|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
no to kupiłam:
-lakier z limitowanki essence moonlight,ten różowy.(nie miałam takiego) -cień rózowy z tej samej limitowanki(średnio potrzebny ale różowy mam 1 i to duzo jasniejszy) -kredkę do oczu z my secret granatową(potrzebna do makijażu na studniówkę dla koleżanki siostry) -balsam do ust z essence truskawkowy-niepotrzebny ale za 5zł to co tam.i tak carmex mi sie zaraz skończy -płyn do demakijażu ziaja uniwersalny-potrzebny -szampon do włosów farbowanych elseve-potrzebny bo mam dopiero farbę położoną -granatowy liner z inglota -cień sypki granatowy z inglota -cien prasowany granatowo zielony z inglota -szminkę dajacą efekt bladych ust z inglota zakupy inglotowe specjalnie na sylwestra.wczoraj malnełam się tym prasowanym tak byle jak i wygladał świetnie.w połączeniu z bladymi ustami rewelacja.w koncu mam taki odcien jakiego szukałam od jakiegos czasu.chyba wyleczyłam sie z nałogu,bo nic niepotrzebnego z pielegnacji nie kupiłam. zrobilam fajną fryzurę.mam teraz grzywkę długą aż za brwi ale jeszcze coś widzę.do podcinania co najmniej co 2 tyg ale wygladam młodziej i inaczej.moze uda mi sie zrobic zdjecie komórką to wam pokażę. mam strasznie zimno w mieszkaniu- 14 stopni.niestety mieszkam w kamienicy,mam w pokoju 3 wielkie okna,pod nami nikt nie mieszka a na dodatek nasz pokoj jest na samym rogu kamienicy
|
#2432 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
zetafon, a dałabyś radę pstryknąć fotkę szminki, eyelinera (masz ten w żelu?) i cienia Inglota? Jakie miały numerki i ile kosztowały? Bo chyba tego właśnie szukam!
Jaki masz kolor włosów?
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: cień prasowany kosztował chyba 20zł a sypki 26zł.
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15928363]Przeżyłam w środę najgorsze kilka minut w moim życiu. A już na pewno najbardziej bolesne. Mimo mocnego znieczulenia czułam każdy ruch chirurga dentystycznego, gdy rwał mi zęba. Co gorsze on pękł mu w szczypcach i musiał babrać się, żeby wyciągnąć sam korzeń. Siedziałam opuchnięta, z lodem na poliku, z szwami na dziąsłach, w zasadzie na czczo, a o antybiotyku...
I jeszcze musiałam iść na uczelnię, bo miałam kolokwium, którego nie mogłam opuścić... Chirurg był sympatyczny, starał się, żeby było szybko, ale bolało okrutnie. Podobno gdy jest stan zapalny znieczulenie może się nie przyjąć do końca i możliwe, że tak u mnie było, nie wiem... A za tydzień na ściąganie szwów. Mam nadzieję, że przynajmniej to nie boli... Dziś udało mi się zjeść pierwszy normalny posiłek (po 2 dniach na Gerberkach...) - mięciutki chleb wieloziarnisty i serek wiejski z szczypiorkiem. Przymusową dietę przez tego zęba mam... U mnie żadnych zakupów (mimo, że byłam w M1 odebrać zamówiony prezent dla TŻ - wyszedł ekstra! Cytat:
ja dziś niestety trochę poległam przy szukaniu gwiazdkowych prezentów wzbogaciłam się w rossmannie o nowe niepotrzebne cuda ![]() - masło farmony ciemna czekolada i orzech pistacji za 9,99- szampon polleny malwy z czarną rzepą za 1,99 - zestaw prezentowy bielenda eco care ten z torfem i wodorostami: krem na dzień/noc+krem pod oczy+algi do mycia ciała+krem marokańskie złoto za 24,99 Ten krem marokańskie złoto odłoże do prezentu dla babci Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2009-12-18 o 17:57 |
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny..znowu pada snieg
no wiec od Tz-ta dostalam bransoletke Swarovskiego do ktorej przyczepiaja sie takie oto pieknosci http://www.swarovski.com/Web_US/en/0...ry/Charms.html mam juz taki krzyzyk: http://www.swarovski.com/is-bin/inte...973779W240.jpg no a bransoletka taka: http://www.swarovski.com/is-bin/inte...080922_240.jpg od tesciow dostalam szalik i rekawiczki czarne z H&m a od babc sweterek rozowy plus fioletowy golfik pod spod ![]() odnosnie odwyku to konczy mi sie ochronna pomadka babe. Eirenn wspolczuje ci bolu ![]() Cytat:
Wracam do nauki |
|
|
|
|
#2436 | |
|
|
Cytat:
Jak będę w CH to wejdę do sklepu Inglota i sobie pooglądam wszystko.
|
|
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny, ja dziś kupiłam tusz do rzęs Bell Push-Up oraz kredkę do oczu Emily Golden Rose, w sumie wydałam 15 zł, niedużo, zakupy potrzebne a i tak mam jakoś wyrzuty sumienia... boję się że przez to moje zmartwienie wpadnę znowu w jakieś zakupy, a tak mi dobrze szło przez ten październik i listopad...
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15928363]Przeżyłam w środę najgorsze kilka minut w moim życiu. A już na pewno najbardziej bolesne. Mimo mocnego znieczulenia czułam każdy ruch chirurga dentystycznego, gdy rwał mi zęba. Co gorsze on pękł mu w szczypcach i musiał babrać się, żeby wyciągnąć sam korzeń. Siedziałam opuchnięta, z lodem na poliku, z szwami na dziąsłach, w zasadzie na czczo, a o antybiotyku...
I jeszcze musiałam iść na uczelnię, bo miałam kolokwium, którego nie mogłam opuścić... Chirurg był sympatyczny, starał się, żeby było szybko, ale bolało okrutnie. Podobno gdy jest stan zapalny znieczulenie może się nie przyjąć do końca i możliwe, że tak u mnie było, nie wiem... A za tydzień na ściąganie szwów. Mam nadzieję, że przynajmniej to nie boli...[/QUOTE]![]() U mnie na razie bez nowych zużyć, ale zaczyna ubywać kilku rzeczy, więc jakiś efekt te moje wcierania, aplikacje i smarowania dają Fajne prezenty dostałyście, dziewczyny nynka, wrzucisz fotkę kuferka?
|
|
|
|
#2439 | |
|
|
Cytat:
Co innego gdybyś zrobiła zapasy. Cuciola, super prezenty. Eireen, bardzo współczuję bolesnego zabiegu. |
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
fuksjoo daj znac czy cos z tego co ja kupiłam ci sie spodobalo i czy cos kupiłaś
![]() parsifal gdzie dostalas ten tusz bell ?
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
zetafon tusz Bell kupiłam w drogerii Firlit na Długiej
|
#2442 | |
|
|
Cytat:
Już od jakiegoś czasu chodzi za mną makijaż w odcieniach szarości, granatu i odrobiny czerni.. Zrobiłam sobie dziś mini spa dla twarzy - peeling brzoskwiniowy Joanny, maska z mikrodermabrazją, maska z glinką, a na koniec zwężająca pory - trzy ostatnie to Ziaja PRO. Przetarłam twarz tonikiem i zaraz nałożę AcneDerm - kupiłam jakiś czas temu tubkę, teraz postanowiłam zrobić sobie kurację oczyszczającą.
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś kupiłam z limitowanki essence różowy metaliczny lakier, dzielnie za to oparłam się pędzelkowi.
Złożyłam za to zamówienie z Avonu i wzięłam dla siebie krem na zimę na dzień (Hosenko ) żel i balsam naturals Czereśnia i gałka muszkatołowa i żel wanilia i jeżyna, wyjdą mnie tanio bo po 5,20/szt.
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ja dobrze widzę 29szt. smarowideł na liście?Jestem przeszczęśliwa, że do świąt uporam się z produktami do/po opalaniu z tego sezonu
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki, dziewczyny, za słowa pocieszenia. Czuję się coraz lepiej, choć dalej czuję całą szczękę (czy też w zasadzie żuchwę).
Zapuściłam się paskudnie przez tych kilka pozabiegowych dni, ale będę się widzieć dziś lub jutro z TŻ-tem, więc pora się wziąć za siebie. Plan na dziś: - olej kokosowy i rycynowy na włoski (ten drugi też na brwi i rzęsy), później mycie bez silikonowcem i takaż odżywka, - peeling kawowy i klasyczny, - peeling buzi, - maseczka z glinki i peel off, - nawilżenie buzi i ust. |
|
|
|
#2446 |
|
|
Eireen, świetny plan na dziś.
Do mnie zjedzie się rodzinka, więc raczej nie będzie dziś mowy o przesiadywaniu w łazience. ![]() Ale zimno na dworze, termometr pokazuje -14 stopni. Dobrze, że w domku cieplutko, nie zamierzam nigdzie wychodzić. Przez ostatnie zakupy zetafon nabrałam ochoty na nowe kolorówkowe mazidełka.. Przy okazji podczas wczorajszego smarowania zauważyłam, że w styczniu skończę serum do biustu Eveline i serum do ciała Verony - tutaj kupię masło do biustu i masło ujędrniające Ziaja Rebuild. Może jeszcze oliwkę do kompletu, bo to moja ulubiona, ale musiałabym skończyć olejek Babydream, nie wiem czy mi się uda. Z pielęgnacji twarzowej raczej nic mi się nie skończy, bo większość kupiłam niedawno. Mam nadzieję, że moja skóra też nie będzie za bardzo szaleć i nie będę musiała szukać nowych kosmetyków, które nie będą mnie uczulały. |
|
|
|
#2447 |
|
Konto usunięte
|
Zaraz idę do Galerii poszukać jakiejś ładnej torby, TŻ kupi mi na święta
![]() Jedną z maseczek, z Ziaji, oddam przyjaciółce, mi nie podpasowała za bardzo, ani też nie jest zbyt potrzebna (wzięłam ją za bon z apteki w SP). Tak więc wyjdzie mi w tym miesiącu na pewno więcej niż przyjdzie, choć teraz licznik wskazuje inaczej. |
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Poszla maseczka jagodowa Ori (stara wersja) i probka kremu Under 20
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nadal malutko zuzyc: 4 pelnowymiarowki i 3 probki.
konczy sie szminka ochronna,balsam truskawkowy hello kitty z h&m jest w polowie. flos lek sie konczy |
|
|
|
#2450 |
|
Konto usunięte
|
Mini-spa dało owocne rezultaty (poza przyjemniejszym ciałkiem oczywiście
) - zużyte:- odżywka Joanna z Apteczki Babuni do włosów słabych i wypadających - balsam malinowy AA (poszedł do peelingu kawowego, bo już zmęczyłam się jego zapachem - gani, dzięki za podsunięcie pomysłu! Biorąc pod uwagę, że jutro zużyję masło kakaowe Ziai i zostanie mi wtedy jeden balsam, stwierdzam, że uporałam się z nadmiarem smarowideł do ciała! Żeby nie było, że jestem taka idealna, to pochwalę się prezentem świątecznym ode mnie dla mnie Zestaw pędzelków Inglot. Taka podstawowa baza - osobno będę musiała tylko nabyć pędzel do eyelinera i malutki do kącików oczu i załamania powieki.
|
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Eirenn, ile kosztował ten zestaw pędzelków? śliczne
|
#2452 |
|
Konto usunięte
|
Dorwałam go za 45 zł na Allegro. Już podobno nie ma go w Inglocie (przynajmniej tyle wyczytałam w Inglotowym wątku), a kosztował w stałej ofercie ok. 60 zł. Więc dużo nie zaoszczędzę - bo z przesyłką wyjdzie mnie 5 zł taniej. Ale biorąc pod uwagę, że i tak miałam kupować pędzle Inglota i to osobno, to jednak sporo zostanie mi w kieszeni. To taka mała wersja, torebkowa. I naturalne włosie!
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;15945721]Mini-spa dało owocne rezultaty (poza przyjemniejszym ciałkiem oczywiście
) - zużyte:- odżywka Joanna z Apteczki Babuni do włosów słabych i wypadających - balsam malinowy AA (poszedł do peelingu kawowego, bo już zmęczyłam się jego zapachem - gani, dzięki za podsunięcie pomysłu! Biorąc pod uwagę, że jutro zużyję masło kakaowe Ziai i zostanie mi wtedy jeden balsam, stwierdzam, że uporałam się z nadmiarem smarowideł do ciała! Żeby nie było, że jestem taka idealna, to pochwalę się prezentem świątecznym ode mnie dla mnie Zestaw pędzelków Inglot. Taka podstawowa baza - osobno będę musiała tylko nabyć pędzel do eyelinera i malutki do kącików oczu i załamania powieki.[/QUOTE]![]() Pomysł nie jest, niestety, mojego autorstwa, jednak sławię, gdzie mogę. Uwielbiam go Pędzelki super, słyszałam wiele zachwytów na ich temat, więc chętnie poczytam, czy Ty również jesteś zadowolona Gratulacje za ogarnięcie smarowideł
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
mamusia kupila mi rozowy pedzel Essence
|
|
|
|
#2455 |
|
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Konto usunięte
|
A my z TŻem znaleźliśmy dziś dla mnie piękną torbę, którą dostanę w środę na święta
W GreyWolfie, może znajdę ją w necie, chwilka
|
|
|
|
#2459 |
|
|
Popieram! Aż sobie chyba jutro zrobię, bo dziś jestem już po prysznicu. Uwielbiam peeling kawowy z odrobiną cukru, cynamonu i żelem masło kakaowe Ziai.
Próbowałam do wszystkiego co prasowane (puder matujący, róż, brązer) i do kuleczek brązujących Avonu też.
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Essence albo My secret ma jakiś ładny śliwkowy/fioletowy cien do powiek z drobinkami i lakier do paznokci pod kolor...? myślę nad Sylwestrem...
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

I jeszcze musiałam iść na uczelnię, bo miałam kolokwium, którego nie mogłam opuścić... Chirurg był sympatyczny, starał się, żeby było szybko, ale bolało okrutnie. Podobno gdy jest stan zapalny znieczulenie może się nie przyjąć do końca i możliwe, że tak u mnie było, nie wiem...
A za tydzień na ściąganie szwów. Mam nadzieję, że przynajmniej to nie boli...
przy szukaniu gwiazdkowych prezentów wzbogaciłam się w rossmannie o nowe niepotrzebne cuda 
za 9,99

a do tego zestaw mojego ukochanego c-thru zielonego, woda 25 ml i dezodorant też w takim fajnym kuferku 

) żel i balsam naturals Czereśnia i gałka muszkatołowa i żel wanilia i jeżyna, wyjdą mnie tanio bo po 5,20/szt.