|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Oj to super
Cytat:
Cytat:
Jaki uroczy sąsiad ![]() Co do imion to ja zawsze chciałam Oliwię lub Michalinę a tż Julkę. A teściami się nie przejmuj Cytat:
mam nadzieję że przejdą te okropne skurczeCytat:
![]() Cytat:
fajowoeudaimonia dużo dobrych wiadomości ![]() -------------- Na dzisiaj koniec roboty, ledwo żyję zaraz się położę bo nie długo jeszcze na zakupy. I chyba wezmę prysznic bo strasznie się spociłam. Kilka razy machnę ścierą i ze mnie leci....gdzie ta kondycha
|
|||||
|
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wiem, że to już było i się powtarzam ale nie bijcie
szukam i szukam w poprzednim wątku listy rzeczy potrzebnych do szpitala i nie mogę znaleźć. będę bardzo wdzięczna jak któraś podrzuci mi linka.. chciałabym sprawdzić co tam jeszcze zabieracie, bo rozpoczęłam big pakowanie ![]() oczywiście mam listę ze szpitala, ale ona mocno okrojona i takich rzeczy jak np laktator tam nie ma a który podejrzewam, że może się przydać.. a skoro tego nie ma to pewnie i innych rzeczy też.. dla porównania pokażę wam to co mam ze szpitala, może jakieś braki rzucą wam się w oczy Rzeczy:
Dokumenty:
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
no dziewczyny rece mi opadaja!!!!
przysłali nam znów zła częśc komody!!! mamy cały czas bałagan i meble rozwalone,a do swiat tydzien został!! tż wkurzony ja też,ale posprzatał mi i chyba zaraz wezme sie za jakieś prasowanie i może za pakowanie torby.tylko narazie nie mam chęci. |
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam po łebkach, dopiero teraz wstałam bo jestem dzisiaj strasznie zdenerwowana
Pan pokazał mi jego zdaniem identyczny blat ja powiedziałam, ze mnie się nie podoba i nie jest identyczny (byłam spokojna i opanowana ) po czym on stwierdził, że to przez tą moja ciążę jestem taka wiec się go zapytałam jaka, że nie dam sobie wcisnąc ciemnoty i powedziałam mu żeby juz sie lepiej na ten temat już nie wypowiadał bo jeszcze jedno słowo to się wkurze i dopero zobaczy co kobieta w ciąży potrafi, a już widział, że się cała w środku gotuję i powiedziałam że mnie to nie interesuje jak ale do niedzieli ma mieć nasz blat tzn. ten który ja wybrałam. Blat do odebrania jest w Poznaniu więc ma tam osobiście pojechać inaczej zapłace 1000 zł mniej i nie będe z nim juz na ten temat dyskutować. Po czym wkurzył mnie jeszcze bardziej bo zrobił nam meble pod zmywarke 45 cm a nie 60 jak chcieliśmy wtedy już nie wytrzymałam i słyszeli mnie wszyscy sąsiedzi chciało mi się już tak płakać ale sie powstrzymałam Wywaliłam go z domu, wie, że na nedziele maja być gotowe meble takie jak na projekcie inaczej moze mnie pocałować w d*** kasy na oczy nie zobaczy, a powiem wam, że mebli nie kupiliśmy na promocji i mamy mu zapłacić niemałe pieniądze. Od mojego TŻ nie odbiera telefonów, wie dupek, że go nie ma, ale zdaje sobie sprawe, że jak przyjedzie to będzie ostro.... Teraz biorę Twój Styl i idę do wanny się relaksować bo naprawde miałam dzisiaj ciężki dzień Ja juz nigdy w zyciu nie chce się bawić w remonty mieszkania itp. kosztuje mnie to tyle nerwów...
|
|
|
|
#1955 |
|
Rozeznanie
|
bardotko ależ patafian ci się trafił!! koszmar!! nic tylko go
wiem, że pewnie jest ci przykro, bo nastawiłaś się na coś co miało przynieść radość a jak na razie same problemy tylko! odpocznij sobie i zrelaksuj.. pamiętaj że masz zawsze nas
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
wypowiem się na temat Kamili :P ja tam lubię swoje imię i dobrze się z nim czuję
a jeśli chodzi o imiona dla dziewczynki: Lena i Hania są śliczne a teraz mój problem... od ok. tygodnia mam uczucie że brzuch mi się stawia - dziś gadałam z położną, mówi że jak na 31/32 tydzień to trochę za szybko - mam obserwować jak często się powtarzają, jeśli nie będzie zbyt czesto to wytrzymać do poniedziałkowej wizyty i wtedy w zależności od wyniku badania ginekologicznego (jak tam szyjka wygląda) pewnie jakieś leki, a jeśli często będzie mi się ten brzuch stawiał i nie daj daj boże regularnie to wiadomo... szpital :/ nie wiem co myśleć i czy się już martwić ogólnie nie jestem typem panikary i nie pędzę d0 szpitala ale gdzieś tam się błąka myśl żeby pojechać żeby zrobili ktg ![]() jutro jeszcze ostatni wysiłek z mojej strony - jadę na zajęcia ostatni raz a w czwartek krzywa cukrowa, w piatek diabetolog a potem już święta, sesja i poród
|
|
|
|
#1957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Kacha79
za wyniki (oczywiście oprócz moczu ) No i za optymizmfilka, bardotka kamyil - jak będzie ci się czesto stawiał brzuszek to nie czekaj do wizyty tylko jedź na IP aldii - hop hop jesteś tu gdzieś??? |
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie STAWIANIA MACICY.
"Nie możecie się doczekać, kiedy Maluszek będzie z wami… Chcecie pojechać do szpitala na czas – akurat wtedy, gdy rozpocznie się poród. Zbyt wczesne wyjechanie do szpitala niepotrzebnie przedłuży wam pobyt w tym miejscu, często fałszywy alarm doprowadza do nocy na oddziale patologii ciąży. Zbyt długie oczekiwanie i zwlekanie w sytuacji rozpoczętego porodu może doprowadzić do tego, że urodzisz bez opieki medycznej. Skąd macie wiedzieć, że to już poród? Zanim TO się zacznie poczujesz pewne symptomy mówiące o zbliżającym się w ciągu najbliższych dni rozwiązaniu. Kilka tygodni przed porodem (najczęściej jest to 1 do 3 tygodni przed porodem) macica trenuje swoją siłę i odczuwa się to w postaci niebolesnych skurczów Braxtona – Hicka. Skurcze te odczuwane są jako napinanie – stawianie się brzuszka, występują kilka- kilkanaście razy dziennie, mogą być też mylone z ruchami dziecka. Mniej więcej na dwa tygodnie przed porodem opadający brzuch ułatwi oddychanie. Wygląd Twojego brzucha wyraźnie się zmieni – będzie na 2-3-4 palce poniżej piersi. Gdy spojrzysz na brzuch z profilu w lustrze, zauważysz, że jakby wisi zdecydowanie niżej niż dotychczas - nie da się tego widoku z niczym pomylić. Na kilka dni przed porodem może pojawić się odchodzący czop śluzowy (objaw często nie zauważany). Czop śluzowy ma kolor mleczny lub przezroczysty, czasem może być podbarwiony krwią. Czop możesz zauważyć na majtkach, ale często odchodzi on jednorazowo podczas pobytu w toalecie. Poza tym czuje się wciskające się w kanał rodny Dzieciątko – podbrzusze jest napięte i czuć jakby wiercenie i łaskotanie nisko w dole brzucha. Wszystkie te odczucia mogą pojawić się w każdym czasie przed rozwiązaniem, czasem części z nich kobieta w ogóle nie zauważa, dlatego tak ważna jest obserwacja swojego organizmu. Najpewniejszym objawem, że poród się zaczął jest odejście wód płodowych a także skurcze wstępujące w ilości co najmniej dwa na dziesięć minut. Oba te objawy nie muszą wystąpić jednocześnie – jeśli pojawi się co najmniej jeden z nich – jedź do szpitala. Często dodatkowym objawem jest silny ból krzyża opasający Cię przez brzuch jakby obręczą. Chwyć spakowaną wcześniej torbę i jedź do szpitala. Za kilka godzin spotkacie się w końcu ze swoim dzieckiem." Tyle słowa madrej położnej! Bardotka a TAK TRZYMAJ! ![]() Oby jak najmniej takich"fachowców"-a dzięki takim reakcjom jak Twoja sami się wykruszą!
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Bardotka , Filka normalnie za te niedogodnienia to za jaja ich powiesić
![]() człowiek płaci nie małe pieniądze , więc ma prawo wymagać poważnego traktowania gamonie nie umieją być kompetentni
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
nie, mój gin każe mi przyjeżdżać do szpitala na ktg wtedy kiedy on jest w szpitalu, jak weszłam na ktg to panie się tylko zapytały który lekarz mi kazał przyjść i jak słyszą znajome nazwisko to nie ma problemu
przespałam się po południu troszkę zanim TŻ wrócił z pracy. jejku jak ja lubię spać a teraz czas na jakąś kolacyjkę
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Filipek piekny
Eudaimonia tez mam taka mysl, ze dopoki sie nie spakuje, to nie urodze Zeskanowana liste szpitalna wrzucalam tydzien temu Patinka uffff dobrze, ze sie maluszek uaktywnil Madziulka,Sugar sliczne brzuszki Bardotka jak to on wybral inny blat Sam ???? No przeciez bym go za j..a powiesila !!!!! co za beszczelnosc !!! A jaka lodowke zamowiliscie ?Agape OliviaoO ja mialam skurcze dochodzace do 56% i nic nie czulam.ale podejrzewam, ze te, ktore mnie dopadly wczoraj na ulicy to byly 100% ![]() Malinka Antonina Mamaidy ![]() Kapi ktory to juz tc ? Fajnie, ze wszystko ok ![]() Filka tragedia powinni Wam oddac czesc kasy, albo dorzucic jakis super gratis !!Bardotka ale Ci wspolczuje.Nie moge napisac co mysle o tym wszystkim, bo by bylo zbyt wiele *&-/#%@#"(&$^ Addicted jestem - nadrabiam Kacha Ty mnie tu nie strasz dzis na SR polozna tez po moich objawach stwierdzilam zebym uwazala i sie lepiej juz spakowala....Odebralam dzis jedne wyniki ze szpitala i na szczescie wreszcie dobre Moj brzucholek z piatku : |
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz wolę zrobić to sama, bo potem tż zapomni o kosmetykach i będę wyglądać jak mama-straszydło albo co gorsza o koszuli nocnej i będę świecić gołym ciałkiem po szpitalu![]() i wielkie dzięki za przypomnienie a z wynikami super - ogromniaste gratulacje a za jutrzejsze trzymam kciukole
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
bardotka ale fachowiec!!!
dobrze ze postanowiłas na swoim.aldii miał być taki ogromny???ale ten to chyba z 30tyg lub wczesniej .mysle ze jest w sam raz.ja miałam prasowac i sie wybrałam do castoramy,ale pod koniec już ledwo chodziłam ,ide cos wszamać,bo głodna jestem
|
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Witam cos dzisiaj slabo sie staralyscie. Od 12 tylko 3 strony....nie poznaje was
![]() JA dzisiaj bylam ostatni raz na kursie z dziedziaczkami i luz blues - musza znalesc zastepstwo za mnie A potem bylam na ostatnich zajeciach SR - bylo o pielegnacji noworodka. Calkiem przydatne i pozyteczne a teraz jestem padnieta wiec zasiadam przed tv i lezakuje
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Coś mi dzisiaj brzuch twardnieje, nogi lekko podpuchły... Ale to przez gotowanie obiadu... Masakra... Dwa garnki z ziemniakami - solone i niesolone, dwie panierki do schabu, dwie miski z mizerią... Dobrze, że zupkę miałam jedną od mamy, a drugą od teściowej... Na jutro za to żadnego pomysłu na obiad nie mam...
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko wpadłam napisac pozdrowienia od Sweet dla Wizazowych ciotek
Jest dobrze na to wygląda- pisała po karmieniu i nie może się napatrzeć na pociecheMoże jutro Was nadrobie dzisiaj robili z centralnym na górze i mam syf znowu ale nie taki duży... głównie kurze... Ale dokończe jutro po lekarzu
|
|
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
Aldii brzuszek śliczny
I jak wysoko. Zeberko dzięki za wiadomości od Sweet A mnie wykańcza zgaga ![]() Dziś po zupie to mało co mogłam zjeść, bo mi się odbijało kwasami żołądkowymi i strasznie było niedobrze. Boje się kurde cokolwiek zjeść. Nie wiem czemu aż tak , brzuch to ja mam dość nisko.Dobra posmęciłam i idę spać. |
|
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ja mam zawsze pod ręką miskę migdałów, w nocy też... Budzę się ze zgagą... Zjem kilka sztuk i mogę iść spać... Oczywiście na jakiś czas to tylko starcza... Ale migdałów mam dość już, a tak je kiedyś lubiłam...
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki śliczny chłopaczek ![]() No to miałaś przejścia... Ja mam już łożysko w III stopniu i nic sie nie dzieje... Cytat:
|
|
#1972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze trochę i będziesz miała dzidziusia przy sobie Matko, kiedy ja będę w 37tc Jeszcze tylee czasu do końca lutego ![]() Sweet przekochany ten twój Filip ![]() ------------------ Byłam dzisiaj z mamą na zakupach, pokupiłam pierdółki świąteczne i brak mi jakiejkolwiek chęci żeby się nawet umyć ![]() Zgagę mam Zachciało mi się kromki z żółtym serem i majonezem ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- W tym momencie mi poprawiłaś humor P.S. Brzoskwinko zmień mi proszę datę porodu na 22.02.10, bo tak mam cały czas zapisane w karcie ciąży, a nie wiem dlaczego podałam 15.02.10 Chyba jakąś zaćmę miałam :p
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-12-15 o 22:09 |
|
|
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche czuwam przy okazji, ale dzis to mi sie nawet cos zdarzylo przysnic. Wiem, ze to nieodpowiedzialne, ale nie wyrabiam. A mlody grzecznie oglada. I jeszcze sie rano pyta: czy mama spi? Mowie, ze tak i ide spac![]() Dziekuje kochana!!! Strasznie mi milo! Dziekuje za pamiec Cytat:
W kazdym razie dzis ubieralismy z synkiem choinke wiec kilka zdjec jest. Moze sie uda cos wybrac
|
||
|
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzusio śliczny a ten pępuszek zapomiłam się pochwalić ze mąż mi dzisiejsze wyniki badań po południu odebrał i wszystkie badania wyszły dobrze ( podane normy miałam) jedynie na czym sie nie znam ( nie było norm) to mocz , ale myśle ze też dobrze ![]() oczka mi się kleją , ale nie potrafię zasnąć ... jakoś niewygodnie mi jest
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
aldii -
wyników, a brzucholek wcale nie jest taki duży jak pisałaśKamyk - no to teraz sobie poodpoczywaj po tym gotowaniu obiadku zebra - dzięki za dobre wiadomości od Sweet i kciukasy za wizytę A ja się chyba już położę i dokończę oglądać bardzo romantyczny film Sweeney Todd, bo wczoraj usnęłam gdzieś w połowie
|
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Celka czy ty dzis obchodzisz urodzinki ?
i nawet sie nie pochwaliłaś słonko wszystkiego najlepszego )
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
aldii super brzuszek
a w ktorym tyg ty juz jestes?zeberko dzieki za przekazanie wiadomosci od sweet tak wlasnie zastanawialm sie jak tam u niej
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia thx
Filka hehe nooo ponad 30 cm mi przybylo Kamyku jak dobrze, ze ja nie uzywam soli, przynajmniej nie mam takiego problemu.Ale wspolczuje ogromnie, bo pewnie bardzo ciezko sie nagle przyzwyczaic do innego jedzenia Zebciu dziekujemy za wiesci.Tylko nie szalej z tym sprzataniem ![]() Mamaidy wiec wiem co czujesz.....Ulcia dziekuje za Twoje wynikiOj i znowu skurcz, silny, ale pojedynczy.... ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Addicted musze zrobic fotke w calosci to bedzie dopiero widac jego rzeczywista wielkosc Ula o ile sobie teraz dobzrze przypominam to Celka ma imieniny - STO LAT, STO LAT Elcia to bylo zdjecie z 33 |
|
|
|
#1979 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki idę spać , mam nadzieję że Mała pozwoli wyspać się mamusi
![]() miłych snów
|
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

mam nadzieję że przejdą te okropne skurcze

zaraz się położę bo nie długo jeszcze na zakupy. I chyba wezmę prysznic bo strasznie się spociłam. Kilka razy machnę ścierą i ze mnie leci....gdzie ta kondycha

ja powiedziałam, ze mnie się nie podoba i nie jest identyczny (byłam spokojna i opanowana

teraz wolę zrobić to sama, bo potem tż zapomni o kosmetykach i będę wyglądać jak mama-straszydło

póżniej wzięłam kąpiel,po 22 Tż mi masował brzuch i zazwyczaj o tej porze mi wybrzuszał brzuch na wszystkie boki a tym razem nic
Jeszcze tylee czasu do końca lutego
na dłuzsze dystanse to chyba nie dałabym rady, chociaz na zakupy bym sobie poszła