Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 20:59   #2011
olivka_7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Kurcze a mnie z kolei kaszel cos męczy. Nie wiem czy po prostu suche powietrze w pokoju czy co. Zobacze do jutra jak coś to syrop z cebuli i miodu zapodam sobie. Bo kurcze brzuszkiem trzęsie jak kaszle. Znacie jeszcze jakiś sposób na kaszel który można w ciąży stosować?
Silpe śliczny ten stoik i musi przepięknie pachnieć. A ile wcześniej go robisz. Sama chyba taki zrobię bo wygląda nieziemsko.
bydgoszczanka dzięki za przepis a właśnie to ciasto jak zagniotę odstawiam do lodówki a 2 godz czy w temp pokojowej
Bardzo ładna choinka, my zawsze kupujemy "żywą" choinkę. Przezz ostatnie dwa lata mieliśmy świerka a w tym roku jodełkę.

Hmmm jak się u nas świątecznie zrobiło

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2009-12-16 o 21:06
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 21:01   #2012
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kurcze a mnie z kolei kaszel cos męczy. Nie wiem czy po prostu suche powietrze w pokoju czy co. Zobacze do jutra jak coś to syrop z cebuli i miodu zapodam sobie. Bo kurcze brzuszkiem trzęsie jak kaszle. Znacie jeszcze jakiś sposób na kaszel który można w ciąży stosować?
Ja narobiłam różnych domowych cudów, syropów z buraka i innych i wszystko na nic. Pomógł mi w końcu syrop prawoślazowy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 21:09   #2013
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

muszę się komuś wygadać bo niby TŻ mnie wspiera ale raczej nie rozumie... powoli nie daję rady z bólem Małe tak mi się rozpycha, że mam wrażenie, że mi żebra połamało... kłuje mnie tak, jakby nożem cięło albo od środka złamane żebro mi się wbijało w skórę i nie dawało rady się przebić na zewnątrz. nic nie pomaga. czasem jak zagadam do Malucha to na 1-2 minuty przestaje a potem znowu "daje"... skóra mnie w tym miejscu boli pod wpływem dotyku jakbym siniaka miała...wszystko się "rozgrywa" z prawej strony, zaraz pod piersią...w ciągu dnia jest to znośne, czasem nieodczuwalne, najgorzej jest wieczorem- zaczyna się z niezwykłą punktualnością o 19-tej. a może to reakcja Malucha na coś? na jedzenie którego nie lubi? na jakieś picie?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 21:16   #2014
olivka_7
Zakorzenienie

Kropka a można w ciąży syrop prawoślazowy?

kitty nie wiem co Ci poradzić, ale każdy silniejszy ból powinno się konsultować z lekarzem. Z tego co pamiętam chyba mu ówiłaś, może zadzwoń do niego albo idź i powiedz ze nie przechodzi a już nie możesz wytrzyać, niech sprawdzi jeszcze raz co to może być. Bo normalne to nie jest przecież dziecko nie jest jeszcze aż tak duże żeby na żebra uciskało

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2009-12-16, 21:19   #2015
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
kitty nie wiem co Ci poradzić, ale każdy silniejszy ból powinno się konsultować z lekarzem. Z tego co pamiętam chyba mu ówiłaś, może zadzwoń do niego albo idź i powiedz ze nie przechodzi a już nie możesz wytrzyać, niech sprawdzi jeszcze raz co to może być. Bo normalne to nie jest przecież dziecko nie jest jeszcze aż tak duże żeby na żebra uciskało
Zaczęliśmy dziś 21 tydzień....może już jest takie duże

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
Stary 2009-12-16, 21:27   #2016
olivka_7
Zakorzenienie

Nie wiem mi gin na wizycie mówił że dzidzia jest większa o właśnie jakby tydzień więc z USg mamy 21 tydz i jak rozmawialiśmy o odczuwaniu ruchów to powiedział że na tym etapie ciąży dziecko jest jeszcze małe i można odczuwać nieregularne ruchy bo ma miejsce, więc tym bardziej nie powinno Cię uciskać co innego potem wiadomo ale teraz?

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2009-12-16, 21:32   #2017
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

za tydzień mam wizytę...dowiem się wszystkiego... dzięki za pomoc Olivka

Stary 2009-12-16, 21:55   #2018
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
bydgoszczanka dzięki za przepis a właśnie to ciasto jak zagniotę odstawiam do lodówki a 2 godz czy w temp pokojowej
Ja trzymam w tem. pokojowej.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 21:58   #2019
kumkura
Rozeznanie

Raport z usg:
- dzidzia ma ponad 8cm
-termin zmieniony o 2 dni do tyłu, czyli teraz 14 czerwiec
-jest zdrrrrowe i tak naprawde nic więcej do szczescia mi nie potrzeba
jest też jedno (((...
mam za malo wod plodowych, jak na ten okres i mam nakaz(!) picia conajmniej 3 litrow plynow dziennie...to powinno pomoc...troche sie wystraszylam...moze cos slyszalyscie na ten temat?
acha, usg bylo dowcipne...a ja zalozylam rajstopy, spodnie i w ogole bylo zabawnie...
chodze do poradni nfz i moj lekarz nie molwil nic o usg genetycznym...a zastanawiam sie, czy nie spokojniej bylo by dla mnie zrobienie tego usg..chcialabym miec tez zdjecie, a teraz nie dostalam...czy to znaczy, ze leczac sie w nfz nie bedzie zdjecia?????? mysle tez o zdjeciu 3 lub 4 d...to pewnie juz tylko prywatnie??? poradzcie kochane))
Stary 2009-12-16, 22:11   #2020
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Dziecko mierzy 14-16 cm. Poczytaj http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...1&limitstart=1

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość

Raport z usg:
- dzidzia ma ponad 8cm
jest też jedno (((...
mam za malo wod plodowych, jak na ten okres i mam nakaz(!) picia conajmniej 3 litrow plynow dziennie...to powinno pomoc...troche sie wystraszylam...moze cos slyszalyscie na ten temat?
acha, usg bylo dowcipne...a ja zalozylam rajstopy, spodnie i w ogole bylo zabawnie...
chodze do poradni nfz i moj lekarz nie molwil nic o usg genetycznym...a zastanawiam sie, czy nie spokojniej bylo by dla mnie zrobienie tego usg..chcialabym miec tez zdjecie, a teraz nie dostalam...czy to znaczy, ze leczac sie w nfz nie bedzie zdjecia?????? mysle tez o zdjeciu 3 lub 4 d...to pewnie juz tylko prywatnie??? poradzcie kochane))
Super, że dzidzia zdrowa
O wodach nie słyszałam i nie czytałam, ale może to picie pomoże
Poczytaj w necie.

Miłej i spokojnej nocki wszystkim życzę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 22:43   #2021
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
ciuszki super ale mordka sliczności.
Ladna dziewucha z Ciebie

Zrobiłam swoje pierwsze pierniki. Żadna rewelacja ale pierwsze i się cieszę

no co ty cudo sa

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

[QUOTE=Darianna25;15868788]Witajcie.

Wczoraj bylismy na usg. Mój mąż siedziałby tam i siedział.Dla niego było to za krótko.Płci nie poznaliśmy bo babce nawet sie nie chciało sprawdzić. Stwierdziła,ze to za wcześnie i tyle.Widzieliśmy jak mały się drapał po głowie i próbował nózkę do buzi wsadzić.
Zbadali przeziornosć karkową i wyszła 1,79.

Zdjęcia do rodziców wysłalismy w kartkach światecznych i tak się dowiedzą.

dzidek kochaniutki

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 22:49   #2022
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jak za wcześnie? Ja miałam pierwszy pomiar tętna malucha w 11tym tyg.

Z cycorami nic nie zrobisz, ale przejdzie. Jakiś dobry, wygodny stanik spróbuj, albo bez, jak Ci lepiej. Mnie było lepiej bez.
Co o tego pomiaru tętna dziecka, to też nie rozumiem czemu miałoby być za wcześnie... Położna ani nie widziała mojego usg, ani nie sprawdziła mi brzucha tylko oceniła, że dziecko jest za nisko i że nie da się usłyszeć bicia jego serca... No nic, liczę na to, że za 3 tygodnie się uda

I chyba rzeczywiście w domu będę chodziś bez stanika. Zastanawiam się, czy już kupić stanik do karmienia czy czekać aż piersi jeszcze urosną? Czytam fora dla biuściastych, ale dalej nie wiem jak sobie dobrać stanik...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 22:59   #2023
Edzia400
Zakorzenienie

A u mnie biało normalnie bylam juz ze swoim tż na spacerku cud ze chciał isc pieknie na dworzu i dalej pada: love:

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 23:04   #2024
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Kobietki mogę do was dołączyć ?? Termin porodu - 25.06.2010.
To będzie mój drugi dzidziuś, mam synka Michałka(19 miesięcy).
oczywiście, witaj.
Podaj mi jeszcze Twoją datę urodzenia to dopiszę Cię do listy.

Cytat:
Wczoraj moj maz, ktory oczywiscie byl pewien, ze bedzie dziewczynka, stwierdzil, ze jednak czuje, ze to chlopak bo na zdjeciu z usg dziecko ma krotkie wlosy

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
ruchy czujemy już spory czas są coraz bardziej wyraźne no i groszek się wieczorami aktywny robi bardzo
no i oto my w 17 tyg
fajny brzusio- spory.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
my już po wizycie. wszystko w porządku. dzidek ma już 7,6 cm
zdjęć nie będzie, bo dostaliśmy tylko jedno, ale niespecjalnie wyraźne. ginowi się nie bardzo chciało robić usg dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Pisalyscie kiedys dziewczyny co robicie z pomaranczy zeby ladnie wygladalo i pachnialo
to i ja sie pochwale co robie od lat - jestem zwolenniczka stroikow -troche innych , zawsze mam ich duzo , w roznych miejscach i co roku wymyslam inne a moj ulubiony ktory zawsze wyglada podobnie i musi byc obowiazkowo to wlasnie z pomaranczy - cale pomarancze nabijam gozdzikami i ustawiam na tacy razem ze swiecami , cieplo swiec powoduje , ze pomarancze wydzielaja niesamowity zapach
bardzo ładne, pomysłowe. chyba też skorzystam.

Cytat:
muszę się komuś wygadać bo niby TŻ mnie wspiera ale raczej nie rozumie... powoli nie daję rady z bólem Małe tak mi się rozpycha, że mam wrażenie, że mi żebra połamało... kłuje mnie tak, jakby nożem cięło albo od środka złamane żebro mi się wbijało w skórę i nie dawało rady się przebić na zewnątrz. nic nie pomaga.
kurcze, aż mi się to niemożliwe wydaje, żeby takie boleści na tym etapie ciąży. Na końcówce, tak od 30 tc, - owszem, ale wcześniej te ruchy są delikatne, mało wyczuwalne... dzidek przecież jeszcze taki malutki...

Cytat:

Raport z usg:
- dzidzia ma ponad 8cm
jest też jedno (((...
dobrze, że z dzidkiem oki.
Co się ilości wód płodowych tyczy, czytałam, że jest ona uzależniona od ilości spożywanych płynów, ale nic więcej nie wiem...
Nie słyszałam, żeby ktoś na nfz-dostał wydruki z usg.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 23:12   #2025
magdus25
Raczkowanie

witajcie kobietki nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo dosc dlugo mnie nie bylo,a to dlatego ze probowalam wrocic do pracy i bylam tak padnieta ze spalam jak susel caly czas.nastal u nas tydzien 19 i 1 dzien i czuje sie juz lepiej,a od okolo 2 tygodni czuje wyraznie ruchy dzieciatkatak jakby pukanie i lekkie kopanie,najwyrazniej czuje jak leze na plecach na wznak-niesamowite uczucie!bylam na kontrolnym usg i wszystko ok,dziecko ma nawet dluzsze nogi niz powinno na ten czas ale to po taciei pani gin powiedziala na 100% ze to dziewczynka tak jak chcielismy,moj tz prawie sie poplakal z radosci..bedzie Juliaz tej okazji wybralam sie na lekkie zakupy i postaram sie wkleic zdjatka nabytkow i nawet moje choc nie za wiele jeszcze widac po brzuszku,a co mi z tego wyjdzie zobaczymy.pozdrawiam was kochane i zmykam spac jesli mi Julka pozwoli bo od ponad godziny buszuje moj maly smyk.buziaki ciezarowki.
magdus25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 08:02   #2026
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
muszę się komuś wygadać bo niby TŻ mnie wspiera ale raczej nie rozumie... powoli nie daję rady z bólem Małe tak mi się rozpycha, że mam wrażenie, że mi żebra połamało... kłuje mnie tak, jakby nożem cięło albo od środka złamane żebro mi się wbijało w skórę i nie dawało rady się przebić na zewnątrz. nic nie pomaga. czasem jak zagadam do Malucha to na 1-2 minuty przestaje a potem znowu "daje"... skóra mnie w tym miejscu boli pod wpływem dotyku jakbym siniaka miała...wszystko się "rozgrywa" z prawej strony, zaraz pod piersią...w ciągu dnia jest to znośne, czasem nieodczuwalne, najgorzej jest wieczorem- zaczyna się z niezwykłą punktualnością o 19-tej. a może to reakcja Malucha na coś? na jedzenie którego nie lubi? na jakieś picie?
Ło bidoku.
Ja bym poszła do lekarza zobaczyć na USG co tam się dzieje i jak małe jest ułożone. Kiedy masz wizytę?

Cytat:
Kropka a można w ciąży syrop prawoślazowy?
Pytałam lekarza, mówi że można. W sieci też piszą, że można.
Choć wg mojej internistki, lepszy jest Hedelix, bo podobno przebadany pod tym kątem, a nie wypraktykowany jak Prawoślazowy. / Tylko lukaj czy nie ma alkoholu, bo dwie firmy robią ten Prawoślazowy./

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
za tydzień mam wizytę...dowiem się wszystkiego... dzięki za pomoc Olivka
Wytrzymasz?

Niby maluch dopiero, ale mnie uciska na pęcherz od początku i to tak że brzuch boli, jak pęcherz się napełni trochę. No i ciśnie na szyjkę od góry i potem ona mnie kłuje. Więc kto wie...

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:

Raport z usg:
- dzidzia ma ponad 8cm
Super.

Cytat:
jest też jedno (((...
Poczytaj w necie, jest tego tam sporo.
A płyny koniecznie trzeba uzupełniać. Pij ile dasz radę.

Cytat:
chodze do poradni nfz i moj lekarz nie molwil nic o usg genetycznym...a zastanawiam sie, czy nie spokojniej bylo by dla mnie zrobienie tego usg..
Musisz spytać go o to, albo po prostu zapisać się gdzieś gdzie robią w 13 tygodniu.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
I chyba rzeczywiście w domu będę chodziś bez stanika. Zastanawiam się, czy już kupić stanik do karmienia czy czekać aż piersi jeszcze urosną? Czytam fora dla biuściastych, ale dalej nie wiem jak sobie dobrać stanik...
Ano nie proste to. Ja nakupowałam masę różnych i wszystkie prawie musiałam sprzedać.

Jedna firma mi tylko zagrała i ze dwa jej kroje. I tego się trzymam jak szalona. Choć nie wiem co zrobię jak mi jeszcze cyc urośnie, bo większe miski za wysoko mi sięgają...

Cytat:
Napisane przez magdus25 Pokaż wiadomość
witajcie kobietki nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo dosc dlugo mnie nie bylo,a to dlatego ze probowalam wrocic do pracy i bylam tak padnieta ze spalam jak susel caly czas.nastal u nas tydzien 19 i 1 dzien i czuje sie juz lepiej,a od okolo 2 tygodni czuje wyraznie ruchy dzieciatkatak jakby pukanie i lekkie kopanie,najwyrazniej czuje jak leze na plecach na wznak-niesamowite uczucie!bylam na kontrolnym usg i wszystko ok,dziecko ma nawet dluzsze nogi niz powinno na ten czas ale to po taciei pani gin powiedziala na 100% ze to dziewczynka tak jak chcielismy,moj tz prawie sie poplakal z radosci..bedzie Juliaz tej okazji wybralam sie na lekkie zakupy i postaram sie wkleic zdjatka nabytkow i nawet moje choc nie za wiele jeszcze widac po brzuszku,a co mi z tego wyjdzie zobaczymy.pozdrawiam was kochane i zmykam spac jesli mi Julka pozwoli bo od ponad godziny buszuje moj maly smyk.buziaki ciezarowki.
Super wieści. A ciuszki śliczne. Urzekły mnie spodnie z kaczuchami i disneyowe śpiochy.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

A ja sobie ustrzeliłam wczoraj lekkie używki rybaczek jeansowych, ciążowych na allegro, za całe 25zł. Aż się boję co to za gabaryt przyjdzie.

Jajco Wam powiem...
Wczoraj coś w szafce grzebiąc wysznupałam stanik z zeszłej zimy czy wiosny. Jak go przyłożyłam co cyca, to mój chłop spadł z krzesła ze śmiechu. Słuchajcie... od fiszbiny sięga ledwie do sutka, nawet go całego nie przykrywa. Po bokach wcale nie jest lepiej... Normalnie szok.

Stary 2009-12-17, 08:32   #2027
Marta1122
Rozeznanie

Witam z samego rana, ja tylko wpadłam się pochwalić że wczoraj moje maleństwo szalało!!marudziłam marudziłam aż w końcu mnie posłuchało.piękne uczucie...

ps. co do biustu: mam zawsze wypierdki-A lub male b-a teraz małe C..są suuper, nie moge sie nacieszyc a tz mówi że modli sie codziennie żeby takie zostały

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2009-12-17 o 08:47
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 08:41   #2028
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Na pocieszenie

Cytat:
Gratuluję dziewczynki a brzuszek śliczny, taki malutki
Cytat:

Jajco Wam powiem...
Wczoraj coś w szafce grzebiąc wysznupałam stanik z zeszłej zimy czy wiosny. Jak go przyłożyłam co cyca, to mój chłop spadł z krzesła ze śmiechu. Słuchajcie... od fiszbiny sięga ledwie do sutka, nawet go całego nie przykrywa. Po bokach wcale nie jest lepiej... Normalnie szok.
Ja już dawno musiałam staniki powymieniać z czego Tż sie cieszy i nie, Cieszy sie wiadomo dlaczego a nie ze względów finansowych bo tanio ie kupuję
Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
Witam z samego rana, ja tylko wpadłam się pochwalić że wczoraj moje maleństwo szalało!!marudziłam marudziłam aż w końcu mnie posłuchało.piękne uczucie...
Super
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 08:44   #2029
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Ja już dawno musiałam staniki powymieniać z czego Tż sie cieszy i nie, Cieszy sie wiadomo dlaczego a nie ze względów finansowych bo tanio ie kupuję
Ja na tzw. dobre rozmiary powymieniałam przed ciążą jeszcze jakiś czas. A ten to jakiś taki zabłąkany idiotycznego rozmiaru 75D, a po spraniu to jakiś w ogóle mały wyszedł - jak wnętrze mojej dłoni taka miseczna.

A mój się nie cieszy, na moje szczęście. Traktuje to jak stan przejściowy. Będę sobie spadać z biustu bez kompleksów. Byle nie na pępek...

Stary 2009-12-17, 08:57   #2030
kardashi
Zakorzenienie

Heelloołłł

U mnie śnieeeggg.. i to tyyyleee..
I jade na zakupki Mam nadzieje że coś znajde

Maleństwo wczoraj tak ładnie kopało Az się popłakałam Bo to takie pierwsze prawdziwe porządne kopniaki

Chciałam zapytać.. Bo chciałyśmy z mamą kupic kołderkę do łożeczka w Ikei.. Ale było napisane że od roku Była z lnu, to dlatego !?
bo kurdę ma rozmiary dopasowane do ich pościeli, a pościele mam już upatrzone. A z innych sklepów jak nie poducha za duża to koldra za mala..

A co do piersi.. Mi urosly.. uu.i to duużo A tż bardzo się cieszy.

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2009-12-17 o 09:02
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 08:58   #2031
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Ja na tzw. dobre rozmiary powymieniałam przed ciążą jeszcze jakiś czas. A ten to jakiś taki zabłąkany idiotycznego rozmiaru 75D, a po spraniu to jakiś w ogóle mały wyszedł - jak wnętrze mojej dłoni taka miseczna.

A mój się nie cieszy, na moje szczęście. Traktuje to jak stan przejściowy. Będę sobie spadać z biustu bez kompleksów. Byle nie na pępek...
Mój też wie, że to stan przejściowy dlatego się cieszy póki może
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:02   #2032
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Mój też wie, że to stan przejściowy dlatego się cieszy póki może
A Ty?

Mój jakoś koło moich cycków się nie kręci ostatnio. Wnioskuję z tego, że woli mój biust sprzed ciąży. On w ogóle jest z tych chłopów co im się umiarkowanie podoba i w temacie makijażu i biustu, i sylwetki w ogóle.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
U mnie śnieeeggg.. i to tyyyleee..
I jade na zakupki Mam nadzieje że coś znajde
U mnie też. Jest pięęęęęknie...

Araczki, dzięki za śnieg. I za -10 też.

Stary 2009-12-17, 09:28   #2033
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
my już po wizycie. wszystko w porządku. dzidek ma już 7,6 cm
zdjęć nie będzie, bo dostaliśmy tylko jedno, ale niespecjalnie wyraźne. ginowi się nie bardzo chciało robić usg dzisiaj
to juz kawal dzidka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15892539]Hej hej hej hej hej kokkolorum ;D

Siedzę sobie w pracy, po lekcjach, czekam na pracowniczą wigilię o 17 Wstałam o 4 dzisiaj, więc teraz nosem ryję w klawisze i wcale mi się nie chce iść na imprezkę ;/ Ale plotkuję z koleżanką, która też czeka.[/QUOTE]

I co, udala sie imprezka?

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Kupiliśmy dzisiaj żywą choinkę Ma niesamowity zapach.
cudo, cudo
My kupimy chyba w niedziele

Cytat:
-Pisalyscie kiedys dziewczyny co robicie z pomaranczy zeby ladnie wygladalo i pachnialo
to i ja sie pochwale co robie od lat - jestem zwolenniczka stroikow -troche innych , zawsze mam ich duzo , w roznych miejscach i co roku wymyslam inne a moj ulubiony ktory zawsze wyglada podobnie i musi byc obowiazkowo to wlasnie z pomaranczy - cale pomarancze nabijam gozdzikami i ustawiam na tacy razem ze swiecami , cieplo swiec powoduje , ze pomarancze wydzielaja niesamowity zapach
tu moje zeszloroczne dzielo , a moze jeszcze wczesniej?
w tym roku zaczynam troche pozniej zabawe ze swietami bo i do domku jade dopiero w piatek lub sobote
sliczny stroik
zakupie gozdziki i podkradne pomysl

Cytat:

Cytat:
Kochana, ja tez jestem w 21 tygodniu i oprocz uciskania na pecherz nie mam boli. Owszem czasami twardnieje podbrzusze ale nie bilesnie.
Jesli wytrzymasz tydzien do wizyty to poczekaj ale jesli bedzie bolalo to idz wczesniej

Cytat:
(...)
pani gin powiedziala na 100% ze to dziewczynka tak jak chcielismy,moj tz prawie sie poplakal z radosci..bedzie Juliaz tej okazji wybralam sie na lekkie zakupy i postaram sie wkleic zdjatka nabytkow.
oj, sliczne ciuszki
Gratulacje dziewuszki

Cytat:

widok musial byc przedni

Cytat:
do uslug

Wczoraj pojechalismy do sklepu. Moj maz uparl sie, ze znajdzie prezent dla mnie. Ja go zmierze i zapomne i pozniej znajde pod choinka
Zmierzylam fajna sukienke z dzianiny, on zaplacil, zabral pakunek i zaczal ogladac pizamy dla mnie...jakas mu sie spodobala, odlozyl pakunek z sukienka, zabral pizame do kasy, zaplacil, zabral pakunek z pizama i wyszlismy ze sklepu.
Po 2h w domu zorientowal sie, ze nie ma pakunku z sukienka, zostala na polce z pizamamami a sklep byl juz od godziny zamkniety

Na szczescie dzisiaj zadzwonil do sklepu i okazalo sie, ze sprzedawczynie znalazly siatke z sukienka i rachunkiem w srodku. Dzisiaj pojedzie to odebrac

Chyba bede lepic uszka do barszczu ale nigdy nie robilam wiec pewnie sie namacham.
Mocno to trudne kochane babeczki ?

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2009-12-17 o 09:31
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:29   #2034
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
super wiadomości. wreszcie zaczynają nam się tu pojawiać dziewczynki
Cytat:
-10 jeżu, żyję w nieświadomości nie mając termometru za oknem

wybieram się dziś po raz drugi do fryzjera, może tym razem się uda. poza tym jakieś drobne zakupy i być może zajrzę do lokalnych sklepów z ciuchami dla ciężarówek spodni mi potrzeba, bo nie będę w górach śmigać z rozpiętym guzikiem. a te z golfem sięgają wysoko, to i w plecki cieplej by było

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:33   #2035
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

- dzis je sprawdzilam niesamowicie wygodne choc na poczatku troche dziwnie sie czulam no i zakupilam ciut wieksze , tak na zas brzuszek szybko rosnie a nie chce co chwile nowych kupowac .

Pisalyscie kiedys dziewczyny co robicie z pomaranczy zeby ladnie wygladalo i pachnialo
tu moje zeszloroczne dzielo , a moze jeszcze wczesniej?
w tym roku zaczynam troche pozniej zabawe ze swietami bo i do domku jade dopiero w piatek lub sobote
łaadne Ja tez tak robię Tyle że całe pomarańcze nabijam goździkami

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:35   #2036
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj pojechalismy do sklepu. Moj maz uparl sie, ze znajdzie prezent dla mnie. Ja go zmierze i zapomne i pozniej znajde pod choinka
Zmierzylam fajna sukienke z dzianiny, on zaplacil, zabral pakunek i zaczal ogladac pizamy dla mnie...jakas mu sie spodobala, odlozyl pakunek z sukienka, zabral pizame do kasy, zaplacil, zabral pakunek z pizama i wyszlismy ze sklepu.
Po 2h w domu zorientowal sie, ze nie ma pakunku z sukienka, zostala na polce z pizamamami a sklep byl juz od godziny zamkniety

Na szczescie dzisiaj zadzwonil do sklepu i okazalo sie, ze sprzedawczynie znalazly siatke z sukienka i rachunkiem w srodku. Dzisiaj pojedzie to odebrac
Zakochany czy cuś?

Cytat:
Chyba bede lepic uszka do barszczu ale nigdy nie robilam wiec pewnie sie namacham.
Mocno to trudne kochane babeczki ?
Jeden ruch więcej nie przy pierogach.
No chyba że robisz małe uszeczka. Wtedy trzeba się namachać.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

A mnie już trzecia znajoma wywróżyła dziewczynkę. Ja nie wiem co one się tak uparły.

Stary 2009-12-17, 09:36   #2037
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
łaadne Ja tez tak robię Tyle że całe pomarańcze nabijam goździkami
świetny pomysł z tymi pomarańczami i goździkami może też coś zrobie w tym roku..wszyscy sie zdziwią bo ja kompletne beztalencie jestem

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:36   #2038
araczki
Zadomowienie

http://dzieci.pl/chgid,11772386,titl...at_dzieci.html

zobaczcie jakie wynalazki serwuja dla rodzicow
Przytulacz albo 'spiochy mop' czy lalka do golenia...

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:42   #2039
ona1981
Zakorzenienie

Lea35- 3.08.1981

U nas śniegu jak na lekarstwo, szkoda bo bym poszła z małym na sanki. Licze, że może w weekend napada.

Piersi- u mnie 70E robi się za małe i wcale się z tego nie ciesze. Najgorsze, że jak mleko będzie to jeszcze znacznie urosną Wtedy to chyba staniki na zamówienie będę szyła
ciuchy ciżowe- mam jedne z tamtej ciąży, kupiłam w takim typowym ciążowym sklepie, rozmiar s a takie jakieś workowate. Kilka dni temu zafundowałam sobie jeansy w h&m i jestem mega zadowolona, nareszcie normalnie skrojone sopnie a nie wór. Dodatkowo mam dwie pary golfików ciążowych i jedną koszulę.
Stary 2009-12-17, 09:47   #2040
kropka75
Zakorzenienie

Lalka do golenia... Świat zwariował...

"kot zachowuje się jak prawdziwe zwierzę. Mruczy, głaskany po brzuchu rusza łapkami..." Kurcze, to ja mam sztucznego w domu, bo mój głaskany po brzuchu gryzie...

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Piersi- u mnie 70E robi się za małe i wcale się z tego nie ciesze. Najgorsze, że jak mleko będzie to jeszcze znacznie urosną Wtedy to chyba staniki na zamówienie będę szyła
Znacznie? Błagam Cię, bo ja na zawał zejdę zaraz...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości