|
|
#2941 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
Cytat:
Ale to prawda, że często przy niewielkich odległościach pogoda co kawałek jest całkiem inna. Treaz mam tylko nadzieję, że ten śnieg komunkacji miejskiej nie sparaliżuje.
|
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy co będzie jutro.
|
|
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Centrum - śniegu po kostki
![]() Przepis napiszę, jak ogarnę trochę ten bajzel w kuchni, który zostawiłam ![]() Tenebre, zerknęłam z ciekawości do zdjęć z zeszłorocznych świąt na Śląsku i śnieg był Mało, bo mało, ale był!! |
|
|
|
|
#2946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() negocjacje? czy jakaś tam rodzina TŻ jest ważniejsza od Twoich rodziców? my losowaliśmy u kogo jesteśmy w Wigilię... wtedy wiadomo, że pierwszy dzień świat u drugich rodziców, a nie u jakiejś ciotki czy kuzynki...
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Aby wilk był syty i owca cała, najlepiej byłoby robić święta u siebie, ale nie mam ani chęci, ani ochoty zajmować się wszystkim a potem jeszcze słuchać przez najbliższe 10 lat o tym, co było nie tak. No i idę o zakład, że szwagierka z dzieckiem by nie przyjechały (no bo jak, 3-tygodniowe dziecko brać w podróż?!). Powiedziałam już, że następne święta w domu, choćby nie wiem co
|
|
|
#2948 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ dziś pojechał ostatni raz do W-wy. Od nowego roku będzie pracował w B-szczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
W końcu to wizażowe dziecko |
||||
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosną możemy zrobić spotkanie "plenerowe".
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
oklepany Myślęcinek na przykład. Datę się ustali.
|
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
Ja się tez piszę.
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my na szczęście ze względu na brak normalnej kuchni i maleńkie mieszkanko jesteśmy zwolnieni z opcji robienia świąt u siebie... generalnie też by mi się nie chciało ![]() a na pocieszenie przyszły rok
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz tam oklepany
... Jak dla mnie może byc - połącze przyjemne z pożytecznym... Ja się spotkam z Wami, a Ola się mocno dotleni..
|
|
|
|
|
#2955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja osobiście Myślęcinek bardzo lubię, mimo że od dziecka dużo czasu tam spędzałam ( w końcu szczególnie daleko tam nie mam ).
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli miejsce mamy
![]() Będzie Myślęcinek. O pogodę nie musimy się martwić, bo wyjątkowo nam dopisuje A datę się znajdzie (druga połowa kwietnia?)
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
![]() Popieram spotkanie w kwietniu w Myślęcinku Ja dalej bez pracy ![]() Ps. Czy ktoś z Was wie może gdzie na Leśnym można wynająć pomieszczenie na sklepik mały ??? Czy w blaszaku jest jakieś miejsce ?Bo ponoć Rosmann mają tam otworzyć ![]() Tenebre jak mogę Ciebie odnaleźć na nk ??? |
|
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się piszę na spotkanie.
Teraz pysiulka musi załatwić sobie przylot do Polski w tym czasie ![]() Ktoś tutaj obiecywał przepis na rafaello Lucy1111
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Połowa kwietnia?? hihihi...chyba że chcecie mnie oglądac zestresowaną przed własnym ślubem
![]() Mmm...rafaello A tak sobie teraz myślę... fajnie byłoby wpadać do kościoła na mszę naszych Panien Młodych i tak znienacka składać życzenia z tekstem "to ja...libra22 z wizażu"
|
|
|
#2960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
była u pysiulki i u karolci
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam
A tak wpaść całą wizażową bandą i złożyć życzenia chórkiem
|
|
#2962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anito jak samopoczucie na 9 dni przed?? |
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Raczkowanie
|
Lucy u mnie snieg troszke wczoraj padal,ale to co spadlo to zaraz sie topilo,tu generalnie nie ma minusow,choc wczoraj i dzisiaj rano musialam skrobac szybki w aucie
ale to tylko wczesnie rano,w ciagu dnia juz jest na plusie.Natomiast jesli zdarzy sie,ze spadnie troche sniegu i utrzymuje sie jakies 2-3 dni (jak w zeszlym roku) to smiesznie jest,ludzie wychodza na ulice i zdjecia robia zamykaja szkoly,metro nie jezdzi,wiekszosc autobusow,samochody tez rzadko(tu nie maja opon zimowych),ogolnie wielu ludzi nie idzie do pracy,no bo snieg dla nas to dziwne heheh![]() Lucy ja tez poprosze ten przepis ![]() Macie racje,jak sobie przemyslalam wszystko,to stwierdzam,ze dobrze,ze zostajemy tutaj.U mnie w domu nieciekawa sytuacja(rozwod),zreszta z tego co wiem mama planuje wigilie z mama tz,a moj tata u swojej siostry,wiec chyba dobrze ze zostajemy...nasze wspolne swieta tylko we dwoje...juz nie moge sie doczekac a tz zrobil mi wczoraj niespodzianke-udekorowal balkon i okna lampkami a tak poza tym tutaj jest mnostwo polskich sklepow,kupic mozna doslownie wszystko,nawet karpia wiec damy rade![]() oczywiscie spotkanie w myslecinku to super pomysl!bede robic wszystko,zeby w kwietniu wpasc do bydzi ![]() ach musze wam powiedziec,ze w koncu dostalismy nasz film calej mszy nie chcielismy,mamy wejscie do kosciola,wyjscie,pocztek mszy,przysiege i komunie,troche kamera po gosciach pojechane i tyle a ogolnie fim jest zrobiony na romantyczno-wesolo przygotowania tz nagrane tak smiesznie,ze pekalam ze smiechu,co on tam w domu wyprawial z tym kamerzysta!nawet w wannie siedzial i tarl stopy tarka kuchenna hahaha![]() no i wywiady z goscmi tez bardzo fajne(poza malymi wyjatkami ale to sie wytnie ![]() no i ciebie mam agus na filmie w kosciele i przy skladaniu zyczen |
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Moje, oto przepis narafaello:
Składniki: 1,5 kostki margaryny Kasia lub masła (masło jest smaczniejsze:P) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 szklanki mleka 300g kokosu (plus ewentualnie opakowanie migdałów dla wzbogacenia smaku) 2 żółtka 2 paczki krakersów słonych (ja kupiłam w kauflandzie opakowanie po 1,80zł gdyby co )Sposób przyrządzenia: Półtorej szklanki cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szklankę mleka wymieszać mikserem. W garnku zagotować 2 szklanki mleka do niej dodać zmiksowaną masę oraz paczkę kokosu (100g). Gotować aż masa zgęstnieje. Powstały ostudzony budyń połączyć z margaryną lub masłem(dodawać po łyżce). Na końcu dodać półtorej paczki kokosu. Na średniej blaszce układać warstwę krakersów - masę - krakersy - masa i na koniec posypać końcówką kokosu jaka nam została, Wstawić do lodówki. Smacznego ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Pysiulka, super, że macie już film Ja swój oglądałam chyba już z 50 razy fajnie jest wrócić do tamtych magicznych chwil z naszego życia (oczywiście jest sporo rzeczy, które bym pozmieniała, wiedząc jak to będzie wyglądać na filmie - np. nie robiłabym takich głupich min, próbowałabym się nie odzywać, bo nie mogę słuchać mojego głosu itd, itd)A tak w ogóle dziewczyny, jak samopoczucie przed świętami? Wszystko przygotowane? ![]() My w środę po mojej pracy (czyli tak gdzieś o 23:00-24:00)planujemy jechać do mnie do domu. Ale strasznie boję się jechać samochodem w nocy Nigdy jeszcze nie jechaliśmy w nocy, poza tym nie mamy zimowych opon... A pogoda mówi sama za siebie. Zastanawiam się, czy nie jechać jednak pociągiem. Co myślicie?
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niestety kasa się rozmyła, bo mamy 900 zł do oddania filmowcowi :/Lucy1111 jadę dzisiaj z Tż na Leśne do teściowej ustalić kto co robi do jedzenia . Wigilia jest u mamy TŻ ,mają przyjechać dziadki TŻ-ta. Także będzie nas 5 osób. W piersze , albo drugie święto jedziemy do mnie , do Borów Tucholskich.Mamy już u nas w mieszkanku choinkę i to żywą, a nie sztuczną, bo sztucznych nie cierpie. Kosztowała tylko 10 zł . Brakuje na niej lampek ale świadek ze ślubu ma nam coś przywieźć w sobotę. Dla każdej z nas będą to zupełnie inne święta
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2009-12-17 o 18:38 |
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Raczkowanie
|
Na razie całkowity spokój i niedowierzenie że to już tylko 9 dni!Jeszcze tak nie dawno odliczałam rok, pamiętam jak rok tamu właśnie w drugi dzień świąt TŻ mi się oświadczył, poprostu nie do wiary jak ten czas leci
W poniedziałek byłam na próbnym makijażu, tnz. moja świadkowa mnie maluje i jestem strasznie zadowolona. We wtorek jadę po odbiór sukni. Jak na razie to nie czuję, że zbliżają się święta. Pewnie dzień w wigilie będzie najgorszy bo to dwa dni przed, ponadto nie będę widziała się z TŻ, przyjedzie do mnei w pierwszy dzień świąt bo pewnie ludziska zjadą się na polterament, chociaż liczymy na to że w święta nikomu nie będzie się chciało
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz tylko gdzie cię szukać
|
|
|
#2970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do świąt to ja się najbardziej o prezenty martwię, bo jeszcze prawie nic z TŻ nie kupiliśmy... My na Śląsk jedziemy pociągiem, tylko denerwuje mnie, że zamiast pośpiesznych TLK teraz jeżdżą i mimo, że z nazwy to tanie linie kolejowe to wychodzi dość znacznie drożej. ![]() Dziś byłam na kolejnej przymiarce sukni. Jak za jakiś czas porobię zdjęcia to się pochwalę. W każdym razie, Lucy, ta biżuteria to też po części Twoja zasługa. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

szczególnie w Fordonie.
a w Fordonie czarno, sucho...
Ale to prawda, że często przy niewielkich odległościach pogoda co kawałek jest całkiem inna. Treaz mam tylko nadzieję, że ten śnieg komunkacji miejskiej nie sparaliżuje.

a ja chciałam chociaż na herbatę i świąteczne ciasto iść do moich rodziców zamiast kolejne święta spędzać w trasie 

... Jak dla mnie może byc - połącze przyjemne z pożytecznym... Ja się spotkam z Wami, a Ola się mocno dotleni..

fajnie byłoby wpadać do kościoła na mszę naszych Panien Młodych
ale to tylko wczesnie rano,w ciagu dnia juz jest na plusie.Natomiast jesli zdarzy sie,ze spadnie troche sniegu i utrzymuje sie jakies 2-3 dni (jak w zeszlym roku) to smiesznie jest,ludzie wychodza na ulice i zdjecia robia
i niestety kasa się rozmyła, bo mamy 900 zł do oddania filmowcowi :/