|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Cytat:
i ja przyznam, że stwierdziąłam że jest mega proste i szybkie.... ale jak ma się blender...bo z tego co piszesz to faktycznie ![]() Ja kupiłam orzechy łuskane na wagę...więc już miała młatwo...potem do blendera...i miał orzechowy miałam dosłownie w 2 minuty ![]() Więc ubić tylko jajka ![]() addicted Popros Mikołaja by przynisł Ci blender.... https://ssl.allegro.pl/item844473028...ot_mikser.html Przyda się do ciasta...i nie tylko ....potem do przecierów dla maluszka ...i do zupek i do owoców.... ![]() Mega szybko też mieli ziemniaki na placki ziemniaczane czy zółty ser...ja nie ścieram na tarce tylko ziuuuuu do blenderaaaaaaaa (placki są super a ser do wszystkiego pizzy, zapiekanek, itp).... W marketach teraz jest masa promocji na nie....ja mam jakiś no name za grosze a już 2 lata go mamy i czesto go uzywam ![]() W markecie można taniej kupić niz teraz na Allegro ![]() 8************************ Dziewczyny mocno zmienię temat...przepraszam jeszcze nie doczytałm wszystkiego.... ale muszę! Słyszałyście w Faktach o tym chłopcu co ma w ciele ponad 50 igieł I niby matka nie wie skąd to i co to ???? A dziecko cierpiiiiiiiii ![]() ************** ps. Mój mąż jedzie już 2 h z pracy....POGODA + WARSZAWA = KATASTROFA
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-17 o 19:50 |
||
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Mój się nie wstydzi kupował mi już podpaski i wkładki:P ale tłumaczenie o które mi chodzi to była męka
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak trzeba to kupował mi i podpaski i wkładki i płyny do higieny intymnej... Co trzeba to kupi ![]() no słyszałam... masakra... Oby te igły nie zrobiły żadnego kuku w brzuszku.
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam link w necie :
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...c789b70c4c013f Dla tych co nie oglądały w wiadomościach SZOKKKKKKKK ![]() Dwulatek...lekarze przez 3 dni nie wiedzieli co mu jest...dopiero po rentgenie się okazało.... Cytat:
![]() Za to ja kiedyś wstydziąłm się kupować prezerwatywy
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-17 o 19:55 |
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, ja też
A kiedyś poszłam do apteki i nie sprecyzowałam jakie a babka wyciąga i mówi: "a jakie Pani chce: takie, siakie, owakie" i za mną akurat kilka osób przyszło i wszyscy się patrzą hahaha, szybko kupiłam i zwiałam
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia Ty mnie nawet nie strasz, ze to tak 2 tyg przed, bo moj tez opadl tydzien temu....
PatkaM smacznego Pysiamn slyszalam i mi sie od razu spac odechcialo ![]() ![]()
|
|
|
|
#2287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co do zakupów to mój TŻ się w ogóle nie wstydzi, a nawet aż za bardzo jest wyluzowany.... bo potrafił w sklepie wziąć stanik czy wkładki i z radością kilkulatka oglądać je na każdą stronę i czytać do czego dokładnie są albo wziąć żel do nawilżania
i przez pół sklepu krzyczeć do mnie "różowy czy niebieski?" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
edit: już przeczytałam.. strasznie to dziwne, co za popaprańcy na tym świecie żyją :/
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-12-17 o 20:08 |
||||
|
|
|
#2288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja za to nie nigdy nie pójdę do dklepu po wódke , dla mnie to wstyt dziewczyna i flache kupuje ... może ja też z innej planety? ![]() Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
elcia czteropak pepsi jeszcze do tego!!!!
sie nalezy!!!patka no pewnie, bedziemy smigac jak po wybiegu ![]() Moj mezus tez nie ma problemu z kupowaniem podpasek i tego typu rzeczy i nawet nie ma problemu jak mowie o jakie mi chodzi itd. Zawsze dobre kupil Kiedys nawet jak bylam w Polsce i po kilku dniach przyjezdzam a tu w lazience takie dwie wielkie paczki wkladek. Mowi, ze byly na promocji, pakowane wlasnie po dwie paki, to od razu pomyslal o mnie Slodki jest ![]() A ja pocwiczylam sobie troszke i jakas taka energia we mnie wstapila
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co ona ma tam w środku to ja nie mam pojęcia Ja zawsze lubię jak ma rodynki i orzechy ![]() Cytat:
Sama po piwo to też jakos nie bardzo
|
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
MAM MAKOWCA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Robię herbatkę i zaraz będę wcinać az mi się będa uszy trzęsły ![]() Jak któras chętna to zapraszam
|
|
#2293 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przecież to się samemu robi, gotowych nie ma przynajmniej wnoszę tak po tym jak poszłam do apteki i poprosiłam o spirytus 70% i kobitka się tak dziwnie na mnie popatrzyła i powiedziała, że muszę iść do monopolowego i sama rozrobić Cytat:
|
||
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przypomniała mi sie stara reklama tesco " jak masz duży brzuch to pomyśl o foteliku samochodowym a jak masz mały to zjedz kg brzoskwini " teraz wyglądam jak słonica
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówisz, że byłaś spokojniutka? Zobaczymy
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2298 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak mnie jakoś naszło na nowy avek tematyczny niezłe u mnie tez Cytat:
![]() apropos nie wiem czy ostatnio pepsi ma jakieś super zyski ale u nas 2 pak pepsi 2x2 l za 6.50 ![]() Cytat:
ja w tym tyg robie makowca i juz sie nie moge doczekac bo u mnie jest mega duzo maku ![]() Cytat:
![]() mó dziś tez wracał 1,5 h z tych samych powodów tyle, ze we Wrocku Cytat:
tylko musi mieć napisane co dokładnie.dziękuje za komplemenciory za avka i za Apuśka ![]() ide oglądać Gotowe z małżem ![]() ps> co do tego maku to prawda, dzieci się uspokajają Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-17 o 20:55 |
|||||
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny boli mnie skóra na brzuszku, takie głupie uczucie
![]() czy wy też tak kiedyś miałyscie? a może to przez kg mandarynek
|
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo my z mezem zawsze mowimy sobie co chcemy i wlasnie ja nie mialam pomyslu dla mnie Wiec dziekuje bardzo za pomysła ![]() No pewnie, na pewno ja mu przelozylam bo przeciez on "na pewno kladl to tutaj....". A sie z niego zawsze smieje ze jak on tak z dzieckiem bedzie wychodzil na spacer to pewnie pod koniec spaceru sie zorientuje ze dziecka zapomnial z domu bo w takim bedzie sie zbieral z domu
|
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do spirytusu teraz nie wiem co mam zrobić czekać czy dadzą recepte czy w monopolowym trzeba brać? |
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Zebciu oczywiscie, ze w monopolowym
PatkaM nie ma czegos takiego jak recepta na spirytus ![]() Idzie sie do monopolowego kupuje 100, odlewa kieliszek i dolewa kieliszek przegotowanej wody - gotowe
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w Polsce to jest tak, że jak już w jakimś kraju od czegoś praktycznie odchodzą, bo stwierdzą, że jest do d...., to u nas zaczynają eksperymentować... Jak np w szkolnictwie. Bez sensu. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Zgadza się, zaczął się NAM 30 tydz ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- U mnie mówi się na dworzu. Pole to takie coś gdzie pracują rolnicy - sieją, orzą itp rzeczy
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałam Wam napisać tylko, że jestem po wizycie i bardzo się cieszę
Lekarka powiedziała, że to już prawidłowa waga i chociaż z usg termin dwa tyg. późniejszy to, że to liczy komputer, a bierze za dziecko w terminie 3500. Więc jeśli córcia nie będzie się spieszyć to ma szansę w tym tempie dobrnąć do 3 kiloTeraz oby poczekała do po wigilii. Poza tym to może się rodzić, bo w pełni donoszona. Jestem szczęśliwa Addicted Aldii z tym kaftanikami to za bardzo w zimie nie da rady, bo dzidziuś zmarznie. A jak body bawełniane to i tak powietrze dochodzi jak odwiniesz pieluszkę lub masz specjalną z wycięciem na pępuszek. Mojej córki odpadł chyba po 8 dniach i ma śliczny , a przemywany spirytem i w body
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wprawdzie ja sama robię nadal zakupy, ale u mnie to jest tak - wrzucam w sklepie produkty do wózka, wózkiem podjeżdżam do samochodu, pakuję do toreb w samochodzie (torba stoi w samochodzie), a z samochodu wyjmuje to mąż jak jestem już w domu ![]() a tachać pakunów nie mam zamiaru |
|
|
|
|
#2306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ktoś inny cały oglądał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja najadłam się makowca, ale mój mąż do mnie dołączył i niewiele mi zostało hehehe, cosik na jutro mi zostało W razie co, mąż dokupi jeszcze ![]() Poza tym stoi już choinka Jutro będę ją ubierać i w końcu jakieś pierdółki świąteczne wystawię
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
ja już po wizycie,wyniki badań w miare ale brak żelaza i musze brać.
dziś mało czułam ruchy i mam podwyższone ciśnienie i gina to zaniepokoiło.dał mi skierowanie jak sie nie zmieni na ktg do szpitala.a jak bedzie wszystko ok to po nowym roku do szpitala na wizyte i tam mi ktg i zbadają.niby do nowego roku nie powinnam rodzić. aaa a mała waży juz 2960g. |
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Ciężko Was nadrobić, normalnie gubię się, nie jestem w stanie wielocytować, a z pamięcią kiepsko Kamyku ( zdążyłam ) wszystkiego najlepszego Dziś uprałam pierwszą partię ubranek dziecięcych. Aż trudno mi uwierzyć, że jeszcze nie dawno moja królewna była taka maleńka, szok .Niestety okazuje się, że synuś od maleńkiego będzie miał różowe ubranka , biedne dziecko . Może uda mi się jeszcze małża wyciągnąć na zakupy, bo jak to tak, głupio chłopaka w różowe ubierać.Jeszcze w piwnicy jest karton z ubrankami, i na meblach. Małż jutro wraca to poprzynosi mi, to przejrzą do końca. Wydawało mi się, że mam w miarę neutralne kolory i nie muszę nic kupować, a tu Znowu wróciły mi schizy rychłego porodu, brzuch mi opadł, ponoć na buzi się zmieniłam ( po raz kolejny to dziś usłyszałam). Dziś teściowa mnie zaskoczyła, aczkolwiek uważam, że zachowała się bardzo nietaktownie . Przyszła na kawę ( do Agatki), posiedziała i na odchodnym wciska mi 20 zł, na winogrona. Uwielbiam te owoce, w ciąży to tonami mogłabym jeść, jednak cena jest aktualnie zaporowa, a kiścią jedną to ani nie warto smaka robić. Dała kasę, bo jutro w warzywniaku pani obiecała świeżą dostawę i mam sobie kupić . Teściowa złoto, a ja tak na nią narzekam .Do szpitala właściwie mam wszystko mam, nie zapominajcie o klapkach pod prysznic. Jutro noże przedzwonię na porodówkę, czy przez dwa lata bardzo zmienili wymagania, bo poprzednią listę dostałam w szkole rodzenia. Małżowi opiszę dużymi literami ubrania na wyjście dla mnie i małego itd...... To by było na tyle. Trzymajcie się cieplutko, przepraszam, że tak tylko o sobie. |
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu mam pytanie do ciebie jako do użytkowniczki blendera
mzoesz mi powiedziec co myslisz o takim: http://www.euro.com.pl/miksery/opini...tml#content_3c. i czy one sie czyms roznia??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

dla tż, że tak szybko upolował telefon
Ale ciacho dobre

a co dopiero po stanik do karmienia
Ale jak trzeba to kupował mi i podpaski i wkładki i płyny do higieny intymnej... Co trzeba to kupi 

sie nalezy!!!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
.