|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Pysiu cale szczescie ze nie zaplaciliscie temu facetowi. My jakies 3 lata temu kupilismy dwie mp3 na allegro za 500zl. Kase wyslalismy i tyle. Po 2 tyg okazalo sie ze konto zostalo usuniete, koles nie odbiera telefonu i wogole zero kontaktu. Maz zglosil to na allegro a oni kazali isc na policje i to zglosic. Zostalo wszczete postepowanie i okazalo sie ze nie jestesmy jedynymi oszukanymi. Alegro nam oddalo kase ale tylko 300zl - bo tyle oddaje wg ubezpieczenia. Ale najlepsze jest to ze minely 3 lata a policja nadal meza ciaga po sadach jakos swiadka bo cos nie moga sie dogadac i albo ten koles sie nie stawia albo jeszcze cos innego. Takze tylko wiecej problemow niz to warte. Wiec cale szczescie ze wy nie wplaciliscie tych pieniedzy
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Zeberka kiedys ktoras z dziewczyn wklejala linka, prosze bardzo http://g.infor.pl/obrazki/dzu/2009/1...0.1305.001.jpg
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Zebciu te druki powinien miec gin.Niektore MOPS-y je wydrukowaly dla swoich mieszkancow, ale generalnie to zadanie dla gina zeby je miec
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
patka rodzice mieszkaja w polsce wlasnie no trudno bede musiala czekac az do nowego roku mamy zadzwonic do nich 2 stycznia dopiero
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() wole mieć swoje na następną wizytę
|
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
Ale z tego co wiem to dopiero jak się dzidziuś urodzi to gin to wypełnia, przynajmniej mój tak robi. I ma swoje druki, ale można też dostać w mopsie, albo wydrukować.
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że wystraczyłoby po porodzie ale nie będę miała głowy ani jak się wyrwać do niego a po co męża wysyłać jak mogę sobie wziąść wcześniej
|
|
|
|
#2108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() komentarze miał ale raczej jako kupujący... Zgłosimy to jak di jutra się nie odezwie ![]() Cytat:
nie mogę znalezć....jak znajdę to wyslę Ci Cytat:
![]() Ooooo widzę że Gosia już wkleiła lnka dzięki
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-16 o 18:55 |
|||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za zyczenia
Nie nadazam za Wami. Przyjechali do mnie rodzice. Jakos nie mam czasu na wizazowanie... Buziaki dla wszystkich |
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja gin już chciała mi wypełnić na ostatniej wizycie,ale wyleciało mi z głowy i nie wzięłam druku-tym razem (28.12) nie mogę zapomnieć...
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
witam , ja tylko na chwilkę
![]() od jakichś piętnastu minut tak dziwnie mnie brzuch boli troszkę, ale nie tam na dole tylko po obu bokach na wysokości pępka.. to chyba z przejedzenia.. bo rodzić to ja jeszcze nie mogę, dopiero wczoraj uprałam koszule do szpitala i jeszcze nie wyschły idę się położyć
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze szpitala, w którym kategorycznie mięli mnie zamknąć, bo ciśnienie 155/95... W szpitalu oczywiście 130/85, więc mnie nie zamknęli... Mnie chyba denerwuje sama perspektywa wylądowania w szpitalu i od tego mi tak ciśnienie skacze... Za to KTG mi zrobili i mam się jutro stawić przed południem na kolejne...
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
jakiś nie miałam weny do pisania , nerwy miałam na męża
![]() na początku malowanie odłożył na jutro albo na piątek i jeszcze nawrzeszczał na mnie że mu buczę o remontach jak ma ważniejsze sprawy na głowie bo kompresor sie spalił ( a o tym to mi nie powiedział on gdzieś pojechał , przyjechał z czekoladkami na przeprosiny przyszła teściowa i zrobiła porządek i teraz mąż maluje a teściowa muje zaraz po nim i znowu mam nerwy że mamusię słucha a ja sie muszę dwa dni prosić i jeszcze bez rezultatu Kamyczku dobrze że w domciu jesteście muszę was nadrobić
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk nieciekawie:\ a w sumie to Ty jedna z pierwszych teraz do rozpakowania
|
|
|
|
#2115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że mam tak blisko do szpitala... Zawsze lepiej w domu leżeć niż tam... Nie wiem teraz jak mam być spakowana w ta torbę... Wersję ciśnieniową czy porodową...
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Ula dziękuję
![]() Youyou zadzwoń do gina może albo jedź to sprawdź. Mój mi dzisiaj mówił, że jak twardnieje kilka razy dziennie (6,7)to ok ale jak regularniej lepiej to sprawdzić. Kamyk najlepiej byłoby mieć uniwersalną, albo dwie coby później nie denerwować się. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-16 o 21:01 |
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
ja już też dziś spakowałam sie do szpitala , mam wszystko tylko pózniej dołoże kosmetyczke i środki higieny ( staniki muszę tylko dokupić)
dziewczyny a kupowałyście tantum rosa? ja kupiłam ale w saszetce i muszę rozcieńczyć do butelki ( tylko nie wiem czy jak teraz płyn przygotuję to ile on moze czekać na użycie? )dzidziusia jeszcze nie spakowałam , ale już wszystko mam ( czapeczki bawełniane muszę w poniedziałek kupić ) jak pojadę od gina to wstapię do reala
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza. Byłam dziś miło zaskoczona bo tylko 4 panie przede mną a zawsze tak po 10 było
![]() Z dzidziusiem wszystko dobrze. Rośnie i rozwija się prawidłowo. Gin. potwierdził juz na pewno ze to będzie chłopak. U mnie rozwarcia żadnego nie ma na szczęście. Lekarz przepisał mi leki na twardnięcie brzuszka. Po przeczytaniu ulotki aż się boje to zażywać. Coś mi się obiło o oczy, że też ktoś tu zażywa ten Fenoterol. proszę o jakieś relacje, bo słyszałam ze nie ciekawie można sie po tym czuć?? Do tego dostałam jeszcze Isoptin na obniżenie ciśnienia po tym Fenoterolu. --------------------------------- Pysiamn, a co to za telefon Cie skusił ?? też niedawno dostałam taki prezencik od mężusia z tego co wiem to tez w podobnej cenie.Mój mąż pracuje w sklepie komputerowym wiec zakup był bezpieczny u niego w sklepie. A z allegro to nie ciekawie. Rzeczywiście dobrze ze nie wpłaciliście kasy. A co do oszustów na allegro to tez na takich trafiliśmy. Nabrał ok 200os. gość i ścigała go policja. Również Tż chodził zeznawać w sprawie. Oszusta dorwali i miał 2 lata na spłacenie wszystkich dłużników. Oddał nam kasę po ok roku.
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście ![]() Cytat:
![]() do gina niestety nie mam telefonu :/ miałam wziąć na ostatniej wizycie i zapomniałam..
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Kamyczku to dobrze, ze jestes w domku. Tak, jak piszesz to pewnie za sprawa stresu, ze zostawia Cie w szpitalu, tak Ci cisnienie skacze.
Zeberka jaki duuzy Piotrus, super, ze wszystko wporzadku ![]() A mi troszeczke sie brzusio uspokoil, ale za to glowa mnie znowu boli Ja jeszcze nie spakowana do szpitala, chociaz z tego co czytalam i nawet jeszcze dzis polozna mowila na SR to nie duzo musze wziasc. Szlafrok, papucki, kosmetyki dla siebie, biustonosz do karmienia i dokumenty oczywiscie, a reszte oni zapewniaja. Ale na pewno tez wezme swoje koszule, nawet do porodu. Bo te wiazane z tylu to Jak bylam ostatnio w Krakowie, to wygrzebalam jeszcze w swoim pokoju, taka stara koszule, bedzie w sam raz do porodu.Musze jeszcze dokupic biustonosz, mam jeden, ktory kupilam w Krakowie i teraz zaluje, ze nie wzielam drugiego, ehhhh, no trudno....
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha no to gratulację- wizyta udana
![]() Youyouo takie też mam twardnienia i mnie uspokoił, że jest ok a pytałam dzisiaj. Madziulka dziękuję Ja też nie spakowana myślę zrobić to po świętach
|
|
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Jutro zamierzam sie zabrac za pranie dzidziusiowych rzeczy, nareszcie
Posciel, ktora zamowilismy do lozeczka jest sliczna i lozeczko tez. Jeszcze nie zlozone, ale juz sobie wyobrazam jak to bedzie w calosci wygladalo
|
#2125 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie znasz dnia ani godziny, a nóż ktoś kamyka wyprzedzi????Cytat:
Lila!!! Czekamy na ciebie! |
||||||
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Zeberka tylko, ze Ty masz troszke wiecej czasu ode mnie
Chociaz nigdy nic nie wiadomo.... ![]() ula 87 ja tez kupilam w saszetce tantum rosa, ale jeszcze nie zagladnelam do ulotki, jak jest z tym przechowywaniem. Nawet nie wiem, czy bedzie tam cos pisalo na ten temat
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Gooha to gratki po wizycie
Ja coś czuję że mi też na najbliższej wizycie gin to "ziółko" przepisze...
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
![]() w domku ![]() Wytrzymamy do poniedziałku. Mam skurcze, w miarę regularne ale takie 50%, szyjka jeszzce jest, Synuś super zdrowy i nie ma zagrożenia niedotlenieniem!!!!!!! Czyli jestem z Wami jeszcze te parę dni ![]() Baaardzo Was ściskam i dziękuję za kciuki i że martwiłyście się o mnie
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak poza tym to co do rozpakowywania to ja czekam z niecierpliwością aż wielka machina u nas na wątku ruszy i mamuśki z początku stycznia pełną parą będą na porodówki jeździć
![]() Bo to też dla mnie będzie oznaczało że moja ciąża będzie bardziej donoszona i Filipek większy... ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
to cudownie, czekamy więc do poniedziałku a o której godzinie będzie cc??
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
lila to dobrze
no wlasnie, o ktorej cc??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

wole mieć swoje na następną wizytę

a do tej pory miał same pozytywy??

wizyta u gina dopiero w poniedziałek.....już się nie mogę doczekać.....
)