|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
Zero w zoladku, 150 % ekstazy na jezyku... ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Improwizowac to w sztuce albo w lozku. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to mnie nie bylo? bylam, latalam za balsamami do opalania, ale jakbym wiedziala ze odsiecz potrzebny to wiesz ze ja i moj rumak w 5 minut jestesmy u ciebie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I doceniam.Nie bylo az tak zle. Przynajmniej posiedzialam i zajelam sie czyms. Tak to bym pewnie Ci nudzila opowiadajac po kolei co sie stalo i dlaczego sie wku...lam i pewnie ryczec bym jeszczez zaczela...
|
|
#2404 |
|
Przyczajenie
|
dzięki drogie Panie za ciepłe przyjęcie
dwa tygodnie pozbywam się golonek, piwska i inynych bardzo smacznych rzeczy, które zostawiły mi pamiątkę w postaci oponki. Mam z czego zrzucać, bo mierzę 172 cm a wagę miałem ...119 kg Zacząłem od pierszego grudnia i dziś rano ważyłem 113,7 kg Prawie zawsze ważyłem koło setki i mimo wyglądu misia uszatka nie robiłem dramatu. Od dwóch lat pracuję w domu. Dośc intensywnie ale przy koputerze i waga co miesiąc nieznacznie ale regularnie wzrastała. Nawet mógłbym przysiąc ,że się wzięła i zepsuła ale moja lepsza połowa ciągle tyle samo waży W zeszłym roku przed ślubem siostry byłem na diecie 14-to dniowej ( chyba kopenhaska ) i zrzuciłem koło 10 kg , przybrałem za to 20 kg. Taka chyba promocja była 100 % gratis zwrotu. Ta w miarę mi odpowiada. Jest tylko jedno sporte ALE. Monotonia. Moje szczęście ślubne ma alergię na patelnię i posiłki mam mniej więcej takie : rano i wieczorem nabiał a obiad samo mięso. I tak już dwa tygodnie. Nuda. Dobre są serki ale nie litr dziennie qrde. |
|
|
|
#2405 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
polecam zajrzeć do nasze przepisowni- tam znajdziesz mnostwo pomysłów zeby nie bylo monotonnie
|
|
#2406 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Dzis ropoczelam swoja przygode z dukanem przestudiowalam dobrze ksiazke ale mam pewne watpliwosci ktore mam nadzieje ze pomozecie mi rozwiac. Pierwsza sprawa to woda od poprzedniej diety ktora stosowalam pol roku temu caly czas pije ok 1,5 litra wody dziennie ale nie zwyklej tylko smakowej i nie wiem czy w przypadku tej diety to jest dobry wybor ? Druga sprawa ze rowniez dzis zaczynam rzucanie palenia z przepisanymi przez lekarza tabletkami niestety z tego co wyczytalam tabletki te zawieraja laktoze ciekawa jestem jaki moze miec to wplyw na diete, macie jakies informacje na ten temat ? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
#2407 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochani!
Ja dzisiaj tak szybko w przerwie między pomiarami w laboratorium. Jeść mi się nie chce. No kurcze nakupiłam rzeczy którymi objadałam sie na początku diety i nic! Otwieram lodówkę i zamykam nie wyjmując z niej kompletnie nic... Kurcze kiepsko... w poniedziałek na basenie nie szło mi dobrze, dzisiaj tez na basen a w piątek juz wyjazd na narty a ja nie mam ochoty jeść a co za tym idzie sił mi brakować będzie. Trener zapewnia nam wyjazd z wyzywieniem i jak mu wspomniałam o dukanie to powiedział, że fajnie ale w trakcie 3 dniowego wyjazdu z sekcją obowiązuje normalne jedzenie i będzie tego pilnował bo nie chce że stoku nas znosić. A to pikuś! Nie dam się! Może muffiny sobie wezmę, chyba wytrzymają 3 dni w plastikowym pojemniku? Lanka, przetrzepię Ci futerko normalnie! Bierz się w garść i żadnych mi tu o obojętności w stosunku do diety Tyle już schudłaś to jeden kryzys nie może Cię załamać. Problemy z mężczyzną rozumiem, czasem tak jest że no poprostu potrzeba czasu a czasem jedna chwila i wszystko się sypie. Ale jesteś silna! I nie wcinaj tego mleka w proszku bo się nam zakleisz :P co za dużo to nie zdrowo chociaż zawsze lepiej niż alkohol ![]() jaca29 witam bardzo serdecznie ile ja bym dała by mój drugi połówek postanowił zrzucić brzusio Będziemy Cię wspierać. Jedzenie nie musi byc monotonne. Ja dzięki tej diecie nauczyłam się obsługiwać piekarnik, a skoro mi sie udało to i Tobie się uda. I bierzesz najprostrzy przepis - MUffiny i do boju na słono, na słodko z polewą (nutelką) i juz cos innego. Zamiast mięsa czasem rybka, jakaś zupka (na warzywach) da się wyżyć ja ostatnio jadłam bigosik mmmm! Ale brzuszek po kapuście zaraz większy ![]() Ok uciekam bo mi bakterie z kolby wyjdą- rosną jak szalone Chyba zbytnio zmutowałam Buziaki!---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Woda jeśli bezcukrowa to dobra Widziałam dużo smakowych z cukrem ![]() Tabletki? nie dajmy się zwariować Prawie wszystkie otoczki tabletek zawierają pochodne cukrowe sama musiałabym się moich leków pozbyć, a biorę i nadal chudnę
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laktoza nie powinna miec wplywu, znajduje sie przeciez w mlecznych produktach. najwazniejszy bys w przypadku atakow jedzeniowych zdarzajacych sie palaczom na odwyku jadla mieso a nie siegala po cos innego lanka ale lanie ci sie nalezy za szerzenie herezji tutaj. Jakie "nie zalezy"? oczywiscie ze tak, tylko teraz nagle czarne chmury ci sie zebraly. Przetrzymasz. Jak zaczniesz jesc jak czlowiek w swieta to zaraz ci cos odskoczy z wagi i dopiero motywacja ci spadnie. Ponarzekaj sobei tutaj, ponudz, mas zczas do niedzieli. Od poniedzialku chce Cie widziec w standardowej formie bojowej i bez zadnych wymowek. A Aktualny wroci. Wie jaki skarb znalazl wiec sie o niego nie martw. I nastepnym razem uprzedz biedaka ze goracokrwista Slowianka mu sie trafila a nei stiff- lip anlosaska wiec przez najblizsze dni lepiej ci zejsc z drogi i nie zaczepiac bo inaczej rozjedziesz walcem.NA pewno zrozumie.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#2409 |
|
Przyczajenie
|
dzieki za informacje!
z tego co wyczytalam na etykiecie to niestety zawiera cukier 5,6g/100ml ![]() hmmm chyba bede musiala z niej zrezygnowac co mi sie nie widzi za bardzo bo bardzo lubie ta wode a zwykla mi zupelnie nie smakuje
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierz się do diety zamiast pierdoły wypisywać.Każdemu zdarzają się cięższe chwile w życiu,ale najgorzej sie poddać.Jaca taki duży chłopak i kopenhaską sobie zafundował
|
|
#2411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poprawiłam już przepis na skrobię kukurydzianą, ja zjadłam 4 placki z ziemniaczaną, może nic mi nie będzie. A kukurydziana chyba też może być, bo to chodzi o zagęszczenie placuszków.
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ryby , a tatar , a kurczak z rozna , a jajka na szynce ,....... troche tego jest tylko trzeba nauczyc sie nowego sposobu jedzenia i dobierania skladnikow ..... Czasami sie nie chce ale mozna sporo wymyslec .... SMACZNEGO !!!!
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
wiesz jaca29 ja tu widze inny problem...
piszesz ze twoja zona nie lubi/nie potrafi/nie chce* gotowac...rozumiem ze jadasz tylko to, co ona ci przygotuje moze gdybys sprobowal sam popichcic moglbys urozmaicic sobie menu kto wie moze nawet mialbys jakas frajde skoro to dla ciebie nowa czynnosc nie dziwie sie jej jezeli sama nie jest na diecie bo z dietami to tak jest ze troche wiecej czasu trzeba im poswiecic w kuchni poniewaz odpada duzo polproduktow lub dan gotowych * niepotrzebne skreslic |
|
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lanka, ja też mam mega doła, z podobnych względów i całkowicie Cię rozumiem, że nie chce się dalej dietować, nie widzi sensu... nie chce, nie chce, ale trzeba Dlatego ja na poprawę humoru teraz wcinam sernik na zimno (pewnie zjem za dużo, ale zawsze to dozwolone produkty ![]() Ale przecież musi być lepiej Nie dziś, to jutro. Nie jutro to za miesiąc
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Raczkowanie
|
Stożynko, ja do rybki po grecku zabiorę się następująco: warzywka podduszę na wodzie zamiast na oleju, a sandacza albo solę zapaniaruję w jajku i skrobi kukurydzianej i usmażę na teflonie. Rybę po grcku robię zawsze w panierce i tym razem też tak zrobię, chociaż widziałam na jakimś innym forum przepis z rybą smażoną bez panierki i wymieszaną z duszonymi warzywami, ale nie widzi mi się to za bardzo. Oczywiście przyprawię i rybę i warzywa. Co o tym sądzisz Ty i pozostałi?
Lanka Ty się Kobieto nie poddawaj, nie przez mam nadzieję chwilowy kryzys z ukochanym. I nie szalej z tym jedzonkiem za bardzo bo będziesz miała potem wyrzuty sumienia. Ja po Andrzejkach to dwa tygodnie odrabiałam dwa dni szaleństw. Powodzenia Wiolqn odnośnie przepisu na piernik to napisz proszę czy otręby to zmielone na puch czy całe?
|
#2416 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja polecialam do sklepu, nabylam droga kupna kurczaka z rozna, do mikrofalowki w plastrach polowe wrzucilam pod przykryciem na 2 minutki, obdarlam ze skory i wyszedl soczysty i pyszny. Ulozylam sobie go na talerzu, dolozylam z boku musztarde ziarnista, creme fraishe odtluszczony i wszyscy mi w pracy zagladaja przez razmie co to takiego smakowitego jem I zazdroszcza widac, ze wcinak pol kuraka na raz i chudne ![]() A jajeczka na szynce.... hmmmmm ...pysznosci ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Eliza40 wzielam sie za siebie - polecialam po kuraka i grzeczna jestem. A wieczorem powyrzucam jeszcze wiecej ciuchow z szafy i wysprzatam szafki to przynajmniej bede miala zajecie... Albo pierogi zrobie? Albo chipsy??
|
|
#2417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic, zobaczymy jutro. Ma zadzwonic. Ze swietami, to myslisz, ze warto pierozki kleic dietetyczne? Tzn na pewno bedziemy miec indyka, barszcz, on przyniesie christmas pudding (tatus cukiernik zrobil specjalnie dla nas), nie wiem, co jeszcze? ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Mleka normalnie nie tykam, bo to moje ulubione slodycze z dziecinstwa za czasow PRL-u (obok kogla mogla - czyli w sumie wszystko z Dukanem ), no i jak sie zlapie, to jem az zjem... Pozwolilam sobie tylko wczoraj. W ramach pielegnowania depresji
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja pamietam ze wyzeralam sasiadom mlekopan. Z takich wielkich workow jak po cemencie. To bylo nieoczyszczone mleko w proszku dla cielakow, a my z sasiadka lapalysmy grude w garsc i na lake. Do tej pory pamietam smak. I dziecko zdrowe bylo i na mozg nie padlo (podobno). a teraz? dzieci w sterylnych warunkach chowane i alergie maja
||
|
|
|
#2420 |
|
Raczkowanie
|
Byłam właśnie w Smyku, mają tam wyprzedaż na ciuchy dla małych ludzi
Kupiłam bluzę dla Maleństwa i sobie portki na 158cm ( te na 164 były za długie i luźnawe w pasie) Ciekawe na ile one są w pasie, choć to biodrówki ??? Oby teraz nie przytyć
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
obiecałam to pisze.
Cytat:
Co do deprechy - no częściowo za mną, ciut mi lepiej, ale czy nie wróci, ![]() Cytat:
no niestety jeszcze zniknę, bo będe diopiero po nowym roku! Jutro popołudniu w trasę ruszamy, więc trzymajcie kciuki, zeby nie sypął śnieg. A z drugiej strony, to skoro diety nei trzymam, to po co mam Wam wątek zaśmiecać? no i tyle. Jutro jeszcze przed wyjazdem postaram sieskliknać parę literek
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
obiecywałam sobie, że tylko jeden jogurt ze łodzikiem dziennie i co? i co? porażka... już zjadłam dwa i mam ochote na jeszcze...
waga spadla od wczoraj o 0,5 kg, ale dzis wtrabilam rano, 1 jogurt zott ze slodzikiem + serek wiejski piatnicy 3% 150 g i jakies 150 g chudego sera.... - wiec chyba sporo jak na sniadanko... a na obiad całą wielką makrelę wędzoną, ale nie mogłam sie powstrzymac, serek wiejscki 150 g 3% no i jogurt ze slodzikiem... jutro zmaierzam jakies piersi z kurczaka sobie zrobic... a dzis juz tylko picie... nie ma ze boli... bardzo wolno mi idzie to chudniecie... szczegolnie w mojej psychice wolno...
|
#2423 |
|
Przyczajenie
|
"Druga sprawa ze rowniez dzis zaczynam rzucanie palenia z przepisanymi przez lekarza tabletkami niestety z tego co wyczytalam tabletki te zawieraja laktoze ciekawa jestem jaki moze miec to wplyw na diete, macie jakies informacje na ten temat ?
Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich [/QUOTE]"Witaj. Tabletki przy rzucaniu traktuj jako dodatek tak o max 10 % znaczenia. Wiem ,bo równo 2 lata temu rzuciłem na amen . Kupiłem tabletki ( chyba tabex ) za ok 30 zł w aptece plus silna wola pod pachą i tadam !!!! Nie palę. Przy okazji mój brat rzucił i szwagier. Brat z gumą z nikotyną a szwagrowski niczego nie używał. Trzymaj się . Kiedys ktoś ci powie : "O już nie śmierdzisz fajami " i będzie sukces Powodzenia |
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
Witam !
Zaczęłam dzisiaj warzywka już nie mogłam się ich doczekać bo zrobiłam sobie 8 dni protein z jednej strony zapomniałam się a z drugiej mniej po świętach będzie zrzucania. Muszę powiedzieć że ograniczenie jedzenia daje niesamowite rezultaty, a mianowicie przez jakieś 2 tygodnie schudłam jakieś 0,3 kg, a w ostatnie proteiny prawie 1.5 kg, więc różnica niebanalna. Mam nadzieje schudnąć jeszcze ostatnie 4 kg do połowy stycznia i przejść na III fazę już te 2 miesiące dały mi w kość, ale sie nie daję w święta przetrwam! A muszę się pochwalić, że oduczyłam się w końcu objadać nutelką no i waga sama spada. Mam nadzieję że troszkę schudnę na warzywkach bo zawsze szło na plus. A jak Wam idzie na froncie?
|
#2425 | |
|
Raczkowanie
|
kiltii synti
, gratuluje takiego spadku , a z tym ograniczeniem jedzenia, too masz na mysli ze nawet dukanowe rzeczy ograniczasz?Ja to mam wrażenie, że nic nie schudłam, czuję się jakaś napuchnięta , i wogóle, brzuch mi się robi codziennie jak balon, a kolacji nawet nie jem, taka galareta normalnie, i w ogole to sie wkurzam na siebie, bo jak czytam Was to ciagle jakies efekty , a ja nawet po ubrankach nie czuje, wszystko przez ten durny brzuch, tym bardziej ze ja raczej nigdy z nim problemow nie mialam, to raczej uda i lydki sa moim odwiecznym problememm ![]() Jutro, w czwartek + piatek ide biegac, wiec moze cos spadnie, wrrr zabije dzisiaj kogoś normalnie , chyba mi sie zbliza@........Zastanawiam się, czy jutro nie pójdę na strzelnicę, jest dość tanio, a można sobie ulzyć w złośći ..... ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- A no i też dziś zaczełam P , i postanowiłam 8 dni, muszę się trochę przycisnąć do Świąt ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
kurcze, no ale w koncu, to rzeczy dozwolone, a ich mozna jesc nieograniczona ilosc , pocieszę Cię , że ja pomimo tego , że zdjadłam obiad to zaraz po nim wchłonęłam duży jogurt Danona ze słodzikiem, i czuję że mam jeszcze ochotę na twarożek ....... |
|
|
|
|
#2426 |
|
Rozeznanie
|
to ja 10kg mniej
i ciemne wlosy zamiast blond![]() musialam sie pochwalic
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
_kasiulka_ wow, ale z Ciebie chudzinka !!! takie piórko normalnie
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulka mala podobna do ciebie
|
|
|
#2429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w piatek jade do znajomych do Torunia... mam andzieje ze uda mi sie wytrzymac z dietka... zadne pierogarnie, nalesnikarnie, ani piwo... bedzie ladnie i zdrowo i schudne... i wiecie co, nie bedzie tam wagi... moze sie troche zrelaksuje
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
nulqa z tym ograniczeniem to tak ograniczam nawet te dozwolone przez dukana ale ilościowo no i nigdy nie jadłam słodzonych serków i chlebka dukana i muffin z kolei opychałam się mlekiem w proszku i oprócz tego piłam normalne (0,5% i 1,5%) a brzuch cały czas mam napomopowany ze względu na ilość płynów które piję teraz żeby nie pić mleka to wciskam min. 2l wody i do tego herbaty i kawy no ale raniutko po siusiu to brzusio płaściutki
![]() no i co do ograniczeń ilościowych to teraz po południu jem tyle co jadałam na same obiady a czasami nawet jadłam więcej więc różnica jest na pewno waga będzie spadać uzbrój się w cierpliwość i przeanalizuj to co jesz ja tak zrobiłam i wykluczyłam mleko
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

No co ten Dukan z ludźmi robi... 

polecam zajrzeć do nasze przepisowni- tam znajdziesz mnostwo pomysłów zeby nie bylo monotonnie 

moze gdybys sprobowal sam popichcic moglbys urozmaicic sobie menu kto wie moze nawet mialbys jakas frajde skoro to dla ciebie nowa czynnosc

Martwilysmy sie o ciebie!!!!