|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
brzoskwinia, Patka - ta maść z wit. A jest bezpieczna dla kobiet w ciąży, ale nie słyszałam o tym żeby jakoś specjalnie działała na rozstępy. Na opakowaniu jest napisane, że stosuje się ją "osłaniająco w celu regeneracji naskórka, zmniejszenia rogowacenia, złagodzenia stanów zapalnych. Ochronnie przed działaniem szkodliwych warunków atmosferycznych"
castilia - witaj ponownie, a brzusio fajny zgrabniutki. Skoro się dobrze czujesz, to jak najbardziej możesz "poszaleć" na Sylwka . A w sukieneczkach koniecznie się pokaż do doradzimy.Zerknęłam też na kilka sesji zdjęciowych z linka i wygląda na to że będziesz miała fajną pamiątkę - koniecznie się pochwal Gusiasiusia - nie wiem co doradzić, skoro lekarz stwierdził, że to nie wody płodowe (ale na pewno nie czop śluzowy). Na pewno musisz obserwować co się dzieje i w razie czego pędzić na IP. Cytat:
Cytat:
madzik - współczuję nieodpowiedzialnego zachowania tż, przecież on nie powinien tak stresować kobiety w ciąży ![]() olivia - to już najwyższa pora na spakowanie torby ************************ My dziś mamy w planach kupić choineczkę, ale ubierzemy ją pewnie dopiero jutro. A za parę minutek wychodzimy na saneczki Miłego dnia życzę |
||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiasiusia ciekawa jestem co z Toba
Filka ojjj widze, ze Ty tez juz powoli jedna noga na porodowce torba spakowana ??Soraya a co z malenstwem ? Tez jest za male jak na ten tc ? Jezeli nie, to nie masz sie co stresowac swoja waga.Najwazniejsze, ze juz jestescie w domku - uwazaj na Was Lila wielkie odliczanie !!!! ![]() Madzik ale bym mu dala !!!!!!!!! Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-19 o 11:03 |
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Aldi, Addicted - ostatnie usg mialam juz prawie 2 tyg temu! wiec niestety ani nie wiem co z wodami, ani co z waga dzidzi
dlatego tym bardziej sie stresuje - czekam do wtorku jak na zbawienie...W szpitalu teraz bylam na oddziale diabetologii i tu mnie tylko badali, a dzidzia ich nie obchodzila
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie weekendowo
Ja wczoraj poszłam późno spac bo TŻ skręcał przewijak i łóżeczko dla małego i juz kącik dla niego stoi Gusiasiusia - ja na Twoim miejscu przede wszystkim pojechałabym do innego szpitala ,żeby inny lekarz ocenił. Co dwóch lekarzy to nie jeden Castilia - witamy po przerwie filka o kurcze , ale jak to już 38tc to wszystko się może zdarzyć.... soraya - rzeczywiście malutko przytyłaś, ale nie martw się na zapas, trzymam kciuki za usg maluszka ![]() madzikUK oj tego Twojego TŻ to trzeba porządnie
|
#2495 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteś wogule w domku ? Cytat:
a jak przez dzień pózniej funkcjonujesz , jak pół nocy nie śpisz? Cytat:
![]() a co Twój lekarz na to ? dziewczynki ja dziś na urodzinki idę ![]() mamy blisko bo jakieś 17km
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Ula - lekarz sie pyta o wage - i jak ta sama podaje to tylko pyta jeszcze raz ile i jakby grymas niezadowolenia - zapisuje w karcie i tyle...
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- ciekawe co powie we wtorek, jak mu powiem,ze 1 kg mniej
|
|
|
|
#2497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile dzidzia warzy, czy dobrze, itd. Ciągnij za język, bo nic się nie dowiesz za karzdym razem.Trzymam za Was kciuki Cytat:
Ula kłade sie około 6 z powrotem i śpię do 8 i jakoś żyję ale za to godzina 21 a ja już senna:F |
||
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki za wtorkową wizytę najważniejsze żeby dziecko dobrze się rozwijało zgaga zaczyna mnie palić
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest też 18 na plusie jeśli chodzi o wagę, ale w sumie to i tak jak na mnie malutko, każdy myślał, że będę miała ze 40 bo mam ogromne skłonności do tycia, tak dla porównania w gimnazjum ważyłam tyle co teraz w 9 miesiącu ciąży. Wiem jedno jak się chce schudnąć można, zwłaszcza, że się karmi, sporo odchodzi przy porodzie... Ja jestem z siebie dumna bo tak na dobrą sprawę to 18 kg to nie taka tragedia
![]() Nie wiem czy was na drobię bo coś jakoś mi dzisiaj powietrza brakuje do tego zjazd rodzinny, chciałam tylko powiedzieć, ze mi też czop pomału odchodzi, nie wiedziałam, że ten żółty ślimak na wkładce to to Fajnie was mieć, a i ja się jakaś sentymentalna robię. Jeszcze odwołam się do Gusiasiusia naprawdę wspołczuje mi moja gin. to powiedziała, ze jakby choćbym miała najmniejszą obawę to od razu na szpital i będą mnie kontrolować, wiem, że różnie mówią o moim szpitalu, ale opieka jest suuuper madzikUK ja mojemu mężowi nie pozwalam już pić, chyba bym z domu wywaliła jakby zrobił mi takie coś, współczuję takiej nocy...
|
#2500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może to musi być jakaś mocniejsza maść? Albo mocniejsze stężenie?Cytat:
A ja właśnie skończyłam prasować ostatnią partię ciuszków - teraz tylko to poukładam i tyle. Wyprałam pieluchy tetrowe, jak wyschną to poprasuje je i zostały mi tylko do poprania kocyki. I wsio ![]() A zapomniałam jeszcze o prześcieradłach, które przyjdą razem z łóżeczkiem więc jeszcze to i będzie już wszystko z głowy
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi wodami płodowymi to nie ma żartów:/ ja bym pojechała do innego szpitala skonsultować...
a jeżeli chodzi o czkawkę to mój też ostatnio ma baaardzo często-z dwa dni temu nawet miał 3 razy w ciągu dnia...i najczęściej po jedzeniu.
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przeczytałam artykuł o skur..... który zgwałcił 13 miesięczną dziewczynkę
ja nie wiem oby go w więzieniu dojechali!
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
Tak, znam nazwisko lekarza, ale chyba nie powinnam tu go pisać. Tzn lekarz był bardzo miły, poświęcił czas, żeby mnie zbadać. Rozmawiał ze mną, jakoś próbował uspokoić. Tylko według nmiego to nie wody i tyle... Leżałam wczoraj ze 2 godziny na tym ręczniku papierowym i na szczęście nic... Na noc też położyłam sobie na łóżku ręczniki papierowe. Nie były mokre, na szczęście. Ja czuję jakaś wilgoć ale to pewnie zwykła wydzielina lub też wydzielina spowodowana luteiną którą biorę. O dziwo przespałam całą noc, tzn tylko 2 razy wstawałam siusiu (a jak na mnie to bardzo mało) Nad ranem mąż wrócił z delegacji, więc czuję się trochę bezpieczniej. Poprosiłam, żeby wziął sobie wolne do świąt. Mały się rusza, co chwilę go czuję. I tak mam zamiar jechać dziś po południu, a jak nawet wszystko będzie dobrze to jutro na izbę przyjęć, a we wtorek umówię się jeszcze do Sopotu do mojego lekarza. A jeżeli chodzo o szpital w który chciałąm rodzić to od początku byłam przekonana do Wojewódzkiego. Pod tym względem wybrałam też lekarza prowadzącego i szkołę rodzenia. Ale teraz coraz bardziej zastanawiam się nad Kliniczną. Ccociaż już byłam na pogotowiu i w Wojewódzkim i na Klinicznej i jakoś konkretniej w Wojewódzkim mnie potraktowali. Akurat mam dokładnie równa odległość do obu szpitali i chyba zadecydują korki
W szczycie łatwiej mo dojechać na kliniczną. Pozdrawiam!! |
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki...
To już tak blisko...Dobrze, że już jesteś w domku... Cytat:
Ja już mężowi nie pozwalam nic wypić, szczególnie z akcją z ostatnimi wzdęciami i zwiększonym ciśnieniem przez to...Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- A, miałam jeszcze napisać, że schudłam ostatnio na tej diecie małosolnej... Myślę, że będę ją kontynuować po ciąży, bo się sprawdza...
|
|
#2505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ten kilogram to może jeszcze zdążysz nadrobić do wizyty ula miłych imieninek życzę rybcia żebyś święta spędziła w domuCytat:
Brzoskwinia pisała, że używała palmersa od początku ciąży a i tak coś się pojawiło![]() Gusiasiusia - nazwisko lekarza zawsze możesz wysłać aldii na PW. Na szczęście, że ręczniki były suche Cytat:
A przed chwilą tż obwieścił, że u naszych znajomych urodził się Filipek |
|||
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perfecta Mama i oliwkę Hippa A i tak wylazły Także jak mają wyjść to i tak wyjdą, tylko dziewczyny pisały, że to pomaga się ich pozbyć ![]() A ja miałam taką straszna ochotę na kakao i oczywiście wypiłam - a teraz mi niedobrze... Chyba popiję to colą tylko żebym nie doczekała się żadnych sensacji żołądkowych ![]() Widziałyście może dziś w DDtvn Kasia Klich zrobiła w piekarniku takie ciasteczka makowe z ciastem francuskiem Naszła mi znów ochota na makowca hehehe, więc trzeba będzie coś wykombinować.
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
addicted, Patka -ja spróbuję tej maści, bo właśnie słyszałam (mimo że na opakowaniu nie pisze) że korzystnie wpływa na powstałe rozstępy(tzn. pewnie je spłyca i rozjaśnia) . Ja jest bezpieczna to spróbować nie zaszkodzi - zresztą nie będę całego brzucha smarować tylko miejscowo - a mam bardzo malutkiego tego rozstępa - ok. 1 cm
![]() Gusiasiusia - rzeczywiście jedź jeszcze raz na kontrolę i dobrze że masz już tż to nie będziesz w razie czego sama. Ilość wód płodowych sprawdza się przez USG, to powinno chyba pomóc ustalić czy jest ok. Poza tym jak w szpitalu nie wiedzą lekarze, to kto ma wiedzieć? Dobrze że skurczy ani nic więcej nie ma. madzikUK - no to ładnie TŻ zabalował, musi się teraz pilnować, boi nie zna dnia ani godziny. Mój się kiedyś wystraszył, jak pił piwo to mi brzuch zaczął tak często dość twardnieć. Teraz czasem się piwka napije na weekendzie, ale zawsze pyta też jak się czuję. Soraya - dobrze że w już w domku, odpoczywaj sobie teraz Kupiliśmy dzisiaj choinkę, jutro będę ubierać ![]() Nistety ale remontu przed świetami mieć nie będę z czego jestem bardzo niezadowolona i nie chcę pisać że zła na tż ale jest mi przykro bo mi obiecał. Wiem że nie miał faktycznie jak bo takie miał zlecenia których nie mógł zaniedbać, ale mimo wszystko od 7 miesięcy wiemy że dziecko się urodzi i kiedy a do tej pory czasu nie było żeby coś ruszyć, szczególnie że jakby się postarał to w tydzień spokojnie by to zrobił. A teraz jest tak że faktycznie w każdej chwili się Ryjek może urodzić, a wtedy to już malowanie odpada i zostaną te wstrętne ściany. Na dodatek tż chyba żeby mnie udobruchać stwierdził, że przed świętami zacznie i po świętach skończy - jasne a ja w święta będę na burdel i rozpierdziel patrzeć... no i taka jestem rozgoryczona trochę.... ale już wam nie smęcę Dobrze że choinkę mam
|
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
Brzoskwinka
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach Ci tżci... Jak nie mógł to ma wytłumaczenie, ale kurcze szkoda, że tak wyszło...
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ja mam tylko takie wrażenie czy jakoś ostatnio coraz więcej Filipów?![]() Cytat:
Oj domyślam się co czujesz mój tata właśnie zajmuje się wykańczaniem domów, podłogi, schody, łazienki itp i jest w tym bardzo dobry. Klientów ma już umówionych do końca 2010r a u nas w domu to ciężko się go doprosić żeby coś zrobił bo on nigdy czasu nie ma, teraz robi ten remont ale to głównie wieczorami z TŻ i to się ciągnie już od sierpnia.... a teraz przed świętami uparli się że skończą pozostałe pokoje i wziął sobie "wolne" tzn ściemnił klientowi że się rozchorował, żeby we własnym domu móc coś zrobić
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie - tż robi elektrykę, a pralka od 2 lat na przedłużaczu, bo gniazdko zepsute i nie może się za to wziąć. A kogoś też nie weźmie bo on wszystko sam...
|
|
|
|
#2513 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo wszystko mi z tyłka spadaCytat:
![]() Zmykam ubierać choinkę, bo tż właśnie ją zainstalował. Miłego dnia
|
||
|
|
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to będziesz wiedziec ode mnie dzien wczesniej ![]() Cytat:
róznica w bólu jest tylko taka, ze jak chodzę to boli deko mniej ale jak "spocznę" to rzeźnia ![]() widze, ze duzo się tu działo soraya dobrze, ze juz w domku i ciagnij tego gina za jęzor ile się da ![]() chetnie bym Ci pozyczyła kilka moich kg ![]() ja mam w 31 tc 19kg i mysle, ze spokojnie jeszcze z 8 kg przytyje jak widzę w jakim tempie przybieram ajajaj
|
||
|
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
Czesć Mamusie. Wreszcie nadrobiłam
Dziękuję bardzo za wszystkie komplementy, potraficie poprawić humor Mamaidy widzę, że Twój tż to chyba z tego typu co mój i woli krótkie włosy ![]() Mi rozstępy w pierwszej ciąży wyszły końcem 8 i najwięcej w 9 miesiącu pomimo regularnego smarowania od 2 miesiąca, ale po porodzie ładnie wyblakły i były niewidoczne. Teraz nowych nie mam jeszcze ale smaruję brzuszek na zmianę kremem i oliwką z dodatkiem olejku z pestek migdałów i wit E (tego co mam do masażu krocza). Widziałam temat blendera. W załączniku zdjęcie moich chłopaków robiących krem pomidorowy Ostatnio Olafek lubi z mężusiem robić nim też soki owocowe i musy owocowe![]() Popołudniu będziemy ubierać choinkę. W tym roku mamy żywą sosenkę w donicy do wysadzenia na działce na wiosnę
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
spakowałam właśnie torbę do szpitala i jestem w lekkim szoku
czy tylko ja aż tyle nabrałam, że ledwo mi się to mieści mam taką nie za dużą, ale też nie małą torbę podróżną i cała pełna.. wzięłam dwie paki podkładów poporodowych (gdybym wzięła 4 tak jak chciałam to by mi pół torby zajęły.., ktoś mi dowiezie), 30 pampersów dla małej, 2 tetrowe pieluszki, ciuszki, 2 podkłady na łóżko, becik, 4 wody niegazowane, koszule, 2 małe ręczniki, mleko+butelka, mydło (dla mnie), majtki siatkowe, chusteczki nawilżające, tantum rosa.. i koniec miejsca w torbie a jeszcze zostało mi do upchnięcia kilka pierdół typu dokumenty, wyniki badań, ładowarka do tel, kapcie, sztućce, szczoteczka z pastą, papier toaletowy, szampon.. mam jeszcze większą torbę podróżną, ale tamta jest ogromna i nie wiem czy nie będą się na mnie jak na głupią patrzeć z mega torbą, że tyle nabrałam..
|
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po co aż tyle podkładów...i te 4 wody? nie wspomnę o mleku gdzie u mnie np. jest zabronione w szpitalu karmienie mlekiem z butelki i 30 pieluch? Choć to pewnie zależy od tego czy ktoś będzie mógł Cię odwiedzać
|
|
#2518 |
|
BAN stały
|
hejka
![]() dziewczyny macie piekne brzuszki.... ![]() MAgdaUK-ja bym TZ niezle wtlukla ![]() OJJ naszczescie moj TZ tak nie robi...U mnie net siadl....i koniec,..... ![]() A u mnie...to krzyz mnie strasznie boli.... ![]() Boje sie ze porod tu tuz....a ja niecche rodzic w swieta albo byc w swieta w szpitalu...buuuu....!!!
|
|
|
|
#2519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2 paczki podkładów to tylko 20 sztuk a ponoć 10 na dobę się zużyje.. u nas widziałam, że kobitki karmią dzieci mlekiem z butelki.. jak może to być w ogóle zabronione a co jeśli kobieta np. nie ma pokarmu albo bardzo malutko? a pieluchy to już wzięłam na cały pobyt ale to akurat najmniej miejsca.. zajmują tyle co jedna paczka podkładów.. |
|
|
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
xmila - ty tez malutko przytylas ! wow ! nie jestem sama
to pewnie przez te diety nasze cukrzykowe... kancia, zebra - macie racje bede ciagnac za jezyk tylko mnie zawsze tyle pytan przychodzi do glowy - dopiero po wizycie ... no tak juz mam...oliwia - mnie tez tyle rzeczy wychodzi do zabrania, ze chyba podrozna torbe gigant spakuje zawsze wole miec wiecej niz za malo...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

. A w sukieneczkach koniecznie się pokaż do doradzimy.
!!!zobaczymy jutro.już mi leci 38tydz,ale ginek wczoraj mówił ze powinnam wytrzymac do 2010r

torba spakowana ??

jesteś wogule w domku ? 
ile dzidzia warzy, czy dobrze, itd. Ciągnij za język, bo nic się nie dowiesz za karzdym razem.

To już tak blisko...
Brzoskwinia pisała, że używała palmersa od początku ciąży a i tak coś się pojawiło
mój tata właśnie zajmuje się wykańczaniem domów, podłogi, schody, łazienki itp i jest w tym bardzo dobry. Klientów ma już umówionych do końca 2010r
róznica w bólu jest tylko taka, ze jak chodzę to boli deko mniej ale jak "spocznę" to rzeźnia
i ciagnij tego gina za jęzor ile się da
i mysle, ze spokojnie jeszcze z 8 kg przytyje