Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-18, 10:29   #2341
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Zapomnialam Wam napisać, że zadzwonił ten facet od telefonu ten pierwszy i się tlumaczył, przepraszał itp. Podobno go okradli itp....jakieś głupie tłumaczenia...prosił bysmy nie wystawiali Negatywa...i zapytał czy moglibysmy zapomniec o tej transakcji ;/

Ehhhhhh ludzieeee
Oj ja bym nie darowała, i chociaż neutrala wystawiła
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 10:29   #2342
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
No to macie: brzuszek na 3 dni przed porodem

Piękny brzuszek.I nie wygląda na obniżony.Mój to bardzo się obniżył,a Twój sterczy i jest super
A czujesz jakbyś za 3 dni miała rodzić??
Mnie się kilka dni temu śniło,że był już 19 luty,a ja położyłam się na łóżku i czekałam na jakieś ból.A tu dupa

A to mój brzusio w 32 TC
Stary 2009-12-18, 10:43   #2343
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy;15923844[COLOR=Silver

[/COLOR]Gosbaj ja też chciałam o Twoim brzuszku napisać. Śliczny A Ty tak jakoś młodo wyglądasz
to chyba komplement...... ale nie ty pierwsza mi to mowisz. ćwierćwiecze mi już mineło ale do tej pory zdarza sie ze w sklepie prosza mnie o dowod......

Cytat:

Gosiu cudny
I mam wrazenie ze między pierwszym a tymi drugimi fotkami to spora roznica na brzuszku

Gosia ten też jest fajny....wg mnie najwazniejszy jest ten pojemniczek zamykany z dobrymi nożykami
Tez mi sie tak wydaje ze bardzo urosl.....no i czuje to przy schylaniu sie i innych czynnosciach. od jakis 2 tygodni jest mi juz ciezko z brzuszkiem i odliczam dni do konca - jeszcze 41

Dzieki za opinie o blenderze, coraz bardziej wydaje mi sie ze sie przyda. Co prawda mamy robot kuchenny ktory ma milion koncowek i tez sieka i trze ale jest duzy i potem nie chce mi sie myc tych czesci. A to jest mniejsze urzadzonko no i mozna je ze soba pozniej zabrac jak sie bedzie wyjezdzac i synkowi zupki robic.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Lila sliczny brzuszek, zrob jeszcze w w dniu albo dzien przed porodem Kurcze fajnie tak miec swiadomosc ze jeszcze tylko 3 dni......
Sensuel ladny i zgrabniutki brzuszek
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 10:47   #2344
aldii
Zakorzenienie

Mamaidy cudowne wiesci odnosnie coreczki zobaczymy co mi powie gin w pon. Co do kaftanikow, tak nam mowili na SR, zeby kaftanik i na to spiochy + koszulka, badz pajacyk
PatkaM juz kiedys czytalam o tych receptach na spirytus i zapytalam o to i w SR i w aptece, to obie babki mnie wysmialy i powiedzialy, ze spirytus to w monopolowym w aptece sa tylko te gaziki Leko -ale to bez recepty.Jak juz bedziesz miala ta recepte to sie koniecznie pochwal, bo az mnie ciekawosc zzera
Filka mala duza juz uwazaj z tym cisnieniem i nie zapomnij nam napisac, gdybys sie jednak wybrala do szpitala.Ale mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok
Joli mi sie wydaje, ze milo z jej strony.Chociaz mogla sama kupic te winogrona i Ci przyniesc
Gosbaj sliczny brzunio
Youyou straszne.....mam nadzieje, ze malenstwo przezyje
Addicted mnie by gin juz nie przyjal, gdybym sie spoznila 15min. Ma tyle pacjentek, ze.......
Kamyil gdybys chodzila na SR to bys wiedziala jak rozrobic od 100 spirytusu kupionego w monopolowym, odlewasz kieliszek i dolewasz kieliszek przegotowanej wody - gotowe zadna filozofia
Kocurazab kazdy grosz wazny-nwet te 130zl
Zebra prosze bardzo
Lila piekna mamusia, z pieknym brzusiem
Pysiamn i co mu odpowiedzialas? Wystawicie negatywa?
Sensuel Twoj rzeczywiscie dosc nicko jest - tak jak moj

U mnie -10, a jak u Was ??
Stary 2009-12-18, 10:51   #2345
patinka_
Zakorzenienie

aleeee miałam do nadrobienia!-a tylko wczoraj mnie nie było...byłam wczoraj z Tż w Krakowie,odwiedziliśmy Kolorino-fajny sklep,ale ja w sumie wszystko mam więc wyszliśmy tylko z zaczepką do smoczka i gryzakiem;P nikogo nie było na sklepie,a obsługa się nudzi i ziewała-masakra:/
póżniej zaliczyłam Bonarkę w której od chodzenia aż mi się słabo zrobiło i nagle ugięły mi się nogi,całe szczęście stałam blisko Tż. Poza tym cały dzień na fast foodach
w nocy obudziłam się z silnym bólem brzucha,ale takim nie ciążowym tylko raczej od żołądka..na szczęście przeszło,ale ja miałam dziwne schizy,czy nie przesadziłam z chodzeniem i to od tego...

Blender to w sumie to samo co taki stojący robot kuchenny na koktaile?tylko że taki pojemnik co się do niego wrzuca owoce?interesują mnie placki ziemniaczane-ale nie wiem czy w takim blenderze drobno mieli tak jak na tarełku czy będą takie większe grudki:/bo takich nie lubię...

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2009-12-18 o 10:53
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 10:56   #2346
oliviaoO
Rozeznanie

aldii u mnie -12 chociaż teraz słoneczko troszkę wyszło to może się coś ociepli chociaż do jakichś -8 bo za jakąś godzinkę muszę lecieć na miasto brrr.. ostatnie potrzebne rzeczy pokupować.. i może jeszcze dla Małej coś mi wpadnie w oko chociaż moja mama stanowczo twierdzi, że ciuszków na początek wystarczy.. a ja mam inne zdanie w tym temacie i niedosyt
takie majtki siatkowe jednorazowe to dostanę w aptece?

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:02   #2347
xmila
Raczkowanie

Super brzuszki
Muszę sobie zrobić fotkę, bo rośnie szybko, a ostatnie zdjęcie sprzed 3 tygodni

Przyłączam się do miłośniczek blendera
Zakupiłam niedawno, właśnie ze względu na zupki dla małego, ale już nie umiem bez niego żyć
Mam taki: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=313430, bez końcówek do ubijania piany, bo takowe już mam w innych sprzętach.

Wcześniej korzystałam z robota, ale jak Gosbaj piszesz - jest duży, niewygodny do mycia, etc. A tu mam małe, zgrabne urządzonko i siekam nim wszystko co się da, orzechy, migdały, warzywa, no i metodą Pysi ser - rewelacja. Szczególnie doceniam przy robieniu surówek Nie robiłam jeszcze tylko żadnej zupy-kremu, ale może w święta machnę krem z borowików

A za oknem biało i tak świątecznie się robi Dziś kończymy wielkie porządki i jutro albo w niedzielę ubierzemy już choinkę

Chciałam jeszcze sama podjechać na zakupy, ale taka jest szklanka na drodze, że sobie odpuszczę, może w przyszłym tygodniu się poprawi

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:03   #2348
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka , zbytnio nie mogę z wami dziś pisać bo tesciowa sprząta po malowaniu i co chwila łazi mi obok laptopa i podpatruje co robię

martwię się o Polę , nie ma jej od 15 grudnia
POLA napisz coś

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Wam napisać tylko, że jestem po wizycie i bardzo się cieszę Maja waży już 2580gr- urosła przez dwa tygodnie o 420 gramów Lekarka powiedziała, że to już prawidłowa waga i chociaż z usg termin dwa tyg. późniejszy to, że to liczy komputer, a bierze za dziecko w terminie 3500. Więc jeśli córcia nie będzie się spieszyć to ma szansę w tym tempie dobrnąć do 3 kilo
Teraz oby poczekała do po wigilii. Poza tym to może się rodzić, bo w pełni donoszona. Jestem szczęśliwa
Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
dziś mało czułam ruchy i mam podwyższone ciśnienie i gina to zaniepokoiło.dał mi skierowanie jak sie nie zmieni na ktg do szpitala.a jak bedzie wszystko ok to po nowym roku do szpitala na wizyte i tam mi ktg i zbadają.niby do nowego roku nie powinnam rodzić.
aaa a mała waży juz 2960g.
super że dzieciaczki zdrowe
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
No to racja, ale u nas powiedziała położna, że jak któraś z głodu opada z sił to wtedy glukozę dostaje. Ale żeby coś zjeść to niestety Także jeszcze w domku trzeba się najeść na zapas
a ja ostatnio czytałam ze dziewczyna sie najadła na maxa a jak jej zrobili lewatywe , to myślała że ją rozsadzi ( takie miała skurcze jelit)
Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
aha no i zalaczam fotki mojego brzuszka ten z usmeiszkiem jest z 31tc a te przed lustrem z dzisiaj czyli 34tc i 2dni.
P.S. no i fotki robilam sama wiec jakosc srednia
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek.I nie wygląda na obniżony.Mój to bardzo się obniżył,a Twój sterczy i jest super
Mnie się kilka dni temu śniło,że był już 19 luty,a ja położyłam się na łóżku i czekałam na jakieś ból.A tu dupa

A to mój brzusio w 32 TC
śliczności

lecę poczytać co z tym maluszkiem z marcowo-kwietniowych
oby się wykaraskał

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:10   #2349
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
U mnie mówi się na dworzu. Pole to takie coś gdzie pracują rolnicy - sieją, orzą itp rzeczy
Ale na południu też funkcjunuje takie znaczenie - pole jako miejsce gdzie się sieje, orze itp. a prócz tego jest drugie znaczenie że idziemy na pole czyli na dwór. Mnie tam to nie przeszkadza jak kto mówi, tylko czasem zastanawia odmiana "na dworze" - bo niektórzy mówią "byłem na dworzu" - a chyba powinno "byłem na dworze" albo "wróciłem z dworza" a nie "wróciłem z dworu". Nie wiem jakoś tak niegramatycznie jak dla mnie...

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Wam napisać tylko, że jestem po wizycie i bardzo się cieszę Maja waży już 2580gr- urosła przez dwa tygodnie o 420 gramów Lekarka powiedziała, że to już prawidłowa waga i chociaż z usg termin dwa tyg. późniejszy to, że to liczy komputer, a bierze za dziecko w terminie 3500. Więc jeśli córcia nie będzie się spieszyć to ma szansę w tym tempie dobrnąć do 3 kilo
Teraz oby poczekała do po wigilii. Poza tym to może się rodzić, bo w pełni donoszona. Jestem szczęśliwa
za wizytę i że wszystko dobrze

Cytat:
ja już po wizycie,wyniki badań w miare ale brak żelaza i musze brać.
dziś mało czułam ruchy i mam podwyższone ciśnienie i gina to zaniepokoiło.dał mi skierowanie jak sie nie zmieni na ktg do szpitala.a jak bedzie wszystko ok to po nowym roku do szpitala na wizyte i tam mi ktg i zbadają.niby do nowego roku nie powinnam rodzić.
aaa a mała waży juz 2960g.
- duża dziewczynka

Cytat:
aha no i zalaczam fotki mojego brzuszka ten z usmeiszkiem jest z 31tc a te przed lustrem z dzisiaj czyli 34tc i 2dni.
P.S. no i fotki robilam sama wiec jakosc srednia
śliczny brzuszek

Cytat:
śliczny

Cytat:

A to mój brzusio w 32 TC
i następny śliczny
A co do obniżenia, to ja tego nie widzę, tzn chyba się nie obniżył, a obniża się zawsze? Koleżanka z pracy stwierdziła że wysoko jest
U nas dalej zimaa jak się patrzy, z domku dzisiaj nie wychylam nosa, zasilacz do laptopa dalej zepsuty, chyba nie będzie dało rady naprawić i muszę poszukać czy coś na allegro znajdę...
Mój tż pytał co bym chciała na gwiazdkę, żebym mu dała jakiś pomysł, ale ja sama nie wiem, więc powiedziałam żeby sam coś wymyślił... ale znając jego to będzie jakiś praktyczny prezent, coś co mi potrzebne a nie co bym chciała (kiedyś np. dostałam wagę, bo coś wspomniałam że by mi się przydała a to nie jest prezent który super cieszy )
oliwia - ja majtki siatkowe kupiłam przez neta,a jak pytałam waptece to mieli jednorazowe ale tylko takie fizelinowe.... ale byłam tylko w jednej aptece
ja jeszcze muszę kupić grubszą czapeczkę, bo mi z ciuszków tego brakuje, no i spirytus, reszta chyba jest.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:15   #2350
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
PatkaM juz kiedys czytalam o tych receptach na spirytus i zapytalam o to i w SR i w aptece, to obie babki mnie wysmialy i powiedzialy, ze spirytus to w monopolowym w aptece sa tylko te gaziki Leko -ale to bez recepty.Jak juz bedziesz miala ta recepte to sie koniecznie pochwal, bo az mnie ciekawosc zzera
Nie wiem, może to tylko u nas tak jest w zach-pom? Na SR też nam babka mówiła, że przy wypisie dostaniemy receptę na spirytus do pępka...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
takie majtki siatkowe jednorazowe to dostanę w aptece?
Dostaniesz, tylko nie wszystkie apteki je mają

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a ja ostatnio czytałam ze dziewczyna sie najadła na maxa a jak jej zrobili lewatywe , to myślała że ją rozsadzi ( takie miała skurcze jelit)
No ciekawe co jadła Może namieszała tak wszystkiego, że w żołądku miała masakrę? Nie wiem... Ale generalnie jak nie wyjdzie po lewatywie to jeszcze może wyjść jako żyganko i w sumie i tak źle i tak nie dobrze...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:18   #2351
aldii
Zakorzenienie

OliviaoO w aptece mozna je kupic
Brzoskwinia wrocilem z dworza p oplakalam sie ze smiechu
A brzuszek nie zawsze sie obniza
PatkaM a u mnie, w pomorskim na pewno nie ma recept

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-18 o 11:20
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:27   #2352
addicted to wizaz
Zadomowienie

zebra - dzięki za przekazanie pozdrowień dla tego maluszka od marcówek

pysia - już tyle pozytywnych opinii o blenderach od ciebie i innych mamusiek, że chyba się przy okazji skuszę. Tym bardziej, że mam tylko mikser z tą śmieszną końcówką z nożykiem
A co do faceta z allegro to bym nie darowała i wystawiła negatywa, no w ostateczności neutrala
Sensuel - ładny brzusio
aldii - u nas na SR mówili, że jak się dobrze osuszy pępuszek po przetarciu spirytusem to bez problemu można już założyć pieluszkę i body i nic się nie powinno dziać. Chociaż ostatnio czytałam, że wietrzenie też pomaga w gojeniu.
Ja też kiedyś próbowałam kupić spirytus w aptece do serum z vit. C i pani magister się na mnie dziwnie spojrzała i skierowała do monopolowego
A co do wizyty to na szczęście się nie spóźniłam, to tylko pociąg się spóźnił. Pojechałam jednym wcześniej, bo gdyby nie przyjechał kolejny to potem była dłuższa przerwa i w życiu bym nie zdążyła. A gdybym się spóźniła 15 min to też mogłabym zapomnieć o wizycie, bo na całą moją wizytę miała 20 min. (zazwyczaj ciążowe są po 30, ale zważywszy na to, że tym razem poza paciorkowcem nie miałam żadnych badań to i tak uwinęła sie w 15 min).
U mnie na stacji pogodowej -4, ale na pewno jest 2 razy zimniej (zazwyczaj tż przełącza, żeby porównać temp. z Okęcia i wychodzi tak o 5 stopni mrozu więcej)
olivia - ja majtki jednorazowe kupowałam na allegro, więc nie wiem czy są dostępne w aptece, ale warto zapytać
ula trzymam kciuki, żeby teściowa szybko skończyła sprzątanie
.....................
Co do jedzenia przed porodem, to pewnie coś zjem z rozsądku, ale nie sądzę, żebym się jakoś obżarła, a zwłaszcza jak będę trochę zestresowana.

Nie wiem jak wy, ale ja generalnie należę do tego typu, który jak się zdenerwuje to może w ogóle nie jeść (a wiem, że niektórzy właśnie wtedy się objadają)
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:34   #2353
Sensuel
Wtajemniczenie

Dziękuję kochane za komplemenciki .

aldii.....ja mam opadnięty brzuch już .Ja tego nie widzę także ciężko mnie to ocenić.Wydawało mi się,że on jeszcze sterczy.

Poza tym coraz częściej czuję uciska na kości krocza,ze tak to określę.Zazwyczaj po dłuższym leżeniu,albo po nocy.Czasami też chwytają mnie takie delikatne skurcze w podbrzuszu.To normalne,że tak szybko wszystko zaczyna się tam organizować??
W pierwszej ciąży nie miałam tego typu dolegliwości.Zeru ucisku na krocze i zero jakichkolwiek bóli podbrzusza.Dopiero podczas porodu dowiedziałam się co to za uczucie
Stary 2009-12-18, 11:37   #2354
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:

A to mój brzusio w 32 TC
ależ Ci brzuchol urósł

Addiced nie ma za co w końcu karzdą to mogło z nas spotkać

Ula napiszę smsa do Poli

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:43   #2355
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
martwię się o Polę , nie ma jej od 15 grudnia
POLA napisz coś
no właśnie pola odezwij się... do tej pory pisała dość często i nagle ciiisza
Stary 2009-12-18, 11:44   #2356
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

Poza tym coraz częściej czuję uciska na kości krocza,ze tak to określę.Zazwyczaj po dłuższym leżeniu,albo po nocy.Czasami też chwytają mnie takie delikatne skurcze w podbrzuszu.To normalne,że tak szybko wszystko zaczyna się tam organizować??
W pierwszej ciąży nie miałam tego typu dolegliwości.Zeru ucisku na krocze i zero jakichkolwiek bóli podbrzusza.Dopiero podczas porodu dowiedziałam się co to za uczucie
ja mam to samo od 2 dni!!! i nie wiem właśnie co to czuję tak jakby mnie kości miednicy bolały i często jak się ruszę to czuję takie szpile w kości krocza,tam od dołu...poza tym wczoraj zauważyłam jeszcze jedną rzecz-nie wiem czy mnie zrozumiecie-ale mam takie uczucie "tam" jak np. w 1 dzień okresu,taki ból pochwy czy tam czegoś-tak jak już normalnie krwawi i jest taka boląca..ja miewałam takie coś w 1 dzień okresu,chociaż teraz jak tak myślę to też nie wiem czy zawsze...co to może być?nawet wczoraj już ją nawet tykałam czy jakaś spuchnięta jest czy co:/
Stary 2009-12-18, 11:55   #2357
lila12
Zadomowienie

Cytat:

A to mój brzusio w 32 TC
Sensuel dziękuję - Twój jest jeszcze malutki ale śliczniutki
Nooo, mój w ogóle się nie obniżył, nawet gin ostatnio tak powiedział, że jest cały czas wysoko.
Nie czuję, że rodzę za 3 dni. Ale wewnętrzna siła mnie nadal trzyma! Ja sobie tego zupełnie nie wyobrażam!!!
Stary 2009-12-18, 11:57   #2358
zebra666
Zakorzenienie

Widomość od Poli !!! Jest u rodziców i juz tutaj zostanie do porodu. Ma rozwarcie na jeden palec. Dostała luteinę i cordafen. Mały warzy 2,4kg. Zwiększyło się jej cisnienie ale ejszcze mieści się w normie i bardzo dziękuję za pamięć i prosi o kciuki. Niestety brak neta u rodziców ale napisałam żeby mi czasem eska napisała jakby co to ja Wam przekarzę wiadomość

Stary 2009-12-18, 11:57   #2359
lila12
Zadomowienie

Baaaardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa - brzuszek też dziękuje

Zamierzam w weekend przygotować domek na przyjęcie Synka: choinka, dekoracje etc. Może to mnie trochę zajmie aby nie stresować się zbytnio...
Stary 2009-12-18, 12:00   #2360
filka2
Zadomowienie

witam,potem was nadrobie.
ide do apteki zmierzyc cisnienie,chyba mi zmierza co?
mała sie niby rusza ale rzadko i mało ogólnie i mam bóle @ mocne od wczoraj,jak cisnienie bedzie kiepskie to jade do szpitala,mam skierowanie wiec je wykorzystam.dobrze ze jak cos to sa u nas odwiedziny tż-tów
wczoraj miałam 149/95
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 12:03   #2361
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
PatkaM a u mnie, w pomorskim na pewno nie ma recept
No to nie wiem, ale położna na bank o tym mówiła na SR bo nawet jedna dziewczyna o to się ją pytała. Może to tylko u nas tak jest? Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Co do jedzenia przed porodem, to pewnie coś zjem z rozsądku, ale nie sądzę, żebym się jakoś obżarła, a zwłaszcza jak będę trochę zestresowana.

Nie wiem jak wy, ale ja generalnie należę do tego typu, który jak się zdenerwuje to może w ogóle nie jeść (a wiem, że niektórzy właśnie wtedy się objadają)
No własnie, nie ma co się obżerać jak świnia hehehe, a tez myślę, że pewnie jak już nas weźmie to jedzenie będzie ostatnią rzeczą o jakiej będziemy myśleć i moze tylko przegryziemy coś z rozsądku

Cytat:
No ja to juz mam średnio od 29 tygodnia... Nic przyjemnego a teraz jest to jeszcze gorsze... W dzień to porażka a o nocy nawet nie wspominam... Tylko popłakac z bólu się można... A teraz to już jest mega ból...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-18, 12:05   #2362
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Widomość od Poli !!! Jest u rodziców i juz tutaj zostanie do porodu. Ma rozwarcie na jeden palec. Dostała luteinę i cordafen. Mały warzy 2,4kg. Zwiększyło się jej cisnienie ale ejszcze mieści się w normie i bardzo dziękuję za pamięć i prosi o kciuki. Niestety brak neta u rodziców ale napisałam żeby mi czasem eska napisała jakby co to ja Wam przekarzę wiadomość
dzięki zebciu za wieści tzrymamy więc za nią kciuki
Stary 2009-12-18, 12:09   #2363
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry

Mamaidy jak fajnie super wiadomość, gratuluję
rybcia2309 czyżby już tuż tuż lewatywa the best
filka2 dobrze, że dzidzia zdrowa

Cytat:
mój to mi kiedyś powiedział ze mam kupić zapas podpasek bo on za chiny nie pojedzie do sklepu po takie coś a co dopiero po stanik do karmienia
Mój dzielnie chodzi, ale staram się nie robić mu obciachu i kupuję sama

Cytat:
Znalazlam link w necie :
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...c789b70c4c013f
Dla tych co nie oglądały w wiadomościach SZOKKKKKKKK
Dwulatek...lekarze przez 3 dni nie wiedzieli co mu jest...dopiero po rentgenie się okazało....

Za to ja kiedyś wstydziąłm się kupować prezerwatywy
Dziwna ta sprawa z tym dzieckiem podobno ma to związek z okultyzmem...
Oj ja też się wstydziłam kupować gumki na 10 razy podchodziłam do okienka.

Cytat:
dziewczyny boli mnie skóra na brzuszku, takie głupie uczucie
czy wy też tak kiedyś miałyscie?
Też mnie boli i to często, po prostu się naciągnęła. Najgorzej jest po kąpieli. Dużo balsamu pomaga

Cytat:
Fajowy duży brzuszek

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kurcze... z ciekawości zajrzałam do mamuś marcowo-kwietniowych i podczytałam że u nich już właśnie jedna mamusia już urodziła..... dzieciatko waży 920g i w stanie cięzkim ale stabilnym..
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

Madziulka

Cytat:
Śliczny

Cytat:
A to mój brzusio w 32 TC
O kolejne cudeńko
---------------
Zima zima zima pada pada śnieg jadę jadę saneczkami, sanki dzwonią dzwoneczkami dzyń dzyń dzyń.... tralalalalala
Ja chcę na sanki, kulig cokolwiek Chciałam ulepić bałwana, ale śnieg się nie lepi. Piękne słoneczko i -12C
Dzisiaj w planach mamy wizytę w drugim szpitalu z położną na 18 ale przy tych warunkach pogodowych trzeba liczyć ze 3h na dojazd. Ciekawe który będzie lepsiejszy
Wpadła właśnie koleżanka, odezwę się później
Stary 2009-12-18, 12:13   #2364
aldii
Zakorzenienie

Sensuel tak mi sie wydaje, ze sie obnizyl, ale moze sie myle
Patinka wiem o co ci chodzi,tez czasami mam takie uczucie w pochwie.A kosc lonowa to mnie juz z m-c boli, zwlaszcza wieczorem i jak wczesniej sie duzo nachodze
Zeberko dziekujemy za wiesci od Poli
Filka daj znac jak wrocisz z tej apteki.Ale to cisnienie 149/95 to juz niebezpieczne !!
PatkaM moze u Was tak jest, bo Wy przy granicy
Stary 2009-12-18, 12:16   #2365
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
No to dobrze, że jeszcze w dwupaku

Cytat:
mała sie niby rusza ale rzadko i mało ogólnie i mam bóle @ mocne od wczoraj,jak cisnienie bedzie kiepskie to jade do szpitala,mam skierowanie wiec je wykorzystam.dobrze ze jak cos to sa u nas odwiedziny tż-tów
wczoraj miałam 149/95
Zmierzą na pewno, u nas w każdej aptece widziałam takie coś do mierzenia ciśnienia. A to ciśnienie masz faktycznie wysokie, nie można go zignorować! A na te bóle @ łyknełaś nospę?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-18, 12:18   #2366
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj miałam 149/95
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!

Dziewczyny nie ma za co pisałam, że trzymamy kciuki za nią

Stary 2009-12-18, 12:19   #2367
Zaslona
Raczkowanie

lila śliczny brzuszek Czy mi się zdaję Ci czy opadł już?
Sensuel no no pięknie urósł

Co do blenderów to ja mam taki http://www.allegro.pl/item842005011_...0w_mlynek.html TŻ też i jesteśmy bardzo zadowoleni. TŻ jak go kupił to codziennie musiałam mu robić soki owocowe, np. 1 jabłko, marchewkę, pomarańczę, grejpfruta i on to pił. I co najlepsze w tym czasie kiedy właśnie pił te soki to zaszłam w ciążę TŻ się śmieje, że jego plemniki były takie mocne od tych witamin, że nie było szans żebym nie zaszła w ciążę

-------------------------
Ja dzisiaj miałam pobudkę o 4:30, bo musiałam TŻtowi kawkę zrobić do termosu do pracy i jak się położyłam to 5:30 a ja jeszcze nie spałam ale za to jak usnęłam to obudziłam sie o 10:20 Trzeba się dzisiaj zabrać za jakieś porządki świąteczne
A za oknem zima na całego i mróz

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 12:21   #2368
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ja też się wstydziłam prezerwatywy kupować i zawsze tż musiał w sumie dalej chyba tak mam
A no i pojawiły mi się pierwsze rozstępy... po bokach brzucha, co prawda malutkie że je ledwo zauważyłam, ale pewnie jak już się pojawiły to będą następne. Ja nie chceeeeeeeee

Stary 2009-12-18, 12:25   #2369
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
wczoraj miałam 149/95
Tak zmierzą Ci za darmo, bo są w aptekach aparaty do mierzenia ciśnienia. Przychodzisz, siadasz, wkładasz ręke, przyciskasz co trzeba i dostajesz karteczkę z wynikiem

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Ja też się wstydziłam prezerwatywy kupować i zawsze tż musiał w sumie dalej chyba tak mam
A no i pojawiły mi się pierwsze rozstępy... po bokach brzucha, co prawda malutkie że je ledwo zauważyłam, ale pewnie jak już się pojawiły to będą następne. Ja nie chceeeeeeeee
U Nas zazwyzcaj TŻ kupował, ale jak byliśmy np. w tesco czy w realu i były na promocji po 12 szt np, to razem staliśmy i wybieraliśmy Tak samo było z żelem TŻ mówi, że dla niego nie ma problemu i może mi kupować podpaski, tampony, wkładki tylko żebym mu powiedziała jakie Raz sobie nie zapomnę jak zasuwał na nogach do apteki po test ciążowy, bo spóźniał mi się okres Ale biedak się wrócił, bo apteka zamknięta była

Co do rozstępów to smaruj się jakimś kremem żeby zbledły

Amelia

Edytowane przez Zaslona
Czas edycji: 2009-12-18 o 12:26
Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 12:39   #2370
brzoskwinia82
Zadomowienie

Ha cały czas smaruję się balsamem palmersa od początku ciąży, który podobno dobry jest na rozstępy, ale na te powstałe coś muszę zapodać chyba innego - coś mi się obiło o uszy że maść z wit. A - słyszałyście coś żeby to działało?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości