|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
no ja bylam na zwiedzaniu ale to dlatego ze chodzilam na SR i prowadzila ja polozna ktora na Bema pracuje i z nia sie umawialo i przychodzilo. Mam do niej numer, moge ci na Privie wyslac to do niej zadzwonisz (powiesz np ze masz numer z przychodni - bo ja tam dostalam). Jak chcesz..... Ogolnie jest tam bardzo ladnie, czysto, po remoncie swiezo. Polozne sympatyczne, zwiedzalismy porodowke, nawet sie na lozko porodowe kladlam i ona mi pozycje pokazywala ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Kurcze mielismy dzisiaj jechac do Wrocławia do znajomych, a tu wlasnie maz dzwoni ze wraca z pracy do domku i ze popsuly sie wycieraczki,....i :dupa: nie pojedziemy do Wrocławia........... |
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam
myślałam, że ich tam zagryzę na miejscu
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe...a czy przypadkiem ktoś sobie jej nie przywłaszczył,bo wiedział,że jesteś na L4?
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
Nie, bo każdą odebraną paczkę trzeba pokwitować....porpostu gdzies się zawieruszyła i mam w poniedziałek przyjechac....powiedziała m, że mąż ja odbierze bo ja nie będę krażyć jak głupia...to i tak żaden rarytas, bo to wedla słodycze, dwie czekolady, batoniki i ptasie mleczko....ale dobre i to!!!!!!!!
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że do świąt zrobią nam jeszcze jedno pomieszczenie - będą przychodzili, ale nie wiem dlaczego, bo mieli tylko czas do dzisiaj, a wkońcu co do czego, mają przyjść i jutro i po weekendzie Tylko później będzie trochę gorzej, jak przyjdzie do płacenia - nawet nie pytaliśmy ile wezmą, bo tak mieliśmy dosyć tego remontu. Mam nadzieję, że nie zostawią nas bez grosza w portfelu... Pożyjemy, zobaczymy. Trzymajcie kciuki, aby nas nie oskubali za mocno Aczkolwiek, jak z 1,5 miesiąca temu pytaliśmy jednych, to chcieli 8 tys za robotę, dlatego mąż sam robił. Zrobił tak naprawdę sporo, więc Ci nie powinni głupieć z ceną za ten remont. Zobaczymy. Ale szczerze Wam powiem, że przez ten czas co trwa remont - od końca sierpnia - to jakoś inaczej podchodzę do tych pracowników. Widzę szybkie efekty i w tej chwili to jest dla mnie najważniejsze, zważywszy na to, że wczoraj zaczęłam 30 tydz ciąży, więc skąd mam znać dzień i godzinę porodu... Coraz bliżej do niego, a ja tak naprawdę nic nie mam... Prócz higienicznych rzeczy i wózka, który jutro odbieramy Więc chcę już koniec tego syfu, by móc zająć się zakupami dla Glutka - ciekawe czy w środę poznam jego płeć Właśnie zrobił mi górkę z prawej strony brzucha,chyba dupsko wytyka na nas ![]() A tak poza tym, to mója kotka odkąd tyle napadało śniegu i jest mróz, też nie chce wychodzić na dwór
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Siadłam i będę nadrabiać...
|
#2439 | ||||
|
Zadomowienie
|
zebra dzieki za info o poli
malinka - bardzo fajnie ci w tej fryzurce. A my mamy wigilię u nas, ale teściowa zrobi większość rzeczy i tż wszystko przywiezie , a ja tylko drobiazgiIngrid - masz zgrabniutki brzusio Madziulka to superowo, że wizyta udana, a Szymek to już kawał chłopa ![]() syla za udane zakupyKancia - ja jeszcze wczoraj mówiłam, że nie będę Michała ciągneła na sankach bo może być mi za ciężko, ale dziś wyszliśmy na sanki po tż z pracy gooha - mogę cię zrozumieć z tymi porządkami, ja też jak się nie mogę doczekać jak tż zrobi to o co go prosiłam, to nieraz wolę sama A co do wigilii to skoro to nieuniknione, to mam nadzieję, że chociaż teść i tż staną na wysokości zadania będą ci sporo pomagać elcia zdrowego maluszka, ale z tymi 64 to nas nabrałaś![]() filka dobrze, że to ciśnienie jednak wyszło niższe, a co do teściowej to chyba szkoda słów Cytat:
pysia - współczuję z ząbkiem, ale dobrze że już po i na razie nie masz więcej ząbków do zrobienia. I gratuluję paczuszki z kosmetykami, wiadomo że dla nas kobitek to zawsze bardzo miła sprawa Cytat:
Cytat:
xmila strippi - a gdzie zdjęcie brzuszka??? bo pamiętam jak się cieszyłaś, że to już ostatniCytat:
"Natomiast przyszłe mamy, mogą spokojnie pielęgnowac swą skórę w okresie ciąży, każdym preparatem zawierającym witaminę A w łagodnej postaci estrowej, o której będzie mowa poniżej. Na pudełeczku w składzie trzeba szukać nazwy - retinyl palmitate czyli palmitynian retinylu, poza tym mogą one używać kremów z każdą inna witaminką np. C czy E." "Maść ochronna z witaminą A" (retinoli palmitas) z apteki to właśnie bezpieczna w ciąży estrowa pochodna witaminy A. Inne pochodne wit. A rzeczywiście nie są bezpieczne dla kobiet w ciąży, ale tą maść z apteki możesz spokojnie stosować. |
||||
|
|
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
A ja was czytam i nie mam weny pisać. Dziś mam cięzki dzień. Spać mi się chce (pewno w nocy będę wizazować
) i brzuszek boli, tzn skóra na nim, rozciąga się oj rozciąga jak nic. Córcia dziś tez leniwa, raz na czas gdzieś uderzy kolankiem i tyle. Buziaki.
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Addiced no cieszyłam sie to znalazł na dole dwa jeszcze z wykruszonymi częściami plomby:P ale to na jedną wizytę i będzie po wszystkim. Aczkolwiek góra calusieńka już zdrowa
jakoś przezyję te na dole 2 |
|
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie addicted - no jutro ją kupię i będę traktować nią wstrętne rozstępy
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Sorrki dziewczynki ale boli mnie głowa i połowa szczeki
![]() Idę odpocząc jutro poczytam co u Was ps Dziekuje za wszystkie miłe słowa PS.PRZYJECHAŁ KURIER Z TELEFONEM ![]() To chyba za dzisiejsze cierpienia z ząbkiem hihi
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-18 o 20:33 |
|
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
i ja też się dziś umęczyłam. choć nawet nie wychyliłam nosa z domu. miałam rozpocząć wielkie sprzątanie ale rano zabrałam się do wystawiania butowych aukcji na allegro. mój teść ma małą produkcję i stwierdziłam, że skoro i tak siedzę w domu to mogę jakoś popracować i wymyśliłam te aukcje
zobaczymy czy ktoś się zainteresuje, bo jak zobaczyłam ile tego jest na allegro to.. i tak zdjęcia, obróbka itd zajęły mi cały dzień.. jestem wykończona psychicznie i na sprzątanie nie mam najmniejszej ochoty. a jeszcze obiecałam mężusiowi jakiś mini obiadek zrobić, bo on biedak dziś cały dzień przy ząbkach pracuje i pracuje.. zmusiłam się ostatkiem sił do obrania ziemniaków i przygotowania schaboszczaków.. a surówkę wyciągnę ze słoika
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę poczytałam...
Gratuluję brzuszków, nowych fryzur, współczuję wizyt u dentysty... Widziałam, że pojawiły się ciśnieniowe mamy ![]() Dzięki za wiadomość od Poli, Goocha chyba oszalałaś z tą wigilią... Mnie mama powiedziała, że da trochę rzeczy na święta, żebym przypadkiem nic nie robiła... A i tak większość czasu spędzimy po rodzinie... Ja sobie siedzę albo leżę, nic mi nie wolno robić, tylko odpoczywam... Żeby mi przypadkiem ciśnienie nie wzrosło... Jedyne co wczoraj to kurze wytarłam i z TŻem pościel przebrałam... On za to łazienkę lekko odgruzował i odkurzył... Bo wpadła wczoraj rodzinka moja i TŻa na chwilę, babcia zrobiła mi torcik, a ja tylko kawkę i herbatkę... A i tak na mnie krzyczeli, że mam siedzieć i co chwile sie pytali czy dobrze się czuję... Dziękuję Wam bardzo za życzenia urodzinowe
|
#2447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam dziewczyny, że pracujecie w takich firmach albo Wasi mężowie pracują... Moja firma to tylko generalnie patrzy na to jak by tu obciąć cokolwiek, a mąż na swojej firmie więc co najwyżej sam sobie może sprezentować coś ![]() Cytat:
Cytat:
I co ta maść robi? Pomaga zmniejszać te nowopowstałe czerwone czy te co są długo te białe? Na białe już się chyba nic nie poradzi, nie? Cytat:
A ja z mężem zaczeliśmy oglądać Dextera przytuleni na nowej kanapie, ale zasneliśmy Ja już się podniosłam bo jednak bioderko dało znać i przesiadłam się na fotel a mężu dalej kima Ciekawe o której wstanie to pół nocy nie będzie potem spał
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziu... Dziewczyny to już 82 strona... Normalnie się za głowę złapałam jak wlazłam... Jejku znowu takie zaległości. Narazie przeczytałam do końca tamtą część a też miałam jakieś 50 stron. Masakra
![]() Ja od 27 listopada jestem w Polsce u rodziców w Katowicach ![]() Zrobilam wielkie porządki w ''moim pokoju'' bo rodzice normalnie mieli ołtarzyk. Wywaliłam kupę rzeczy a to co chcę zatrzymac popakowalam w 4 male kartony. Namówilam też tatę na zakup mebli sypialnianych. No i tym sposobem bratowa zabrała moje stare meble, a rodzice mają sypialnię w której śpię JAAAAAAA Czuję się dobrze, oczywiście zdarzają się skurcze no i mały strasznie mnie kopie gdzieś z lewej strony w coś co okropnie boli, tak że jak stoję to muszę się zgiąć w pól z bólu. Martwi mnie jedna rzecz a mianowicie maly ma czkawkę prawie, że codziennie, czasami nawet 2 razy dziennie. Pisałam sms-a do mojej położnej w Austrii i ona odpisała, że to normalne i mam się nie martwić, ale nadal się niepokoję.... ![]() Przeczytałam historię Agape (moje gratulacje!!!! ![]() Gratulacje skladam też na ręce drugiej rozpakowanej mamusi ![]() Sweet Mam nadzieję, ze obie dobrze się czujecie.Ja nie wiem jak wy ale ja to chyba kamikadze jestem bo ja się wybieram na Sylwestra do Hotelu Katowice hahaha. Oczywiście nie zamierzam szaleć i skakać jak wariatka, ale stwierdzilam, że skoro dobrze się czuję i przed wyjazdem lekarz stwierdził, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, to warto pojść się pobawić Miałam taki pomysł, żeby spotkać się z ciężaróweczkami z okolic Katowic i zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie póki jesio mamy brzuszki ![]() Co wy na to dziewczyny???? Lecę czytać dalej
|
|
|
|
#2449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ginowi na wizycie ale i tak on nic nie może zrobic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2450 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czkawką częstą naprawdę nie ma się co przejmować! to naprawdę normalne!! Cytat:
choć wierzę, że jeszcze sylwestra spędzę w dwupaku
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
widze, ze nie marnujecie czasu i jedziecie z postami jak dzikie ja podczytuje Was codziennie, ale zanim dojade do konca, to zajme sie czyms innym, potem znowu siadam do czytania i mam ponownie mase stron do nadrobienia. i tym sposobem nigdy nie moge dotrzec na koniec, a juz niewspominajac o cytowaniu ![]() wczoraj wynalazlam nowy program w TV i przez prawie caly dzien sa programy o dzieciach, rodzeniu itp. ale ja sie chyba nie nadaje do ogladania tego, bo ciagle plakac mi sie chce. TZ mnie opierniczyl, ze nie mam tego ogladac, ale ja i tak swoje.! byl nawet program o kobietach, ktore nie wiedzialy ze sa w ciazy, dowiedzialy sie dopiero jak juz zaczela sie akcja porodowa i z bolami przyjechaly do szpitala, oczywiscie myslaly, ze cos innego je boli, a tu surprise, ze pani jednak rodzi. normalnie szok. juz sie nie moge doczekac rozpakowywania. codziennie siadam i czytam Wasze posty w oczekiwaniu na jakies newsy ![]() Milego wieczorku mamuski
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My sylwestra spędzimy kanapowo tzn w domku we dwójkę, ale coś powymyślamy aby uatrakcyjnić ten wieczór ![]() Cytat:
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czkawka jest normalna...No i śliczny brzuszek
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
zebra666 dzięki za wiadomość od Poli pozdrów ją od nas
filka2 jak teraz ciśnienie??? a dla teściowej ![]() pysiamn brawa dla odważnej kobitki fajowa niespodzianka z pracy, pozazdrościć![]() Ingrid80 fajny brzusio ![]() Madziulka83, elcia0787super,że wszystko z dzidziami ok ![]() gooha podziwiam, że Ci się chce. Ja bym uciekła do rodziców ale uważajcie na siebie tzn. bez szaleństw![]() malinka118 ślicznie wyglądasz ![]() xmila castilia dobrze, że się odezwałaś. Ładniusi brzusio ![]() -------------------- Myślałam, że rano posiedzę troszkę z Wami, ale wpadła psiapsiuła z newsem: będzie mamusią i to wrześniową Potem udało mi się wpaść na sekundę do kosmetyczki na brewki i fru do szpitala na zwiedzanie. No i teraz mam dylemat, waham się między dwoma szpitalami. Obie położne przemiłe, jeden szpital jest daleko ale za to w nim jest zzo. W jednym płaci się za poród rodzinny a w drugim za pokój. Jestem w kropce Muszę się z tym przespać![]() A teraz harry potter buziaki |
|
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, że jeszcze mnie stąd nie wywaliłyście za to, że tak mało się udzielam. Postaram się poprawić w tym wątku bo w końcu jestem w domku u rodziców i w sumie nie mam nic do roboty więc będę tu wchodzić częściej.
Eudaimonia - dzięki za slowa otuchy, zawsze mi się żal malca robi gdy zaczyna tak czkać biedulek. No i głaszczę go i spiewam mu, piję więcej (strasznie naiwne to z mojej strony), ale wiem że nie mogę mu pomóc ![]() Patka - ano chce mi się Jutro mam spotkanie ludzików z mojej klasy z podstawówki i już się nie mogę doczekać Co do Sylwestra jesio to nie mogę się zdecydować na sukienkę Mam długą czarną w kwiaty z odkrytymi plecami no i małą czarną obie z takiego jakby welurku. Najwyżej cyknę fotki i zapytam Was kochane o zdanie Kamyczku - A to szkoda Odwiedzilabym Cię, ale nie chcę Ci się zwalać na głowę bo powinnaś odpoczywać Majkela - dziękuję ślicznie |
|
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pomożemy wybrać ![]() My się nie wybieramy nigdzie, ale mam sukienkę w która się zmieszczę więc może chociaż po domku na kilka godzinek ją nałożę
|
|
|
#2457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czkawkę też ma do 2 razy na dzień ![]() śliczny brzusio Cytat:
![]() podłubałam słonecznika i mi teraz niedobrze bleeee...ide się wyprysznicować
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
Discovery Home&Health http://www.yourdiscovery.com/homeand...ex.jsp?site=uk
teraz jakies bzdury leca, ale od jutra rana juz widze, ze znowu zaczyna sie o ciazach, porodach i innych takich przy ktorych non stop beczec mi sie chce, zwlaszcza w momencie porodu. aaa, no i po wczorajszym ogladaniu powiedzialam mezowi, ze ja sie jednak nie pisze na porod, mnie tam nie bedzie. niech sobie sam idzie i zawola mnie po wszystkim ![]() Ps. Castilia zazdroszcze kondycji na Sylwka, ja moze bym i poszla, ale nie dosc ze nie mam sie w co ubrac, to jeszcze zadne buty chwilowo na mnie nie wchodza, procz adidasow. no i czekamy na fotki, to pomozemy w wyborze,
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-12-18 o 21:21 |
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale uwielbiam to jej prostowanie szkitek i wypychanie kolanek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

ale teraz już wiem o co kaman 

myślałam, że ich tam zagryzę na miejscu
Właśnie zrobił mi górkę z prawej strony brzucha,chyba dupsko wytyka na nas 

za udane zakupy
) i brzuszek boli, tzn skóra na nim, rozciąga się oj rozciąga jak nic. Córcia dziś tez leniwa, raz na czas gdzieś uderzy kolankiem i tyle. Buziaki.

i tak zdjęcia, obróbka itd zajęły mi cały dzień.. jestem wykończona psychicznie i na sprzątanie nie mam najmniejszej ochoty. a jeszcze obiecałam mężusiowi jakiś mini obiadek zrobić, bo on biedak dziś cały dzień przy ząbkach pracuje i pracuje.. zmusiłam się ostatkiem sił do obrania ziemniaków i przygotowania schaboszczaków.. a surówkę wyciągnę ze słoika

powiem ginowi na wizycie ale i tak on nic nie może zrobic