Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-17, 17:48   #2131
olivka_7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Ja niedawno wróciłam z zakupków i hmm.. miałam sobie już nic nie kupować bo pirzeciez we wtorek zrobiłam małe zakupki, ale co tam kupiłam tunikę i spodnie z takkiego materiału rozciągliwego grubego, takie ala leginsy ale dużo grubsze
Dziś już padam na twarz ale jutro wkleję foty i zakupów wtorkowych też.

Zrobiliśmy już zakupy na święta tzn to co można wcześniej kupić no i kupiłam składniki na pierniczki do schrupania i posypkę śliczną i nawet pisaki cukrowe a co będę się wyżywać artystycznie, ale chyba już dopiero jutro rano. No i oczywiście składniki na ten pachnący stroik tyle że zamiast dwóch opak goździkó wzięłam drugie opak ziele angielskie i muszę dokupić nie wiem gdzie mam oczy

A teraz znów leżę bo kurcze zaczął mnie brzusio boleć.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Lea superowe te spodnie. Tkich właśnie szukam, ale niestety nie ma nigdzie same paskudy. Do niedawna wchodziłam w takie czarne z lumpka za 15 zł ale już się nie mieszczę bo to 36.
A właśnie ja się wam nie pochwaliłam we wtorek jak byłam u ginka to się wazyłam i pzytyłam 3 kg w ciągu ost miesiąca. A i ja też mam fazę na slodkie i m. in. z tąd te kg

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 19:01   #2132
kees26
Rozeznanie

Witajcie,

Witam cieplutko nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez magdus25 Pokaż wiadomość
witajcie kobietki nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo dosc dlugo mnie nie bylo,a to dlatego ze probowalam wrocic do pracy i bylam tak padnieta ze spalam jak susel caly czas.nastal u nas tydzien 19 i 1 dzien i czuje sie juz lepiej,a od okolo 2 tygodni czuje wyraznie ruchy dzieciatkatak jakby pukanie i lekkie kopanie,najwyrazniej czuje jak leze na plecach na wznak-niesamowite uczucie!bylam na kontrolnym usg i wszystko ok,dziecko ma nawet dluzsze nogi niz powinno na ten czas ale to po taciei pani gin powiedziala na 100% ze to dziewczynka tak jak chcielismy,moj tz prawie sie poplakal z radosci..bedzie Juliaz tej okazji wybralam sie na lekkie zakupy i postaram sie wkleic zdjatka nabytkow i nawet moje choc nie za wiele jeszcze widac po brzuszku,a co mi z tego wyjdzie zobaczymy.pozdrawiam was kochane i zmykam spac jesli mi Julka pozwoli bo od ponad godziny buszuje moj maly smyk.buziaki ciezarowki.
Gratuluję Julki , śliczne ciuszki zakupiłaś

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja na tzw. dobre rozmiary powymieniałam przed ciążą jeszcze jakiś czas. A ten to jakiś taki zabłąkany idiotycznego rozmiaru 75D, a po spraniu to jakiś w ogóle mały wyszedł - jak wnętrze mojej dłoni taka miseczna.

A mój się nie cieszy, na moje szczęście. Traktuje to jak stan przejściowy. Będę sobie spadać z biustu bez kompleksów. Byle nie na pępek...
Kropka, ja od paru dni doświadczam rewolucji stanikowej - tzn. wiedziałam, że moje rzekome 80 c to totalna bzdura, ale chyba dopiero ciąża, powiększenie się biustu i strach przed tym jak będzie wyglądał po ciąży i karmieniu jeśli go nie ujarzmię już teraz skłoniły mnie do tego, żeby dobrze się ostanikować. Poczytałam fora i wyszło, ze dla moich wymiarów 78/101 powinnam szukać biustonosza 75 F.

2 miesiące temu kupiłam sobie biustonosz Triumpha "rosnący" wraz z biustem, bez fiszbin i jakichkolwiek usztywnień - chyba nie muszę dodawać, że totalna porażka , teraz mam go do spania.

Cytat:
Ja też tylko w dwa, właśnie kupiłam trzeci i tak mnie wystraszyłyście, że poluję na jeden rozmiar większy.

Ja mam sprawdzoną firmę - La Senza. Robią ciasne obwody, dzięki czemu mogę nosić teraz 75 i jest przy ciele. Wcześniej nosiłam ich 70tki, ale teraz mi w nich tak średnio wygodnie. Z innych firm (Panache, Fantasie itd.) powinnam niby mieć 65, ale w ogóle mi się to nie sprawdza, bo wtedy micha sięga mi do pachy.

Raz kupiłam La Senzę wg tabeli i porad z wątku - La Senzę 70FF, drugi raz Panache 65G, pomiar właśnie w pochyle. Myślałam, że padnę jak toto ubrałam. Miałam fiszbiny w pachach, a ramiączka szły mi prawie po rękach. Nie mogłam łap do przodu dać. Od tej pory traktuję te porady (jak najciaśniej pod, jak najluźniejszy pomiar piersi) z przymrużeniem oka.
Fantasie jest bardzo droga, ja zacznę od melissy - jak poznam dobrze swój rozmiar (niezły obciach mając prawie trzydziechę na karku i dobrze nie znać rozmiaru swoich cycków..) to moze skuszę się na Freya, Panache itp. Kropka, a może wiesz, gdzie można taniej dostać biustonosze tych firm?

Cytat:
Laski - weszła mi faza słodka.

Wczoraj kilka razy goniłam do szafki i pożarłam chyba 5 kostek czekolady. W pracy 5 galaretek w czekoladzie.
Dziś wytrzymałam do teraz i musiałam wyjść po Prince Polo.

Jak tak dalej będzie to żadne kiwi i jabłka mi nie pomogą.
Ja fazę słodką mam już od kilku tygodni, a dziś zjadłam całą paczkę jeżyków
Wczoraj spotkałam w sklepie koleżankę. Stwierdziła, że nic jeszcze po mnie nie widać, ale u niej w 5 miesiącu też nie było widać ciąży. Zaczęło się w 6 miesiącu, kiedy to apetyt na słodkie dostała ogromny i codziennie piekła ciasto, które z zachłannością .....całe sama pałaszowała . W efekcie od 6-9 miesiąca utyła...20 kg. Powinno mi to dać do myślenia, a ja nadal pożeram tony cukru....ech

Lea, świetne spodnie i fajnie w nich wyglądasz.
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 20:12   #2133
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Odpoczynek..oczywiscie, ze najlepiej w pozycji lezacej, pólplaskiej, pod kolana podlóz sobie poduszke aby nogi byly lekko ugiete . Najlepiej 2-3 razy dziennie po 30-40 minut jezeli mozesz.
Mówimy o pozycji na plecach czy na boku??

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Skoro o zakupach mowa to i ja się pochwalę moimi ostatnimi nabytkami Na allegro zakupiłam dwie spódniczki A w lumpku biodróweczki ciążowe za całe 17 zł
Fajne spodnie.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Fantasie jest bardzo droga, ja zacznę od melissy - jak poznam dobrze swój rozmiar (niezły obciach mając prawie trzydziechę na karku i dobrze nie znać rozmiaru swoich cycków..) to moze skuszę się na Freya, Panache itp. Kropka, a może wiesz, gdzie można taniej dostać biustonosze tych firm?
Rewolucja stanikowa to ciężki temat. Trzeba się nieźle napocić, żeby znaleźć swój rozmiar i swój krój.
Polecam sklepy netowe - polecane na wątku biuściastych oraz allegro - można dostać fajne staniki dużo taniej, z różnych przecen zagramanicznych.

Ps. Ja kupiłam Fantasie lekko używaną, za 25zł.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Ja fazę słodką mam już od kilku tygodni, a dziś zjadłam całą paczkę jeżyków
Wczoraj spotkałam w sklepie koleżankę. Stwierdziła, że nic jeszcze po mnie nie widać, ale u niej w 5 miesiącu też nie było widać ciąży. Zaczęło się w 6 miesiącu, kiedy to apetyt na słodkie dostała ogromny i codziennie piekła ciasto, które z zachłannością .....całe sama pałaszowała . W efekcie od 6-9 miesiąca utyła...20 kg. Powinno mi to dać do myślenia, a ja nadal pożeram tony cukru....ech
A to pocieszenie... Właśnie miałam zjeść ciacho, chyba sobie daruję...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 20:15   #2134
Silpe
Zadomowienie

Hej kobietki , a ja to sie juz bede z wami zegnac jutro wieczorkiem jedziemy juz do domku do polski na cale 2 tygodnie wczesniej jeszcze do pracy pozniej pakowanie i nie bede juz miala czasu na kompa , chyba , ze tak na chwilke wiec tak ,
Przez sniezyce , zawieruche
sle zyczenia i otuche ,
by te swieta choc tak zimnne
byly cieple i rodzinne .
Moc prezentow i milosci
w Nowym Roku pomyslnosci
Wesolych Swiat Kobietki !!!
Nie bede wam zyczyc szampanskiego sylwestra bo sie co najwyzej mozecie Piccolino napic zreszta tak jak ja - moj mi juz obiecal , ze mi kupi Dbajcie o wasze brzuszki i do zobaczenia po nowym roku ( mam nadzieje , ze mnie nie zapomnicie )
Jak bede miala czas to jeszcze wpadne

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 20:20   #2135
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15911821]a ja grzebię na Allegro w poszukiwaniu spodni dresowych- takich po domu. I znalazłam dwa modele, które mi się podobają, tylko nie wiem jak z jakością, bo cena nawet niezbyt wysoka.:
http://moda.allegro.pl/item853102712...olorach_s.html

lub

http://moda.allegro.pl/item851201775...oczuj_luz.html
ten sprzedawca ma też fajne tuniki.:
http://moda.allegro.pl/item844932387..._brzuszek.html

co myślicie?[/QUOTE]
Fajne te spodnie. Muszę przejrzeć, bo niedługo też mi się przydadzą...

Bardziej podobają mi się te drugie... tylko ten rozmiar tak opisany, że porażka... 2 razy 42cm w biodrach - co mnie obchodzi materiał leżący na płasko?

Jaki Ty rozmiar, na jakie biodra obstawiasz?

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Hej kobietki , a ja to sie juz bede z wami zegnac jutro wieczorkiem jedziemy juz do domku do polski na cale 2 tygodnie
Wszystkiego naj na święta w takim razie, zdrowych i pogodnych, w miłej atmosferze. I wracaj do nas cała i zdrowa, w dwupaku.

Stary 2009-12-17, 20:35   #2136
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Skoro o zakupach mowa to i ja się pochwalę moimi ostatnimi nabytkami Na allegro zakupiłam dwie spódniczki A w lumpku biodróweczki ciążowe za całe 17 zł
fajniste. a spódniczki po ile?

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ja niedawno wróciłam z zakupków i hmm.. miałam sobie już nic nie kupować bo pirzeciez we wtorek zrobiłam małe zakupki, ale co tam kupiłam tunikę i spodnie z takkiego materiału rozciągliwego grubego, takie ala leginsy ale dużo grubsze
Dziś już padam na twarz ale jutro wkleję foty i zakupów wtorkowych też.

Zrobiliśmy już zakupy na święta tzn to co można wcześniej kupić no i kupiłam składniki na pierniczki do schrupania i posypkę śliczną i nawet pisaki cukrowe a co będę się wyżywać artystycznie, ale chyba już dopiero jutro rano.
czekam na foty.
dobrze, że mi przypomniałaś- też muszę kupić te pisaki cukrowe.
W sobotę będę dekorować pierniki, przyjdzie mi pomóc moja młodsza siostra- ona tak jak ja lubi takie artystyczne tworzenie.
Nie macie pojęcia jakie cuda wyczarowała ostatnio z makaronu, na tekturowym stożku przyklejała makaron klejem z pistoletu- wyszła piękna choinka.

Cytat:
Hej kobietki , a ja to sie juz bede z wami zegnac jutro wieczorkiem jedziemy juz do domku do polski na cale 2 tygodnie
a w Polsce dostępu do kompa nie masz?

Cytat:
Fajne te spodnie. Muszę przejrzeć, bo niedługo też mi się przydadzą...

Bardziej podobają mi się te drugie... tylko ten rozmiar tak opisany, że porażka... 2 razy 42cm w biodrach - co mnie obchodzi materiał leżący na płasko?

Jaki Ty rozmiar, na jakie biodra obstawiasz?
ja zawsze biorę najmniejsze, a jak trzeba będzie to mama mi zwęzi (krawcowa). Więc rozmiar S, gdzie jest podane na aukcji 2 x 40cm, czyli 80cm w biodrach- tyle właśnie mam.
Chyba zaryzykuje i zamówię i te spodnie i tą tunikę- bo bardzo mi się podoba- lubię takie wzorki.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 20:43   #2137
Silpe
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15918063]

a w Polsce dostępu do kompa nie masz?

.[/QUOTE]
Nie mam Jestem dosc czesto ale czesciej jednak jestem w niemczech , czasem kozystam jak mi sie chce isc do szwagierki ale zadko , w domku odpoczywam psychicznie i fizycznie od kompa tez , czasem potrzeba takiej odskoczni nadrabiam zaleglosci towarzyskie wiec na kompa juz nie zostaje wiele czasu , jak juz bede na wylocie zjezdzam do polski na stale i wtedy dopiero zaloze sobie okno na swiat

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 21:19   #2138
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15918063]
ja zawsze biorę najmniejsze, a jak trzeba będzie to mama mi zwęzi (krawcowa). Więc rozmiar S, gdzie jest podane na aukcji 2 x 40cm, czyli 80cm w biodrach- tyle właśnie mam.
Chyba zaryzykuje i zamówię i te spodnie i tą tunikę- bo bardzo mi się podoba- lubię takie wzorki.[/QUOTE]
Ke?
Jak to masz 80 w biodrach????

Stary 2009-12-17, 21:32   #2139
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez magdus25 Pokaż wiadomość
powiedziala na 100% ze to dziewczynka tak jak chcielismy,moj tz prawie sie poplakal z radosci..bedzie Juliaz tej okazji wybralam sie na lekkie zakupy i postaram sie wkleic zdjatka nabytkow i nawet moje choc nie za wiele jeszcze widac po brzuszku,a co mi z tego wyjdzie zobaczymy.pozdrawiam was kochane i zmykam spac jesli mi Julka pozwoli bo od ponad godziny buszuje moj maly smyk.buziaki ciezarowki.
Super
Ciuszki

Cytat:
A Ty?

Mój jakoś koło moich cycków się nie kręci ostatnio. Wnioskuję z tego, że woli mój biust sprzed ciąży. On w ogóle jest z tych chłopów co im się umiarkowanie podoba i w temacie makijażu i biustu, i sylwetki w ogóle.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

U mnie też. Jest pięęęęęknie...

.
Mój sie kręci, ale nie daję się dotknąć, bo bolą ( a najmocniej sutki ). Przed pierwszą ciążą miałam małe A, po karmieniu zostało mi B, a teraz mam C ( pod biustem 80 ).

U mnie też leży śnieg i sypie cały czas. i jest - 11

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
http://dzieci.pl/chgid,11772386,titl...at_dzieci.html

zobaczcie jakie wynalazki serwuja dla rodzicow
Przytulacz albo 'spiochy mop' czy lalka do golenia...
Takie rzeczy, to mnie się kojarzą z Japonią
Cuda nie z tej ziemi

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja się za to doigrałam
Baty mi się należą, chyba za dobrze się czułam
Baty i to mocne

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
ale fajne macie te biuściki.aż zadroszcze..ja bym bardzo chciała zeby juz taki zostal..ale słyszałam że natura robi na przekór często...i tym co maja male całkiem zanikają a tym co mają duże zostają jeszcze wieksze po karmieniu
U mnie zostały jędrne w rozmiarze B

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Witajce! ..i ja dolaczam do grona mam majowych...
Mój przewidiany termin porodu to 24 maja 2010.
Mam nadzieje, ze po USG 8 stycznia bede mogla pochwalic sie plcia malenstwa.
Obenie jestem w 17 tyg+4 dni ciazy i czuje sie wspaniale..oby tak dalej.
Z zawodu jestem polozna, to tak gdyby któras z was chciala skonsultowac to lub owo.
Pozdrawiam i do uslyszenia
Witaj, śliczny brzusio. Ciuszki miodzio

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15909490]jak byłam po wyniki, to po drodze jeszcze na pocztę miałam iść zapłacić różne rachunki, niestety wszystkich nie zapłaciłam, bo jeszcze wcześniej po drodze jest sklep z ciuszkami ciążowymi. I zakupiłam sobie jeansy. Pierwsze spodnie ciążowe które mi pasują, są na dupie mocno dopasowane, żaden worek nie wisi. Cena: 95zł.[/QUOTE]

Świetne dżinsiorki. Bardzo ładnie leżą na Tobie

Cytat:
Na zdrowie.
[/COLOR]

Laski - weszła mi faza słodka.
Ja tą fazę mam już chyba od 2 miesięcy .
Dzisiaj przyszłam z pracy, obiadek już czekał, no i deserek też. Kupujemy w ulubionej piekarni takie pyyyyszne Krystynki z kremem. Pożarłam zaraz po obiedzie i jakieś 20 minut później dziecię tak zaczęło brykać, że szok .Po deserku poszłam po kabanosa i na to wypiłam jeszcze barszczyk. Teraz mogę z głodnym gadać

Cytat:

Mój też dziś wraca o 19ej... i dumam co tu zrobić. I dalej nie wiem.

Kot obczajając teren zawsze jedną tylną ma w bezpiecznym miejscu, najlepiej w innym pomieszczeniu.
Moja kota tak luka do kibla, którego od zawsze, nie wiedzieć czemu, się boi. Jedna łapa jest w przedpokoju, koniecznie.
Zajrzyj tu http://smaczny.wizaz.pl/profil.php, dodam jeszcze coś dzisiaj.
Mój pies, co roku na wiosne, jak już można mieć otwarty balkon non stop, to boi sie wyjść na niego. Dwie przednie łapy stawia na balkonie, dwie tylne zostawia w pokoju i robi żurawia Chyba ma lęk wysokości

Cytat:
Hej kobietki , a ja to sie juz bede z wami zegnac jutro wieczorkiem jedziemy juz do domku do polski na cale 2 tygodnie wczesniej jeszcze do pracy pozniej pakowanie i nie bede juz miala czasu na kompa , chyba , ze tak na chwilke wiec tak ,
sle zyczenia i otuche ,
byly cieple i rodzinne .
Moc prezentow i milosci
w Nowym Roku pomyslnosci
Nie bede wam zyczyc szampanskiego sylwestra bo sie co najwyzej mozecie Piccolino napic zreszta tak jak ja - moj mi juz obiecal , ze mi kupi Dbajcie o wasze brzuszki i do zobaczenia po nowym roku ( mam nadzieje , ze mnie nie zapomnicie )
Spokojnych świąt i miłego odpoczynku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 22:25   #2140
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Ke?
kruszynka jest i tyle

ja tyle to miałam w pasie i to przed ciążą ale dobrze z tym wyglądałam

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 08:04   #2141
yolanda9
Zadomowienie

Dzień dobry!
Cytat:
Fajne spodnie.
dzięki I fajnie się w nich czuję, chociaż to moje pierwsze w życiu biodrówki
Cytat:
sle zyczenia i otuche ,
byly cieple i rodzinne .
Moc prezentow i milosci
w Nowym Roku pomyslnosci
Tobie też życzę Wesołych Świąt Ja na sylwestra też mam zamiar zakupić szampana dla dzieci...truskawkowego
My idziemy na imprezkę do gminnej świetlicy (tak się to chyba nazywa )...podobno fajne imprezki sylwestrowe tam są ...się okaże
A Wy dziewczyny jak spędzać będziecie tę noc?

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15918063]fajniste. a spódniczki po ile?[/QUOTE]
Każda po 39 zł

Araczku, chyba jeszcze szerzej tę lodóweczkę otworzyłaś dzisiaj, bo coraz większy u mnie mróz Tak ślisko, że bałam się samochodem jechać to mąż mnie zawiózł

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 08:09   #2142
Marta1122
Rozeznanie

[QUOTE

U mnie zostały jędrne w rozmiarze B

[/QUOTE]

no to mnie pocieszyłaś, mogę mieć chociaż nadzieje

Witam w piątkowy poranek

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 09:39   #2143
Konto usunięte

Cytat:
Ke?
normalnie, otulam się miarką krawiecką i wychodzi 80cm. - no teraz może 82cm.

Cytat:
Tobie też życzę Wesołych Świąt Ja na sylwestra też mam zamiar zakupić szampana dla dzieci...truskawkowego
My idziemy na imprezkę do gminnej świetlicy (tak się to chyba nazywa )...podobno fajne imprezki sylwestrowe tam są ...się okaże
pewnie u nas w domu- tradycyjnie tak właśnie jest od kilku lat.
Przyjdą jakieś zaprzyjaźnione pary- może 2-4... każdy coś przyniesie do szamania i tyle...
Ale to jeszcze nic pewnego, bo dwie z tych par mają kilkumiesięczne pociechy... więc się jeszcze zobaczy.

co tu dzisiaj tak pusto?
przymarzłyście?
u nas też zimno- minus 14, ale da się przeżyć.

Maksiu w nocy pokaszlywał, obudził się zasmarkany... ach, tradycyjnie na gwiazdkę dziecko mi się pokłada. Już mu zapodałam witaminę C... może się nic nie rozwinie. Nie zapeszając- od marca był zdrów jak rybka.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2009-12-18 o 09:41
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 09:43   #2144
eniggma
BAN stały

Hej dziewczyny my już po usg połówkowym. dzieciaki są zdrowe.
potwierdzono ze bedzie parke a mają juz prawie po 400 gram
słodziaki taki
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 09:46   #2145
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
słodziaki taki

cudownie!! gratuluje pareczki piekny prezent na świętaa raczej dwa rezenty! my idziemy w wigilie na połówkowe tez już nie moge sie doczekać!

Stary 2009-12-18, 09:48   #2146
Konto usunięte

Cytat:
słodziaki taki
super.
najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe.
Stary 2009-12-18, 09:49   #2147
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
cudownie!! gratuluje pareczki piekny prezent na świętaa raczej dwa rezenty! my idziemy w wigilie na połówkowe tez już nie moge sie doczekać!
połowkowe jest super. bo trwa o wiele dłuzej niz to zwykle. przynajmniej u mnie tak było.
i tż mógł dzidzie podziwiać
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 09:53   #2148
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...

...
w domciu, rodzinnie, jedząc dobre rzeczy. nawet znajomych nie mamy ochoty zapraszać
Cytat:
słodziaki taki
ale fajnie, gratki
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15924438]normalnie, otulam się miarką krawiecką i wychodzi 80cm. - no teraz może 82cm.
...[/QUOTE]
kurczę, Ty to taka kieszonkowa kobietka jesteś
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 09:58   #2149
Konto usunięte

zamówiłam na Allegro dwie pary tych spodni dresowych- czerwone i brązowe i tunikę we wzorki w kolorze brązowym.
Strasznie jestem ciekawa jakie te ciuszki będą jakościowo. Jak tylko dostanę paczkę- mam nadzieję, że szybko , bo zamówiłam opcję za pobraniem- to zdam relację i wkleję real fotki.
Stary 2009-12-18, 10:01   #2150
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Wesolych Swiat i dla Ciebie i Twoich bliskich.
Wracaj do nas wypoczeta

Cytat:
Araczku, chyba jeszcze szerzej tę lodóweczkę otworzyłaś dzisiaj, bo coraz większy u mnie mróz Tak ślisko, że bałam się samochodem jechać to mąż mnie zawiózł

Chyba sie zaciely bo i u mnie dzisiaj 22 mrozu ale za to jak jest pieknie. Biale drzewa, snieg, slonce...ahhh
Slisko tez jest, oj tak
I ja ostatni dzien w pracy przed Swietami

Gdzie jestescie ?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
słodziaki taki
Wspaniale
Ale masz fajnie..za jednym zamachem parka

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 10:58   #2151
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
słodziaki taki
super
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Gdzie jestescie ?
ja byłam na przeglądzie z moim autkiem, a za moment zbieramy się na zakupy świąteczno-prezentowe. po południu małż jedzie do swojej drugiej pracy, a ja do chrześniaka pouczyć go angielskiego ostatni raz przed Świętami.
jutro zamierzam trochę posprzątać w domu.

mam pytanie odnośnie tych jabłek wkładanych do pojemnika z piernikami. po jakim czasie jest efekt? włożyłam wczoraj i na razie twarde jak kamienie...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:11   #2152
olivka_7
Zakorzenienie

Silpe Tobie też wszystkiego najlepszego, wracaj do nas wypoczęta

eniggma gratulacje super prezencik najlepsza opcja z możliwych

A ja zaraz zmykam zaraz piec pierniczki.
Zamówwiłam przed chwilką mojemu M krawaty 4 śledziki wyglądają na dobre gatunkowo i są tanie. U nas M jak ostatnio kupił śledzi za jednego dał 40zł. Fajnie by było jakby zdążyło dojść na Święta. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=853321348

A i przyszedł prezent dla M. Szlafroczek z napisem na pllecach "Super Tata" naprawdę świetnny jakościowo, myślę że M się spodoba. Wkleję zdjęcie jak M nie będzie w dłużej żeby nie widział

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2009-12-18, 11:25   #2153
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...

Zamówwiłam przed chwilką mojemu M krawaty 4 śledziki wyglądają na dobre gatunkowo i są tanie. U nas M jak ostatnio kupił śledzi za jednego dał 40zł. Fajnie by było jakby zdążyło dojść na Święta. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=853321348

A i przyszedł prezent dla M. Szlafroczek z napisem na pllecach "Super Tata" naprawdę świetnny jakościowo, myślę że M się spodoba. Wkleję zdjęcie jak M nie będzie w dłużej żeby nie widział
ja też zamierzam zaraz piec pierniki
ale coś się zabrać nie mogę, tak mi leniwie... siedzę sobie z wypiętym brzuchem, popijam kawę (raz na dwa dni, to się chcę delektować) i słucham sobie mozarta, bo mnie ostatnio tż zrugał że maleństwu muzyki nie puszczam (ale takiej "mądrej", co by i małe mądre było ...) faceci... oni czasem mają większego zajoba niż my...

a te krawaty fajne, daj znać koniecznie jaka jakość. my za taki (no, przynajmniej tak wyglądający) płaciliśmy 5 dych, bo potrzebowaliśmy na już i nie było czasu szukać a tym bardziej zamawiać. a w sumie można by zawczasu zainwestować, na "zaś"

Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Czas edycji: 2009-12-18 o 11:26
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:36   #2154
malou2008
Raczkowanie

Witajcie kochane
Dziekuje za mile slowa otuchy-przydaly sie
Dzisiaj rano obudzil mnie piekny widok.Sniezek sypie za oknem,a snieg w Irlandii to rzadkosc.Odkad tu mieszkam snieg widze 2raz.

Wiecie wczoraj juz nic nie pisalam,bo sie bardzo zle czulam i poszlam spac. Jak maz przyjechal z pracy mialam goraczke 37.9 i gardlo mnie bardzo bolalo. Dzwonilam do mojego lekarza-nie polaczyly mnie sekretarki i zostawilam wiadomosc,ze jestem chora ,mam goraczke,jestem w ciazy ,a na wizycie bylam u niej we wtorek i prosze o kontakt. No i franca jedna nie zadzwonila.Pojechalismy wiec do szpitala. Dodam,ze po paracetamolu mi nie spadla temp.
W szpitalu lekarz-irlandczyk powiedzial,ze 37.9to nie jest duza temp. i przepisal mi antybiotyk i cos na gardlo.Powiedzial ,ze mam goraczke przez zapalenie gardla. A najlepsze z tego wszystkiego,ze nie dosc,ze zaplacilam 60euro za ta wizyte to jeszcze w aptece dobrze,ze powiedzialam o mojej ciazy,bo jak sie okazalo przepisal mi jakis lek na gardlo ,ktory jest w ciazy wrecz zabroniony. Kobieta w aptece nie wierzyla mi ,ze to lekarz mi zapisal wiedzac o mojej ciazy.PARANOJA
Dostalam wiec zamiast tego leku Strepsils.
Ale zbytnio nie pomaga.
Macie jakies sposoby na zlagodzenie tego bolu?Boli mnie jak cholera. Plukam gardlo woda z sola i smaruje vicka gardlo i owinelam szalikiem...ale nadal dupa blada bo boli....

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Lea a spodnie jak dla mnie rewelacyjne.Pieknie podkreslaja brzuszek i ladnie na Tobie leza. Tez takie chce
malou2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:38   #2155
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Mówimy o pozycji na plecach czy na boku??

Fajne spodnie.

Rewolucja stanikowa to ciężki temat. Trzeba się nieźle napocić, żeby znaleźć swój rozmiar i swój krój.
Polecam sklepy netowe - polecane na wątku biuściastych oraz allegro - można dostać fajne staniki dużo taniej, z różnych przecen zagramanicznych.

Ps. Ja kupiłam Fantasie lekko używaną, za 25zł.

A to pocieszenie... Właśnie miałam zjeść ciacho, chyba sobie daruję...
Na plecach, a jezeli na boku to miedzy kolanami równiez nalezy umiescic poduszke... nawet do spania w nocy, jest o wiele wygodniej i mozesz sie wyspac.
Stary 2009-12-18, 11:48   #2156
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Silpe Tobie też wszystkiego najlepszego, wracaj do nas wypoczęta

eniggma gratulacje super prezencik najlepsza opcja z możliwych

mogłabym dostać namiar na taki szlafroczek???

Stary 2009-12-18, 12:00   #2157
olivka_7
Zakorzenienie

No właśnie my wtedy też na ju,ż, potrzebowaliśmy, a teraz przejrzałam koszule M i wybrałam 4 najbatrdziej uniwersalne czarny, szary, fiolet i taki w romby czerwono, carno- białe. Naprawdę duży jest wybór no i zobaczymy jaka jakość.

A tu namiar na szlafroczek
http://www.allegro.pl/item843489617_...y_prezent.html

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2009-12-18, 12:16   #2158
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie my wtedy też na ju,ż, potrzebowaliśmy, a teraz przejrzałam koszule M i wybrałam 4 najbatrdziej uniwersalne czarny, szary, fiolet i taki w romby czerwono, carno- białe. Naprawdę duży jest wybór no i zobaczymy jaka jakość.

A tu namiar na szlafroczek
http://www.allegro.pl/item843489617_...y_prezent.html
dzieki wielkie, bardzo fajny pomysł na prezent, ale teraz juz może być za późno,może w styczniu zamówie na urodzinki tż

Stary 2009-12-18, 12:16   #2159
Puma13
Zadomowienie

Witam,

Eniggma, gratuluję parki i super, że wszystko w porządku

Ja miałam wczoraj wizytę i z maleństwem wszystko w porządku, potwierdzona dziewczynka, słuchaliśmy serduszka, bije równiutko i mocno i wyjątkowo z nami współpracowała tylko ja schudłam pół kilograma, czyli zostało mi pół kg na plusie. Mam nadzieję, że w święta trochę nadrobię.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 12:37   #2160
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
sle zyczenia i otuche ,
byly cieple i rodzinne .
Moc prezentow i milosci
w Nowym Roku pomyslnosci

Życze ci miło spędzonych chwil z rodzinką, super prezentów pod choinką miłości i rozpoczęcia Nowego Roku z nowymi planami i marzeniami i zeby wszystko Wam sie spełniło wracajcie cali i zdrowi

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości