Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-15, 18:18   #1951
majkela12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
melduje,że właśnie mi rozwala brzuch wiercipięta !!!
Oj to super kamień z serca.
Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
byłam sobie na tym usg przepływowym i oprócz tego, że wszystko jest w porządku i że wód mam odpowiednią ilość to nie wiem nic więcej
Fajnie, ze wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny. Ostatnio nie mam weny na pisanie. Dzisiaj zaczęliśmy 35 tydzień. Chciałabym, żeby mała wytrzymała przynajmniej do 1 stycznia.
Już nie długo, wytrzymasz Gratki 35tyg
Jaki uroczy sąsiad
Co do imion to ja zawsze chciałam Oliwię lub Michalinę a tż Julkę. A teściami się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Odstawiłam fenoterol. Czuję się fatalnie. Jakoś tak mi zimno i gorąco na przemian Od razu skurcze są częściej, ale też tak podobno może być po odstawieniu. W każdym razie im bliżej do terminu to się czuję fizycznie coraz gorzej
Jeszcze troszeczkę mam nadzieję że przejdą te okropne skurcze

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
teściowa mówi na mnie Misia, Miśka a rodzice całe zycie na mnie wołali Kama czego nie cierpię.
Ja zawsze chciałam córeczkę Miśkę. Kama rzeczywiście dziwne, z psem mi się kojarzy
Cytat:
Napisane przez kapi Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam Was nadrabiać, niestety nie będę cytować bo to ponad moje siły
Byłam dzisiaj u gina, moja Misiulka waży 1400 g, leży nadal główką w dół. Szyjka dobra, skurczy brak, także wsio ok
Idę jeść ogórkową choć wcale nie mam ochoty, chyba mi córcia uciska na w żołądek, bo tak jakoś dzisiaj mi nie dobrze.
fajowo

eudaimonia dużo dobrych wiadomości oby tak dalej
--------------
Na dzisiaj koniec roboty, ledwo żyję zaraz się położę bo nie długo jeszcze na zakupy. I chyba wezmę prysznic bo strasznie się spociłam. Kilka razy machnę ścierą i ze mnie leci....gdzie ta kondycha
Stary 2009-12-15, 18:18   #1952
eudaimonia
Rozeznanie

dziewczyny wiem, że to już było i się powtarzam ale nie bijcie
szukam i szukam w poprzednim wątku listy rzeczy potrzebnych do szpitala i nie mogę znaleźć. będę bardzo wdzięczna jak któraś podrzuci mi linka.. chciałabym sprawdzić co tam jeszcze zabieracie, bo rozpoczęłam big pakowanie

oczywiście mam listę ze szpitala, ale ona mocno okrojona i takich rzeczy jak np laktator tam nie ma a który podejrzewam, że może się przydać.. a skoro tego nie ma to pewnie i innych rzeczy też..

dla porównania pokażę wam to co mam ze szpitala, może jakieś braki rzucą wam się w oczy
Rzeczy:
  1. szlafrok
  2. koszula 3 szt.
  3. pantofle lub klapki
  4. przybory toaletowe
  5. ręczniki 2 szt,
  6. majtki siatkowe
  7. pieluchy bella
  8. woda mineralna niegazowana
Rzeczy potrzebne dla dziecka:
  1. rożek, pieluchy tetrowe
  2. śpiochy, kaftaniki, koszulki, czapeczki po 3 szt.
  3. skarpetki rękawiczki
  4. paczka pampersów 3-6 kg.
  5. chusteczki nawilżone, maść typu linomag

Dokumenty:
  1. dowód osobisty + akt małżeństwa
  2. książeczkę ubezpieczeniową (ważna 2 m-ce )
  3. orginalna grupa krwi
  4. owa
  5. hbs
  6. karta przebiegu ciąży
  7. układ krzepnięcia
  8. elektrolity
  9. aktualne badania (mocz, morfologia, cukier)
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:18   #1953
filka2
Zadomowienie

no dziewczyny rece mi opadaja!!!!
przysłali nam znów zła częśc komody!!!
mamy cały czas bałagan i meble rozwalone,a do swiat tydzien został!!
tż wkurzony ja też,ale posprzatał mi i chyba zaraz wezme sie za jakieś prasowanie i może za pakowanie torby.tylko narazie nie mam chęci.
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:49   #1954
bardotka_a
Wtajemniczenie

Nadrobiłam po łebkach, dopiero teraz wstałam bo jestem dzisiaj strasznie zdenerwowana

Pan pokazał mi jego zdaniem identyczny blat ja powiedziałam, ze mnie się nie podoba i nie jest identyczny (byłam spokojna i opanowana) po czym on stwierdził, że to przez tą moja ciążę jestem taka wiec się go zapytałam jaka, że nie dam sobie wcisnąc ciemnoty i powedziałam mu żeby juz sie lepiej na ten temat już nie wypowiadał bo jeszcze jedno słowo to się wkurze i dopero zobaczy co kobieta w ciąży potrafi, a już widział, że się cała w środku gotuję i powiedziałam że mnie to nie interesuje jak ale do niedzieli ma mieć nasz blat tzn. ten który ja wybrałam. Blat do odebrania jest w Poznaniu więc ma tam osobiście pojechać inaczej zapłace 1000 zł mniej i nie będe z nim juz na ten temat dyskutować.

Po czym wkurzył mnie jeszcze bardziej bo zrobił nam meble pod zmywarke 45 cm a nie 60 jak chcieliśmy
wtedy już nie wytrzymałam i słyszeli mnie wszyscy sąsiedzi chciało mi się już tak płakać ale sie powstrzymałam

Wywaliłam go z domu, wie, że na nedziele maja być gotowe meble takie jak na projekcie inaczej moze mnie pocałować w d*** kasy na oczy nie zobaczy, a powiem wam, że mebli nie kupiliśmy na promocji i mamy mu zapłacić niemałe pieniądze.

Od mojego TŻ nie odbiera telefonów, wie dupek, że go nie ma, ale zdaje sobie sprawe, że jak przyjedzie to będzie ostro....

Teraz biorę Twój Styl i idę do wanny się relaksować bo naprawde miałam dzisiaj ciężki dzień

Ja juz nigdy w zyciu nie chce się bawić w remonty mieszkania itp. kosztuje mnie to tyle nerwów...
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 19:04   #1955
eudaimonia
Rozeznanie

bardotko ależ patafian ci się trafił!! koszmar!! nic tylko go i jeszcze za jaja powiesić!!!
wiem, że pewnie jest ci przykro, bo nastawiłaś się na coś co miało przynieść radość a jak na razie same problemy tylko!
odpocznij sobie i zrelaksuj.. pamiętaj że masz zawsze nas

Stary 2009-12-15, 19:09   #1956
kamyil
Raczkowanie

wypowiem się na temat Kamili :P ja tam lubię swoje imię i dobrze się z nim czuję
a jeśli chodzi o imiona dla dziewczynki:
Lena i Hania są śliczne

a teraz mój problem... od ok. tygodnia mam uczucie że brzuch mi się stawia - dziś gadałam z położną, mówi że jak na 31/32 tydzień to trochę za szybko - mam obserwować jak często się powtarzają, jeśli nie będzie zbyt czesto to wytrzymać do poniedziałkowej wizyty i wtedy w zależności od wyniku badania ginekologicznego (jak tam szyjka wygląda) pewnie jakieś leki, a jeśli często będzie mi się ten brzuch stawiał i nie daj daj boże regularnie to wiadomo... szpital :/

nie wiem co myśleć i czy się już martwić ogólnie nie jestem typem panikary i nie pędzę d0 szpitala ale gdzieś tam się błąka myśl żeby pojechać żeby zrobili ktg

jutro jeszcze ostatni wysiłek z mojej strony - jadę na zajęcia ostatni raz a w czwartek krzywa cukrowa, w piatek diabetolog a potem już święta, sesja i poród
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 19:21   #1957
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
nie wiem co myśleć i czy się już martwić ogólnie nie jestem typem panikary i nie pędzę d0 szpitala ale gdzieś tam się błąka myśl żeby pojechać żeby zrobili ktg
ja na Twoim miejscu podeszłabym do szpitala. wczoraj jeszcze też się zapierałam rękami i nogami i mówiłam, że minimalne ciągnięcie w brzuchu to przecież nic takiego.. ale naprawdę cieszę się, że poszłam.. a Tobie też radzę - choćby dla własnego spokoju. badania zajmą ci pewnie z godzinkę a dowiesz się dużo o swoim stanie i dzidzi. zwłaszcza, że to nic nie kosztuje

Stary 2009-12-15, 19:33   #1958
addicted to wizaz
Zadomowienie

Kacha79 za wyniki (oczywiście oprócz moczu)
No i za optymizm

filka, bardotka

kamyil - jak będzie ci się czesto stawiał brzuszek to nie czekaj do wizyty tylko jedź na IP

aldii - hop hop jesteś tu gdzieś???
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 19:34   #1959
Kacha79
Raczkowanie

Odnośnie STAWIANIA MACICY.

"Nie możecie się doczekać, kiedy Maluszek będzie z wami… Chcecie pojechać do szpitala na czas – akurat wtedy, gdy rozpocznie się poród. Zbyt wczesne wyjechanie do szpitala niepotrzebnie przedłuży wam pobyt w tym miejscu, często fałszywy alarm doprowadza do nocy na oddziale patologii ciąży. Zbyt długie oczekiwanie i zwlekanie w sytuacji rozpoczętego porodu może doprowadzić do tego, że urodzisz bez opieki medycznej. Skąd macie wiedzieć, że to już poród?

Zanim TO się zacznie poczujesz pewne symptomy mówiące o zbliżającym się w ciągu najbliższych dni rozwiązaniu. Kilka tygodni przed porodem (najczęściej jest to 1 do 3 tygodni przed porodem) macica trenuje swoją siłę i odczuwa się to w postaci niebolesnych skurczów Braxtona – Hicka. Skurcze te odczuwane są jako napinanie – stawianie się brzuszka, występują kilka- kilkanaście razy dziennie, mogą być też mylone z ruchami dziecka.
Mniej więcej na dwa tygodnie przed porodem opadający brzuch ułatwi oddychanie. Wygląd Twojego brzucha wyraźnie się zmieni – będzie na 2-3-4 palce poniżej piersi. Gdy spojrzysz na brzuch z profilu w lustrze, zauważysz, że jakby wisi zdecydowanie niżej niż dotychczas - nie da się tego widoku z niczym pomylić.
Na kilka dni przed porodem może pojawić się odchodzący czop śluzowy (objaw często nie zauważany). Czop śluzowy ma kolor mleczny lub przezroczysty, czasem może być podbarwiony krwią. Czop możesz zauważyć na majtkach, ale często odchodzi on jednorazowo podczas pobytu w toalecie. Poza tym czuje się wciskające się w kanał rodny Dzieciątko – podbrzusze jest napięte i czuć jakby wiercenie i łaskotanie nisko w dole brzucha.
Wszystkie te odczucia mogą pojawić się w każdym czasie przed rozwiązaniem, czasem części z nich kobieta w ogóle nie zauważa, dlatego tak ważna jest obserwacja swojego organizmu.

Najpewniejszym objawem, że poród się zaczął jest odejście wód płodowych a także skurcze wstępujące w ilości co najmniej dwa na dziesięć minut. Oba te objawy nie muszą wystąpić jednocześnie – jeśli pojawi się co najmniej jeden z nich – jedź do szpitala. Często dodatkowym objawem jest silny ból krzyża opasający Cię przez brzuch jakby obręczą.
Chwyć spakowaną wcześniej torbę i jedź do szpitala. Za kilka godzin spotkacie się w końcu ze swoim dzieckiem."

Tyle słowa madrej położnej!

Bardotka a TAK TRZYMAJ!
Oby jak najmniej takich"fachowców"-a dzięki takim reakcjom jak Twoja sami się wykruszą!
Stary 2009-12-15, 20:02   #1960
ula 87
Zadomowienie

Bardotka , Filka normalnie za te niedogodnienia to za jaja ich powiesić
człowiek płaci nie małe pieniądze , więc ma prawo wymagać poważnego traktowania
gamonie nie umieją być kompetentni

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 20:03   #1961
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Olivia cieszę się,że wszystko OK. a na KTG to masz skierowanie?
nie, mój gin każe mi przyjeżdżać do szpitala na ktg wtedy kiedy on jest w szpitalu, jak weszłam na ktg to panie się tylko zapytały który lekarz mi kazał przyjść i jak słyszą znajome nazwisko to nie ma problemu

przespałam się po południu troszkę zanim TŻ wrócił z pracy. jejku jak ja lubię spać a teraz czas na jakąś kolacyjkę

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 20:36   #1962
aldii
Zakorzenienie

Filipek piekny
Eudaimonia tez mam taka mysl, ze dopoki sie nie spakuje, to nie urodze Zeskanowana liste szpitalna wrzucalam tydzien temu rzucilo mi sie w oczy - pieluchy flanelowe,oliwka,sztucce, kubek, talerzyk,ladowarka do tel, aktualny wynik wymazu z szyjki
Patinka uffff dobrze, ze sie maluszek uaktywnil
Madziulka,Sugar sliczne brzuszki
Bardotka jak to on wybral inny blat Sam ???? No przeciez bym go za j..a powiesila !!!!! co za beszczelnosc !!! A jaka lodowke zamowiliscie ?
Agape a lekarz ja osluchal ?
OliviaoO ja mialam skurcze dochodzace do 56% i nic nie czulam.ale podejrzewam, ze te, ktore mnie dopadly wczoraj na ulicy to byly 100%
Malinka Antonina chociaz do Olaf bardziej fasuje Nina,lub Iga
Mamaidy
Kapi ktory to juz tc ? Fajnie, ze wszystko ok
Filka tragedia powinni Wam oddac czesc kasy, albo dorzucic jakis super gratis !!
Bardotka ale Ci wspolczuje.Nie moge napisac co mysle o tym wszystkim, bo by bylo zbyt wiele *&-/#%@#"(&$^
Addicted jestem - nadrabiam
Kacha Ty mnie tu nie strasz dzis na SR polozna tez po moich objawach stwierdzilam zebym uwazala i sie lepiej juz spakowala....

Odebralam dzis jedne wyniki ze szpitala i na szczescie wreszcie dobre jutro odbieram nastepne...
Moj brzucholek z piatku :
Stary 2009-12-15, 20:49   #1963
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Eudaimonia tez mam taka mysl, ze dopoki sie nie spakuje, to nie urodze Zeskanowana liste szpitalna wrzucalam tydzien temu rzucilo mi sie w oczy - pieluchy flanelowe,oliwka,sztucce, kubek, talerzyk,ladowarka do tel, aktualny wynik wymazu z szyjki

Odebralam dzis jedne wyniki ze szpitala i na szczescie wreszcie dobre jutro odbieram nastepne...
ja też miałam taką myśl - aż do wczoraj teraz wolę zrobić to sama, bo potem tż zapomni o kosmetykach i będę wyglądać jak mama-straszydło albo co gorsza o koszuli nocnej i będę świecić gołym ciałkiem po szpitalu
i wielkie dzięki za przypomnienie- widzę, że o takich rzeczach jak kueczek czy talerzyk to nawet mi się nie śniło!!

a z wynikami super - ogromniaste gratulacje a za jutrzejsze trzymam kciukole

Stary 2009-12-15, 20:59   #1964
filka2
Zadomowienie

bardotka ale fachowiec!!!dobrze ze postanowiłas na swoim.

aldii miał być taki ogromny???ale ten to chyba z 30tyg lub wczesniej.mysle ze jest w sam raz.

ja miałam prasowac i sie wybrałam do castoramy,ale pod koniec już ledwo chodziłam,ide cos wszamać,bo głodna jestem
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 21:26   #1965
gosbaj
Zadomowienie

Witam cos dzisiaj slabo sie staralyscie. Od 12 tylko 3 strony....nie poznaje was JA dzisiaj bylam ostatni raz na kursie z dziedziaczkami i luz blues - musza znalesc zastepstwo za mnie A potem bylam na ostatnich zajeciach SR - bylo o pielegnacji noworodka. Calkiem przydatne i pozyteczne a teraz jestem padnieta wiec zasiadam przed tv i lezakuje
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 21:39   #1966
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki
Coś mi dzisiaj brzuch twardnieje, nogi lekko podpuchły... Ale to przez gotowanie obiadu... Masakra... Dwa garnki z ziemniakami - solone i niesolone, dwie panierki do schabu, dwie miski z mizerią...
Dobrze, że zupkę miałam jedną od mamy, a drugą od teściowej...
Na jutro za to żadnego pomysłu na obiad nie mam...
Stary 2009-12-15, 21:40   #1967
zebra666
Zakorzenienie

Ja tylko wpadłam napisac pozdrowienia od Sweet dla Wizazowych ciotek Jest dobrze na to wygląda- pisała po karmieniu i nie może się napatrzeć na pocieche

Może jutro Was nadrobie dzisiaj robili z centralnym na górze i mam syf znowu ale nie taki duży... głównie kurze... Ale dokończe jutro po lekarzu

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 21:48   #1968
mamaidy
Raczkowanie

Aldii brzuszek ślicznyI jak wysoko.

Zeberko dzięki za wiadomości od Sweet

A mnie wykańcza zgaga
Dziś po zupie to mało co mogłam zjeść, bo mi się odbijało kwasami żołądkowymi i strasznie było niedobrze. Boje się kurde cokolwiek zjeść. Nie wiem czemu aż tak, brzuch to ja mam dość nisko.
Dobra posmęciłam i idę spać.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 21:51   #1969
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Z ciśnieniem to nie ma żartów. Moja mama na nadciśnienie i ostatnio przez kilka dni pod rząd miała cały czas 160/100 lub 165/100 mimo zażywania leków, ale lekarz jej zmienił i już wszystko gra.
Super, że u Ciebie wszystko w porządku
Tylko, że przy gestozie w ciąży można stosować tylko JEDEN lek na ciśnienie... Jakby przestał działać, to czeka mnie cesarka... Bo tylko urodzenie dzidzi rozwiązuje problem ciśnienia... No ale ja już zaczęłam 37 tydzień, a może nawet 38 czy 39, bo u mnie to nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez kwiat kalafiora Pokaż wiadomość
Kancia sama wielokrotnie zastanawiałam się jak to możliwe, że jem dużo, dużo mniej niż przed ciążą bo nie mam po prostu takiego apetytu, a tyje i to wcale niemał0. Być może jest to kwestia braku ruchu. Z każdym tygodniem coraz mniej się ruszam i może to powoduje, ze kilogramy odkładają się wyjątkowo szybko
Bo najgorsze co można zrobić, to spowolnić sobie przemianę materii małymi i rzadkimi posiłkami...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
A mnie wykańcza zgaga
Dziś po zupie to mało co mogłam zjeść, bo mi się odbijało kwasami żołądkowymi i strasznie było niedobrze. Boje się kurde cokolwiek zjeść. Nie wiem czemu aż tak, brzuch to ja mam dość nisko.
Dobra posmęciłam i idę spać.
Ja mam zawsze pod ręką miskę migdałów, w nocy też... Budzę się ze zgagą... Zjem kilka sztuk i mogę iść spać... Oczywiście na jakiś czas to tylko starcza... Ale migdałów mam dość już, a tak je kiedyś lubiłam...
Stary 2009-12-15, 22:00   #1970
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam napisac pozdrowienia od Sweet dla Wizazowych ciotek Jest dobrze na to wygląda- pisała po karmieniu i nie może się napatrzeć na pocieche

Może jutro Was nadrobie dzisiaj robili z centralnym na górze i mam syf znowu ale nie taki duży... głównie kurze... Ale dokończe jutro po lekarzu
Cudnie, uściski dla Sweet
Stary 2009-12-15, 22:02   #1971
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Kamyk....,no to zazdroszczę takiego pokaźnego biustu.Ja wiem co z moim się stanie jak przestanę karmić.....zaniknie normalnie.Teraz to jest fajowy ,ale wiem,że tak nie zostanie
Taaaa... Mój jak skończę karmić to opadnie chyba do kolan...

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A to jest piekny Filipek
Jaki śliczny chłopaczek

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
a teraz o wczorajszym wieczorze.
No to miałaś przejścia... Ja mam już łożysko w III stopniu i nic sie nie dzieje...

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ja też jestem po nieprzespanej nocy...głównie przez zastanawianie się czy dzidzia się rusza czy nie rusza...nie wiem co się stało,ale wczoraj tylko rano mi wypychała boczki...póżniej pamiętam miała czkawkę..czułam jej wiercenia wieczorkiem koło 18-19 i na kibelku,ale były dużo spokojniejsze niż zazwyczajpóżniej wzięłam kąpiel,po 22 Tż mi masował brzuch i zazwyczaj o tej porze mi wybrzuszał brzuch na wszystkie boki a tym razem nic jak poszliśmy spać położyłam rękę i czułam tylko delikatne przesuwanie...i znowu tak jakby czkawkę:/ nie powiem..coś mi tam czasami pykało,ale nie było żadnego wybrzuszania-nie wiem,czy dałby radę jakoś zmienić pozycje czy coteraz też nie wybrzusza nic,tylko czasami jakieś piknięcia choć specjalnie zjadłam parę słodkich pierników
Nie ma co wpadać w panikę, dzidzia śpi ponad 20 godzin dziennie... Moja Paulinka od czasu do czasu miewa dni mniejszej aktywności...
Stary 2009-12-15, 22:05   #1972
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Tylko, że przy gestozie w ciąży można stosować tylko JEDEN lek na ciśnienie... Jakby przestał działać, to czeka mnie cesarka... Bo tylko urodzenie dzidzi rozwiązuje problem ciśnienia... No ale ja już zaczęłam 37 tydzień, a może nawet 38 czy 39, bo u mnie to nie wiadomo
No to już niedużo Ci zostało Jeszcze trochę i będziesz miała dzidziusia przy sobie Matko, kiedy ja będę w 37tc Jeszcze tylee czasu do końca lutego

Sweet przekochany ten twój Filip Napatrzeć się nie mogłam na niego

------------------
Byłam dzisiaj z mamą na zakupach, pokupiłam pierdółki świąteczne i brak mi jakiejkolwiek chęci żeby się nawet umyć

Zgagę mam Zachciało mi się kromki z żółtym serem i majonezem

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Taaaa... Mój jak skończę karmić to opadnie chyba do kolan...
W tym momencie mi poprawiłaś humor

P.S. Brzoskwinko zmień mi proszę datę porodu na 22.02.10, bo tak mam cały czas zapisane w karcie ciąży, a nie wiem dlaczego podałam 15.02.10 Chyba jakąś zaćmę miałam :p

Amelia

Edytowane przez Zaslona
Czas edycji: 2009-12-15 o 22:09
Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 22:07   #1973
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
no własnie nie da sie rozchodzic bo ja generalnie chodze w domu cały czas prawie po kilka kroków bo przeciez synus chce sie bawic i po takim dniu jak sie połoze to masakra na dłuzsze dystanse to chyba nie dałabym rady, chociaz na zakupy bym sobie poszła

no własnie problem w tym, ze nie cierpie gotowanych rzeczy i wolę nie zjesc niz zjesc na siłę nigdy nie jadałam zup, prócz pomidorowej, rosołu i jarzynowej. Warzywa jadam niektóre.
no trudno jakos to musze przeboleć.

no i dobrze, ze humor się poprawił

ja dziś jak zwykle wstałam o 6.00, zrobilam Adikowi sniadanko i się połozyłam a on tak grzecznie bajki oglądał, ze az mi się przysneło ( ofc slyszałam podswiadomie co sie dzieje w pokoju ) ale 1,5 h dał mi pospac co się raczej nie zdarza obudził mnie dopiero jak zawołał, ze chce siku a od razu jak sie ocnknełam Tomasz zachął harcowac chyba z głodu więc juz sie zwlekłam i zrobiła sniadanko dla siebie i juniora

musze dryndnąc do tego fryca pozniej
A ja od pewnego czasu puszczam rano Adaskowi bajki (rano z reguly leca od 9.00 do 10.30 na jedynce), zamykam pokoj i klade sie spac Troche czuwam przy okazji, ale dzis to mi sie nawet cos zdarzylo przysnic. Wiem, ze to nieodpowiedzialne, ale nie wyrabiam. A mlody grzecznie oglada. I jeszcze sie rano pyta: czy mama spi? Mowie, ze tak i ide spac

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

Celka - wszystkiego najlepszego

.
Dziekuje kochana!!! Strasznie mi milo! Dziekuje za pamiec

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Celka to czkekamy na fotke z nowym fryzem
sama musze isc do fryzjera, ale nie chce mi sie z domu wyjsc
nie podobam sie sobie nigdy na zdjeciach, wiec nie obiecuje, ze cos wkleje... W kazdym razie dzis ubieralismy z synkiem choinke wiec kilka zdjec jest. Moze sie uda cos wybrac
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 22:12   #1974
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
super ze wyniki w normie
brzusio śliczny a ten pępuszek

zapomiłam się pochwalić ze mąż mi dzisiejsze wyniki badań po południu odebrał i wszystkie badania wyszły dobrze ( podane normy miałam)
jedynie na czym sie nie znam ( nie było norm) to mocz , ale myśle ze też dobrze

oczka mi się kleją , ale nie potrafię zasnąć ... jakoś niewygodnie mi jest

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-15, 22:21   #1975
addicted to wizaz
Zadomowienie

aldii - wyników, a brzucholek wcale nie jest taki duży jak pisałaś

Kamyk - no to teraz sobie poodpoczywaj po tym gotowaniu obiadku

zebra - dzięki za dobre wiadomości od Sweet i kciukasy za wizytę

A ja się chyba już położę i dokończę oglądać bardzo romantyczny film Sweeney Todd, bo wczoraj usnęłam gdzieś w połowie
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 22:29   #1976
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Dziekuje kochana!!! Strasznie mi milo! Dziekuje za pamiec

Celka czy ty dzis obchodzisz urodzinki ?
i nawet sie nie pochwaliłaś
słonko wszystkiego najlepszego ( zmieściłam się w dacie co?)

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-15, 22:30   #1977
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

aldii super brzuszek a w ktorym tyg ty juz jestes?
zeberko dzieki za przekazanie wiadomosci od sweet tak wlasnie zastanawialm sie jak tam u niej
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 22:44   #1978
aldii
Zakorzenienie

Eudaimonia thx przypomnialo mi sie jeszcze - reczniki papierowych i papier toaletowy
Filka hehe nooo ponad 30 cm mi przybylo
Kamyku jak dobrze, ze ja nie uzywam soli, przynajmniej nie mam takiego problemu.Ale wspolczuje ogromnie, bo pewnie bardzo ciezko sie nagle przyzwyczaic do innego jedzenia
Zebciu dziekujemy za wiesci.Tylko nie szalej z tym sprzataniem
Mamaidy byl o wiele wyzej.Teraz jest taki jak "oklapl".I dopiero teraz zaczela mnie meczyc zgaga calodobowa, po wszystkim wiec wiem co czujesz.....
Ulcia dziekuje i za Twoje wyniki

Oj i znowu skurcz, silny, ale pojedynczy....

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Addicted musze zrobic fotke w calosci to bedzie dopiero widac jego rzeczywista wielkosc
Ula o ile sobie teraz dobzrze przypominam to Celka ma imieniny - STO LAT, STO LAT
Elcia to bylo zdjecie z 33
Stary 2009-12-15, 22:46   #1979
ula 87
Zadomowienie

dziewczynki idę spać , mam nadzieję że Mała pozwoli wyspać się mamusi
miłych snów

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-15, 22:51   #1980
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A to jest piekny Filipek
Ładniutki chłopulek
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości