|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękny brzuszek.I nie wygląda na obniżony.Mój to bardzo się obniżył,a Twój sterczy i jest super A czujesz jakbyś za 3 dni miała rodzić?? Mnie się kilka dni temu śniło,że był już 19 luty,a ja położyłam się na łóżku i czekałam na jakieś ból.A tu dupa A to mój brzusio w 32 TC
|
#2343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie ty pierwsza mi to mowisz. ćwierćwiecze mi już mineło ale do tej pory zdarza sie ze w sklepie prosza mnie o dowod......Cytat:
![]() Dzieki za opinie o blenderze, coraz bardziej wydaje mi sie ze sie przyda. Co prawda mamy robot kuchenny ktory ma milion koncowek i tez sieka i trze ale jest duzy i potem nie chce mi sie myc tych czesci. A to jest mniejsze urzadzonko no i mozna je ze soba pozniej zabrac jak sie bedzie wyjezdzac i synkowi zupki robic. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Lila sliczny brzuszek, zrob jeszcze w w dniu albo dzien przed porodem Kurcze fajnie tak miec swiadomosc ze jeszcze tylko 3 dni......Sensuel ladny i zgrabniutki brzuszek
|
||
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy cudowne wiesci odnosnie coreczki
![]() PatkaM juz kiedys czytalam o tych receptach na spirytus i zapytalam o to i w SR i w aptece, to obie babki mnie wysmialy i powiedzialy, ze spirytus to w monopolowym w aptece sa tylko te gaziki Leko -ale to bez recepty.Jak juz bedziesz miala ta recepte to sie koniecznie pochwal, bo az mnie ciekawosc zzera ![]() Filka mala duza juz ![]() Joli mi sie wydaje, ze milo z jej strony.Chociaz mogla sama kupic te winogrona i Ci przyniesc Gosbaj sliczny brzunio ![]() Youyou straszne.....mam nadzieje, ze malenstwo przezyje ![]() Addicted mnie by gin juz nie przyjal, gdybym sie spoznila 15min. Ma tyle pacjentek, ze....... Kamyil gdybys chodzila na SR to bys wiedziala jak rozrobic od 100 spirytusu kupionego w monopolowym, odlewasz kieliszek i dolewasz kieliszek przegotowanej wody - gotowe zadna filozofia ![]() Kocurazab kazdy grosz wazny-nwet te 130zl ![]() Zebra prosze bardzo Lila piekna mamusia, z pieknym brzusiem Pysiamn i co mu odpowiedzialas? Wystawicie negatywa? Sensuel Twoj rzeczywiscie dosc nicko jest - tak jak moj ![]() U mnie -10, a jak u Was ?? |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
aleeee miałam do nadrobienia!-a tylko wczoraj mnie nie było...byłam wczoraj z Tż w Krakowie,odwiedziliśmy Kolorino-fajny sklep,ale ja w sumie wszystko mam więc wyszliśmy tylko z zaczepką do smoczka i gryzakiem;P nikogo nie było na sklepie,a obsługa się nudzi i ziewała-masakra:/
póżniej zaliczyłam Bonarkę w której od chodzenia aż mi się słabo zrobiło i nagle ugięły mi się nogi,całe szczęście stałam blisko Tż. Poza tym cały dzień na fast foodach ![]() w nocy obudziłam się z silnym bólem brzucha,ale takim nie ciążowym tylko raczej od żołądka..na szczęście przeszło,ale ja miałam dziwne schizy,czy nie przesadziłam z chodzeniem i to od tego... Blender to w sumie to samo co taki stojący robot kuchenny na koktaile?tylko że taki pojemnik co się do niego wrzuca owoce?interesują mnie placki ziemniaczane-ale nie wiem czy w takim blenderze drobno mieli tak jak na tarełku czy będą takie większe grudki:/bo takich nie lubię...
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2009-12-18 o 10:53 |
|
|
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
aldii u mnie -12
chociaż teraz słoneczko troszkę wyszło to może się coś ociepli chociaż do jakichś -8 takie majtki siatkowe jednorazowe to dostanę w aptece?
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Super brzuszki
![]() Muszę sobie zrobić fotkę, bo rośnie szybko, a ostatnie zdjęcie sprzed 3 tygodni ![]() Przyłączam się do miłośniczek blendera Zakupiłam niedawno, właśnie ze względu na zupki dla małego, ale już nie umiem bez niego żyć Mam taki: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=313430, bez końcówek do ubijania piany, bo takowe już mam w innych sprzętach. Wcześniej korzystałam z robota, ale jak Gosbaj piszesz - jest duży, niewygodny do mycia, etc. A tu mam małe, zgrabne urządzonko i siekam nim wszystko co się da, orzechy, migdały, warzywa, no i metodą Pysi ser - rewelacja. Szczególnie doceniam przy robieniu surówek Nie robiłam jeszcze tylko żadnej zupy-kremu, ale może w święta machnę krem z borowików ![]() A za oknem biało i tak świątecznie się robi Dziś kończymy wielkie porządki i jutro albo w niedzielę ubierzemy już choinkęChciałam jeszcze sama podjechać na zakupy, ale taka jest szklanka na drodze, że sobie odpuszczę, może w przyszłym tygodniu się poprawi
|
|
|
|
#2348 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka , zbytnio nie mogę z wami dziś pisać bo tesciowa sprząta po malowaniu i co chwila łazi mi obok laptopa i podpatruje co robię
![]() martwię się o Polę , nie ma jej od 15 grudnia ![]() POLA napisz coś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lecę poczytać co z tym maluszkiem z marcowo-kwietniowych oby się wykaraskał
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||
|
|
|
#2349 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo "wróciłem z dworza" a nie "wróciłem z dworu". Nie wiem jakoś tak niegramatycznie jak dla mnie...Cytat:
za wizytę i że wszystko dobrze ![]() Cytat:
- duża dziewczynka ![]() Cytat:
![]() śliczny Cytat:
A co do obniżenia, to ja tego nie widzę, tzn chyba się nie obniżył, a obniża się zawsze? Koleżanka z pracy stwierdziła że wysoko jest ![]() U nas dalej zimaa jak się patrzy, z domku dzisiaj nie wychylam nosa, zasilacz do laptopa dalej zepsuty, chyba nie będzie dało rady naprawić i muszę poszukać czy coś na allegro znajdę... Mój tż pytał co bym chciała na gwiazdkę, żebym mu dała jakiś pomysł, ale ja sama nie wiem, więc powiedziałam żeby sam coś wymyślił... ale znając jego to będzie jakiś praktyczny prezent, coś co mi potrzebne a nie co bym chciała (kiedyś np. dostałam wagę, bo coś wspomniałam że by mi się przydała )oliwia - ja majtki siatkowe kupiłam przez neta,a jak pytałam waptece to mieli jednorazowe ale tylko takie fizelinowe.... ale byłam tylko w jednej aptece ja jeszcze muszę kupić grubszą czapeczkę, bo mi z ciuszków tego brakuje, no i spirytus, reszta chyba jest.
|
|||||
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostaniesz, tylko nie wszystkie apteki je mają ![]() Cytat:
Może namieszała tak wszystkiego, że w żołądku miała masakrę? Nie wiem... Ale generalnie jak nie wyjdzie po lewatywie to jeszcze może wyjść jako żyganko i w sumie i tak źle i tak nie dobrze...
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
OliviaoO
Brzoskwinia wrocilem z dworza A brzuszek nie zawsze sie obniza PatkaM a u mnie, w pomorskim na pewno nie ma recept
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-18 o 11:20 |
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
zebra - dzięki za przekazanie pozdrowień dla tego maluszka od marcówek
pysia - już tyle pozytywnych opinii o blenderach od ciebie i innych mamusiek, że chyba się przy okazji skuszę. Tym bardziej, że mam tylko mikser z tą śmieszną końcówką z nożykiem A co do faceta z allegro to bym nie darowała i wystawiła negatywa, no w ostateczności neutrala Sensuel - ładny brzusio aldii - u nas na SR mówili, że jak się dobrze osuszy pępuszek po przetarciu spirytusem to bez problemu można już założyć pieluszkę i body i nic się nie powinno dziać. Chociaż ostatnio czytałam, że wietrzenie też pomaga w gojeniu. Ja też kiedyś próbowałam kupić spirytus w aptece do serum z vit. C i pani magister się na mnie dziwnie spojrzała i skierowała do monopolowego ![]() A co do wizyty to na szczęście się nie spóźniłam, to tylko pociąg się spóźnił. Pojechałam jednym wcześniej, bo gdyby nie przyjechał kolejny to potem była dłuższa przerwa i w życiu bym nie zdążyła. A gdybym się spóźniła 15 min to też mogłabym zapomnieć o wizycie, bo na całą moją wizytę miała 20 min. (zazwyczaj ciążowe są po 30, ale zważywszy na to, że tym razem poza paciorkowcem nie miałam żadnych badań to i tak uwinęła sie w 15 min). U mnie na stacji pogodowej -4, ale na pewno jest 2 razy zimniej (zazwyczaj tż przełącza, żeby porównać temp. z Okęcia i wychodzi tak o 5 stopni mrozu więcej) olivia - ja majtki jednorazowe kupowałam na allegro, więc nie wiem czy są dostępne w aptece, ale warto zapytać ula trzymam kciuki, żeby teściowa szybko skończyła sprzątanie ![]() ..................... Co do jedzenia przed porodem, to pewnie coś zjem z rozsądku, ale nie sądzę, żebym się jakoś obżarła , a zwłaszcza jak będę trochę zestresowana. Nie wiem jak wy, ale ja generalnie należę do tego typu, który jak się zdenerwuje to może w ogóle nie jeść (a wiem, że niektórzy właśnie wtedy się objadają) |
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję kochane za komplemenciki
aldii.....ja mam opadnięty brzuch już .Ja tego nie widzę także ciężko mnie to ocenić.Wydawało mi się,że on jeszcze sterczy.Poza tym coraz częściej czuję uciska na kości krocza,ze tak to określę.Zazwyczaj po dłuższym leżeniu,albo po nocy.Czasami też chwytają mnie takie delikatne skurcze w podbrzuszu.To normalne,że tak szybko wszystko zaczyna się tam organizować?? W pierwszej ciąży nie miałam tego typu dolegliwości.Zeru ucisku na krocze i zero jakichkolwiek bóli podbrzusza.Dopiero podczas porodu dowiedziałam się co to za uczucie
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Addiced nie ma za co w końcu karzdą to mogło z nas spotkać ![]() Ula napiszę smsa do Poli
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie pola odezwij się... do tej pory pisała dość często i nagle ciiisza
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję tak jakby mnie kości miednicy bolały i często jak się ruszę to czuję takie szpile w kości krocza,tam od dołu...poza tym wczoraj zauważyłam jeszcze jedną rzecz-nie wiem czy mnie zrozumiecie-ale mam takie uczucie "tam" jak np. w 1 dzień okresu,taki ból pochwy czy tam czegoś-tak jak już normalnie krwawi i jest taka boląca..ja miewałam takie coś w 1 dzień okresu,chociaż teraz jak tak myślę to też nie wiem czy zawsze...co to może być?nawet wczoraj już ją nawet tykałam czy jakaś spuchnięta jest czy co:/
|
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale śliczniutki ![]() Nooo, mój w ogóle się nie obniżył, nawet gin ostatnio tak powiedział, że jest cały czas wysoko. Nie czuję, że rodzę za 3 dni. Ale wewnętrzna siła mnie nadal trzyma! Ja sobie tego zupełnie nie wyobrażam!!!
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Widomość od Poli !!! Jest u rodziców i juz tutaj zostanie do porodu. Ma rozwarcie na jeden palec. Dostała luteinę i cordafen. Mały warzy 2,4kg. Zwiększyło się jej cisnienie ale ejszcze mieści się w normie i bardzo dziękuję za pamięć i prosi o kciuki. Niestety brak neta u rodziców ale napisałam żeby mi czasem eska napisała jakby co to ja Wam przekarzę wiadomość
|
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Baaaardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa - brzuszek też dziękuje
Zamierzam w weekend przygotować domek na przyjęcie Synka: choinka, dekoracje etc. Może to mnie trochę zajmie aby nie stresować się zbytnio...
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
witam,potem was nadrobie.
ide do apteki zmierzyc cisnienie,chyba mi zmierza co? mała sie niby rusza ale rzadko i mało ogólnie i mam bóle @ mocne od wczoraj,jak cisnienie bedzie kiepskie to jade do szpitala,mam skierowanie wiec je wykorzystam.dobrze ze jak cos to sa u nas odwiedziny tż-tów wczoraj miałam 149/95 |
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to nie wiem, ale położna na bank o tym mówiła na SR bo nawet jedna dziewczyna o to się ją pytała. Może to tylko u nas tak jest? Zobaczymy
![]() Cytat:
hehehe, a tez myślę, że pewnie jak już nas weźmie to jedzenie będzie ostatnią rzeczą o jakiej będziemy myśleć i moze tylko przegryziemy coś z rozsądku ![]() Cytat:
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2363 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mamaidy jak fajnie ![]() rybcia2309 czyżby już tuż tuż lewatywa the bestfilka2 dobrze, że dzidzia zdrowa ![]() Cytat:
Cytat:
podobno ma to związek z okultyzmem...Oj ja też się wstydziłam kupować gumki na 10 razy podchodziłam do okienka.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
...Madziulka ![]() Śliczny ![]() O kolejne cudeńko ![]() --------------- Zima zima zima pada pada śnieg jadę jadę saneczkami, sanki dzwonią dzwoneczkami dzyń dzyń dzyń.... tralalalalala Ja chcę na sanki, kulig cokolwiek Chciałam ulepić bałwana, ale śnieg się nie lepi. Piękne słoneczko i -12C![]() Dzisiaj w planach mamy wizytę w drugim szpitalu z położną na 18 ale przy tych warunkach pogodowych trzeba liczyć ze 3h na dojazd. Ciekawe który będzie lepsiejszy ![]() Wpadła właśnie koleżanka, odezwę się później |
|||||
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel tak mi sie wydaje, ze sie obnizyl, ale moze sie myle
![]() Patinka wiem o co ci chodzi,tez czasami mam takie uczucie w pochwie.A kosc lonowa to mnie juz z m-c boli, zwlaszcza wieczorem i jak wczesniej sie duzo nachodze Zeberko dziekujemy za wiesci od Poli Filka daj znac jak wrocisz z tej apteki.Ale to cisnienie 149/95 to juz niebezpieczne !! PatkaM moze u Was tak jest, bo Wy przy granicy
|
|
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie ma za co pisałam, że trzymamy kciuki za nią
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
lila śliczny brzuszek
Czy mi się zdaję Ci czy opadł już?![]() Sensuel no no pięknie urósł Co do blenderów to ja mam taki http://www.allegro.pl/item842005011_...0w_mlynek.html TŻ też i jesteśmy bardzo zadowoleni. TŻ jak go kupił to codziennie musiałam mu robić soki owocowe, np. 1 jabłko, marchewkę, pomarańczę, grejpfruta i on to pił. I co najlepsze w tym czasie kiedy właśnie pił te soki to zaszłam w ciążę TŻ się śmieje, że jego plemniki były takie mocne od tych witamin, że nie było szans żebym nie zaszła w ciążę ![]() ------------------------- Ja dzisiaj miałam pobudkę o 4:30, bo musiałam TŻtowi kawkę zrobić do termosu do pracy i jak się położyłam to 5:30 a ja jeszcze nie spałam ale za to jak usnęłam to obudziłam sie o 10:20 Trzeba się dzisiaj zabrać za jakieś porządki świąteczne ![]() A za oknem zima na całego i mróz
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się wstydziłam prezerwatywy kupować i zawsze tż musiał
w sumie dalej chyba tak mam ![]() A no i pojawiły mi się pierwsze rozstępy... po bokach brzucha, co prawda malutkie że je ledwo zauważyłam, ale pewnie jak już się pojawiły to będą następne. Ja nie chceeeeeeeee
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Tak samo było z żelem Raz sobie nie zapomnę jak zasuwał na nogach do apteki po test ciążowy, bo spóźniał mi się okres ![]() Co do rozstępów to smaruj się jakimś kremem żeby zbledły
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-12-18 o 12:26 |
||
|
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Ha cały czas smaruję się balsamem palmersa od początku ciąży, który podobno dobry jest na rozstępy, ale na te powstałe coś muszę zapodać chyba innego - coś mi się obiło o uszy że maść z wit. A - słyszałyście coś żeby to działało?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

A Ty tak jakoś młodo wyglądasz
ale nie ty pierwsza mi to mowisz. ćwierćwiecze mi już mineło ale do tej pory zdarza sie ze w sklepie prosza mnie o dowod......
w aptece sa tylko te gaziki Leko -ale to bez recepty.Jak juz bedziesz miala ta recepte to sie koniecznie pochwal, bo az mnie ciekawosc zzera 

chociaż teraz słoneczko troszkę wyszło to może się coś ociepli chociaż do jakichś -8 

czuję tak jakby mnie kości miednicy bolały i często jak się ruszę to czuję takie szpile w kości krocza,tam od dołu...poza tym wczoraj zauważyłam jeszcze jedną rzecz-nie wiem czy mnie zrozumiecie-ale mam takie uczucie "tam" jak np. w 1 dzień okresu,taki ból pochwy czy tam czegoś-tak jak już normalnie krwawi i jest taka boląca..ja miewałam takie coś w 1 dzień okresu,chociaż teraz jak tak myślę to też nie wiem czy zawsze...co to może być?nawet wczoraj już ją nawet tykałam czy jakaś spuchnięta jest czy co:/

po bokach brzucha, co prawda malutkie że je ledwo zauważyłam, ale pewnie jak już się pojawiły to będą następne. Ja nie chceeeeeeeee