|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Kurcze a mnie z kolei kaszel cos męczy. Nie wiem czy po prostu suche powietrze w pokoju czy co. Zobacze do jutra jak coś to syrop z cebuli i miodu zapodam sobie. Bo kurcze brzuszkiem trzęsie jak kaszle. Znacie jeszcze jakiś sposób na kaszel który można w ciąży stosować?
Silpe śliczny ten stoik i musi przepięknie pachnieć. A ile wcześniej go robisz. Sama chyba taki zrobię bo wygląda nieziemsko. bydgoszczanka dzięki za przepis Bardzo ładna choinka, my zawsze kupujemy "żywą" choinkę. Przezz ostatnie dwa lata mieliśmy świerka a w tym roku jodełkę. Hmmm jak się u nas świątecznie zrobiło
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2009-12-16 o 21:06 |
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
muszę się komuś wygadać bo niby TŻ mnie wspiera ale raczej nie rozumie... powoli nie daję rady z bólem Małe tak mi się rozpycha, że mam wrażenie, że mi żebra połamało... kłuje mnie tak, jakby nożem cięło albo od środka złamane żebro mi się wbijało w skórę i nie dawało rady się przebić na zewnątrz. nic nie pomaga. czasem jak zagadam do Malucha to na 1-2 minuty przestaje a potem znowu "daje"... skóra mnie w tym miejscu boli pod wpływem dotyku jakbym siniaka miała...wszystko się "rozgrywa" z prawej strony, zaraz pod piersią...w ciągu dnia jest to znośne, czasem nieodczuwalne, najgorzej jest wieczorem- zaczyna się z niezwykłą punktualnością o 19-tej. a może to reakcja Malucha na coś? na jedzenie którego nie lubi? na jakieś picie?
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka a można w ciąży syrop prawoślazowy?
kitty nie wiem co Ci poradzić, ale każdy silniejszy ból powinno się konsultować z lekarzem. Z tego co pamiętam chyba mu ówiłaś, może zadzwoń do niego albo idź i powiedz ze nie przechodzi a już nie możesz wytrzyać, niech sprawdzi jeszcze raz co to może być. Bo normalne to nie jest przecież dziecko nie jest jeszcze aż tak duże żeby na żebra uciskało |
|
|
|
#2015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem mi gin na wizycie mówił że dzidzia jest większa o właśnie jakby tydzień więc z USg mamy 21 tydz i jak rozmawialiśmy o odczuwaniu ruchów to powiedział że na tym etapie ciąży dziecko jest jeszcze małe i można odczuwać nieregularne ruchy bo ma miejsce, więc tym bardziej nie powinno Cię uciskać co innego potem wiadomo ale teraz?
|
|
|
|
#2017 |
|
Raczkowanie
|
za tydzień mam wizytę...dowiem się wszystkiego... dzięki za pomoc Olivka
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trzymam w tem. pokojowej.
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
![]() Raport z usg: - dzidzia ma ponad 8cm -termin zmieniony o 2 dni do tyłu, czyli teraz 14 czerwiec -jest zdrrrrowe i tak naprawde nic więcej do szczescia mi nie potrzeba ![]() jest też jedno (((...mam za malo wod plodowych, jak na ten okres i mam nakaz(!) picia conajmniej 3 litrow plynow dziennie...to powinno pomoc...troche sie wystraszylam...moze cos slyszalyscie na ten temat? acha, usg bylo dowcipne...a ja zalozylam rajstopy, spodnie i w ogole bylo zabawnie... ![]() chodze do poradni nfz i moj lekarz nie molwil nic o usg genetycznym...a zastanawiam sie, czy nie spokojniej bylo by dla mnie zrobienie tego usg..chcialabym miec tez zdjecie, a teraz nie dostalam...czy to znaczy, ze leczac sie w nfz nie bedzie zdjecia?????? mysle tez o zdjeciu 3 lub 4 d...to pewnie juz tylko prywatnie??? poradzcie kochane ))
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mierzy 14-16 cm. Poczytaj http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...1&limitstart=1
Cytat:
O wodach nie słyszałam i nie czytałam, ale może to picie pomoże ![]() Poczytaj w necie. Miłej i spokojnej nocki wszystkim życzę
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co ty cudo sa ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- [QUOTE=Darianna25;15868788]Witajcie. Wczoraj bylismy na usg. Mój mąż siedziałby tam i siedział.Dla niego było to za krótko.Płci nie poznaliśmy bo babce nawet sie nie chciało sprawdzić. Stwierdziła,ze to za wcześnie i tyle.Widzieliśmy jak mały się drapał po głowie i próbował nózkę do buzi wsadzić. Zbadali przeziornosć karkową i wyszła 1,79. Zdjęcia do rodziców wysłalismy w kartkach światecznych i tak się dowiedzą. dzidek kochaniutki ![]()
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chyba rzeczywiście w domu będę chodziś bez stanika. Zastanawiam się, czy już kupić stanik do karmienia czy czekać aż piersi jeszcze urosną? Czytam fora dla biuściastych, ale dalej nie wiem jak sobie dobrać stanik... |
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie biało
normalnie bylam juz ze swoim tż na spacerku cud ze chciał isc pieknie na dworzu i dalej pada![]()
|
#2024 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podaj mi jeszcze Twoją datę urodzenia to dopiszę Cię do listy. Cytat:
Cytat:
fajny brzusio- spory.Cytat:
Cytat:
chyba też skorzystam.Cytat:
Na końcówce, tak od 30 tc, - owszem, ale wcześniej te ruchy są delikatne, mało wyczuwalne... dzidek przecież jeszcze taki malutki...Cytat:
Co się ilości wód płodowych tyczy, czytałam, że jest ona uzależniona od ilości spożywanych płynów, ale nic więcej nie wiem... Nie słyszałam, żeby ktoś na nfz-dostał wydruki z usg.
|
|||||||
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
witajcie kobietki nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo dosc dlugo mnie nie bylo,a to dlatego ze probowalam wrocic do pracy i bylam tak padnieta ze spalam jak susel caly czas.nastal u nas tydzien 19 i 1 dzien i czuje sie juz lepiej,a od okolo 2 tygodni czuje wyraznie ruchy dzieciatka
tak jakby pukanie i lekkie kopanie,najwyrazniej czuje jak leze na plecach na wznak-niesamowite uczucie!bylam na kontrolnym usg i wszystko ok,dziecko ma nawet dluzsze nogi niz powinno na ten czas ale to po tacie i pani gin powiedziala na 100% ze to dziewczynka tak jak chcielismy,moj tz prawie sie poplakal z radosci..bedzie Julia z tej okazji wybralam sie na lekkie zakupy i postaram sie wkleic zdjatka nabytkow i nawet moje choc nie za wiele jeszcze widac po brzuszku,a co mi z tego wyjdzie zobaczymy.pozdrawiam was kochane i zmykam spac jesli mi Julka pozwoli bo od ponad godziny buszuje moj maly smyk.buziaki ciezarowki.
|
|
|
|
#2026 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym poszła do lekarza zobaczyć na USG co tam się dzieje i jak małe jest ułożone. Kiedy masz wizytę? Pytałam lekarza, mówi że można. W sieci też piszą, że można. Choć wg mojej internistki, lepszy jest Hedelix, bo podobno przebadany pod tym kątem, a nie wypraktykowany jak Prawoślazowy. / Tylko lukaj czy nie ma alkoholu, bo dwie firmy robią ten Prawoślazowy./ ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Niby maluch dopiero, ale mnie uciska na pęcherz od początku i to tak że brzuch boli, jak pęcherz się napełni trochę. No i ciśnie na szyjkę od góry i potem ona mnie kłuje. Więc kto wie... ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
Cytat:
A płyny koniecznie trzeba uzupełniać. Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Jedna firma mi tylko zagrała i ze dwa jej kroje. I tego się trzymam jak szalona. Choć nie wiem co zrobię jak mi jeszcze cyc urośnie, bo większe miski za wysoko mi sięgają... Cytat:
A ciuszki śliczne. Urzekły mnie spodnie z kaczuchami i disneyowe śpiochy. ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- A ja sobie ustrzeliłam wczoraj lekkie używki rybaczek jeansowych, ciążowych na allegro, za całe 25zł. Aż się boję co to za gabaryt przyjdzie. Jajco Wam powiem... Wczoraj coś w szafce grzebiąc wysznupałam stanik z zeszłej zimy czy wiosny. Jak go przyłożyłam co cyca, to mój chłop spadł z krzesła ze śmiechu. Słuchajcie... od fiszbiny sięga ledwie do sutka, nawet go całego nie przykrywa.
|
|||||||
|
|
|
#2027 |
|
Rozeznanie
|
Witam z samego rana, ja tylko wpadłam się pochwalić że wczoraj moje maleństwo szalało!!marudziłam marudziłam aż w końcu mnie posłuchało.piękne uczucie...
ps. co do biustu: mam zawsze wypierdki-A lub male b-a teraz małe C..są suuper, nie moge sie nacieszyc a tz mówi że modli sie codziennie żeby takie zostały
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2009-12-17 o 08:47 |
|
|
|
#2028 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój się nie cieszy, na moje szczęście. Traktuje to jak stan przejściowy. Będę sobie spadać z biustu bez kompleksów. Byle nie na pępek...
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Heelloołłł
![]() U mnie śnieeeggg.. ![]() i to tyyyleee.. I jade na zakupki Mam nadzieje że coś znajde Maleństwo wczoraj tak ładnie kopało Az się popłakałam Bo to takie pierwsze prawdziwe porządne kopniaki Chciałam zapytać.. Bo chciałyśmy z mamą kupic kołderkę do łożeczka w Ikei.. Ale było napisane że od roku Była z lnu, to dlatego !?bo kurdę ma rozmiary dopasowane do ich pościeli, a pościele mam już upatrzone. A z innych sklepów jak nie poducha za duża to koldra za mala.. A co do piersi.. Mi urosly.. uu.i to duużo A tż bardzo się cieszy.
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-12-17 o 09:02 |
|
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
A Ty?
![]() Mój jakoś koło moich cycków się nie kręci ostatnio. Wnioskuję z tego, że woli mój biust sprzed ciąży. On w ogóle jest z tych chłopów co im się umiarkowanie podoba i w temacie makijażu i biustu, i sylwetki w ogóle. ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Araczki, dzięki za śnieg.
|
|
|
|
|
#2033 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15892539]Hej hej hej hej hej kokkolorum ;D Siedzę sobie w pracy, po lekcjach, czekam na pracowniczą wigilię o 17 Wstałam o 4 dzisiaj, więc teraz nosem ryję w klawisze i wcale mi się nie chce iść na imprezkę ;/ Ale plotkuję z koleżanką, która też czeka.[/QUOTE]I co, udala sie imprezka? cudo, cudo My kupimy chyba w niedziele ![]() Cytat:
zakupie gozdziki i podkradne pomysl ![]() Cytat:
Kochana, ja tez jestem w 21 tygodniu i oprocz uciskania na pecherz nie mam boli. Owszem czasami twardnieje podbrzusze ale nie bilesnie. Jesli wytrzymasz tydzien do wizyty to poczekaj ale jesli bedzie bolalo to idz wczesniej Cytat:
Gratulacje dziewuszki Cytat:
widok musial byc przedni do uslug Wczoraj pojechalismy do sklepu. Moj maz uparl sie, ze znajdzie prezent dla mnie. Ja go zmierze i zapomne i pozniej znajde pod choinka ![]() Zmierzylam fajna sukienke z dzianiny, on zaplacil, zabral pakunek i zaczal ogladac pizamy dla mnie...jakas mu sie spodobala, odlozyl pakunek z sukienka, zabral pizame do kasy, zaplacil, zabral pakunek z pizama i wyszlismy ze sklepu. Po 2h w domu zorientowal sie, ze nie ma pakunku z sukienka, zostala na polce z pizamamami a sklep byl juz od godziny zamkniety ![]() Na szczescie dzisiaj zadzwonil do sklepu i okazalo sie, ze sprzedawczynie znalazly siatke z sukienka i rachunkiem w srodku. Dzisiaj pojedzie to odebrac ![]() Chyba bede lepic uszka do barszczu ale nigdy nie robilam wiec pewnie sie namacham. Mocno to trudne kochane babeczki ?
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-12-17 o 09:31 |
|||||
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -10 jeżu, żyję w nieświadomości nie mając termometru za oknem ![]() wybieram się dziś po raz drugi do fryzjera, może tym razem się uda. poza tym jakieś drobne zakupy i być może zajrzę do lokalnych sklepów z ciuchami dla ciężarówek spodni mi potrzeba, bo nie będę w górach śmigać z rozpiętym guzikiem. a te z golfem sięgają wysoko, to i w plecki cieplej by było
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak robię Tyle że całe pomarańcze nabijam goździkami
|
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No chyba że robisz małe uszeczka. Wtedy trzeba się namachać. ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- A mnie już trzecia znajoma wywróżyła dziewczynkę. Ja nie wiem co one się tak uparły.
|
||
|
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
świetny pomysł z tymi pomarańczami i goździkami może też coś zrobie w tym roku..wszyscy sie zdziwią bo ja kompletne beztalencie jestem
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
http://dzieci.pl/chgid,11772386,titl...at_dzieci.html
zobaczcie jakie wynalazki serwuja dla rodzicow ![]() Przytulacz albo 'spiochy mop' czy lalka do golenia...
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Lea35- 3.08.1981
![]() U nas śniegu jak na lekarstwo, szkoda bo bym poszła z małym na sanki. Licze, że może w weekend napada. Piersi- u mnie 70E robi się za małe i wcale się z tego nie ciesze. Najgorsze, że jak mleko będzie to jeszcze znacznie urosną Wtedy to chyba staniki na zamówienie będę szyła ![]() ciuchy ciżowe- mam jedne z tamtej ciąży, kupiłam w takim typowym ciążowym sklepie, rozmiar s a takie jakieś workowate. Kilka dni temu zafundowałam sobie jeansy w h&m i jestem mega zadowolona, nareszcie normalnie skrojone sopnie a nie wór. Dodatkowo mam dwie pary golfików ciążowych i jedną koszulę.
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Lalka do golenia...
Świat zwariował..."kot zachowuje się jak prawdziwe zwierzę. Mruczy, głaskany po brzuchu rusza łapkami..." Kurcze, to ja mam sztucznego w domu, bo mój głaskany po brzuchu gryzie... ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

(((...
sliczności.

Na końcówce, tak od 30 tc, - owszem, ale wcześniej te ruchy są delikatne, mało wyczuwalne... dzidek przecież jeszcze taki malutki...
jeżu, żyję w nieświadomości nie mając termometru za oknem