Michaelowa Nibylandia XVIII - Michael, music and we... - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 18:11   #1321
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333
Dot.: Michaelowa Nibylandia XVIII - Michael, music and we...

Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
hmmm
Nie?
Stary 2009-12-16, 18:11   #1322
bloomeq
Zakorzenienie

GG do bloomeq

Cytat:
Napisane przez historjon Pokaż wiadomość
bo ma dwa zastosowania?
Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Do mycia zębów i toalety?
Cytat:
Kolega kiedyś mówi do siostry kupię ci szczoteczkę elektryczna to i zęby umyjesz a i w razie potrzeby jako wibrator posłuży.

niemądre Wy moje

ja sie powaznie pytam
bo konkurs jest
bloomeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:12   #1323
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

Cytat:
Napisane przez bloomeq Pokaż wiadomość
ide chyba na tvn popatrzec bo mi zimno.
tvn mnie ogrzeje

gadaj z nami nie

...50 lat to zdecydowanie zbyt krótko...

Michael Jackson told me "Just call my name and I'll be there knocking at your door"-I used to call many times.

historjon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:14   #1324
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

Madie wiesz ze bardzo do mnie pasujeszZałącznik 2723788

Justynko do twoich usług jestemZałącznik 2723790

Bloo dawaj tu do mnie Załącznik 2723789

Michael Jackson told me "Just call my name and I'll be there knocking at your door"-I used to call many times.

Stary 2009-12-16, 18:18   #1325
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
madie wiesz ze bardzo do mnie pasujeszZałącznik 2723788

justynko do twoich usług jestemZałącznik 2723790

bloo dawaj tu do mnie Załącznik 2723789

:d
Stary 2009-12-16, 18:20   #1326
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Madie wiesz ze bardzo do mnie pasujeszZałącznik 2723788

Justynko do twoich usług jestemZałącznik 2723790

Bloo dawaj tu do mnie Załącznik 2723789
Majkol, jestem tego pewna Mam dokładnie takie do Twojej rączki

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Kolega kiedyś mówi do siostry kupię ci szczoteczkę elektryczna to i zęby umyjesz a i w razie potrzeby jako wibrator posłuży.

szczoteczką można też czyścić fugi, czesać brwi na przykład
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:23   #1327
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Ale tu PUCHY

Załącznik 2723804

Załącznik 2723805

Załącznik 2723806
Stary 2009-12-16, 18:27   #1328
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Puchy

Załącznik 2723810

Załącznik 2723811

Załącznik 2723812
Stary 2009-12-16, 18:28   #1329
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

no ale to fakt, puchy
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:37   #1330
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Ok, to ja idę po kalendarz
Stary 2009-12-16, 18:37   #1331
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

Cytat:
Ok, to ja idę po kalendarz

wróc szybko

Stary 2009-12-16, 18:39   #1332
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

dziendobrywieczór nibylandki ja dzisiaj wrocilam w koncu niejezdem zlomiana wdowa bo malz wrocil

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

40 stron nie dam rady nadrobic - niezle zescie napłodziły

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:40   #1333
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Eeee, skromnie i tak

ok, Idę bo tu Moniś sama zostanie zaraz więc szybko muszę wrócic
Stary 2009-12-16, 18:48   #1334
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

Cytat:
Eeee, skromnie i tak

ok, Idę bo tu Moniś sama zostanie zaraz więc szybko muszę wrócic

ratujesz mnie

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Justynka akurat jak wrócisz to się napijemy za 600

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

A w pasku nas tyle a nic nie piszą.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Tak Moni masz rację.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

A dziękuje, wiesz ja zawsze mam racje

Stary 2009-12-16, 18:49   #1335
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
znalazłam to na MJHD wkleiła to merry_18 sądzę, że fajnie jest to przeczytać

cz.1
Pewni ludzie, pewne środowiska mają Panu za złe, że Pan, poważny profesor, zafascynował się gwiazdą muzyki POP Jacksonem. Pokazywał się z nim często publicznie demonstrując przyjaźń i zażyłość. Jak to się zaczęło?
Jego pytania były inteligentne. Zdjął maseczkę i bardzo serdecznie ze mną rozmawiał. Potem pojechaliśmy do liceum Batorego w pobliżu Łazienek. Szał, entuzjazm, właściwie nie mógł tam dłużej być, bo gdy stał na balkonie wielkiej sali młodzież ryczała. Tłum rzucał się po prostu na niego, tak, że ledwie cało z tego wyszedłem.
potem pojechaliśmy do Domu dziecka. Był tam tłum dziennikarzy, wszystkich wyprosił, został z dwiema czy trzema osobami, (pośrodku których i ja byłem) no i małe dzieci. Usiadł w fotelu i powiedział, że chce sobie z nimi porozmawiać. I zobaczyłem, że to dziwny facet. Bo z nikim wcześniej nie chciał rozmawiać, a tu zaczął rozmowy z dziećmi. Musiano mu dokładnie tłumaczyć, co dane dziecko mówi, o co pyta, a on odpowiedział z niesłychaną cierpliwością. dobW tym momencie uznałem, że to jest normalny człowiek, i że bije z niego dobroć. Kapelusik, maseczka - to poza. Dzieci były nim zachwycone. Lgnęły do niego jak do Świętego Mikołaja. Śmieszne, dziecinne słowa, niesłychana szczerość, dzieci na całym świecie są do siebie podobne.
Cytat:
cz.2
Czy zauważył pan jakieś symptomy jego zboczeń, o których powszechnie mówiło się w świecie?

Absolutnie nie! Właśnie tylko szczerość wobec tych maluchów. Potem wręczał im prezenty. Miał przy tym niesłychanie rozpromienioną twarz. Dalej był powrót do hotelu "Mariott" i tam również straszliwe tłumy. Jak zobaczyłem - zrozumiałem, co to jest entuzjazm tłumu, ten entuzjazm zaczął się udzielać i mnie. Zacząłem być dumny, że idę obok Jacksona, nagle w ciągu kilku godzin zmieniłem swoją postawę wobec niego.
Na przykład widzę te napisy "Michael is the King of POP","the King of Kings"- Król królów. Zobaczyłem, ze tam w tłumie stał kilkunastoletni chłopiec, ubrany prawie tak samo jak Jackson i wydzierał się: "Michael, Michael!" Gwiazdor się zatrzymał i kazał go wyciągnąć z tłumu. Straż przyprowadziła go, a Michael uścisnął chłopaka i coś mu powiedział, a ten zaczął tańczyć zupełnie jak Michael! Było to naprawdę wzruszający dzień pełen przygód. Wielkie przeżycie w gruncie rzeczy.
Co się dzieje dalej: na drugi dzień gwałt, telefon od prezydenta:
-Michael siedzi vis a vis, przyglądam mu się, a on mnie. Patrzymy na siebie, pół godziny, godzinę, a on jest promiennie uśmiechnięty. Widzę, że to bardzo ładna twarz, niezwykłe oczy, piękne usta, nosek. Patrzę na niego i zadaje, sobie pytanie, co to za człowiek? A w oczach jego widać niezwykłą dobroć i serdeczność.
Wiedziałem, że jego twarz jest po operacjach, ale mnie to nie przerażało, bo prawie wszyscy starsi amerykańscy aktorzy są po operacjach. Polscy niektórzy także. Dowiedziałem się, że Michael, jest obecnie biały, bo ma chorobę skóry: zaczęły się pojawiać małe plamy na jego ciele. I on przyśpieszał ten proces, żeby ujednolicić barwę skóry. To jest zrozumiałe. To po prostu wynik choroby. Ale oczywiście opinia była inna.
.
Cytat:
cz. 3

Ale jaki jest związek Michaela z Łazienkami?

Ameryka jest krajem zgłupiałym, zwłaszcza pod względem prawowania się. Ludzie tam ciągle się procesują, rodziny są szantażowane procesami, wszyscy nieustannie się o coś oskarżają. Przejechałem autobusem całe Stany, byłem w rozmaitych środowiskach, również młodzieżowych. Tam Np. nie ma w ogóle flirtu, nikt nie flirtuje, bo wszyscy są sterroryzowani. Spojrzysz na kobietę na ulicy, a ona może cię oskarżyć: "szedł ulicą i pożądliwie na mnie spojrzał!" I wytoczyć ci sprawę. Tak jak społeczeństwo sowieckie było ogłupiałe od totalnej politycznej kontroli treści myślenia, tak Amerykanie zgłupieli, pod względem podejrzeń seksualnych, erotycznych. Oczywiście, to, co, tam przezywają, prawdopodobnie będą chcieli wprowadzić u nas, na przykład metodę szantażu pewnych jednostek, ale generalnie to sie u nas nie przyjmie- Polacy nie mogą chyba zgłupieć. Rodzina amerykańska jest całkowicie manipulowana przez środki masowego przekazu, po za tym słabo rozwinięta intelektualnie, szkolnictwo i poziom kultury jest niski. Ale ponieważ są bogaci a środowiska amerykańskiej sitwy i rodzina milionerów tworzą pewien klimat, w związku z tym Ameryka wywiera olbrzymi wpływ na Europę i Europa się amerykanizuje. Niektóre kraje o silniejszej kulturze jak Francja, Włochy bronią się przed tą inwazją, ale narody wszech europejskie a szczególnie Polska, gdzie jest dosyć niski poziom kultury, społeczeństwo niewyrobione i słaba inteligencja, łapczywie chwytają ten blichtr kultury.
Z Michaelem zaczęła sie miła przyjaźń, ale głownie telefoniczna. Jeszcze będąc w Polsce, Michael nagle zapytał mnie- chyba we Wrocławiu, tuż przed samym odlotem - jaka jego piosenka najbardziej mi się podoba.
- Nie wiem, bo nigdy nie słyszałem.
Był niezmiernie zdziwiony
- Jak to, nie słyszał pan żadnej mojej piosenki?
- Żadnej.
- No to zapraszam pana na swój koncert, teraz mam w Berlinie a potem w Paryżu. Który pan woli?
Zanim odpowiedziałem on już zdecydował
- Zaproszę pana, do Paryża, Paryż ma więcej fantazji w aranżacji. No i tak się stało. Zaprosił mnie i pojechałem tam w towarzystwie państwa Tourel. Mieszkałem w tym samym hotelu, co Michael, właściwie tuż obok niego, super luksusowy hotel. Pod hotelem tłumy młodzieży, deszcz nie deszcz. Również wielu dorosłych. Tłum, skanduje: "Michael, Michael, we love you!". Myślałem, ze to tylko w Polsce jest tak niewyżyta młodzież, ale okazuje się, że we Francji tak samo.
Okazało się, że cały dzień od rana tam lał deszcz, a oni stali! Na szczęście pod wieczór przestał padać. Entuzjazm i napięcie nieprawdopodobne. I nagle prowadzą mnie do zespołu, który przygotowywuje się do wystąpienia. Biorą sie za ręce i wszyscy w niesłychanym skupieniu odmawiają modlitwę. Dziwnie są poprzebierani, mam zdjęcie z cudowną murzynką z pióropuszem na głowie, wspaniały zespół, który towarzyszy Michaelowi. Siedzimy na scenie z boku i zaczyna sie seans.
zaznaczylam co mi najbardziej zapadlo .

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 18:54   #1336
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

hehe zaprzyjaźniam się z emotkami

Stary 2009-12-16, 19:00   #1337
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Hej wrociłam i słuchajcie jaja już wszyscy wpychaja se w reklamy Jacksona poszłam dzisiaj po zakupy a tam plakaty nowego salonu urody i kto na plakacie no oczywiście Majkol i podpis Jackson style umierłam

ja otworzyłam kalendarz jest super

p.s. no ja nie mam czego chować pod choinkę bo jej nie mam i nie będę miała - rodzina...
Stary 2009-12-16, 19:01   #1338
mysz672
Zakorzenienie

jeżu co się stało z Jaka to melodia??? od kiedy puszczają tam Madonnę?
mysz672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:04   #1339
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
I zrozumiał pan tę muzykę?

Zrozumiałem nie tyle muzykę, ale zrozumiałem, kim on jest, bo patrzyłem z odległości kilku metrów, jak tańczył. Sam należałem kiedyś do zespołu pantomimy, bardzo mnie to interesowało, mogłem iść w tym kierunku, nawet do Tomaszewskiego. To przypadek, ze nie zostałem mimem, bo siedziałem w Muzeum i bałem się Lorentza, więc wycofałem się z tego. Znając, więc arkana baletu i pantomimy - podziwiałem taniec, Jacksona. Mistrz pantomimy, mistrz tańca, no a potem się okazuje i mistrz słów, bo teksty ustala, i muzykę, całą scenografię i reżyserię - to rzeczywiście jeden z najbardziej utalentowanych artystów XX wieku. Oczywiście nadwiślańscy inteligenci z kurzymi móżdżkami, a wielkim zadęciem, wzruszają ramionami i oskarżają mnie o głupotę. No to vice versa szanowni państwo.
Po tym koncercie wszyscy jedziemy do hotelu, do apartamentu Michaela. Do samochodu Jacksona wsiada kupa dzieci. Różni rodzicie dali swoje pociechy. Zostali na ulicy a dzieci poszły za nim do hotelu. Olbrzymi apartament, dzieci bawią się, wcale się Michaelem nie przejmują i zaczynają walić w siebie poduszkami, bo tam było pełno sof, kanap. Michael pękał ze śmiechu, niesłychanie się tym cieszył, a dzieci bombardowały się poduszkami. Jego w gruncie rzeczy pasjonuje świat dziecięcy, bo powiedział mi, że trzeba radość dawać światu dziecięcemu, trzeba dzieciom zaszczepić dobroć, bo ze starymi ludźmi, dorosłymi to nic się nie zrobi, oni są już przegrani. Dlatego przyjął pozycję i strój, nawiązujący do Piotrusia Pana. A maseczkę to on zakłada głównie, dlatego, że rzucające sie na niego i obcałowujące tłumy mogą go czymś zarazić, a jego instrumentem jest gardło.
Michael jest inteligentnym człowiekiem, wrażliwym, a gdy siedzieliśmy w hotelu i rozmawialiśmy, spostrzegłem, że jest skromny, powiedziałbym, nieśmiały. Proszę sobie wyobrazić, jak to trudno wystąpić na scenie wobec 100 tysięcy ludzi. Poza tym zauważyłem, jak przezywa on to wszystko. nagle zetknąłem się zupełnie z czymś innym, gdzie jest połączenie wszystkich sztuk, Gdzie jest zespolenie - taniec, pantomima, śpiew, muzyka, scenografia, efekty filmowe, efekty iluminacyjne i to stwarza jedno wielkie przeżycie. Przyznam się, że ja tak wielkiego przeżycia artystycznego, wrażeniowego, jak na tym spektaklu nie stadionie w Boulogne, nie doznałem na żadnym innym koncercie.
I wtedy doszedłem do wniosku, że Jackson jest godny wielbienia, bo to naprawdę wielki artysta. Śmiano się z beatlesów a oni w swoim czasie też byli wielcy, bo pokazali nową interpretację muzyki i cieszyli się słuszną sławą. A więc są to zjawiska artystyczne, których nie należy lekceważyć, negować. Negują z reguły ci, którzy nie rozumieją albo nie potrafią przeżyć tego, nie chcą, są głusi albo w ogóle ograniczeni.
Potem zaczęły się szalone rozgrywki, bo prezydent Święcicki wytypował pod budowę Jacksonowoskiego Parku Rozrywki teren byłego lotniska na Bemowie. Michael się niesłychanie zapalił, zrobiono wszystkie studia i wówczas MSW zastopowało całą tę sprawę. Zaczęły się protesty mieszkańców. Wcześniej poustawiano takie wille-kurniki i zaczął się liczyć głos grupki kilkudziesięciu osób, która ma zdecydować o całym terenie. Zaczęły tez działać parafialne intencje różnych ludzi spod różnych znaków politycznych. Zaczęli robić, akcję, że to pedofil, satanista, a Michael jest katolikiem. Dziennikarze wdarli się do jego sypialni, zrobili mu zdjęcia, a tam wisi nad łóżkiem wielki obraz Chrystusa Miłosiernego z sercem, a z boku zatknięty wizerunek Matki Boskiej. Bałagan na łóżku świadczy o tym, że zdjęcia zrobiono z zaskoczenia i nie są pozowane. Jacksona wiązali z Kościołem Scjentologicznym, a wiadomo, że to sekta, która szantażuje wybitnych artystów amerykańskich. Muszą do niego wstąpić, bo inaczej przegrywają. Sekciarze Po prostu wyciągają pieniądze od tych ludzi. Michael się im sprzeciwił, no to zrobili mu proces, o pedofilstwo. A u nas w dalszym ciągu daje się temu wiarę. Polska to jest Polska, a prowincja polska, to jest prowincja intelektualna, prowincja w myśleniu. Nie można wszystkich rzucać do jednego kosza. Są Polacy, dobrzy, średni i bardzo źli. A jest jeszcze bardzo dużo Polaków głupich. Doszedłem do wniosku, ze cenie sobie tylko dobrych Polaków.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

no i końcówka

Co dalej z Parkiem Rozrywki?

Zaczęła się nagonka na Święcickiego. Jedni byli za, drudzy przeciwko. Minister Spraw Wewnętrzny, Janusz Tomaszewski, przyjął nas, państwa Tourel i mnie. Zaczęły sie rozmowy, że owszem, to i owo, ale oni ciągle żądali jakichś gwarancji, przeciągali sprawę Bemowa i właściwie zaczął ją torpedować. Wyciągano jakiś protest, że tam musi być nawiew powietrza na Warszawę, a te pawilony mogą to zatrzymać. To miały być wszystko niskie pawilony, Jackson chciał to zrobić pod dachem, bo tego wymaga klimat w Polsce. Chodziło, o to żeby to funkcjonowało nieprzerwanie cały rok. Wybudowane ostatnio inne wielkie budynki już nie zatrzymują nawiewów.
Dlaczego się w to wszystko włączyłem? Bo Jackson mi osobiście zaproponował, że będę dyrektorem artystycznym przedsięwzięcia i poprosił o przygotowanie programu, żeby to był rodzinny park rozrywki polski, narodowy. Żeby każdy cudzoziemiec zdawał sobie sprawę, że to nie Ameryka, że to nie jest Myszka Miki ani Kaczor Donald, tylko bajki polskie. Chciał zrobić edukacyjny park dla polskich dzieci, więcej, propagować Polskę. Bo przecież cały świat zacząłby przyjeżdżać do Warszawy. Po za tym wiedziałem, jako varsavianista, warszawiak i człowiek zakochany w Warszawie, wiedziałem, że to niesłychanie wzmocni turystykę, która jest położona na łopatki, prowadzona beznadziejnie często przez takich, którzy nie rozumieją w ogóle tych problemów. Mnie są one bliskie, bo kilkadziesiąt lat mieszkam pośród łazienkowskich tłumów, widzę, jaki jest przepływ zwiedzających, jakie są potrzeby. Wiele jeździłem po świecie, ale mnie się przeszkadza, a jeżeli są jakieś dobre rozwiązania - to się je torpeduje, psuje. Tak jakby komuś Zależało na tym, żeby Warszawa była prowincjonalną pustynią.
Paryż, taka atrakcja mimo to zrobił park, bo to jeszcze wzmocniło turystykę francuską. Michaelowi proponowali w Monachium, w Bremie, gdzie dali olbrzymie nakłady pieniężne, i gotowe tereny, a on jednak wybrał Polskę przez sympatię dla niej. Nie powiedziałem wcześniej, ze Michael zjawił się w teatrze Stanisławowskim już pierwszego dnia pobytu w Polsce. Było tam przyjęcie, siedziałem obok niego z jednej strony, z drugiej prezydent Święcicki, dano dla niego koncert, a potem prezydent wręczył mu list intencyjny. Tłum ludzi, elita warszawska, wszyscy bardzo podnieceni, Michael przyszedł bez maseczki. Mamy piękną dokumentację fotograficzną. Powiedział, że objechał kulę ziemską 6 razy i Polska mu się podoba najbardziej.
- Zakochałem się w Polsce i chciałbym tu mieszkać - powiedział.
Oczywiście w każdym kraju by to natychmiast wykorzystano dla ogólnego interesu, ale nie w Polsce zapełnionej ludźmi, którzy sa na wierzchu i załatwiają swoje sprawy. Skoro Michael złożył deklarację, że chce tu i będzie, wysłannicy jego przyjeżdżali do Polski często, a tu ciągle jakieś telefony i ciągle jakieś trudności. Odpadnięcie Bemowa było dla niego olbrzymim rozczarowaniem. Zaczęliśmy szukać innych terenów. Znalazłem przestrzeń nad Wisłą. Wysłannik Michaela był zachwycony. Teren nad Wisłą miedzy Cytadelą a lasem Bielańskim - od lat pusty, zalewany rzeką, zabagniony, zarośnięty sitowiem, wikliną. Przecież można go wykorzystać, a właśnie ten teren był najlepszy, bo wiadomo, że jest Wisłostrada i metro miało być doprowadzone do Placu Wilsona. Poza tym ożyłaby znowu komunikacja rzeką! Michael sie zapalił, bo przecież zrobiłby tu Wenecję dosłownie. Nie, zaczęło mu przeszkadzać. Miejscowa Rada Żoliborza wystosowała protest. Dlaczego? Bo jedna pani chodzi tam z pieskiem na spacery i nie będzie miała dostęp do Wisły.
Wynaleźliśmy, więc drugi olbrzymi pusty teren, w Wilanowie. Zapalił się Michael, zapalił się do tego ksiądz Bijak, nawet ksiądz Prymas zaakceptował. Ale kilku chłopaków, mających swoje domki i gospodarstwa, sprzeciwiło się. Bo taka jest w Polsce zasmarkaną demokracja. Demokracja może być w społeczeństwie dojrzałym i w społeczeństwie obywatelskim, ale nie w społeczeństwie ludzi niedowarzonych umysłowo. Nie umieją podporządkować swojego interesu, prywatnego widzenia, interesowi ogółu. I to Polskę zawsze gubiło, od XVIII wieku, dlatego byliśmy niewolnikami przez cały XIX wiek i jesteśmy do tej pory. I będziemy, będziemy zawsze sługusami i niewolnikami, Tylko i wyłącznie z własnej winy!
i znow zakreslilam to co mi najbardziej zapadlo.

Cytat:
Przyszłam Was sprawdzić
Mam nadzieję, że kalendarze pochowane
ja jeszcze nie dostalam

Cytat:
A w pasku nas tyle a nic nie piszą.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------
ja czytalam to co Lu wkleila

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

hehe zaprzyjaźniam się z emotkami
o widze Moni, ze nikt z Toba nie rozmawia

to dalej

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Hej wrociłam i słuchajcie jaja już wszyscy wpychaja se w reklamy Jacksona poszłam dzisiaj po zakupy a tam plakaty nowego salonu urody i kto na plakacie no oczywiście Majkol i podpis Jackson style umierłam

ja otworzyłam kalendarz jest super

p.s. no ja nie mam czego chować pod choinkę bo jej nie mam i nie będę miała - rodzina...
choinki nie masz, nie martw sie ja tez, na dworze mam wielkie i w domu nie ubieramy
ale u babci zawsze ubieramy

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2009-12-16, 19:05   #1340
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

wkleiłam to d klubu jakby ktoś chciał sobie kiedyś do tego wrócić
Stary 2009-12-16, 19:07   #1341
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

dostalam dzis od kolezanki fajna bluzke taka rozpinana, wybralysmy razem ,

kupilam juz sobie kalendarz z edycji sw. Pawla i jeszcze musze takie do postawienia maly do domu i wiekszy do pracy, bo tam zapisuje wszystkie wazne rzeczy, zeby nie zapomniec

i jeszcze sama sobie sweterek kupilam,lubie takie co maja wszyta od razu koszule z kolnierzykiem np.

a sis szukam jakiejs kurtki

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2009-12-16, 19:07   #1342
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
choinki nie masz, nie martw sie ja tez, na dworze mam wielkie i w domu nie ubieramy
ale u babci zawsze ubieramy
W Zambrowie i Rembertowie zawsze ubierałam, jak przeprowadziliśmy się do Mińska mama stwierdziła, że to niepotrzebne zamieszanie bo dom jest nie do końca wyremontowany i nie ma na nią miejsca, a na podwórku też mam choiny kilka nawet, ale to nie to samo w tym roku zresztą będziemy miały kijowe święta, dwa dni (wigilia i 25) same pewnie bez zadnych swiatecznych rarytasów... no ale życie...
Stary 2009-12-16, 19:08   #1343
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
wkleiłam to d klubu jakby ktoś chciał sobie kiedyś do tego wrócić
o to dobzre

podoba mi sie jezyk tego faceta, i racje ma niestety co do niektorych Polakow

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2009-12-16, 19:09   #1344
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

Jestem sama? Nic tylko się napić a potem to już tylko

Stary 2009-12-16, 19:10   #1345
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
W Zambrowie i Rembertowie zawsze ubierałam, jak przeprowadziliśmy się do Mińska mama stwierdziła, że to niepotrzebne zamieszanie bo dom jest nie do końca wyremontowany i nie ma na nią miejsca, a na podwórku też mam choiny kilka nawet, ale to nie to samo w tym roku zresztą będziemy miały kijowe święta, dwa dni (wigilia i 25) same pewnie bez zadnych swiatecznych rarytasów... no ale życie...

my nie ubieramy, bo jakos ciasno z tym bylo i kiedys P. ubral czubek tylko

a tak w ogole mi mamy najbardziej brakuje w swieta, za wczesnie ja stracilam i juz nigdy tak samo nie bedzie
wiem, ze zadna pora nie jest dobra na odejscie kochanej osoby, ale za wczesnie

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Jestem sama? Nic tylko się napić a potem to już tylko
no jak sama

a Ty moich postow nie widzisz?

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2009-12-16, 19:12   #1346
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

Cytat:

no jak sama

a Ty moich postow nie widzisz?

zobaczyłam i zle skojarzyłam i się smieje ale nie moge powiedziec bo to nie grzeczne i sie pogniewasz

Stary 2009-12-16, 19:12   #1347
bloomeq
Zakorzenienie

GG do bloomeq

juz jestem
zrobiłam chłopom kolacje, pozmywałam i se łapy troche zagrzałam

co jest grane?

a widzialam, ze rano pisalyscie o pierwszych facetach łititi
bloomeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 19:15   #1348
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
zobaczyłam i zle skojarzyłam i się smieje ale nie moge powiedziec bo to nie grzeczne i sie pogniewasz
jak nie mozesz, gadaj mi tu

zaczelas to skoncz

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez bloomeq Pokaż wiadomość
juz jestem
zrobiłam chłopom kolacje, pozmywałam i se łapy troche zagrzałam

co jest grane?

a widzialam, ze rano pisalyscie o pierwszych facetach łititi
a co jest grane ?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Ogladala ktoras Brzydule?

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2009-12-16, 19:15   #1349
historjon
Zakorzenienie

GG do historjon

Cytat:
jak nie mozesz, gadaj mi tu

zaczelas to skoncz

boję się

Stary 2009-12-16, 19:16   #1350
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

ja nie pisałam

ja zamarzam brrrrrrrrrrrr

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

ja oglądałam Brzydulę

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości