|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
ja niestety nic nie wiem o tych firmach, więc nie doradzę. popatrz może na balkonetkę, katalog małobiuściastych i lobby biuściastych, na pewno ktoś pisał o tych modelach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale skoro proponujesz mi 65 D to znaczy ,że źle wyliczyłam mój rozmiar? lepszy 65D czy 65C, pozatym mam 71cm pod biustem czy 65 nie będzie mnie za bardzo cisneło ?
![]() |
#3333 |
Wtajemniczenie
|
bagera, jeśli się dobrze zmierzyłaś to rozmiar jest dobry. Sorbet możesz wziąć 65C. Bardotka Kostara jest małomiseczkowa czyli wypada mniejsza i trzeba wziąć większy rozmiar czyli 65D.
65tka na 71 pod nie powinna być za ciasna, obwody są elastyczne i rozciągają się, na początku może trochę cisnąć, bo nie jesteś przyzwyczajona, możesz ponosić z przedłużką dopóki się nie przyzwyczaisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a Czy któraś z was zamawiała może u tego użytkownika? jest pewny ? http://www.allegro.pl/show_user_auct...279&gr_id=1472 Oglądnełam sobie przed chwilką link z programu " jak dobrze wyglądać nago" i powiedzcie mi które firmy robią biustonosze z tymi dalszymi fiszbinami o jakich napomina ciągle panie Ewa Michalak ![]()
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Znalazlam piękny stanik- Kostar 65H, ale jako że nowa jestem w tej dziedzienie to wolę zapytać Was co sądzicie o tej firmie,macie jakieś doświadczenia?
I jeszcze jak można to proszę o opinie dotyczące Freya Senses black- 30FF ![]()
„Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć” Edytowane przez solll Czas edycji: 2009-12-16 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z firm, które produkują szerokofiszbinowce, to na pewno Panache - czyli superbra, masquerade, cleo I jescze jak dla mnie szerokie ma Curvy Kate Z kolei Freya ma wybitne wąsko~, także uwaga ;p Kostar - bardzo małomiseczkowce i rozciagliwce, ogólnie nie są za bardzo chwalone ich staniki, ale próbuj - może akurat będzie Ci pasować ;]
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
DLA WARSZAWIANEK: http://lula.pl/lula/1,94040,7370951,..._So_Chic_.html choć pewnie już jest za późno
![]()
#3338 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() edit: popatrz też na balkonetke, zdania są podzielone ![]() http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Kostar Cytat:
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-12-16 o 18:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Rozeznanie
|
Kiedyś widziałam w sklepie ich staniki w moim rozmiarze, więc myślałam,że w skepie też coś znajde, ale niestety było dokałdnie tak jak piszesz, co najwyżej na jakieś majteczki bym się tam mogła załapać, ale jak za ceny jakie tam mają to nie waro było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, jestem dość szczupła i uważam, że jak na swoja figurę mam duży biust i prawdęmówiąc nie trafiłam jeszcze na taki biustonosz, z którego byłabym zadowolona, większość po kilkakrotnym założeniu staje się za luźna, pewnie na skutek złego doboru rozmiaru, ale mam też mały problem, tzn. ponoć wiele kobiet tak ma, otórz mam jedną pierś mniejszą a konkretnie lewą i ciężo jest dobrać idealny stanik, jak Wy sobie z tym radzicie?
Próbowałam okreslic swój rozmiar ale wg. róznych kalkulatorów wychodzi róznie, pomóżcie ![]() http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...low=70&bust=86 - 65D http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html - 65D http://www.misterna.pl/tabela-rozmiarow,pomoc,1_4.html - 70C http://romantyczna.pl/?site=rozmiar - 70C http://www.triumph.com/pl/ - 70C |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do piersi mniejszej i większej to stanik powinno się kupować na pierś większą a do mniejszej wkładać np wkładkę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Raczkowanie
|
Ups przepraszam zapomniałam podać w biuscie 86 a pod 70
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Raczkowanie
|
Odpowiednio dobrany stanik wiążę się również ze sporymi kosztami. Jak temu zaradzić - gdzie kupujecie swoje staniki? Nie mogę trafić na żadne w cenach granic rozsądku, ale żeby były ciekawe wizualnie. Nie chcę zwykłego białego stanika i to w nienormalnej cenie. Mam rozmiar 55H polskie. Może znacie jakieś sklepy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() Udalo się! Z tradycyjnego 75 B ![]() ![]() Wrszcie czuję ze biustonosz spełnia swoją funkcję, a i piersi wyglądają o niebo lepiej;] Dziękuję za porady!
#3346 |
Winter is coming
|
duhovka-podaj wymiary, rozmiaru 55H się nie produkuje.
Ja akurat kupuję staniki nówki, ze sklepów, czasami za pełną cenę, czasami na przecenach. Najtaniej staniki można dostać na wyprzedażach w sklepach internetowych(ale wtedy rozmiary są przebrane), na ebay, drożej jest na allegro, możesz też przeglądać giełdę na balkonetka.pl Zobacz sklepy brastop.com i polski dopasowana.pl, nazwy drugiego sklepu nie mogę podać bo mi wykropkowuje lol . Na początek nie musisz od razu kupować maskaradki, tańsze są staniki curvy kate, keia pink, pour moi? i polskich firm, choć nie wszystkich i trzeba mieścić się w rozmiarówkę(małobiuściast e dziewczyny kupują staniki mileny). Najtańszy z tego wszystkiego jest jednak ebay. A i czym jest cena w granicach rozsądku? Bo dla każdego to znaczy coś innego ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2009-12-17 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zadomowienie
|
dzień doberek
![]() ostatnio moje koleżanki pmki mnie uświadomiły, że mam źle dobrany cyckonosz ![]() ![]() ![]() wg kalkulatorów, mój "prawidłowy" rozmiar to 65H/I ![]() moje wymiary to: pod biustem 74, w biuście 94-95(zależy jak trzeba zaokrąglić ![]() mam prośbę, czy któraś z was, doświadczonych już w tej kwestii, mogła by mi powiedzieć, czy faktycznie ten mój kalkulatorowy rozmiar jest właściwy?? ![]() wiem, wiem, trzeba mierzyć, ale chciałabym wiedzieć, ot tak, orientacyjnie ![]() ![]()
![]() |
#3348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mało jest zwykłych białych staników z małymi obwodami przystępne ceny ma Milena, np http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=334 http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=348 http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=427 http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=167 nie wiem jak te półusztywniane i bardotka, ale miękka Magnolia jest na prawdę ścisła w pierwszym poście tego wątku masz polecane sklepy internetowe i stacjonarne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Mam effuniaka rozm. 85FF, ale nieco się rozciągnął i teraz obwód jest za luźny, z kolei jak zapinam go na drugą haftkę, piersi bułkują...
Przymierzam się teraz do zakupu nowego, ale nie jestem pewna rozmiaru, powinnam brać 80G? |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli pod biustem zmierzyłaś się ciasno to powinno starczyć brytyjskie 32E/F i polskie 70G ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to mierzenie w "zwisie" to jakoś się porównuje z normalnym? do czego ma służyć? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeśli masz dużą różnice w pomiarze normalnie i w zwisie (>5cm) to najczęściej trzeba wziąć większą miseczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje wymiary to 60 pod biustem i 84 w biuście. Właśnie jestem kapryśna, bo każdy stanik wydaje mi się nudny, chciałabym takie fajne, śmieszne, kolorowe jakie są dostępne np. w New Yorkerze. No ale tam rozmiary są średniowieczne, same rozumiecie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 60/84 to będzie brytyjskie 28E (60E) i polskie 60F/G kolorowe staniczki z brytyjskich firm ma Freya, ale większość z nich jest rozciągliwa i nie są tanie. z polskich tańszych to właśnie Milena też ma kolorowe. a jeśli chcesz coś w rodzaju NY to mimo wszystko mi się kojarzy Effuniak :P i te staniki są naprawdę ścisłe, tylko one mają inną rozmiarówkę i trzeba się jeszcze zmierzyć w pochyleniu (kalkulator effuniak), chociaż ja myślę, że może Ci pasować 60E, bo one są dużomiseczkowe http://www.ewa-michalak.pl/cat-pol-1...ustonosze.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Raczkowanie
|
O, dziękuję, spróbuję na pewno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kostara ![]()
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
BAN stały
|
Witajcie dziewczyny.Kupiłam czerwone rio 60FF-i tak:Fiszbiny wychodzą poza pierś z boku,obwód idealny,cała pierś się miści w miskach,dół nie bardzo wypełniony ciałkiem ale jak podciągnę stanik do góry,to bułkuję górą.Nie ten rozmiar,fason?Harmony-30E-za szerokie fiszbiny zachodzące na żebra z boku,miseczka wypełniona a od dołu znowu zmarcha materiału a jak podciągnę-znowu bułkuję.Ophelia 30E-za luźny obwód(po zwężeniu ok),miseczki górą za duże,puste.Mam ogromną ochotę kupić effuniaka plunge koral lub zielonego w groszki.Moje wymiary po ponownym dokładnym zmierzeniu-ciasno pod biustem-69,luźno 70,5,obwód w biuście-72 a w pochyleniu-96.Wiem,że Ewa Michalak ma inną rozmiarówkę a nie wiem nadal w co celować.Mam na oku effuniaka 70G(pewnie będzie za duży),65 DD 30DD(pewnie za mały)?-może z przedł€żką?Dodam,że nie mogę mieć wysokiego mostka,ponieważ dziurki się robią.Jestem po 3 karmieniach piersią i biust nie jest jędrny.Nie sądzę aby miało co migrować.Nie mam nic pod miskami,pod pachami ani na plecach.Mam 171 wzrostu i ważę 58 kg.Możecie mi coś doradzić?Gdzie oprócz Allegro można kupić tanio effuniaka?Na ebayu nie potrafię szukać-ups!Nowe na razie za drogie.Może zaproponujecie inny model zbliżający piersi do siebie?Co do zdjęć w 3 w/w biustonoszach-mogę wysłać może na maila.Nie mam nikogo,kto mógłby mi doradzić i ocenić.Z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jakoś nie rozumiem z tym Harmony, jak może bułkować po podsunięciu wyżej a bez podsuwania nie bułkuje? najlepiej wstaw tutaj zdjęcia albo na balkonetce, przecież jesteś tu anonimowa, nikomu nie chodzi o oglądanie twoich cycków tylko o doradzenie rozmiaru. ![]() Effuniak ma swój kalkulator http://www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html u niej na 96 w biuście jest 70F, te ze starej kolekcji powinny być dobre, a z nowej są dużomiseczkowe, więc może lepsze by było 70E. a z 65tek to będzie coś koło 65FF/G Effuniaki ze starej kolekcji można też kupić na dopasowana.pl Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-12-18 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.