|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Witajcie mamusie
Ja wczoraj zaczęłam robić pranie ciuszków małego, już dwie pralki się suszą, leci trzecia a do końca daleko. Prasować na razie nie będę, może siostra mi pomoże... zebra dzięki za wieści od Sweet, czekam z niecierpliwością jak sama do nas napisze.. ![]() ula gratuluję wyników ![]() aldii - śliczny i zgrabniutki brzuszek ![]() Celka spóźnione życzenia kocurazab - dobrze ze sprawa z bankiem zakończyła się pomyślnie ![]() lila - kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() olivia - ale Ci zazdroszczę donoszonej ciąży ![]() Patka - śliczne fotki!!!! gooha - kciuki za dzisiejsza wizytę
|
#2042 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Patka - zdjęcia piękne
gooha - kciuki za wizytę malinka - obyś szybko doszła do siebie po tym kebabie eudaimonia - nie zapomnij zdać relacji z wizyty, jak już będziesz miała czas Cytat:
Cytat:
Generalnie dość ciężko mi sie podnieść z łóżka i parę pierwszych kroków jest najgorsze, ale jak już się rozbujam to jest nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
miodzio to dobre określenie Cytat:
Ja tam poczekam, aż te wszystkie mamuśki co były u fryzjera przede mną się "wkleją" ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro jadę do Krakowa /100km/ na uczelnię-muszę pozałatwiać jeszcze parę rzeczy przed porodem,bo już w styczniu nie mam zamiaru tak daleko jechać. Na szczęście jedzie ze mną Tż,mamy odwiedzić CH Bonarkę,więc powinno być przyjemnie-a wrócę pewnie obolała;P
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
już piszę - od razu mówię że mam z jakiegoś bloga, ale nie pamiętam z jakiego bo jak pierwszy raz zrobiłam to wydrukowałam przepis i teraz robię z kartki.
Bułeczki maślane ok. 50-55 dag. mąki szczypta soli 10 dag. cukru cukier waniliowy 4 żółtka 3,5 - 4 dag świeżych drożdży ok. 1 - 1 i 1/3 szkl/ mleka 100 g. masła śmietankowego pokruszyć drożdże, zasypać połową cukru, zalać częścią ciepłego mleka, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ubić żółtka z resztą cukru i cukrem waniliowym. Do mąki dodać rozczyn drożdżowy, ubite jajka z cukrem i resztę mleka - wyrobić. Rozpuścić na małym ogniu masło, powoli dolewać do ciasta, wyrabiać tak długo aż całe masło się wchłonie, ciasto ma być miękkie elastyczne, nie oblepione tłuszczem. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 40 min. Z wyrośniętego ciasta można formować bułeczki, rogaliki, albo upleść chałkę. Przykryć - pozwolić bułeczkom wyrosnąć. Posmarować roztrzepanym żółtkiem, po upieczeniu będą miału piękny kolor. Piec w temp. 180 st. przez ok. 15-20 min w zależności od piekarnika. Można dodać nadzienie (np. budyń albo jagody itp.) rodzynki. Ja zazwyczaj robię same i wcinamy z dżemikiem ale na wakacjach robiłam z jagodami, też pycha ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale powodzenia ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Patka - super sesja... ja też się zastanawiam nad zrobieniem sobie kilku zdjęć u profesjonalisty już na samym finiszu, no ale nie wiem jak to wyjdzie...
jeśli chodzi o Madonnę - byłam na jej koncercie 3 lata temu i powiem Wam że przez chyba 2h szalała na scenie w super wysokich szpilkach i w ogóle nie było po niej widać znużenia czy zmęczenia! ja bym chyba po 15 minutach na zawał padła, zresztą nie wiem czy dałabym radę krok zrobić w takich butach :P także zgadzam się z bardotką że nie jest to podrasowane na teledyskach (tylko że Madonna spędza 6h dziennie codziennie na siłowni i ponoć robi sobie zastrzyki z energetycznymi mieszankami witamin, suplementów etc. no ale to już raczej możemy potraktowac w kategorii plotki, choć w każdej plotce jest ziarno prawdy...) dziś mimo planów i szczerych chęci nie pojechałam na zajęcia no i już raczej do końca roku nie pojadę ![]() i za powszechną namową - jadę do ginekolog dziś, nie będę czekała aż do poniedziałku wzięłam nospe na noc i macica się nie stawiała - ale za to mała strasznie, zrobiła sobie wielkie party przedświąteczne i tak mi dała do wiwatu że nie spałam prawie całą noc no ale niestety po wstaniu cały czas boli mnie podbrzusze i nie jest to miłe uczucie - ból nie jest silny ale ciągły i to mnie w nim najbardziej niepokoi, przypomina trochę ten przy miesiączce zobaczymy co lekarka powie po badaniu - gdyby jeszcze cos mnie niepokoilo to jutro jadę do poradni diabetologocznej w szpitalu wiec najwyzej przy okazji pojde na ktg no i jak już pojadę do przychodni to przy okazji odbiorę wyniki z krwi i moczu (pewnie nie będą szałowe bo czuję że jestem osłabiona po infekcji którą przeszłam ponad miesiąc temu - przy porannym wydmuchiwaniu nosa widzę na chusteczce że mi żyłki pękają) |
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuśki chwalić się fryzurkami!
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby dobrze się skończyło Cytat:
************************* **** Lachony no i gdzie te nowe fryzury ![]() Madonną mi sie tu nie zasłaniać ...wklejać fotki
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!
Ale mam dziś kiepski dzień, w zasadzie to już wczoraj wieczorem sie zaczęło, poryczałam się a tak na prawdę to nie wiem dlaczego.... Do tego w nocy obudził mnie ból w dole brzucha i w krzyżach, tak jak przy okresie! Leżałam i leżałam i nic, w końcu zarzyłam nospę i jakoś zasnęłam. Obudziłam się znowu przed 7, wstałam do toalety i jak sie położyłam to znowu zaczęło boleć. Jak mąż poszedł do pracy to jeszcze sobie poleżałam i trochę nalżało..... Ale cały cas czuję taki przytłumiony ból w dole brzucha i w krzyżach. Byłam już dziś w biurze pracy, mam jeszcze po południu ostatnie zajęcia w SR. Nie wiem, może mały się tak ułożył Macie może cos takiego?? Do tego spać mi się chce, śnieg cały czas od rana sypie i taka w ogóle bez siły jestem Ehhhh, to się znowu wyżaliłam...Patka przepiękne zdjęćka
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Mamki, proszę pochwalcie się efektami przygotowań na powitanie Maluszków
bo widzę, że fryzjerzy, kosmetyczki, domowe sposoby baaardzo zaawansowane Mama zawsze musi być najpiękniejsza
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
kamyil no właśnie ja mam dziś tak samo, taki ciągły ból jak przy okresie... Daj znać jak wrócisz od gin.
|
#2054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko taki ból mialam kilka razy jak gwałtowmie wstałam... ![]() Nie wiem co to ??? Cytat:
![]() Kazda mama jest najwspanialsza dla swojego dziecka...tak jak dziecko dla mamy ![]() *************** A ja popijam kawke bezkofeinową w mym kochanym kubeczku, o którym zapomniałam Wam napisać....Dostałam od Mikołaja : Załącznik 2723300 Kawa i herbata od razu lepiej smakują ![]() ps swoją droga mąż dostał na dzień Taty kiedyś taki : Załącznik 2723301 Kuba zawsze wie czyj Kubek jest czyj pokazuje paluszkiem i na mój mowi Mamy a na tatusia Taty
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze by było jakby mi gin USG zrobiła ale w tej przychodni jest taki archaiczny sprzęt że szkoda gadać na wcześniejsze USG wysyłała mnie do szpitala |
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Lila kochanie czytałam że już z torbą jedziesz .... trzymam
![]() kamyil powodzenia na wizycie ![]() Dajcie znać jak tam wizyty
|
#2058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciukole za wizytę a który to tydzień? Cytat:
mój mąż nie lubi z kubka pić ![]() kumpela mi zrobiła niespodziankę i na kawę przyjechała ![]() teraz znowu troszkę poprasuję
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam coś dzisiaj natchnienia was nadrabiać boli mnie głowa, ale ciśnienie jest ok, nie wiem, jakoś dziwnie się czuję, może wieczorem nadrobię
Ale jakby co to jestem z wami...czekam sobie niecierpliwie na poród
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam fryca dopiero w sobotę
kamyil daj znać co i jak ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, te planowane i te nieplanowane ![]() coś mi wizaz szwankuje
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-16 o 14:07 |
|
|
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A robiłam to tak,że np.zjadłam 1 kostkę czekolady i obserwowałam dziecko.Jak nic mu nie było to np. zjadłam 2 itd.To samo tyczyło się jak wprowadzałam mu jedzonko stałe.Na początku 4 miesiąca dałam mu na łyżeczce spróbować jabłka i przez 3 dni obserwowałam,bo mnie pediatra kazała 3 dni obserwować,bo jak coś to już w tym czasie powinno być coś. Także spokojnie kobitki ,wszystko da się zrobić i zjeść.
|
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
Witam i od razu muszę zacząć od Patki
Patka zdjęcia piękne Cudowna pamiątka. A Ty wyglądasz przepięknie klaski :Lila Zebcia za wizytęGooha za Twoją też ![]() Eudaimonia a Ty do tego szpitala jedziesz? Powodzenia Olivia gratuluję Dzidzia donoszona. Możesz rodzić![]() Ja wczoraj wieczorem już nic przez tę zgagę nie jazdłam, no i ....obudziłam się koszmarnie głodna w nocy nażarłam i znowu![]() Kamyku ja właśnie jadłam migdały w pierwszej ciąży i teraz to nie mogę na nie patrzeć Dziś po powrocie do fenoterolu już lepiej, ale skurcze są. Cóż poród się szykuje i nie wiadomo czy uda się dotrwać do świąt. Gdyby nie to cięcie to bym się tylko cieszyła a tak to żeby zdążyć do szpitala. Addicted to my jutro mamy wizyty. Trzymam kciuki za Twoją i daj znać co i jak. Ja też czekam, może każe mi przyjść w piątek na cięcie
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny widzę że zaczynają się coraz mocniejsze bóle, przedporodowe....
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
lila, kamyil mocne kciuki za wizyty
![]() Ja idę w piątek do południa na wizytę, już nie do swojej gin, tylko do ambulatorium do szpitala. Mogę przyjść od 7.30 do 10.30. Tak tutaj jest od 36 tygodnia, że już idzie sie na wizytę do szpitala. Pysiu śliczne kubeczki
|
#2065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam dokładnie tak samo, też mnie boli po dłuższym leżeniu lub siedzeniu ![]() ja jak chodze to się kiwam z prawej strony na lewą i ostatnio pierwszy raz w życiu nie wyrobiłam w drzwiach ************************ Patka super zdjęcia ************************ ale mnie dzisiaj chłop w sklepie zagrzał, stoje sobie grzecznie w kolejce po fakture, przedemną tylko jedna osoba, już obsługiwana i przychodzi jakiś debil i mnie zmierzył z góry na dół i sobie stanął obok tego obsługiwanego, jak kobieta skończyła obsługiwać to ten co się wepchał do niej że on fakture chce, mi od razu ciśnienie w góre, bo sobie myśle że ciężko w 9 miesiącu mnie nie zauważyć ![]() ![]() i jak mu powiedziałam że ja następna byłam to jeszcze głupią minę zrobił no normalnie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki...
Trzymajcie kciuki, bo wzrosło mi dzisiaj ciśnienie... Jak nie wzrośnie do 18 to zostaję w domu, jak wzrośnie ponad 140/90 to znowu mnie zamkną... Ostatnio na rocznicę ślubu, tym razem by było na urodziny, które mam jutro ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Ale jest szansa, że jednak mnie nie zamkną, bo ten skok to mógł być do zaparcia i wzdęć, które mnie przez pół nocy męczyły...
|
#2067 |
|
Raczkowanie
|
Kamyczku
żeby spadło.
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyczku
![]() za to Twoje ciśnienie
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez się tak kiwam jak pingwin a gość jakiś niedorobiony pewnie nie miał nigdy zony w ciązy.apropos takiej sytuacji wczoraj mój tz poszedł do lekarza bo ma problem ze ścięgnem w stopie. Pisze mi sms z poczekalni " tu są same dzieci, mam je wszystkie przepuścic" tak mi się go szkoda zrobiło bo zawsze mu opowiadałam jak to stoję w kolejkach i nikt nawet na mnie nie zwraca uwagi, czy sama z brzuchem czy z brzuchem i z Adikiem. Przejął sie biedny ale napisałam mu, ze jak są same dzieci to niech nie przepuszcza bo będzie siedział do 21 co innego jakby byli sami dorośli i jedno czy dwójka dzieci ![]() a i tak przepuścił kobiete z maluszkiem niestety siedziała u p. doktor ponad 30 min więc zrezygnował i przerejestrował sie na piątek ![]() kamyk
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio byłam w tesco i kupowaliśmy tylko kuchenkę mikrofalową dla znajomego. Stanęliśmy w kasie pierwszeństwa - ja w ciąży a tż miał opatrunek na oku. Przed nami kilka osób, ale się nie przeciskałam do przodu tylko stanęliśmy normalnie w kolejce. Jednak kasjerka mnie zauważyła i zawołała, więc podeszliśmy. Za nami słychać było jakieś zdziwienie ale nawet nie reagowaliśmy. A potem tż mówi że nie dość że ja w ciąży a on kaleka, to jeszcze się burzą
Mi się wydaje że niektórzy ludzie to nawet nie wiedzą że ta kasa to jest specjalna. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Czy któraś z was ma tak?
.Zobaczysz jakie milusie będą te ostatnie i rozwierające
mam okropnego lenia
)
no i już raczej do końca roku nie pojadę 

w mym kochanym kubeczku, o którym zapomniałam Wam napisać....
Ale jakby co to jestem z wami...czekam sobie niecierpliwie na poród
klaski :
nażarłam i znowu