|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
witam witam ja dzisiaj sie nudze bylam w sklepie po male zakupy i oczywiscie z 3 rzeczy zrobily sie 4 siatki
no i taszczylam je do domu ledwo co doszlam ale dalam rade i sie wkurzylam bo w domu okazalo sie ze zapomnialam kupic kuraka wiec odpoczelam pol godz i spowrotem do sklepu zastrzelic sie idzie
|
|
|
|
#2252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też bym nie dała rady, bo co chwilę się zastanawiam czy wszystko jest w porządku ![]() |
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
a no właśnie, ja mówię "na dworze" i dla mnie strasznie dziwnie brzmi jak ktoś mówi "na polu"..
![]() Cytat:
![]() a co do TŻ to fajna sprawa z tym Mikołajem, sąsiedzi na pewno bardzo zadowoleni i niech dla Mikołajowej coś podarują
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
A mój TŻ od wczoraj sobie podśpiewuje "Zobacz synku, to Mikołaj..."
Ja mówię na polu a to zależy od regionu Polski jak kto mówi
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba spakuje oddzielnie dla siebie i oddzielnie dla dziecka i po porodzie mi przyniosą z samochodu czy coś. Inaczej się nie da:P
A wyczysściłam wykładzine, chodnik w kuchni i trochę u siory dywan żeby tak nie starszył w święta a jutro ostatnia wizyta u dentysty |
|
|
|
#2256 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiscie pomylil mi sie styczen z grudniem i 30 grudnia mam wizyte
![]() eudaimonia na Slawkowskiej robilas te badania?ja tam zawsze robie i jestem super zadwolona, wogole ta babka co pobiera jest bardzo mila i delikatna... na marginesie beznadziejną prace ma ![]() brzoskwinia filka u mie sie mowi "na polu" ![]() zjadlam obiadek kotlety kurczakowe i odpoczywam jest mi dzis tak slabo ze nie jestem w stanie nawet zasnac ...mala drzemka po srednio przespnaej nocy prydalaby sie..
|
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
Zebra ale ty masz kondyche
Ja to z porzadkami ogranicze sie do minimum Zreszta odkurzanie to juz dawno zostawilam mezowi Pysiu dzieki za doradztwo w sprawie prezentu Nad pen drivem to juz nawet sie nie zastanawiam, bo maz ma ich juz multum, niektore tez firmowe!Maz dzis mowil, ze moze przyjedzie wczesniej i Zawsze jak wyjezdza to dzwoni...---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- elcia nie wolno tyle dzwigac
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka właśnie wychoidzi zmęczenie a jutro zapewne będzie mnie wszystko bolało:P ale mam na święta wszytsko najgorsze zrobione
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
To teraz oszczedzac sie prosze!!!
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie, po krakowsku, zawsze sie mowilo na pole...
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój mąż pojechał po choinkę. Ciekawe jaką kupi. Z jego gustem to róznie bywa, ale mnie wszystko boli i nie chce mi się łazić więc już co kupi to niech będzie ![]() Jeszcze na dodatek zachciało mi się makowca zjeść ciekawe czy mi kupi, znając zycie to pewnie nigdzie nie będzie... No cóż... Poczekamy a może mąż zrobi niespodziankę...
|
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
Zauwazylam, ze od kilku dni zaczynam chodzic jak kaczuszka, hehe
No w koncu niecaly miesiac nam zostal ![]() Mezus juz jedzie!!!! ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Ide sie polozyc i cos moze pocwicze na lozeczku ![]() Ale sie ciesze, ze mam taki super materacyk do spania. Jak bylismy ostatnio w Krakowie, to spalismy w mieszkaniu tesciowej i tam byla taka super wersalka. Wstawalismy polamani, wszystko nas bolalo, a ja jeszcze z tym brzuszkiem, zanim sie stamtad wygramolilam to ufff Nie ma to jak porzadny materac
Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2009-12-17 o 18:38 |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
madziulka no wlasnie szlam z mysla o kilku rzeczach a jak juz bylam w sklepie to jakos sie lista wydluzyla
no ale i tak dostalam ochrzan od TZ ze tyle dzwigam zamiast sie cieszyc ze kupialm mu po promocji czteropak pepsi
|
|
|
|
#2265 | ||||
|
Zadomowienie
|
chyba trochę nadrobiłam, albo tak mi się zdaje, bo pewnie i tak coś pominę
![]() pysia - fajny bałwanek i dla tż, że tak szybko upolował telefonfilka BubiGirl - współczuję przeżyć w kolejce youyou no to miałaś przygodę z tymi kluczykami, ale dobrze że samochód nie zginął Kamyk za ciśnienie i ktgCytat:
A tż nie zorientował sie, że wzięłaś samochód? Kancia - fajny ten nowy avatarek, ale tak się przyzwyczaiłam do tego poprzedniego, że za każdym razem patrzę, kto to napisał posta A i tż przydźwigał dziś z piwnicy sanki, ale to chyba on będzie je ciągał w weekend, bo ja nie jestem pewna czy dam radęCytat:
kasiorekzeta Cytat:
![]() U mnie też zima w pełni ![]() filka - za wizytę, a Londyńczyków możesz przecież sobie nagrać - jeszcze tylko 2 odcinki zostałyCytat:
Ciekawe jak tam mamaidy po wizycie (niestety nie pamiętam o której miała być) ......................... ............. A propos pielęgnacji pępuszka, to ula niedawno wklejała kawałek artykułu ze styczniowego Mam dziecko. Generalnie wynika z niego, że nie należy stosować żadnego alkoholu, bo przedłuża on gojenie się pępuszka. Ale nie było nic o myciu wodą z mydłem. "jeżeli kikut zmoknie w kąpieli, dobrze jest go zostawić do wyschnięcia na powietrzu. Tylko gdy pojawi się zaczerwienienie lub wydzielina, należy włączyć lek - preparat Octenisept)" Co do prezentów dla tż, to my mamy łatwiej, bo zazwyczaj sami sobie wybieramy co chcemy dostać i akurat w tym roku będa 2 prezenty z listy tradycyjnej podanej przez pysiamn - portfel (ode mnie) i zegarek (sam sobie już kupił bo w poprzednim popsuła mu się branzoleta).A i muszę w końcu się wziąć za czytanie "języka niemowląt", bo tak tu piszecie o aniołkach i poprzeczniakach, a ja ************** pysia - zrobiłam w końcu ciasto orzechowe, ale przy moim obecnym domowym sprzęcie to masakra pod względem czasu Ale ciacho dobre
Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-12-17 o 18:45 |
||||
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję szybko powrócimy do galopu modelki ![]() A mąż jednak dziś nie kupi choinki... Specjalnie pojechał do bankomatu, wypłacił 100 zł, wrócił do nas poza Szczecin po choinkę a okazało się, że świerki same lipne które wcale nie wyglądają a jodła 120 zł... No to się zlitowałam i jutro pójdzie jeszcze raz po choinkę a teraz ma wrócić z makowcem
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
ja bym chyba nawet nie wiedziała ze mówi sie na polu ale jak byłam na wyspie to mnóstwo ludzisków było tam z południa polski,min z miasta brzoskwinki
![]() moja mała coś dziś leniwa,w ogóle sie nie rusza!!!! |
|
|
|
#2269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super i jakie prawdziwe.... ![]() ![]() A ja mam od wczoraj taka zgage ze szok!!!!! meczy mnei non stop, nie wazne czy cos zjem czy nie zjem. Masakra, te osttanie 6 tygodni pewnei da mi w kosc bardziej niz cale 8 miesiecy....... Bylismy dzis w tesco na zakuoach swiatecznych, no i wyobrazcie sobie ze Kasa Pierszenstwa byla nieczynna........mieli szczescie ze znalezlismy kase gdzie byly tylko 2 osoby bo inaczej to bym sie wkurzyla i poszla do szefostwa ze z jakiej racji ona jest nieczynna.Ale upieklo im sie ![]() A jutro jedziemy do Wrocławia do znajomych bo kumpel wrocil z Turcji z delegacji na swieta i robi male party wiec troszke sie wyrwe z domku i rozerwe![]() Kamyk wszystkiego naj naj!!!! |
||
|
|
|
#2270 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Jaki śliczny
![]() Cytat:
elegancko.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dbajcie o siebieCytat:
i odezwij się po. A z tym mikołajem odezwę się do Ciebie za rokCytat:
U mnie tyż -------------- Ja tez melduję, że na dzisiaj koniec roboty. Wiem, ze nie powinnam, ale z nudów wzięłam się za pokój młodej tzn. pomogłam jej posprzątać. Ja piernicze ale syfiara : spleśniała kanapka, 5 otwartych butelek wody, 3 wory śmieci i tona kurzu Ciekawa jestem po kim to ma Muszę teraz sobie coś na juro wymyśleć nowego...
|
|||||||
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już po wizycie u gin. I tak jak to Pani doktor stwierdziła już wszystko mam podszykowane do porodu, coś mówiła, ze wyczuwa główkę i żebym starała się trzymać do stycznia, choć tak żebym się nie bała bo w święta będzie w szpitalu, potem zobaczyła, ze brzuch mi się obniżył i mówi, iż tak średnio to dwa tygodnie przed porodem opada, a ja już z tydzień mam tak więc zobaczymy. Chyba wykrakałam sobie rodzenie w święta, tak swoją drogą to dobrze byłoby Wigilie chociaż w domku spędzić, ale po takiej Wigilii to lewatywa jak nic by była konieczna
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że wszystko OK ![]() Zobaczysz,wytrzymacie przez święta. Ja sądziłam, że urodzę 15.12. a tutaj jakoś wytrzymujemy i oby do poniedziałku!
|
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
lila - jeszcze tylko weekend i już będziesz miała maleństwo przy sobie
![]() A na polu to się na południu Polski właśnie mówi
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No po wigilii to byłoby co opróżniać ale najważniejsze to jeszcze zdążyć się najeść Nie ważne że zaraz trzeba by było się tego pozbyć ![]() A ten mój chłop jest niemożliwy Dzwoni do mnie że jednak pojechał do Auchana po makowca i kupi też chyba jednak choinkę No poczekamy, zobaczymy Ale on kombinuje Dla mnie teraz najważniejszy makowiec
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a gdzie nasza Pola sie podziewa ?
Polu odezwij się ![]() ![]() Rybcia to oby do po wigilii ![]() jakoś nie miałam weny do pisania , po południu leń mnie dopadł i leżałam jak śledz
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia zgadzam się z Tobą- na południu mieszkam i "na polu" jest dla nas normalką.
Patka, Madziulka dziekuję za troskę już nic nie robię wziełam relaksujący prysznic, zjadłam paczkę orzeszków w czekoladzie i jestem sennaRybcia nie wiem wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że nawet i miesiąc wcześniej się potrafi obnizyć- mój napewno się obnirzył, bo lepiej mi się siedzi i oddycha. Lila |
|
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wklejam jeszcze raz to z "mam dziecko'' , ale jak dla mnie to spirytus raczej lepszy od wody
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Ula ja kupię spirytus- zawsze go używało się po porodzie do pępuszka i wszystko grało to po co jakieś dziwności praktykować
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupił mi makowca Ale już łapy zacieram na niego i kły sobie ostrzę Będę zajadać tylko dzwoni do mnie i się mówi że są dwa różne: miękki w lukrze albo twardy w lukrze i ze skórką pomarańczy... I który wybrać? Powiedziałam, żeby wziął ten miększy ale nie wiem czy faktycznie czymś się różniły czy ten twardszy był stary?? Do tego jeszcze wziął mi stanik do karmienia ten za 13 zł hahaha, niezbyt chętnie ale co tam, jak ja już nie na chodzie to niech kupuje - dużo poświęcenia go to nie kosztuje ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Ja też będe używać spirytusu - chyba że w szpitalu zalecą jednak coś innego, ale jak na razie to wiem, że wypisują recepte na spirytus.
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co dopiero po stanik do karmienia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

no i taszczylam je do domu ledwo co doszlam ale dalam rade 

i strasznie długi odstęp między wizytami... ja bym nie wyrobiła tak długo 

Ja to z porzadkami ogranicze sie do minimum
Zreszta odkurzanie to juz dawno zostawilam mezowi
Zawsze jak wyjezdza to dzwoni...

za wizytę, a Londyńczyków możesz przecież sobie nagrać - jeszcze tylko 2 odcinki zostały
co jak co ale muszę przyznać, ze mimo starań mój małż jest beznadziejnym nauczycielem. W końcu przemoczona i obolała wydarłam się na niego, że ma zejść mi z oczu i zaczęłam mozolną wędrówkę w dół. na szczęście ulitował się na nade mną pan, który przyjechał ze studentami z AWF. stwierdził, że jego studenci jeżdżą świetnie a on jest instruktorem i nie ma kogo uczyć to może pokazać mi jak to się robi, bo tak mu żal jak przejeżdża co chwilę obok takiej sieroty
Ciekawa jestem po kim to ma

a co dopiero po stanik do karmienia