|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
kamyk i lilla
![]() madziulka też przedwczoraj sie spłakałam ,to chyba hormony!!no i bóle w dole brzucha juz prawie mam cały czas,raz mocniej raz mniej,taka juz końcówka.ale masz juz wizyte zaraz to sie uspokoisz. ja mam jutro .ciekawe czy usg też ,zastanawiam sie ile mała waży.zaczełam szykować rzeczy do szpitala i zrobił sie bałagan,musze jeszcze co nieco pokupić np krem do twarzy ,szczoteczke,szampon..... |
|
|
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
Patka a pokazałabyś więcej tych zdjęć?
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
kasya82 tego goscia to normalnie
![]() filka2 dzieki kochana Mam nadzieje, ze jest wszystko ok... Ale malutki caly czas sie rusza. I jak dobrze slychac bylo wczoraj wieczorem serduszko (mamy to urzadzonko do podluchiwania ), musimy nagrac ![]() Trzymam kciuki za Twoja jutrzejsza wizyte ![]() Kurcze, a u mnie taka sniezyca, ze jak wyjde na zewnatrz to mnie chyba zasypie, bo powolutku bede sie zbierac na SR.
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyczku
może nie będzie zle ![]() ***************** A ja własnie bawię się z Puchatkiem ciastoliną....włąsnie daje jeść slimakowi
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-16 o 15:46 |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie mam tylko te 4 co wkleiłam. Jak dostanę następne od fotografa to pokażę
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
A sio, a sio wysokie ciśnienie od Kamyczka
|
#2077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten gość to powinien jeszcze w czajnik dostać (czytaj. czachę ;P) Cytat:
|
||
|
|
|
#2078 | |||
|
Zadomowienie
|
Madziulka
ja tak nie mam Cytat:
![]() I mam nadzieję, że ta torba jednak ci się dzisiaj nie przyda pysia kubeczki Cytat:
W moim przypadku to raczej rutynowa wizyty (2 tygodnie temu miałam usg i łożysko jeszcze ciągle I stopnia, szyjka bez problemu) i zlecenie na ostatnie badania. A i odbieram wynik na paciorkowca Cytat:
ja tych kilka pierwszych kroków zazwyczaj robię jak kaczka, a potem już normalnie. A w drzwi się jeszcze nie stuknęłam Kamyku - mocno trzymamy kciuki za ciśnienie, w końcu dobrze żebyś urodzinki spędziła w domu A propos kolejek dla uprzywilejowanych, to najwyraźniej ludzie nie myślą - skoro pchają sie do takich kolejek to powinni się liczyć z faktem, że zawsze może przyjść osoba uprzywilejowana, którą trzeba przepuścić. Ja na szczęście ostatnio rzadko jeżdżę po zakupy. |
|||
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja tak prawie, ze nadrobiłam. mogę tylko dodać, że ja też mam jutro wizytę, tak bym chciała wiedzieć coś więcej, np. kiedy urodzę? ale tego to akurat nikt mi nie powie, a to już koniec 37 tyg. Wiem, że to może i bez różnicy, ale ja się tak strasznie niecierpliwie, jak mam świadomość, że każdy dzień może być tym...seksik miał być każdego dnia, ale jakoś boję się o malucha i to już nie to samo, zobaczymy? Zresztą tak sobie myślę, że to maluszek powinien zadecydować kiedy jest na tyle silny, żeby się pojawić na świecie...
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab
za remont - oby szlo im szybko i sprawnie.Sueper, ze z bankiem sie wyjasnilo i oddali juz kase.Jednym slowem macie dzis dobry dzien ![]() Lila ![]() ![]() gdyby Cie zatrzymali, to daj nam koniecznie znac OliviaoO ![]() Celka OliviaoO liczy inaczej niz my ![]() PatkaM zdjecia Gooha,Bardotka,Majkela,Yo uyou Patinka ![]() Brzoskwinko dziekujemy za przepis - juz zapisany Madziulka zapytaj o te bole na SR Pysiamn swietne te kubeczki, az sie wzruszylam.... Mamaidy spokojnie, dotrwacie do swiat Kamyku ![]() ![]() ![]() Wielkie kciukasy za wszystkie wizyty dzisiejsze i jutrzejsze i czekamy na wiesci !!! Odebralam ten posiew moczu i cos mi tam w nim wyszlo Udalo mi sie tez kupic dzis lzejszy szlafrok (bo mam same grube), wiec kolejna rzecz do szpitala juz jest ![]() Bylam tez u gina.Zrobil ktg, zbadal i wszystko jest ok
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii to gratki po wizycie
, moczem się nie stresuj, jak widać to u ciężarówek prawie norma
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że u gina wszystko ok
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
masakraaaa !!!!!!!!!! ale sie wkurzylam rodzice spakowali paczke i TZ dzwonil dzisija do firmy kurierskiej zeby odebrali paczke a oni ze jest o 30 cm za duza bo teraz przed swietami woza tylko male paczki i zeby zadzwonic po nowym roku a juz myslalam ze bede miala wozek i rzeczy z polski
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou
PatkaM wyszly mi jakies zierenkowce G+ , nie mam pojecia co to i poki co nie szukalam na necie info na ten temat, zeby sie nie stresowac....zobaczymy co wyjdzie w powtornym badaniu Elcia to zadzwoncie do innej firmy.Jest mnostwo firm, ktore woza paczki do i z Irlandii Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-16 o 17:26 |
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
aldii obdzwonilam wszytskie firmy ktore znalazlam na internecie i kazdy mowil po nowym roku no tyle firm i zadna juz nie zabiera paczek ewentualnie male paczki
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii to w sumie dobre wieści u gin
elcia też bym się wnerwiła ************************* ***** Pamiętacie jak pisałam że marzył mi się nowy telefon ![]() Mąż powiedział że mi kupi Mezulek kupił nowy taki jak chciałam....05 grudnia na Allegro Facet nas chyba oszukał Telefon prawie 1500zł...a on teraz nie odbiera telefonu ani nie odpisuje na emaile ![]() Na całe szczęście nie zrobilismy przelewu....mąż powiedział że takie rzeczy tylko za pobraniem i to Kurierem....a facet wczesniej namawiał nas na przelew i twierdził że 6 grudnia w niedzielę wyśle telefon....potem nas zwodził że jednak w salonie nie mieli tego modelu .... A teraz ????? Chyba skończy się na NEGATYWIE! Całe szczęście że nie zapłaciliśmy przelewewm bo bym sięzaryczała .... To przestroga dla Wszystkich którzy kupują przed świętami prezenty na Święta Trzeba być ostronym ![]() Choc nie powiem prezent Kubusia przyszedł błyskawicznie w ciągu 2 dni ![]() http://www.allegro.pl/item835376568_835376568.html Kamyczku jak ciśnienie ?????
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-16 o 17:37 |
|
|
|
#2087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja zaraz będę miała nową kanapę Właśnie wynoszą tą starą i zaraz będzie nowa
|
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to może być Streptococcus agalactiae - jakiś czas temu pisałyśmy o tym, bakteria występuje naturalnie u wielu kobiet, może być niebezpieczna dla noworodka, dlatego profilaktycznie przed porodem podaje się antybiotyk. Nie czytaj za dużo i nie stresuj się Kochane, za wszystkie wizytyLila Kamyk kciuki za ciśnienie U mnie dalej do Fryzurą się nie pochwalę, bo mi fryzjerka zrąbała ![]() Remont skończony, teraz trzeba zmusić tż do sprzątania co graniczy z cudem. Zajmuje sie wszystkim, tylko nie tym, co trzeba. Do tego wymaga mojej asysty, a ja nie mam siły i swoją robotę go nie absorbuję. A to jego rodzina do nas ma przyjechać ![]() Nie dotarły do mnie dwa prezenty zamawiane jeszcze w listopadzie, jeden dla mnie, drugi dla mamy i mam problem. Sprzedawca obiecał zwrócić kasę, bo podobno to poczta nawaliła, ale to nie zmienia faktu, że za tydzień wigilia, a ja muszę czegoś szukać Brzuch twardnieje tradycyjnie, mam nadzieję, że dalej nic złego się nie dzieje Jutro zaczynam dopiero 32 tc. No i mam jutro kontrolę na patologii z nieszczęsnym cukrem - na szczęście cały czas jest na przyzwoitym poziomie. To chyba jedyna dobra wieść....Sorki, że tak zrzędzę, ale muszę się komuś wyżalić. Co do zmywarki to my mamy AEG i jest super. Służy nam już 7 lat i nie mamy zastrzeżeń. Rodzice mają z kolei Siemensa i też jest ok. |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
patka oni nie chca nawet jej wziasc z domu od rodzicow bo zabieraja tylko male paczki TZ sie umowil z nimi ze zadzwoni jak bedzie gotowa no i jak zadzwonil to okazlo sie ze za duza o 30 cm
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn tak, u gina wszystko ok
A ten koles od tel. to pewnie jakis oszust i chcial sobie na Was zarobic przed swietami ![]() PatkaM Xmila wymaz z szyjki mialam ujemny, a po mi wyszlo w posiewie moczu |
|
|
|
#2091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pocieszke Ale zawsze włoski odswiezone ![]() Cytat:
***************** Ciekawe jak Lila ![]() Pojechała z torbą...a teraz nic nie pisze
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki
Na wizytę się naczekałam 3 godziny no ale trudno:P warto było... Wszytsko gra nic się nie rozwiera... Oglądałam pierwszy raz od bardzo dawna małego, bo ostatnio zawsze on mówił tylko co widzi a dzisiaj było oglądanie syna przez mamusię i jest
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
A rodzice też mieszkają w Irlandii? To nieciekawie...
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
sprzedaje też drogie zegarki na razie nikt nie kupił...jak tylko kupi to napisze do tej osoby emiala ....ku przestrogi już jego aukcję obserwuje Zebciu to się nasiedziąłaś ...ale widać warto było ...dla małego fiu fiu 2600... super że wszystko OK
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-16 o 18:00 |
|
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karuzelę mam w liście prezentów wózek od teściów i rodziców ![]() ja już prawie wszystko mam ciuszków to mam sporo większość z allegro za grosze lub lumpków ![]() a gdzie planujesz rodzić? Cytat:
zwłaszcza, że nikt nie robi sobie nic jeśli widzi kobietę w ciąży.
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
Pysia, Lila z tego co pamiętam szła na 18.
Do mnie dzwoniła teściowa i stwierdziła, że lepiej by było dla dziecka jakbym urodziła w nowym roku, a nie tak na koniec roku(z lekkim wyrzutem) To co ja mam niby robić jej zdaniem? Zaszyć się czy co?
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa to czekamy
![]() Cytat:
![]() Moja jak ja znam wpadnie jutro albo w piątek (tak coś wpominała mężowi ostatnio że wpadnie pod koniec tygodnia)....już się cieszę
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
pysia dobrze że nie zapłaciliście z góry, ale co za palant z Allegro
a do tej pory miał same pozytywy??zebra gratki po wizycie duży Piotruś ![]() Cytat:
----------------- co do twardnień brzucha to mi od paru dni bardzo często twardnieje, tak co najmniej raz na pół godziny..... Tak sie stresuję że to szyjka się skraca.. wizyta u gina dopiero w poniedziałek.....już się nie mogę doczekać.....
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A rodzic bede na Bema, nie bede wydziwiac. Feminy wogole nie bralam pod uwage bo z tego co wiem to oni sa nastawieni na cc. A bylam ostatnio zwiedzac porodowke na Bema i jestem bardzo milo zsaskoczona. podobalo mi sie, no i chodzilam do SR i prowadzila ja polozna z Bema wiec juz ktos znajimy jest a ty gdzie??
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu, Youyou dziękuję
![]() Chciałabym...Znacie może stronke jakąś, z której można ściągnąć te druczki na zaświadczenie o opiece lekarskiej do becikowego? Bo mój gin ma obawy, że znowu ich zapomni wolałabym sobie przycieść żeby wypełnił... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

,to chyba hormony!!
,zastanawiam sie ile mała waży.

), musimy nagrac 

Jutro zaczynam dopiero 32 tc. No i mam jutro kontrolę na patologii z nieszczęsnym cukrem - na szczęście cały czas jest na przyzwoitym poziomie. To chyba jedyna dobra wieść....