Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-18, 20:49   #3451
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
Ja myslałam że już jest
A może A jak już ten urlop dla tatusiów to można L4 na opiekę nad żoną też wziąć? Chociaż Tz jak pobędzie z nami 2 tyg to będzie wolał do pracy śmigać... No chyba że dziecko będzie aniołek a żona od razu na pełnych obrotach...
Cytat:
Taaaa,nam też tak "uskutecznili" jedno skrzyżowanie
Tylko że to wioska... Prędzej przez pół miasta przejechałam niż przez jedną wioskę Mam nadzieję, że jutro już będą te światła po ludzku ustawione lub wyłączone bo znów muszę jechać...
Cytat:
Wygonić tz na prawko Niech teraz on będzie Twoim szoferem
Już próbował, poszło dużo kasy a efekt żaden. I na razie odpuścił... Ja lubię jeździć na ogół i chyba bezpieczniej się czuję jak sama prowadzę...
Cytat:
Ja miałam niezapowiedzianych gości
Wybaczam
Posprzątałam troszkę w drugim pokoju... Jeszcze jutro Tz będzie odkurzał a ja powycieram podłogi i będzie git... A i jeszcze łazienka

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 20:52   #3452
abz
Zakorzenienie

Jakoś mało się odzywacie, ja pójdę spać a jutro sie okaże, że wy tu do północy gadałyście...Ale już mi sie chce spać i nie chce mi sie siedzieć przed kompem, bo strasznie się garbię ale z garbem mi najwygodniej

Miłej nocki laseczki ja dziś śpię sama, bo mąż piwkuje z chłopakami i śpi u rodziców, całe łóżko dla mnie!

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 21:08   #3453
aldii
Zakorzenienie

Kretencja to moze byc przepona nadwyrezona od dlugotrwalego kaszlu bo przeciez Ty biedulko sie juz z nim meczysz jakies 2 tyg.......
Lindsley kazde dziecko jest inne.
Tez nigdy nie bylam u gina w spodnicy.Dla gina nasza pani szanowna, to jak dla dentysty zab - nie robi na nim wrazenia
A z ta dieta przy karmieniu piersia to nie ma co swirowac.....
Teraz juz na pewno bedziesz miala usg przez brzuch.Nwet nie da sie inaczej zrobic polowkowego
Kakusia ja do tej pory mialam zobacze jak bedzie w pon
Moja mama byla ze mna na usg siedziala z rozdziawiona buza, a lekarz wszystko jej dokladnie pokazywal i tlumaczyl
Abz do tej pory nie nosilam w ogole.Na swieto zmarlych mialam ponczochy.Ale sa specjalne rajty dla ciezarnych Mialam sobie dzisiaj kupic i oczywiscie zapomnialam
Ollliwko to nic dziwnego, ze jestes taka przemarznieta jak biegasz teraz w spodnicach.
U mojego gina najpierw wchodzisz, rozmawiasz, pozniej idziesz sie rozebrac i jest badanie, po badaniu idziesz sie ubrac i znow rozmawiasz - nie trzeba siedziec z gola dupka
Agness swietnie opisalas diete mamy karmiacej Trzeba tez uwazac na mleko, bo dziecko moze miec skazebialkowa.Ale sery, twrogi, jugurty itd. mozna jesc (oczywiscie bez przesady).Zamiast smietany uzywac kefiru
Lindsley mnie na fotelu badal chyba 2 razy tylko.
Stary 2009-12-18, 21:48   #3454
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A może A jak już ten urlop dla tatusiów to można L4 na opiekę nad żoną też wziąć? Chociaż Tz jak pobędzie z nami 2 tyg to będzie wolał do pracy śmigać... No chyba że dziecko będzie aniołek a żona od razu na pełnych obrotach...
Szczerze...nie mam pojęcia oni co rusz te przepisy zmieniają,nie nadążam

Cytat:
Ja lubię jeździć na ogół i chyba bezpieczniej się czuję jak sama prowadzę...
Chyba że tak,no to kobitka "z jajem" jesteś

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Agness swietnie opisalas diete mamy karmiacej
.
Jakieś doświadczenie mam moją dwójeczkę wykarmiłam i obyło się bez kolek i alergii i bez specjalnego reżimu

Cytat:
Trzeba tez uwazac na mleko, bo dziecko moze miec skazebialkowa.Ale sery, twrogi, jugurty itd. mozna jesc (oczywiscie bez przesady).Zamiast smietany uzywac kefiru
.
Fakt,na mleko i jajka ale zapomniałam bo moje chłopaki mleczne bardzo od poczatku,zresztą jak i mamusia,1,5-2 litry mleka dziennie to norma

abz,to miłej nocki!! możesz spać jak hrabina
Ja też uciekam spać,mężuś obgadany na dworze -12 stopni....Jutro musze odpalić rano autko i pojeździć trochę co by się do poniedziałku nie zastało

Dobranoc laseczki
Stary 2009-12-18, 21:55   #3455
gabisun
Zakorzenienie

Witam! pobieżnie was nadrobiłam, a trochę tego było od poniedziałku
Jeśli chodzi o spódnice to u mnie tylko latem i wo góle jakoś nie lubię spódnic, nigdy nie wiem co do nich założyć a w zimie to juz całkiem sobie nie wyobrażam.
Też mam parę zdjątek w albumie, zaraz muszę was pooglądać
Linsley ta fryzurka wcale nie jest taka straszna, szczerze to wyobrażałam ją sobie dużo gorzej
Olliwka mam nadzieję, że piesiowi juz lepiej, mój jak był chory to wet też zalecił ryż z marchewką i kurczakiem tylko on za bardzo nie chciał tego jeść, co najwyżej mięso powybierał, nie był nauczony jeść warzywa.
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 22:03   #3456
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Też mam parę zdjątek w albumie, zaraz muszę was pooglądać
Też sobie Ciebie pooglądałam... Ale z Was ładna para

Michaś
Stary 2009-12-18, 22:18   #3457
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

gabisun, piękne foteczki, ślicznie wyglądałaś!

Cytat:

Ja też zmykam spać, muszę rano wcześnie wstać. Dobranoc wszystkim
Stary 2009-12-19, 05:32   #3458
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ollliwko to nic dziwnego, ze jestes taka przemarznieta jak biegasz teraz w spodnicach.
U mojego gina najpierw wchodzisz, rozmawiasz, pozniej idziesz sie rozebrac i jest badanie, po badaniu idziesz sie ubrac i znow rozmawiasz - nie trzeba siedziec z gola dupka
nie biegam w spódnicach wlaśnie napisałam ,że "wole" ale nie wyobrażam sobie biegać z psem w kozaczkach na obcasie i spódnicy dlatego póki co w spodniach cały czas

Cytat:

Olliwka mam nadzieję, że piesiowi juz lepiej, mój jak był chory to wet też zalecił ryż z marchewką i kurczakiem tylko on za bardzo nie chciał tego jeść, co najwyżej mięso powybierał, nie był nauczony jeść warzywa.
no nie jest lepiej wlasnie znowu w nocy wstawałam
pie**** dzisiaj ide do wet. i zapytam ocb

A na domiar złego zaczeło mnie gardło boleć i z TZ wczoraj sie poklocilam jeszcze bardziej..
Stary 2009-12-19, 06:49   #3459
Kakusia
Zakorzenienie

Ollliwko a o co się bardziej pokłóciliście ?

Cytat:
Kakusia ja do tej pory mialam zobacze jak bedzie w pon
ale o co chodzi bo już się pogubiłam
Cytat:
Lindsley mnie na fotelu badal chyba 2 razy tylko.
ja na każdej wizycie jestem na fotelu i bada palpacyjnie

Cytat:
A ja do poniedziałku, już na 100% bo pytałam gina czy na pewno przyjmuje i Tz pojedzie ze mną bo jednak sobie załatwił ranną zmianę
super, same dobre wiadomości

Cytat:
Oj też łapki mi zmarzły...
mnie wczoraj wieczorem 5min po wyjściu z domu zaczęły łapki zamarzać a po następnych 5min zaczynałam tracić czucie w kciuku masakre mam z tymi rękami....

Cytat:
Wróciłam od gina, nawet na fotelu dziś nie byłam tak mu się spieszyło Tylko posłuchaliśmy serduszka, zdziwił się że już kopniaki czuję, zresztą było je słychać na detektorze też. Zapytał czy wszystko ok i od razu bez pytania wpisał w kartę L4 na 28dni
ja też już chciałabym posłuchać serduszka
Ale Ci fajnie, następna wizyta zaliczona, jeszcze 2dni i usg

A ja wczoraj wieczorkiem poszłam z TŻtem na chwilkę do Jego rodziców, a potem do tesco na zakupy. Także wróciliśmy na 22.
Śmialiśmy się, że jak dwa bałwany wyglądamy ale nie było mi do śmiechu jak zamrażało mi powoli palce (a miałam 2 pary rękawiczek!)

Wczoraj wieczorem znalazłam patent żeby pochodzić jeszcze w zwykłych spodniach (które już nie dopinam) także będę dziś nudzić mamę jak mój pomysł urzeczywistnić a ciążowe kupię sobie jedne żeby mieć na wyjścia

No i TŻ kochany mnie wczoraj pocieszał, że jeśli doszły mi kg, to napewno tylko na brzuszku i bo nigdzie indziej nie przytyłam i spokojnie mieściłam się w każde nawet z przed lat spodnie

A no i Święta już zaplanowane kolację Wigilijną jemy u siebie we dwójkę, a potem idziemy na chwilkę do jednych i do drugich rodziców. W Boże Narodzenie do moich, a w drugi dzień Świąt to TŻtowych

No i nic się wczoraj nie pouczyłam a jutro zaliczenie dlatego TŻ o 7 pojechał na kurs a ja już nie kładłam się dalej spać i biorę się do życia! Dużo dziś w planach

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-19 o 06:52
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 07:08   #3460
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Ollliwko a o co się bardziej pokłóciliście ?

mnie wczoraj wieczorem 5min po wyjściu z domu zaczęły łapki zamarzać a po następnych 5min zaczynałam tracić czucie w kciuku masakre mam z tymi rękami....

Ja mam też masakre z rękoma po 10 min. to tak mnie bolą palce - wszystkie ,że z bólu wyć się chce ;/ też miałam dwie pary rękawiczek , ale dzisiaj to założe chyba 3

a z Tż.. tym razem obraził się ,że nie przyjechałam do Niego.. dziecinada normalnie wytknął mi wczoraj wszystkie moje wady i co mu nie odpowiada to mu powirdziałam ,że może jeszcze się wycofać bo już mam dość tego gadania
Stary 2009-12-19, 07:26   #3461
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Ja mam też masakre z rękoma po 10 min. to tak mnie bolą palce - wszystkie ,że z bólu wyć się chce ;/ też miałam dwie pary rękawiczek , ale dzisiaj to założe chyba 3
ojj tak... już nieraz wyłam z bólu kiedy nie mogłam ruszać z zimna palcami

Cytat:
a z Tż.. tym razem obraził się ,że nie przyjechałam do Niego.. dziecinada normalnie wytknął mi wczoraj wszystkie moje wady i co mu nie odpowiada to mu powirdziałam ,że może jeszcze się wycofać bo już mam dość tego gadania
dobrze Mu powiedziałaś

Nasza Córunia

Stary 2009-12-19, 07:40   #3462
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Tak będzie najlepiej bo i ty się męczysz i piesio

Cytat:
bo faceci to takie duze dzieci

Ja miałam w planach ciąg dalszy sprzatania ale wstałam z leniem do potęgi Z wyjściem na dwór poczekam do południa,może się odrobinę ociepli ,teraz termometr bezlitośnie pokazuje -13 st
Stary 2009-12-19, 07:59   #3463
kretencja
Zakorzenienie

Ale się rozpisałyście! Szok!
A myśmy wczoraj wrócili wieczorem i już nie chciało mi się do kompa siadać.
Aldii, z kaszlem to ja się już męczę prawie 4 tygodnie Wczoraj, po kilku drastycznych zmianach temperatur kaszel niestety się wzmógł, ale wystarczyła noc w ciepłym łóżeczku, żeby wrócił do normy Dzisiaj chyba w ogóle w łóżku zostanę, nie zaszkodzi mi Wprawdzie dom już wyje o porządki, zwłaszcza łazienka (wstyd się przyznać, ale strasznie ją zapuściłam), ale zdrowie najważniejsze. Więc zaraz wracam pod kołderkę. I tak nie będziemy jakoś specjalnie dekorować mieszkania na święta, bo zanosi się na to, że... ani jednego dnia świąt w nim nie spędzimy
Aha, wniosek o kredyt prawie złożony, okazało się niestety, że jeszcze podpis Taty w jednym miejscu jest potrzebny (bo ma z Mamą wspólnotę majątkową), ale to się załatwi przez weekend i we wtorek załatwimy z mężem już ostateczne formalności. Pani powiedziała, że przy odrobinie szczęścia decyzja może być jeszcze przed sylwestrem, a jak nie, to tuż po nowym roku
No, to zmykam do łóżka zaraz, może w ciągu dnia doskoczę do kompa na chwilę.
Miłego dnia Wam życzę!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 08:46   #3464
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
gabisun, piękne foteczki, ślicznie wyglądaś
Cytat:
dzieki dziewczyny

A z tym marznięciem aj mam tak samo w ogóle jestem zmarzluch straszny i jak dla mnie to nigdy nie jest zbyt ciepło ostatnio jak czekałam na autobus to nogi mi zamarzły a potem jak odmarzały w ciepełku to ból straszny
Stary 2009-12-19, 08:59   #3465
abz
Zakorzenienie

Cytat:

A na domiar złego zaczeło mnie gardło boleć i z TZ wczoraj sie poklocilam jeszcze bardziej..
nie ma co, trzeba do weterynarza

Cytat:
A no i Święta już zaplanowane kolację Wigilijną jemy u siebie we dwójkę, a potem idziemy na chwilkę do jednych i do drugich rodziców. W Boże Narodzenie do moich, a w drugi dzień Świąt to TŻtowych

No i nic się wczoraj nie pouczyłam a jutro zaliczenie dlatego TŻ o 7 pojechał na kurs a ja już nie kładłam się dalej spać i biorę się do życia! Dużo dziś w planach
fajny pomysł na święta
owocnej nauki!

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Aha, wniosek o kredyt prawie złożony, okazało się niestety, że jeszcze podpis Taty w jednym miejscu jest potrzebny (bo ma z Mamą wspólnotę majątkową), ale to się załatwi przez weekend i we wtorek załatwimy z mężem już ostateczne formalności. Pani powiedziała, że przy odrobinie szczęścia decyzja może być jeszcze przed sylwestrem, a jak nie, to tuż po nowym roku
Miłego dnia Wam życzę!
za kredyt, lada moment i wszystko będzie załatwione

A ja czekam aż mama mi odda samochód żebym mogła jechać na rynek i ostatnie zakupy. Mąż też ma plan ze mną jechać Pogoda bez zmian, ale ubiorę sie ciepło: podkoszulka, bluzka z dł rękawem, sweterek, polar i płaszczyk (ale taki nie całkiem zimowy), rajstopy, skarpetki, spodnie i kozaki. No i moze czapka nawet pewnie i tak bede czuć mróz.
A potem porządki i porządki, jakoś nawet mam energię, bo słoneczko trochę świeci i przy tym śniegu jest tak jasno.

Miłego dnia!

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 09:31   #3466
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
...a potem jak odmarzały w ciepełku to ból straszny
oj tak... to jest straszny ból....

Abz udanych zakupów

Gabisun jaka z Ciebie chudzinka!

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-19 o 09:34
Stary 2009-12-19, 09:42   #3467
serduszkowata
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
Ja się dzisiaj obudziłam z przerażająco wielkim bólem głowy - ostatnio tak miałam jakieś 12 lat temu. Troszkę się wystraszyłam, ale na szczęście świeże powietrze pomogło uffff

Ja dzisiaj ogarnę troszkę w domu - bo po moim sprzątaniu to za wiele już nie widać

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam witam ja juz po wizycie w szpitalu maluszek zdrowy serduszko bije ladnie babka puscila na glos jakos nie moge sie powstrzymac jak slysze bicie serduszka malego i sie wzruszam maly wazy 2602 wiec ladny z niego pulpecik zdziwilam sie bo jak wychodzilam to lekarka powiedziala ze mam sie umowic na nastepne usg za 3 tygodnie bylam w szoku bo na ostatnim usg maly byl glowka w dol a dzisiaj poziomo wiec sie pytam babki a ona ze maly sie bedzie przekrecal no ale wiercil sie niesamowicie bo po chwili lezal juz nie poziomo tylko glowke mial z prawej strony na dole brzucha a nozki z lewej u gory brzucha
no to sie pochwale zdjeciem twarzyczki lekarka zrobila dla TZ bo niestety nie mogl isc ze mna bo wolnego nie dostal
jeja jaka cudowna mała kruszynka
kręciołek z niego

Cytat:
No to Cię nie pocieszę bo już na Święta ma być odwilż
A śliskie drogi bardzo uprzykszają życie kierowcom u nas piaskarek jak na lekarstwo,dzisiaj jak jechałam na zakupy wszyscy wlekli się 20/30 km/h a pod sklepem taka ślizgawica że nie mogłam zaparkowac,skręcam a tu dupa ucieka a koła buksowały w miejscu
no to mnie zasmuciłaś - w odwilż to jeszcze gorzej jest na ulicach i jeszcze bardziej mokro.
U mnie jak na razie jest -14 więc śnieg się utrzymuje - po za tym troszkę pada

Cytat:
nie biegam w spódnicach wlaśnie napisałam ,że "wole" ale nie wyobrażam sobie biegać z psem w kozaczkach na obcasie i spódnicy dlatego póki co w spodniach cały czas

to koniecznie daj znać po wizycie u wet. Mam nadzieję że coś poradzi.
A TŻ to ma jakąś nerwówkę przedświąteczną czy co

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Jakoś mało się odzywacie, ja pójdę spać a jutro sie okaże, że wy tu do północy gadałyście...Ale już mi sie chce spać i nie chce mi sie siedzieć przed kompem, bo strasznie się garbię ale z garbem mi najwygodniej

Miłej nocki laseczki ja dziś śpię sama, bo mąż piwkuje z chłopakami i śpi u rodziców, całe łóżko dla mnie!
no i gadały do północy ale tylko troszkę

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 11:20   #3468
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście! Szok!
Miłego dnia Wam życzę!

I zdrowiej nam

A ja od rana zagoniłam Tz do roboty Zły był bo dziś jeszcze do pracy (zamienił się, żeby jutro mieć wolne) a wszystko odkładał na sobotę No i z bólem wstał o 9 zjadł, napalił w piecu, poodkurzał... Już mu odpuściłam jeden pokój ale resztę miał odkurzyć porządnie.. Okaże się jak zacznę myć podłogi Żal mi go trochę było bo skończył, umył zęby i do auta do pracy ale mógł przecież wstać wcześniej no nie? No i odpuściłam mu jeszcze odśnieżanie auta ale nie było dużo... A ja mam dziś sporo do zrobienia, chęci są ale nie wiem czy sił starczy. W nocy ma siostra Tz przyjechać i chciałabym żeby jakoś w domku wyglądało bo ostatnio trafiła na remont

A i wyłączyli te chole.rne światła... W 15min byliśmy u Tz w pracy... Ale i tak debili na drodze nie braknie

Michaś
Stary 2009-12-19, 11:34   #3469
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny, ale się od rana rozpisałyście

My mieliśmy jechać do babci z rana, ale nie pojechaliśmy, jutro się wybierzemy Cały dzień w domku A mroźno jest strasznie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 13:37   #3470
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
no to mnie zasmuciłaś - w odwilż to jeszcze gorzej jest na ulicach i jeszcze bardziej mokro.
U mnie jak na razie jest -14 więc śnieg się utrzymuje - po za tym troszkę pada
Gorzej,gorzej,jeszcze jak przymrozi ten podtopiony śnieg Ale na szczescie od poniedziałku aż do Nowego Roku będę miała do dyspozycji szofera On ma wprawę,w Norwegii jest jeszcze gorzej...
U nas teraz -10 i ma się utrzymać tak do jutra,w poniedziałek ma być -6
A mój Mondek się dzisiaj zbuntował,nie chciał odpalić dopiero za trzecim razem się udało...siedziałam u kumpeli jak na szpilach czy wrócę do domu ale na szczęście potem nie było tego problemu Mam tylko nadzieję że to tylko przez to że zmarzł i nie zapowiadają się kolejne naprawy

Cytat:

A ja od rana zagoniłam Tz do roboty Zły był bo dziś jeszcze do pracy (zamienił się, żeby jutro mieć wolne) a wszystko odkładał na sobotę No i z bólem wstał o 9 zjadł, napalił w piecu, poodkurzał... Już mu odpuściłam jeden pokój ale resztę miał odkurzyć porządnie.. Okaże się jak zacznę myć podłogi Żal mi go trochę było bo skończył, umył zęby i do auta do pracy ale mógł przecież wstać wcześniej no nie? No i odpuściłam mu jeszcze odśnieżanie auta ale nie było dużo... A ja mam dziś sporo do zrobienia, chęci są ale nie wiem czy sił starczy. W nocy ma siostra Tz przyjechać i chciałabym żeby jakoś w domku wyglądało bo ostatnio trafiła na remont
No to wyeksploatowałas chłopa Ja swojego też bym zagoniła ...gdyby był...

Cytat:
A i wyłączyli te chole.rne światła... W 15min byliśmy u Tz w pracy... Ale i tak debili na drodze nie braknie
Ja dzisiaj widziałam u siebie trzy stłuczki

Cytat:
My mieliśmy jechać do babci z rana, ale nie pojechaliśmy, jutro się wybierzemy Cały dzień w domku A mroźno jest strasznie...
My jutro mamy w planach leniuchowanie

Teraz biorę się za naleśniki moje dzieci sobie zazyczyły
Dodałam parę zdjęć do albumu wizażowego
Stary 2009-12-19, 13:53   #3471
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A mój Mondek się dzisiaj zbuntował,nie chciał odpalić dopiero za trzecim razem się udało...siedziałam u kumpeli jak na szpilach czy wrócę do domu ale na szczęście potem nie było tego problemu Mam tylko nadzieję że to tylko przez to że zmarzł i nie zapowiadają się kolejne naprawy
Mój ma tak odkąd są mrozy. W zeszłym roku kupiliśmy nowy akumulator ale też nie daje rady... Nie chce kręcić Ale jakoś udaje mi się go uruchomić...

Cytat:
No to wyeksploatowałas chłopa Ja swojego też bym zagoniła ...gdyby był...
Za mało Ile się musiałam napoprawiać... Wściekła jestem, ale z drugiej str... Nie miał go kto nauczyć porządnie sprzątać a mi idzie to z oporem... W takiej chwili żałuję że nie mam teściowej
Dopiero część podłóg umyłam a jeszcze kuchnia i łazienka mnie czeka No i co jakiś czas muszę robić przerwy bo się męczę szybko
Cytat:
Ja dzisiaj widziałam u siebie trzy stłuczki
Na mnie dziś gość trąbił jak chciałam wyjechać z naszej osiedlowej drogi na drogę krajową... Jak jest lód to trzeba powoli no i grzecznie czekałam aż zrobi się na tyle luźno aż zdążę wyjechać tak, żeby się nikomu nie wciskać. Ten idiota mnie ominął i się wcisnął komuś a sam o mało by do rowu nie wleciał... Jak dojechałam do miasta to na skrzyżowaniu się spotkaliśmy.. I po co mu było się tak spieszyć?

Cytat:
My jutro mamy w planach leniuchowanie
Ja też...
Cytat:
Teraz biorę się za naleśniki moje dzieci sobie zazyczyły
I rozwiązałaś mój problem co na obiad zrobić

A ja dziś zupełnie sama w domku... Teścia już nie ma, szwagra też, Tz w pracy do 20... I żeby nie zmarznąć muszę się przełamać i zejść do pieca...

Michaś
Stary 2009-12-19, 14:46   #3472
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Mój ma tak odkąd są mrozy. W zeszłym roku kupiliśmy nowy akumulator ale też nie daje rady... Nie chce kręcić Ale jakoś udaje mi się go uruchomić...
U mnie to raczej nie jest wina akumulatora (3-miesięczny) Po prostu diesle nie lubią zimy i moje maleństwo też się buntuje musze zakupić jakiś ulepszacz paliwa

Cytat:
No i co jakiś czas muszę robić przerwy bo się męczę szybko...
Powinnaś się oszczędzać a nie podłogi na czworaka myć

Cytat:
Na mnie dziś gość trąbił jak chciałam wyjechać z naszej osiedlowej drogi na drogę krajową... Jak jest lód to trzeba powoli no i grzecznie czekałam aż zrobi się na tyle luźno aż zdążę wyjechać tak, żeby się nikomu nie wciskać. Ten idiota mnie ominął i się wcisnął komuś a sam o mało by do rowu nie wleciał... Jak dojechałam do miasta to na skrzyżowaniu się spotkaliśmy.. I po co mu było się tak spieszyć? ...
No własnie,po co?? Jak to napiała jedna z wizażanek na watku motoryzacyjnym: Lepiej być 5 minut za późno niż 40 lat za wcześnie...

Cytat:
I rozwiązałaś mój problem co na obiad zrobić
a z czym robisz? Na słodko czy może krokiety? Ja się tak objadłam że mi niedobrze

Cytat:
A ja dziś zupełnie sama w domku... Teścia już nie ma, szwagra też, Tz w pracy do 20... I żeby nie zmarznąć muszę się przełamać i zejść do pieca...
Biedna W moim domu rodzinnym były piece kaflowe pamietam jak nie lubiłam rozpalać....brrr zimno,trzeba było zejść do piwnicy po węgiel i drewno ale jak już strzelało w piecu-hmmmm...uwielbiaam to no patrzeć

Lenka,ale ślizna dziewczyna z Ciebie,zdjęcia ze ślubu-miodzio
Stary 2009-12-19, 15:34   #3473
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

agness813, dziękuję Jak ja się patrzę na te fotki ze ślubu, to mi się wydaje, że my wtedy byliśmy dzieciaki

Twoje foteczki też śliczne!! A Twoje chłopaki to takie przystojniaki Fajnie, że ich masz

Ale mi się nudzi, mąż poszedł do pracy:/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 15:39   #3474
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Gabisun jaka z Ciebie chudzinka!
no jakoś nigdy nie udało mi się przytyć chociaż próbowałam. Mąż każe mi kamienie w torebce nosić jak wiatr mocniej wieje liczę na to, że już niedługo się to zmieni i zamiast mieć problem że coś na mnie wisi to nie będę mogła się dopiąć

A ja dzisiaj takie plany miałam, wilekie sprzątanie i wogóle a taki leń mnie dopadł że nic robić nie mogę
Stary 2009-12-19, 15:51   #3475
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Awenturyn Pokaż wiadomość
Malga19 to już całkiem niedługo termin
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Malga no to może dzidzi już się spieszy na świat Poleguj sobie.
Cytat:
Malga nie stresuj sie,przeciez mamy umowe, ze nasze male siedza w brzuszkach do stycznia
Agness to musisz je koniecznie czyms rozdzielic.Cokolwiek musi stac
Noo juz neidlugo...Oj boje sie ze nie wytrzyma mala do stycznia...

Mnie neta wcielo i nie mailam go....wczoraj...

A u mnie...to krzyz mnie strasznie boli.... Boje sie ze porod tu tuz....a ja niecche rodzic w swieta albo byc w swieta w szpitalu...buuuu....!!!
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 15:55   #3476
agness813
Raczkowanie

Cytat:
agness813, dziękuję Jak ja się patrzę na te fotki ze ślubu, to mi się wydaje, że my wtedy byliśmy dzieciaki
To chyba czas się dla Was zatrzymał bo na tych z Tunezji tacy sami młodzi

Cytat:
A Twoje chłopaki to takie przystojniaki Fajnie, że ich masz
Fajnie,mam wesoło,rzadko kiedy w domu jest cicho aż jak obaj śpią to tak mi dziwnie

Cytat:
no jakoś nigdy nie udało mi się przytyć chociaż próbowałam. Mąż każe mi kamienie w torebce nosić jak wiatr mocniej wieje liczę na to, że już niedługo się to zmieni i zamiast mieć problem że coś na mnie wisi to nie będę mogła się dopiąć
Chciałabym mieć taki problem

Cytat:
A ja dzisiaj takie plany miałam, wilekie sprzątanie i wogóle a taki leń mnie dopadł że nic robić nie mogę
I mnie dopadł zamiast szorować łazienke jak poczatkowo był w planach to ja siedze tutaj

aldii,śliczny brzuszek ja też taki chcę

Edytowane przez agness813
Czas edycji: 2009-12-19 o 16:10
agness813 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 16:33   #3477
Ollliwka
Zakorzenienie

byłam u wet. no i dostała kolejne tabletki a na noc mam jej no- spe dać

lenka ja Ciebie na nk nie mam
Stary 2009-12-19, 16:37   #3478
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Powinnaś się oszczędzać a nie podłogi na czworaka myć

a z czym robisz? Na słodko czy może krokiety? Ja się tak objadłam że mi niedobrze

Biedna W moim domu rodzinnym były piece kaflowe pamietam jak nie lubiłam rozpalać....brrr zimno,trzeba było zejść do piwnicy po węgiel i drewno
Już prawie posprzątałam... Tylko w łazience trzeba podłogę umyć ale to dopiero zanim będziemy się kładli spać i pozbierać pranie z suszarki bo suszarka stoi w pokoju siostry Tz-a (gdzie ja teraz będę pranie suszyć)

W końcu nie robię tych naleśników, odwidziało mi się i zrobię ryż z sosem słodko kwaśnym ale to na kolację dopiero.

Na szczęście piec w piwnicy i węgiel też... Musiałabym zajrzeć znów ale tak mi się nie chce

Michaś
Stary 2009-12-19, 16:41   #3479
aldii
Zakorzenienie

Ollliwia i jak piesio ? Łacze sie w bolach gardlowych A TZ-owi bardzo dobrze powiedzialas !!
Kakusiu o gole nogi pod spodniami, na wizycie u gina
Kretencja i milego lezakowania
Lindsley i dobrze, ze Ci wreszcie pomogl - nic mu sie nie stalo, nie zaluj go !!
Agness niebawem i Ty bedziesz taki miala ale masz slicznych synkow Ale co sie dziwic, po takich rodzicach....Starszy mala kopia mamy, a mlodszy kopia taty Fajnie
Ollliwko teraz doczytalam, ze juz wrocilas.A co w ogole wet. mowil, od czego to ?

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-19 o 16:43
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 16:46   #3480
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:

kamienie w torebce, dobre

agness813, mojemu TŻtowi nikt by nie dał tyle, ile naprawdę ma

Ja też chcę brzuszek!!! A w listopadzie 5 kg schudłam

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
byłam u wet. no i dostała kolejne tabletki a na noc mam jej no- spe dać

lenka ja Ciebie na nk nie mam
Olliwka, ja nie mam konta na nk, tylko takie fikcyjne, ale tam nie ma fotek, wrzucilam fotki tu do albumu wizażowego. Ale jak ty masz konto to ja sobie Ciebie baardzo chętnie zobaczę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości