Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-17, 11:41   #3331
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
na 5 m-c... od 17-20 tygodnia
To ja już też jestem w 5 m-cu bo kończy mi się 17 tc

A ze szwagierką lubicie się skoro tak pod wspólnym dachem?
No to z tego wynika, że już od ndz po świętach będę w 6mc Ale to różnie liczą bo jak wiadomo to tyg na miesiące się ciężko przekłada. Ja podaje w tc no chyba, że nie wtajemniczonym to trzeba na m-ce przeliczyć

Ze szwagierką... W sumie ok, choć mały kontakt miałyśmy do tej pory... Ale nadrabiamy Spokojna bardzo kobieta A jak się już dziecko urodzi to liczę na jej porady jako doświadczonej troszkę bardziej mamusi...

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2009-12-17 o 11:42
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 11:49   #3332
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No to z tego wynika, że już od ndz po świętach będę w 6mc Ale to różnie liczą bo jak wiadomo to tyg na miesiące się ciężko przekłada. Ja podaje w tc no chyba, że nie wtajemniczonym to trzeba na m-ce przeliczyć
no to prawda, że różnie liczą, dlatego jak tylko wrócę z zakupów poprzeglądam każdą gazetkę bodajże w Mam Dziecko ruszyły takie artykuły gdzie w każdym numerze jest opisany na 2 strony poszczególny miesiąc ciąży (rozpisany na dni, tygodnie, jak się ciało kobiety zmienia, jak dziecko jest ukształtowane, co ono czuje, co na tym etapie robi itp).
Ja też niewtajemniczonym podaję w miesiącu bo tygodnie to im nic nie mówią
Chociaż Ty już możesz mówić jeszcze krócej - jestem na półmetku

Cytat:
Ze szwagierką... W sumie ok, choć mały kontakt miałyśmy do tej pory... Ale nadrabiamy Spokojna bardzo kobieta A jak się już dziecko urodzi to liczę na jej porady jako doświadczonej troszkę bardziej mamusi...
a teraz jak jesteś w ciąży to nie radzi? Ja uwielbiam się spotkać ze swoimi szwagierkami i dopytywać się jak to było jak były w ciąży (a też było to niedawno bo dzieciątka 1,5 roczne)

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 12:02   #3333
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz jak jesteś w ciąży to nie radzi? Ja uwielbiam się spotkać ze swoimi szwagierkami i dopytywać się jak to było jak były w ciąży (a też było to niedawno bo dzieciątka 1,5 roczne)
Na razie wypytywałam o porodówkę, o wizyty u lekarza... W sumie wie, że i tak dużo wiem od mojej siostry. A potem to ona będzie najbliżej... A siostra nie będzie mogła na początku przyjechać i doradzać...

Michaś
Stary 2009-12-17, 12:08   #3334
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie wypytywałam o porodówkę, o wizyty u lekarza... W sumie wie, że i tak dużo wiem od mojej siostry. A potem to ona będzie najbliżej... A siostra nie będzie mogła na początku przyjechać i doradzać...
no racja
ale chciałabym mieć szwagierkę tak blisko ale niestety widujemy się średnio raz na miesiąc i niestety czasem w obecności teściowej

kurde, zgłodniałam, ja na te zakupy nigdy się nie wybiorę

ooo teraz odebrałam priva

Nasza Córunia

Stary 2009-12-17, 12:28   #3335
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
ooo teraz odebrałam priva
Lepiej późno niż wcale

A ja się uczę na korki bo zdałam sobie sprawę, że nawet podstawowych wzorów nie pamiętam....

Michaś
Stary 2009-12-17, 13:02   #3336
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
abz, dziękuję przepraszam, że taka zakręcona jestem, dopiero teraz się zorientowałam o co chodzi
tu nie ma za co przepraszać

W wolnej chwili przegladam sobie moje przepisy kulinarne (i szukam nowych w necie) i na swięta chcę zrobić pasztet rybny, śledzie w sosie pomidorowym, makowiec, keks z bananami i babkę. Do tesciów na wigilie nic nie muszę robic, do domu też, więc podziele im to co zamierzam wyprodukować. Już sie nie moge doczekać kiedy zjem coś słodkiego

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 13:22   #3337
Tity
Zakorzenienie

Witaj Aliczka88 Już Cię wpisuję na listę Czyli starania od marca?
Właśnie zrobiłam owocowe tiramisu i wstawiłam żeberka. Za pół godziny obiad...
A śnieg pada i pada....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 13:24   #3338
lindsley
Zakorzenienie

Ech co za cisza... Gdzie Was wywiało? A od ndz ja też będę mało na wizazu. Tak do ok 3.01. Bo będę miała gości i czasu mało. Może wieczorami będę zaglądać tylko
Co do zimy to jej nie lubię ale jest jeden + (który latem i tak jest nie ważny) że jest jaśniej na świecie i w domku... Już lepiej śnieg niż ponure deszczowe dni... Ale mróz mógłby być tak max -1 żeby tylko śnieg się utrzymał

Michaś
Stary 2009-12-17, 13:32   #3339
abz
Zakorzenienie

Coś mnie naszło, zeby znaleźć to co kiedyś pokazała nam, jak sie okazuje, lindsley

buziaki dla Was

Stary 2009-12-17, 13:54   #3340
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Coś mnie naszło, zeby znaleźć to co kiedyś pokazała nam, jak sie okazuje, lindsley

buziaki dla Was
hehe kiedy to było...
Jeszcze trochę i będziemy rocznicę założenia wątku obchodzić

i buziak dla Ciebie abz

Michaś
Stary 2009-12-17, 13:56   #3341
Ollliwka
Zakorzenienie

a ja tam szwagierek nie mam
cześć dziewczyny tak w ogóle zimno strasznie , tak marznę jak czekam na tramwaje ,że rąk , stóp to praktycznie nic nie czuje
od dzisiaj mam wolne we wtorek tylko na Wigilię jadę - taką uczelnianią z moją grupą

lindsley 12 lutego rocznica wątku , a ja 19 pierwszy raz napisałam czyli tydzień po założeniu

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2009-12-17 o 14:04
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 14:00   #3342
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze trochę i będziemy rocznicę założenia wątku obchodzić
Już wiem kiedy będzie rocznica 12.02 a ja dołączyłam 19.02... Tyle się zmieniło od tamtej pory...

A ja się już szykuję i zmykam na korki... Mam nadzieję, że na drodze jest już spoko chociaż śnieg ciągle troszkę pada. Auto całe w śniegu

Michaś
Stary 2009-12-17, 14:18   #3343
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Już wiem kiedy będzie rocznica 12.02 a ja dołączyłam 19.02... Tyle się zmieniło od tamtej pory...
to witaj w klubie

tity WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN
( przepraszam,że tak późno składam )
Stary 2009-12-17, 14:26   #3344
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witam piękne mamusie i przyszłe mamusie
Jestem Aliczka i tak jak Wy chce starac sie o dzidzi w roku 2010
Mam 21 lat, wspaniałego męża i we wrzesniu wzieliśmy ślub. Zawsze byłam typem dziewczyny która lubi gotować, sprzątać, prać i która marzy o rodzinie i dzieciątkach Mimo że jestem jeszcze młoda naprawde marze o małym babasku Skończyłąm szkołę kosmetyczną i od stycznia ide na pół roczny staż. I jeśli moge Wam zdradzić moje plany to koło wielkanocy co nieco byśmy z TŻtem poszturchali i baaardzo bym chciała urodzić w grudniu Obawiam sie wileu rzeczy i nie wiem czy do końca jeszcze jestem gotowa ale wychodze z założenia że nie ma na co czekać Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona i pozwolicie, że bede Was wspierac i czerpac od Was wszelkie możliwe informacje

To moze na początek Hej siup !!

I pierwsze pytanie... Moje drogie czy mogły byście mi polecic jakąś dobrą literature, jakąś książkę no ogólnie encyklopedie wiedzy o ciązy, porodzie i o wszystkim.

Pozdrawiam Was gorąco
witam

Witajcie

a un mnie neta nie bylo przez ten snieg....

Ja dzisiaj w nocy myslam ze zaczyna rodzic...bo mialam seryjke lekkich skurczow.... ....Wiec robi sie cieakwie przed swietami....

a tak oglnie to sniegu napadalo....az z domu niewychodze bo zapewne bym sie wywalila na nim...... Taka juz jestem.....heheh natura...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 14:56   #3345
aldii
Zakorzenienie

Tity sto lat :roza :
Olayya trzymam za slowo
Kretencja a moze teraz by Ci smakowal....jak nie, to polecam sok wycisniety z 1 cytryny i takie picku raz dziennie.Niezle te bony - 700zl
Awenturyn teraz juz sie pilnuje i uwazam Kciuuuukasy za wizyte.Daj znac co powiedzial lekarz
Agness co do ustawienia lozka i feng shui to wiem tylko tyle, ze nie moze stac kolo okna
Lindsley to normalne, tez tak mialam,ale powinno Ci to niedlugo przejsc.Ale pociesze Cie i powiem, ze na koniec ciazy znow nie bedziesz spala wszystko boli, wycieczki do wc i niemoznosc zasniecia.....
Aliczka witaj z fajnych stronek to moge jeszcze polecic Mamazone.pl i ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 15:20   #3346
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ech co za cisza... Gdzie Was wywiało? A od ndz ja też będę mało na wizazu. Tak do ok 3.01. Bo będę miała gości i czasu mało. Może wieczorami będę zaglądać tylko
Co do zimy to jej nie lubię ale jest jeden + (który latem i tak jest nie ważny) że jest jaśniej na świecie i w domku... Już lepiej śnieg niż ponure deszczowe dni... Ale mróz mógłby być tak max -1 żeby tylko śnieg się utrzymał
mnie wywiało na zakupy
2,5h łaziłam
Przeszłam chyba wszystkie ciucholandy w moim mieście w poszukiwaniu spodni ciążowych... grrrr w 2 sklepach znalazłam ale jakie worki na 120 kg aż się zdołowałam chyba pozostaje mi kupić przez all.
Ale za to niesamowicie się rozczuliłam - tyle pięknych ciuszków niemowlęcych w tych ciucholandach chyba ze trzy mam takie upatrzone gdzie najładniejsze są i jak poznam płeć to napewno tam zaglądnę (w jednym z nich były same markowe - next, 5.10.15, h&m, C&A, disney, marks&spencer itp) i dostawa codziennie i np body za 3zł kupiłam jedne śpioszki za 5zł żółte na 56

Poza tym zmarzłam

I dalej mam dylemat co do perfum dla mamy: myślę teraz nad dwoma: Elizaeth Arden 5th avenue lub C-THRU Amethyst (fioletowy flakonik). I jeśli któraś z Was miała jeden albo drugi zapach... Doradźcie, który jest mniej słodki ??? (moja mama nie znosi słodkich zapachów....)

Nasza Córunia

Stary 2009-12-17, 15:27   #3347
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lepiej późno niż wcale

A ja się uczę na korki bo zdałam sobie sprawę, że nawet podstawowych wzorów nie pamiętam....
ojej

Tity, nie wiedziałam że masz urodzinki.. życzę Ci wszystkiego co tylko sobie wymarzysz

Wiecie co, wróciłam niedawno z zakupów z mężem.. Kupowaliśmy takie drobiazgi dla dzieciaków z rodziny, min. dla mojego malutkiego siostrzeńca.. Jak weszliśmy do sklepu z ubrankami dla dzieci, to mój TŻ nie chciał wyjść Oglądał wszystko i zachowywał się tak, jakby dla siebie chciał wszystko kupić Najlepsze było to, że oglądał takie maluśkie koszule dla chłopczyków (mój TŻ uwielbia chodzić w koszulach). Nie mogę się doczekać, jak będziemy razem takie zakupy robić

Powiem wam jeszcze, że troszkę się zdenerwowałam, bo teściowie chyba chcą nas odwieść od tego pomysłu z wyjazdem na Święta do mojej rodziny.. Że niby pogoda nie za bardzo
Stary 2009-12-17, 15:29   #3348
aldii
Zakorzenienie

Kakusia 5 Avenue jest zdecydowanie z tych slodkich.Tez raczej za slodkimi nie przepadam, ale ten jest przepiekny !! uwielbiam go bardzo dlugo sie utrzymuje na ciele.moze wez z perfumerii probke, daj powachac mamie i zapytaj co sadzi o tym zapachu.Przeciez moze sklamac, ze sobie chcesz go kupic
Stary 2009-12-17, 15:40   #3349
Ollliwka
Zakorzenienie

kakusia a nie wąchałaś ich w ogóle? to czemu akurat pomiędzy tymi dwoma wybierasz?

a ja mam dylemat czy kupić prezent ( drobiazg ) dla przyszłych teściów w tamtym roku z TŻ dałam na spółe , ale w tym on już kupił im prezent bo ja miałam nie kupować , ale tak głupio iść bez niczego..
a Wy kupowałyście przyszłym Teściom prezenty za czasów narzeczeństwa ??

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2009-12-17 o 15:43
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 15:53   #3350
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
a ja mam dylemat czy kupić prezent ( drobiazg ) dla przyszłych teściów w tamtym roku z TŻ dałam na spółe , ale w tym on już kupił im prezent bo ja miałam nie kupować , ale tak głupio iść bez niczego..
Ja kupowałam od początku, ale zawsze wspólnie z TŻtem, razem dawaliśmy.

Ja niestety nie wiem jak pachną te perfumy
Stary 2009-12-17, 16:01   #3351
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem wam jeszcze, że troszkę się zdenerwowałam, bo teściowie chyba chcą nas odwieść od tego pomysłu z wyjazdem na Święta do mojej rodziny.. Że niby pogoda nie za bardzo
i niech sobie pogoda będzie jaka chce - to są święta więc jeśli zaplanowaliście je z Twoją rodziną to co im do tego weź olej to co oni mówią

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kakusia 5 Avenue jest zdecydowanie z tych slodkich.Tez raczej za slodkimi nie przepadam, ale ten jest przepiekny !! uwielbiam go bardzo dlugo sie utrzymuje na ciele.moze wez z perfumerii probke, daj powachac mamie i zapytaj co sadzi o tym zapachu.Przeciez moze sklamac, ze sobie chcesz go kupic
mama wie, że dostanie perfumy, ale nie wie jakie i nie wie w jakim zestawie
Właśnie z Nią gadam na gadu i umówiłyśmy się, że w sobotę wpadnie na miasto to Jej dam do powąchania karteczki z dwoma zapachami i żeby oceniła
Ja też lubię 5 aleje ale moja mama jest bardzo wymagająca

Cytat:
kakusia a nie wąchałaś ich w ogóle? to czemu akurat pomiędzy tymi dwoma wybierasz?
hehe Ollliwko najśmieszniejsze jest to, że ja 5 aleje mam w domu i ją codziennie używam Ja poprostu nie potrafię ocenić zapachów - już tyle się od wczoraj nawąchałam, że zgłupiałam i nie potrafię ich ocenić
Wybieram między tymi dwoma ponieważ mam takie opcje prezentowe - albo C-THRU Amestyth woda toaletowa 75ml, dezodorant, żel pod prysznic + taka duża torba, albo 5th Avenue + duża trójkątna chusta obie opcje mi się podobają, kwestia tylko w zapachu żeby się mamie spodobał

Ja teściom nie kupowałam nic za czasów narzeczeńskich

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-17 o 16:02
Stary 2009-12-17, 16:16   #3352
aldii
Zakorzenienie

Kakusia jesli mama taka wymagajaca, to koniecznie daj jej wczesniej powachac.Albo niech Ci sama konkretnie w perfumerii powie jaki zapach sie jej podoba
Lenka Kakusia ma racje, ze powinnas olac to co mowi rodzinka TZ i jezeli chcecie jechac to jedzcie !!
Stary 2009-12-17, 16:21   #3353
Ollliwka
Zakorzenienie

kakusia aha ja nie znam zapachu 5th Avenue , ale skoro jest slodki to już no i zrob tak jak radzi aldii albo ryzyk fizyk
A ja od przyszłej Teściowej , wlasciwie to od Tescia tez w tamte święta dostałam aniołki oczywiście prezent niepraktyczny dla mnie , nie przepadam za figurkami , które się kurzą ale w sumie liczy się gest.

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 16:22   #3354
kretencja
Zakorzenienie

Ale się rozpisałyście!

Przede wszystkim Tity - WSZYSTKIEGO NAJ!!!

Hospitację diabli wzięli, bo było za mało dzieci. Możliwe, że będzie we wtorek, ale to też zależy, ile tych dzieciorów przyjdzie... Zmarnowała mi się masa solna. Jakbym miała zdolności plastyczne, to bym sobie jakichś aniołków na święta polepiła, ale z tymi zdolnościami to bardzo tak-sobie...

Jeśli chodzi o wszelkie syropy i nie męczenie się... Ja jestem z tych, co to odwlekają pójście do apteki, odwlekają, aż dolegliwość sama przechodzi Jestem zwolenniczką brania jak najmniejszej ilości lekarstw...

Aliczka, witaj

Co do prezentów dla teściów. Zawsze się składałam razem z mężem, nawet jak jeszcze nim nie był , i dawaliśmy od nas obojga. Nadal tak jest.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 16:34   #3355
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Kakusia jesli mama taka wymagajaca, to koniecznie daj jej wczesniej powachac.Albo niech Ci sama konkretnie w perfumerii powie jaki zapach sie jej podoba
Lenka Kakusia ma racje, ze powinnas olac to co mowi rodzinka TZ i jezeli chcecie jechac to jedzcie !!
No trzeba, trzeba... Teściowa nawet do mnie dzwoniła i pytała czemu zmieniliśmy decyzję. Teraz mówią, żeby chociaż pociągiem jechać a nie samochodem, bo taka snieżyca ma być.. Kurczę, to dopiero za tydzień, nie wiem czym pojedziemy, nie chce mi się o tym myśleć.

Trochę mi głupio, bo kupiłam TŻtowi droższy prezent niż chciałam, a teraz się okazuje że przez ten wyjazd na Święta to jesteśmy trochę w plecy i tak mi głupio

Cytat:
kakusia aha ja nie znam zapachu 5th Avenue , ale skoro jest slodki to już no i zrob tak jak radzi aldii albo ryzyk fizyk
A ja od przyszłej Teściowej , wlasciwie to od Tescia tez w tamte święta dostałam aniołki oczywiście prezent niepraktyczny dla mnie , nie przepadam za figurkami , które się kurzą ale w sumie liczy się gest.
Ja od teściowej też przy każdej okazji coś dostawałam, a na początku to nawet bez okazji ciągle jakieś drobiażdżki, kosmetyki

Ja mam ciut lepszy nastrój, bo już 20dc i tak się zastanawiam ile dni będzie miał mój cykl po tym leku
Stary 2009-12-17, 16:56   #3356
kretencja
Zakorzenienie

Założyłam wizażowy album, żebyście mnie mogły zobaczyć

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 16:56   #3357
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w nocy myslam ze zaczyna rodzic...bo mialam seryjke lekkich skurczow.... ....Wiec robi sie cieakwie przed swietami....
ojej to w sumie już musisz być gotowa jakby co. oczywiście niech dzidzia lepiej nie pcha sie na świat przed terminem.

Cytat:
Aliczka witaj z fajnych stronek to moge jeszcze polecic Mamazone.pl i ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
zamiast mama zone przeczytałam za pierwszym razem mam żonę

Cytat:
nie dajcie się przegadać, trzymajcie się swojej wersji i wyjazdu

Cytat:
ja nie zawsze, czasem brałam jakieś słodycze, kilka rodzajów, czasem jakąs herbatkę z herbaciarni, mąż mówił, że nie mam kupować, bo oni sobie prezenty robią sami i ja przecież nie muszę. Ale teraz sobie przypominam, że w ostatnie święta przed ślubem czekał u nich pod choinką prezencik dla mnie Ja chyba wtedy też coś kupiłam, ale tak ogólnie, jak ja to mówie: dla domu, dla wszystkich.

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 17:10   #3358
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witam piękne mamusie i przyszłe mamusie
To moze na początek Hej siup !!
Witaj ja wolę zdecydowanie winko,więc

Lenka,ano fajnie,też lubię sobie do niej wpaść jak Dawiś jest w szkole,a jako że ma dzieci w podobnym wieku co moje to łączę przyjemne z pożytecznym Znamy się od dziecka,byłysmy sąsiadkami,tak się fajnie złozyło że los nas wygonił do tego samego miasta,bo wychowałyśmy się w innym,Dawidek i Ewelinka znają się od "brzuszka",razem się wychowywali (ona jest z marca,Dawidek z sierpnia) Mało tego,jej córka chodzi z moim synkiem do klasy więc zawsze możemy się wspomóc,czasem ona zabiera mi dziecko,innym razem ja jej albo dostarczamy sobie zaległości jak któreś jest chore
Między naszymi młodszymi pociechami jest tylko jeden dzień różnicy,razem leżałyśmy na jednej sali po porodzie,kurcze,taki zbieg okoliczności że akurat zaciążyłyśmy w tym samym czasie

aldii,to wszystko jasne,moje stoi dokładnie koło okna ale za nic nie mam go jak przestawić,jakiś taki nieustawny ten pokój

Kakusia,ja mam tez ulubiony ciucholand u siebie,są w nim takie cuda na które normalnie bym sobie nie pozwoliła wiadomo,dzieci szybko rosną,na początku praktycznie nie niszczą a tam za np 50 zł mogę obkupić jednego na cały sezon
Najbardziej podobają mi się ciuszki Nexta ale nowe są w kosmicznych cenach i dostepne chyba tylko na allegro a tam sprzedawcy narzucają sobie marżę prawie 100% , najlepiej miec kogoś w Anglii.... Jesli moge natomiast polecić w miarę niedrogie ubranka dla dzieci,bardzo dobre jakościowo (wypróbowane!) to zdecydowanie będzie to cheeroke

Lenka,nie dajcie się,jesli naprawdę chcecie jechać to nic im do tego,no...chyba że to naprawdę z troski....A koszule dla takich małych mężczyzn naprawdę rewelacja uwielbiam moich chłopaków w koszulach i takich dzianinowych pulowerkach zresztą gdzie bym z nimi nie poszła tak ubranymi to robią furorę

Oliwka,ja nie kupowałam,za to przyszła teściowa dla mnie miała...i było mi głupio ale były to tylko jedne święta,na które zresztą już byłam w ciąży tylko wszyscy dowiedzieli się dopiero po Nowym Roku.

Dostałam dzisiaj pismo z ubiezpieczalni tej firmy która robiła u nas dach...wyobraźcie sobie że przyznali nam odszkodowanie za zalanie mieszkania w kwocie...UWAGA....37,55zł normalnie padłam jak to zobaczyłam starczy chociaż na farbę??????
Ogólnie przyznane odszkodowanie w całości to 537,55zł ale ta kwota została pomniejszona o franszyzę redukcyjną :conf used: ,czyli 500 zł a my jak chcemy to możemy zwrócić się o zwrot tej kwoty do sprawcy szkody
I bądź tu człowieku mądry normalnie ręce opadają,mam ochotę ich
Stary 2009-12-17, 17:11   #3359
Awenturyn
Rozeznanie

no jestem
a więc w skrócie
u dermatologa było ok - była zdziwiona,że mnie jeszcze tak wysypało no ale jak powiedziałam,że mam remoncik bloku to stwierdziła,że to pewnie od tego kurzu - fajnie co
przepisała mi masc na złagodzenie pieczenia i tabletki no i balsam natłuszczający (bo moja skóra strasznie jest wysuszona od maści) ale........... zrobiłam sobie próbke tego balsamu na rece i po kilku sekundach zaczeło mnie piec jak cholercia normalnie cud miód i orzeszki
jeszcze jakies 4-5 tyg i powinno to paskudztwo ze mnie zejsc całkowicie a do wakacji skóra wróci do normalności- plany cuuuuuuuudowne tylko sie pochlastac szarym mydłem

jak wróciłam od lekarza to się okazało,że mój urwis ma temperature właśnie śpi więc kolejna nocka do bani
kumulacja problemów psia mać

agness813 no wiesz o bebenku to ja marzyąłm od kiedy siostrzeniec sie urodził - chciałam kupić na roczek ale jakoś nie wyszło a teraz ma 3,5 roku więc powinien pięknie grać nie żebym była "złośliwa" hihih

abz ja celowo alez nie ja poprostu baaaaaardzo kocham moją sis

Aliczka88 witaj

Malga19 to już całkiem niedługo termin

Tity wszystkiego najlepszego

zmykam do mojego urwisa bo starsznie meczy go ta temperatura i musze go pilnowac
miłego wieczorka życze
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 17:19   #3360
Tity
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim za życzenia
Moje tiramisu zrobiłam niechcący z zepsutego serka....w smaku dobre, ale wali kwaśnym mlekiem... Ale wszyscy jedzą
kretencja no to szkoda, dalej masz stres przed sobą...
agnes813 padaka z tym odszkodowaniem
Malga no to może dzidzi już się spieszy na świat Poleguj sobie.
Awenturyn no to zdrowia Tobie i Twojemu małemu

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości