Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-17, 17:33   #2251
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

witam witam ja dzisiaj sie nudze bylam w sklepie po male zakupy i oczywiscie z 3 rzeczy zrobily sie 4 siatki no i taszczylam je do domu ledwo co doszlam ale dalam rade i sie wkurzylam bo w domu okazalo sie ze zapomnialam kupic kuraka wiec odpoczelam pol godz i spowrotem do sklepu zastrzelic sie idzie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 17:37   #2252
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
no to w święta poszalejesz i strasznie długi odstęp między wizytami... ja bym nie wyrobiła tak długo
Taki odstęp to między wizytami na patologii ciąży. Do swojego gina chodzę co 3 tygodnie, a pewnie teraz każe już częściej
Też bym nie dała rady, bo co chwilę się zastanawiam czy wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
pokażę wam coś śmiesznego
u mnie się sprawdza

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 17:38   #2253
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ale zimno na dworze(polu),no i ślisko.
a no właśnie, ja mówię "na dworze" i dla mnie strasznie dziwnie brzmi jak ktoś mówi "na polu"..

Cytat:

Cytat:
ale mamdzis twardy brzuszek i mała tez jakaś leniwa!!!może przez to ze twardy to nie czuje tak!!dobrze ze wizyta za 3godz.tylko akurat londyńczycy beda!

a w ogóle moj tż w tym roku jest mokołajemjakby ktoraś mamusia chciała....był 2lata temu,sąsiadką chciała dla syna i jak sie dowiedzieli inni z ulicy to też chcieli i mokołaj miał wór z powłoczki na kołdre,a teraz już sami dzwonia do niego i proszą czy bedzie też w tym roku.he he he,za darmo no chyba ze z flaszkami wróci.musze mu powiedzieć zeby dla mnie coś dawali a nie alkohol!!!!!
powodzenia na wizycie
a co do TŻ to fajna sprawa z tym Mikołajem, sąsiedzi na pewno bardzo zadowoleni i niech dla Mikołajowej coś podarują
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 17:46   #2254
brzoskwinia82
Zadomowienie

A mój TŻ od wczoraj sobie podśpiewuje "Zobacz synku, to Mikołaj..."
Ja mówię na polu a to zależy od regionu Polski jak kto mówi

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 17:57   #2255
zebra666
Zakorzenienie

Chyba spakuje oddzielnie dla siebie i oddzielnie dla dziecka i po porodzie mi przyniosą z samochodu czy coś. Inaczej się nie da:P

A wyczysściłam wykładzine, chodnik w kuchni i trochę u siory dywan żeby tak nie starszył w świętaa jutro ostatnia wizyta u dentysty

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:16   #2256
agusiamatyldka
Raczkowanie

Rzeczywiscie pomylil mi sie styczen z grudniem i 30 grudnia mam wizyte

eudaimonia
na Slawkowskiej robilas te badania?ja tam zawsze robie i jestem super zadwolona, wogole ta babka co pobiera jest bardzo mila i delikatna... na marginesie beznadziejną prace ma

brzoskwinia
filka
u mie sie mowi "na polu"

zjadlam obiadek kotlety kurczakowe i odpoczywam jest mi dzis tak slabo ze nie jestem w stanie nawet zasnac ...mala drzemka po srednio przespnaej nocy prydalaby sie..
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:18   #2257
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Zebra ale ty masz kondyche Ja to z porzadkami ogranicze sie do minimum Zreszta odkurzanie to juz dawno zostawilam mezowi

Pysiu dzieki za doradztwo w sprawie prezentu Jutro musze cos znalezc, moze znajde takie etui do sluchawki bluetooth Nad pen drivem to juz nawet sie nie zastanawiam, bo maz ma ich juz multum, niektore tez firmowe!

Maz dzis mowil, ze moze przyjedzie wczesniej i znowu bedzie pozno, bo jeszzce nie dzwonil, a jest na obiekcie poltorej godzinki drogi stad Zawsze jak wyjezdza to dzwoni...

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

elcia nie wolno tyle dzwigac
Stary 2009-12-17, 18:24   #2258
zebra666
Zakorzenienie

Madziulka właśnie wychoidzi zmęczenie a jutro zapewne będzie mnie wszystko bolało:P ale mam na święta wszytsko najgorsze zrobione

Stary 2009-12-17, 18:28   #2259
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Madziulka właśnie wychoidzi zmęczenie a jutro zapewne będzie mnie wszystko bolało:P ale mam na święta wszytsko najgorsze zrobione
To teraz oszczedzac sie prosze!!!
Stary 2009-12-17, 18:31   #2260
aldii
Zakorzenienie

U mnie sie mowi na dworze
Stary 2009-12-17, 18:35   #2261
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

A u mnie, po krakowsku, zawsze sie mowilo na pole...
Stary 2009-12-17, 18:37   #2262
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
A wyczysściłam wykładzine, chodnik w kuchni i trochę u siory dywan żeby tak nie starszył w świętaa jutro ostatnia wizyta u dentysty
Zebcia Ty uważaj, bo takie praktyki jak szorowanie dywanu to ja znam ale jak ktoś się stara aby wywołać poród także teraz odpoczywaj i nic nie rób.

A mój mąż pojechał po choinkę. Ciekawe jaką kupi. Z jego gustem to róznie bywa, ale mnie wszystko boli i nie chce mi się łazić więc już co kupi to niech będzie

Jeszcze na dodatek zachciało mi się makowca zjeść ciekawe czy mi kupi, znając zycie to pewnie nigdzie nie będzie... No cóż... Poczekamy a może mąż zrobi niespodziankę...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:41   #2263
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Zauwazylam, ze od kilku dni zaczynam chodzic jak kaczuszka, hehe No w koncu niecaly miesiac nam zostal

Mezus juz jedzie!!!!

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Ide sie polozyc i cos moze pocwicze na lozeczku

Ale sie ciesze, ze mam taki super materacyk do spania. Jak bylismy ostatnio w Krakowie, to spalismy w mieszkaniu tesciowej i tam byla taka super wersalka. Wstawalismy polamani, wszystko nas bolalo, a ja jeszcze z tym brzuszkiem, zanim sie stamtad wygramolilam to ufff Nie ma to jak porzadny materac

Edytowane przez Madziulka83
Czas edycji: 2009-12-17 o 18:38
Madziulka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:41   #2264
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

madziulka no wlasnie szlam z mysla o kilku rzeczach a jak juz bylam w sklepie to jakos sie lista wydluzyla no ale i tak dostalam ochrzan od TZ ze tyle dzwigam zamiast sie cieszyc ze kupialm mu po promocji czteropak pepsi
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:44   #2265
addicted to wizaz
Zadomowienie

chyba trochę nadrobiłam, albo tak mi się zdaje, bo pewnie i tak coś pominę

pysia - fajny bałwanek i dla tż, że tak szybko upolował telefon
filka oj ty to się bidulko masz z tymi meblami
BubiGirl - współczuję przeżyć w kolejce dobrze, że chociaz obsługa zareagowała
youyou no to miałaś przygodę z tymi kluczykami, ale dobrze że samochód nie zginął
Kamyk za ciśnienie i ktg
Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
No to miłego nadrabiania ale ja tam bym się cieszyła po kryjomu z takiego wyniku
cieszę, się że niedużo przytyłam, ale schudnąć wcale nie chciałam
A tż nie zorientował sie, że wzięłaś samochód?

Kancia - fajny ten nowy avatarek, ale tak się przyzwyczaiłam do tego poprzedniego, że za każdym razem patrzę, kto to napisał posta A i tż przydźwigał dziś z piwnicy sanki, ale to chyba on będzie je ciągał w weekend, bo ja nie jestem pewna czy dam radę

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Mój Tż dostanie na Gwiazdkę perfumy
A najlepsze jest to, że 21.12. są jego imieniny - Tomasza, ale w tym dniu dostanie inny prezent
Myślę, że z tego innego prezentu bardziej się ucieszy

kasiorekzeta i szybkiego powrotu do zdrowia
Cytat:
Ciekawe czy jakiemuś maluszkowi się zachce na święta wyjść z brzuszka oczywiście nic nikomu nie sugeruję tak tylko się zastanawiam
U nas też zima na całego
Mam nadzieję, ze mój grzecznie posiedzi do stycznia
U mnie też zima w pełni

Cytat:

filka - za wizytę, a Londyńczyków możesz przecież sobie nagrać - jeszcze tylko 2 odcinki zostały

Cytat:
a no właśnie, ja mówię "na dworze" i dla mnie strasznie dziwnie brzmi jak ktoś mówi "na polu"..
Do tej pory słyszałam, że w Krakowie mówią "na polu", ale jak widać np. na przykładzie brzoskwini nie tylko

Ciekawe jak tam mamaidy po wizycie (niestety nie pamiętam o której miała być)
......................... .............

A propos pielęgnacji pępuszka, to ula niedawno wklejała kawałek artykułu ze styczniowego Mam dziecko. Generalnie wynika z niego, że nie należy stosować żadnego alkoholu, bo przedłuża on gojenie się pępuszka. Ale nie było nic o myciu wodą z mydłem.
"jeżeli kikut zmoknie w kąpieli, dobrze jest go zostawić do wyschnięcia na powietrzu. Tylko gdy pojawi się zaczerwienienie lub wydzielina, należy włączyć lek - preparat Octenisept)"

Co do prezentów dla tż, to my mamy łatwiej, bo zazwyczaj sami sobie wybieramy co chcemy dostać i akurat w tym roku będa 2 prezenty z listy tradycyjnej podanej przez pysiamn - portfel (ode mnie) i zegarek (sam sobie już kupił bo w poprzednim popsuła mu się branzoleta).

A i muszę w końcu się wziąć za czytanie "języka niemowląt", bo tak tu piszecie o aniołkach i poprzeczniakach, a ja nie wiem o co chodzi.

pysia - zrobiłam w końcu ciasto orzechowe, ale przy moim obecnym domowym sprzęcie to masakra pod względem czasu. Ta końcówka od miksera z nożykiem nadała sie, ale musiałam najpierw rozdrobnić orzechy a dopiero potem je zmielić ta końcówka i to partiami, nie wspominając już o tym, że wcześniej łuskałam orzechy Ale ciacho dobre

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2009-12-17 o 18:45
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:51   #2266
aldii
Zakorzenienie

Jejku jaka jestem spiaca.Chyba sie zaraz poloze.2 dni na pelnych obrotach od rana i umieram....musze odespac
Stary 2009-12-17, 18:51   #2267
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Zauwazylam, ze od kilku dni zaczynam chodzic jak kaczuszka, hehe No w koncu niecaly miesiac nam zostal
Ja też już chodzę jak kaczka jakiś czas... Kiwam się na boki... Mam nadzieję szybko powrócimy do galopu modelki

A mąż jednak dziś nie kupi choinki... Specjalnie pojechał do bankomatu, wypłacił 100 zł, wrócił do nas poza Szczecin po choinkę a okazało się, że świerki same lipne które wcale nie wyglądają a jodła 120 zł... No to się zlitowałam i jutro pójdzie jeszcze raz po choinkę a teraz ma wrócić z makowcem

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-17, 18:52   #2268
filka2
Zadomowienie

ja bym chyba nawet nie wiedziała ze mówi sie na polu ale jak byłam na wyspie to mnóstwo ludzisków było tam z południa polski,min z miasta brzoskwinki
moja mała coś dziś leniwa,w ogóle sie nie rusza!!!!
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:54   #2269
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ja pamiętam jak miałam narty pierwszy raz na nogach. tż zabrał mnie na ogromny stok na słowacji. Powiedział, że mnie nauczy a ja głupia uwierzyłam.. nauka w stylu tżeta wyglądała następująco: mówił - "rób tak jak ja" po czym rach ciach i był kilka metrów niżej.. więc ja za nim się toczyłam i byłam pośmiewiskiem stoku. on wracał i mówił jeszcze raz, że przecież mi pokazuje a ja dalej swoje co jak co ale muszę przyznać, ze mimo starań mój małż jest beznadziejnym nauczycielem. W końcu przemoczona i obolała wydarłam się na niego, że ma zejść mi z oczu i zaczęłam mozolną wędrówkę w dół. na szczęście ulitował się na nade mną pan, który przyjechał ze studentami z AWF. stwierdził, że jego studenci jeżdżą świetnie a on jest instruktorem i nie ma kogo uczyć to może pokazać mi jak to się robi, bo tak mu żal jak przejeżdża co chwilę obok takiej sieroty no i zaczęłam jeździć potem miałam zielono-fioletowe pośladki od siniaków ale co tam! sezon później już śmigałam aż miło!
Ja uwielbiam jezdzic na nartach no i pamietam swoje pierwsze kroki na stoku.....cala posiniaczona ale jaka zadowolona

Cytat:

Ale Wam powiem że ten mój facet to strasznie roztrzepany jest. Najpierw mówi że ma duużo czasu a potem lata jak poparzony i wszystkiego szuka, zapomina wyłączyć żelazko, pare miesięcy temu zgubił klucze do mieszkania i trzeba było dorabiać...
Ech zlać go powinnam , żeby się bardziej pilnował bo kiedyś coś naprawdę poważnego się wydarzyć może (tfu tfu)..
To tak jak moj, zawsze robi wszystko na ostatnia chwile a potem lata po domu jak szalony bo czegos szuka czegos nie moze znalesc i oczywiscie zawsze twierdzi ze "ktos mu ukradl albo gdzies zgubil", po czym jak ja na spokojnie sie rozejrze to oczywiscie sie znajduje....ach ci faceci

Cytat:
super i jakie prawdziwe....

A ja mam od wczoraj taka zgage ze szok!!!!! meczy mnei non stop, nie wazne czy cos zjem czy nie zjem. Masakra, te osttanie 6 tygodni pewnei da mi w kosc bardziej niz cale 8 miesiecy.......

Bylismy dzis w tesco na zakuoach swiatecznych, no i wyobrazcie sobie ze Kasa Pierszenstwa byla nieczynna........mieli szczescie ze znalezlismy kase gdzie byly tylko 2 osoby bo inaczej to bym sie wkurzyla i poszla do szefostwa ze z jakiej racji ona jest nieczynna.Ale upieklo im sie

A jutro jedziemy do Wrocławia do znajomych bo kumpel wrocil z Turcji z delegacji na swieta i robi male party wiec troszke sie wyrwe z domku i rozerwe

Kamyk wszystkiego naj naj!!!!
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 18:54   #2270
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
a to mój bałwanek
Jaki śliczny

Cytat:
Jestem już po KTG ale długo zeszło, bo były 4 kobiety przede mną... skurcze jakieś tam wyszły, ale gin rzucił tylko okiem, powiedział że spoko i za tydzień w środę na następne KTG.
elegancko.

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Dostałam dyspensę od diety cukrzycowej na święta Mam wtedy jeść i nie mierzyć cukru A następna wizyta za 5 tygodni, ciekawe czy doczekam, bo dziś zaczęłam 33 tc
No to szykują się słodkie święta

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Mój Tż dostanie na Gwiazdkę perfumy
A najlepsze jest to, że 21.12. są jego imieniny - Tomasza, ale w tym dniu dostanie inny prezent
Ktoś tu poszedł na łatwiznę chyba najlepszy prezent jaki można dostać

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Co ta moja teściowa nie przychodzi
Nie to bym sięstęsknila...ale przeszła mnie mysl czy jakaś czapa śniezna czasem na nią nie spadła

Ehhhhhh jaka ja wredota się zrobiłammmmmm...

A zawsze mowię " nie zycz drugiemu co tobie niemiłe "

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Dziś zaczął się Nam 30 tydzień
Ja wczoraj miałam okropny dzień. Dopiero w miarę doszłam do siebie. Przedwczoraj jadłam jak smok, na wszystko miałam ochotę, samopoczucie rewelacyjne. A wczoraj okropnie pokutowałam za to . Strasznie się zatrułam. Ogólnie zwracałamwszystko cokolwiek zjadłam, czy wypiłam. Temperatura utrzymywała się mniej więcej 37,8
Ledwo żyłam. Byłam w kontakcie z położną, więc tylko pić mi kazała bym się nie odwodniła. Dziś zaczęłam pomału jeść jak na razie rano wymiotowałam, a teraz już jest lepiej
Na szczęście dziś idę do ginekologa i zobaczymy co z malutką, jak szyjka i ogólnie czy wszystko ok
Mam takiego stracha po wczorajszym, że boję się jeść. Nie pamiętam kiedy w ogóle ostatnio się zatrułam.
Gratuluję dbajcie o siebie

Cytat:
ale mamdzis twardy brzuszek i mała tez jakaś leniwa!!!może przez to ze twardy to nie czuje tak!!dobrze ze wizyta za 3godz.tylko akurat londyńczycy beda!

a w ogóle moj tż w tym roku jest mokołajemjakby ktoraś mamusia chciała...był 2lata temu,sąsiadką chciała dla syna i jak sie dowiedzieli inni z ulicy to też chcieli i mokołaj miał wór z powłoczki na kołdre,a teraz już sami dzwonia do niego i proszą czy bedzie też w tym roku.he he he,za darmo no chyba ze z flaszkami wróci.musze mu powiedzieć zeby dla mnie coś dawali a nie alkohol!!!!!
Kciukasy za wizytę i odezwij się po. A z tym mikołajem odezwę się do Ciebie za rok

Cytat:

Cytat:
Ja tyż i co tu dalej robić

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
U mnie sie mowi na dworze
U mnie tyż
--------------
Ja tez melduję, że na dzisiaj koniec roboty.
Wiem, ze nie powinnam, ale z nudów wzięłam się za pokój młodej tzn. pomogłam jej posprzątać. Ja piernicze ale syfiara : spleśniała kanapka, 5 otwartych butelek wody, 3 wory śmieci i tona kurzu Ciekawa jestem po kim to ma
Muszę teraz sobie coś na juro wymyśleć nowego...
Stary 2009-12-17, 19:04   #2271
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja też już po wizycie u gin. I tak jak to Pani doktor stwierdziła już wszystko mam podszykowane do porodu, coś mówiła, ze wyczuwa główkę i żebym starała się trzymać do stycznia, choć tak żebym się nie bała bo w święta będzie w szpitalu, potem zobaczyła, ze brzuch mi się obniżył i mówi, iż tak średnio to dwa tygodnie przed porodem opada, a ja już z tydzień mam tak więc zobaczymy. Chyba wykrakałam sobie rodzenie w święta, tak swoją drogą to dobrze byłoby Wigilie chociaż w domku spędzić, ale po takiej Wigilii to lewatywa jak nic by była konieczna jej to już tuż tuż
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 19:08   #2272
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie u gin. I tak jak to Pani doktor stwierdziła już wszystko mam podszykowane do porodu, coś mówiła, ze wyczuwa główkę i żebym starała się trzymać do stycznia, choć tak żebym się nie bała bo w święta będzie w szpitalu, potem zobaczyła, ze brzuch mi się obniżył i mówi, iż tak średnio to dwa tygodnie przed porodem opada, a ja już z tydzień mam tak więc zobaczymy. Chyba wykrakałam sobie rodzenie w święta, tak swoją drogą to dobrze byłoby Wigilie chociaż w domku spędzić, ale po takiej Wigilii to lewatywa jak nic by była konieczna jej to już tuż tuż
Dzidzia jest gotowa na wyjście Dobrze, że wszystko OK
Zobaczysz,wytrzymacie przez święta.
Ja sądziłam, że urodzę 15.12. a tutaj jakoś wytrzymujemy i oby do poniedziałku!
Stary 2009-12-17, 19:17   #2273
brzoskwinia82
Zadomowienie

lila - jeszcze tylko weekend i już będziesz miała maleństwo przy sobie
A na polu to się na południu Polski właśnie mówi

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 19:20   #2274
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
o kurcze, to Cię lekarka trochę postraszyła.
No po wigilii to byłoby co opróżniać ale najważniejsze to jeszcze zdążyć się najeść Nie ważne że zaraz trzeba by było się tego pozbyć

A ten mój chłop jest niemożliwy Dzwoni do mnie że jednak pojechał do Auchana po makowca i kupi też chyba jednak choinkę No poczekamy, zobaczymy Ale on kombinuje Dla mnie teraz najważniejszy makowiec

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-17, 19:23   #2275
ula 87
Zadomowienie

dziewczyny a gdzie nasza Pola sie podziewa ?
Polu odezwij się

Rybcia to oby do po wigilii

jakoś nie miałam weny do pisania , po południu leń mnie dopadł i leżałam jak śledz

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 19:26   #2276
zebra666
Zakorzenienie

Brzoskwinia zgadzam się z Tobą- na południu mieszkam i "na polu" jest dla nas normalką.

Patka, Madziulka dziekuję za troskę już nic nie robię wziełam relaksujący prysznic, zjadłam paczkę orzeszków w czekoladzie i jestem senna Myślę, ze mi nie zaszkodziło troche wysiłku, bo czuję się bardzo dobrze i ta satysfakcja, że mam to z głowy... A była to koniecznośc po tych wierceniach i kłuciach dziur w suficie.

Rybcia nie wiem wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że nawet i miesiąc wcześniej się potrafi obnizyć- mój napewno się obnirzył, bo lepiej mi się siedzi i oddycha.

Lilaale Ci zleci i już będziesz tulić maleństwo.

Stary 2009-12-17, 19:27   #2277
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ten mój chłop jest niemożliwy Dzwoni do mnie że jednak pojechał do Auchana po makowca i kupi też chyba jednak choinkę No poczekamy, zobaczymy Ale on kombinuje Dla mnie teraz najważniejszy makowiec
a mój mi pojchał po mandarynki

wklejam jeszcze raz to z "mam dziecko'' , ale jak dla mnie to spirytus raczej lepszy od wody

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-12-17, 19:29   #2278
zebra666
Zakorzenienie

Ula ja kupię spirytus- zawsze go używało się po porodzie do pępuszka i wszystko grało to po co jakieś dziwności praktykować

Stary 2009-12-17, 19:40   #2279
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka, Madziulka dziekuję za troskę już nic nie robię wziełam relaksujący prysznic, zjadłam paczkę orzeszków w czekoladzie i jestem senna Myślę, ze mi nie zaszkodziło troche wysiłku, bo czuję się bardzo dobrze i ta satysfakcja, że mam to z głowy... A była to koniecznośc po tych wierceniach i kłuciach dziur w suficie.
.
No dobrze, niech Ci będzie ale i tak się oszczędzaj, bo równie dobrze to może wyjść dopiero w nocy albo jutro. To nie jest tak, że umyjesz a po 3 minutach już Cie bierze na rodzenie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a mój mi pojchał po mandarynki
Kupił mi makowca Ale już łapy zacieram na niego i kły sobie ostrzę Będę zajadać tylko dzwoni do mnie i się mówi że są dwa różne: miękki w lukrze albo twardy w lukrze i ze skórką pomarańczy... I który wybrać? Powiedziałam, żeby wziął ten miększy ale nie wiem czy faktycznie czymś się różniły czy ten twardszy był stary?? Do tego jeszcze wziął mi stanik do karmienia ten za 13 zł hahaha, niezbyt chętnie ale co tam, jak ja już nie na chodzie to niech kupuje - dużo poświęcenia go to nie kosztuje

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Ula ja kupię spirytus- zawsze go używało się po porodzie do pępuszka i wszystko grało to po co jakieś dziwności praktykować
Ja też będe używać spirytusu - chyba że w szpitalu zalecą jednak coś innego, ale jak na razie to wiem, że wypisują recepte na spirytus.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-17, 19:42   #2280
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Kupił mi makowca Ale już łapy zacieram na niego i kły sobie ostrzę Będę zajadać tylko dzwoni do mnie i się mówi że są dwa różne: miękki w lukrze albo twardy w lukrze i ze skórką pomarańczy... I który wybrać? Powiedziałam, żeby wziął ten miększy ale nie wiem czy faktycznie czymś się różniły czy ten twardszy był stary?? Do tego jeszcze wziął mi stanik do karmienia ten za 13 zł hahaha, niezbyt chętnie ale co tam, jak ja już nie na chodzie to niech kupuje - dużo poświęcenia go to nie kosztuje

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

.
mój to mi kiedyś powiedział ze mam kupić zapas podpasek bo on za chiny nie pojedzie do sklepu po takie coś a co dopiero po stanik do karmienia

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości