Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 20:09   #3301
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Mam dobrą wiadomość dla Poznanianek ( i Lubonianek ) w Factory Outlet w Luboniu (ul. Dębiecka) otworzyli 6 Zmysł

Nie rozglądałam się za dużo, bo wleciałam tam 15 min przed zamknięciem, ale chyba Arabelki były po 79zł. Przymierzałam na szybcika Freye Arabelle noir i purple haze 30d, Eleanor raisin 30d i 28dd, i wszystkie za duże albo jakoś nie leżały więc stwierdzam, że moja sorbetowa Arabelka jest jakaś małomiseczkowa. Muszę tam iść jeszcze raz poprzymierzać na spokojnie, może jednak któraś będzie pasować, bo ceny atrakcyjne.
simeri, tos Ty krajanka moja

wiadomosc swietna, zwazywszy, ze do Lubonia mi bardzo po drodze byle tylko bylo cos w moim rozmiarze, bo w Yoshi to zadnej Freyki ani Maszkaradki nie bylo, jakem ostatnio tam byla
Stary 2009-12-14, 20:55   #3302
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
W końcu mam motywację, żeby się do Factory wybrać
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
simeri, tos Ty krajanka moja

wiadomosc swietna, zwazywszy, ze do Lubonia mi bardzo po drodze byle tylko bylo cos w moim rozmiarze, bo w Yoshi to zadnej Freyki ani Maszkaradki nie bylo, jakem ostatnio tam byla
nom, to jesteśmy ziomale

Maskaradek raczej nie było, jakoś nie widziałam żadnej. Freye są, ale nie patrzyłam na inne rozmiary. Były też inne firmy, ale już raczej w standardowych rozmiarach bo pani do mnie zakrzyczała, że te na które patrzę mają inną rozmiarówkę a ja że wiem
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 22:56   #3303
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Sorbet ma normalne miski, nieco mniejsze ma Oyster, Noir to za to dużomiseczkowiec.
Odnośnie tego jak leżą Sorbet/Noir to jako nawrócona fanka Freyi (biję się w piersi, że tak tę markę kiedyś zjechałam ), są inaczej szyte, stąd inne ułożenie. Miałam wymienione wersje, więc mogłam spokojnie porównać. Noir jest inaczej uszyta niż Sorbet, ma wyższe miski choć głębokość większa chyba tylko o 1cm (nie pamiętam dokładnie, bo odesłałam, nie leżała dobrze), przez co nie chce się tak ładnie układać Mniejsza miska z kolei, cięłaby niechybnie pierś, więc żaden to interes
Wniosek- nie ma co sugerować się rozmiarem sorbetowej, kupując noir, bo człowiek się nieźle przejechać może
Szkoda, liczyłam że jakoś dopasuję sorbetową, ale jeśli mają inny krój, to raczej nie mam na co liczyć.
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 07:49   #3304
Jelonek
Zakorzenienie

Takie rzeczy trzeba sprawdzać nabiustnie Na mnie Sorbet leży wzorocowo, zero freyowej smarchy, cud z katalogu Natomiast noir jak pisałam- standardowy rozmiar ze zmarchą, a mniejsza by się wcinała w pierś.
Wszytsko zależy o kształtu piersi, ja mam kulki. być może na innych biustach takich różnic nie da się zauważyć

Simeri- ja mając sorbetową Arabellę, dopasowałam również 3 kolory Zety Wszystkie leżą wzorcowo, trzeba tylko trafić w rozmiar A może nawet i w partię? Kto ich tam wie Pamiętam jak czytałam gdzieś, że nawet rozciągliwość poszczególnych modeli zależy czasem od partii

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2009-12-15 o 07:54
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 09:30   #3305
Snufki
Rozeznanie

Kupiłam ostatnio dwa staniczki o rozmiarze obliczony wg. schematu tataj znalezionego i jestem bardzo zadowolona w końcu nic nie ucieka i nie jest zmiażdżone Jako,że fest zamożna nie jestem kupiłam oba na allegro, jeden m&S, drugi wondebra i wydałam około 90 zł
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 11:06   #3306
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Takie rzeczy trzeba sprawdzać nabiustnie Na mnie Sorbet leży wzorocowo, zero freyowej smarchy, cud z katalogu Natomiast noir jak pisałam- standardowy rozmiar ze zmarchą, a mniejsza by się wcinała w pierś.
Wszytsko zależy o kształtu piersi, ja mam kulki. być może na innych biustach takich różnic nie da się zauważyć

Simeri- ja mając sorbetową Arabellę, dopasowałam również 3 kolory Zety Wszystkie leżą wzorcowo, trzeba tylko trafić w rozmiar A może nawet i w partię? Kto ich tam wie Pamiętam jak czytałam gdzieś, że nawet rozciągliwość poszczególnych modeli zależy czasem od partii
bo pewnie masz większy biust niż ja na większy biust jakoś łatwiej dopasować staniki, a przy małym to nawet 1cm robi różnicę. ale to dużo zależy od kształtu piersi.

ja uważam, że trzeba nawet trafić na sztukę. przymierzałam co prawda dwa Panache Harmony w tym samym kolorze i rozmiarze i były inaczej uszyte. może były z innej partii, albo po prostu inna pani szwaczka je szyła, bo przymierzałam je w odstępie tygodnia, więc chyba były z tego samego roku/partii.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez freyah Pokaż wiadomość
Szkoda, liczyłam że jakoś dopasuję sorbetową, ale jeśli mają inny krój, to raczej nie mam na co liczyć.
mi się wydaje, że ona ma bardziej biusto-przyjazny krój bo ta górna część jest bardziej otwarta i krawędź się nie wbija, więc ja myślę że mimo wszystko warto przymierzyć
Stary 2009-12-15, 12:34   #3307
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
bo pewnie masz większy biust niż ja na większy biust jakoś łatwiej dopasować staniki, a przy małym to nawet 1cm robi różnicę. ale to dużo zależy od kształtu piersi.
Niewiele, 65DD aktualnie Wbrew pozorom, piersiom o kształcie kulki, na dodatek samonośnym z racji rozmiaru, ciężko dobrać stanik, który nie jest otwarty u góry. Najlepsze są halfcupy, ale w sorbetowej się zakochałam. O Zetkach nie wspominając

Cytat:
mi się wydaje, że ona ma bardziej biusto-przyjazny krój bo ta górna część jest bardziej otwarta i krawędź się nie wbija, więc ja myślę że mimo wszystko warto przymierzyć
Bo Sorbet ma niżej zabudowaną miskę od ukośnego cięcia wzwyż Przez co nie jest aż tak bardzo "do góry" w stronę obojczyków, łatwiej uniknąć Freyowej zmarchy, która tworzy się przez niewypełnienie tego obszaru ponad cięciem.
Oyster też ma taki krój, innych (oprócz Noir) nie znam.

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2009-12-15 o 12:36

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 15:25   #3308
freyah
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny Jak gdzieś trafię sorbet to oczywiście zmierzę, nie przepuszę takiej okazji Ale mnie w ogóle zdziwiło, to że piszecie, ze noir taka dużomiskowa - może mój egzemplarz jakiś mniejszy jest Jakiś czas temu (2 miesiące?) mierzyłam black i leżała jak moja noir, czyli bez żadnej zmarchy itd. dlatego tak się łudzę, że w końcu znalazłam bezproblemowy model dla siebie w ogromnej liczbie kolorów.
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 15:49   #3309
Jelonek
Zakorzenienie

Bo AŻ taka dużomiseczkowa nie jest Tak jak napisałam, różnica w głębokości miski to był zaledwie 1cm o ile mnie pamięć nie myli, ale przez to, że od cięcia poprzecznego wzwyż jest bardziej zabudowana (sięga wyżej), zwiększa ryzyko niedopasowania, czy też powstania zmarchy, często z jednoczesnym efektem cięcia piersi
Stary 2009-12-15, 19:05   #3310
Barbie Killer
Raczkowanie

Dziewczyny jak się mierzy głębokość miseczki ??
Stary 2009-12-15, 19:12   #3311
solll
Zakorzenienie

hej dziewczyny juz odjakiegos czasu wiem, ze moj biust jest zle traktowany i planuję wreszcie kupic dobrze dobrany stanik, ale kurcze, szczerze mowiac nie za bardzo mnie na niego stac z tego co widze na roznych stronach to koszt okolo 150zl jakies nieporozumienie, dlaczego te bazarkowe staniki sa nawet po 10 zl, a te wlasciwe, dobre dla figury kosztują aż tyle..? Czy wiecie moze gdzie jest jakis sklep z tanszymi biustonoszami? Mieszkam w Krakowie.

I jak mozecie to pomozcie mi z rozmiarem- moje wymary to 72/92 czyli powinnam szukać czegoś w rozmiarze 65G, tak?

solll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 19:23   #3312
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Barbie Killer Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się mierzy głębokość miseczki ??
mierzy się od jednego do drugiega końca fiszbiny wzdłóż całej głebokości materiału, czyli po okręgu. Nie wiem, czy coś z tego zrozumiesz

Cytat:
Napisane przez solll Pokaż wiadomość
hej dziewczyny juz odjakiegos czasu wiem, ze moj biust jest zle traktowany i planuję wreszcie kupic dobrze dobrany stanik, ale kurcze, szczerze mowiac nie za bardzo mnie na niego stac z tego co widze na roznych stronach to koszt okolo 150zl jakies nieporozumienie, dlaczego te bazarkowe staniki sa nawet po 10 zl, a te wlasciwe, dobre dla figury kosztują aż tyle..? Czy wiecie moze gdzie jest jakis sklep z tanszymi biustonoszami? Mieszkam w Krakowie.

I jak mozecie to pomozcie mi z rozmiarem- moje wymary to 72/92 czyli powinnam szukać czegoś w rozmiarze 65G, tak?
Wychodzi brytyjskie 65(30)F lub polskie 65H. Bardziej popularne są brytyjczyki. 150zł to najczęsciej cena katalogowa droższych marek (Panache, Freya), są też trochę tańsze marki (Pour Moi, Keia Pink, CurvyKate). Na początek fajne są staniki brytyjskiej marki CurvyKate: Princess, Emily, Portia - cena ok. 90zł.

W krakowie jest intimo (na pierwszej stronie masz listę sklepów stacjonarnych).
Stary 2009-12-15, 19:41   #3313
solll
Zakorzenienie

tikida- dzięki za odpowiedź nie wiem, czemu Ci wyszło 65H, jak liczyłam w tym kalkulatorze (http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...low=72&bust=92), podano 65G ale to chyba nie jest jakas bardzo duża różnica?

Pomyślałam, że może poszukam też na allegro, anuż będą jakieś promocje

Stary 2009-12-15, 19:59   #3314
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solll Pokaż wiadomość
tikida- dzięki za odpowiedź nie wiem, czemu Ci wyszło 65H, jak liczyłam w tym kalkulatorze (http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...low=72&bust=92), podano 65G ale to chyba nie jest jakas bardzo duża różnica?

Pomyślałam, że może poszukam też na allegro, anuż będą jakieś promocje
pewnie się znajdzie coś ciekawego na allegro, ale zanim zdecydujesz się na zakup sprawdź, jaką rozmiarówkę podaje sprzedawca, a najlepiej spytaj nas tutaj o dany model - niektóre są bajecznie tanie, bo są kiepskie

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 20:18   #3315
Barbie Killer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
mierzy się od jednego do drugiega końca fiszbiny wzdłóż całej głebokości materiału, czyli po okręgu. Nie wiem, czy coś z tego zrozumiesz .
Rozumiem i dziekuje... Biorę sie za mierzenie
Stary 2009-12-15, 20:18   #3316
braworka
Zakorzenienie

zamówiłam gorset panache minerve z dopasowanej, ale nie wiem jak to się stało że zamiast 30 E klikłam 30 F,
zorientowałam się jak wyjęłam z kartonika

braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 20:44   #3317
solll
Zakorzenienie

Znalazłam takie dwa tanio, więc teraz czekam na Wasze opnie, czy któryś z nich się nadaje na początek? Nie powalają urodą, no ale cóż Mam też wątpliwości co do tego czy to na pewno są staniki w moim rozmiarze? Bo na niektórych aukcjach jest napisane że te rozmiar 30F, a na chyba 2 ostatnich- 65F, ale skąd mam wiedzieć czy to polska czy brytyjska rozmiarówka? Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna

http://allegro.pl/item849442257_charnos_65f_30f.html

http://allegro.pl/item850621833_elomi_30f_65f.html

http://allegro.pl/item851794588_bius...65f_bialy.html

http://allegro.pl/item853283247_bius...lia_65f_m.html

Stary 2009-12-15, 21:41   #3318
simeri
Wtajemniczenie

soll, można poznać tylko po tym, że jeden jest polskiej firmy a drugi brytyjskiej bo sprzedawcy z reguły kombinują na wszystkie strony, i przeliczają rozmiary, np. jak szukam brytyjskiego 28DD to jest czasami napisane "28dd 60dd 60e"

ten ostatni to jest z polskiej firmy, ten model jest bardzo ścisły i małomiseczkowy, na Twoje wymiary lepsze by było pewnie 70E/F.
Stary 2009-12-16, 10:01   #3319
dostojna
Przyczajenie

Smile Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Hej wszystkim
Mam dylemat: pod 63, w 78-79.
Powiedziano mi z pewnym sklepie,chyba keya ,że nie produkują takich rozmiarow .
Zawsze nosilam 70A. To jaki stanik mam w końcu nosić?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

My kobiety to mamy problemy z tymi biustonoszami.
dostojna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 10:09   #3320
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dostojna Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Mam dylemat: pod 63, w 78-79.
Powiedziano mi z pewnym sklepie,chyba keya ,że nie produkują takich rozmiarow .
Zawsze nosilam 70A. To jaki stanik mam w końcu nosić?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

My kobiety to mamy problemy z tymi biustonoszami.
Produkują Spróbuj 28D/60D.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 10:20   #3321
dostojna
Przyczajenie

Smile Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

A takich sklepach zwyklych też?
Czy w internetowych szukać?
Stary 2009-12-16, 10:29   #3322
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
A takich sklepach zwyklych też?
Czy w internetowych szukać?
Na pierwszej stronie wątku masz spis sklepów stacjonarnych i internetowych. Możesz przeszukać też allegro, ebay, tam czasem upolujesz coś fajnego za niewielką kwotę.
Stary 2009-12-16, 10:52   #3323
bagera
Rozeznanie

hej dziewuszki niedawno odkryłam wasz wątek i powiem wam ,że to straszne jaki nam kit wciskają cały czas byłam przekonana,że mam 75 a
moje wymiary to 71/82 czy to znaczy że mam (wg kalkulatora) 65C

może być np taki biustonosz?
http://moda.allegro.pl/item847191342..._rozm_65c.html

http://moda.allegro.pl/item840325332...olory_65c.html

tu jest ich tabela rozmiarów http://www.duzabielizna.pl/shop/gale...ela-kostar.jpg

Edytowane przez bagera
Czas edycji: 2009-12-16 o 10:58
bagera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 12:27   #3324
dostojna
Przyczajenie

Talking Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Co sądzicie o tych:
-http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=484

-http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=486

-http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=374

piszcie
Stary 2009-12-16, 12:52   #3325
Snufki
Rozeznanie

Wczoraj otwarto w moim mieście sklep Intimissimi, wszystkie staniki były po 39,90 w dzień otwarcia,oczywiście ani jednego w moim rozmiarze
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 12:58   #3326
dostojna
Przyczajenie

Wink Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

mam pytanie: 60D jaką ma dużą miseczkę?
Może by któraś z was wstawila zdjęcie takiego biustonosza?
albo chociaż oznajmiła na innym przykładzie.
Z gory dziękuje
Stary 2009-12-16, 12:59   #3327
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bagera Pokaż wiadomość
hej dziewuszki niedawno odkryłam wasz wątek i powiem wam ,że to straszne jaki nam kit wciskają cały czas byłam przekonana,że mam 75 a
moje wymiary to 71/82 czy to znaczy że mam (wg kalkulatora) 65C

może być np taki biustonosz?
http://moda.allegro.pl/item847191342..._rozm_65c.html

http://moda.allegro.pl/item840325332...olory_65c.html

tu jest ich tabela rozmiarów http://www.duzabielizna.pl/shop/gale...ela-kostar.jpg
Lemon Sorbet może być, a z tą bardotką raczej daj sobie spokój, bo ona jest małomiseczkowa i średnio leży, a jeśli byś bardzo ją chciała to weź 65D
Stary 2009-12-16, 13:05   #3328
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Z gory dziękuje
Tu możesz zobaczyć jak wyglądają biustonosze w tym rozmiarze
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28d
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/60d
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 13:05   #3329
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Co sądzicie o tych:
-http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=484

-http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=486

-http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=374

piszcie
Milena jest ok. Dziewczyny twierdzą, że jest rozciągliwa, ale moje doświadczenie jest takie, że nowe kolekcje są szyte ciaśniej.
Cytat:
Z gory dziękuje
popatrz na balkonetkę
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28d
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/60d

60D ma miseczkę mniej więcej jak 70A, czyli jest malutkie

Cytat:
Napisane przez Snufki Pokaż wiadomość
Wczoraj otwarto w moim mieście sklep Intimissimi, wszystkie staniki były po 39,90 w dzień otwarcia,oczywiście ani jednego w moim rozmiarze
Intimissimi to lipa te ich rozmiary.. przekładają się mniej więcej 1-70A 2-75A 3-80A.. nie warto.. lepiej dołożyć te 10-20zł i kupić np coś z Mileny
Stary 2009-12-16, 13:10   #3330
solll
Zakorzenienie

simeri- dzięki za rady w takim razie zrezygnuję z tego ostatniego, ale ciągle zastanawiam się nad tym drugim Fantasie Belle balcony 65F...

Myślicie, że będzie dobry na moje wymiary? Zmierzyłam się jeszcze raz- pod biustem naprawdę ciasno wyszło mi 71, a w biuście- 93. Myślicie że ten Fantasie Bell może być na początek? Lub ten drugi- Charnos 30(56) F ? Są takie tanie..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości