|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Witajcie kochane
Ja wczoraj do późna chodziłam po sklepie i robiłam zakupy. Większość prezentów już mam - największy problem mam z moim tatą. Nie wiem co mu kupić aby mu się przydało a w dodatku wczoraj stracił pracę tak przed samymi świętami yhhhh
|
#3272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj źle spałam jak z resztą od kilku dni...zaraz jadę po jakieś żarełko na święta z mamą i mężem. Wczoraj prawie nic się nie pouczyliśmy, więc dzisiaj nas czeka maraton... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2009-12-16 o 09:19 |
||
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Serduszkowata, to przykre
My już mamy też większość prezentów, jeszcze jakieś drobiazgi zostały. Siedzę dziś w domu i intensywnie grzeję plecki... Kaszel jakby się uspokajał. Nie jest idealnie, ale na pewno trochę lepiej. A jutro mam hospitację i denerwuję się bardzo, bo ta grupka, z którą prowadzę zajęcia, choć mała, to praktycznie nie do opanowania. Mam nieraz ochotę przełożyć jednego z drugim przez kolano i stłuc po dupie. Psycholog ![]() Postanowiłam, że skoro nie mogę liczyć na dzieci, to chociaż sama się postaram i przygotowałam ciekawy scenariusz, z dużą ilością pomocy. Właśnie niedługo będę robić masę solną
|
#3274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jakos sobie poradziłam i wiecie, ze nie kupiłam nic poza przygotowaną lista zakupów? To sie rzadko zdarza---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki kochana ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------
|
|
#3276 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
witajcie A u mnie dobrze..... ![]() nie mam co pisac bo jest oki..... Swieta tuz tuz...i super bo u mnie fjanie snieg pada...
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Abz, będą odciskać swoje łapki. Ostatnio sobie poradziłam, ale nie było takiego jednego łobuza, który teraz chodzi do mojej grupy. Wiem, że to okropne, ale modlę się, żeby nie przyszedł. Tak dużo ich choruje, że jak jeszcze jednego braknie to chyba w ogóle hospitacji nie będzie
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3279 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem!
Cytat:
Egzamin poszedł bardzo dobrze Nie pojechałam do lekarza, ba, nawet przez tą atmosferę przed aulą, zapomniałam zadzwonić do położnej. Na szczęście kłucie ustało, może tam leciutkie, ale myślę, że ono jest niegroźne?? ![]() Wizytę u ginekologa mam we wtorek. Lenka w takim razie 12 stycznia zbiorowe trzymanie kciuków Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a raczej brzuszek ![]() Ja też długo jeszcze nie pokażę się z brzucholkiem na nk - a może dopiero zdjęcie z Dzidziusiem? to byłyby jaja ![]() Jak mnie już zaakceptowałaś to lecę na nk Cię troszkę pooglądać ![]() Cytat:
On się tak cieszy, jak ma do pracy coś innego niż kanapki ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że mnie wymioty też ominęły (poza wyjątkami gdzie coś siadło na żołądku - nawet jeśli był to tylko sok ), ale mulenie to nawet teraz nie przechodzi (chociaż wejście do kuchni już odbywa się bez szarpania żołądka)A energię masz? ![]() Kretencja Ty to masz z tym kaszlem Serduszkowata przykro mi z powodu utraty pracy Twojego taty... sama przez to przechodziłam i znam to uczucie. A Twój tata napewno dłużej ode mnie pracował... ale może malutki plusik ? będzie miał w święta więcej czasu i może odpocznie? ma szansę na zasiłek? wiesz, zawsze coś. Moje plany na dziś to zanieść 2 pary kozaków do szewca (zdarłam już fleki ) i zrobić wkońcu zakupy - jakieś warzywka, cytrusy, soczek, jajeczka - wszystko się pokończyło ![]() No i namówię mamcię, żeby przyjechała na miasto to sobie połazimy po sklepach Ja jak zawsze mam problem z prezentem dla mamy Ona jest bardzo wybredna a i niepomocna w sugerowaniu (bo słyszę wtedy nic nie kupuj, nie trać pieniędzy, kup byle co, wystarczy jakiś dezodorant ). No ale wkońcu padło też słowo perfum, no i muszę dziś połazić po sklepach i popatrzeć za jakimiś ładnymi perfumami a i też Nasz budżet rodzinny w święta nie pozwala na szaleństwa no i będę miała dziś o czym myśleć no
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-16 o 10:44 |
||||||
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Abz, powiem szczerze, że nie wiem, czy może długo leżeć...
Kakusia, ja nie biorę żadnego syropu
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kupiłam już drugie wiec w razie czego mam w czym chodzić, bo teraz to latam jeszcze w botkach jesiennych, które tak naprawdę powinny już trafic do śmietnika...Ja mam generalnie problem z prezentami dla rodziców, na każdą okazje, nie tylko na święta. Oni mają wszystko, oni nie mają tak jak ja np, ze mnie na coś nie stać, wiec co im potrzebne to kupują. Mama ma zapasy kosmetyków z avonu takie, ze jeszcze innych mogłaby obdarować, ciuchów, bluzek, szalików i innych też pełno, do tego brak konkretnych zainteresowań. Tata też, z kosmetyków to lubi krem do golenia wars i krem nivea Perfumów też ma kilka, ale wolno zużywa więc nie potrzebuje kolejnych. No mówie wam, masakra.Ale dla taty chcę kupic kalendarz aut prlu, a dla mamy? Nie wiem, moze jakieś korale? Ale tez sobie ostatnio kilka kompletów kupiła
|
|
#3282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi ![]() Co do prezentów... My z Tz ustaliliśmy, że w tym roku nie robimy... Za dużo nam się os porobiło i nawet jeśli kupilibyśmy drobiazg każdemu to wydalibyśmy majątek... U mnie w rodzinie odkąd nie jesteśmy dziećmi już się nie robiło jako takich prezentów, u Tz chyba też nie...
|
|
#3283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to smutno, i to tak przed świętami![]() my teściowi kupimy raczej jakąś koszulę, albo karafkę, bo ostatnio zajmuje się robieniem nalewek domowej roboty ![]() My mało prezentów w tym roku kupimy, dla teściowej mam fajny zestawik z oriflame, a babci kupimy jakiś ładny szal i tyle Dla TŻta też już zamówiłam coś, ale nie powiem, bo kto wie, czy mnie nie podczytuje czasem ![]() Cytat:
![]() Kakusia, to gratulacje, że egzamin tak dobrze poszedł ![]() Mój mąż też nie cierpi kanapek, chyba że jakieś extra sobie zrobi, ale zawsze szuka co by tu innego wziąć ![]() Ja się biorę za śniadanko, mąż pojechał do teścia (będą znowu grzebać w samochodzie:/), ale przed wyjściem poleciał do sklepu po pieczywo, żebym miała na śniadanko. Tylko masła do kanapek to mi już nie kupił A potem lecę na pocztę wysłać świąteczne kartki (wy wysyłacie???) i do apteki, lekarka mi przepisała jakieś leki uspokajające, gdybym miała znowu takie załamanie jak jakiś czas temu.Miłego dzionka!
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2009-12-16 o 11:13 |
||
|
|
|
#3284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pisałam że idę usiłować zasnąć bo ostatnio mam z tym problemy kręcę się pół nocy a jak już zmrużę oczy to totalne głupoty mi się śnią serduszkowata,strata pracy to nic przyjemnego,współczuję tacie kretencja,fajny pomysł z tymi odciskami kakusia za egzamin! Myślę że z tym kłuciem nie powinno nic się dziać do wtorku a zawsze możesz podjechać na dyżur jak by coś (tfu,tfu) Cię zaniepokoiło Lindsley,Ben10 nie jest jeszcze aż tak głupi,ja się cieszę że nie mamy np Cartoon Network,tam to dopiero są idiotyczne bajki a dzieciaki je uwielbiają Młodszy ogląda Mini Mini,tam są takie bajeczki dla dzieci w jego wieku,starszego już nudzą dlatego ma nagrane parę odcinków Bena i magluje je w kółko,na przemian ze Scoobym,czasem włącza sobie też TVN Turbo,oczywiście jak jest pora ogladania tv,ja wogule rzadko oglądam ,z reguły wieczorem,moje dzieci ok godzinki dziennie,do tego dobranocka i na razie niech tak zostanie...dopóki mam nad tym kontrolę ![]() Co do prezentów to ja planuję kupić mojej mamie komplet biżuterii z bursztynami,uwielbia je , tacie kupię chyba szwajcarski scyzoryk,od dawna o nim mówi,teściowej torebkę,szwagierce perfumy,mężowi lornetkę,bratanicy domek kucyków Pony,starszemu synkowi Tranformersa a młodszemu kompletujemy kolejkę Tomka więc na pewno coś z tego,aaa i jeszcze chcemy im kupić po zwierzatku tylko nie wiem co wybrać,chomiki,świnki morskie czy króliczki ![]() Mam za to dylemat z bratem i bratową i zastanawiam się czy nie sprawić im wspólnegio prezentu np czegoś do domu... Ja właśnie wczoraj lepiłam z moimi z masy solnej,potem to piekliśmy a później malowaliśmy,zrobiliśmy nawet szopkę Bożonarodzeniową, całkiem fajnie nam wyszła,wklejam zdjęcie,chociaż moja siostra jak ją zobaczyła to powiedziała że Maria i Józef wyglądają jak pokemony nie zna się na sztuce i tyle
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale nie wiem, czy dzieciakom się spodoba
|
#3286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prezentu - ja generalnie zawsze coś dla rodziców znajdę, tylko, że moja mama ma teraz gorszy okres jeśli chodzi o nastawienie psychiczne do życia, nic Ją nie cieszy ![]() A po drugie - ograniczają mnie teraz pieniądze - nie mogę Jej kupić tak drogiego prezentu jakiego bym chciała bo muszę się liczyć z TŻtem... No i znalazłam taką ładną ażurową chustę (trójkątną) i do tego myślałam, żeby perfum jakiś kupić... z tym, że muszę się zmieścić w 60zł A jak nie to kupię Jej zestaw - np addidas ma teraz fajny - woda toaletowa, żel pod prysznic, dezodorant + mały damski plecak ![]() A co do Twojego prezentu Abz, moja mama w niedzielę tuż przed świętami ma imieniny i żeby nie iść z pustymi rękami, kupię kawę i jakieś pomadeczki i poproszę panią w kwiaciarni żeby mi to ładnie zapakowała - udekorowała ![]() Może zrób tak samo skoro Twoja mama wszystko już ma? Zrób Jej prezent taki symboliczny! Drobna rzecz - np korale + jakaś słodka rzecz albo kawa i gustownie zapakowane ![]() Cytat:
poza tym ja jestem strasznie przeczulona, żeby powoli, żeby ostrożnie, za dużo naoglądałam się wypadków....A właśnie.... Kochana jak ja Cię zobaczyłam w sukni ślubnej.... A co to za kolor masz teraz na główce? ![]() szczęściara ![]() Cytat:
![]() A jeszcze co do prezentów - miałam taką sytuację jako dziecko, która tak mi siadła na psychice, że do końca życia będę rodzicom kupować prezenty na święta Otóż jak byliśmy z bratem mali, to co święta składaliśmy się na prezenty dla mamy i taty. A oprócz naszych prezentów - moja mama kupowała też dla wszystkich - dla mnie, brata, taty i dla siebie. I pewnego razu postanowiliśmy z bratem, że skoro mama i tak kupuje dla siebie i taty to my sobie w te święta odpuścimy. I niefortunnie, w te same święta mama doszła do takiego samego wniosku - że skoro my im i tak kupujemy, to ona nie kupi... W rezultacie my z bratem dostaliśmy prezenty a mama z tatą NIC Było mi tak smutno tak przykro, że obiecałam sobie, że nigdy więcej tego błędu nie powtórzę A jak już podrosłam to razem z mamą kupowałyśmy prezenty dla wszystkich - finansowałyśmy razem i kupowałyśmy wspólny prezent dla brata, dla taty, mama mnie coś kupowała a ja mamie ![]() Cytat:
a TŻ odgrzał sobie to potem w pracy i wcinał z bananem na twarzy ![]() Kurczę aż zrobię TŻtowi na jutro sałatkę do pracy ![]() Kretencja to może kup sobie jakiś syrop?? leki mają pomagać a nie tylko nie szkodzić... Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-16 o 12:12 |
||||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem...
Nie wiem, czy miałabym kupić wykrztuśny czy przeciwkaszlowy
|
#3288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jak, zasnęłaś wczoraj szybko? Cytat:
![]() Kakusia, fajny pomysł na tę zapiekankę, wykorzystam, zwłaszcza że u nas w pracy jest kuchnia i mamy mikrofalówkę A mój dzisiaj też sałatkę pewnie weźmie, tę co wczoraj zrobiłam ![]() Dziewczyny, ja też chcę wasze zdjęcia zobaczyć ;(
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
No, takie mają, zwłaszcza jeden. To, że szybko się nudzą, to kwestia nadpobudliwości, ale ich arogancja, ostentacyjne okazywanie braku zainteresowania to już zupełnie inna sprawa...
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja - ja jak nie wiem to radzę się Pani w aptece
Ja już od paru lat kaszlę czy to zima czy lato więc uwierz mi, tyle co ja syropów wypiłam ![]() Lenka mój mąż właśnie w mikrofali w pracy odgrzewa no lecę wkońcu na te zakupy... |
|
|
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() Zasnęłam szybko ale w nocy budziłam się parę razy i w rezultacie i tak się nie wyspałam
|
|
#3292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na szczęście szybko zasnęłam, nawet nie wiem kiedy TŻ z pracy wrócił.. Wysłałam już świąteczne kartki, teraz się zastanawiam co na obiadek dobrego zrobić
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy my cie mamy na nk?? Bo ja juz nie wiem, jakby co daj link do nk na PW to sie poogladamy ![]() A z prezentem dla mamy: kaw mnóstwo, słodyczy ostatnio kupiła caaały zapas (300zł!!). Zresztą wychodzę z załozenia, ze bliskiej rodzinie nie kupuje prezentów typu: byle coś było, czyli czekoladki, świeczka ozdobna, cos na półkę, bo wiem, ze to sie w domu (u nas bynajmniej) nie przydaje. Korale czasem nosi, tylko bym musiała do szafy zarknac jakie tam kolory dominują....Może jeszcze siostry coś wymyślą. A w ogóle to wcześniej pisałam, ze nie robimy prezentów, ale jednak rodzicom kupie, chociaż coś drobnego. Dla tesciów zestaw prawie skompletowany, jeszcze po herbatke musismy do świata herbaty podjechać. I muszę pomyślec jak to ładnie zapakować.
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No blondynką byłam, pierwszy raz włosy farbowałam na ślub... A potem już poszło.. Teraz mam Trufle z Palette ale już mocno wyblakniętą. W sierpniu farbowałam... Może coś na święta zrobię jeszcze. Tylko nie wiem, farbę czy szampon![]() Mój Tz nie ma mikrofali w pracy żeby sobie odgrzać coś ![]() Mnie możesz w albumie wizazu. Ale ja dziś jestem nieprzytomna... Znów nie mogłam zasnąć. W nocy wstałam na siku i słuchałam jak mały na piętrze krzyczy... I chyba on prędzej zasnął niż ja
|
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zaraz obejrzę Ja też miałam album na wizażu ale pokasowałam zdjęcia.. Czy może je obejrzeć każdy kto jest zalogowany?? Czy tylko dopiero jak jest się dodanym do przyjaciół to można obejrzeć?
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze zdjeciami w albumie to wydaje mi się, ze to kwestia ustawień, ale nigdy sie tym nie interesowałam
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A blond Ci się już znudził? ![]() ja farbuje farbą Loreala bez amoniaku i jestem zadowolona A co do mikrofali - to zrób Mu takiego hamburgera na zimno - uduś fileta, sałaty, ogórka zielonego, serka żółtego bułeczka i gotowe ![]() Ja właśnie wróciłam z zakupów - równe 2h byłam ![]() Teraz coś szybko zjem, soczku się napiję i lecę do spowiedzi Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-16 o 15:15 |
|
|
|
|
#3299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja mam takie jedno konto na nk, tylko do sprawdzania forum naszej uczelni, ale nie mam tam żadnych zdjęć, nie chcę żeby mnie ktoś z grupy rozpoznał musiałam sobie to konto założyć, bo raz omal mnie egzamin nie ominął przez to, że tylko na nk była o nim informacja!!! Cytat:
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Serduszkowata przykro, ze tata stracil prace.Jak tak mozna,zwalniac ludzi przed swietami
![]() Abz juz kiedys pisalam, ze fajnym prezentem dla rodzicow, czy dziadkow jest np.Biovital itp. Agness piekne te pokemony wam wyszly ![]() Kretencja proponowalabym z cebuli Lindsley spodziewalam sie, ze ona Ci te wlosy na pazia obciela - tak na garnek, nad uchem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

tak przed samymi świętami yhhhh
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia 

Dzięki kobietki za podtrzymanie na duchu i radość z waszej strony, to wiele dla mnie znaczy

kręcę się pół nocy a jak już zmrużę oczy to totalne głupoty mi się śnią