolewa itp.

Kalka sliczny brzuchalek, pepek wklesly mowisz? moj juz sie wypchanal, zrownal sie juz z brzuchem. sliczne imiona
Celka to czkekamy na fotke z nowym fryzem
sama musze isc do fryzjera, ale nie chce mi sie z domu wyjsc
Super wiesci od Sweet niech maluszek szybko wychodzi i nam sie tu prezentuje, bo ciotki sa ciekawe
Kamyil witamy nowa mamuske
Syla2311 nowy fryz chcemy zobaczyc
Gosbaj kciukasy za szybka przeprowadzke
Olivia daj znac jak tam po usg
Pysiamn to sie poskladaj kochana,
Syla synus jest zazdrosny, dlatego nie daje ci sie przytulac do Tzeta

a ja lece sie ogarniac, pozniej na zakupy i do poloznej. milego dnia mamuski, prosze mi sie tam nierozdwajac
Stary 2009-12-15, 09:53   #1848
aldii
Zakorzenienie

Kamyil tu masz watek odnosnie samych wozkow : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145038
Youyou no i wiedzialam, ze jak sie poloze to mnie cos ominie gardelka bola po imprezce ??
Lila jestesmy z Toba
Kancia biedactwo Moze i tobie za kilka dni przejdzie samo....

Lece na SR
Stary 2009-12-15, 09:58   #1849
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej wpadam jak burza bo muszeleciec do sklepu na zasteowto wyjatkowo

ale wrzuce wam jeszcze malego czlowiekczka

A to jest piekny Filipek
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:01   #1850
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

A to jest piekny Filipek
jaka sliczna kruszynka
GRATULACJE SWEET
Stary 2009-12-15, 10:14   #1851
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:

A to jest piekny Filipek
Śliczności
Ja wstałam, zjadłam śniadanko, ale jeszcze się nie ubrałam, muszę lecieć do sklepu bo obiecałam tż kapuśniaka dzisiaj, a powiem wam że jeszcze nigdy nie robiłam ciekawe co z tego wyjdzie
Kamyil - ja mam od szwagierki wózek Adbor Ring, (czyli ta sama firma ale inny model) no i w sumie nie wiem co o nim myśleć. Po pierwsze z wyglądu mi się nie podoba, ale docelowo chcę go użyć tylko jako gondoli a koło maja kupić taką spacerówkę jaka mi się będzie podobać. Myślę że to najlepsze wyjście z sytuacji, zważając na to że gondoli się używa krótko. Co do wózka to nawet się z nim dobrze nie zapoznałam, wiem tylko że nie ma skrętnych kółek, ale są duże, a rączka jest przekładana.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:15   #1852
eudaimonia
Rozeznanie

youyou, mamaidy, ula dzięki
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
domyślam się ze pasek w alternatorze ci poszedł , tak???
bo jeśli tak to mój mały móżdżek podpowiada mi że wystarczy alternator wymienić bo ładowania nie ma a w tym przypadku silnik jest ok.
bo gdyby pasek rozrządu poszedł to nie ruszyłaś byś samochodem od momentu pęknięcia
nie mam pojęcia jaki pasek ale chyba nie tylko kwestia alternatora, bo wyparował cały płyn z chłodnicy i z temperaturą coś nie tak było.. i z silnikiem też.. a alternator ładował się dziś całą noc i samochód nie rusza dalej ale powiem szczerze, że tż już przeszło zupełnie. a tym prócz poinformowania mnie co i jak to naprawdę nic nie mówił, prócz ciężkiego westchnienia, że przez 2 dni zrobiłam tyle szkód.. ale co tam.
aldi, kamyczku, zasłonko naprawdę się nie wyżywał. muszę przyznać, że odrobił lekcje z ostatniego razu i chwała mu za to jego krzyki były tylko na początku, kiedy okazało się, że nie możemy odjechać, potem już było dobrze.

kamyil witamy!!!

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Wszyscy mi mówią żebym torbe spakowała
Tak i sie nie chce
bardotko ja tez tak marudze ze spakowaniem a już troszkę ponad 3 tc zostało wg terminu przynajmniej.. bo jak się wczoraj w nocy okazało, to może nastąpić zdecydowanie szybciej.. no ale o tym za moment
ale tak mi się wydaje, że dopóki się nie spakuje to nie urodze

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Maz pojechal do Ikei po lozko dla Adasia. Adas sie pyta:
-gdzie jedzie tata?
Ja: jedzie kupic Ci lozko
Adas biegnie do pokoju, pokazuje swoje lozeczko i krzyczy:
- mam jeden!
Ja: ale bedziesz miec inne lozeczko.
Adas: nie chce!
hi hi hi no ładnie!!

a teraz o wczorajszym wieczorze. tuż po wczorajszym opisaniu wam samochodowych przygód poczułam lekkie ciągnięcie w podbrzuszu i takie lekkie napieranie na brzuch, ale zaznaczam, że naprawdę lekkusieńkie. powiedziałam o tym tżetowi a on stwierdził, że jedziemy do szpitala. z początku nie chciałam, bo w sumie często pisałyście o takich pobolewaniach i że ponoć to normalne. tak mi marudził nad uchem, więc w końcu się zgodziłam. oczywiście samochód nie działał, więc stwierdziliśmy, że nie pójdziemy do szpitala w którym chcę rodzić, a do szpitala obok którego mieszkam, czyli szpitala uniwersyteckiego który mimo iż ma najlepszą opiekę, najlepszy sprzęt i w ogóle jest naj choć niestety traktowanie pacjentów i warunki są koszmarne!! tak więc było ostatnim szpitalem w kolejce który brałam pod uwagę, ale skoro miało to być tylko badanie uspokajające to czemu nie?
najpierw zrobiono mi KTG - wszystko było ok. potem przyszedł bardzo miły lekarz, który zarządził badanie. stwierdził, że główka jest już super nisko a szyjka miękka i że najprawdopodobniej już mnie tam zostawi!!!!! szok!! przecież ja niespakowana, jeszcze kilku rzeczy nie mam, a do tego nie ten szpital przecież!!!! dr zawołał jeszcze jedną lekarkę. ona też mnie zbadała. stwierdziła, że mogę zostać, ale główka się jeszcze odbija lekko więc mogę ewentualnie przyjść na badanie za 2 dni i zobaczymy co i jak. ufff.. ale najpierw jeszcze USG, w którym wyszła waga dzidzi na ok 2700 (choć wiadomo, że +/- 400) i wód całkiem sporo, łożysko dalej II/III - tak więc wychodzę. Na koniec lekarz stwierdził, że mam wielką szansę na dzidzię grudniową, a byłam pewna, że mam jeszcze tyyyle czasu!! ale ja tam wierzę w ten styczeń jednak
a dziś bezwzględnie się pakuję - lepiej być przygotowaną na wszystko!
choć z drugiej strony nie bardzo wiem, czemu zrobiono w tym szpitalu taką panikę. wydaje mi się, ze skoro wszystkie badania są dobre, a tylko główka nisko, to przecież nie ma powodu przyspieszać czegokolwiek.. jak się zacznie to przecież ich znajdę
a najlepiej tż - po tych wydarzeniach chuchał i dmuchał na mnie. o samochodzie było już co najwyżej w żartach

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

ojej!! jaki czadowy słodziak Filipek!!! zakochałam się
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:20   #1853
patinka_
Zakorzenienie

helołek wszystkim!

ja też jestem po nieprzespanej nocy...głównie przez zastanawianie się czy dzidzia się rusza czy nie rusza...nie wiem co się stało,ale wczoraj tylko rano mi wypychała boczki...póżniej pamiętam miała czkawkę..czułam jej wiercenia wieczorkiem koło 18-19 i na kibelku,ale były dużo spokojniejsze niż zazwyczajpóżniej wzięłam kąpiel,po 22 Tż mi masował brzuch i zazwyczaj o tej porze mi wybrzuszał brzuch na wszystkie boki a tym razem nic jak poszliśmy spać położyłam rękę i czułam tylko delikatne przesuwanie...i znowu tak jakby czkawkę:/ nie powiem..coś mi tam czasami pykało,ale nie było żadnego wybrzuszania-nie wiem,czy dałby radę jakoś zmienić pozycje czy coteraz też nie wybrzusza nic,tylko czasami jakieś piknięcia choć specjalnie zjadłam parę słodkich pierników

Filipek Sweet kochany,tylko widzę, że on chyba w inkubatorkuczemu?skoro Olcia urodziła się wcześniej i już w domku dawno...

a jeżeli chodzi o te gipsy to ja małemu nie kupuje,kupiłam dla siostrzenicy i zamiast odbicia stopy wyszła taka dziura w gipsie:/i g**** widać...póżniej próbowałam ją rozrobić z 3 razy i za każdym razem tak wychodziło:/
Stary 2009-12-15, 10:33   #1854
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:

A to jest piekny Filipek
śliczny

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
a teraz o wczorajszym wieczorze. tuż po wczorajszym opisaniu wam samochodowych przygód poczułam lekkie ciągnięcie w podbrzuszu i takie lekkie napieranie na brzuch, ale zaznaczam, że naprawdę lekkusieńkie. powiedziałam o tym tżetowi a on stwierdził, że jedziemy do szpitala. z początku nie chciałam, bo w sumie często pisałyście o takich pobolewaniach i że ponoć to normalne. tak mi marudził nad uchem, więc w końcu się zgodziłam. oczywiście samochód nie działał, więc stwierdziliśmy, że nie pójdziemy do szpitala w którym chcę rodzić, a do szpitala obok którego mieszkam, czyli szpitala uniwersyteckiego który mimo iż ma najlepszą opiekę, najlepszy sprzęt i w ogóle jest naj choć niestety traktowanie pacjentów i warunki są koszmarne!! tak więc było ostatnim szpitalem w kolejce który brałam pod uwagę, ale skoro miało to być tylko badanie uspokajające to czemu nie?
najpierw zrobiono mi KTG - wszystko było ok. potem przyszedł bardzo miły lekarz, który zarządził badanie. stwierdził, że główka jest już super nisko a szyjka miękka i że najprawdopodobniej już mnie tam zostawi!!!!! szok!! przecież ja niespakowana, jeszcze kilku rzeczy nie mam, a do tego nie ten szpital przecież!!!! dr zawołał jeszcze jedną lekarkę. ona też mnie zbadała. stwierdziła, że mogę zostać, ale główka się jeszcze odbija lekko więc mogę ewentualnie przyjść na badanie za 2 dni i zobaczymy co i jak. ufff.. ale najpierw jeszcze USG, w którym wyszła waga dzidzi na ok 2700 (choć wiadomo, że +/- 400) i wód całkiem sporo, łożysko dalej II/III - tak więc wychodzę. Na koniec lekarz stwierdził, że mam wielką szansę na dzidzię grudniową, a byłam pewna, że mam jeszcze tyyyle czasu!! ale ja tam wierzę w ten styczeń jednak
a dziś bezwzględnie się pakuję - lepiej być przygotowaną na wszystko!
choć z drugiej strony nie bardzo wiem, czemu zrobiono w tym szpitalu taką panikę. wydaje mi się, ze skoro wszystkie badania są dobre, a tylko główka nisko, to przecież nie ma powodu przyspieszać czegokolwiek.. jak się zacznie to przecież ich znajdę
Dobrze, że wsio ok, a widzisz jednak lekarze nie tacy źli tam są chyba.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:38   #1855
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ja nie lubię śniegu i dla mnie najlepiej mogłoby wcale go nie być.
Ja jako zapolony narciarz, snieg uwielbiam ale tylko na stokach, na ulicach też mogłoby go dla mnie nie być

W tym roku niestety narty się nie przydadzą, a mam taką ochotę spakować się i pojechać na weekend w góry

Cytat:
A to jest piekny Filipek
Piękny

eudaimonia no to miałaś przygody w nocy
Masz racjęchyba trzeba torbe jednak spakować
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:39   #1856
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

A to jest piekny Filipek

Sweet Cudny jest Gratulacje raz jeszcze

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:39   #1857
pola25
Zakorzenienie

Słodziutki ten Filipek!niedługo my wszystkie bedziemy mieć swoje Bąbelki przy sobie

Euadaimonia no niezle,niedługo pewnie zostaniesz mamusiąjak się czujesz?
Stary 2009-12-15, 10:41   #1858
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
śliczny

Dobrze, że wsio ok, a widzisz jednak lekarze nie tacy źli tam są chyba.
właśnie nie wiem! komentarze na np "rodzić po ludzku" są przerażające!! a poza tym to szpital uniwersytecki i średnio bym chciała aby przy moim porodzie asystował tabun studentów
i nie bardzo wiem co mam zrobić z tym środowym badaniem. niby powinnam iść i sprawdzić, zwłaszcza, że już mi założyli kartę.. ale z drugiej strony wolałabym jechać tam gdzie sobie sama wybrałam - warunki o niebo lepsze! no i nie wiem bo jeśli pójdę i mnie tam zostawią?? a jak nie pójdę i będzie zle? ech... zadzwonie do mojej giny i zapytam co robić

Stary 2009-12-15, 10:43   #1859
pola25
Zakorzenienie

Patinka zjedz np jakiegoś banana i połóż się na lewym boku, po 20 min powinna się dzidzia ruszać.może ma taki dzień, pamiętaj,że bobasek śpi w brzuchu przez ponad 20h.a może bardziej ruszała się w nocy, ty spalas i nie czulas?
Stary 2009-12-15, 10:43   #1860
eudaimonia
Rozeznanie

polu dzięki;-) czuję się właśnie zupełnie normalnie i jak dla mnie nic na to nie wskazuje. moja koleżanka miała tak nisko główkę już 2 m-ce przed porodem i straszyli ją cały czas że już rodzi, a spokojnie donosiła dokładnie do terminu! tak więc liczę na to, że wytrzymam jeszcze te 3 tc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości