|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
A dlaczego wykluczylas mleko ???
|
|
#2432 |
|
Raczkowanie
|
leszczesia mleko jest ograniczone już z myśli sir Dukana można tylko szklankę dziennie czy to w proszku na szklankę w płynie i tylko gdy nam waga spada a ja potrafiłam wtrynić dziennie nutelkę 2 szkl. w płynie i do tego w koktajlu no i czsem naleśniki itp.
więc teraz rzuciłam mleko w "czystej postaci" i wykorzystuje je jedynie do naleśników czy rzadziej do koktajlu, z resztą mleko nie jest wymagane w diecie dorosłego człowieka bo po prostu nie spełnia w niej żadnej funkcji no i przede wszystkim jak spożywałam tyle mleka to waga mi stała a teraz już spada trochę mi szkoda tych 2 miesięcy bo pewnie ważyłabym teraz mniej gdybym opamiętała się prędzej
|
#2433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa to ja juz wiem dlaczego teraz stoje !!!!!! od dluzszego czasu pije duzo mleka do kawy lette...no i wszystko jasne ... U mnie waga fajnie spadala i jak zaczelam pic to latte bez opamietania po 4 dziennie to i stanela jak wryta na 90 i stoj juz 3 tydzien ....... Ale juz od kilku dni pije normalna kawe z mala iloscia mleka . Zobyczymy czy to mleko tak dzialalo . Ale gdzies juz kiedys czytalam ,ze mleko powoduje wzrost wagi .....
|
|
#2434 |
|
Raczkowanie
|
leszczesia u mnie też waga stała jak piłam po 4 latte dziennie odstawiłam i leci pieknie w doł
![]() wogóle od 5 dni nie mam wogóle apetytu i jem max 3 posiki dziennie no i duzo piję ,ale nie potrafie wmuszać w siebie jedzenia. Ach no i zaobserwowałam,że jak ograniczyam ilośc otrab do 2 łyżek dziennie też zdecydowanie lepiej waga leci no i odstawiłam całkowicie słodkości, mleko w proszku spuściłam w kiblu a skrobie oddałam. Pozwalam sobie jedynie w weekendy na kawałek cista do kawy tj na zmiane albo sernik albo potówr ![]() dzis mijaja 2 miesiące odkad jestem na diecie i zanotowałam spadek wagi o 14,1 kg i jestem niezmiernie szczęśliwa z tego powodu bo mimo,iz ciagle mam na wadze bardzo dużo bo 92,4 to jestem juz coraz blizej mojego celu i lepiej wygladam i lepiej sie czuje no i poprsotu kocham DUKANA ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Tylko sprawdzam czy mi sie podpis zmienił
|
#2435 |
|
Raczkowanie
|
Oliwkaaa- Ja widze, ze Ty lecisz jak burza !!!!! juz mnie doganiasz ....
Ja sporadycznie jem slodkosci dukana..... kawalek ciasta w niedziele .... i to nie zawsze .... Ale ja ogolnie jem za duzo nabialu . Nie jestem miesna ale trudno od jutra miecho i jaja ... musze to ruszyc .....
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie leszczesiu ograniczam nabiał bo tez jadłam raczej za duzo
ja marzę o 8 z przodu , a najbardziej o 6 no ale 7 po drodze nie pogardze
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co... tak sobie myślę, że jesteśmy na diecie i jeszcze kombinujemy, a to mniej mleka, a to jogurtu za dużo, za mało mięsa... jakby to przeczytały osoby, które nigdy nie miały problemu z waga to pewnie popukałyby się w czoło...
nie wiem czemu, ale zawsze wieczorkiem przychodzą mi mysli o tym, ze to jednak nie ma sensu... i ze sie zlamie i zalamie... zycie...
|
#2438 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
Stozynko ja wrzucam warzywa na rozgrzana patelnie a potem delikatnie podlewam woda na koniec koncentrai jest pychotkaaaaaaaaaaaaaaa
|
#2440 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Oliwkaaa;15897943]leszczesia u mnie też waga stała jak piłam po 4 latte dziennie odstawiłam i leci pieknie w doł
![]() wogóle od 5 dni nie mam wogóle apetytu i jem max 3 posiki dziennie no i duzo piję ,ale nie potrafie wmuszać w siebie jedzenia. Ach no i zaobserwowałam,że jak ograniczyam ilośc otrab do 2 łyżek dziennie też zdecydowanie lepiej waga leci no i odstawiłam całkowicie słodkości, mleko w proszku spuściłam w kiblu a skrobie oddałam. Pozwalam sobie jedynie w weekendy na kawałek cista do kawy tj na zmiane albo sernik albo potówr ![]() dzis mijaja 2 miesiące odkad jestem na diecie i zanotowałam spadek wagi o 14,1 kg i jestem niezmiernie szczęśliwa z tego powodu bo mimo,iz ciagle mam na wadze bardzo dużo bo 92,4 to jestem juz coraz blizej mojego celu i lepiej wygladam i lepiej sie czuje no i poprsotu kocham DUKANA kurcze, a ja myslalam ze nieograniczona ilość produktów dozwolonych nie będzie miała wpływu na naaszą wagę, czy ja jestem jakaś ciemna ![]() ? i to właśnie produktów typu nabiał, o 0% zaw. tł, itd ..... ech |
|
|
|
#2442 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie myślę,że na każdej diecie trzeba się trochę ograniczać.Niby są dozwolone produkty,ale jednak nie ma co przesadzać.
Oliwka super pomysł ze spuszczeniem mleka do kibla,no ja swoje zeżarłam,żeby nie mieć..Nie mam i teraz nutelki nie robię
|
#2444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najważniejsze to mieć dobre chęci i na pewno cos z tego gotowania wyjdzie... nie zrażaj sie tylko... a moze nawet polubisz to "kombinowanie przy garach".ja juz sie nie moge doczekac kiedy zaczne gotowac to, na co od tylu tygodni mam ochote... ![]() kiedy ruszysz w dol wago? dobranoc wszytskim
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
Ja widze ,ze im dluzej jestem na diecie tym ciezej chudne , a do konca dalekoooooooooooooooooooo ooooooooooo.. No i motywacja slabnie ... Ale dzieki temu forum trwam dalej ...
Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2009-12-16 o 23:40 |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Ja to tylko co do mleka się chciałam wypowiedzieć - wypijałam i wypijam na diecie kartonami nie patrze na to czy szklanka dziennie - w niektóre dni nie pije wcale w inne cały karton byleby było 0% lub 0,5%.I chudłam /chudnę dalej Zanotowano -0.5kg ostatnimi czasy... Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-17 o 01:09 |
|
|
|
#2447 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie chudzinka! Ile Ty wlasciwie schudlas? ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
Ja pije mleko w dosc duzych ilosciach, bo zarowno latte jak i do herbaty. Czyzbym dlatego stala z waga?? No i te ciasta Dukanowe - jak upieke to musze zezrec bo na mnie patrzy i wola mnie... Jogurtow w ogole nie jem, chyba, ze dodaje do ciast, bialego sera to tylko wiesniak 0,01%, najchudszy dostepny. Jem duzo ryb, miesa i jajek. Kurcze, naprawde mnie zmartwilyscie tym mlekiem i w ogole. Z ta dieta mialo byc, ze wlasne dozwolone to dozwolone. Bez ograniczen. Zamienic jakosci (checi na slodkie) na zastapienie ilosciami. A tu z doswiadczen kolezanek wynika, ze dziala inaczej... Kurcze, nie wiem juz. To co mam w koncu jesc. I tak jest wystarczajaco trudno. Jestem na diecie od 29 wrzesnia i schudlam 11 kg (ten jeden kg to lata tam i z powrotem), na uderzeniowce 4 kg, potem przez 76 dni fazy drugiej zrzucilam te 6 kg, czyli sredni dzienny spadek to 0,144 kg czyli okolo 0,5 kg tygodniowo. to zolwie tempo, zreszta waga spadala na poczatku, potem juz nie. Gdzie sprawiedliwosc?? ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- A tak w ogole to Aktualny ochlonal i przyjechal na chwile dzis wieczorem porozmawiac. Ufff... Ide spac, bo przez ostatnie dwa dni spac nie moglam ze zmartwienia...
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Straaaasznie dawno się nie odzywałam, w ogóle z resztą mało do tej pory pisałam tutaj, ale czytam Was regularnie ![]() I widzę, że dla wielu z Was, podobnie jak dla mnie, ostatnio jest trudny okres... Powiem Wam szczerze, że gdyby nie Wy i ten wątek, to odpuściłabym sobie dietę całkowicie... a tak to tylko parę grzeszków się zdarzyło I waga baaaardzo powoli, ale w dół jeszcze ze 3 w dół i będzie super ![]() Lanka cieszę się, że Aktualny się odezwał na szczęście u mnie też już do normy wraca
|
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie!
Po 3 tyg. diety proteinowej zanotowałam spadek wagi o 5 kg, czyli przechodzę teraz do trzeciego etapu - utrwalania. Grzeszków po drodze nie miałam. Podstawą mojego żywienia był drób, chudy twaróg, serki homogenizowane, jajka oraz mleko 0% lub 0,5% (częściej to 0,5) w nieograniczonych ilościach. Prawie codziennie robiłam sobie placek na słodko (roztrzepane jajko z otrębami owsianymi i pszennymi, serkiem homo i słodzikiem smażone na teflonie) polewany dosłodzonym jogurtem 0% tłuszczu. Słodzik był inny, nie na bazie aspartamu.Minusy diety - ciągle jest mi zimno. Teraz na fazie trzeciej po zjedzeniu chleba razowego mam bolesny ścisk w jelitach. Wszystkim odchudzającym się Paniom i Panom życzę powodzenia i wytrwałości, zwłaszcza w perspektywie zbliżających się Świąt i wielkiego obżarstwa.
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A fryzurka zupełnie jakbym siebie widziała(w piątek zmiana jakaś) ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Dzień dobry wszystkim i z opóznieniem witam rodzynka naszego U mnie kurzy za oknem jak diabli zimno biało....brrr ale wczoraj wieczorkem tak miałam dość siedzenia ciągłego w domu że nie zraziła mnie temp.-12 i spacerkiem wybrałam się do siostry na kawusię ![]() i muszę przyznać że spacer mi się podobał. W piątek kolejny babski wieczór się zapowiada-odskocznia od porządków No i dziś rano waga pokazała 63
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Lanka no widzisz kochana wszystko będzie dobrze,widzisz,że mu bardzo zależy .nie zchrzań tego ,bo Tobie też zależy ![]() A tak na marginesie to wszyscy tu radzili spokój,że się ułoży,ale wiadomo dobrze komuś radzić,a każda znas na T woim miejscu przeżywała by to samo.Ale wsparcie super sprawa jak się ma .A jeszcze piszesz,że schudłaś od 29 września 11 kg,a ja od 3 sierpnia 8,6 kg nie ma co narzekać.Bardziej bym się martwiła gdybym schudła 10 kg w miesiąc. Co do mleka to nie wiem jak z nim jest,ja piję codziennie szklankę z 3 łyżkami otrębów owsianych teraz sobie funduję codziennie takie śniadanko.
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
Hura !!!!!!!rozmienilam 90 ................ w koncu moim oczom pokazalo sie wyczekane 89 kg ...... Wiec ruszylo!!!!!!! Na wszelki wypadek jednak zrezygnuje z wiekszej ilosci mleka ...
Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2009-12-17 o 09:32 |
|
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=lanka;15904450]WOW!
Normalnie chudzinka! Ile Ty wlasciwie schudlas? ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- z 76 na 66
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#2454 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... mam wątpliwości( kurcze po 2 miesiącach diety..): które otręby mamy jeść bo jakieś sprzeczności widzę: raz pszenne raz owsiane????
Ja co 2 dzień jem (od1.5 tygodnia) po 2 łyżki mieszkanki z 3 rodzai otrębów: żytnich, owsianych i pszennych ( zrobiona w proporcjach 1:2:3)- wiem że powinniśmy jeść inne ale ja na razie muszę takie
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi udalo sie wczoraj na koncert wybyc. 2h przed impreza udalo mi sie dostac 2 bilety na Depeche Mode za cale 26funtow i 2p. No prawie jak za darmo. A koncert byl niesamowity. Ja dzis jestem juz w urlopowym nastroju, bede sie obijac, robic liste rzeczy do zabrania i takie tam *******y do ogarniecia. po poludniu mamy secret santa, bedzie zabawnie. dla bezuzytecznego managera chceilismy kupic piklowany mozg w sloiku, moze by uzyl zamiast swojego, na pewno zadzialalby lepiej niz jego wlasny. Niestety wylosowala go bardzo mila osoba wiec kupi mu cos milego. ehhhh
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() Po pierwsze - gratuluję wszytkich spadków, bo nie miałam wczoraj okazji - a widzę, że sporo ich, sporo ![]() Po drugie - już się nadstawiam do bicia Wczoraj w ramach walki z dołem spotkałam się z kumlem na piwie. Miało być niedużo, wyszło jak zwykle Ale już nie będę. Z lepszym humorem (ciekawe na jak długo Zresztą, może i mówią, że najlepsza na kaca jest praca, ale to chyba nieprawda
Edytowane przez Arienna Czas edycji: 2009-12-17 o 10:17 |
|
|
|
#2457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fazie obowiązkowe są owsiane, a wcześniej możemy jeść po prostu otręby, bez konkretnego wskazania jakie. Więc jest ok ![]() Cytat:
Żeby być poprawna politycznie to dam Ci baciki A tak serio, to rozumiem Cię bardzo dobrze
|
||
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
OTREBY
Dukan zaleca otreby owsiane ze wzgledu na ich niesamowite wlasciwosci o ktorych juz tu kilka razy pisalam. Dozwolona dawka dzienna to 3 lyzki na kazdej fazie. Dukan dopuszcza otreby pszenne w ilosci 1 lyzki (wtedy owsianych juz tylko 2). 3 lyzki dziennie maja wspomagaja odchudzanie natomiast kazda ilosci przekraczajaca 3 lyzki ma juz wartosc kaloryczna i liczy sie jako weglowodany
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
Wiolqin , a co Ty myslisz o mleku ???
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ja kolejny dzień zwlekam z ważeniem... jakoś mam takie złe dni, a do tego ma przyjść @ więc wolę uniknąć nasilenia doła bo pewnie waga pokaże więcej niż bym chciała...Bolą mnie jajniki a @ nie chce się pojawić, choć powinna już być! Planowo od wczoraj powinnam być na III fazie, ale biorąc pod uwagę moje grzeszki-zwlekam także z III fazą...
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

ja marzę o 8 z przodu , a najbardziej o 6 no ale 7 po drodze nie pogardze 

będzie dobrze 

Słodzik był inny, nie na bazie aspartamu.