|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Pobawiłam się dziś z synem szwagra.. Genialne minki robi... Ale maruda z niego straszna
![]() ![]()
#3302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wrzuciłam parę fotek do albumu wizażowego. I chętnie obejrzę wasze foteczki na nk, tylko niech mi ktoś przyśle na PW dane jakieś plizz to wejde z tego fikcyjnego konta ![]()
![]() |
#3303 |
Raczkowanie
|
Hej!
Lindsley dzięki za książki. Jeszcze ich nie przejżałam bo jak już pisałam muli mi strasznie net w domu i nawet nie chce się złościć czekając aż się otwaorzy plik. Poczyam w pracy w wolnej chcwili ![]() Kretencja masz fajne pomysły na zabawy z dziećmi i napewno sobie poradzisz ![]() Aldii pochwalę się dzieciątkiem jak bede miała zdjątko ![]() Pozdrawaiam i spadam na dół mężowi kanapki na jutro do pracki zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Olayya, dzięki za wiarę
![]() Aldii, syrop z cebuli to jedno z moich najgorszych wspomnień z dzieciństwa NO WAY ![]()
#3305 |
Rozeznanie
|
ojejku ale dużo piszecie jest co poczytac
![]() Lenka no niestety jestem "zołza" i lubie wszystko dopilnować ![]() Kretencja plecy bola cie napewno od kaszlu - dobry syropek pomoże np Stodal lindsley abz u mnie też woda stoi na oknach a raczej stała ale jest na to rada - ja rozszczelnilam troche okna poza tym jak pale w piecu to piec chodzi 24/dobe,jest w mieszkaniu stala temperatura ok 22st i nie mam problemu z woda na oknach ![]() Tity krem z brokułów pychotka ![]() agness813 no bede dusić ![]() ![]() ![]() Krecik powiedasz ![]() ![]() Aldii to super że duży - zazdroszcze ![]() ![]() piszecie o prezentach u mnie juz od dawna robi sie prezenty tylko dla dzieciaków oczywiście moja sis wyłamuje sie i kupuje dla wszystkich ja niestety nie bo nie śpie na kasie a koniec roku to dla mnie dołek okropny juz kupiłam młodemu zestaw pomocy dydaktycznych poszło 150zł no ale przynajmniej bedzie na czym pracować ![]() najmlodszemu siostrzeńcowi kupiłam samochód z przyczepką a planuje jeszcze bebenek ![]() ![]() mam też problem z moim tz ![]() ![]() jutro jade do lekarza na kontrole trzymajcie kciuki obym nic nowego sie nie dowiedziala a to paskudztwo jak narazie chyba zaczyna powoli znikac ale bardzo sie boje że po tych plamach zostaną mi ślady ![]() miłego wieczorka |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Raczkowanie
|
abz,aldii-dziękuję w imieniu swoim i pomagaczy
![]() Przystroiłam dzisiaj mieszkanko,powiesiłam łańcuchy i bombki na barierce piętra i schodach,od razu świąteczniej się zrobiło ![]() ![]() Lenka,ja zaczynam się zastanawiać czy może nie przestawić sobie łóżka,nie żebym jakoś specjalnie wierzyła w feng shui ale co zrobić ak już prawie wszystkie inne metody zawiodły? Może śpię na jakiejś żyle wodnej??? Albo kupię sobie łapacz snów na te moje koszmary,sama już nie wiem ![]() Coś musi w tym być bo jak mój mąż przyjeżdża to spię jak suseł ![]() Awenturyn,nie dziwię się że warczy,co za duzo to niezdrowo ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez agness813 Czas edycji: 2009-12-16 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
O rany, ale to jest ból, że szok
![]() ![]() U nas prezenty dają zawsze wszyscy wszystkim i uwielbiam to. Pod choinką co roku leży dosłownie stos paczek, nawet jak jesteśmy tylko we czworo. Jeśli chodzi o finanse, to oświata jest akurat cudowna pod tym względem - dostajemy bony świąteczne (do wydania na normalne zakupy w supermarketach, do czerwca ważne) lub gotówkę zamiast. W tym roku razem z mężem "zarobiliśmy" w ten sposób ponad 700zł!
#3308 |
Zakorzenienie
|
Mój Tz jak był na szkoleniu w listopadzie w siedzibie to dostał (jak wszyscy) bony na 400zł a jak przyszła wypłata to się okazało, że im odciągnęli te bony od pensji... Tyle się nacieszyli...
#3309 |
Zakorzenienie
|
O, to współczuję.
U nas nie odciągają. Ale jaki sens wobec tego? Po co część pensji zamienili im na bony? ![]()
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Wtajemniczenie
|
Ale się rozpisałyście!! I widzę, że już świątecznie..o prezentach
![]() ![]() ![]()
#3313 |
Zakorzenienie
|
Cześć, laseczki. Widzę, że jestem pierwsza
![]() Dziś mam hospitację, od rana się denerwuję, a już totalnie się rozstrzęsłam, jak się zorientowałam, że mąż nie wziął komórki. Bardzo nie lubię nie mieć z nim kontaktu, zwłaszcza jak sama mam gdzieś iść... Serce mi wali jak szalone, a tu za pół godziny wychodzić trzeba...
#3314 | |||||
Zakorzenienie
|
ja spowiedź mam zaplanowaną na jutro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czekamy na wieści od lekarza, mam nadzieje, ze choroba już dąży ku upadkowi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Tity sto lat sto lat!! Zdrówka, radości i spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]()
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 ![]() i znowu serca mam dwa... ![]() Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-12-17 o 08:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Rozeznanie
|
Cześć Laski
Ja wpadłam na minutkę i wypadam bo pada u mnie śnieg, drogi zasypane a ja na 11 muszę do pracy dojechać a jeszcze mam mokre włosy - u mnie -12 A jeszcze pranie do powieszenia i trzeba się ubrać - o rety biegnę papapa
#3316 |
Zakorzenienie
|
abz dziękuję kochana za pamięć
![]() No i przyszła zima, tym razem nasypało nieźle i ciągle sypie. Dzisiaj w planach żeberka po amerykańsku i tiramisu. Odwołali nam jeszcze część zajęć w niedzielę, więc będziemy mieć dużo czasu między zajęciami. Połazimy po galerii pewnie i pojedziemy do szwagra z prezentem dla małego. kretencja powodzenia na hospitacji. Dasz sobie radę. Awenturyn no to oby już się nic do Ciebie nie przyplątało ![]() lindsley to chamsko Twojemu mężowi zrobili....A fryzurka w cale nie jest zła. Ładnie wyglądasz. No ale ładnemu to we wszystkim ładnie ![]() serduszkowata miłgo dnia w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dziewczyny, ale ja się męczę ostatnio z tym spaniem. Macie jakiś dobry sposób, żeby przespać spokojnie noc? Wczoraj znów nie mogłam zasnąć... Potem obudziłam się w środku noc -> wc -> i znów problem z zaśnięciem. 100myśli na minutę i tak drzemałam... o 6.30 budzik Tz i znów nie mogłam zasnąć tym bardziej że mały na górze płakał... Jest 10 a ja się czuję jakbym w ogóle nie spała ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Tity ale wy głupoty piszecie... Brzydal jestem od małego i mam nadzieję, że dziecko urodę bardziej po rodzinie Tz przejmie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Doradziłabym ale...mam ten sam problem,tylko u mnie dochodzą jeszcze totalnie głupie,często koszmarne sny ![]() Tity, kochana STO LAT!!! ![]() ![]() ![]() kretencja,będzie dobrze ![]() ![]() ja o 11.30 muszę odebrać synka ze szkoły,potem w ramach przerwy w porządkach-do kumpelki na kawę ![]() ![]() Miłego dnia! ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Was też tak biało i mroźno? Aż mi się nie chce z domu wychodzić a na 16 umówiłam się na korki... Brrr -10st ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3321 | ||
Zakorzenienie
|
Kretencja no to nie denerwuj się a my trzymamy kciuki
![]() Cytat:
Tity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Linsley ja też się podobnie męczę ![]() ![]() Od jutra muszę to zmienić! Spróbuję już nie kłaść się spać jak TŻ wyjdzie do pracy. Cytat:
![]() ![]() O tak niech sobie już zima idzie....
![]() Ja wczoraj pierwszy raz ubrałam kurtkę zimową (taką płaszczykowatą dłuższą) i jak byliśmy wieczorem z TŻtem w tesco na zakupach to poganiałam Go bo mi się tak dziwnie brzuch rozpierał że myślałam że zamek w kurtce rozerwę ![]() Ale później też się okazało że siadło mi coś na żołądku i skończyło się na wymiotach jak tylko poczułam pastę do zębów ![]() A WŁAŚNIE!!! Oglądałyście DzieńDobryTVN ? Był reportaż o tym, jak to kobiety muszą domagać się swoich przywilejów w hipermarketach... jak jedna kobieta w 5 m-cu szła po hipermarkecie z ukrytą kamerą i prosiła się o przepuszczenie (bo ją nikt nie zauważał ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-17 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zakorzenienie
|
u mnie od wczoraj mróz, teraz pewnie jest z -10 i prószy coś jakby śnieg, na szczęście na drogach maleńko leży i sie nie ubija tylko "rozwiewa", ale i tak boję sie jeździć
![]()
#3323 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ty przynajmniej śpisz... A ja nic... Jak wieczorem się kładę to 1-2h nie śpię. A staram się iść już tak późno spać żeby być max zmęczona... W nocy to ja nie wiem która jest jak się budzę, dziś sprawdzę. I znów 1-2h męczarni a dziś to wgl nie spałam chyba... Dzięki..![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No zobaczymy jak to u mnie będzie. Przed świętami pewnie będą otwarte te kasy z pierwszeństwem... I jak będzie dużo ludzi to się będę tam pchać a co... Wcale nie jest tak łatwo stać w kolejce mimo, że to dopiero 5m-c... Po coś te kasy są... I mam zamiar mieć sporo w wózku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- heh... ponosiłam trochę małego urwisa na rękach (ok 8kg waży - mało jak na swój wiek) i teraz mnie brzuch boli ![]() ![]() No i jest 12 a ja chodzę jak zombi, nic nie zrobiłam poza śniadaniem... Czas ruszyć 4litery bo za tydzień wigilia ![]() A Tz się ociągał z myciem okien - obiecał chociaż jedno takie najbardziej brudne i co.. Teraz w mrozie będzie mył, nie przepuszczę ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-12-17 o 10:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | ||
Zakorzenienie
|
tylko Lindsley to jest zgubna teoria. Bo człowiek jak jest już bardzo zmęczony to mu trudniej zasnąć. Nie wolno też czekać do takiej momentu bo dopiero można się męczyć...
Ja bardzo długo męczyłam się z bezsennością, próbowałam już każdych sposobów. Ale wiem po wątku list.-grudniowym, że Dziewczyny w ciąży generalnie narzekają na sen ![]() Cytat:
![]() Ja na uczelnie jeżdżę albo autobusami albo busami, ale odkąd jestem w ciąży to nie ustępuje nikomu miejsca.... Ludziom z boku może się wydaje, że jestem niewychowaną gówniarą, ale ja nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć, że jestem w ciąży i ciężko mi wystać 1h.... Lindsley to u Ciebie jest już 5 m-c ??? Cytat:
![]() Lindsley to ja Wy mieszkacie? Wszyscy w jednym dużym domu? Tzn teść Twój, Ty z mężem i szwagier z rodziną? Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-17 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teść już z nami nie mieszka (tzn ma jeszcze swoje rzeczy ale wpada tylko sobie herbatkę zrobić i coś do jedzenia) Szwagier z rodziną ma piętro i osobne wejście a my parter... ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- A żeby jaśniej było to teść pracuje tutaj dlatego wpada co dziennie...
![]() |
#3326 |
Zadomowienie
|
Witam piękne mamusie i przyszłe mamusie
![]() ![]() Jestem Aliczka i tak jak Wy chce starac sie o dzidzi w roku 2010 ![]() Mam 21 lat, wspaniałego męża i we wrzesniu wzieliśmy ślub. Zawsze byłam typem dziewczyny która lubi gotować, sprzątać, prać i która marzy o rodzinie i dzieciątkach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To moze na początek ![]() I pierwsze pytanie... Moje drogie czy mogły byście mi polecic jakąś dobrą literature, jakąś książkę no ogólnie encyklopedie wiedzy o ciązy, porodzie i o wszystkim. Pozdrawiam Was gorąco ![]()
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Co do literatury... ja czerpię wiedzę z netu, a w dużej mierze z wątku mamusiowego ![]()
#3328 | |
Zakorzenienie
|
o matko jak ten czas zapyla
![]() aż sobie zajrzałam do mojej gazetki Poradnik przyszłej Mamy (specjalny numer wydania Claudii) gdzie jest Kalendarz ciąży miesiąc po miesiącu... zerkłam właśnie na 5 m-c... od 17-20 tygodnia ![]() To ja już też jestem w 5 m-cu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ze szwagierką lubicie się skoro tak pod wspólnym dachem? ![]() Witaj Aliczka ![]() Ja jako że w ciąży złośnik się większy zrobiłam, to doradzę Ci, abyś co nieco przeleciała Nasz Wątek - całkiem niedawno rozmawiałyśmy o czasopismach i literaturze ciążowej, także zapraszam najpierw do literatury wątkowej ![]() A tak serio teraz - ja mimo, że jeszcze się wtedy nie staraliśmy kupowałam miesięczniki mamusiowate - M jak Mama, Dziecko, Mam Dziecko, itp. - naprawdę mnóstwo tam porad ![]() O i tak jak napisała Lindsley - z netu - polecam stronkę Babyonline. Naprawdę ciekawa stronka. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-17 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chętnie bym zostawiała rozszczelnione okna, ale one mają już parę lat i nie maja fej funkcji rozszczelniania ![]() witaj ![]()
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 ![]() i znowu serca mam dwa... ![]() Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-12-17 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zadomowienie
|
abz, dziękuję
![]() ![]() agness813, ale Ci fajnie, też bym chciała mieć taką koleżankę żeby sobie wpaść na kawkę i poplotkować ![]() Aliczka88, cześć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.